måndag 29 maj 2017

Går det att ställa ett horoskop utan exakt födelsetid?

Det grundläggande astrologiska horoskopet är en ”fångad stillbild” av planeternas positioner på himlavalvet utifrån den dag man föddes (samt klockslag och födelseort). Medan planeterna ständigt är i rörelse, så ändras alltså aldrig födelsehoroskopet.

Varje dygn finns det uppåt 1440 möjliga födelsehoroskop på den plats där vi föddes. Födelsehoroskopet är unikt för oss så det är verkligen värt att veta vilket av dessa 1440 födelsehoroskop som är ens eget!

För att få en korrekt födelsehoroskoptolkning, måste man veta positionen för Ascendent och Medium Coeli. Utan en exakt tid för födelsen, vet man inte vilka planeter som är placerade i vilka hus. Husen i födelsehoroskopet visar vilka områden i livet som planeterna påverkar och manifesterar sig genom.

Visst kan man även utan exakt födelsetid få ett mycket användbart horoskop, men vissa "bortfall" får man:

Månen vandrar i genomsnitt 12 grader var 24: e timme. Månens tecken och position ger information om vår känslomässiga sida. Att inte veta sin födelsetid kan också betyda att man inte vet vilket av två måntecken som är ens eget.

Ett problem kan finnas ändå, trots att tiden registrerats i en journal. Det händer att den ändå inte är exakt, på grund av ett antal faktorer.

T ex: Barnet är nyfött, och sjuksköterskan eller läkaren som ska fylla i journalen kan i efterhand titta på sin klocka när de skriver upp tiden och då avrunda den eller på ett ungefär gissa födelsetiden. 

Och om några komplikationer uppstod vid tiden för födseln, ja då skulle dessa naturligtvis ha haft företräde framför skapandet av anteckningar och födelsetiden. 
Beroende på situationen, kan tiden för födelsen i efterhand ha noterats upp till en kvarts skillnad, ibland har det visat sig vara upp till en timme. 

Men då tiden för födelsen inte alltid anges i sjukhusjournaler, kan mamma eller pappa minnas den. Kanske annars en barnmorska.

När ett av mina egna barn föddes, skrev läkaren fel tid, på ungefär tio minuter. Hur kan jag veta det? Jo, pappan till barnet kollade på klockan när barnet kom ut!
När det andra barnet föddes, kollade sköterskan på klockan och sade högt födelsetiden 20.02, vilket en annan sköterska skrev upp!


Man kan vara säker på att det är en korrekt födelsetid om det inte är angivet hel och halvtimma, kvart i och kvart över, tio i och tio över, samt fem i och fem över... Men de sistnämnda bör vara säkra, därför att man kan vara född 14.11, men det är angivet 14.10.
Dock, om man har en födelsetid som är angiven, t ex 13.12, 15.22 - ja då lär det vara en säkert angiven tid. Så länge den klocka man såg på angav exakt tid...


Men OBS, man kan vara född hel och halvtimma, kvart i och kvart över, tio i och tio över, samt fem i och fem över...

Utan exakt födelsetid

Att känna till rätt ascendenttecken är av stor vikt när det handlar om ”timing”-händelser i personens liv och för att förstå och 'förutse' dennes reaktioner på livet självt.

Utan födelsetid, är det mycket svårt att t ex bestämma det tecken som ascendenten befinner sig i och det är en tidskrävande procedur att försöka ta reda på det.

Men även utan exakt födelsetid och därmed kännedom om ascendenttecknets position, är horoskopet ändå mycket användbart. 

Ascendenten och Medium Coeli är svår att få korrekt och positionen för Månen är ”svepande”, husen osäkra - men resten av planetinformationen kommer att vara korrekt och också givande.

Det bästa - få den exakta tidpunkten för födseln om det går.

Näst bäst - ta reda på den ungefärliga födelsetiden.

Vanligtvis brukar någon komma ihåg att födelsen var ”på sena eftermiddagen, strax före middagstid,” eller ”cirka tio på morgonen,” eller ”mitt i natten.”

Någon av dessa ungefärliga tider är bättre än ingen tid alls.

Annars är middagstid på födelsedagen det som används (som är tolv timmar i vardera delen av dagen).

****************************************
LÄS MER
SVENSK ÖVERS 
LÄS MER
SVENSK ÖVERS
LÄS MER
SVENSK ÖVERS



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar