Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 1 augusti 2018

Merkurius retrograd


En retrograd uppstår när en planet verkar förflyttas bakåt från vår utsiktspunkt här på Jorden. Men egentligen rör den sig inte bakåt. Naturligtvis fortsätter planeten i sin vanliga bana, och den retrograda effekten är en slags optisk illusion. 

Merkurius brukar bli retrograd cirka 3-4 gånger om året, något som varar i flera veckor, normalt omkring 20 dagar. 

Retrograd handlar alltså inte om att planeten faktiskt går bakåt, utan om att vi uppfattar det så: Således är Merkurius retrograd ett tillfälle att flytta vår synvinkel och förändra hur vi uppfattar hela vår situation och händelserna i våra liv – och synen på retrograda planeter kanske? 

Det finns ju ett utbrett och vittomtalat antagande att Merkurius retrograd är väldigt dåligt för oss. Saker som går utom vår kontroll förknippas ofta med Merkurius retrograda perioder, t ex. Men… allt går faktiskt inte fel när Merkurius går ”bakåt”. Vissa saker som undgått oss under ganska lång tid kommer då naturligt till oss utan större ansträngningar.

Vissa förhållanden vänder till mer fördel när Merkurius går bakåt än när den är direkt. Japp du läste rätt! Det finns många seriösa astrologer i hela världen som hävdar att hela idén med att retrograder är negativt för oss, är ogrundad.
Många tycker att planer går fel under Merkurius retrograd, samt skyller en myriad av slumpmässiga olyckliga händelser på denna planetariska uppfattning. Jag föreslår att man kan behöva "lossa på" sina personliga planer under Merkurius retrograd, för att ha tro på den gudomliga resan, menar . (Info)

Lennon Mara, författare och astrolog menar att vi har uppfattat det helt fel: Merkurius retrograd är faktiskt den bästa tiden att manifestera våra drömmar. Hon menar att Merkurius retrograd inte orsakar den dysfunktion vi tillskriver den utan att retrograda perioder har befogenhet att visa oss var våra mentala blockeringar är, vilket ger oss tillgång till vårt undermedvetna så att vi direkt kan möta dem. Hon tycker att det är dags att ändra dialogerna om Merkurius retrograd, från att vara den som hämmar vår livskraft till en som hjälper oss att leva mer fullständigt(Info). Lennon Mara menar att det finns så mycket rädslopropaganda, och att Merkurius retrograder är några av de mest magiska tiderna hon fått uppleva.
Så, perioden kan vara superpositiv.
Under Merkurius retrograd är det undermedvetna sinnet mer jämlikt med det medvetna sinnet än normalt. Därför kommer det "oberäkneliga pratet” från det medvetna sinnet att vara mindre effektivt vid kontroll av vardagens saker. Lennon Mara hävdar att detta gör det till en perfekt tid för omvandling. 
"Merkurius retrograd är en tid då evolution på en undermedveten nivå är möjlig, vilket är en utmärkt möjlighet eftersom vi inte alltid har tillgång till den tankenivån". (Info).  

Astrolog Jennifer Racioppi firar Merkurius retrograd som en lycklig tid, för i vår go-go-go-värld så är det då vi är skyldiga att pausa och granska vad vi redan har gjort för att ta reda på vad som gled genom sprickorna istället för att vi medvetet tog ansvar. Vi är menade att märka att takten förändrats, och det finns en ny solist på scenen. Vi måste vara uppmärksamma, lyssna och kalibrera igen (Info).

Merkurius ”jobb” under sin färd runt zodiaken är att samla förbisedda budskap/insikter som antingen försvann vid vägen eller inte hördes/noterades första gången. Merkurius gör detta för att ge dem vår uppmärksamhet en gång för alla.

Känner du dig frustrerad över retrograd ändå? Livet har utmaningar, det är en del av vår mänskliga erfarenhet. De flesta av oss lever snabba liv och är alltid på språng, vilket ju gör det svårt att alltid höra och ta emot de budskap som kommer från Universum och högre dimensioner.

Men beroende på oss själva, så visst kan missförstånd uppstå under en sådan period – liksom andra perioder... Den som är medveten kan alltid uppfatta var missförstånd uppstår och medvetet rätta till detta - när de uppstår med eller utan retrograda perioder.

Trots allt handlar det om hur vi själva agerat.
Eventuella Problem eller krångel vid Merkurius retrograd är inget som bara ”drabbar” oss! 
Därför kan man säga att Merkurius retrograd kommer som ett brev på posten, med ett meddelande, ett ”utlåtande” som bygger på vad vi tänkt, gjort och sagt tidigare. ”Karma”!

Under Merkurius retrograd saktar saker ner och vi får möjlighet att se tillbaka över saker som vi kanske har missat. Saker från vårt förflutna kan komma till vår uppmärksamhet, och vi kan få mer insikter eller information för att hjälpa till att sammanfatta händelser i våra liv. Medan Merkurius reser genom underjorden är det viktigt för oss att öva tålamod och vänta på att se vilka budskap Merkurius kan avslöja för oss.

Om en Merkurius retrograd upplevs som ”besvärlig”, kan vi te x behöva begrunda värdet av våra val och hur de manifesteras.

Under Merkurius retrograda cykel är det bra att tänka om, omdefiniera, omorganisera, ompröva, omorientera, och/eller omplanera: Beroende på situation och om man är orolig över en retrograd så kan det vara bra att inte vidta några kraftfulla åtgärder på den "nya planen" förrän efter Merkurius retrogradperiod. 

Vissa kan uppleva en förändring i hur man interagerar dagligen med andra, i relationer - både i affärer och personliga – vilket då genomgår ett fullständigt och tillfälligt skifte. 

Läs mer om den positiva sidan av Merkurius retrograd istället för uppfattningen om det dåliga: HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR

För den som hellre vill läsa om det riktigt negativa om Merkurius retrograd, för att fortsätta bygga på den bilden/tanken, finns en välanpassad artikel om det. Den tar upp allt och mer därtill, om hemskheter med Merkurius retrograd, som missförstånd, förseningar, obeställbara försändelser, inte starta nytt, inte ingå bindande åtaganden, inte göra läkarbesök, datorproblem, vilseledande, bedrägeri, missade möten, trafikproblem, inte håller löften, felplacerade dokument, beräkningsrelaterade problem, inte bra tid för reparation av maskiner eller bilar, sömnbrist… förvirring, inte en bra tid för resor, stress… och mycket mer HÄR

Men för alla som hellre riktar in sig på det mer positiva så kommer info här:

Få ut det bästa av Merkurius retrograd:

 ***** Meditation kan vara till stor hjälp!
Under denna energi blir vårt undermedvetna sinne mer aktivt, och vi kan bli medvetna om tankemönster eller blockeringar som vi kanske inte har insett förut. Detta gör det till den perfekta tiden att meditera och gräva in i djupare delar av vår själ.

***** Retro handlar om att återuppliva något från det förflutna. 
Under Merkurius retrograd är det en bra tid att komma ihåg vad du var entusiastisk över när du var yngre. Kanske finns det något som verkligen inspirerade dig, som kan komma tillbaka till ditt liv på ett nytt sätt och hjälpa dig att uppskatta hur långt du har kommit på din resa. 
Genom livets väg är det bra att reflektera över dina framsteg, och ta dig tid att komma ihåg vad som har hjälpt dig att komma dit du befinner dig. 
Hur kan du återansluta med en del av din historia just nu? 

***** Självreflektion

Merkurius retrograd är en bra tid att göra en del inre reflektioner: att bearbeta, lära av och integrera erfarenheterna av det förflutna.
Det är en bra tid att gå igenom gamla bilder och att skriva, att se över dina tidigare mål och se vad du har åstadkommit, vad du har lagt ner och vad som behöver prioriteras i ditt liv, att göra justeringar om det behövs.
Det är också en perfekt tid för självomsorg och vila

***** Synkronicitet

Merkurius är en guide som är kopplad till magi och tur. Merkurius retrograd är en tid då saker kanske inte sker som du förväntar dig, men det kan ge djupa insikter och välmående välsignelser om du är öppen för nya möjligheter. 
Var öppen för alternativa dörrar som öppnas som skapar förbindelserna som är viktiga för ditt själsuppdrag och den verkliga vägen i livet. 
Maximera möjligheten till synkronicitet genom att vara flexibel med tidslinjer och låta saker ta sin egen tid för färdigställande. 
Ta en titt på magiska tecken i världen runt dig, som visar vilken riktning du ska ta.

***** Rensa hemmet

Bli av med gamla saker som inte längre känns glädjande under Merkurius retrograd.
Det är en bra tid för att rensa bort saker, organisering av pappersarbete och filer, städning av garderober, och att ta gamla saker till loppis eller att skänka till behövande - detta för att hitta nytt liv till dem. 
Att organisera och göra sig av med saker med jämna mellanrum bidrar till att skapa utrymme i vår fysiska miljö och våra tankar att fokusera tydligare på vad vi verkligen vill ha i våra liv. 
Att släppa det gamla från det förflutna, rensar vägen till det bästa av framtiden så att nytt får plats där. 

***** Komplettering

Finns det oavslutade projekt i ditt arbete, hem och liv som behöver kompletteras?
Dra nytta av Merkurius retrograd genom att gå tillbaka och fokusera på vad du redan har påbörjat. Det är en bra tid att fortsätta det du redan har satt i rörelse och åta dig mål du redan har satt. 
Vad har du jobbat med som behöver uppmärksamhet? Merkurius retrograd är den bästa tiden att slutföra gamla projekt. 

***** Det är en bra tid att ändra dina vanor

Om du vill sluta med sådant som socker, vinvana, eller kanske börja ett  nytt träningspass  eller starta en meditationsövning, är det en bra tid.
Det är en användbar tid för att ändra tankegångar, upprepade vanor eller tankar.
Kanske du upplever "undermedvetet motstånd", men på ett hälsosammare sätt. 
Istället för att ha sockerbehov och inte veta varför kan det vara användbart att verkligen se dessa negativa tankemönster och säga, ”Jag ser nu vad som händer”.

***** En liten introspektion hjälper dig att gå långt

Självkännedom och självmedvetenhet: När du bokstavligen hör undermedvetna tankar lite högre – gör då djupare upptäckter. Du kan se gamla frågor som har drivit saker från en djup nivå som du inte varit medveten om. Observera detta medvetet, så att när Merkurius går direkt kan du låta saker gå med – släppa dem. 

***** Nya mantran som tas upp är superdrivna

Eftersom vi har mer tillgång till det undermedvetna sinnet, har vi mer inflytande. Så om du vill anta ett mantra under den tiden är det ett mycket användbart verktyg. Ditt undermedvetna sinne absorberar det, och du kan bättre integrera mantrat i ditt medvetna sinne.

***** Håll koll på processen

Nyckeln är att inte döma eller redigera dig själv när du skapar. Håll reda på dina idéer och mål, håll koll på processen. Genom processen kan du vara väldigt produktiv, med undermedvetna saker som kommer upp. Fortsätt göra jobbet, så förstår du det på ett annat djupare sätt än du gör annars.

***** Du är mer intuitiv

Ett problem kan för många vara att inte få tillgång till sin intuition, under Merkurius retrograd. En tappad iPhone, t ex, kan vara en meningsfull händelse om den kommer från en ickedömande synvinkel. Din frustration handlar om sådant som: du förlorar alla kontakter, du måste köpa en ny och har inte råd med det för du är har inte så bra ekonomi… Du kan engagera dig i känslorna och låta det gå… Det handlar om mindfulness..



3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Nobody believes this who reads my blog! :-D

    SvaraRadera