Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 4 augusti 2017

Lejonporten - Lions Gate/Lions Gateway - öppnas den 8/8 2017 - Är du redo?

Lejonporten Lions Gate/Lions Gateway är en av fyra kosmiska energiportaler genom vilka Solen passerar varje år. De här energiportalerna befinner sig vid mittpunkterna (15 grader) hos de fixerade tecknen, Oxen (Bulls Gate), Lejonet (Lions Gate), Skorpionen (Eagles Gate - i Skorpionen) och Vattumannen (Angels Gate). Lejonporten heter alltså eftersom den finns i det astrologiska stjärntecknet Lejonet.

Lejonporten öppnas när Solen finns i Lejonet varje år mellan den 26/7 -12/8. Men den är som mest kraftfull den 8/8 (info),15 grader i Lejonets stjärnteckenMen vissa anser att denna öppning löper från 23/7-23/8 och åter andra anser  att konstellationen är på topp så sent som 8/9 (info). Årets Lejonport är dessutom i anslutning till fullmånen med månförmörkelse den 7/8 (om det HÄR) och en solförmörkelse den 21/8 i Lejonets tecken!

Vi står inför mäktiga kosmiska energier! I år är det överladdat ...

Lejonportens öppnande markeras av stjärnan Sirius som är större och ljusare än vår egen sol, som rör sig närmare Jorden och stiger upp med Orions bälte för att anpassas till Pyramiderna i Giza och Sfinxen. 
Det är då också det egyptiska nyåret och i det gamla Egypten, representerade Sirius stigande på himlen tiden då Nilen steg för att ge näring till hela landet för grödorna att växa och frodas. 
En tid av överflöd!
Sirius är den ljusaste stjärnan, därför reflekterat den mest ljus och är den mest kraftfulla.

I tusentals år har det sagts att den här tiden varje år ger ett stort inflöde av energi. Portalen kallas oändlighetens portal, en energiaktivering av numren 8/8, d v s Augusti: den åttonde månaden på den åttonde dagen på året, i Lejonets tecken.

När Solen och Sirius nu möts under denna period varje år intensifieras deras energi och legenden säger att universellt ljus reflekteras från Sirius på Jorden som mest vid den här tiden. De gamla egyptierna menade att det finns det en särskild länk mellan Sirius och Jorden när de är på närmaste avståndet till varandra.
Jorden är då metafysiskt (och kanske fysiskt) i linje med Galaxens centrum och öppnar en kosmisk portal mellan de fysiska och andliga världarna.

Det är upp till oss hur vi använder Lejonportens energier

Vår Sol är redan varm och närande nog och levererar livets energi, men vad händer när den kombineras med Sirius, också känd som den andliga Solen och anses ha kunskap och visdom från högre gudomliga riken? De antika mysterieskolorna kallade den "Solen bakom solen " för de ansåg den som den verkliga källan till vår egen sols styrka.

Medan vår sol håller vår fysiska värld levande, vårdar Sirius den andliga energin bakom den genom att skina "det riktiga ljuset - det andliga ljuset - på materien och visa illusionens natur som vi bygger våra liv på. Lejonportens öppnande förstärker energiernas som utlöses av himlakropparnas rörelser och stöder då den kosmiska processen.

Det är den starkt aktiverade och andligt avancerade energi som hjälper till att aktivera Lejonporten och en tillströmning av högre vibrationsenergi strömmar då till oss som vi har möjlighet att kunna använda.

Det ger oss en möjlighet att både ta emot denna kraftfulla energi från båda dessa himmelska kroppar, Sirius och Solen, genom aktiveringen av Lejonporten och ladda våra energikraftgeneratorer och att samtidigt få tillgång till kunskapen från den forma medvetenhetens gyllene ålder!

Lejonporten kan därför förstärka andliga uppvakningar, ge ny insikt eller ny medvetenhet. Det är dock alltid upp till oss själva om vi lyssnar till den urgamla kosmiska visheten som kommer med den. Energierna är till stor hjälp för oss om vi medvetet vill höja våra energier, om vi tar emot av det som strömmar till oss.
Vi ”laddar oss” alltså både med energier och högre kunskap om vi tar emot med våra intuitiva sinnen vilket då givetvis också kan bidra till att höja planetens medvetande.

Hjärtat, konungen och DNA

När vi pratar om Lejonporten handlar det också om hjärtats energi eftersom Lejonet kopplas till hjärtat i kroppen. Lejonporten är en intensiv energi som mottas av vårt hjärta från Sirius och eftersom Lejonet är ett eldtecken, kan det "bränna ut", alla motstånd som: ilska, rädsla, ångest, dömande, mindervärdkänslor, att vilja ge upp, fly undan, att känna sig missförstådd och ensam, för att istället kunna uppfyllas av vår sanna själs natur. Det betyder inte att det behöver kännas enkelt. Det är en öppning till högre energier som då också hjälper till att ”bränna bort” det lägre.

Lejonet associerad traditionellt med personligheten, som kan tro sig vara konungen – d v s egots ”överhöghet”. Men nu, med detta intensiva flöde av eldig energi har alla möjlighet att slipa på sitt eventuella ego, så att ”konungens esoteriska aspekt”, den kosmiska gudomens kallelse, har en chans att få ta plats och därmed får den högsta energin – den kosmiska gudomen - en möjlighet att börja erkännas.

Notera att 8 också ett kraftfullt tal i numerologi som representerar oändlighet, kraft, gudomlig anslutning, återfödelse och högre världar och också karma. Nummer 8 håller dessutom samma geometriska form som vår DNA-struktur, där vi förutom våra förfäders livstids information, även har våra nuvarande koder från hur vi väljer att leva varje dag!

Vårt samhälle börjar skifta på ett sätt som vi aldrig har sett förut vilket medför ett uppvaknande och medvetenhet hos människor. Information om undertryckandet av den mänskliga anden genom miljö- och hälsogifter på vår planet och sjukdomar är på uppgång! Jordens poler skiftar samtidigt som våra inre poler långsamt skiftar. 
Detta är en spegling av den nya ”våg” av medvetande som förändrar hela Universum. Detta är bara början på slutet av den mörka medeltiden av medvetande och början av det kommande nya medvetandet, framväxten av en ny jord.

Så vad kan vi göra?

 

Det är viktigt vid denna tidpunkt att vara medveten om känslor och tankemönster. Tankar och känslor är vågor av energi, så mycket så att de kan kartläggas med elektroder av neurolog.

Vad vi observerar eller väljer att ta in strömmar in i våra sinnen och vår kropp reagerar genom att producera kemikalier som påverkar kroppen. Stress vare sig det gäller fysisk, kemisk eller känslomässig stress stör naturliga läkningsprocesser.

Så detta är en bra tid att sakta ner och titta på hur vi kan hjälpa våra gener och också för att rensa karma. Detta är en tid andligt att fokusera på den utveckling som vi har beslutat att göra i detta liv, vilka föreställningar från våra föräldrar vi kan ha tagit på oss och även det som är omedvetet nedärvt från våra förfäders senaste liv.

Det är utmärkt tid att meditera den 8:e, då energin är som starkast och porten helt öppen. Det handlar om att kunna kliva in större harmoni och anpassning till sanningen, att vara är ett med det gudomliga, ett med allt, strålande ljus och oändlig kärlek. Nu kan vi ta emot av dessa energier av ljus, medvetande och energiuppstigning som stödjer oss på vår kosmiska väg.

Tänk på att: Det som sker i det yttre speglas på något sätt också inom oss.

LÄS MER:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar