Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 14 mars 2018

Nymånen den 17/3 2018 i Fiskarna = Dags att ta vara på årets starkaste energi!


Nymånen infaller den 17/3 2018, kl 14:14:19 (UT kl: 1:13 pm) vid 26-27 gr (26.30) i Fiskarnas tecken.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i detta nymånetecken, har Ascendent eller Månen i tecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Vid varje viktig ”himlahändelse” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de större kosmiska cyklerna som vi är en del av. Nymånen är en av dem, då står Solen och Månen på samma ”himlaplats”, d v s i en konjunktion (= på samma gradtal). 
Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny med en uppfriskande dubbeldos av det specifika tecknets energier. Nymånen är ett nytt blankt blad som vi kan skapa på. 

Fiskarnas tecken representerar slutet av vintercykeln och just denna nymånes energi hjälper oss att regenerera till något nytt, då den inträffar på 26-27 grader i slutet av tecknet, d v s i den 3:e dekanen.

Fiskarna är dessutom tecknet som finns i slutet av hela zodiaken (avslutet), nymånen är snart på väg in i nästa tecken, det första (en ny början), d v s Alpha-punkten och slutet av Fiskarna är Omega-punkten. De är punkter för initiering och slutförande, början och slut. Det är en pivotpunkt, en tid att välja nya alternativ och släppa de gamla, en viktig valpunkt helt enkelt.

Den sker precis innan vi möter vårens grönska som slår ut med ny energi efter vinterns dvala, precis innan vårens dagjämning som infaller den 20/3 (kl 17:15). Dagjämningen markerar början på en ny säsong. 

Faktiskt så är Mars årets mest geomagnetiskt aktiva månad! Diagram som visar det HÄR. 

Så denna axel är därför också extremt viktig i astrologi eftersom det innebär en kraftfull ny energi. Det är just nu, dagarna mellan 17-20/3 2018 som vi verkligen kan verka för att manifestera energi! (Årstider på södra halvklotet är omvända).

Fiskarnas ”vattenenergi” skapar ett flöde (jämfört med vattenflöde) som är ganska instabil (jämför med fiskar som simmar utan orientering). De ostabila vädermönstren kvarstår och påskliljor är nog täckta av snö, men kanske snödropparna tar sig upp som ett första tecken på kraft? Något kan börja eller avslutas eller både och. Var uppmärksam på meddelanden, tankar och externa händelser just nu. 

Fiskarna är tecknet för det mystiska, hjälpsamma och intuitiva. Tecknet symboliserar också illusion, fantasierna som egot genererar om sina egna önskningar, dels det kollektiva medvetandet, där vårt ego-medvetande löses upp i ”The Ocean of Being”, världssjälen: Åt vilket håll i oceanen vi simmar är vårt val. När vi överlämnar oss till livets flöde, tillitens energi och tro på livet så är det den energin som öppnar för den gudomliga närvaron. Vi kan vara ett med Moder Jord och vår själs öde.

Fiskens energi uppmuntrar oss att drömma och att bidra till att skapa den värld vi vill leva i. Om vi har en kreativ dröm som vi vill se manifesterad, är det läge att mana på den nu när Mars energier samtidigt är aktiva (se mer under aspekter), dvs passionens, eldens, energins planet! Det ger också ett kraftfullt uttryck för individen att se igenom ”maya” (slöjan). 

Att skriva ner vad man vill ska hända kring kreativa sysslor och drömmar är speciellt bra. ”Brainstorma” på vad som behövs för att sätta igång det hela, ta vara på elden som ger energin till att låta de drömmarna ta form. Eventuella rädslor bör undvikas som kan skölja genom sinnet. Var i nuet. Vår makt är i nuet. Om vi vill hjälpa andra människor, bör vi vara förebild. När vi gör vad som passar oss, är det rätt för alla andra. Attraktionslagen matchar vår energi, orden och beteendet.

Speciellt nu!

Så skapa utrymme för drömmarna och ange avsikten för det som ska skapas. Dansa med Skaparen och dröm om det för att hjälpa det att manifesteras. Finn också utrymme för att få svar på frågor... 


Nymånens aspekter



Nymånen är just vid 27 grader Fiskarna, där är Chiron vid 28 grader. Vidare ligger Mars vid 29 grader Skytten, som kvadrerar stelliumet (= nymånen, Solen och Chiron på rad) i Fiskarna! Det kan tolkas ungefär som en pil, riktad direkt mot vår akilleshäl! Så det går nog inte att förneka att en del kan känna att det är tufft just under denna himmel. 

Vi tittar på det:

Nymånen konjunktion Chiron, kvadratur Mars handlar om starka känslor och uttryck – tillsammans med sårbarhet! Vad det kan betyda är intensiva känslor och humör, eller allmän irritation som stör det balanserade tillståndet. Det behöver ventileras i projekt som kanaliserar den starka energin som strålar från nymånen (Solen & Månen) intill kraftplaneten Mars.

Nymånen konjunktion Chiron, kvadratur Mars antyder också att ilska eller konflikter denna tid kan avslöja ett mycket smärtsamt ”sår” främst i själen för många. Exempel är: en händelse från barndom som mobbning, eller själens ”minne” från en fysisk skada, sjukdom eller handikapp, det kan även vara en ”hjärtesorg” som inte läkt. Det kan handla om något som skadat självkänsla, skapat återkommande deppighet, känslor av offer eller komplexitet – eller konkurrenskänsla.

Just nu kan planeten Mars ”aktivera” detta för att det ska få möjlighet att läkas, genom någon slags kris eller konflikt. 

Det är en utmanande aspekt, som kan aktivera behov av försvar likaväl som ett starkare behov av att gå framåt, utifrån ”gamla sår” – ta sig förbi dem med all kraft. Framgångsenergier byggd på ”ilska”, otålighet eller konkurrenskänslor kan därför aktiveras vid denna tidpunkt men vi måste vara försiktiga med att bli alltför påträngande och lägga på för mycket kol. Balans är viktigt mellan sårbara känslor och konkurrensbehov.

Nu är det också så att energin kan manifesteras på andra – mer destruktiva – sätt: Det är ju många som inte är medvetna och därför kan hantera den starka energin. Sådana potentiellt destruktiva energier måste kanaliseras konstruktivt så att de inte leder till konflikter, olyckor, muskelsmärta eller utmattning och också missförstånd. Motion, kreativitet eller att fokusera på arbetsuppgifter ”förbränner energin” så länge man inte tar ut sig för mycket. Ett annat sätt är att meditera på ”smärtan” så att man ”förångar” den.
Aspekten föreslår också en ökning av vissa missförhållanden som orsakar smärta för många, förövare, kanske falska anklaganden ... ja t o m krig, eld, våld…

Men: Ju fler som är mån om att vårda denna starka energi på bästa sätt, ju bättre kan den kanaliseras i vår värld.

Det är alltså inte osannolikt att en utmaning – eller kris - utvecklas då många slits mellan att vilja slappna av i det ”blå vattentillståndet” som finns i Fiskarnas stjärntecken och ändå kanske måste kämpa för sig och sitt, i det ”röda eldiga tillståndet” som finns i Skyttens stjärntecken där Mars alltså huserar just nu.

För att lösa detta måste man nå förbi det polariserade tänkandet av de enskilda aspekterna

Nu är det så att samtidigt existerar en ”lugnande” aspekt på himlavalvet! Det är Mars trigon till Uranus!
Genom denna energi kan många som är medvetna, välja att se en annan sida, en ny och mer intressant vinkel, kring saker som irriterar, som skapar konkurrens och väcker sårbarhet! Det antyder en mer rolig, exentrisk, spännande energi till det hela som kan förlösa mycket! Upplösning av konflikter bör då innebära trevliga överraskningar och stimulerande möten – som ”svar” – respons! 

Oavsett kan vi räkna med extra initiativ, inspiration och motivation som kan medföra snabba förändringar som hjälper till att lösa vårt ursprungliga förhållande till drama, frustration eller annan kris. Framför allt då konjunktionen mellan nymånen och Chiron bildar ett aspektmönster med Mars och Uranus som kallas ”Medium Learning Triangle”. En konflikt eller kris kommer att tillföra salt till det utsatta såret, men nya upptäckter och högre självmedvetenhet kommer att leda till snabb läkning.
Snabba förändringar, nya upptäckter, passion, nya insikter och högre självmedvetenhet hjälper till att läka eventuell smärta.
Det medför oväntade möjligheter till lärande och utveckling. 

Denna stimulerande aspekt mellan Mars och Uranus ger dessutom chans till en spännande romantik och modet att ”göra det första draget”. 
Det kan återuppliva ett oroligt förhållande med passion. 
Å andra sidan är det också en bra tid att bryta sig loss från relationer som känns begränsande för självuttryck, individualitet eller frihet. Detta gäller också för jobb eller andra saker som håller oss tillbaka.
Det är läge att lita på instinkter och impulser (så länge det inte är någon som far illa av det) och inte vara rädd för att ta en risk. 
”Lycka står den modiga bi”.

Planeten Mars vid 29-30 Skytten vid nymånens tid går dessutom in i Stenbocken ungefär fyra timmar senare. Den som råkar på någon ”på hög häst” och påbörjar en ”strid”, kan räkna med att den blir långvarig - undvik det.

Men nu är det inte bara det här som ”gäller” när det handlar om nymånens aspekter:
Chiron som ligger intill Solen och Månen (nymånen) reglerar nämligen också karisma! (Läs gärna om det HÄR
) 
Så vi kan nog också märka att karisma ”avfyras” på något sätt i vår värld, med så starka energier kring just det temat! 

Detta kan te sig ganska underhållande!

Merkurius/Venus-konjunktionen i Väduren i trigon till Norra Noden i Lejonet ger en trevlig flykt i form av glädje och humor som drar bort en del från alla eventuella irritationer och sårbarhet! 

Merkurius saktar också ner för att vända riktningen mot en retrograd den 22/3 
INFO HÄR.

Nymånen i Fiskarnas tecken och horoskophus:



Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya målHär är litet idéer som är tänkbara för varje hus att ha ”i bakhuvudet” när det handlar om ditt personliga horoskop – där nymånen just nu faller och sänder den ”mjukare” energin från Fiskarnas tecken.

Men först > För att veta var denna nymåne landar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länk där du fyller i data HÄR:


Så hur kollar man? 
Där nymånen befinner sig på graden, i detta fall runt 26-27 grader i Fisktecknet. Där på den graden i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!


Om denna nymåne i Fiskarnas stjärntecken faller…

… i ditt 1: a hus:
så är det tid att se på invanda mönster gentemot din omgivning och lösa upp dem för att öppna till mer mottaglighet och förståelse för andra. Du kan också känna ett ökat behov av att nå ut över din personliga ”arena” såväl som inom det professionella. Rikta in dig på att vara lyhörd gentemot din yttre omgivning - när du möter nya situationer och människor men skapa ett skal mot för mycket energi t ex genom att tänka att du har ett "äggskal" av ljus runt dina aura! Du är känsligare för intryck nu. Meditera på att du utstrålar kärlek!
Ett bra ”nymånemål” är att ge mer av dig själv utan att bränna ut dig för andras skull, allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 2: a hus: 
se över utgifter och det materiella, se om du behöver lösa upp något som ”binder dig” vid det onödigt materiella. Meditera på att känna tillit kring ekonomiska och materiella frågor. Gör dig av med ägodelar som egentligen bara belastar dig eller bara ”finns där utan mening” och lita på att livets sanna flöde ger dig vad du behöver istället! Se bortom det materiella och känn efter vad du istället värderar mest med kärlek, och låt den känslan expandera i ditt sinne! Dra det till dig för att göra det verkligt.
Ett bra ”nymånemål” är att ge bort av det som du har för mycket av ditt liv – skänk gåvor, ge till behövande t ex. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 3: e hus: 
säg det funderar över! Eller tänk HUR du ska säga det på ett mjukt och stämningsfullt, känsligt sätt. Med mycket själ och förstående kärlek! Läs något som öppnar till din själ, kanske något poetiskt? Eller se en berörande film. Lyssna på djupt själslig musik och ta in den. Det öppnar de andliga kanalerna! Eller skriv dagbok, något vackert ”med själen”. Sätt upp en bra text som handlar om kärleksfullhet på väggen/kylskåpet ! Meditera, för det är nu kan höra de kosmiska budskapen viska till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Rikta in dig på att utveckla din intuition. Var i tillit!
Ett bra ”nymånemål” är att vara mån om att inspirera andra med goda och kärleksfulla råd (utan att vara påstridig). Gärna också några visa ord som kan vara till hjälp – gå på intuitionen. Var hjälpsam. Allt du ger ut kommer åter.

… i ditt 4: e hus
var mån om nära och kära. Visa omsorg och var mån om att vara lyhörd för andra behov. Gör något som känns värdefullt för din själ och för dina närmaste. Låt kärleken flöda. Följ intuitionen. Gå in i minnen som kommer upp från förr, sänd kärlek till dessa minnen. Du helar då dina ”rötter” och kan därför smidigare och ”lättad” ta itu med dina mål för dig och dina nära och kära!
Ett bra ”nymånemål” är att agera för att skapa en kärleksfull stämning och att hjälpa de nära och kära. Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

…i ditt 5: e hus
Följ de kreativa impulserna. Låt fantasin flöda. Var mån om att vara lyhörd i din kontakt med barn (inte nödvändigtvis egna). Visa omsorg och finstämd kärlek. Var i ditt centrum i livets sanna flöde för att expandera hjärtats energi. Följ intuitionen.
Bra ”nymånemål” är att lösa upp eventuella ”egofrågor” och att sända (ge) extra kärlek till ”hjärtefrågor” – det/den som ligger dig varmt om hjärtat. Du kan t ex meditera på det.
Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

…i ditt 6: e hus
ge dig själv andrum. Ta hand om dig och hälsan med kärlek. Fiskarnas energi ger bäst förutsättning för att kropp och själ ska kunna absorbera de lugnande energierna från t ex massage, spa, simning, eller ”sköljas rent” av fasta eller en vattenkur. Använd intuitionen för att känna in vad din kropp behöver för typ av kost – näringsmässigt, energimässigt m m. Din dagliga rutin, hemma eller på jobbet kan behöva ”lösas upp” litet. Släpp loss ”knuten” litet, kanske genom att inte städa så noggrant, eller ”slita hårt på jobbet” t ex.
Ett bra mål är att hitta en anpassad balans mellan arbetet eller de dagliga göromålen och ”andningshål”, d v s vila. Känn in vad du och andra behöver och ställ inte för hårda krav.
Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 7: e hus
är det tid att rikta in dig på att vara med lyhörd i partnerskap eller i nära vänskap och lösa upp eventuella ”knutar”. Känn efter vad du kan göra för den andra personen. Energin gör det lättare att nå en energimässig balans mellan dig och den andra – mer egobefriat. Meditera på det med kärlek !
Ett bra ”nymånemål” är att känna in hur du kan visa mer hänsyn till den andra.
Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 8: e hus
”bejaka din skugga”: känn den, förstå den, sänd kärlek till den för att tillåta gammalt att släppa: När du gjort det kan du också komma i kontakt med den allomfattande kärleken som finns bakom den – ren och ädel – en kärlek som då tillåts att stråla till dig själv, till allting som lever. Det finns också en mystik bakom detta – du kan bli djupt berörd när du släppt, förlåtit och märker hur den manifesteras i ditt liv på sällsamma sätt.
Ett bra ”nymånemål” är att sända kärlek den/det som orsakat ”smärtan” eller besvikelsen! Det är kärlekens kraft som är ”givaren” till läkning.
Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 9: e hus: 
känn in vad du kan rikta in dig på för utbildning/kurs eller kanske en resa. Eller fundera över din personliga filosofi och var du på sikt vill utveckla något på ”stor nivå”. Det är bästa tiden att börja expandera din djupaste intuition. Gå på din intuition och var lyhörd – med kärlek.
Ett bra ”nymånemål” är att ge ut kunskap – utan att ”pracka på” andra den. Känn efter när du bör ge råd och kunskap, var mån om att hämta den med kärlek ”från det högre” (få den till dig från det mystiska: Gud, Kosmos/Universum eller ljuset – eller vad du nu kallar ”källan”). Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 10: e hus
se över långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter och vad du behöver fokusera på och var du kan behöva tagga ner på dina självkrav och prestationsbehovet. Känn efter var du behöver ”mjuka upp” detta, kanske genom att ta på dig mindre uppgifter? Känn efter vad dina egna behov är i förhållande till de yttre kraven och finn en balans. Lös upp något som du känner ”binder" upp dig och din tid. Detta är en bra tid till att istället meditera på dina drömmars mål med kärlek för att ge dem chans att manifesteras.
Ett bra ”nymånemål” är att hitta en anpassad balans mellan självändamål och behjärtansvärda ändamål – t ex något som är välgörande både för dig och andra. Var ett föredöme, vilket just nu är det bästa att sträva efter med nymånen i detta hus!
Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Var i tillit!

i ditt 11: e hus
var mån om att följa intuitionen i dina mål. Var lyhörd i din kontakt med vänner, grupper, kontaktnät. Meditera på att ”smälta” in i det kollektiva med kärlek. Eller se dina världsförbättrande drömmar i meditation, då ger du dem energi så att de kan expandera och manifesteras i framtiden.
Ett bra mål är att göra en humanitär insats eller göra något för välgörenhet. 
Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 12: e hus
finn svar i ”det inre”, t ex genom meditation. Om du känner inspiration följ med i dess flöde - skaparkraften. Låt fantasi flöda. Expandera ditt intuitiva sinne, du är mer mottaglig nu. Meditera, för det är nu de kosmiska budskapen viskar till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Du kan komma i kontakt med mystik, andra dimensioner och den allomfattande kärleken. Andlig utövning gynnas. Känn in ”hela skapelsen” med kärlek. Flyt i ”The Ocean of Being”
Ett bra ”nymånemål” är att överlämna dig till livets flöde och att känna den allomfattande – oegoistiska - kärleken och göra handlingar utifrån den.
Allt du ger ut kommer åter. Tillit lyfter själen!

Var faller nymånen i ditt personliga horoskop? Hur använder du den här energin?

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Var i stillhet i meditation, bön eller ceremoni och känn tacksamhet för livets gåva och allt som är.

En meditation som passar Fiskarnas nymåne – ”The Ocean of Being” HÄR: ”Först när vi uppnår tystnad börjar vi meditera. När de vardagliga tankarna blir stillade, då kan vi lyssna på själens röst. Det är genom själen vi går in i mysterierna, det är genom själen som uppenbarelsen kommer”:


Skapa ett personligt altare

Ett altare är en plats där man fokuserar på det andliga arbetet. Det kan innehålla ljus, örter, kristaller/stenar och ord eller bilder som man har samlat och som betyder något för den andliga utvecklingen. Det kan också vara fjädrar som man har hittat, saker som man har skapat eller andra talismaner. 

Vid nymånetid är det bra att rensa-städa altaret och dekorera det utifrån känslor och vad man är intresserad av att fokusera på.
Nymånen är utmärkt för att bjuda in nya energier och tänka på de högsta andliga målen och önskningarna. 

En tid som denna nymåne i Fiskarna kan det vara bra att t ex använda en sten för hjärtat och den rena kärleken, kanske rosenkvarts som en metafor, med ametist, turmalin, malakit och rosmarin för skyddande energi. Denna nymåne infaller på en Tisdag, som är planeten Mars dag, och då kan man stärka upp den med mod och vilka åtgärdande steg man behöver ta och kanske skriva ned en ”bekräftelse” i enlighet med detta. 

Mars handlar om att gå framåt, så då kan man tänka på hur man måste agera för att förflytta sig igenom de eventuella problem som man vill ta itu med. 

Detta är exempel på hur man kan arbeta med denna energi. Nymånar är bra för att plantera frön och låta drömmar manifesteras.

Passa gärna på att på flytta saker, kanske möblera om, rena med salvia eller städa några av utrymmen i hemmet för att känna en ljus, glänsande och ny energi flöda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar