Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 1 mars 2019

Astrologisk prognos för Mars 2019


I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) I det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktivaMånga ser retrograder som viktiga, men man bör inte tolka dem negativt, se HÄR 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

Allmänt, världslig/kollektiv prognos
Mars 2019:

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Fiskarnas säsong från 19/02 till den 21/3. Fiskarna är det tolfte astrologiska tecknet i Zodiaken, det sista tecknet på vintern och de astrologiska säsongerna. Eftersom det är det sista tecknet på vintern, förkroppsligar det all energi från alla tecken som har varit före. Det finns en känsla av slut och övergång. Fiskarna är utrymmet mellan livet och efterlivet.

Fiskarnas energi sveper in oss med mer undermedvetna och andliga och mystiska vibrationer - ofta förvirrande, dimmigt, och oklart... Å andra sidan kan fiskarnas flytande natur gör det möjligt för oss att flyta bortom våra gränser så att vi kan skymta livet från högre, olika perspektiv.
Vi söker tillfredsställelse i det vi gör, och "går på inspiration" mer än "måsten". Tecknet gynnar det konstnärliga och poetiska. Vi kan lättare komma i kontakt med vårt kreativa flöde. Allmänt så skänker musik, meditation och drömmar mer djup intuitiv kunskap till det medvetna sinnet denna tid.
Fiskarnas präglar mänsklighetens ständiga sökande efter sanningen gömd bakom vad som uppfattas av fem sinnen. Det kan kännas ett större behov av att söka mening i det vi gör, vi kanske reflekterar mer över livet och vad man kan göra på planeten som kan göra skillnad. Det kan vara att man vill göra mer för andra i sin närmiljö eller rentav delta i något hjälparbete som gynnar många. Genom att göra det förbinder man sig med den kosmiska visdomen.
De som är andligt mottagliga och som utövar t ex meditation kan hamna uppe i det blå mer än vanligt, och bör inte glömma bort att hålla sig jordade! De drömmande "fiskvibbarna" kan göra att även den mest härdade cynikern kan fundera över det övernaturliga. 

Mars börjar med att gudinnan Venus går över till Vattumannen där hon kommer att stanna till den 26 (då hon går in i Fiskarna). Venus tid i Vattumannen större delen av Mars är stödjande för kreativt skapande med det där ”extra”, en extra ”toutch” alltså och främjar även nya kontakter för både vänskap, flirt och kärleksrelationer. Vi har lättare för att vara ”kamratliga”, vilket lättar upp det allvar och de skyldigheter som andra delar livet kräver… Planeten Mars spenderar månaden i Oxen, vilket stöder oss att hålla en mer långsam men stabil inställning när vi bygger och arbetar mot våra önskningar.

Merkurius går retrograd den 5 Mars i Fiskarna (se info nedan) och är retrograd till den 28 Mars. Merkurius retrograder 2019 är i vattenelementet som ger djup inblick och budskap från det intuitiva riket. Mars månad med Merkurius retrograd i Fiskarna är den perfekta tiden för att ha vår drömtidskrift bredvid sängen. Drömvärlden är dessutom redo att ge oss budskap. Skriv upp drömmarna direkt vid uppvaknandet!

Fisknymånen (om HÄR) sker den 6 Mars samma dag som Uranus flyttar in i Oxen. Nymånen i Fiskarna är konjunktion med Neptunus och kretsar in i den kreativa potentialen inom oss alla. Det kan finnas en önskan att vilja fly från den smärta och lidande som är uppenbart över hela världen. Men samtidigt är det en koppling till vår djupare medkänsla och medvetenhet.  

Efter att ha ”simmat” i Fiskarnas hav hoppar Solen med förnyad kraft över till Vädurens säsong den 20/3 till19/4! ( samma dag som fullmånen är i Vågen.) Det gör det möjligt för oss att släppa loss de känslor som rörde sig under ytan i under Fisksäsongen.
Solens inhopp till Väduren sammanfaller med vårdagjämningen, vårens första dag på norra halvklotet - och det astrologiska nyåret! Ljus och mörker är lika denna dag: Från den tidpunkten växer dagarna och blir allt längre (fram till midsommar).. Forntida astrologer gjorde förutsägelser för ländernas ledare utifrån deras horoskopdiagram och denna energi indikerar frustration och volatilitet (kurssvängning) mellan ledare som känner att de har fått en dålig affär eller behandlas orättvist. Med solen i Väduren i konjunktion Chiron i Väduren kan det ge dem en känsla av besvikelse över orättvisa. I våra personliga liv gäller det samma och medvetenhet hjälper oss att flytta bortom frustration och hat till det löfte som Chiron erbjuder istället: att få läkning. En del av budskapet är att finna frid genom att acceptera vad som var för att få en framtid fri från smärta och vrede.
Vårens dagjämning är traditionellt en tid för att fira fertilitet och naturen förnyelse av livskraften som gick i vila under vintern.
När Väduren tar tag i styret, återställs stjärnhjulet (zodiaken runt oss) och energin börjar på nytt - precis i vårtid! Under tusentals år har vårens dagjämning Vädurssäsongen sammanfallit på samma dag, vilket innebär en fruktbar tid för att plantera frön. En återuppståndelse efter de långa, mörka vintermånaderna. Vårkänslor spirar och skapar passion. Alla knoppar slår ut och livskraften spirar inför allt nytt som väntar. Ny början!
Vädurens energi hjälper oss att ta ett modigt steg framåt och markera vår individualitet. Vi tenderar alla att ha starkare åsikter än vanligt, och kanske ett behov av att vara ”nummer ett” till 19/4.
Under solpassagen genom Väduren har vi en tendens att känna en känsla av förnyelse. Vi tar mer initiativ och är ivriga på nya upplevelser och har mer energi för att ta tag i nya uppgifter.
Vi kan förvänta oss intensiva konkurrensvibbar och våryra under denna period. 

Vågens fullmåne den 21 är en tid för att skapa rättvisa, balans och rätt relationer i våra liv. Det finns dock en djup utmaning med denna fullmåne av flera anledningar. Först finns Chiron, som ger våra relationer förståelse och läkning eller sårande… Några av de mer meningsfulla relationerna är de som öppnar ett sår som resulterar i själarna reser till mer fullständighet och helande. Venus, planeten som härskar denna fullmåne, är i Vattumannen som vill ha frihet. Men hon är kvadratur till Mars i Oxen som vill ha trygghet och kan vara ägande. Konflikten mellan Venus och Mars kan manifesteras som argument i relationer.

När Venus flyttar in i Fiskarna den 26, är hon nöjd och ”mjukgör” oss… och hjälper oss att ”vara poet” och simma i romantiken... Förståelse och acceptans öppnar dörren till mer kärlek.

Merkurius går direkt den 28:e med en exakt konjunktion till Neptunus. Detta är en otroligt kreativ och intuitiv kombination. Idéer och bilder från det andra riket kan översvämma vårt medvetna sinne. 
Att ge sig tid till dagdrömmar kan vara fruktbart. Å andra sidan kan Merkurius med Neptunus vara oklart tänkande eller leda till att tro på något som är falskt.

Månaden slutar med att Mars rör sig in i Tvillingarna, vilket skiftar vår handlingsinriktade sida till att engagera sig i en mängd aktiviteter. Samtal/chattande kan vara roligt eller ”vasst”, båda sidor av det intellektuella argumentet kan skifta. Det är viktigt att inte heller hoppa till en slutsats, eftersom det som är uppenbart kan vara något helt annat. 

Det är en bra tid till att kolla på alla kommunikationsenheter såväl som transport. Att få idéer såväl som kroppen från en plats till en annan kan snabbt skapa utrymme för något roligare.

DATUM PLANETASPEKTER MARS 2019
(världshoroskopet/kollektivt) + tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av före eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, vilket anges som datum: 

Runt den 1/3
Venus 29.47 Stenbocken kvadratur Uranus 29.47 Väduren
Gnistor av attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Det här är en ganska oförutsägbar energi, som ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm.
Energin kan förmodligen stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Känslomässiga störningar kan också märkas. Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu.
Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet.
Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.

Den 1/3
Venus till Vattumannen
Många rör sig mot mer okonventionella romantiska och sociala relationer.

Runt den 2/3
Venus 0.39 Vattumannen sextil Chiron 0.39 Väduren
Det antyder att det är en tid då vi kan nå ut till andra och skapa kontakter som gynnar vår tillväxt. Samarbete ger nu nya möjligheter - fördelar. Det kan finnas en känsla av att vi har tur i kärlek eller i vårt sociala liv nu.

Den 5/3
Merkurius retrograd Fiskarna
Det finns ju ett utbrett och vittomtalat antagande att Merkurius retrograd är väldigt dåligt för oss. Saker som går utom vår kontroll förknippas ofta med Merkurius retrograda perioder, t ex. Men… allt går faktiskt inte fel när Merkurius går ”bakåt”. Vissa saker som undgått oss under ganska lång tid kommer då naturligt till oss utan större ansträngningar.
MER HÄR

Den 6/3
Uranus till Oxen
Kan vara väldigt envis. När denna tendens tillämpas för att uppnå en svår uppgift, går det bra. "Det finns en envishet om mig som aldrig kan bära att vara rädd för andras vilja. Mitt mod stiger alltid vid varje försök att skrämma mig "(Jane Austen).
MER HÄR

Den 6/3
Nymånen i Fiskarna
Det är dags för andlighet, bön och meditation. Vissa av oss behöver lite tid ensam med egna tankar. "Ensamhet uttrycker smärtan av att vara ensam och ensamhet uttrycker ära att vara ensam" (Paul Tillich)
MER HÄR

Runt den 6/3
Solen 16.10 konjunktion Neptunus 16.10 Fiskarna
Denna konjunktion ger intuition, fantasi, och drömmande tendenser. Aspekten främjar empati och många vill göra något för någon annan (”självuppoffring”). Kanske den praktiska sidan nu får ge vika för inspiration och kreativa saker, meditation, en liten ”flykt” från vardagen, att bara vara och följa flödet. Vi kan behöva titta inåt i stillhet för att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor. Vi kan också behöva komma till klarhet med sådant som känns förvirrande eller oklart. Det är väl inte så mycket prioritet på ordning och struktur denna nymåne. Var extra uppmärksam på drömmar och deras betydelse/budskap.

Runt den 9/3
Solen 18.25 Fiskarna sextil Saturnus 18.25 Stenbocken
Detta är en källa till ett konkret och tydligt fokus. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet. Självkänslan ökar. Bra för att starta ett projekt av varaktigt värde, vilket kräver både långsiktigt fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig och utvecklande kunskap kommer lättare på plats!

Runt den 10/3
Mars 16.18 Oxen sextil Neptunus 16.18 Fiskarna
Denna harmoniska aspekt ger fantasi, kreativitet, idealism och inspiration till att sätta igång något nytt, kanske inte av det mer praktiska slaget, snarare fantasifulla. Vi känner mer tillit och en harmonisk energi som tenderar att ”lösa upp” eventuella konflikttendenser: Det är en bra tid att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå, framför allt om man önskar tona ner ev. aggressioner för att kunna möta livet med större fridfullhet.

Runt den 13/3
Solen 22.44 Fiskarna trigon Pluto 22.44 Stenbocken
Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. Det kombinerade inflytandet av positiva Jupiter- och Pluto-aspekter hjälper oss alltså att lösa personliga eller professionella problem. Det är också möjligt att någon med makt/inflytande medverkar till att förändra vårt liv.

Runt den 13/3
Solen 23.11 Fiskarna kvadratur Jupiter 23.11 Skytten
 kan få oss att känna oss självsäkra, stolta, lyckliga och optimistiska. Det sätt på vilket vi uttrycker vårt överflöd är avgörande för att bestämma resultatet, vilket kan sträcka sig från lycka och framgång till missbedömning och misstag. 
Det bästa sättet att hantera Jupiters roll är att visa respekt, måttfullhet och disciplin och att inte ha för många projekt på G, eftersom detta kan slösa på vår energi och skapa stress. Vi kan göra ”lyckan” genom att fokusera på det mest angelägna, göra våra kosmiska läxor och jobba medvetet för att nå resultat. Det är bäst att använda måttfullhet i alla delar av livet – och Jupiters moral.

Runt den 14/3
Merkurius 24.50 Fiskarna trigon Sanna Noden 24.50 Kräftan
Den här energin ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå. För många kan det handla om att frigöra sig från gamla tankemönster kanske genom kommunikation, att uttrycka tankar eller utbyta idéer.

Runt den 14/3
Mars 18.48 Oxen trigon Saturnus 18.48 Stenbocken
Detta ger oss fokuserad kraft, styrka och förmåga att kunna planera framåt med en känsla av tålamod och inspiration. Vi vet vad vi vill nu. Vi har lättare att se ”i bilder” och föreställa oss saker vi vill göra, att ta en konkret form. Det ger mer motivering och uthållighet vilket ger resultat.

Runt den 14/3
Solen 24.11 konjunktion Merkurius 24.11 Fiskarna
Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer är ett centralt tema. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, mötenEn ökning av mental aktivitet kan också ske på internet.
Fiskarna främjar vår mottaglighet för det sublima och en större förmåga att lyssna med ett öppet sinne och lyhördhet: Dock kan energin bidra till en känsla av oskärpa, så vi kan känna att vi behöver hitta stillhet och djupare förstå det vi funderar över eller kanske hör/läser. Det kan också skapa ovisshet, kanske i vissa fall förvirrande omständigheter.
Vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert. 

Runt den 15/3
Solen 24.51 Fiskarna trigon Sanna Noden 24. 51 Kräftan
Vi känner oss i mer harmoni med våra värderingar och i relationer och kan nu lättare stå upp för vår egen del och vilja. Det bidrar till att stödja vår väg till självförståelse, och spelar en stor roll i vår process att transmutera den emotionella kroppen.

Runt den 15/3
Merkurius 23.20 Fiskarna kvadratur Jupiter 23.20 Skytten
… tyder på att tankar, tal/kommunikation och kunskapsbehovet ökar liksom även debattandan hos många. Att vädra tankar och idéer utifrån ett större perspektiv och vidga våra mentala vyer ligger i luften! Den här aspekten kan också spegla oro eller ökat behov av expansion, ”chanstagning” när det gäller rörelse (resor t ex), dokument, viktiga diskussioner och förhandlingar. Sådant tenderar att ha större betydelse, så överenskommelser eller liknande sker sannolikt i större grad denna tid. Men.. tänk på att se mer än ”ytan” och leta efter det som ev. kan finnas dolt (Jupiter finns i Skorpionen): Denna aspekt kan också indikera en del problem med fordon – men i så fall är det sannolikt något som man förbisett som behöver korrigeras, på djupet…
Även rastlöshet när det gäller planer och att utöka möjligheter, som resplaner och att köpa biljetter tenderar att inte bli exakt som man tänkt. Undvik att slösa denna tid – det kommer surt efter…
Var noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid kan bidra till att förhindra missförstånd.
Vi kan också räkna med att någon nyhet har större betydelse på det personliga eller i större sammanhang som massmedia. Men Jupiters läge nu, varnar också för att ”tro på allt”, så se upp för propaganda utan grund och dåligt underbyggda nyheter! Och undvik att själv falla för frestelsen att överdriva.

Runt den 16/3
Merkurius 22.47 Fiskarna sextil Pluto 22.47 Stenbocken
Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om, gräva i saker (i bästa Pluto-stil). Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 17/3
Merkurius 21.17 Fiskarna sextil Mars 21.17 Oxen
Nu vill vi vädra tankar och idéer, vi har behov av att tala klarspråk och samtidigt finns lyhördhet. Det är också en tid då det är lättare att förstå andras synsätt m m.

Den 20/3
Solen till Väduren
Det är våren eller vårdagjämningen när natt och dag har ungefär lika lång längd över hela världen. Det är dags för återfödelse och ny början. "Jag ger dig det här att ta med dig: Inget återstår till det som var. Om du vet detta kan du börja igen, med ren glädje i
rötterna.” (Judith Minty)

Den 21/3
Fullmånen i Vågen
Motsatser lockar. Vi lägger helst energi på våra relationer. "För oss två är hem inte en plats. Det är en person. Och vi är äntligen hemma "(Stephanie Perkins)

Runt den 20/3
Mars 22.51 Oxen trigon Pluto 22.51 Stenbocken
Det är lättare att komma i kontakt med våra djupaste motivationer. Detta är en mycket intensiv transitering, även om det är en sextil, på grund av Plutos intensitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista.
Det är en tid då många känner sig mer passionerade. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha.
Det är lättare att komma i kontakt med en djup inre styrka. Denna kraft har förmåga att också omvandla den.
Vi får mer kraft att stå upp för oss själva. Många föredrar att dra mer nytta av egna resurser snarare än att förlita sig på andra.
Så det är läge att med det djupaste modet gå vidare med de övertygelser man har.
Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i vårt liv. Det är bättre satt släppa ut känslor än att hålla dem inne", samtidigt som man inte tar det för personligt. Gör man det så är det till hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Runt den 20/3
Merkurius 19.13 Fiskarna sextil Saturnus 19.13 Stenbocken
Denna harmoniska aspekt hjälper oss med praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det går lättare att utföra rutinaktiviteter och att tänka tydligt, enkelt och systematiskt.

Runt den 21/3
Venus 23.25 Vattumannen kvadratur Mars 23.25 Oxen
speglar att manliga och kvinnliga energier kan ha en viss konflikt. Laddar dock med passion och lust, kanske självsäkerhet… Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer eller för den som är singel, kanske en attraktion kan tändas för någon vi aldrig tänkt oss. Se upp litet för ”blind” attraktion, att passionen styr mer än att det är ”rätt”! Attraktion kan nämligen tändas litet väl lätt denna tid, men kanske också utan att något mer än det sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone något extra denna tid.
En inledning till eventuella olösta problem med ekonomi och kärlek dras fram som tema genom Venus retrograda transit.

Runt den 21/3
Venus 23.44 Vattumannen sextil Jupiter Skytten Vattumannen
Det expanderar energin inom alla slags relationer och partnerskap och skapar längtan efter romantik. Attraktion kan märkas litet ”överallt” luften Hos många ökar behovet efter någon slags balans i relationer, sannolikt genom en lagom kompromiss.

Runt den 21/3
Mars 23.44 Oxen quincunx Jupiter 23.44 Skytten
Vi tenderar att vara mer motiverade att söka efter sådant som kan hjälpa oss framåt. Viljan och en önskan att nå längre än normalt ökar handlingskraften och motivationen. Det är en bra tid till att börja med något kraftfullt - som en träningsrutin

Runt den 21/3
Venus 24.20 Vattumannen quincunx Sanna Noden 24. 20 Kräftan
Vi kan bli mer medvetna om vad vi värderar i relationer. Det bidrar till att stödja vår väg till självförståelse, och spelar en stor roll i vår process att transmutera den emotionella kroppen.

Runt den 22/3
Mars 24.15 Oxen sextil Sanna Noden 24.15 Kräftan
Denna aspekt ger oss kraft och beslutsamhet som hjälper oss att rikta in oss på våra mål. Det kan tyda på ökade kontakter - eller nya – gällande sammanhang som handlar om positiva ”kampaktiviteter”. Vi kan nu faktiskt hoppas på att det nu kan handla om något som rör typ aktiviteter som kan beröra fredsförhandlingar – även om andra transiter talar för motsatsen till det? Men det är också idrottsanda över denna aspekt.

Runt den 22/3
Solen konjunktion Chiron 1.51 Väduren
det som kommer upp i ljuset kan träffa vårt mest sårbara område, eller vi kan påverka någon på fel sätt i brådskan att få fram orden. Det antyder att vi kommer i kontakt med våra själsliga sår och rädslor och det ger ett ökat behov av att ge uttryck för arketypiska energier som hjälper till med att möta någon blockering i självkänsla och det omedvetna som behöver läkas.

Runt den 24/3
Merkurius konjunktion Neptunus 16.49 Fiskarna
Denna konjunktion ger oss ökad intuition, känsligare sinne, föreställningsförmåga och fantasi: Vi tenderar att vara mer mottagliga för vad som säga ”bakom orden” likaväl som de som är mer obalanserade kan ha en tendens att ”få för sig saker” som inte är sant eller verkligt…
Aspekten gynnar konstnärlighet och idealistiskt tänkande. Dock kan vi vilja ”fly” litet från de mest tråkiga praktiska och materiella aspekterna av livet just nu. Det passar då bra att meditera och utveckla intuitionen kopplad till tänkande, tal och kommunikation.

Runt den 24/3
Jupiter 23.55 Skytten quincunx Sanna Noden 23.55 Kräftan
Denna kombination noteras ofta när materiella och finansiella aktiviteter sker. Men överexpansion är också en anmärkningsvärd egenskap hos Jupiter och denna kontakt kan tajma en cykel av att ta ekonomiska risker. Var noggrann i alla bedömningar alltså.

Den 26/3
Venus till Fiskarna
En tid då vi har möjlighet att förlåta och förstå. Kanske många är mer romantiska och ändå mer blyga än vanligt i kärleksfrågor. Längtan efter det perfekta är större i allmänhet. Inspirationen flödar lätt.

Runt den 27/3
Venus 1.03 Fiskarna sextil Uranus 1. 03 Oxen
Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.
Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.
De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.
Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.
Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 
Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.
Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.

Den 28/3
Merkurius direkt i Fiskarna
Vårt sinne präglas av känslor, drömmar, visioner och intuition. Vi blir goda och empatiska lyssnare.

Den 31/3
Mars till Tvillingarna
Våra intressen blir mer mångsidiga och vi är mer anpassningsbara. "Det är inte den starkaste eller mest intelligenta som kommer att överleva utan de som bäst kan hantera förändring" (Leon C. Megginson)


Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR:
                                  
                                 
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för Mars månad 2019:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos Mars 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR
______________________________________________


Astrologisk prognos Mars 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Mars 2019  för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Mars 2019  för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Mars 2019  för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för Mars 2019 enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Mars 2019:
SVENSK ÖVERS HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar