Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 1 februari 2021

Astrologisk prognos för Februari 2021

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. 

När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.


*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Vattumannens säsong 20/1-19/2

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Vattumannens säsong som den passerar varje år mellan 20/1 till 19/2 (ca). Det är en tid då vi nog känner att vi vill vara mer oberoende. Vi vill inte känna oss för instängda och kan agera för att förändra den situation som råder och som kan kännas hämmande. 

Vi blir mer medvetna om vad som är föråldrat i våra liv, och strävar efter att hitta nya perspektiv och nya sätt att göra saker. Struktur och ordning känns inte så tilltalande. Frihet känns mer betydelsefullt. 

Vi känner hunger efter kunskap och att visa vår originalitet och tenderar att vara mer humana, toleranta och accepterar lättare andra för vad eller vilka de är och vill tillbringa extra tid med vänner och gärna skapa nya nätverk.

En ökad känsla av att vilja gå emot den vanliga strömmen är också sannolik. Det finns dock en rebellisk energi för att bekämpa orättvisor som kan tänkas dyka upp, men en del ”tar upp” den energin på ett förvrängt sätt och kan då slåss mot allt och alla. Viktigt är alltså att det finns en god sak att kämpa för, annars kan energin riktas på fel håll. 

Det här är tecknet under vilket samhället samlas på vintern, så att vi gemensamt kan gå igenom genom de kalla, hårda tiderna. Det är nu vi kan finna vår egen stjärna på himlen under de mörka nätterna och hålla elden vid liv medan allt annat blir borta. De som vet var den personliga stjärnan finns där på himlen, glittrande och hoppingivande, bör låta den vara en speciell guide under den här Vattumantiden.  De som inte vet var stjärnan finns kan söka efter den uppenbarelsen innan Vattumannens månad är över. 

Det är också nu vi kan behöva skämma bort oss kanske med en ”New Age spa behandling” för att frigöra vinterns ”stelnande” muskler och sinne, så att vi snart kan möta våren med mer frigjord energi. Det är dags att bryta rutinen och finna den unika och färgglada delen av oss själva.

Mitt i Vattumannens stjärnteckens cykel, den 1/2 och 2/2, och ungefär mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämningen hålls en europeisk högtid, Brigids helgondag (även Sankta Brigidas, Imbolc, Imbolg): Vårens ankomst firas med ljus och eldar för att representera Solens växande kraft och påminna om att det finns ljus i mörkret och att ljuset nu ökar när dagarna blir längre. Det är dags att fira förnyelse och tillväxt.

Februari har potential för ”skiften” inom relationer och arbete. Briljanta nya möjligheter flödar från stjärnorna och vi säger ja till alternativ som känns rätt. Vissa möjligheter kan ge upphov till tvivel eller förvirring samtidigt som det finns en impuls att gå vidare på den nya vägen, trots att en viss osäkerhet kan vara närvarande.

Leta efter möjligheter i Vattumannens värld med allt som tecknet involverar: vänner, sociala medier, möta medarbetare, fester, delta i grupper eller i lag; engagemang i humanitära insatser, internetbaserad affärsutveckling eller expansion; teknik eller framtidsutvecklande idéer eller planer, och alla slags nätverk. Den extra betoning på dessa områden av livet kommer inte bara från nymånen den 4/2 utan även från Merkurius som rör sig genom tecknet på Vattumannen denna månad.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Fiskarnas säsong 19/2-19/3

Den 19/2 rör vi oss från Vattumannens säsong med den ”elektrifierande” mentala och sociala inriktningen, och ”flyter” istället över till Fiskarnas undermedvetna och känsligare energi. Solen befinner sig i Fiskarnas eteriska säsong till den 21/3. 

Fiskarna är det tolfte astrologiska tecknet i Zodiaken, det sista tecknet på vintern och de astrologiska säsongerna. Eftersom det är det sista tecknet på vintern, förkroppsligar det all energi från alla tecken som har varit före. Det finns en känsla av slut och övergång.

Fiskarna är utrymmet mellan livet och efterlivet. Fiskarnas energi sveper in oss med mer undermedvetna och andliga och mystiska vibrationer - ofta förvirrande, dimmigt, och oklart... Fiskarnas präglar mänsklighetens ständiga sökande efter sanningen gömd bakom vad som uppfattas av fem sinnen. 

Det kan kännas ett större behov av att söka mening i det vi gör, vi kanske reflekterar mer över livet och vad man kan göra på planeten som kommer att göra skillnad. Det kan vara att man vill göra mer för andra i sin närmiljö eller rentav delta i något hjälparbete som gynnar många. Genom att göra det förbinder man sig med den kosmiska visdomen.
De drömmande "fiskvibbarna" kan göra att även den mest härdade cynikern kan fundera över det övernaturliga. 

Fiskarnas flytande natur gör det möjligt för oss att flyta bortom våra gränser så att vi kan skymta livet från högre, olika perspektiv. De som är andligt mottagliga och som utövar t ex meditation kan hamna uppe i det blå mer än vanligt, och bör inte glömma bort att hålla sig jordade!  Många kan känna av fotspänningar eller fotömhet eftersom Fiskarnas tecken är kopplade till fötterna.

Vi söker tillfredsställelse i det vi gör, och "går på inspiration" mer än "måsten". Tecknet gynnar det konstnärliga och poetiska. Vi kan lättare komma i kontakt med vårt kreativa flöde. Allmänt så skänker musik, meditation och drömmar mer djup intuitiv kunskap till det medvetna sinnet denna tid.

Av alla vattentecken är Fiskarna tecknet som driver djupast. Som det sista tecknet på den astrologiska vintertriaden presideras det i slutet av ett år och förberedelserna för det nya solåret som snart börjar på våren. 

När solen når konstellationen av Fiskarna börjar dagarna bli längre och när temperaturen börjar stiga, så gör människors hopp och optimism. Det var ofta en tid att då man förr tackade gudarna som skyddade genom de långa, mörka vintermånaderna. Under jorden börjar den frusna jorden att tina och vatten börjar strömma när vattenborden återigen finner sin balans. 

Djupt i marken börjar det vilande planetlivet att röra sig och djupt i marken, sker tillväxt på plats som inte kommer att visa sig i en yttre form fram till våren. Floder börjar flöda som issmältor. Fukt är så rikligt att vi kan lukta det i luften, med fuktig jord som ger upphov till denna väsentliga livskraft. 

Som ett muterbart tec
ken är det en tid för förändring och förändringar av säsongen, det är det som är mest uttalat. Det gamla året är i sin dödsfas och det nya året är väldigt nära. Livet går vidare. 

Fiskens energi uppmuntrar oss att drömma och att bidra till att skapa den värld vi vill leva i. Om vi har en kreativ dröm som vi vill se manifesterad, är det läge att mana på den nu när Mars energier samtidigt är aktiva (se mer under aspekter), d v s passionens, eldens, kraftens planet! Det ger också ett kraftfullt uttryck för oss att se igenom ”maya” (slöjan).  


*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~* 

DATUM PLANETASPEKTER FEBRUARI 2021
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Merkurius går retrograd i Vattumannen till 21/2 (retro mellan 30/1 till 21/2 2021) LÄS MER HÄR.

Uranus går retrograd i Oxen den 14/1 (retro mellan 20/8 2021).

Runt den 1/2
Solen kvadratur Mars
Denna energi ökar handlingskraften. Allmänt ger det initiativförmåga och energi som behöver ”förbrännas” men för att det ska komma gott ur det måste man kanalisera denna energi konstruktivt. Det finns potential för att ”stora egon” gör sig märkbara i världen! Eller ökad ”kampanda” mellan individer eller inom gruppsammanhang. Denna aspekt kan hos många frambringa destruktivt agerande - eller starka reaktioner som är kopplade till ”jaget” och den personliga viljan. Ilska ”bränner lätt till” när tålamodet nu har en tendens att testas. En frisläppning av okontrollerad glöd och energi kan ge negativa konsekvenser. Det är möjligt att bli föremål för aggression från andra.
Notera en ev. uppbyggnad av energi som irritation, konkurrenskänslor eller otålighet.  Det bästa alternativet i så fall är att medvetet finna en positiv form av aktivitet. Fysisk aktivitet är att föredra, men hjärnan kan också bränna upp en hel del energi genom intellektuella aktiviteter.
Hos mindre aggressiva personer, kan energin skapa en känsla av att ”ha bråttom”. Var vis och klok och ta itu med det, utan att såra någon. Bearbeta och släpp! 

Den 1/2
Venus, kärleken och värderingsplaneten går in i frihetskärlek och intellektuell Vattumannen (till den 25/2):
Vi kanske märker att våra relationer ändrar "vibe" denna tid. Vi kan bli mer intresserade av att leta efter fler äventyr, spendera tid med vad som känns som vår "stam" och kanske vara mer sociala och mixa med olika människor. Vi är mer intresserade av människor med denna ”vattumanna-energi” och att diskutera olika idéer och utopier – och lockas till små spännande flirtar. Därför kan vi märka att vi har en mer intressant energi, att vi utstrålar något unikt, och ser livets nöjen och njutningar på ett nytt sätt… Kanske ändras mångas stil. Det är en bra tid att komma ut och träffa nya människor från alla håll och skapa sammankomster med vänner. 

Runt den 6/2
Venus konjunktion Saturnus
Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer eller hur vi ”lockar till oss” någon annan, och kan också ställa några djupa frågor om vår roll i förhållande till den andra parten. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? Kanske många funderar över detta? Men är det egentligen rädsla för att släppa ”loss” eller brist på tillit? Detta kan just nu inverka hämmande på t ex glädje och frihetskänsla för många – om där finns någon slags osäkerhet i bagaget. Det kan handla om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. Men vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.
Å andra sidan finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejta – om man är redo och har frigjort det som hämmar självkänslan. 
Nyckelorden är det seriösa och tiden. Lösa relationer står nog inte så högt nu. En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 
Utmaningar i ekonomi och relationer kan dock verka tyngre än annars om man har överträtt sina grunder.

Runt den 7/2
Venus kvadratur Uranus
Gnistor av attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Det här är en ganska oförutsägbar energi, som ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm.  Energin kan förmodligen stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Känslomässiga störningar kan också märkas. Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu. Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.

Runt den 8/2
Solen konjunktion Merkurius Vattumannen
Tyder på att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer samt transport är centrala teman. Dess energi uppmanar oss att kommunicera vår sanning, vara öppna och uttrycka vårt sanna jag, ta oss tid att prata igenom saker och koppla ihop våra sanna tankar och känslor leder till läkning och hjälper oss att få ett annat perspektiv. En ökning av mental aktivitet kan också ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Det är gryning för nya idéer.

Runt den 10/2
Merkurius kvadratur Mars
Denna aspekt snabbar på tänkandet och ger idérikedom, men har en tendens att skapa otålighet och oro. Många tenderar att vilja övertala andra om sin sanning eller bestämma över andra. Argumenterande är en möjlig effekt och det är lätt hänt att det sker heta diskussioner. Många tenderar dock att verka ganska oinsatta eller opålästa nu... Det är bra att tänka på vad man säger, hur man säger det och var man säger/skrivet det! Försök att avvakta istället för att "drabba samman" i dialoger.

Runt den 11/2
Venus konjunktion Jupiter
Venus energi är söt, trevlig och attraherande. När mäktiga Jupiter kommer denna lockande venusgudinna nära - vilket sker nu - så kan dessa egenskaper överdrivas hos många, eftersom vi speglar kosmiska skeenden (”som ovan så i nedan”). Visst kan detta medföra allt gott om man kan hålla det på ett jordat plan, men Venus söta drag kan bli som sirap eller honung och många tycker om det. Vi känner oss säkert mer positiva och det bäddar för ökad trevlighet och med det mer sällskaplighet. Kanske vi kan erfara både det ena och det andra denna tid ... Så vad vi kan erfara nu är en starkare känsla av att vilja ha det goda, att kanske flirta och leva livet. Inte minst på fester. De som kan hålla denna energi jordad, kan vara de mest artiga, behagliga och sällskapliga denna tid.
Eftersom denna planetkombination kan ge för mycket av det goda så är det en utmärkt tid att vara medveten om begreppet "nog". I stället för att äta för många sötsaker eller köpa för mycket, onödigt och/eller för dyrt, kan vi fokusera på sociala kontakter och öka romantiken i våra liv. Ja kanske var vi än ser, kanske vi ser attraktiva personer, likaväl som läckra prylar... som känns lockande. Men de flesta vet med sig att hålla det på den nivån, istället för att ”gå in i det till fullo”.  Det här är i alla fall inte dagen att resa till (typ) Vegas för en improviserad bröllopsceremoni, för verkligheten kommer tillbaka nästa vecka! Fokusera på mer varaktiga saker istället. Det är då aspektens vibration kan visa sig som mest lyckosam. Vi har också ett bättre öga för form och skönhet och all konstnärlighet gynnas – kanske på ett lyckosamt sätt!

Den 11/2
Nymånen kl 20.08, på 23.16° i Vattumannen
Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.
Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor. Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Vattumannen. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av luftens element, flyktiga energier och kommunikation. Vi tenderar att vara öppna för nya upplevelser och att vara som ”sociala fjärilar”.

Vattumannen är det mest excentriska och visionära av alla tecken. Så om vi ”kopplar upp oss” kan vi tänka stort och få spännande insikter. Vi är mer mottagliga för nya idéer och som tenderar att uppträda överallt, de finns ju där som ett stort nät bakom vår själ, så vi kan fånga dessa idéer. Vattumannens friare energi hjälper oss också att visa världen våra unika egenskaper. Det känns enklare att ta en paus från förflutna och föråldrade traditioner.

Det här är en nymåne som också ger energi till kreativitet och originellt tänkande och an visa oss saker utanför det förstelnade stereotypiska. Nu kan vi lättare tala utifrån vår sanning och inte från egot.

Nu har vi också chans att fylla oss med högfrekvent kosmisk energi eftersom Vattumannen är det ”elektrifierande” tecknet. Så det är ”high speed” och högre medvetenhet som vibrerar runt oss.

Det är en nymåne som hjälper oss att våga skifta till nya, och för oss oprövade och annorlunda saker. Vi kan känna längtan efter enhet - att bli ett med Universum. Vi erbjuds en möjlighet att göra en ritual för att lämna det förflutna bakom oss och börja om igen - blicken mot framtiden.

Vattumannens nymåne 2021, är som en ”energikick” som kan väcka oss ur ”vår vinterdvala”. Den kommer med vårens spirande solenergi som aktiverar våra slumrande celler, och inspirerar oss att tänka i helt nya banor och se livshändelser utifrån ett nytt perspektiv. Vi kan ”fånga” dessa energier för att väcka ”geniet” i oss, om vi medvetet genom meditation låter denna nymånes energi aktivera vårt tredje öga – tallkottkörteln. Det är nu vi kan hitta kontakten igen, den som alltid finns där men som kan ha glömts bort…

Det är det alltså ett fantastiskt tillfälle att koppla upp sig genom den ”kosmiska navelsträngen”. Varför vandra under stjärnorna när vi kan vandra med dem? Vi är ju stjärnstoft! Star Dust! Och ögonblicket är nu! Allt är obegränsat om vi tillåteter oss att dansa med kosmos.
denna Vattumannymåne tänker jag på "We Are Star Dust" - Symphony of Science” (video HÄR).

Denna nymånes energi hjälper oss att vårda våra drömmar och att arbeta med att omdirigera våra tankar för att förändra genom våra högre visioner och vår intuition. Detta gör det möjligt att se bortom den så kallade ramen och se vad som är möjligt om vi kopplar samman ”himmelriket och Jorden”.

Runt den 13/2
Merkurius konjunktion Venus

Denna konjunktion hjälper oss att uttrycka oss balanserat, att kommunicera trivsamt och skänker oss ökad social kompetens vilket hjälper många att hitta en kompromiss och en fredlig lösning vid eventuella konflikter. Det är bra för förhandling, att se andras synpunkt, vi är mer finkänsliga och intonade. Det medverkar till att öka vår taktfullhet, behov av frid. Vi läser gärna om och tar lättare in det vackra i omvärlden och vill uttrycka det vackra. Det går lättare att uttrycka tillgivenhet. Det är därför en tid då många har lättare för att slösa med charmiga ord, taktfullhet. Så, viska söta ord i rätt öron…  Men energin kan också ge tendenser till ytlighet… Det här är även en fin aspekt för sociala kontakter, så nu kan vi nog möta fler trevliga och sällskapliga människor?

Runt den 14/2
Mars sextil Neptunus
Denna harmoniska aspekt ger fantasi, kreativitet, idealism och inspiration till att sätta igång något nytt, kanske inte av det mer praktiska slaget, snarare fantasifulla. Vi känner mer tillit och en harmonisk energi som tenderar att ”lösa upp” eventuella konflikttendenser: Det är en bra tid att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå, framför allt om man önskar tona ner ev. aggressioner för att kunna möta livet med större fridfullhet. Utöver det har denna aspekt en tendens att öka de sensuella önskningarna vilket är idealiskt för romantik. Vi kanske också känner mer för att röra på oss till musik ”i dansens anda”! Vi är mer känsliga för andras behov och vill också vara till hjälp. Vi kan också känna oss manade att använda denna andliga energi för att försvara de ”svaga” eller de som utsatts för något lidande, eller slåss för en rättvis sak. En stark känsla av det som är rätt och sant kommer att vägleda handlingarna.

Runt den 14/2
Merkurius konjunktion Jupiter
… tyder på att tankar, tal/kommunikation och kunskapsbehovet ökar. Det kan leda till ökad medvetenhet, portar till ”större tänkande” kan öppnas och det kan vara just den ”energikick” som öppnar till mer självständigt tänkande. Men Jupiters läge nu, varnar också för att ”tro på allt”, så se upp för propaganda utan grund och dåligt underbyggda nyheter! Det är dock en bra tid för att leverera ett inspirerande tal. Det är lättare att vara mycket övertygande. Debatter och dialoger kan ”gå heta”. Men undvik att falla för frestelsen att överdriva. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid förhindrar missförstånd. De som inte är några ”yviga talare”, kan istället ha intensivare tankeverksamhet och vi kan nog märka att bloggvärlden eller facebook är några kanaler för åsikter som tenderar att uttryckas på översvallande sätt. Var också noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Vi kan också räkna med att någon nyhet har större betydelse på det personliga eller i större sammanhang som massmedia.  

Runt den 17/2
Saturnus kvadratur Uranus
Utmaningen för oss är att hitta vår inre sanna potential. Vår personliga storhet, inom rådande ramar. Uranus står för plötsliga förändringar och Saturnus för begränsning. Två motsatser som möts nu och beroende på personlighet (dvs om man förespråkar status quo och motsätter sig förändring eller är den rastlösa som kastar sig in i allt nytt) hanterar man denna energi på olika sätt. Om vi inte frivilligt bryter med det som hämmar oss i vår utveckling, hjälper Uranus oss. Och då blir det nog inte lika trevligt än om vi gör det själva. Ju mer vi motsätter oss förändring nu, desto hårdare blir det.

Den 18/2
Solen går över till Fiskarna
Se beskrivning i första stycket om Fiskarnas säsong

Runt den 19/2
Venus kvadratur Mars
Det kosmiskt passionerade paret är litet på ”kant” med varandra nu. Men energierna öppnar lätt till passion och lust. Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer men det kan ändå finnas något som känns ”taggigt” så det är bra att vara medveten om det, så det går lättare att styra känslorna så att det blir litet mer ”utplaning”. För den som är singel, kanske en attraktion kan tändas för någon man aldrig tänkt sig... Så se upp litet för ”blind” attraktion, att passionen styr mer än att det är ”rätt” – på sikt! Attraktion kan nämligen tändas litet väl lätt denna tid, men kanske också utan att något mer än det sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone något extra denna tid.

Runt den 21/2
Mars trigon Pluto
… gör det lättare att komma i kontakt med våra djupaste motivationer. Detta är en mycket intensiv transitering, även om det är en trigon på grund av Plutos intensitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista. Det är en tid då många känner sig mer passionerade. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha. Det är lättare att komma i kontakt med en djup inre styrka. Denna kraft har förmåga att också omvandla den.
Vi får mer kraft att stå upp för oss själva. Många föredrar att dra mer nytta av egna resurser snarare än att förlita sig på andra. Så det är läge att med det djupaste modet gå vidare med de övertygelser man har. Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i vårt liv. Det är bättre satt släppa ut känslor än att hålla dem inne", samtidigt som man inte tar det för personligt. Gör man det så är det till hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Den 25/2
Venus går över till Fiskarna (till 21/3)
Det här är en tid då vi har möjlighet att förlåta och förstå. Kanske många är mer romantiska och ändå mer blyga än vanligt i kärleksfrågor. Längtan efter det perfekta är större i allmänhet. Inspirationen flödar lätt.  Vi kan förvänta oss att våra medvetna och omedvetna känslor uppstår inom våra relationer och jobb, så att vi kan hitta oss själva på olika sätt utan att tänka på vad vi gör. Slöjan mellan andevärlden och jorden är tunnare så titta efter tecken, synkroniciteter och aningar, eftersom intuitionen är högre när det gäller hjärtats saker. Uppmärksamma också drömmar, eftersom de kan vara extremt levande och komma med tecken. Fiskarna är det sista stjärntecknet, och representerar därför slut, kompletteringar och övergivande till det okända. Fiskens energi skapar en känsla av mystik och gör oss med ifrågasättande gällande de bredare frågorna om livet, som meningen med livet. Det är en medkännande tid där våra gränser tas ner och vi har så mycket mer kärlek till mänskligheten och är mer öppna för vår andliga sida. Men ändå ska man vara försiktig så att man inte faller till den här energins baksida, vilket leder till kaos, illusion, trassel och även ”skådespelande” - insmickrande. Det är en bra tid att spendera med de äldste, spendera tid vid vattnet och meditera. 
Att se på det astrologiska Huset som regeras av Fiskarna ger en hint om var vi blir uppmanade att överlämna till universum och låta saker hända med tillit. 

Runt den 25/2
Solen sextil Uranus
Den här aspekten är energigivande, så vi kan känna ett ”energiflöde” och även ett ökat behov av större personlig frihet. Vi kan känna en ”kick” att göra ”litet som vi vill” och också längta efter något totalt förnyande i tillvaron. Känslan kan vara att det ska ske just nu, att vilja bejaka stundens impuls. Att kasta loss mer och kanske många också vågar sig på att sätta fart mot det ”oprövade” med en känsla av att ”japp nu är det dags”? Det går lättare att visa mer av vår unikhet. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”. Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där? Många söker en ny lösning på något gammalt problem och det är också ett tillfälle då den dyker upp. En ”aha”-upplevelse! Det är just nu som vi ”oväntat kan vänta oss” något nytt och speciellt! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också i så fall bör greppas.

Den 27/2
Fullmånen kl 09:19, 8°57 Jungfrun
Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.
Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse. (HÄR)

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

När den känsliga och drömska och personliga Månen i sin fulla kraft nu “belyser” Jungfruns stjärntecken så påvisar det bl a att vi lättare märker olika nyanser när det handlar om känslor och stämningslägen, främst i kontakter med närstående. Vi noterar mer de små detaljerna hos andra, och kan även bli mer kritiska eller irriterade på just dessa. Så visst kan vi förvänta oss mer av griniga människor som “hackar” på, vad de känner är, andras “fel och brister” e d.

Men vi kan också förvänta oss det motsatta hos många, de som konstruktivt reder ut det som “misshagar” eftersom många kan hantera energin genom att granska, urskilja, och ”syna i sömmarna” och komma till känslomässig klarhet. Det kan finnas ett extra behov av att reda ut och lägga till rätta - att korrigera det som känns fel på det känslomässiga planet. Detta är en mycket finkänslig fullmåne, som förnimmer de små nyanserna. Vi kanske också lägger mer märke till olika detaljer i hemmet som vi känner behöver ordnas till rätta eller också känner vi ett extra behov av att städa och fixa: Vilket är något som tenderar att vara kopplat till en känslomässig oro över obearbetad ”oordning” i känslolivet. Ett större behov av perfektion, alltså.

Vårt trygghetsbehov är nu relaterad till ordning och tydlighet, även känslomässigt. Vi kan behöva organisera allt som är kaotiskt eller oorganiserat. Och det med de bästa intentioner.

Man kan nog säga att detta är en “känslomässigt petnoga” fullmåne, som för många innebär att uppmärksamheten riktas inåt för att man vill urskilja känslornas nyanser, kanske “sortera” och “ordna dem i olika fack”. Typ: “Där kände jag så för att…”, eller: “Den där gången var det nog för att…”. Det är bra att göra detta för att rensa bort gamla känslor, så länge man inte tenderar att “fastna”. För meningen är ju att man ska släppa taget. Så: Känn, urskilj och rensa bort.

Så om man bl a har behov av att sortera, granska och ordna, kanske rengöra, städa, röja och fixa t ex i hemmet, eller vill göra något för sin hälsa, så är man mer öppen för inflytandet från Jungfrufullmånen.

Fullmånetid ger oss möjlighet att släppa taget om det negativa så att vi kan bli befriade från dess “bojor”. Det är vad vi känner i livets skiftande händelser som är grundbulten till vårt förhållningssätt. Ett sätt är att göra det fysiskt; städa, rensa. Det är väl så: rening/städning av kropp, själ, ande och den fysiska världen hör ihop och bildar en grund för den framtid som man ska möta. Men det sker en dag i taget och vi har stor förmåga att själva välja. Denna Jungfruns fullmåne är verkligen en ”städa-rensa” fullmåne!

När Månen vandrar och vistas i de olika stjärntecknen har den ju sitt syfte med det: Förra fullmånen i Lejonet “laddade ner” bl a kraftfulla och utåtriktade energier. När det gäller Jungfruns energier så är det inte precis det vilda temperamentet eller att leva ut vad man känner i ögonblicket som är förhärskande, utan snarare ordning och reda och detaljer.

Fullmånen “vill” hjälpa oss med att ge upp vanor eller mönster och denna fullmånes uppgift är att bl a att hjälpa oss att rensa det som är "onödigt" på något sätt. Så Jungfruns energi kan visa oss situationer där vi behöver utvärdera, urskilja och inordna något och att se verkligheten som den är, så att vi ser saker för vad de är, alltså. 
Sådant som berör hälsa belyses troligtvis under denna fullmåne och kanske man känner sig manad till förbättrande åtgärder. Jungfrun vill få saker rätt, så att kropp, själ och ande kan fungera i samklang. Vi kan lättare förstå känslomässiga sammanhang, utan illusioner, drömmar och ideal.

Varje fullmånes energi öppnar portar till djupare känslolager för att hjälpa oss att kunna ta itu med det som eventuellt finns där. Just denna fullmånetid kan vi påminnas om och känna tungsinne när vi ser det “slit” och det jobb som vi måste göra för olika ändamål i livet, vilket kan upplevas som tidsödande. Men denna fullmånes uppgift är att hjälpa oss att förnimma vår eventuella misströstan och bearbeta den. Detta för att istället se och “värdera” vår (och andras) idoghet och flitighet, för att det också är något som ger resultat! Den tid vi lägger ner på att vara noggranna, detaljerade, praktiska och hålla oss “rena” (andligt, själsligt, fysiskt), lönar sig faktiskt.  

Om det känns deppigt för att det inte finns några förvärvade rikedomar (pengar och sånt…), så handlar lönen om helt andra värden. Den handlar om det förnuft, den medvetenhet och den noggrannhet som vi lagt ner för att skapa något av ett annat värde. Tänk på den gamla frasen: “Ett äpple om dagen håller doktorn borta” som en symbolisk mening för en slags “jungfrulön”... Att “lönen för mödan” i detta (förenklade) exempel är att få behålla eller bygga upp hälsan, även om det nog behövs mer än äpplen… Och det behöver ju inte handla om just föda, även om hälsa och näringsintag m m är typiskt för Jungfruns tecken. “Du är vad du äter”.
Fullmånen i Jungfruns stjärntecken, är en liten påminnelse om att, för att kunna nå upplysning, så är det en kosmisk lag att de lägre, mer grundläggande nivåerna först måste underhållas och upprätthållas, vilket då är det “jordande slitet” (tjänandet). Det innebär en helhetssyn: en sund kropp, själ, ande! Där ”bor” sunda känslor. Det är vår personliga energi som vi måste investera både för detta och också för vår värld, så att det vi gör eller verkar för bidrar till och hjälper omvärlden i stort att fungera, "som en kugge i hjulet”.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar