Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 16 april 2018

Stort skifte: Chiron till Väduren den 17/4 2018 (till 2027) - Finn frihet där rädsla och mod möts!

Den 17 April är datumet för ett skifte med Chiron som flyttar ut från Fiskarna och går till Väduren där den stannar till 2027, även om vi känt skiftets ”vibbar” redan innan! 
Det är en stor astrologisk händelse för Chiron har inte vistats i Väduren på femtio år.

Chirons resa genom de tolv tecknen är inte enhetlig. Till exempel spenderar Chiron ungefär åtta år i Fiskarna och Väduren men cirka två år i Jungfrun och Vågen. 

Egentligen så innebär 2018 bara en tillfällig introduktion till Chiron i Väduren. Från slutet av September till Februari 2019 kommer Chiron att ta en sista rundtur i Fiskarna för att sätta upp läger i Väduren till 2027.

Inom astrologin representerar Chiron (den sårade helaren i mytologin) våra känslomässiga ”sår (där vi känner oss otillräckliga, skäms, eller det som smärtar oss), vars lärdomar vi har kommit in i detta liv för att utvecklas och växa genom. Chiron är samtidigt "sårläkaren", men det handlar om vårt eget ansvar att agera för att läkas. Ingen annan kan göra det åt oss alltså!

Se på Chirons symbol: en nyckel! Den kan man låsa eller låsa upp en dörr med. Chiron är ”nyckeln” som vi kan låsa upp orsaken till smärtan med för att läka den. Genom det växer vår djupa förståelse och ödmjukhet. När vi blir upptagna med att läka oss själva börjar vi automatiskt att hjälpa andra och då faller också smärtan in i bakgrunden. (Mer om astrologins Chiron HÄR HÄR HÄR.

Under de passerade åtta åren med Chiron i Fiskarna har många upplevt besvikelser p g a att illusioner eller falskhet som ”slöjats av” (avslöjats), eller gått med känslor av oklarhet, en förnimmelse av identitetslöshet eller svaghet. Men de som tagit itu med detta, har fått läkning på en inre nivå vilket då har tillåtit den kosmiska allomfattande kärleken att fylla upp det inre!

Vädurens egenskaper handlar om ”krigaren”, ”kämpen”, individen, impuls, passion, instinkt och "mig först"-attityd. Det handlar här om att hävda oss själva, att genast vilja ha/få, och upplevelsen av identitet. När Chiron nu flyttar ut ur zodiakens sista stjärntecken Fiskarna och kliver in i Väduren, zodiakens första astrologiska tecken, kommer vi först att befinna oss mellan det ”gamla i Fiskarnas hav och det nya i Vädurens hetluft”. 
Det som läkts under de sista åtta åren förs upp som finstämda känslor och mystisk visdom till vårt medvetna sinne där vi kan se på det i nytt ljus, innan vi lämnar detta åt sidan, väl förankrat inför de kommande åtta årens vädurenergi. 

För nu byter vi ”läkningsvibrationer”.

Det är nu, år 2018, dags för Chiron att ta ett steg ut i ”hetluften” till det eldiga tecknet Väduren, och allt tyder på att det är vårt JAG som ska läkas!

Vad kan de här kommande åtta åren då att betyda för oss alla? Jo: Mycket som varit diffust för oss blir tydligare när Chiron befinner sig i det medvetna tecknet Väduren. I det tecknet manifesteras våra ”sår” så som de är, de är inte omedvetna, otydliga eller diffusa (som i Fiskarna där Chiron befunnit sig sedan 2011-2018).

Astrologisk innebär Chiron de sår vi behöver övervinna. De ”sår” som vi ska ta itu med denna tid (till 2027) manifesteras istället mer direkt och tydligt och läkningen handlar mycket om att stå för vårt jag, oss själva och vad vi vill. Chiron kommer att utmana Vädurens uttryck av sig själv, uttrycket för individualitet – och det är hos oss det manifesteras!

Oavsett om det händer på en subtil nivå eller i direkt ”hetluft”, påverkas de som har planeter/punkter i början av varje kardinalt tecken (Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken) under 2018-2019 (innan den förflyttar sig vidare).

De som är födda mellan 1969 och 1977 får en Chiron-retur, då en sådan brukar äga rum runt vart femtionde år. Det är en kraftfull tid för att ta emot nedladdningar från andliga guider, det är också en kraftfull tid för att rensa och läka barndomsår eller eventuella sår som man kan ha kring sin identitet. Då är det dags att kämpa. Ingen smärta, ingen vinst - eller? 

Chirons transit kan ”träffa” där man känner sig som mest svag och sårbar. Det finns också en ”uppåtsida”. Det kan hjälpa oss att presentera något nytt, till och med exceptionellt. Det pressar in oss på ett mer brådskande spår. Det finns ingen grad av separation mellan vad som händer "där ute" och dess inverkan på våra enskilda liv.

Jag är, jag vill, jag kan, jag ska– är några av nyckelorden. Denna tid är det dags att bli medveten om vem man är, vad man vill och hur man ska läka det som står i vägen!  Många kan komma att välja att lämna den gamla identiteten av jaget och omfamna en ny identitet, ett nytt namn, en ny syn på livet. "Pånyttfödelse”!

Chiron i Väduren ber oss att ta itu med och läka identitets-såret. Det gör vi genom att ta ansvar för vår existens, genom att gå in i dessa sår och erkänna dem. Detta för att skapa en närvaro med det som smärtar. Oavsett vad vi måste visa av oss själva, så är det tid ta ett steg framåt och vara oss själva.

Det betyder att det är dags att ompröva allt vi har tänkt eller känt om konflikt, sex, makt, krig, självständighet och opposition. Chiron kommer att markera dessa sår inuti oss, vilket tvingar oss att komma ansikte mot ansikte med dessa obekväma problem.
Det kommer inte att finnas något staket!

De åren som Chiron befinner sig i Väduren är det också menat att vi ska kunna hitta frihet där rädsla och mod möts!

Den som kan se sin rädsla i vitögat och  förbi den kommer att finna verklig frihet.
Rädsla och feghet är inte samma sak. En modig person är inte en som inte är rädd för något, utan snarare den som kan övervinna sina rädslor.
Paradoxalt nog så är det rädsla som kan göra oss modiga. Det finns många personer under historien som har varit kapabla att konfrontera de flesta av sina rädslor och uppvisat det mod som krävs för att gå framåt.

Man kan t ex vara modig genom att våga  mot strömmen, och ha andra kläder eller en annorlunda hårfärg. Det är modigt eftersom man på så vis ställer sig utanför. Eller att kasta sig in och driva igenom projekt.
Man kan överkomma rädsla för att väcka ofördelaktig uppmärksamhet genom att göra eller säga något fel. Kanske modet är att våga erkänna för sig själv att man har en rädsla?

Så att konfrontera sina rädslor är också mod. I inre möten med oss själva kan vi skapa kontakt med rädslan och förstå den för att kunna frigöra den genom att träna bort den och bli starkare än rädslan... Då kan vi omfamna vår egen kraft och gå efter vad vi verkligen vill ha i livet.
”Tuffa tider förblir aldrig, men tuffa människor gör det”

Chiron: en möjlighet att utvecklas för att hitta vårt sanna och individuella syfte

Det absolut heligaste syftet som Chiron har är att genom ”sår”, ”svagheter” och ”smärtor” väcka vackra själar som hjälpar de som lider. Det sker vare sig fort eller enkelt.

Astrologen Barbara Hand-Clow betraktar Chiron som en ”regnbågsbro” till högre medvetande vilket hon beskriver i sin bok ”Chiron: Rainbow Bridge Between the Inner & Outer Planets!”(Info)

Hand-Clow ser Chiron som en ingång till medkänsla för genom det får vi möjlighet att utvecklas för att hitta vårt sanna och individuella syfte (Uranus), väcka vår djupaste andliga och medkännande sida (Neptunus) och förvandla vårt medvetande och stiga över egots bekymmer (Pluto). 

Det finns astrologer som hävdar att den stora majoriteten av människorna som lever vid denna tid förmodligen inte är medvetna om sina Chiron-energier, och om individen inte utvecklas, kan Chirons position i horoskopet inte börja ”funger” fullt ut, och i bästa fall kan dess energi uppfattas som en slags ”undertext”.

Att läka Chirons ”sår” läker självvärdet och attraherar människor och situationer med bättre kvalitet i våra liv. 

Chiron erbjuder oss alla en möjlighet att bli en helare, den högsta andliga kallelsen i ett mänskligt liv eller man kan säga att den uppmanar oss att läka, eftersom det är genom behovet av helande som vi väcker helaren inom.

Nu, ca åtta år framåt” (2018-2027) handlar det om dess kallelse i Vädurens tecken: Chiron är såret och Väduren krigaren. Man kan säga att det sätter en ”pil” i det område som får oss att känna smärtan vilket väcker vårt behov av att medvetet arbeta för att läka den. 

För att veta hur det verkligen påverkar var och en på det personliga planet, måste man ta reda på vilket av det personliga horoskopets hus som Chiron vistas mellan 2018-2027.

Chiron i Väduren i ditt personliga horoskops hus och vad det betyder för dig

Så var hamnar Chirons ”nyckel” i ditt horoskop de här åren? Vilket hus blir belyst; vad uppmanas till inspektion och revolution?

Först > > För att du ska kunna se vilket av ditt horoskops hus som Chiron vistas i mellan 2018- 2026, behöver du antingen be en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länk där du fyller i data HÄR
Så hur kollar man? Där Chiron befinner sig på graden, i detta fall i tecknet Väduren. Där i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. Läs mer om de 12 husen för att få en bild av dem HÄR 

Är det ändå svårt? FRÅGA då en astrokunnig så kan du säkert kolla själv var Chiron rör sig i ditt horoskop i Väduren mellan 2018-2027!

Om Chiron i Vädurens tecken mellan 2018 – 2026 befinner i ditt:

1:a hus – så handlar det bl a om yttre personlighet

Smärtan/svagheten handlar om självuttryck eller kroppen, genom någon bokstavlig eller uppfattad brist. Du kan också känna osäkerhet över dig själv och ditt självförtroende kommer att behöva ses över och byggas upp, oavsett var osäkerheten kommer ifrån - allt börjar och slutar inuti dig själv. 

Det är också möjligt att du inte kan uttrycka dig tydligt, du kanske känner att de saker du säger är missförstådda, missförstås eller på något sätt.
Vad håller dig tillbaka från dina önskningar och hur kan du övervinna dessa motgångar? 
Det kan vara så enkelt att du inte kan förstå din attraktivitet.
Vad får dig att känna dig värdig för kärlek eller uppmärksamhet och hur kan du övervinna dessa känslor och se dig själv för den vackra själen du är?

Alternativt kan du märka av en fysisk åkomma som gör livet till en kamp på något sätt. 
Vad håller dig tillbaka så att du känner av symtom och hur kan du övervinna dessa? 

Du kan behöva samtal för att försonas med ”det gamla” som håller dig tillbaka i nuet.
Om du ​​tillåter dig att omvandlas genom Chiron i Fiskarna i 1: a huset så kan du upptäcka att du har verklig visdom att erbjuda andra inom ämnet kropp och själ, eller hur man uttrycker sig. 

2: a hus – så handlar det bl a om värderingar och resurser

Om Chiron befinner sig i ditt ”värdehus” uppmanas du bl a att fatta dina egna beslut om vad som är viktigt för dig, vad du själv värderar. 
Låter du t ex andra diktera ditt liv eller mata dig med en ”extern” uppfattning om dig själv? Att känna identitet kring ditt självvärde, vad du värderar och vill ha för att känna din egen ”rot” i livet är sannolikt ett av temana under de kommande åtta åren (2018-2027)
Du kan behöva öppna till att verkligen älska och respektera dig själv och därmed börja vara bestämd över dig och ditt – utan att vara ego. 
Att verkligen komma till kärnan där du känner att du är i livet och hur man ska leva livet mer i enlighet med dessa värden läker dig.

Samtidigt ger Chiron en möjlighet att ta tag i en eventuell oförmåga att skapa ekonomisk och materiell (saker, hem/hus/ägor) eller vardaglig trygghet (mat, kläder, m m).
Händelser kommer att ”peka” på detta. T ex genom situationer. Detta kan stundom manifestera sig som en känsla av att "livet är svårt" men genom att ta itu med självvärdet går det att nå en stabil självkänsla att bygga ”livets grunder” utifrån. 

3: e hus – så handlar det bl a om kommunikation och tankemönster

Chiron i Väduren i detta hus ber dig att riva ner gamla tankemönster som inte tjänar dig längre. Kommunikation med andra kan också behöva ses över. Fokusera t ex på hur du pratar om dig själv, om andra och världen runt dig. Är dessa positiva och upplyftande tankar? 
Kan det vara så att du anses vara ytlig, eller ifrågasätts din uppriktighet ofta?
Tänk då på att om du vill göra din röst hörd, är det är viktigt att lära dig att uttrycka dina åsikter så att andra hörsammar dem till fullo. Alla förtjänar att höras.

Detta kan upplevas som något av ett intellektuellt komplex, vilket kan fungera som en motivering till intellektuell prestation. 

4: e hus – så handlar det bl a om hemmiljö och ”känslorötter”

Chiron i Väduren i ditt 4: e hus ber dig titta på tre olika saker: barndomsår, din nuvarande hemmiljö och familjestruktur. 

Det handlar om känslighet och präglade mönster inom hem och familj, från din tidiga barndom, även frågor om moderskap - eventuellt kopplad modern (eller annan viktig moderlig figur) eller något som är förenat med att ta hand om någon.
Eller att behöva hantera känslor av övergivande eller en känsla att inte höra hemma någonstans – den inre tryggheten av att ”vara kopplad till rötterna”, något som märks i nuets situation gällande hemmet.

Kanske är händelser kring bostadsfrågor i obalans, eller några praktiska aspekter av hemmasituationen är vag. 

Det är alltså dags att läka känslomässiga sår från barndomen – rötterna för att komma till rätta med nuets situation och den inre tryggheten.

5: e hus – så handlar det bl a om skapande och livslust

Chiron i Väduren i ditt kreativitetshus innebär bl a att du kan behöva fokusera mer på att skapa ett liv fyllt med mer kreativitet, nöje och glädje, därför att ditt inre barn vill erkännas. Väcka lusten att leva ut dig själv, vara i ditt centrum – i hjärtat!
Känner du att ditt liv saknar ”lust”, glädje och skapande? Har du ”minimerat” vad som gör dig fylld med glädje och spontan leklust? 

Du kan uppleva situationer som ”pekar på den bristen” de här åren mellan 2018 – 2027: I så fall är det tillfällen att utforska dig själv, ditt hjärta och finna den roliga, mer lustfyllda, sidan av livet. Det handlar om kreativitet, kontakt med ditt inre barn och barn omkring dig (inte nödvändigtvis egna).

Det kan handla också om romanser. De här åren kan, genom smärtsamma erfarenheter, hjälpa dig att hitta ett utlopp för kreativa och skapande identitet och talang – din unika, speciella energi!

6: e hus – så handlar det bl a om hälsa och rutiner

Chiron i Väduren i rutinhuset markerar sådant som är relaterat till hälsa och/eller dagliga rutiner. Möjligtvis arbetslivet och dess miljö.
Kanske din livsriktning behöver mer struktur för att läka något kring detta, eller kanske din dagliga rutin inte är i harmoni med din själ? 

Hur som helst, att hålla dig till det som inte uppfyller dig på ett bra sätt, kan göra att du skapar ohälsa. Om situationer uppkommer som påvisar det, så är det läge att ta reda på hur du integrerar struktur, hälsa och medvetenhet i ditt dagliga liv.

Kanske upplever du att det är något kring din hälsa, dina rutiner eller ditt arbete som inte "känns riktigt rätt" med Chiron här, eller kanske du upplever att du arbetar för mycket som ett sätt att ignorera en oförmåga att ta kontroll över dina ohälsosamma dagliga vanor och kaotiska rutiner?

Astrolog Barbara Hand-Clow menar bl a att Chiron i detta hus betecknar rehabilitering av en kommande eller redan etablerad helare och att denna placering ger Chiron det naturligaste uttrycket för helandet. 

7: e hus – så handlar det bl a om relationer och samverkan

Chiron i Väduren i partnerhus, ombeds du att titta på vänskap, relationer, medarbetare, någon annan du ansluter till dagligen och observera hur dessa interaktioner påverkar dig. Dränerar de dig? Eller… handen på hjärtat… är du den som dränerar andra utan att förstå det? 
Hur kan du arbeta tillsammans med andra på ett mer positivt sätt? 
Hur du relaterar till dem som ligger nära dig, kommer sannolikt att markeras, vilket gör att du kan observera mönster som inte fungerar och därmed ändra dessa mönster till friskare alternativ.

Kanske behöver du sätta rätt gränser, eller upplever en känsla av att bli överväldigad av relationer, eller tar allt för givet i någon nära relation. 
Du kan möta någon som att belyser de svåra kvaliteterna som du kanske inte kan erkänna.

När du väljer att höja din vibration och kliver över eventuella problematiska eller ojämna familje- eller relations-samspel gör dig till någon som andra gärna tar hjälp och råd av. En ”relationshjälpare” - helare.

8: e hus – så handlar det bl a om ekonomifrågor (gemensamma eller andras) och djup

Chiron i Väduren i ditt hus för intimitet, djup, ”liv och död” ber att du tittar på dina djupa relationer och utforskar om de är sunda eller hindrar dig. Sår som rör intimitet och närhet eller förtroende kan komma i ”framkanten”. De bör inte skummas över. 
Att lära dig att lita på och förlåta kanske verkar nästan omöjligt, men det är sättet att läkas genom. 

Det är också en tid då du kan komma att se på sådant som rör död-liv-pånyttfödelse och frågor relaterade till detta, i ett nytt ljus. Det omvandlar något på djup nivå inom dig.

Du kan uppleva en kamp genom att inte kunna ta kontroll över ditt eget öde. Kanske tycks ditt öde vara i andras händer, genom andras påverkan - eventuellt föräldrar eller andra myndighetspersoner - genom ekonomiska svårigheter - skuld, skyldighet eller ett eventuellt arv. 
Oavsett handlar det om att hitta din egen ”makt” genom att se djupt, både inom dig själv och genom andra, och se förbi bedräglighet eller illusioner. 

Chiron ber dig här att titta på det bagage som du har ackumulerat genom hela ditt liv, erkänna det och släppa det. Det är genom det du återerövrar din kraft, din makt och kontroll!

9: e hus – så handlar det bl a om expansion och kunskap

Chiron Väduren i ditt expansionshus ber dig att se på vad som eventuellt håller dig tillbaka. Var behöver du expandera dig mer, ”nå ut” och var har du gömt dig för att skydda dig från en befarad fara? Detta kan vara fysiskt och kan röra resande eller relaterat till utbildning och kunskaper på en högre nivå, likaväl som andliga insikter.

Du kan uppnå vad du vill, och det du söker är i räckhåll - du måste bara tro på dig själv för att få det. Kedjorna kan kännas tunga och du kan kännas fast, men fråga dig själv - hur kan du bryta sig fri?

Chiron i den 9: e kan handla om en längtan efter mening, att finna ”tröst” inom filosofiska, religiösa och humanitära frågor och mål. Liksom också en vilja att nå högre utbildning - men en osäkerhet vid bestämning av det bästa ämnet för studier. Kanske missnöje eller osäkerhet kring det. Du kan också uppleva att dina vidsträckta idéer missförstås eller misstolkas av andra.

Ansträngningar behöver då göras för att skapa trygghet och tydlighet kring dina idéer, din kunskap, lärande och kanske också din tro på mening eller högre filosofier.
Så, att se över ”roten” där det finns en ”svaghet” kring temat hjälper dig att hitta din kraft och säkerhet att visa ”världen” det som du kan och vet! Då kommer du att bli en vis lärare som andra lyssnar till, för att själva lära dig de ”stora sakerna” i livet!

10: e hus – så handlar det bl a om status och ansvar

Chiron i Väduren i statushuset vill att du ska omforma hur du ser på framgång och släppa eventuella negativa och tankar som skapar osäkerhet kring det temat för att skapa en trygg karriär eller en känsla av säkerhet i dina livsmål och också gällande din känsla av att vara ”någon” som är värdefull i världen. Det rör alla frågor om status. 

Det som rör din inriktning och yttre rykte kan vara ”punkten” som aktiveras, för att källan till såret/smärtan ska kunna lösas upp och därmed kan du komma från självkritik eller rädsla för misslyckande. Det kan handla om karriärambitioner, likaväl som att ta ansvar för något viktigt ändamål som skapar ett bra rykte.

11: e hus – så handlar det bl a om framtid och gruppsammanhang

Chiron i Väduren i huset av hopp och drömmar kan betyda att framtiden verkar dyster eller att dina drömmar verkar ouppnåeliga. Vilka omständigheter håller dig från att uppnå dem? Finns det vänskap eller sociala situationer i gruppgemenskap som behöver släppas för att du ska kunna komma vidare? Finns det grupptryck som egentligen hindrar din egen vilja? 

Du kanske känner dig överväldigad inom en grupp, eller att din identitet på något sätt förlorats eller sänkts som en del av en större dynamik?
I så fall: titta på det som hindrar dig att få ett eget uttryck. Det är genom det du återerövrar din kraft i grupper och kan ”få full fart” framåt!

12: e hus – så handlar det bl a om det omedvetna/själsliga och andliga

Chiron i Väduren i det omedvetna huset ger upphov till att dolda/förträngda känslor och stämningar kommer upp, för att undersökas och slutligen släppas: Det hjälper dig att inte längre reagera på omedvetna känslor och reaktioner. 

Det kan vara så att du behöver bli medveten om var du eventuellt gett/ger upp din makt, där du känner dig hopplös och fastnar/fastnat och i rädslor eller t  o m missbruk – även själsligt missbruk (beroende) eller s k ”andligt” missbruk (beroende). Allt det  kan vara ”omvägar” förbi ”såret”, ”svagheten” eller osäkerheten. Att identifiera orsaken innebär att läka smärtan.

Om du de här åren (2018-2027) ibland känner att du blivit kastad i en ”stridszon” och allt du vill göra är att krypa in i ett hål och vänta ut det, så behöver du arbeta på att finna din kraft i det. Det kan handla om att stå upp för dig själv och din vilja, utan att trampa andra på tårna. Att vara i kraft men ödmjuk. När detta är läkt, kan du vara en stor helare för andra, en hjälp för andra. Det kan handla om att stå upp för andra t ex. Var mån om dina motiv, och stärk potentialen för det du vill åstadkomma så länge det handlar om att stå upp för dig själv med kärleksfull ödmjukhet och att ”ge” till andra, vara till osjälvisk hjälp.

Men det temat kan ofta vara att du behöver reträtt och ensamhet för att hitta din egen kraft och känslan att du har ”rätt” att vara här, finnas och ta plats – som hjälpare.

Något som kan aktiveras när smärtan bearbetats är en konstnärlig sida eller ett liv med sund andlig hängivenhet, ödmjukhet och tjänstgöring utan förväntan om belöning, som en manifestering av Chirons högsta vibrationer i detta hus! Att motiveras av ideal snarare än av ekonomisk vinning eller locket av berömmelse.

Barn födda mellan 2018 och 2027 och Chiron i Väduren

Barnen födda mellan 2018 och 2027 kommer sannolikt till en värld med utbredd konflikt, precis som med Chiron i Väduren i det förflutna. Barn som är födda i en konfliktsituation växer upp och lär sig hur man hanterar det genom att läka orsakerna!

Chiron representerar den typ av känslighet som själsligt motsvarar vad en fysisk skada medför. T ex: Om man har brutit armen och någon berör det området medan det fortfarande är ömt, drar man bort den delen av armen. Chiron relaterar till samma dynamik men på ett existentiellt sätt. Om man ​​har ”brutit sina själsliga armar eller ben”… och fått läka dem genom en själslig utmaning får man en ny medvetenhet om de ”brutna andliga armarna eller benen” som andra upplever i sina liv. 

Så hur kan detta komma att manifestera sig i livet för alla de barn som föds dessa år? Vi ska titta både på tänkbara ”sår”, sårbarheten och i nästa stycke ”Hur man övervinnar identitets-såret med Chiron i väduren” också erfarenheter kring läkningen - helandet:

Väduren styr oberoende, självförtroende, passion, kampanda, behov av självbekräftelse, humör samt framåtanda och viljan att ta initiativ. Chiron utmanar dessa egenskaper med dess djupaste syfte: att hitta och manifestera en högre utveckling kring dem.

Chirons roll är att skapa situationer där man känner sig skadad, svag, sårbar, otillräcklig och/eller där man skäms, för Chiron utmanar Vädurens uttryck av sig själv, uttrycket för individualiteten.

De som är födda med Chiron i Väduren brukar erfara situationer där det bl a känns som att de inte har rätt att vara sig själva. Detta för att skapa lärdom och utveckling kring känslan: "Jag är", "Jag har rätt att vara här"!

Symtom på identitets-sår kan vara någon eller några av följande:

  • Känslor av "Jag är ingen" - en övergripande känsla av tomhet eller utanförkänsla
  • Känslor av "Jag räcker inte till" – med en önskan att bekräfta sig själv inför andra
  • Känslor av "Om jag inte passar in, existerar jag inte" - en önskan bli gillad av alla
  • En desperation att bevisa sina unika egenskaper genom att uppträda udda eller anta ett speciellt utseende
  • En tendens att kopiera andra, men samtidigt med en brist på tydliga förebilder
  • En önskan att bli obemärkt, en rädsla för att uttrycka sina åsikter och övertygelser
  • Svårt att uppleva en koppling/kontakt till sin kropp eller sina känslor
  • En tendens att göra illa sig själv, fysiskt eller psykiskt, kanske missbruk av droger och medicinering…

Att övervinna identitets-såret om man är född med Chiron i Väduren

Om man är född med Chiron i Väduren i sitt horoskop behöver man arbeta med känslor som är kopplade till sin rätt att vara här. Om man inte gör det, kommer man bl a att gå igenom livet och känna att man inte får sina egna behov tillfredsställda och man har svårt att stå för sin egen vilja.

Annars kommer man så småningom att nå en punkt där man vet att det är dags att läka sin vädurs-energi eftersom man inser att livet passerar och alla andra kommer framåt i sina relationer, karriär och liv - förutom man själv.

Jag vill dela en stark personlig livsberättelse, speciellt för dem som är födda (kommer att födas också) med Chiron i Väduren och som verkligen tampas med dess smärta. Jag vill betona att jag delar detta för att visa att det alltid finns hopp, även i de mest jobbiga situationer!
Här berättas om både ”det smärtsamma” och läkandet:
Född med Chiron i Väduren i den 7: e huset, opposition Norra Noden skriver. ”Jag kom in i denna värld kämpande för mitt liv, som ett sent missfall till en drogmissbrukande mor som dog när jag fortfarande var ett spädbarn och en frånvarande alkoholistisk far. Jag antogs av mina morföräldrar efter min mammas död och påmindes ständigt av en avskyvärd, kall, känslomässigt våldsam mormor om hur jag blev "dumpad på henne" precis när den sista av hennes fyra barn var på väg att bli gamla nog för att flyga ur boet.
Jag fick inte uttrycka mina idéer eller åsikter utan att bli totalt nertryckt eller mött med hård opposition och maktmissbruk.
Att uttrycka ett uns av ilska innebar att jag fick stryk. I det tidiga skollivet förbjöds jag ofta att gå ut på rasten, sattes i slutet av raden, valdes sist. Jag höll mig fast vid vänner och antog deras sätt/personligheter eftersom jag inte hade en aning om hur jag skulle vara som min egen person.
Mina vårdnadshavare debiterade mig en månatlig hyra (1/2 min lön) när jag fick jobb, för alla årens "smärta och lidande" som jag orsakat dem och för den ekonomiska bördan jag innebar för dem för att de behövde betala min skolundervisning och grundläggande medicinska vård, men de vägrade att tillåta mig att flytta ut när jag var gammal nog.
I mina tidiga relationer utnyttjades jag psykiskt/emotionellt till den punkt så universum tycktes erbjuda mig "utgångsvägar" från livet själv ....
Till slut gjorde jag uppror, med Guds hjälp kom välsignelsen. Min fysiskt missbrukande farfar slutade slå mig den dagen jag impulsivt tog tag i honom innan han kunde slå mig och slog bort hans glasögon från ansiktet. Förundrat gick han tyst och lade aldrig en hand på mig igen. När jag äntligen sparat tillräckligt på mitt hemliga konto flyttade jag ut. Efter farfars död tvingade barnen farmor att sälja huset och tog över hennes liv så som hon gjorde med mitt. Hon frågade mig om jag kunde flytta in med henne (så hon kunde använda mig som syndabock eller buffert) Jag sa nej.
Jag är min egen chef nu i ett eget företag. Vänner söker mig för att få råd (tack vare de många år jag kämpade i min egen) om affärs- och finansiell rådgivning. Jag har ett bra äktenskap där min man respekterar mig och uppmuntrar mig att stå upp för mig själv. Han kallar mig sin "klippa" och jag ses som det lim som håller saker och ting samman.
Jag tycker om mitt eget företag och är helt oberoende, har självförtroende och har min egen personliga stil och unika personlighet.”

Den här personen återtog sin makt och sitt egenvärde genom att gräva djupt, ansluta sig till Gud (källan) och be om hjälp och sedan lyssna på den kraftfulla rösten inuti. När hon bestämde sig för att det fick vara nog, så var det tillräckligt för att få hjälp från de osynliga krafterna och då började hela hennes värld förändras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar