Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 9 februari 2023

Saturnus till Fiskarna den 7/3 2023 -24/5 2025 + 1/9 - 13/2 2026 --- vara i tillit

Gudarnas konung, planeten Saturnus är en sträng auktoritetsfigur som för in lärdom, regler och struktur där han rör sig genom stjärntecknen (kallad zodiaken - djurkretsen). Saturnus vill att vi gör något konkret med våra liv och att vi når våra mål.

Saturnus resa runt himlavalvets alla tolv stjärntecken som omger oss, tar ungefär 27-29 år. Så under ungefär två-tre år "färgar" Saturnus varje tecken som den färdas genom.

Nu rör sig Saturnus åter från ett av de tolv zodiaktecknen till nästa! För efter ca 27 års cirkelfärd runt hela zodiaken gör Saturnus ett besök i Fiskarna den 7-3 2023 för första gången sedan 1996.

Inom astrologin vet man att när stora transiteringar närmar sig börjar man ana eller se och förstå vad som sedan kommer att "hanteras" som teman! Vändpunkter och större händelser tenderar att hända precis innan en planet med stor påverkan ändrar tecken.

Saturnus tar tag i Fiskarnas tömmar den 7/3 2023 för att påbörja sin längre resa genom tecknet och verkar där fram till 13/2 2026, förutom när planeten går till i Väduren 24/5 2025 - 1/9 2025. Efter den tiden där, vänder Saturnus sedan åter till Fiskarna och stannar där för att verka fram till 13/2 2026.

Under de senaste etthundra åren så har Saturnus vistats i Fiskarna från Feb/1935-Apr/1937 + Okt/1937-Jan/1938, från Mars/1964-Sep/1964 +Dec/1964-Mars/1967, Maj/1993-Juni/1993, Jan/1994-Apr/1996. 

(Om Saturnus i Vattumannen den 21-3 2020 - 7/3 2023 HÄR

****************************************************

Saturnus i Fiskarna

Ja Saturnus ”zodiakens allfader och fostrare” – mer än 2-åriga ”regenttid” i Vattumannen börjar vara över för denna gång i 7/3 2023. Det dröjer 27 år (den 21/1 2050) till nästa gång som den återkommer till detta tecken.

Under dessa litet mer än
2 åren i Vattumannen har Saturnus undervisat om frihet och myndighetsutövning, samt sociala normer och att förhålla sig till det - valet att "backa eller engagera sig".

I Vattumannen har Saturnus dessa år medverkat till att många ifrågasatt regler och därför fått ökat behov att verka för rättvisa för alla människor. ”Frihet, broderskap och jämlikhet” var gamla begrepp som fördes fram och kom i fokus. 

I Fiskarna upptäcker Saturnus under de kommande 2-3 åren snarare ett annat slags uttryck än i frihetssuktande och "vilda" lufttecknet Vattumannen: För nu är Saturnus istället omgiven av dimma, vatten och fukt som, en mer flytande energi. Det är det drömska, fantasirika och andliga riket som flödar i Fiskarnas tecken som bestämda Saturnus ska skapa struktur och reda i. Så efter att Saturnus i Vattumannen protesterat och engagerat sig i grupper och kämpat för frihet, tar planeten i Fiskarna på sig uppgiften att lära oss vada i vatten som går motströms, vara fokuserade i vattenvirvlar (en känsla efter Vattumannens energis efterdyningar). Alltså att hitta mening och syfte i tider av kaos och virvlande vattendrag - som en liknelse. Det är litet som att lära sig hitta och stå stabil på stenarna och sandbotten i brusande vattendrag.... Men också att inte låta pessimism och skepticism hindra oss från att ha tilltro till livets allvar. 

Med Saturnus passage genom Vattumannen de här senaste 2-3 åren, genomfördes nya reformer och samhällsstrukturer och samhällsmönster ändrades. Gruppsamarbete och samordning av resurser var en tuff uppgift för många när Saturnus rörde sig genom Vattumannen. Men det utvecklade också disciplin och ansvar i de sammanhangen. Mycket handlade om Saturnus "pekpinnar" angående sociala normer och frihet. Många engagerade sig mot förtryck. Och man lärde mycket (Saturnus) genom gruppsamverkan (Vattumannen).

Längre ner i texten går jag in mer på vad det kan betyda för oss när den allvarsamma, verklighetstrogna och gränssättande ”mentorn” Saturnus verkar i Fiskarnas” himlalandskap”, Där ska alltså Saturnus vandra i tre år – till Mars 2026. 

Var medveten om att vad Saturnus den här tiden på det personliga planet hjälper oss att kunna strukturera, bemästra, begränsa eller ”forma fram”, beror på vilket astrologiskt Hus (livsområde) i vårt personliga horoskop den rör sig i. Det kan man ta reda på och också läsa en tolkning om, längre ner.

Först litet kunskap om Saturnus energi, roll och potential inom astrologin. Det kan vara bra att förstå detta. Om det ter sig tråkigt eller så, rolla då vidare för att läsa tolkningen om Saturnus i Fiskarna:

****************************************************

Saturnus i astrologin – Ha tålamod

Astrologiskt är Saturnus planeten för erfarenhet och behärskning, ödmjukhet, visdom, ledarskap, disciplin, återhållsamhet, struktur, fundament, tradition svårigheter, sorg, rädsla, försiktighet, flit, allvar, uthållighet, pessimism, karma, myndighet, fadern, att sätta långsiktiga mål, att klättra uppåt... Planeten reglerar också berg, stenar, portar, dörrar, fall, kol, tid, kyla… Det är den som ger lagar eller regler, och tester... 

Saturnus är herre över tiden och den materiella världen. Denna himlakropp undervisar om ansvar, självdisciplin och uthållighet.

Saturnus är en tålamodsprövande
planet eftersom dess jobb är att testa oss tills vi har lärt oss karmiska lektioner. Därför kan vi uppleva att det tar tid, att vi står inför hinder som försvårar, begränsar men genom att arbeta på att lösa dessa så når vi befrielse från ”bördor” eller kan göra oss av med det som vi samlat på oss under en längre tid. Vi kan därmed planera framåt.

Saturnus regler och tester är ofta fruktade, men Saturnus pekar på vad vi visat att vi ännu saknar i form av ansvarsfulla eller mogna egenskaper. De lärdomar och prövningar som Saturnus kommer med ses ofta stå mellan oss och ett lätt liv. Men Saturnus ger förmågan att bygga väggarna som gör ett hem möjligt eller uppgifterna som vi kan lösa för att nå en bättre position i livet. Saturnus hjälper oss att få och hålla saker på plats.

Vi får vara med om sådant som behöver vårt ansvar, fokus och bearbetning - enligt det tecken som gäller. För vi testas av Saturnus lagar/regler eller pekpinnar till dess att vi lär oss att använda dessa på ett ansvarsfullt sätt. Saturnus är viktig i horoskopet eftersom den visar oss där vi måste vara disciplinerade och där vi är bundna att lära oss något. Man kan säga att Saturnus håller samman allt, så att det inte flyter ut, kastas åt olika håll eller blir ogjort (för att ge några exempel). I Fiskarnas tecken lär vi oss att använda inspiration, fantasi, drömmar och/eller andlighet på ett mer jordat eller konkret sätt så att det blir till nytta, visdom eller viktig lärdom. 

Saturnus stärker våra personligheter och är därmed karaktärsdanande genom lärdom av tålamod och uthållighet. Denna himlakropp är Fader Tid, myndighet, begränsning och den materiella världen. Ibland hinder och känslor av motstånd. Saturnus värderar vår moral och integritet, vårt hårda arbete och vår väntan ... Den är läraren som får oss att vara disciplinerade, planerande, ansvarsfulla och att kunna ta kontroll. Om vi struntar i dess läromästarroll och vad den avser att lära ut, så får vi "gå om klassen" och når inte "högre poäng" - för att ge liknelser. Det handlar om mognad. I Fiskarna, de här åren, kan vi få lära oss, utveckla lyhördhet(intuition, följa en andligt sökande linje och förstå dess djup inom oss och i andra, vi kan utveckla något kreativt på praktisk nivå eller se igenom "sken som bedrar" för ge en ökad medvetenhet om att "allt är inte vad det ser ut att vara" (har sett ut att vara"). För en del kan ansvar och inbromsning ske gällande det man inte vill se eller vill att andra ska se (det oärliga).

Saturnus tecken, Hus och aspekter visar hur vi lär oss att hantera allvar, livets hinder, vad vi har att lära av myndigheter och var vi behöver utöva disciplin och kontroll. Saturnus visar på några av de största hindren och utmaningarna i livet. Saturnus position visar där vi behöver ”mala på” och lära oss hantera temat för att nå den kontroll och framgång som till slut kommer som belöning. Med tiden… Det är när vi bearbetat detta och ”skött oss” (t ex slutat slösa, överdriva eller nåt annat) som Saturnus belöning kommer, som sagt med tiden. Det kan vara allt från en bra position med gott rykte, eller ett eget byggt hem… eller en billig men fantastisk ombyggnad… Eller bara en stor, stor frid med ett enklare jobb med något mindre lön, men med mer tid över etc.

När Saturnus kommer som transit kan den sätta press på det man är van vid är enkelt och flödande. När den inverkar hindrande, så är det ju något ”den vill”, något vi behöver rikta in oss på, bearbeta och lösa, innan vi kan komma vidare med den erfarenhet vi fått som är en grund för framsteg.

Saturnus förhindrar ogenomtänkta handlingar, och när den ”drar åt svångremmen” så kan det kännas bistert, om man t ex är van att ”slösa” eller har haft bra ekonomi fram till dess. Saturnus påminner oss om att organisera området i livet som representeras av Huset eller personliga punkter, för Saturnus lärdom kan kännas hård men leda till stora belöningar.

Saturnus transiter saktar ner oss, håller oss från att ta onödiga risker, och påvisar var och hur vi behöver bygga upp och strukturera våra liv, för att ”temat” ska bli hållbart på sikt. För Saturnus är inte ”nuet” det primära, planeten är inte intresserad av att hjälpa oss med luftslott, inte drömmar eller ”flummiga” ideal etc. Nej, Saturnus visar vad vi behöver bygga upp, var vi kan agera för att nå verkliga resultat som består och gör oss tryggare – i framtiden. Men om vi har slarvat kan det också hända att vi får en ”svångrem” och ta ansvar för det vi inte tagit itu med tidigare.

Huset och stjärntecknet visar vad det handlar om. Även om det kan kännas tufft att hindras och inte är roligt, så är det antingen ett resultat av att tidigare inte gjort något åt saker, kanske att man slarvat eller inte tagit ansvar för något – med tanke på framtiden… Man kan då förstå mer om den situation som råder. Om man satsar på att göra det bättre, så det finns ingen planet som ger så stor och bestående lön för mödan… Med tiden.

För att nå "examen" och passera genom porten Saturnus vaktar, måste vi passera de tester han presenterar. Men om vi gör vår läxa och klarar proven, ger Saturnus lön för mödan.

************************************

Vad innebär Saturnus i Fiskarna på kollektiv nivå?

När nu Saturnus, som representerar myndighet, allvar, disciplin, lärdom, pekpinnar och organisering vandrar till Fiskarna (7/3 2023 -24/5 2025 + 1/9 - 13/2 2026) innebär det en treårsperiod med en broms på mycket av den idealisering, trosuppfattningar, föreställningar och fantasifullhet som är typiskt för tecknet likaväl som mer disciplin utvecklas inom tecknet.

Om Jupiters uppdrag är utökning, att utöka vår värld och att märka vad som händer på andra ställen än vår gård till skillnad från tidigare, och ge sådana avlägsna och/eller globala händelser en mer märkbar effekt på individer så är Saturnus uppdrag att förbättra vår värld genom sammandragning, kanske ”tar bort” vissa människor, för oss bort från platser och saker som är onödiga och hindrar vår tillväxt.

Saturnus är den strikta läraren som till synes hänsynslöst kan undersöka vår mognad. Han är inte bara överhuvud, utan också arketypen för vismannen som använder "omilda metoder" som ett medel för att få vår uppmärksamhet på vad vi ska fokusera på och vad vi ska fortsätta att utveckla. Saturnus kommer alltid med prövningar och tester, men långt eftersatta förbättringar är alltid resultatet.

Saturnustransittider utmanar oss också att möta verkligheten och därmed erbjuder Saturnus inverkan mycket visdom och efter det att man passerat och bearbetat periodens "ingredienser" även frihet, för bearbetningen befriar.

När Saturnus passerar Fiskarna kan det kännas ensamt, åtminstone i själen och då kan kreativitet börja ta form och andlig längtan leda till ett sökande efter något mer än det som är. Finna mening. De livsförhållanden som existerar denna tid, kan få många att fundera över djupa universella frågor, som "Finns det en högre kraft?" (vad man än kallar den för).

Saturnus i Fiskarna bearbetar det känslomässiga. Saturnus här i Fiskarna tonar in sig på att förstå världen, utifrån historiens utveckling, summera den och försöka göra världen till en bättre plats.

Många kan känna ett ansvar att engagera sig för att hjälpa andra i nöd, sjuka, utblottade, de svaga i samhället. Detta också för att släppa sin egen känsla av sorg i denna orättvisa värld, för många mottagliga fylls av hopplöshet och sorg. Det ger tröst och mening att vara till nytta för de behövande. Men Saturnus lär ut att inte slösa bort sig på att försöka hjälpa alla, att dra en gräns - framför allt när det gäller de som har förmågan att utnyttja välvillighet hos godtrogna. Det kan bli en "tuff läxa", om man inte ser igenom "sken som bedrar" som utnyttjande och bedräglighet...

När Saturnus passerar Fiskarna kan det stundom kännas pessimistiskt och man kan även att se problem där sådana inte finns. Världen ter sig så, att många föreställer sig att bara dåliga saker fortsätter, eftersom de med stor sannolikhet enbart fokuserar på det som är fel. Det kan florera mycket ånger och skuldkänslor eller att lägga skuld på andra... Ja vem man kan beskylla för vad... Men Saturnus i Fiskarna har ett syfte med det - att "pressa fram" känslor, att följa tråden bakåt och urskilja varifrån de här tankarna, känslorna, skuldbeläggandet kommer från...

Det är lättare att "ta in" negativa energier, att känna misstroende, misstänksamhet, osäkerhet och obeslutsamhet med Saturnus i Fiskarna och det kan behövas en period, för att så småningom börja ge urskiljning om vem eller vilka det går att lita på i denna värld.

Saturnus handlar också om myndigheter och auktoriteter i vårt samhälle, där det handlar om regler och inskränkningar så detta kan vara en tid då en längre tids "förvirring", kaos och "oklarheter" går till klarhet vad gäller "skuldfrågor" och det är nog många som inser att man "har sig själv att skylla" för att man inte "sett igenom"...

Tänk på att Saturnus roll är att lära oss något, att "fostra" och hjälpa oss att själva ta "tömmarna" - inte förlita oss på andra, andras omdöme etc. Saturnus vill lära oss att vara vår egen "mästare", att lita till oss själva. Så denna tid ska lära oss att lita till vår egen intuition.

Saturnus med sitt ordningsbehov kan medverka till att stävja det som "flyter ut" och mest är byggt på antaganden, brist på omdöme, illusioner, drömmar utan något konkret. I Fiskarna sätter Saturnus gränser och manar på de som motivation på grund av tvivel att agera och skapa rutiner och följa planering.

****************

*************************************

Saturnus i Fiskarna och andlighet

Varje gång Saturnus passerar Fiskarna kan en andlig kris märkas, inte minst har det skett inom religionen. Men Saturnus bär med sig långa livslektioner och har sin mening med det. Det här handlar dock inte bara om religioner.

Men religion är dock förknippat med Fiskarna. Varför? Jo för de som tror på Jesus Kristus, så föddes han under Fiskarnas tidsålder och den astrologiska symbolen för Fiskarna, fiskarna, överensstämmer med de tolv apostlarna som "människofiskare", och de tidiga kristna kallade sig "små fiskar", där kodordet för Jesus också är det grekiska ordet för fisk... Fiskarnas tidsålder enligt många astrologer började cirka AD 1 och kommer att sluta cirka 2150 e.Kr.

Även om Fiskarnas två fiskar är kopplade till kristendomen så handlar det faktiskt om all religion och andlighet och dess tester, när Saturnus är i Fiskarna, som nu - 2023-2025. Det handlar för många om en andlig kris som ger nödvändiga framsteg, fördjupning förbättringar och att finputsa. Men den speciella typen av kris fanns hos människorna som levde vid den tiden runt år 0, och deras "masshoroskop". Men det återkommer i nya former i olika perioder - krisen och sökandet.

Religion är en djupt personlig sak liksom all andlighet. Man är antingen troende, osäker eller bestämt emot. Fiskarna har alltid styrt själen. Vi kan tala om icke-mainstream trosuppfattningar, som i New Age – men historien visar oss, att Saturnus i Fiskarna handlar om de miljardstarka församlingarna... 

Fiskarna styr alla trosuppfattningar och vi kan prata mycket om annan andlig tro - men Saturnus i Fiskarna påvisar också att vi kan befinna oss i en enorm global hälsoriskzon p g a att Jungfrun, hälsotecknet, finns mittemot och påverkas av Saturnus.

Under 2023-2026 går Jungfrugenerationen född på 1960-talet med Pluto och Uranus i Jungfrun (hälsa) kollektivt igenom Saturnus i Fiskarnas opposition dessa födelseplaneter. Detta är en ledtråd för att se att hälsoläget sedan våren 2020 sannolikt "ligger kvar" - i någon form.

Neptunus som passerar Fiskarna fram till 2026 är den andra ledtråden. Så var är Gud i allt detta? Saturnus i Fiskarna handlar ju om trosuppfattningar. Ur en astrologisk synvinkel handlar hälsosituationen både om andlig tro, trosuppfattningar och om folkhälsa...

Vi kan komma att se det offentliga misslyckandet med att kontrollera folkhälsokriser. Vi kan komma att erfara att troende hävdar att Gud har en plan som är för stor för dem att se... 

Det viktiga är att man har tillit, vad man än tror på och att man vårdar sin själ och hälsa.

****************************

Vad kan Saturnus i Fiskarna betyda på det personliga planet?

Självklart påverkar denna transitering våra personliga horoskop (och därmed livet) på olika sätt. Så det är bra att kolla dess ”färd” i ditt personliga horoskop, vilket/vilka Hus (=livsområde) den vistas i, samt dess aspekter till dina planeter där.

Detta för att vara medveten om hur du kan ta tillvara Saturnus-lektionerna i Fiskarna genom att öppna dörren till den här treåriga tidens utvecklingspotential.

En Saturnustransit som kommer till viktiga punkter i vårt horoskop, brukar medverka till ökad prestation och mognad inom de teman som gäller. Dess transiter saktar ner och får oss att leva våra liv i nuet och ger oss möjlighet att få inre styrka, att bli mer ansvariga för vad vi gör och säger och att arbeta på att ta bort det onödiga.

Saturnus identifierar de svagaste länkarna i våra liv och det är dessa svaga länkar som Saturnus hjälper oss att stärka... ofta under känslor av tyngd... . Och det verkar nödvändigt att man svänger till ett mer negativt, alltför kritiskt, dömande, och trångsynt synsätt innan man kommer till tillståndet av balans.

Denna tid medan Saturnus vandrar genom Fiskarna kan många känna mer ansvar för andras lidande, men eftersom tecknet också är vilseledande, kan de som är godtrogna vilseledas av de som är "förhärdade nog" att utnyttja dessa. Å andra sidan ger det en viktig lärdom, att inte lita på att de som visar ett "lidande ansikte"... Men det kan också vara tiden då många börjar inse att det finns "taskmörtar" och det kan vara en besvikelse. Men Saturnus i detta tecken verkar för att föra oklarhet till klarhet - och det kan vara det "hårda" saturniska sättet. Det kan behövas sätta gränser, Givetvis har detta att göra med det personliga horoskopet i förhållande till Saturnus passage genom Fiskarna. Det handlar i så fall om karma!

Saturnus är en planet som håller oss jordade, som visar oss verkligheten i det tecken den vistas i. Ju mer man vill bort från den verkligheten, (i detta fall Fskarnas i kombination med den planet eller punkt i våra horoskop), vill fly den, inte tar ansvar eller lever i illusioner desto mer känns Saturnus tag. För Saturnus är inte intresserad av något av det, utan främjar sådant som engagemang och ambitioner - inte att man "smiter undan". Inte ens det man redan har smitit undan undgår stränga Saturnus läxor - ja han säger "Det du sår får du skörda". I detta fall handlar det om Fiskarnas teman.

Saturnus roll är att ödmjuka för att hjälpa oss att "bli av karmisk hårdhet", och i Fiskarna kan det ge känslor av tyngd, sorg, kanske depression och att känna sig som ett offer eller en martyr. Det är den ena sidan av Saturnus passage genom Fiskarna. Men den andra sidan är att göra dessa känslor till en positiv sak. Saturnus i Fiskarna är den perfekta tiden att titta inåt. Rensa sinnet, andas och fråga energierna i denna transitering vad vi behöver göra för att frigöra tyngder och karma. Det är en viktig bearbetningsfas, och ensamtid behövs. Och kanske är det så att många självmant känner för att dra sig undan livets "sus och dus" och finna själens ro, och kanske gå in i seriös andlighet. Många kan nu känna ökat behov av tro eftersom det ger struktur och trygghet.

Fiskarnas rike är ett aldrig sinande hav av mystik. Att utöva andlighet med ritualer, bön eller övningar så att det blir till rutiner är ett sätt att "arbeta" för att "dra till sig" mystiken...

Det är också tid att uppmärksamma nattens drömmar - drömriket och tolka deras budskap. Denna tid är drömmarna mer bearbetande, och genom att skriva upp dessa så kan man skönja vad de har att berätta om vart man är på väg.

Medan Saturnus vandrar genom Fiskarna, försöker han hjälpa oss att göra våra drömmar till en verklig, påtaglig existens. När vi stämmer in oss på de lektioner som Saturnus i Fiskarna har att lära oss, blir vägen tydlig istället för drömmar och oklara mål. Vi får möjlighet att lägga grunden för att manifestera vårt högsta syfte. Det är tid att ge utrymme där vi kan nära de mest innerliga önskningarna. Saturnus motiverar!

Så det är en tid att följa den där dagdrömmen - t ex om att skriva en bok, börja måla eller söka en önskad utbildning. Saturnus uppmuntrar utvecklingen av strukturer. Saturnus i det här stjärntecknet kan forma fram en dröm du länge haft om något vi vill utveckla. Saturnus i detta tecken inspirerar till att samla ihop alla detaljer kring det det vi har föreställt oss och att planera hur vi ska få saker att manifesteras.

Därmed inte sagt att det är en lättsam vandring framåt denna tid.

Det förflutna kan t ex vara något som "suger" i många. Denna tid är det lätt att tänka på några lyckliga stunder och tycka synd om sig själv eftersom de tiderna är borta. Om man minns dåliga saker föreställer man sig kanske hur saker och ting borde ha varit. Om man gjort något fel så ångrar man sig. Om man gjort något bra kan det kännas missmodigt eftersom den tiden är svunnen. Men det viktiga är att acceptera det och släppa det. De öppnar för nuet.

Om Saturnus i Fiskarna känns pressande i situationer där det kan anas ett mönster från det förflutnas misstag, och manar till eftertanke, beslut och agerande för att lösa upp det, så att det inte görs om igen kan det kännas påträngande eller göra att man vill värja sig mot att se det och göra något åt det. 

Men många "stänger dörrar" i himlarummet Fiskarna för att hindra denna planetariska allfader och läromästare att visa på verkligheten med sitt fostrande. Men Saturnus kan vänta. Så småningom pockar samvetet på och ödmjukheten med det. Det är förlösande, och det är ju det som Saturnus i fiskarna vill: förlösa karmiska knutar - i Fiskarna handlar det om att ångra sig eller ta ansvar och byta väg. Men andra kan känna sig besvikna över svek och att ha "gått i en lögn" under en längre tid- och det har sin tid att bearbeta och läkas... Men det förlöser.

Åter andra kan känna sig ensamma och kanske övergivna och att verkligen gå "ut på djupet" och komma till botten av de känslorna är läkande, och då kan man se en annan sida av det - kanske har man själv agerat så man "stött bort" andra - eller något annat svar.

Med all denna medvetna uppmärksamhet i Fiskarnas rike, är det en tid att "bara vara", meditera, gå en promenad och ta in omgivningen, andas djupt, ta en avslappningsstund och ta sig tid att lyssna på den visdom som Saturnus vill ge oss under denna transit. Det finns mycket "själ", fantasi, inspiration och andlighet hos Fiskarna, och det kan göra att man längtar efter att fylla sig med det som gynnar själen - musik, film, konstnärlighet, andlig stillhet istället för att "vika knäna" under Saturnus tyngd. Det stabiliserar känslor och minskar känslighet.

Med Saturnus i Fiskarna kan många utmärka sig i konstnärlig verksamhet och hitta kreativa och andliga uttryck genom konstformer som måleri, fotografi, skrivande, skådespeleri, musik eller dans. Bli "mästare i livets konst".

Det är inte fokus på materiell framgång, som Saturnus drar fram denna tid, utan snarare att skapa något som kan inspirera och nära själens längtan efter mening. Saturnus i Fiskarna är till hjälp för att lära oss att balansera praktiska göromål med kreativitet och andlighet och låta fantasin bli mer till verklighet genom skapande uttryck. Att omfamna kreativitet och få en mer andlig förståelse för livets mening och syfte. Det ger en en tydlig koppling till världen, en overklighetskänsla när saker känns vaga eller oklara på andra plan i tillvaron, och minskar på frustration över begränsningarna av rum och tid.

Fysiskt kan Saturnus i Fiskarna "dra fram" problem med fötterna, som ju tecknet härskar över. Det är symboliskt med hur man står och går på "grunden" i livet. Man kan ju också få "kalla fötter". Men också lymfsystemet kan ge problem och behöva avgiftas.

Det viktigaste tipset: Bli vän med läromästerplaneten. Motstånd mot Saturnus råd är aldrig en bra idé. Saturnus kan alltid se igenom dina ursäkter, så det är bäst att omfamna Saturnus transformativa vägledning.

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Om du har Ascendenten, Solen, Månen eller Saturnus i Fiskarna 
och Saturnus transitering 7/3 2023 -24/5 2025 + 1/9 - 13/2 2026

Om du har Ascendenten, Solen eller Månen i Fiskarna kan du särskilt se fram emot en tid med utveckling och förändringar under de kommande tre åren (7/3 2023 -24/5 2025 + 1/9 - 13/2 2026). Du kan komma att känna ensamhet, kanske tyngdkänslor om framgång uteblir eller om du känner att du har blivit orättvist behandlad.

Men det är tid att gå inåt för att förlösa karmiska knutar, följa de innerliga önskningarna, kanske utöva andlighet. Du kan se var du behöver sätta gränser och balansera praktiska göromål med kreativitet och låta fantasin bli mer till verklighet genom skapande uttryck.

Med din Sol i Fiskarna (och även om du har Solen i Jungfrun) kan Saturnustransiten göra att

... du stundom känna dig "låg" för att omständigheter begränsar din vilja, vilket påverkar din självkänsla. Du kanske inte vet när du ska agera utifrån dina önskningar och när du bör ta hänsyn till andra. Det kan göra att du är extra återhållsam, men också extra känslig för andras stämningar.
Du kan dra dig undan för att söka frid, lugn och harmoni. Så det kan vara en tålamodsprövande tid, där du lär dig att känna in och "bida din tid", tills "locket" släpper och du kan gå framåt.

Det kan vara en tid då du arbetar med dina komplex och att passa in i sociala strukturers disciplinära ramar, men också att hålla de löften som du gett dig själv och andra.

Det kan vara en tid då du ser klarare på självbedrägeri eller bedrägeri av andra, svek, kanske förtal - men Saturnus arbetar på att hjälpa dig att lösa upp sådant som legat "i dimma" som nu blir tydligare. Saturnus är den strikta läraren som till synes hänsynslöst agerar för att du ska arbeta med att stärka självkänslan och lära dig uppskatta dina egna förmågor genom att övervinna självtvivel eller kämpa mot eskapism.

Genom att jobba på ditt självvärde, kan du förstå andras agerande som "svaghet" och se din egen styrka genom att inte själv agera negativt mot andra ... det är Saturnus lärdom i Fiskarna.

Detta är en period då du kan behöva "konfrontera" dig själv som personlighet, såväl som dina prestationer. Du blir mer medveten om din egen identitet.

Ett sätt att förgylla sin tillvaro denna tid, är att stanna upp, hitta kreativa och andliga uttryck och utveckla någon konstform, bejaka själen, på ett konkret sätt.

Med din Ascendent i Fiskarna (och även om du har Asc i Jungfrun) kan kan Saturnustransiten göra att

... du kan behöva hitta en balans mellan kraven i ditt liv och behovet av att ta hand om andra människors problem. För att hitta den medelvägen mellan dessa ytterligheter kan du behöva sätta gränser. Annars kan du känna dig dränerad.

Du kan uppleva att du hindras att vara på ditt sätt, vilket gör att du känner dig avskild från omvärlden.

Ditt synsätt, personlighet, tänkande, sätt att utföra uppgifter och mognad påverkas. Du kan känna dig mer allvarsam av att möta "allvarsamma" människor omkring dig, som kanske kritiserar din personlighet eller "sätter sig över dig". Du kan känna dig kontrollerad, begränsad och blockerad, i sitt självuttryck. Men det lär dig att göra saker på en seriöst sätt och gör att du mognar och även tar bättre ansvar (om du slarvat). Du kan se dina brister och arbeta för att övervinna dem. Samtidigt utvecklas din karaktär och växer sig starkare.

Du kan känna för avskildhet, och söka dig själv i ensamhet för att förstå dig själv i förhållande till omvärlden..

Med din Måne i Fiskarna (och även om du har Månen i Jungfrun)kan Saturnustransiten göra att:

... du upplever tunghet, kanske sorg eller är benägen för känslomässiga reaktioner på negativa situationer eller människor denna tid. Om du tycker att du har blivit illa behandlad kan depression sätta in. Allt detta bottnar i förflutna händelser som påverkat dig på det känslomässiga planet.

Du behöver lugn och ensamhet för att upptäcka dig själv, och hitta din inre känslomässiga styrka genom bearbetning av yttre in tryck. Du behöver odla framtidstro samtidigt som du släpper taget om det förflutna.

Dessutom kan du behöva fundera över om du offrar dina egna behov för att uppfylla andras. Att ta avstånd från andra människors problem innebär inte att du struntar i dem, det handlar om att se de verkliga behoven hos andra, inte att bli utnyttjad... eller ställa upp för att du känner att "du måste". Det är ett sätt att utveckla din själ och hitta din inre trygghet.

Om du har levt i dagdrömmar och fantasin, för att förtränga missmodiga känslor, kan tidens planet motivera dig att bli mindre drömmande, mindre fantasifull och mer i världen, och mer realistisk. Det får dig mindre "flyktbenägen" och att öppna ögonen för det som är och att inte bländas av sken... Dessutom dämpar Saturnus önskan att fly genom missbruk.

Saturnus sätter gränser och du behöver lära dig att lyssna på och lita på ditt undermedvetna, med detta får du stor psykisk styrka och förmåga. Du kan manas till att inte låta dina känslor styra hur du lever ditt liv.

Du kan omvandla känslighet till en positiv egenskap, t ex genom att bli konstnärlig, medial eller andligt utövande. Genom det kan du denna tid kalla på den urgamla själens visdom inom dig själv. Det gör dig starkare och låter dig tänka inte bara med dina känslor utan med den visdom du besitter.

Under denna Saturnus-transit kanske du återansluter till dina kärnbehov, särskilt när det gäller känslomässig komfort, trygghet och omvårdnad inom hem- och/eller familj …

Den här tiden när transit-Saturnus passerar din måne kan du komma att bearbeta dina känslor, det kan bl a handla om dina rötter (barndom-släkt-hemort), någon närstående, vilket innebär en tid av mognad känslomässigt.

Du kan även fixa till något ”hållbart” på på ett kreativt sätt som ger förbättringar inom hem- och familjeliv, eller investera i ett annorlunda, bättre hem eller flytta till ett mer fungerande hem...

Om du är född med Saturnus i Fiskarna (och även om du har Saturnus i Jungfrun)kan Saturnustransiten göra att:

... du går igenom det som kallas ”Saturnus retur” (returen gäller inte om man är född med Saturnus i Jungfrun denna tid - men man påverkas ändå på andra sätt) - se nedan om tolkning Saturnus retur.

Du har Saturnus i Fiskarna om du är född:

mellan 14/21935 -25/4 1937

mellan 17/10 1937 till 14/1 1938

mellan 23/3 1964 till 16/9 1964

mellan 16/12 1964 till 3/3 1967

mellan 21/5 1993 till 30/6 1993

mellan 28/11994 till 7/4 1996

Ta reda på den exakta graden HÄR.

Detta är en testande och intensiv tid där du kan känna att du behöver arbeta på dina långsiktiga mål. Du tenderar att dra upp planer och måste vara fokuserad och målinriktad samt bestämd för att följa den linjen. Det är annars lätt att "det flyter ut" i önskningar eller drömmar som inte leder någon vart.

Men om du arbetat noga och fokuserat på tidigare målsättningar med ansvar, så kan du nu se dina ansträngningar belönas, kanske en befordran. Det kan inspirera dig till ytterligare arbete och ansvar.

Kombinationen Saturnus och Fiskarna kan också ge dig en stark medvetenhet om det arbete som krävs för en andlig sökare. Du kan bli intresserad av filosofiska ämnen och det vetenskapliga studiet av de andliga rikena, vilket sannolikt ger dig en givande andlig eller mystisk erfarenhet, kanske med praktiserande av ritualer.

Denna tid med Saturnus i Fiskarna uppmanas du att möta din inre och yttre verklighet. Du kan känna att du vill utforska meningen med livet, mystiska och esoteriska ämnen. Kanske utforska vetenskap inom andlighet och det själsliga. Saturnus i Fiskarna ger dig en praktisk idealism som ser till att du inte går vilse i den energin för länge. Du manas att vidta åtgärder.

Du kan ha känt dig tillbakahållen av det ena eller det andra den sista tiden. Kanske har du haft perioder då du har känt sorg över att begränsas men du kan denna tid allt mer lära sig att förstå innebörden och få mer klarhet utifrån ett långt perspektiv bakåt och därmed kunna se framåt. Du kan bli mer trygg i en tro och allt mer se skönheten med livet. Att lära dig tillit och överlämnande är en stor lärdom för dig denna tid.

Om du har Saturnus i Fiskarna indikeras att detta liv är är slutet på en karmisk cykel av lärande för dig. Du står nu inför lektioner som du tidigare inte lärt dig... från tidigare liv. Din uppgift är att "lösa upp" och integrera denna tillväxt i ditt liv. Du har då alla förutsättningar att uppnå en hedervärd position.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Saturnus återkomst

Född med Saturnus i Fiskarna upplever du Saturnus återkomst 7/3 2023 -24/5 2025 + 1/9 - 13/2 2026

Saturnus har en ungefär 27-30-årig omloppsbana så den "återvänder" till stjärntecknet som den ursprungligen var i när du föddes.

Om du har Saturnus i Fiskarna i ditt födelsehoroskop, upplever du Saturnus ”återkomst” (retur), när Saturnus går över ditt personliga horoskops (natala) Saturnus, vilket bara sker var 27-30:e år. Så de som är mellan 27- 29 år, 57-59 år, samt 87-89 har en retur. Så under någon period mellan 7/3 2023 -24/5 2025 + 1/9 - 13/2 2026 kommer Saturnus återkomst att ske i ditt liv – exakt när beror på vilken grad planeten befinner sig på i Fiskarna i ditt horoskop.

Din exakta Saturnus återkomst kommer att vara en dag eller två - när planeten återvänder till sin ursprungliga plats samma dag som du föddes. Det exakta datumet kan du räkna ut här.

Om du är 27 - 30, 54 - 60 eller 81 - 90 år upplever du din 1:a, 2:a eller 3:e Saturnusretur. Den 2:a och 3:e Saturnus-returen är variationer i teman för den ursprungliga 1:a Saturnusreturen. Det är en bra tid att gå igenom dina livsmål och bedöma om det liv du har byggt hjälper dig att uppnå dessa mål.

För dig som upplever din första Saturnus-retur 7/3 2023 -24/5 2025 + 1/9 - 13/2 2026

medverkar Saturnus i Fiskarna till en finslipning av ”Saturnusuppdraget”, vilket bl a har att göra med jämlikhet. Om du har kryssat genom 20-årsåldern i ett ungdomligt ”sus och dus” kan din Saturnus-återkomst innebära en utmaning kring att få slut på ohälsosamma vanor genom nya rutiner och engagera dig i något som känns bra inom dig - konstnärlighet, dans, fotografering, eller andliga övningar. Du kan använda den här placeringen för att ta itu med djupa problem i ditt liv.

Saturnus saktar ner fantasin eller sätter stopp för den helt, och riktar den energin mot ett mer praktiskt områden. Det uppmuntra dig till att ta mer ansvar, kanske genom att engagera dig i något intresseområde, som fyller din själ.

Detta är en kraftfull tid av förändring och kan symbolisera ett slut på någon form av rädsla för det okända, rädsla för vad som kommer att hända, eller trauma som har funnits i många år. Under denna transitering kan du få en önskan att förstå den djupare innebörden bakom vissa händelser, eller varför vissa saker inträffade i ditt liv. Även om detta är en obekväm tid, åstadkommer det tillväxt på själsnivå.

Saturnus i Fiskarnas transit ger dig möjligheter att utveckla din intuition och fantasi. Du kan se en idealistisk vision om en ny värld och hur den skulle kunna se ut. Denna vision kan ske p ga yttre påtryckningar som skapar en tydligare bild och längtan eftersom du kan känna missnöje med det som existerar runt dig

För dig som upplever din andra Saturnus-retur under 7/3 2023 -24/5 2025 + 1/9 - 13/2 2026

kan självförtroende öka genom att du kan se tillbaka på vad du åstadkommit ”på bred front” och utifrån det kan du gå ännu ett steg ”uppåt” för att förverkliga de mål som är byggda på dina ideal.

Din Saturnus-återkomst kan innebära en utmaning kring överidentifiering eller låsning gällande övertygelser, tro, budskap, känslor, något andligt, psykologiskt, löften som du/andra gett/ger, etc eller flyktbeteende - allt det tillhör Fiskarna. Alternativt, om din erfarenhet hittills har varit mycket utmaningar, svårigheter och svåra val, kommer Saturnus denna tid att belöna dig för din motståndskraft, kanske genom en bra position eller genom ett bättre ”flyt” inom dina engagemang.

Detta kan vara en tid då då du känner dig färdig med att bli förrådd av din egen tillit till världen, människor och det gudomliga, och börjar kombinera det du har lärt från de tidigare nedslående religionerna eller andliga grupperna för att bilda din egen andlighet som fungerar för dig. Du kan också gå tillbaka till andlighetens historiska rötter och börja en självlärd disciplin utifrån forntida andliga tekniker.

Om du är tillräckligt ambitiös kan du hitta en andlig plats eller organisation där du också hjälper andra som kämpar med sin tro. På så sätt blir du en mästare över din egen tro, som världen kan dra nytta av genom ditt exempel på andlig disciplin.

För dig som verkligen är ”andligt inriktad” och redan har jobbat hårt med att försöka förbättra dig själv, har hjälpt andra med ärligt hjärta, kommer en blomstrande tid! Ditt engagemang ger dig alltså lön för mödan, så att du kan uppnå dina ambitioner och lyckas även när det gäller status och roll i samhället.

För dig som upplever din tredje Saturnus-retur under 7/3 2023 -24/5 2025 + 1/9 - 13/2 2026

medverkar Saturnus till en "kosmisk" utbetalning utifrån dina karmiska investeringar under ditt liv.

Din Saturnus-återkomst kan utmana dina egna föreställningar - det du tror på och kanske dina andliga övertygelser - fram till denna tid. Motstånd skärper din intuition så att du kan överväga på ett moget sätt om du är på rätt väg, om det är den tro och övertygelse som du ska fortsätta följa. Eller om du ska fortsätta på en annan andlig eller kanske byta konstnärlig väg om du sysslar med sådant.

Faktiskt kan det ge en känsla av mycket "själ" och mystiska erfarenheter på ålderns höst. Du uppskattar också att träffa likasinnade individer, och också fokusera på ett inre arbete och känna frid med de högre sanningarna som växer till visshet, klokhet och visdom. Dessa kan du dela med dig av till de yngre.

****************************

Saturnus retrograd – tid att granska långsiktiga mål

Den galaktiska läromästaren och allfadern för tiden i Fiskarna mellan 2023 - 2026 har också retrograder:

mellan 17/6 till den 4/11 2023

mellan 29/6 till den 15/11 2024

och i Väduren (för att påbörja-nosa på sitt uppdrag där)

mellan 13/7 (i Väduren) till den 28/11 2025 i Fiskarna

Denna gång för att stanna där till våren 2026!

Under Saturnus retrograd är det tid att granska våra relationer, ompröva långsiktiga mål och ansvar. Vi kan omstrukturera våra liv med hänsyn till eventuella utmaningar som kan ha försenat eller hindrat oss. Ibland är dessa utmaningar karmiska, och de är något vi behöver acceptera snarare än att undvika.

Saturnus tar denna baklängespromenad som ett tillfälle att ta upp gamla besvikelser och beabeta dessa. Normalt sett är Saturnus fokuserad på vad som är, men i retrograd tar gamla "Fader Tid" en lång blick bakåt i minnestråden.

Saturnus fokus är på det konkreta och det verkliga, men han frågar oss vad vi har gjort med våra liv fram till denna punkt. Det bäddar för några allvarliga kosmiska förhör. När denna karmiska recension backar genom det drömska vattenriket, kan man känna sig förvirrad. Men om man simmar tillbaka in i minnets och intuitions hav, kan man hitta ordning i några av de oklara delarna nere på botten av havet - av livet.

Saturnus retrogradtid i Fiskarna är idealisk för själssökande, att gå in i dimman och göra skuggarbete eller för att gå tillbaka till tidigare liv.

Teman med ansvar, trygghet, självdisciplin och fokus på handlingars och påståendens praktiska konsekvenser kan hamna i fokus. Visst kan det inverka dämpande på Fiskvisioner, men försök vara positiv eftersom retrograden inte kommer att pågå för evigt. Kom ihåg att det stärker dig. Du kanske till och med känner dig lyckligare än du har gjort på länge efteråt!

************************************

Vad hände i ditt liv sist Saturnus var i Fiskarna för 27-30 år sedan?

Titta tillbaka på vad som hände i ditt liv under dessa perioder för att få en uppfattning om vad den här transiten kan innebära för dig 7/3 2023 till 13/2 2025 + 1/9 2025 till 13/2 2026

Det tar ungefär 2.5-3 år för Saturnus att förflytta sig genom varje tecken i zodiaken, så den sista gången den var i Fiskarna, var för ca 27-30 år sedan - eller för att vara mer exakt,

mellan 21/5 1993 till 30/6 1993 + 28/1 1994 till 7/4 1996.

Kan du komma ihåg vad som hände i ditt liv under den perioden och kanske ÄVEN mellan 23/3 1964 till 16/9 1964 +16/12 1964 till 3/3 1967?

Titta tillbaka på vad som hände i ditt liv under dessa perioder för att få en uppfattning om vad den här transiten kan innebära för dig 7/3 2023 till 13/2 2025 + 1/9 2025 till 13/2 2026.

Hur utvecklades din tillvaro då för 27-30 år sedan, hur mycket ansvar kom du att få och vilken situation var du i då? Vilken typ av erfarenhet och lärdom blev viktig för din framtid? Vad förbättrade du i ditt liv genom motivation och arbete? Vad behövde du ”minska på”/dra in för att stabilisera din tillvaro? Vad lärde du dig som blev en bra grund för dig?

Svaren ger dig en uppfattning om vad som är att förvänta under perioden med Saturnus i Fiskarna.

****************************

Saturnus i Fiskarna i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Varje tecken och Hus som Saturnus besöker - rör sig genom – pekar på verkligheten, vad som behöver åtgärdas, kanske på praktisk nivå, det som behöver bearbetas och stabiliseras. Det hjälper oss att vara mer planerande och mindre ”slösande”, kanske lär oss ansvar där vi slarvat” m m, inom de teman som rör det tecken och Hus som det handlar om, under ungefär 2.5-3 år.

Saturnus-transiter handlar mycket om ”livslektioner”: Det är ganska bra att veta vilket astrologiskt hus i vårt eget horoskop som Saturnus i Fiskarna hamnar i, så att vi kan använda energin klokt.

Huset som Saturnus får oss att sakta ner och att uppmärksamma karmiska mönster. Om man inte gillar var man befinner sig i livet – kan man börja känna tvivel och börjar förändra ”läget”, för att skapa en ny grund. Saturnus får oss att möta verklighetens sanning.

Saturnus hjälper oss också att bli disciplinerade och mer ansvarsfulla - oavsett om vi gillar det eller inte. "Ingen smärta, ingen vinst." Det verkar vara mottot för Saturnus, oavsett vilket tecken eller det astrologiska huset den upptar.

Så titta på huset som har denna transitering för att få fler ledtrådar. Om t ex Saturnus transiterar det 2: a huset, kan allt som handlar om inkomst och ägodelar behöva ses över för att stärkas, om Saturnus transiterar det 4: e huset, kan det ge stabilitet inom familjen eller ge anledning att bearbeta något familjärt, om Saturnus transiterar det 5: e huset kan handla om något seriöst i kärlek och romantik eller kreativitet...

För att veta vilket/vilka astrologiskt/a Hus som Saturnus passerar i ditt horoskop, behöver du först ha din horoskopkarta framför dig: Antingen ber du en astrologiskt kunnig hjälpa dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta.

Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länkar där du fyller i data HÄR HÅR HÄR eller HÄR.

Du kan där se var du har Saturnus i ditt personliga horoskop. Alltså där de befann sig när du föddes.

Så hur kollar du var transiterande Saturnus den här tiden 7/3 2023 till 13/2 2025 + 1/9 2025 till 13/2 2026 befinner sig i ditt personliga horoskop?

Jo: Den befinner sig som sagt i Fiskarnas tecken OCH kommer att vandra där från grad 0 till 30 den här tiden, så i det tecknet kan du beräkna i vilket eller vilka två hus som den kommer att röra sig, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som är markerade med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Är det för svårt? FRÅGA en astrologiskt kunnig person vilka av dina Hus som Saturnus rör sig i denna tid!

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop där Saturnus i Fiskarnas passerar mellan 7/3 2023 till 13/2 2025 + 1/9 2025 till 13/2 2026.

Hur kan du använda den stabiliserande energin som en målinriktad styrka? Kanske till nya ansvarsområden, fokusering på tydliga ”strävandsvärda” mål, vidareutveckling av ”livsbasen” alltså att skapa en trygg bas som är hållbar med tiden eller kanske en uppgift som är som att ”klättra uppför berget” målmedvetet även om det tar tid. Det kan också innebära var du behöver ”dra åt svångremmen” och skapa en hållbar plan utifrån det.

Saturnus befanns sig i samma Hus i Fiskarna för ca 27-30 år sedan i ditt horoskop – så ungefär hur var ditt liv då?

Vi tittar på vilka teman det handlar om i de 12 astrologiska Husen:

Om Saturnus i Fiskarnas stjärntecken vistas...

i ditt 1: a hus,

så handlar det bl a om din yttre personlighet, framtoning och fysik samt hur du närmar dig saker i din yttre värld.

När Saturnus befinner sig där har du en chans att räkna ut inte bara vem du är, utan vem du vill vara och det finns en mognadsprocess kring detta.

Ta hand om din fysiska kropp, det kan också vara något i personlighet som du behöver ”slipa på” för att få starkare karaktär. Det i sin tur hjälper dig med personliga prestationer.

Du har alltså möjligheter att ”skärpa till” din personlighet och hur du förhåller dig till din yttre kontaktyta, och att få en tydligare syn på dig själv (om dig själv) i förhållande till omvärlden.

Det är en tid då det är lättare för dig att utveckla egenskaper som tålamod, mognad, karaktär och ansvarsfullhet! Och genom att göra det, har du mycket igen!

Tänk på: Om du skulle råka känna dig deppig eller ”hämmad” i ditt möte med omvärlden under denna transitering är det troligtvis en indikation på att några av de grundläggande rutinerna i ditt liv inte längre ”tjänar dig” och ditt liv på ett utvecklande sätt och behöver förändras.

Du kan behöva ta reda på vad andra tycker om dig och hur du kristalliserar din persona (yttre personlighet) - hur du verkar vara för andra. Detta hjälper dig att vara tydlig med ditt sätt att vara mot din yttre omvärld. Det gör att du växer i din karaktär.

i ditt 2: a hus,

så handlar det bl a om pengar, ägodelar, inre resurser

Den här tiden kan handla om ansvar och utvecklingspotential i sådant som rör förhållandet till pengar, ägodelar, inre resurser och att skaffa/äga eller ”trygga” framtiden med resurser. Nya kunskaper och mål som rör din personliga inkomst, tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag.

Denna tid är det bra att se över utgifter och det materiella – ägodelar/ägande – det som handlar om att HA/äga. Är du försiktig – slösande – har du begär? Det kan också röra andra resurser, t ex något som är sparat som har någon form av värde i framtiden.

Det handlar också om värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina resurser för att få det du uppskattar.

När Saturnus passerar här, kanske du upptäcker att de materiella ägodelarna du arbetade så hårt för inte längre ger dig intresse eller spänning. Okej, du har dem. Vad gör du nu? Det kan vara dags att söka efter nya mål och värden.

Hur som helst så om du ser över det, när Saturnus passerar behöver du lägga ner extra engagemang och fatta viktiga beslut.

När Saturnus är i detta Hus är det kanske dags att ta ett ansvarsfullt steg och ett ”uppbyggande” beslut för ekonomi och vad du kanske vill köpa eller bevara gällande ägande eller ägodelar.

Huset reglerar dock mer än pengar och ägodelar. Det visar värdet du sätter på saker, ägande och resurser. Du kan utveckla den nödvändiga disciplinen för att se över din ekonomi för att komma vidare med något som på sikt innebär en förstärkning.

Var medveten om: Inkomster kan vara i en ”sjunkande fas” under denna transitering. Eller att det sker en ökning av kostnader. Hursomhelst kan du få erfara att ha mindre... Dina önskningar om vad du ”vill ha/köpa” kan öka (ökat ”begär efter att äga mer”), så även om du har tillräckligt verkar det plötsligt som om du inte har det.

Potentialen: Samtidigt så lär den här transiteringen genom ditt 2:a Hus dig att värdera ”sparande” och att arbeta för det du vill köpa/äga eller behålla… Att inte slösa. Att se över dina utgifter i förhållande till intäkter.

i ditt 3: e hus,

så handlar det bl a om syskon/släktingar, kommunikation, korta resor, kontrakt.

Den här tiden kan handla om ansvar och utvecklingspotential i sådant som rör syskonkontakt och/eller kontakt med släktingar, personer som är s k ”bonus” i familjen, kommunikation, korta resor, eller sådant som rör kontrakt eller papper. Även utbildning och lärande, instruktioner, privata studier.

Saturnus genom ditt tredje hus (= livsområde) kan spela en viktig roll för kommunikation, brev eller nyheter eller någon information som rör utökade familjemedlemmar – eller från. Det kan också handla om korrespondens som brev, meddelanden, konversation, nyheter, transport och bilar.

Du tenderar att bli mer allvarlig när Saturnus passerar ditt tredje hus. Du kan märka att det är lättare att koncentrera dig på att bestämma dig för saker och att börja ta del av kunskaper som hjälper dig att förverkliga dina beslut. Detta är en bra tid att lära sig en ny färdighet, något som kommer att vara användbart eller praktiskt. Du kanske annars börjar skriva ”av dig” eller har viktiga och utvecklande samtal.

Men det kan vara en tid då du grubblar mycket på saker som sker omkring dig i samhället och kanske främst i din närmaste omgivning. Det gör att du kommer fram till saker men undvik att älta och släpp de tyngsta grubblerierna.

Potentialen: du lär dig att sätta gränser på det kommunikativa planet, att agera ansvarigt, göra genomtänkta beslut… Tänk också på vad du säger eller skriver på papper/online eller signerar. Problem kan annars utvecklas senare.

Saturnus i tredje huset kan innebära svårigheter och problem genom syskon och/eller grannar. Om det finns några gamla problem som har ”lagrats” i flera år, tenderar de att komma upp ”i huvudet” denna tid. Detta kan ske på flera sätt. De människor det berör kanske behöver din hjälp. Eller så kan du behöva deras hjälp. Det kan vara tungt att vara i kontakt, men är också vägen ut ur ”gammalt”.

i ditt 4: e hus,

så handlar det bl a om hem och familj, din ”historia” och minnen.

Den här tiden kan handla om ansvar och utvecklingspotential i sådant som rör hem, trygghet och familj, och kunskap om din ”historia”. Kanske från tidiga år, din själs rot och minnen. Detta hus rör även egendom, fastigheter.

Känslomässiga saker kan nu genomgå en utveckling som ger dig viktiga erfarenheter och visdom. Kanske du känner behov av släktforskning eller att rensa känslor (ditt inre utrymme), kanske skapa mer trygghet eller restaurera i ditt hem… Hem-, familje- eller egendomsärenden kan behöva extra fokus denna tid.

Denna transit tenderar att medverka till ”skärpning” inom hem och/eller familj. Det kan handla om att få modet att flytta: antingen ut ur föräldrahem, från en ”tung samborelation” eller byta bostad för att du behöver det av andra skäl.

Det här är transiten som kan få dig att minnas tidiga händelser i ditt liv. Om det finns några problem med någon familjemedlem, särskilt problem som har sopats under mattan, tenderar de att dyka upp under denna transitering.

Potentialen: Det kan också vara så att du en period under denna tid är mer medveten om din livsvägs mål, karriär, "allmän image" och/eller förhållandet till någon myndighet eller kanske "chefen" – det är när Saturnus går i opposition till din Medium Coeli. Du kan ompröva din livsväg och det i relation till ”var du kommer ifrån” och vart du vill i ditt liv. Barndomsminnen, föräldrarelationen och förhållandet till din självkänsla kan bli märkbar. Var uppmärksam på händelser och tankar som inträffar i kontakt med någon i familjen eller flera under denna transitering, det finns en lärdom där.

Du kan behöva lära dig att sätta gränser gentemot någon närstående (eller flera), att agera ansvarigt inom hem/familj. Det gör att du känner att du växer och mognar.

i ditt 5: e hus,

så handlar det bl a om om kreativitet, kärleksaffärer, ”egofrågor” likaväl som ”hjärtefrågor”

Den här tiden kan handla om ansvar och utvecklingspotential i sådant som rör kreativitet, angelägenheter som handlar om barn (inte nödvändigtvis egna), kärleksaffärer och att ge ut kärlek. Rekreation och nöjen och alla former av att ha roligt och njuta av livet och platser där du har kul - som parker, teatrar, lekplatser, stränder, skidorter, ect ... ”Egofrågor”. ”Hjärtefrågor” – det som ligger dig varmt om hjärtat kan aktiveras denna tid.

Det är en tid då du kan få lärdom och viktiga erfarenheter inom fritidsaktiviteter eller romantiska äventyr. Men det är mindre troligt med ”stormiga”, kortvariga affärer. Snarare handlar det om saker som är allvarliga och seriösa, och om du inte har någon ”på G” kan du genomgå en period då du funderar över sådant, och förstår vad du vill ha - och inte…

Det kan även vara dags att komma i kontakt med ditt inre barn, kanske genom kreativt självuttryck/aktiviteter. Bejaka dig själv.

Naturligtvis måste detta ses i sitt sammanhang. Saturnus som går igenom det femte huset för ett barn orsakar sannolikt inte problem i kärleksaffärer. Men det kan betyda någon allvarlig erfarenhet inom lek och spel. Kanske en benägenhet att tappa en favoritleksak, till exempel.

När denna transitering sker under ungdomen kan det leda till seriösa erfarenheter typ ”Puppy Love" (att minnas är Paul Ankas (HÄR) eller Donny Osmonds låt (HÄR) eller erfarenhet av att ”bli utan” (”a la” Smokie - Living Next Door to Alice HÄR). Ett minne i flera år.

Saturnus passage i hus 5, kan sammanfalla med att du stärker din kreativitet och skaparanda - eller lägger det åt sidan för annat i livet.

Om du brukar utöva någon lekfull sport eller andra roliga aktiviteter, kan du känna att det tar emot mer under denna tid, även om du fokuserar på att vara aktiv. Det kan vara något motstånd som du behöver ta dig förbi – vilket kan kännas som en ”kamp” men genom att vinna den stärker du din självkänsla och förvärvar en starkare ”kampanda” i framtiden. Det kan också stärka ditt mod! Sätt dig på ett schema och träna, öva, öva.

Om du har hand om barn (inte nödvändigtvis dina egna) finns det ofta dagliga rutiner, kanske problem eller känslor av ansvar… Det tycks vara fler när Saturnus passerar ditt 5: e hus. Vuxna barn? Det finns fortfarande ansvar, kanske problem. De kanske vill flytta tillbaka. Kanske flyttar de och du saknar dem. Saturnus betyder alltid en slags utmaning och ett hinder att övervinna.

Potentialen: att lära dig sätta gränser, att agera ansvarigt, göra genomtänkta val… att utveckla kreativitet som kan ge en karriär, eller att lära dig att inte gå för fort fram i ”Hjärtefrågor” eller att bearbeta blockeringar och stärka självkänslan. Tänk också på att inte låta egot ta över, det generar inte den bästa energin i kontakt med andra!

i ditt 6: e hus,

så handlar det bl a om jobb/ eller dagliga rutiner, kost, hälsa

Den här tiden kan handla om ansvar och utvecklingspotential i sådant som rör sysselsättning/uppgifter (”måsten”), jobb/ eller dagliga rutiner. Mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Små djur och husdjur. Ev. anställda.

Ja detta är huset som har mycket med arbete och hälsa att göra. Nej, det innebär inte nödvändigtvis att du förlorar jobbet, får problem med jobbsökande eller blir sjuk. Kom ihåg att Saturnustransiter tar problem till ytan. Detta bör ses som en möjlighet att lösa dem.

Det kan vara så att du behöver ”uppdatera ditt CV” och börja söka efter ett mer meningsfullt arbete om du är trött på ditt jobb. Om du är egenföretagare, innebär en Saturnus-transit genom ditt sjätte hus att du kanske når en viktig punkt – avsluta något, starta nytt eller gå vidare och utveckla.

Men det kan också vara dags att utveckla dagliga rutiner/göromål, hemma eller på jobbet och se om det finns vanemönster som du behöver förändra eller en ny, bra vana som du behöver införliva.

Du kan hitta nya kunskaper och vägar som ökar ditt välmående och hälsan, kanske genom en hälsometod, ett nytt kostprogram.

Potentialen: Du lär dig att sätta gränser inom sådant som rör sysselsättning/uppgifter, att agera ansvarigt och genomtänkt… och kanske när det handlar om kost, hälsa och medicinska frågor.

i ditt 7: e hus

så handlar det bl a om relationer och samarbetssituationer, affärspartner

Den här tiden kan handla om ansvar och utvecklingspotential i sådant som rör partnerrelationer, d v s där det finns en annan part: Relationer och samarbetssituationer, affärspartner eller en ”motståndare” (motpart), partnerskap, äktenskap/sambos, kompanjonskap, lagkamrater, allierade, storskaliga förhandlingar - en annan person.

Du tenderar att vara mer upptagen av karriär och "externa" frågor, mindre upptagen av rent personliga och "interna" saker. Saturnus som passerar 7: e huset gör dig mer märkbar med ”pondus” som tenderar att locka avundsjuka. Var beredd att skydda ryggen.

Det kan vara dags att utveckla en balans med den "andra”. Det kan vara dags att kompromissa och förhandla. Det är en möjlighet att medverka till att skapa balans till en speciell person.

Men denna tid kan du utveckla en tryggare känsla tillsammans med andra.

Potentialen: Dina relationer kan testas under denna transitering, men det är inte nödvändigtvis en dålig sak. Du kanske möter mer motstånd och om förhållandet är på väg in i en fas mot ”kanten” kan det ske ett avslut, men det finns ändå möjlighet att bearbeta den och stärka den.

Men den här tiden lär du dig att sätta gränser gentemot andra, att agera ansvarigt inom samarbete och i relationer och/eller kompanjonskap, att göra genomtänkta beslut…

i ditt 8: e hus,

så handlar det bl a om dina inre djup

Du kan gå igenom en känslomässigt ”tung” tid där dina djupaste känslor blir märkbara: Det hjälper dig att se över och bearbeta situationer, människor och gamla erfarenheter så att du kan omvandla dessa till vishet. Det kan kännas som ”att dö och pånyttfödas”. Det kan också handla om att du bearbetar sådant som rör djup intimitet. Det kan även betyda att försäkringsfrågor, skattefrågor, andra människors pengar, äktenskaps- eller partnerskapsmedel och gemensamt hållna pengar och egendom, resurser och besparingar, ekonomiska kontakter med andra och investeringar, inteckningar blir aktuellt på något sätt.

Mindre intima kontakter … och fler skatter denna tid med Saturnus i ditt 8:e hus? Tja, inte nödvändigtvis.

Intimitet kan vara viktigare för dig denna tid. Det är troligt att du vill ha något som känns riktigt djupt. Det kan vara så att blockeringar tenderar att blossa upp under denna Saturnus-transit, och du känner dig manad att ta itu med dem. Kom ihåg att Saturnus inte orsakar problem. Allt det gör är att föra det till ytan.

Det kan också röra transaktioner och/eller arvsfrågor. Det kan handla om att hantera och ordna skulder, ekonomiskt eller gemensamt med någon annan. Du kan behöva se över eller utveckla ekonomiska sammanhang vidare och lära dig att sätta gränser.

Det är också en tid att ”äga din skugga” – att vara medveten om den för att tillåta gammalt att släppa! Du känner dig då som ny i alla dina inre djup efter denna tid. Genom att titta inåt under denna transitering stärker du din förmåga att hantera dagliga irritationer och utmaningar. Genom att göra så får du fördelar i de mörkare tider som ju kommer i livet för alla. Våga gå djupt denna tid... Det är helande! Om du ”fastnar” i ältande behöver du finna något sätt att vända det till ett inre ljus – kanske affirmationer eller terapi kan lösgöra det?

Potentialen: Saturnus som går igenom ditt åttonde hus behöver inte skaka om din värld. Vänta inte på att Saturnus ska agera som den bistre läromästaren innan du vidtar åtgärder. Se framåt. Se var det kommer att finnas tänkbara hinder eller problem. Planera sedan långt innan det kommer dit. Om du känner dig maktlös och som att du har ekonomi utom kontroll är det något du behöver se i längre perspektiv – orsak och verkan och fokusera på att göra en genomgång och sedan vara mån om att ha koll på ”in- och utgifter” i framtiden. Det stärker din ekonomi och ger trygghet. Om du agerat medvetet innan denna tid, kan resurser från andra bli tillgängliga för dig. Annars kan du får en viktig lärdom som kan handla om skatt, avbetalningar, kanske en partners pengar eller gemensam ekonomi. Gör upp planer, var förutseende för att hindra kommande problem.

i ditt 9: e hus,

så handlar det bl a om kunskap, utbildning/kurs, resa, filosofi.

Denna tid kan röra ansvar och utvecklingspotential i sådant som rör långväga resor, andra kulturer, högre sinne och abstrakta begrepp, religion/filosofi. Också gällande din allmänna åsikt – publicitet. Även gällande kommunikation eller transaktioner med folk på avstånd. Religiösa/filosofiska och intellektuella intressen och angelägenheter för partnerns släktingar/svärföräldrar (icke närstående). Kanske något som rör domstolar och lag,

Du kan vilja utveckla dina kunskaper kanske genom utbildning/kurs eller att resa.

Din personliga filosofi kan expandera! Och du kan utveckla något intellektuellt på ”stor nivå” – expandera. Dina personliga övertygelser kan också expandera. Konversationer om livets höjder och djup kan hjälpa dig att avslöja nya och vägar att utforska...

Saturnus i detta hus kan påverka ditt sökande efter mening, sanning och självutveckling. Du kan känna att du behöver bygga en fungerande livsfilosofi baserad på din erfarenhet.

Saturnus uppmuntrar dig att undersöka och möta dina övertygelser och testa dem mot verkligheten för att se om de tjänar dina högsta mål. Dessa övertygelser kan vara religiösa eller filosofiska, men kan också vara metafysiska, juridiska eller sociala teorier.

Oavsett vad du tror på, kan du behöva definiera det för dig själv eftersom det är dessa ideal och principer som leder ditt liv och hjälper dig att bestämma vad du ska göra i framtiden.

Det är en bra tid att utveckla ditt sinne och du kanske vill dela det du lär dig genom att lära, skriva eller publicera. Allt du har gått igenom och lärt dig kan nu omvandlas till visdom som du kan dela med dig av. Men tänk på att inte försöka ”pressa på” andra i din närmaste omgivning dina övertygelser och kunskaper.

Potentialen: Du kan vara i en tid då du känner ett tungsinne och börjar utvärdera allt du har lärt dig hittills och gör de ändringar som känns nödvändiga din livsväg och tillit till vägen. Det kan handla om att införliva alla dina tidigare erfarenheter och skapa en principer som du kan leva efter. Du kan söka efter något nytt som ger med mening eller tro, en tryggare livssyn, en process med självförbättring som fungerar för dig som individ.

Du lär dig också ”andliga” gränser och skapa rutiner för andliga övningar, och att inte ”strida för hett/överdrivet” för dina filosofiska idéer.

i ditt 10: e hus,

så handlar det bl a om karriär, mål du fokuserar på och social status.

Den här tiden handlar om ansvar och utvecklingspotential i sådant som rör karriär och/eller de mål du fokuserar på, vilket är kopplat till rykte och social status. Även statliga tjänstemän eller byråer, chefer, viktiga personer eller ”fostrare” (vanligtvis en eller båda föräldrarna, men det kan spegla en släktning eller fosterförälder etc), arbetsintressen, ansvar, ev. företag, yrke och karriär, mål som fokuseras på att uppnå och livsmål – kall – handlar det här huset om. Allmänhetens uppmärksamhet kopplas också till detta hus.

Den här tiden kan du få möjligheter att utveckla sådant som är kopplat till din karriär/ansvar/kall. Saker som rör social status eller chef.

Du kan nu vara väldigt fokuserad på långsiktiga ambitioner eller karriär och status - ansvarsfulla uppgifter.

Den här tiden påverkar behovet av trygghet och prestation din karriär, yrke eller inom ditt livsändamål, där det handlar om ansvarskänsla och strukturen i ditt liv. Dina övertygelser, din visdom och livsfilosofi testas mot verkligheten. Det handlar om ”ditt kall” och vad som händer beror på din ålder, status och vad du hoppas uppnå och hur du tar ansvar.

Du kan utmanas till att ”bevisa dig själv” och upptäcka vad framgång betyder för dig. Saturnus fokuserar din uppmärksamhet på dina ambitioner, din roll i samhället, hur mycket auktoritet du har eller vill ha, och arbetsstrukturen du använder för att uppnå dina mål.

Du kan få erkännande för ditt arbete och nå dina långsiktiga karriärsmål nu – eller märker att du har kommit till en viktig punkt på din livsväg och ser vad det betyder för ditt livsändamål.

Om du upplever frustration eller en känsla av motstånd, och kanske känner dig tyngd av plikter och skyldigheter i ditt arbete - även om det går bra - så kan det vara ett tecken på att din karriär eller yrkesstruktur är begränsande för din utveckling eller inte stämmer med din sanna natur. Du kanske behöver överväga vart du står och vart du vill i livet, för att definiera exakt vad du vill göra och vad dina ambitioner betyder för dig.

Potentialen: Om din karriär eller yrke känns frustrerande nu eller inte fungerar som du hoppats, kan det bero på att du inte har baserat dina mål på dina verkliga personliga värden och ideal. Du måste hitta den platsen som harmonierar med vem du är och vad du gör, och som inte bygger på vad andra velat/vill att du ska rikta in dig på. Med andra ord, dina mål måste kännas värdefulla för dig och din egen väg, och denna transitering hjälper dig att upptäcka vad som fungerar och vad som inte fungerar för just dig!

Du kan nu lära dig att sätta gränser för att hitta din egen väg, att agera ansvarigt, och genomtänkt…

i ditt 11: e hus,

så handlar det bl a om bekanta, socialt engagemang, det kollektiva, kontaktnät.

Det är en tid för ansvar och utvecklingspotential i sådant som rör händelser ”utanför dig själv” – eftersom det speglar ”andra människor i det sociala livet” och det som sker samman med dem: SOM t ex ytliga vänner (ej närstående) och bekanta. Medarbetare, grupper som du tillhör och deras aktiviteter och samhällsprojekt, klubbar och organisationer, fritidsintressen, socialt engagemang, det kollektiva, humanitära insatser, världsförbättrande idéer och engagemang, eventuellt politiskt. Kontaktnät. Men också romantiska aktiviteter. Det hör också samman med dina förhoppningar och önskningar för framtiden.

Det är huset som också speglar folk som kan hjälpa dig (föreningar, gruppgemenskap, kontaktnät).

Du kan också vara en tid då du får mer stabilitet i den roll som du spelar i andras liv - vänner och gruppaktiviteter.

När Saturnus passerar det elfte huset påverkar det ditt behov av trygghet och prestation inom dina långsiktiga mål och hur du förhåller dig till samhället i stort. Det här huset handlar om ditt individuella syfte, hur du ser på din funktion i det bredare samhället och vad du vill göra på en personlig nivå för att medverka till att utveckla dina samhällsideal.

Du kan behöva möta/se verkligheten på det sätt som du har levt: vad du har gjort, vad du har misslyckats med och vad du bör göra i framtiden, särskilt i relation till andra människor och samhället i allmänhet.

Du kanske nu får erkännande eller belöningar för det som du har gjort, där du medverkat till något bra för alla, kanske politiskt eller inom föreningsliv, det kan handla om en högre roll, eller något förmånligt för din framtid – det kan handla om att få erkännande eller förmåner för att du varit eller är ”trogen” mot dina ideal. Men om du svikit dina ideal kan du denna transitering ge några smärtsamma upplevelser, vars syfte är att skapa en ansvarfull attityd.

Potentialen: Hur du behandlar andra reflekteras tillbaka på dig denna tid. Saturnus levererar karma. Det här är en tid när du skördar det du sått. Saturnus i den 11: e påminner dig om att du inte kan uppnå någonting i världen utan andra. Vi är alla sammankopplade och beroende av varandra, så denna transit uppmuntrar dig att ta ansvar för din position i samhället. Du lär dig även genom erfarenheter denna tid, att sätta gränser gentemot andra, och att se var andras gränser går, samt att agera ansvarigt för dina medmänskliga ideal. Det är en bra tid att utforska dina personliga mål och definiera vem du vill bli och bli, och vilken roll du tror att du är idealisk för samhället. Du kan bara göra detta genom att ta hänsyn till andra. Saturn uppmuntrar dig att ta ansvar för hur du förhåller dig till människor, inte på en till en basis, men i allmänhet.

i ditt 12: e hus,

så handlar det bl a om karma, undermedvetna tankar, andligt liv och intuition.

Det tyder på utvecklingspotential i sådant som rör ditt inre, det kan ge inblick och kunskap kring karma och influenser från det förflutna. Du har möjlighet att förstå och frigöra ev. sorg/känslomässig sårbarhet och utveckla intuition, genom att komma i kontakt med det undermedvetna sinnet. Du kan också utvecklas på ditt inre plan genom avskildhet/ensamhet, ladda och förnya dig själv. Det är också en tid att skapa rutiner för att utveckla ditt inre andliga liv. Det kan göra att du når in i dina ”inre hemligheter” eller dolda frågor som rör hälsa, arbete eller länge försummade angelägenheter och förstår mer om ditt omedvetna. Det är en bra tid för andligt eller inre arbete i det undermedvetna.

Det kan också vara en tid du antingen kan utveckla din inspiration och få en mer konkret ”ram” och rutiner, eller att känner dig ”blockerad” om du annars brukar ha ett bra flöde. Se det som en tid då det händer något annat inom dig och att du genom det kan få en annan prägel på din inspiration – en mognad.

Denna transitering markerar en viktig övergång i ditt liv där du även förbereds för ”återfödelsen” (att du stiger fram mer i tillvaron) som kommer när Saturnus korsar din Ascendent och kommer in i ditt första Hus (den tiden måste du kolla i horoskopet för att veta). Men innan dess genomgår du en upplösning av det som du inte ska ha med dig dit. Men tiden nu när Saturnus passerar det 12: e huset behöver du ta itu med konsekvenser av alla tankar, önskningar och handlingar som du har gjort under Saturnus cykel genom alla dina Husen under de 27-30 år som passerat till denna tid. Hur du har uttryckt dig själv har skapat det liv du nu lever och det är dags att möta och se över din karma. Detta är slutet på en gammal cykel, så om det här är första gången Saturnus besöker ditt 12: e hus kan cykeln ha börjat i ett tidigare liv.

Detta är en period med självupptäckt där du tenderar att dra dig tillbaka från andras förväntningar, för att själv ta reda på vem du är på den djupaste nivån.

Om du försöker hänga på din gamla identitet jan detta vara en tung tid, annars kan det kännas som en skön tid av själslig växt.

Om du inte är färdig med gamla saker, kan det vara en tid då du känner dig ”låg”, desorienterad eller frustrerad, det beror på att de gamla strukturerna i ditt liv börjar kollapsa. När gränserna och strukturerna för din identitet upplöses kanske du känner dig distribuerad, sårbar eller vilsen, särskilt under den tidiga delen av transiteringen.

Gamla rädslor och kanske ångest kan komma upp från djupet som du behöver möta. Detta är då en konfrontation med det omedvetna, en period in i ditt eget okända, där din ”gamla identitet” slipas för att du ska kunna ”bli en ny” och mogen ”variant” av dig själv. Under denna tid kanske du upptäcker en transcendent dimension till din upplevelse blir en källa till styrka och stöd genom denna process.

Du kan känna dig isolerad denna tid eller faktiskt behöva vara ensam under en period. Du kanske vill dra dig tillbaka mer, eller bara känner dig avstängd från andra. Om den yttre världen känns overklig eller avlägsen är detta en tid att vända dig inåt för att lyssna på uppmaningarna i ditt djupare jag och hitta en källa till inre styrka och mening.

Potentialen: Detta är en bra tid att studera andliga eller mystiska ämnen. Du kan också dras till andra ”hus 12”- uttrycksformer som musik, poesi och konst, och du kanske har lättare att uttrycka det du upplever genom bilder, vibrationer och symbolik. Det är också bra att utforska dina drömmar eller genomgå terapi för att förstå symbolerna som kommer upp från det omedvetna.

De gamla strukturerna i ditt liv upplöses för att ge plats för en ny du. Under tiden är detta en period med väntande, drömmande och inre utforskning. Saturnus här vill att du släpper tidigare sätt att göra saker på, och definiera nya värden och ideal inför framtiden. Detta är en bra tid att utforska vad du verkligen vill ha på en ultimat, andlig nivå. Allt som inte längre fungerar, eller känns tomt och meningslöst, faller bort eller ”upplöses”, och du kan ”återuppstå” med de saker som verkligen betyder något för dig i livet.

En sida som beskriver Saturnus i de 12 olika husen HÄR 


MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar