Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 25 juli 2022

Varje stjärntecken i zodiaken är kopplade till olika kroppsdelar

Födelsehoroskopet är en "himmelskarta" över vår personlighet, temperament, vårt djupaste känsloliv och vår relationsdynamik.

Kort sagt: vårt liv i stort.

Det finns mycket att utforska om man tar sig tid och har intresset.

Ett ämne som kan vara intressant är
korrelationen mellan stjärntecknens arketyper och de kroppsdelar de härskar över.

Det kan vara bra att känna till de 12 stjärntecknens koppling till olika kroppsdelarna och vad det kan betyda, samt hur man gör det bästa för hälsan utifrån den vetskapen.

Det finns t ex olika örter (se längre ner) som "stämmer" med de olika stjärntecknen. Utöver kost, örter kan man också meditera på sitt eget stjärnteckens "svagheter" för att arbeta på att stärka dessa. Så istället för att "förfasas" över stjärntecknets svagheter så kan man göra medvetna val.

Det är också bra att vara medveten om att Ascendenten och Hus 1 är kopplade till den fysiska kroppen, samt att eventuella planeter som är i kontakt med Solen och Ascendenten spelar roll.
Utöver det spelar planeter i det 6:e huset också roll
för hur man hanterar det som berör måendet.
Man tittar på helheten, även om
Solens placering och Ascendenten anses vara viktigast för grundkonstitutionen.

Oavsett stjärntecken och födelsehoroskop
bör man leva så sunt man kan utifrån det man vet är bra för hälsan, för att minska hälsorisker.
För övrigt är det som följer fingervisningar som antyder var “slarv med hälsan” lättast “sätter sina spår”.

¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨

Det ofödda barnet och zodiaken

Det ofödda barnet ger en glimt av livscykeln - sett utifrån astrologins perspektiv - som det är på väg att födas in i. det speglar som helhet individens koppling till zodiaken:

Hälarna på fötterna vilar mot huvudet och är böjda så att de gör en krökt cirkel.

Det markerar början på zodiaken och livets start (symboliskt) med tecknet Väduren, tecknet som är kopplat till huvudet:

Sedan avslutas cirkeln med det sista tecknet i Fiskarna som som har en koppling till fötterna. 

Detta är den cykel som våra fysiska och andliga kroppar genomgår från födelseögonblicket och sedan "bär med sig" oss ​​till livets slutstadie - övergången. Passagen till nästa fas. 

Livets första andetag aktiverar vårt födelsehoroskop (stjärnkartan) med Ascendenten och 1:a Huset och dess energi tonar bort med övergången (vår slutgiltiga utgång), För den kosmiska själen existerar endast genom oss och vår existens - enligt synsättet inom astrologin i förhållande till födelsehoroskopet.

Födelsehoroskopet är så unikt och komplext att det är sällsynt att det råkar finnas två identiska horoskop under samma tid. Så den speciella energi som var och en "färgar" jordelivet med, kan inte existera på hundratals eller tusentals år.

Att varje stjärntecken ansluter till en anatomisk del betyder att stjärntecknen kan indikera vissa styrkor och svagheter - och vad som kan fungera för oss (och inte) enligt våra stjärntecken.

I forna dagar kunde man bara bli astrolog om man hade utbildning där vetenskap och matematik ingick, samt en fullständig och noggrann repertoar av örter, det var även viktigt att veta vilka örter som var bäst för varje tecken och sjukdom. Utöver det var kravet en grundlig kunskap om den mänskliga anatomin för att kvalificeras som astrolog.

Även om man håller den moderna läkarmedicin för allmänt praktiserade behandlingar ger astrologi, när det gäller att förstå sitt "hälsospråk", en inblick om kroppsdelar relaterade till zodiaken som kan hjälpa till att förklara vissa gåvor. Även var det kan finnas svagheter. Kanske också existerande problem genom det.

¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨¤**¤¨¨¨¨

Stjärnteckens koppling till kroppsdelarna och betydelsen

Jag har bl a hämtat en del nedan från ett astrologiskt kompendium, med äldre astrologisk kunskap, som gavs ut av “Sveriges Astrologers Riksförbund – S.A.R”, som lade ner verksamheten runt 1990 (INFO)

OBS
: beakta aspekter till Sol- och Ascendenttecknen. Desto “mildare” energi som Solen och Ascenten har ju mindre är tendenserna till ohälsoyttringar.

Beakta också Mars position och aspekter vilket ger “fingervisningar” till den inre “kraften” och styrkan.

Solen och dess aspekter är alltid “grunden” – grundkonstitutionen (energigrunden),

Ascendenten och Hus 1 motsvarar kroppen, d v s den “fysiska formen” och Mars “robusthet” och motståndskraft.


DOCK: att vara medveten om detta ger all anledning till att man “sköter om sig” och sitt mående och t ex undviker stress, vredesyttringar eller missköter sig med “skräpföda” (som några exempel)



Väduren kopplas till huvudet, ögon (synen), hypofys och blodet

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Vädurens stjärntecken hjärnan, synen och blodet (röda blodkroppar), och järnet som ger kraft.

Tecknet
kopplas även till muskler, adrenalinet, binjurar, kroppsvärme, samt de manliga yttre genitalierna och deras körtlar (testiklar).

Vädursfödda (och de som har Ascendenten i tecknet) tenderar att kasta sig in med "hornen först” (symboliskt) i nya situationer. De har starka impulser och använder hjärnan för att reagera och agera snabbt. Ofta har de “bråttom” och vill att saker ska gå fort och ordnas snabbt.

Även om de som är starkt präglade av Vädurstecknet (Asc, sol + många och/eller starka aspekter framför allt från Mars) oftast är vitala, blodfulla och robusta, så finns tendenser till att genom oförsiktighet få skärsår/sår, skrubbsår, olyckor som ger skador, blödningar och ärr. Möjligen brännskador genom oförsiktighet eller rentav experimenterande/lekar som är spännande och som innehåller eldens element (som ex nyårssmällare).

Det finns även en stark intensitet och
kraft hos tecknet som kan yttra sig som
manier, men det går att tackla om tendenser märks. Det är välbehövligt att hitta en frid i sig själv för att mildra Vädursenergin.

Benägenheten för aggressioner (kanske också vredesutbrott) kan “överhetta” systemet vilket kan ge en benägenhet att få huvudvärk, ansiktsnervsproblem, feber, infektioner, inflammationer, yrsel, spänningar som ger ömma muskler.

Det här ovan beskrivna ger en anledning till att Vädurar ser till att ta det lugnt och att också "bara vara" då och då. “Tagga ner” så att säga… Samt hålla koll på järnet (ferritin) eftersom tecknet är kopplat till detta mineral, så det vare sig blir för mycket eller för litet i kroppen.

Som första “stjärntecknet ut” i zodiaken (Fiskarna är det tolfte och sista stjärntecknet i zodiakcirkeln), så är det inte ovanligt att de med starka Vädursegenskaperi horoskopet (sol och/eller Ascendent samt starka aspekter till dessa, framför allt från Mars) är först med något...eller är benägen för akuta symtom med eller utan feber, möjligen som kräver operation eller smärtlindring.


Oxen kopplas till nacke, hals, brässen och körtlar

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Oxens tecken bl a områdena kring halsen, nacken, bakhuvud, strupe, röst, näsa (doft/luktsinnet), smaksinne (smaklökarna), öron och bronker, samt brässen som har med immunförsvar att göra. Tecknet kopplas också till celldelningen.

Oxefödda (och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Oxekonstellationer) tenderar att ha stor överkroppsstyrka och antingen en “tjurnacke” (möjligen mest de manliga) eller en elegant svanliknande hals (möjligen mest de kvinnliga). De kan ha robusta, muskulösa axlar eller fasta, fallande axlar och tendenser till nacksmärta. Det finns en seg styrka och uthållighet, när individen väl kommit igång och jobbar med något, vilket kan ge belastningsskador.

Tecknets koppling till smaklökarna antyder stor uppskattning och njutningsförmåga av livets goda smaker. Men tecknet dras även till att skapa bekvämlighet och harmoni, vilket kan ge latskap och materiell “törst och hunger”.

Då oxetecknet styr halsen och rösten, ses det som förmedlare av forntida visdom genom vokalisering av ljud.

Även om de som är starkt präglade av Oxetecknet (Asc, sol + många och/eller starka aspekter) vanligtvis är vitala och stabila så finns tendenser att lätt lägga på hullet och att få problem med sköldkörtel, röstproblem som heshet eller att lätt bli förkyld, kanske halsinfektioner eller möjligen krupp.

På äldre dar kan möjligen lomhördhet inträffa, liksom övervikt genom övernjutande av livets goda,
eller genom fysisk overksamhet, något som “tynger och belastar” systemet.
Medvetenhet om detta är bra för att minska på de “dåliga njutningarna” och hitta de som är mer nyttiga.
Det finns många recept på godis som inte har s
ocker och mindre av det feta. T ex dadelbollar med kokosfett och kokos (mums…). “Det ska vara gott att leva” tycker väl de som är präglad av detta tecken.


Tvillingarna kopplas till ämnesomsättning, lungor, andning, händer och nervsystem

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Tvillingarnas tecken skuldrorna, motoriska nerver, armar, händer, fingrar, revben, nyckelben, andningsorgan, talorgan (munnen, tungan) tal (ordens formande), näsvingar, sköldkörtel

I linje med tvillingarnas dubbla natur delas här kroppen i två - alltså armar, lungor, axlar, händer, fingrar och nervsystemet.

Tvillingfödda (och de som har Ascendenten i tecknet) är alerta och har snabba mentala förmågor, och har ett aktivt nervsystem, kanske rastlöshet.

Andens andedräkt” (andningen) kopplas till Tvillingarnas tecken och representerar luft och syre samt formandet av ord.

Även om de som är starkt präglade av Tvillingtecknet (Ascendenten, Solen + många och/eller starka aspekter särskilt från Merkurius) vanligtvis är pigga, vakna och snabbt tar in yttre intryck, så tenderar de att ha ett känsligt nervsystem eller känsliga lungor.
Det kan ge ett oroligt sinne, stress, överaktiv sköldkörtel eller en benägenhet för att ofta vara förkyld, möjligen astma, kanske nervsmärtor.
Med åldern kan dåligt minne inträda vilket antyder en möjlig brist på B12 (“nervsystsemsvitaminet”) eller att livet varit stressigt.
Hålla koll på B12-värdena kan vara viktigt och att överaktiv sköldkörtel kan bero på för mycket jod (kanske) så det kan vara bra att kolla upp...

Tvillingpräglade kan ha en tendens att sköta om sig dåligt pga oro och stress – och behöver ofta ta det lugnt och också stärka sig med näringsrik samt “tung föda”. Det ger all anledning till att vara mån om att lugna ner nervsystemet genom stilla övningar som t ex yoga eller meditation.


Kräftan kopplas till bröstkorg-bröst, livmoder/sädesbehållare och "må bra" hormoner

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Kräftans stjärntecken magen, matsmältning, slemhinnor, vätskehålllning, (fuktiga vävnader även hjärnvätska), vänster kroppshsalva, höger hjärnhalva, kvinnliga funktioner som äggstockar, äggproduktion, livmoder, byst, mjölkkörtlar, menstruation, fruktsamhet och reproduktion, kroppens fetter, samt bröstkorg, säd och prostatakörtel. Tecknet är även kopplat till föräldraskap.

Kräftfödda (och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Kräftkonstellationer) är intuitiva och dess natur ger en stark moderlig/omhändertagande känsla. De har ofta en öppen bröstkorg, stor hållning och en böjd mot kvinnlighet. Magont och benägenhet att internalisera ilska kan gå ihop om saker inte är bra för dem.

Kräfttecknets koppling till föräldraskap (omvårdnad, omsorg, bry sig om andras behov) innebär attityden till föräldraskap - egna eller andra barn och/eller mindre djur.

Kräftans tecken kan symboliskt associeras till flödet av “mjölk och honung” som hälls i "lovandelandet"...

De som är starkt präglade av Kräfttecknet (Ascendent, Solen + många och/eller starka aspekter, särskilt från Månen) är vanligtvis moderliga/faderliga till sin natur, De är känslomänniskor och mottagliga för andras stämningar och tenderar att oroa sig för mycket i tillvaron. De tenderar att vara känsliga för väderförändringar, atmosfärer och månfaser.
En tendens att behålla vätska (fukt) kan ge viktproblem. Då är vätskedrivande te mycket bra – t ex maskroste, björkbladste eller åkerfräken. Möjligen kan hormonerna “stöka” och känsligheten kan ge oro för mycket vilket kan ge depression.
Det finns naturlig hjälp som kan balansera hormoner, t ex silverax, rödklöver, bockhornsklöver, GLA och bidrottninggele… som några exempel. (Är man intresserad kan man googla på fytohormoner, fytoöstrogener, växtöstrogener.).

Starkt Kräftpräglade har en tendens att ta tid på sig för att repa sig efter att ha varit sjuk, t ex efter en influensa. Statistiskt har noterats att långvårdspatienter ofta är Kräftor… Tips är att vara mån om att inte oroa sig i onödan samt att frigöra sig från tråkigheter i barndomen. Det gör mycket för hälsan.


Lejonet kopplas till hjärta, övre rygg och cirkulation

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Lejonets stjärntecken hjärtat och ryggraden, speciellt den övre ryggen. Tecknet styrs av Solen och symboliserar “zodiakens hjärta”, och Solen befinner faktiskt i stjärnkonstellationen Lejonets hjärta.

Lejonets tecken styr också över Solar plexus, blodcirkulationen, pulsådror, kroppspulsådern, fysisk tillväxt , celler/cellförnyelse (genom tecknets härskare Solen), blodtryck, kroppsvärme, höger kroppshalva, vänster hjärnhalva, benmärg.

Hjärtat är ett muskulöst organ som ständigt slår för att upprätthålla livskraften. Lejontecknet symboliserar ett öppet, generöst hjärta utan förväntan om återgäldan, likt Solen som slösar med sitt ljus gör, som ju är härskaren över tecknet.

Lejonfödda och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Lejonkonstellationer fylls lätt med “svallande” kärlek till allt möjligt, inte bara till närstående - det kan vara en blomsteräng, en kattunge eller kanske av att sitta i solskenet. Många tenderar att känna en flödande kärlek till skapelsen. Lejonpräglade behöver få utlopp för skapande och kreativitet, bl a för att må bra i hjärtat.

De vars horoskop har stark Lejonprägel är vanligtvis öppenhjärtade, med en flexibel överkropp, men stolthet och “ego” kan blockera hjärtat och/eller “låsa ryggen”… och kan då ge hälsoproblem relaterat till det, d v s ryggsmärtor eller hjärtrelaterade problem.

De som är starkt präglade av Lejontecknet brukar ha stark motståndskraft och bra fysisk återhämtning. Vanligtvis brukar de ha ett långt liv. men kan lätt bli överansträngda eller rentav utbrända och bör tänka på att minska risken för kärlsjukdomar genom kosthållningen.
Magnesiumrik kost är viktigt för hjärtat. Magnesium är ganska lätt att få att brinna. Den brinner med ett mycket starkt vitt sken (likt Solen som härskar över detta eldiga “hjärtetecken”): Vilket kan kopplas till detta eldteckens extra behov av detta mineral.


Jungfrun kopplas till tarmar, matsmältningssystem och magnerver

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Jungfruns stjärntecken magnerver”, matsmältningssystemet, tunntarm, inälvor och näringsupptag.

Matsmältningssystemet bryter ner saker (föda) vilket påminner om att Jungfrufödda (och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Jungfrukonstellationer) kritiskt ifrågasätter, “sönderplockar”, analyserar allt och "bryter ner" situationen med sina väldigt grundliga sinnen.
Går det till överdrift så kan det ge matsmältningsproblem, dåligt näringsupptag eller aptitlöshet. Men liksom tarmarna är Jungfruns funktion i den astrologiska cykeln att bryta ner saker i små bitar, förädla dem – sortera vetet från agnarna.

Jungfrufödda och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Jungfrukonstellationer, har förmodligen några bra färdigheter i matlagning, och är måna om ett hälsosamt förhållande till mat, kost och någon form av träning eller kroppsrörelse.

De som är starkt Jungfrupräglade kan ha svårt att tillåta sig att “festa loss” på god mat eller dryck på grund av risken att förlora i kontroll, det kan bero på att de är rädda för att det ska inverka negativt på hälsan, kanske att det kan leda till problem med både buken och matsmältningssystemet. Vanligtvis har de matrutiner och vill fortsätta behålla den “ordningen”. Det kan också finnas rädsla att det leder till att de vill “ha mer” av det goda vilket kan riskera hälsan i längden.

Starkt Jungfrupräglade kan ha nervositet, oro, mindre krämpor, allergier, gikt, hudproblem eller mag-tarmproblem vilket kan bottna i en benägenhet att oroas eller rentav ältande av problem som inverkar på matsmältningssystemet och därmed på hela kroppen. De kan vara benägna att få näringsbrister, särskilt mineralbrister, som äldre, vilket beror på näringsupptag, antingen p g a aptitlöshet eller matsmältningsproblem.

De som är starkt präglade av Jungfrutecknet är sega, men kan ha vacklande hälsa för att de är känsliga för många saker (dofter, födoämen, kemikalier, etc), för de är inte kraftfulla och vitala. Kanske är de ofta sjuka i barndom men blir senare bättre från t ex allergier eller upprepade förkylningar.

De som är starkt präglade av Jungfrutecknet ska inte belasta sin kropp och sitt matsmältningssytem med tillsatser i födan m m, och de bör undvika droger, alkohol och mediciner (utom örter). De bör spara på krafterna och vara noga med organisk, färsk och näringstät mat. Samt vara noga med att “ladda” med probiotika och enzymer för matsmältning och näringsupptag, t ex genom att äta fermenterat/mjölksyrat som t ex surkål eller andra syrade grönsaker!


Vågen kopplas till njurar, nedre delen av ryggen (svank) och könshormoner

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Vågens stjärntecken njurarna som avgiftar kroppen, svanken, skinkorna och äggstockarna, huden, håret, läpparna, samt hormoner.

Vågen är ett “mittemellantecken” som i zodiaken “bär upp” och balanserar de andra tecknen och på så sätt symboliskt också världen i den universella balansen mellan handlingar och karma: Jämför med egypterna som med hjälp av vågskålar vägde en fjäder och hjärtat för att tolka en själs karma (god eller dålig) inför eftervärlden. Som njurarnas styrare neutraliserar Vågtecknet det andliga vattnets salt – symboliskt sett.

De som är födda i tecknet och de som har Ascendenten eller andra starka Vågkonstellationer är ofta fint byggda. Men har en tendens att lätt lägga på hullet om de faller för frestelsen att “lata sig” eller något åt det hållet… mer än att arbeta fysiskt. Men många tål dock inte ansträngande kroppsarbete utan tenderar att få problem i ryggsvank/korsrygg och kanske njurrelaterade problem. Det kan också finnas tendenser till svaga senor och ligament och ljumskar är också en annan “svag punkt”. För kvinnor innebär det också äggstockar.

De som är starkt präglade av Vågtecknet tycker ofta om att njuta av livets goda, och det kan finnas tendenser till ett stort begär efter sötsaker hos många. Det finns tendenser till problem med bukspottkörtel, möjligen diabetes så kosten är ju A och O för att minska riskerna. Inte “skräpmat”, alkohol och en massa söta drycker alltså...

Njurar arbetar hårt i det inre och är inte synliga på ytan, vilket innebär att de som är starkt präglade av Vågen behöver ge uppmärksamhet åt hur de känner sig på insidan, snarare än hur de ser ut i det yttre. Om saker och ting är bra i det inre lyser skönheten inifrån och ut... Inte minst pga att det slappnar av njurarna och därmed reningen av toxiner.
Att dricka tillräckligt med vatten eller osötade nyttiga drycker (t ex färskpressad citron i vatten), är dessutom extra viktigt för Vågpräglade för att hjälpa njurarnas reningsarbete.


Skorpionen kopplas till reproduktion, "avfallsdelarna”, celldöd och -förnyelse, det undermedvetna.

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Skorpionens stjärntecken reproduktionssystem och -organ, "avfallsdelarna där bak", celldöd och cellförnyelseprocesser/cellreparation (kroppsliga “död och livs-processer”), skapande och förnyande krafter, ådror, samt det dolda inre - det undermedvetna.

Skorpionen symboliserar dödens puppa i mensuration (ungefär: mätning av längd, area eller volym) och återfödelsen i nytt liv, ormen med magiska krafter.

Skorpionen reglerar den mest intima passionen vilket betyder att höftöppningsövningar är värdefulla, liksom en hälsosam attityd till det mest intima. Så sträva efter att göra höftöppningsövningar för att undvika snäva höfter från uppdämda känslor och mindre "salta" reproduktiva systemlänkade problem i framtiden.

De vars horoskop har stark Skorpionenprägel är vanligtvis känslomässigt intensiva men kan förtränga smärtsamma känslor vilket kan leda till manier eller tvångstankar. 

Det är därför viktigt med “själslig avgiftning” eftersom det i sin tur hjälper kroppen att utsöndra gifter av alla slag, istället för att de annars kan accumuleras, likt känslor och trauman. Förträngning av känslor kan försvaga immunförsvaret och det kan ge känslighet för massjukdomar, eller skapa dolda sjukdomsorsaker, infektioner, varbildning, åderbråck eller möjligen blodförgiftning.
Att ha ett “känsloflöde” och uttrycka känslor, istället för att förtränga och blockera dessa, minskar risken för svårartade sjukdomar eftersom det stärker immunförsvaret.

Skorpionfödda och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Skorpionkonstellationer är vanligtvis robusta men tenderar att ha känsliga utsöndringsvägar, kan ömtåliga muskler och kan ådra sig sjukdom genom “lagrade” blockerade känslor eller att småkrämpor viftas bort som kan få allvarliga konsekvenser… Rensning och rening till kropp och själ är A och O. Att fasta eller äta raw food, någon period då och då är bra för reningen av kroppen (om man klarar av det utan att det blir för jobbigt för kroppen).


Skytten kopplas till höfter, lår och lever

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Skyttens stjärntecken lever, galla, höfter, bäcken, lår och ben.

Skytten styr låren med de fyra benen (på den symboliska "hästmänniskan" som visas som bild för tecknet) i den fysiska kroppen som bär den andliga delen genom Jorden och skapar vital energi.

Skyttfödda och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Skyttkonstellationer behöver få fysiskt utlopp för sin starka, eldiga energi, så träning är vanligtvis viktigt, liksom att spendera tid utomhus. Det friskar upp känslor och den “skyttiga” filosofiska tankeförmågan.

De som är starkt präglade av tecknet har en stark kropp och brukar ofta få ett långt liv, med livsenergi, men “svaga punkter” är levern och galla, lår och bäcken.
Det kan finnas tendenser till höftbesvär, ischias, frosseri eller problem med lever och galla. Kanske en benägenhet för benbrott, reumatism, problem med vener, övervikt eller undervikt (pga lever/galla), mental trötthet p g a intensivt tankearbete.
Att undvika för mycket tankeverksamhet, liksom att “frossa i fetter” och alkohol är viktigt för lever och galla.


Stenbocken kopplas till skelettben, leder, knän

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Stenbockens stjärntecken knän, kroppens “stomme” (benstommen), tänder, leder, kroppens mineralomsättning (bergarter och stenmaterial är kopplat till tecknet). Ja, det disciplinerade Stenbockstecknet kopplas till uppbyggd struktur.

Stenbocksfödda (och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Stenbockskonstellationer) har känsliga ben, leder och knän och bör vara mån om att hålla optimal flexibilitet och starka ben (genom t ex promenader eller annan träning som stärker). Annars kan det lätt bli stelhet, mineralupptaget hämmas i bensommen/skelett, kanske även reumatism och artrit kan bli följden med “hämmad” rörelseförmåga.

Till tecknet hör “hämning” eftersom
det finns tendenser hos Stenbockspräglade att “ta på sig tyngder/bekymmer”
och/eller för mycket ansvar, vilket tynger och kan yttra sig känslomässigt och/eller fysiskt. Det är som att “bära på ett ok” vilket inte ger rörelsefrihet. Stretsch och att bearbeta sorger och tyngder, samt även tendenser till skuldkänslor är A och O för de som är starkt präglade av tecknet och har ovanstående problem.

Även knäna är “svaga punkter” och därför är det viktigt att släppa bördor, självkrav, prestationsbehov, statusbehov och bli mjuk i och “böja på knäna”: Symboliskt handlar det om att utan prestige “ödmjukt böja knän”, som man t ex gör när man tar sig in i en svetthydda för att med ödmjukhet krypa in i Moder Jords sköte… Det är då stora ting sker… En lättnad. Det är också som man böjer sig för att samtala med sitt högre jag, eller kanske Gud eller om man vill benämna det som “källan”.

Vanligt är att de som är starkt präglade av tecknet kan äta mycket men går inte upp i vikt. Snarare tvärtom.

Stenbockstecknet härskar över åldrande, men det behöver inte vara negativt. De som är starkt präglade av tecknet tenderar att få hög ålder men kan ha en krämpor istommen”/benstommen, knän och/eller leder beroende på mineralbalansen i kroppen. Men också åderförkalkning.

Många som är starkt Stenbockspräglade tenderar att vara klena som barn, kanske ofta förkylda eller har skolios, men växer upp till robusta individer som knappt något “biter på”. Men visst kan det omvända ske: Krämporna “lastas på” en efter en med åren kopplat till för mycket ansvar, tunga känslor och möjligen en känsla av nedtryckthet vilket inverkar hämmande på immunförsvaret, och kan innebära kroniska problem.
Problem är oftast rotade i hämningar. Om inte annat kan en benägenhet för frusenhet finnas och kanske att lätt bli förkyld. En benägenhet att bekymra sig eller dålig självkänsla kan leda till deppighet och/eller möjligen alkoholism.

En tendens till frakturer och knäskador innebär att nga som är starkt Stenbockspräglade bör äta mineralrik föda och se till att inta sådant som gynnar upptaget, som enzymrikt


Vattumannen kopplas till skenben, vrister, fotleder, tallkottkörtel

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Vattumannens stjärntecken underben, anklar, vrister, skenben och cirkulationen och cerebrospinalvätskan: Samt kroppens elektriska system (energifält), energiflödet, meridiansystemet, chakrasystemet och auran.

Vattumanfödda (och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Vattumankonstellationer) tenderar att ha känsliga fotleder, vader, underben vrister och skenben. P g a av en tendens till stress kan många erfara vrickningar och stukningar. Men kramper i vaderna har en tendens att uppstå, vilket kan bero dålig cirkulation, eftersom cirkulationen är kopplat till detta tecken. Men även frakturer kan ske vid oförsiktighet p g a att “tankarna” ofta är någon annanstans än fokuserade på det som finns omkring… Ja, det är ett ganska “spejsat” stjärntecken.

Vattumanfödda (och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Vattumankonstellationer) gör klokt i att stretcha och/eller syssla med yoga eller någon annan form av mjuk träning som håller igång cirkulationen och ger flexibilitet. Det kan vara bra att göra övningar som stärker anklar – för att undvika risken för framtida skador.

Eftersom tecknet är kopplat till både “plötslighet”, energi och elektricitet kan det finnas en tendens till
akuta, plötsliga, oväntade symtom t ex plötslig migrän, hjärtklappning, kanske rent av epilepsi eller något annat ovanligt. Det finns också en tendens till oro eller nervositet och symtom som kan vara säregna/ovanliga, samt en benägenhet att få stötar av det elektriska...

Mycket kan bottna i en “chock” (eller flera), d v s att något hänt som påverkat energisystemet tidigt i livet och därmed skapat ett “hackigt” energiflöde eller en “sammandragning” av energierna. Det kan inverka så att det finns oro, nervösa symtom, ämnesomsättningsproblem, förstoppning, syn- eller hörselstörningar.

De som är starkt Vattumänpräglade får ofta långt liv men tenderar att vara “energikänsliga”, de känner av energier som finns runtom oss – allt från kosmos, till individer till elsystem… Det är bra att hitta ett sätt att jorda sig för att “dra av dessa energier”. Jordningsskor är ett tips och att gå barfota ofta när det är möjligt etc.

Bra hälsometoder är de som påverkar energisystemet och flödet i kroppen: akupunktur, zonterapi och massage. Det är bra för det kan finnas en tendens att vara frusen och det sätter fart på cirkulationen och därmed kroppsvärmen.

Många som är starkt Vattumanpräglade tenderar att vara speciellt mottagliga för hypnos, kanske har märkliga drömmar, Tecknet är kopplat till cerebrospinalvätskan som färdas upp i ryggraden som kundalini på vägen till högre medvetenhet.


Fiskarna kopplas till fötter och urinblåsa

Astrologiskt sett, när det handlar om kroppen, så reglerar och styr Fiskarnas stjärntecken fötterna, ryggmärgsvätskan, kroppens fukt, lymfan, det omedvetna – själen.

Fisktecknet är kopplat till fötterna och "sloeus muskeln". En fisk liknar på något sätt fotsulan. Hos de som är starkt präglade av detta tecken, tenderas att ha känsliga fötter på något sätt. Faktiskt finns en symbolik för uppoffring och tjänande och att veta hur man sätter sig in i att gå i andras skor. Fötterna är också energin som “Jordens anda” passerar genom; liv från tidigare liv är skrivna över fötterna; Naturens sju vokaler spelas av den kosmiska flöjten från huvudtopp till fötter.

Fiskfödda och de som har Ascendenten i tecknet eller andra starka Fiskkonstellationer har vanligtvis en solid motståndskraft, men tenderar att vara känsliga för yttre intryck: De kan t o m känna symtom genom identifikation av andra som har symtom eller är sjuka. De suger åt sig allt möjligt som en svamp allt möjligt från andras känslor etc.
Det i sin tur kan ge själsliga problem eftersom det kan bli för mycket av andras energier. Det kan rentav vara “förvirrande”.
Det är viktigt att ta sig ensamtid och “rengöra auran” från sådant, t ex genom jordning eller vandra i skog och mark, likaväl som att bada. Det finns olika metoder för att frigöra “ac
kumulerade energier”.

De som är starkt Fiskteckenpräglade som ju fungerar som en slags “svamp” som lätt samlar på sig vätska eller lymfa kan genom det ackumulera “fukt”/vätska i kroppen, onyttiga ämnen och gifter, vilket tenderar att då ge allergier, kanske “smygande symtom”, möjligen mystiska symtom och om inte kroppen får chans att avgiftas, kan det ge själsliga problem. Kanske det som byggs upp ger en känsla av ångest eller möjligen rädslor, möjligen förvirring eller.
Om det sker är det tecken på att det behövs djuprensning (rensning renings föda, fasta) och att rensa själen och auran.

De som är starkt Fiskpräglade kan p g a sin känslighet ha en tendens att “fly” genom missbruk av något slag, frosseri, medicinberoende, vilket ju inte är bra “lösningar”.

Fiskarnas tecken reglerar fötterna, och eftersom dessa ofta överanvänds är det viktigt för de som är starkt Fiskpräglade att behandla dem med tecknets naturliga element, vatten. Men också läka dem med oljor, massage och träning. Utan att ta tid att behandla dem väl kan det leda till knölar, ömma fötter och andra fotrelaterade problem. Stress kan ge fiskpräglade kalla fötter, fuktiga fötter eller kanske fotsvett… Att ofta ha kalla fötter kan ge känslighet för förkylningar eller inflammationer.

För ett vattentecken som detta, så är all form av vätskerening (vatten, teer, fasta), badande, sköljande väldigt välgörande, samt också själslig “genomsköljning, för att förebygga hälsoproblem och till och läka hälsoproblem.

**********************

Det finns också olika träningsformer som "stämmer" med stjärntecknen men jag går inte in på det i detalj.

Men det är ju överhuvudtaget bra med fysisk rörelse i någon form och för eldtecken passar ganska "hetsiga" träningspass bra, för lufttecken passar cykling eller att hoppa studsmatta, jordtecken kan må bra av lugna promenader i skog och mark (även om alla mår väl av att vistas där), för vattentecken kan strandpromenader, simning, paddling vara passande.


Zodiakens läkande örter

Zodiakens läkande örter är härledda från de ursprungliga 12 "HEALING HERBS OF THE ZODIAC " och sammanställdes av örtläkaren och astrologen från 1900-talet, Samuel H. Weir.

De 12 örterna är

Rosmarin
 ' (Väduren),
 

Hästhov
 ' (Oxen), 

Gamander ' (Tvillingarna), 

Vit näckros ' (Kräftan), 

Johannesört ' (Lejon), 

Ögontröst ' (Jungfrun), 

Navelört ' (Vågen),

Basilika ' (Skorpionen), 

Salvia (Skytten),

Hästhov ' (Stenbocken),

Valeriana (Vattumannen),

Fläder ' (Fiskarna).

Se mer om detta HÄR HÄR.

Det finns andra örter som kopplas till stjärntecknen, så låt dig gärna inspireras till bl a te, se HÄR och se också tips nedan: 



-----------------------------------------------------

Mer info:

HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar