Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 13 januari 2018

Nymånen den 17/1 2018 i Stenbockens tecken: Dags att satsa på konkreta mål!


Nymånen den 17/1 2018 infaller kl 03:18:18 (sv tid info) vid (26 -27 gr) i Stenbocken

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan dess energier har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i Stenbocken, de som har Ascendenten, Månen eller Venus i det tecknet mest berörda. Men även de som känner av kollektiva känslor märker av denna nymånes energier

En nymåne, då Solen och Månen befinner sig i exakt samma position på himlavalvet (en konjunktion), representerar slutet på en cykel och början på en annan ny 28-dagars cykel. Det ger en uppfriskande energi och behov av att ta initiativ, vända om ett nytt blad och starta något nytt. Det är också tid att ifrågasätta gamla vanor, beteenden och övertygelser när man söker efter nya sätt att göra framsteg.

Denna årets första nymåne, i Stenbockens tecken, är verkligen jordande och förankrande. Det är en perfekt tid för att satsa på konkreta mål, då energin verkar för att på sikt verkligen manifestera dem. Det finns planeter i Skorpionen som kompletterar stenbocksenergin och därmed stöder våra avsikter. Både materiella och känslomässiga investeringar som vi spenderar tid på får draghjälp. Nya planer i personliga relationer eller i affärer gynnas. Stenbocken är det maximala tecknet för materiella manifestationer, så var smart!

Med en hel del himlakroppar i Stenbockens sfär (Månen, solen, Merkurius, Venus, Saturnus och Pluto), kan våra mål år 2018 verkligen manifesteras och fungera på lång sikt. Tecknet står ju för ambition, disciplin, ansvar, gränssättande och självbehärskning – och som följd av det kan vi nå långsiktiga resultat. Något som ger bestående och hållbart värde. Man vet vad man har och vad man kommer att få.

Seriösa relationer av alla slag gynnas. Kontrakt som gjorts vid denna tid kommer att vara långvariga. 
Men visst är det möjligt att en del kan känna sig ganska ensamma under denna nymåne, vilket i så fall är en signal om att ta itu med det… 

Nymånens aspekter


Nymånen (Solen och Månen) konjunktion Venus i Stenbocken fokuserar vår uppmärksamhet på värdegrunder inom relationer och det estetiska, det ökar också behovet av harmoni. Detta är en sällskaplig nymåne som gynnar romantik. Det kan handla om att göra en ny start på relationsfronten. Om ensamhet har varit ett långsiktigt problem är detta en bra tid att ta ett första steg för att lära sig att älska sig själv mer och förbättra självbilden. Förutom förhållanden är en Venus nymåne bra för kreativitet och konstnärlighet och dekoration. Det sköna och vackra.

Nymånen (Solen och Månen) konjunktion Venus i kvadratur Uranus i Väduren kan dock utmana de relationer som är ostabila genom något oväntat som kan ge oro eller ett ökat behov av frihet och spänning kan testa tålamodet. En känsla av begränsning eller uttråkning kan göra att någon vill ”få något att hända”. Detta kan ”ställa något på kant” eller något tar en ny vändning. En trygg relation bör inte möta något drama. Men om man försöker motstå strävan efter förändring och spänning är det troligt att någon uttrycker denna energi genom en oväntad och plötslig handling. 
Vi kan också lockas till spännande eller mer excentriska människor, de som verkar mer vågade eller har en annan bakgrund. En ny romantik är nu möjlig för många.

Mars befinner sig i kvinkuns till Uranus vilket kan skapa impulsivitet, kanske oväntade temperamentsutbrott. Kanske för att det är dags att rensa luften? Nyckeln är att försöka lösa det utan att skapa drama. Fysisk aktivitet är en del av lösningen men också att öva på tålamod.
Denna aspekt kan också ge ”plötslig och oväntad attraktion”!

Övriga aspekter

Mars konjunktion Jupiter – det innebär mycket energi att använda för att göra en ”nymånenystart” eftersom det ger initiativ och mod. Det ger också självförtroende för att lyckas i alla delar av livet - särskilt allt fysiskt. Det kan också vara en gnista som tänder attraktion.

Aspekten Jupiter sextil Pluto är expansiv och kraftfull och blir exakt mindre än 24 timmar före nymånen. Så kring nymånen finns chans att få kontakter som kan visa en rad expanderande möjligheter (Jupiter) genom att påvisa ofullkomligheter i gamla, begränsande mönster (Pluto). Aspekten ”förbrukar” mycket av den utmanande Uranus-energin (se ovan). På sikt leder det till förändring och förnyelse (Uranus), kanske en radikal sådan. Givetvis är nivån på jämnmod, taktfullhet och sunt förnuft en viktig faktor för bästa resultat.

Nymånen i Stenbockens tecken och det personliga horoskopets hus:


Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Här är litet idéer som är tänkbara för varje hus att ha ”i bakhuvudet” för att kolla den tänkbara effekten i ditt personliga horoskop:

Om denna nymåne i Stenbockens stjärntecken faller…

… i ditt 1: a hus, så är det bra att arbeta på dina gränser, gentemot din omgivning. Du kan behöva sätta gränser på din personliga ”arena” såväl som inom det professionella. En ny utsikt och ett steg i taget mot målet.
… i ditt 2: a hus: Se över dina utgifter. Spara pengar. Se vad som är av verkligt värde i livet och rikta in dig på det.
… i ditt 3: e hus: Tänk på om du är säker på att du verkligen vill säga det funderar över? Eller tänk över HUR du ska säga det? Kommunicera vuxet.
… i ditt 4: e hus: Familjeansvar. Att göra ett beslut utifrån ett långsiktigt perspektiv!
…i ditt 5: e hus: Kreativitet och ny inriktning. Angelägenheter som handlar om barn (inte nödvändigtvis egna). ”Egofrågor”. ”Hjärtefrågor” – det som ligger dig varmt om hjärtat
…i ditt 6: e hus: Strukturera din dagliga rutin, hemma eller på jobbet. Ta hand om dig själv och hälsan. Se över vad du "ska göra". En "måste göra det" tid.
… i ditt 7: e hus: Planera framtiden på relationsplanet! Strukturera sådant som rör samarbete inom jobb.
… i ditt 8: e hus: ”Äg din skugga” – var medveten om den för att tillåta gammalt att släppa. Arbeta på dina djupaste känslor om det behövs.
… i ditt 9: e hus: Strukturera planer gällande utbildning/kurs eller att resa. Eller fundera över din personliga filosofi och var du på sikt vill utveckla något på ”stor nivå”. Expandera.
… i ditt 10: e hus: Se över långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter och vad du behöver fokusera på.
… i ditt 11: e hus: Strukturera och planera för att manifestera dina mål för framtiden, i den materiella världen. Humanitära insatser. Ansvar gällande vänner, grupper, det kollektiva, världsförbättrande, eventuellt politisk, kontaktnät.
… i ditt 12: e hus: Strukturera ”det inre”, t ex genom meditationsrutin och fokus. Planera något som rör utveckling av ditt inre. Sätta inspiration i ”verket”.

Var faller nymånen i ditt personliga horoskop? Hur använder du den här energin?

Till sist

Nymånen i Januari 2018 är den sista månfasen i den nuvarande förmörkelsecykeln. Gå tillbaka och titta på solförmörkelsen i augusti 2017 HÄR för att se hur dina långsiktiga mål har utvecklats. Temat för den förmörkelsen var djärva, säkra förändringar som leder till långsiktig framgång.

När en månfas drar mot ett slut fortsätter intensiteten att öka tills du löser problem eller lyckas med dina mål. Bestämd och envis ansträngning kommer att ge den tillväxt som du vill ha. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar