Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 1 september 2018

Astrologisk månadsprognos September 2018


I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik eller viktig rörelse på himlen, vanligtvis handlar det om en retrograd (INFO) och/eller en aspekt (INFO ) till en annan himlakropp (eller flera), så är det en särskilt viktig tidsperiod. I det allmänna (kollektiva) horoskopet ”signalerar” det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva på himlavalvet

Astrologiska prognoser är menade att läsas som inspiration. De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsutvecklingen) som alla är en del av. Hur stark inverkan planeternas positioner har på det personliga planet, beror bl a på var de hamnar i det personliga horoskopet baserat på datum, tid och plats för födelsen och solteckenprognoserna (som ses längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.
Allmänt - den världsliga/kollektiva prognosen September 2018:


På sin vandring runt den himmelska zodiaken befinner sig nu Solen i det noggranna, idoga, samvetsgranna stjärntecknet Jungfrun, som den passerar varje år mellan 23/8-23/9. Genom att fokusera på Jungfruns nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett kraftfullt tema för Jungfrun är att lyssna på din kropp. Läs mer HÄR.

September börjar med att Merkurius slutligen lämnar sin skuggfas följt av Venus som går in i sin skuggfas (se mer nedan).

Månaden börjar dessutom med en kort ”lucka” då det finns mer energi för att driva saker framåt! Mars återtar mer styrka varje dag så att vi kan återfå de vanliga energinivåerna och ambitionerna återvänder.
Förhoppningsvis kan vi fånga de harmoniska från de yttre planetariska aspekterna. Det finns mer potentiellt magiskt flöde denna månad. Många möjligheter från det förflutna kommer tillbaka och manifesterar eller arbetar mer på det som är ofärdigt innan deras cykel är ”fullgjord”.

Arbetsbiet” Jungfrun är förenad med Merkurius den 6: e vilket förstärker de intellektuella sinnena. Neptunus energi mitt emot Solen den 7:e kan skapa litet dis i tillvaron men det är då ett ögonblick att gå inåt och titta bakom ”pannan” – där finns istället något drömskt att fokusera på.
Men de skärpta energierna förstärks av Jupiters medvind den 11:e som i sin tur har ökad kraft genom inflytelserika/övertygande Pluto de första tre veckorna. Det är en tid att få ett bättre grepp om det oklara och se mönster och sprickor, en tid att också ”laga” eller fixa med de små tingen, för det lämnar ingen detalj obevakad och ingen sten ovänd. Det är ett utmärkt tillfälle att fokusera på det som är nyttigt för hälsan. Den 12: e har ett fint flöde av energi!

Vi har också "Harvest Moon", den första fullmånen efter höstens dagjämning (equinox) och den 9:e går Mars  tillbaka till Vattumannen (till mitten av November)  från Stenbockens tålamodsprövande gränssättande, där det krävs att vi följer de ”bestämda” reglerna, även om man inte gillar dem för att de känns åtstramande… För Mars i just Vattumannen är det tvärtom – där är gamla och bestämda regler till för att brytas för att bana väg för det som är nytt. Men visst kan vi räkna med mer ”vild” kraft när den banbrytande energin tar plats…

När Venus skrider över, tillbaka, till förföriska och känslomässigt intensiva Skorpion den 9: e är ledtråden: passion.
Den 18/9 återkommer Mars kvadratur med Uranus och de upproriska krafterna fortsätter nu med extra styrka (den här aspekten har pågått i längre perioder hela sommaren) i världen. Denna kraftfulla aspekt kan ge oväntade, överraskande, kanske chockartade, händelser som ställer saker ”på kant”, vilket kan ta oss ur komfortzoner. Det tenderar att dra fram heta argument och aggressiva störningar. Räkna med vågor av kompromisslöshet och/eller motsatser. (Mer om det nedan).

Den sista veckan går Solen över till det diplomatiska stjärntecknet som agerar för balans och rättvisa, Vågen! Tecknet som njuter av livets skönhet och främjar harmoni. Det kan kännas litet ”trögt” dock i slutet av månaden, när Solen möter Saturnus i en kvadratur, men med en högfrekvent energi från Mars, kan månaden ändå sluta med hög energi som laddar våra batterier!

DATUM FÖR PLANETÄRA ASPEKTER  (i världshoroskopet/kollektivt):

Den 2/9:
Merkurius rör sig ut ur skuggfasen – Läs om det HÄR.
Runt den 3/9:
Merkurius i Lejonet sextil Venus i Vågen: tid för charmiga ord, taktfullhet, behov av frid, sällskaplighet. Viska söta ord i rätt öron… Nu är det lättare att vara diplomatisk. En önskan om balans i kommunikation. Vi läser om och tar lättare in det vackra i omvärlden. Det här är även en fin aspekt för sociala kontakter, harmoni och kreativa projekt. Det är också bra för saker som involverar barn.
Den 3/9:
Venus går in i skuggfasen vid 25 grader i Vågen – Läs om det HÄR. 
Den 6/9:
Merkurius till Jungfrun (till den 22: a). Vi får ökat behov av att se/nå praktiska resultat genom dialoger, fokus på detaljer, kritisk analys.
Den 6/9:
Saturnus direkt vid 2 grader Stenbocken: snabbare framsteg med finansiella och organiserande frågor. Tid att fokusera på beslut för att återgå framåt med dem, testa nya områden som stärkts under de senaste månaderna för att se om fler justeringar måste göras för framtida expansion. Planer som ”smidits” i skuggan, är lättare att fokusera på, då det framtida målet i siktet framåt syns tydligare.
Runt den 7/9:
Merkurius trigon Uranus i Oxen - inspirerade idéer, ökat nytänkande … och att våga ”tala ut” ur skägget – mer mod att uttrycka sig rakt.
Runt den 7/9:
Merkurius trigon Saturnus – ökat förnuft, realistism…
Runt den 7/9:
Solen trigon Uranus och trigon Saturnus: EN STORTRIGON = bra för att driva nya idéer framåt på ett praktiskt sätt. Frihet och integritet är också teman, Det uppmanar oss att vara trogna mot oss själva och agera i enlighet med hur vi vill ”bygga på” våra liv. 
Alla har potential att bli välsignade från dessa transiter men de med 2 graders horoskop-placeringar i Stenbocken, Jungfrun, Oxen, Kräftan, Skorpionen eller Fiskarna får ännu mer potentiella välsignelser.
Runt den 7/9:
Solen i Jungfrun opposition Neptunus i Fiskarna: litet låg energi, mjukare energi och ökad ”snällhet”… men inte så realistisk, mer drömsk energi. Var extra uppmärksam vid denna tidpunkt, eftersom denna aspekt kan ge förvirring, bedrägerier... De som är i kontakt med sin intuition och alltid kör med ärliga kort, har dock lättare för att följa intuitionen och kan undvika att luras av sken som bedrar - och kan känna mer som att ”evigheten är närvarande”... Meditation är utmärkt nu!
Runt den 8/9:
Venus i slutet av Vågen kvadratur Mars i Stenbocken speglar att manliga och kvinnliga energier kan ha en viss konflikt. Laddar dock med passion, kanske självsäkerhet…
En inledning till eventuella olösta problem med ekonomi och kärlek dras fram som tema de närmaste månaderna genom Venus retrograda transit som anländer.
Den 9/9:
Venus in i Skorpionen (till 31/10) – en förförisk men också manipulativ sexig energi, possessiv… Kan dra fram avund/svartsjuka. Var mån om att arbeta bort ev. smärtsamma känslor.
Den 9/9:
Nymånen i Jungfrun - fokuserad på praktiska resultat, detaljmedvetenhet, hälsomedvetenhet, hjälpsamhet, arbetsplats eller sysselsättning och organisation/personliga system. Två yttre planetaspekter (Pluto och Jupiter) ger denna nymåne en positiv energi. En utmanande aspekt med Neptunus kan ge viss förvirring eller osäkerhet men också ”sikte på romantik” och kreativ inspiration!
Den 11/9:
Mars till Vattumannen (till 15/11): ökad argumentation och kompromisslöshet.
Runt den 11/9:
Solen sextil Jupiter i Skorpionen ökar känslor av att vara ”nöjd”. Förhöjd urskillning, positiva resultat från ett analytiskt öga, stärker partnerskap som arbetar med service och skapar mer trygghet.
Runt den 11/9:
Solen trigon Pluto – genomskådande orsaker till problem, i förarsätet, i kontroll, lättare att se en tydlig inriktning, erbjuder den som har rena avsikter att finna lösningar…
Från den 7-13/9:
Jupiter sextil Pluto har goda vibbar och andra fördelar från denna yttre planetens harmoniska anslutning hela månaden (även tidigare månader), starkast från 7-13/9. De potentiella fördelarna kan påverka alla speciellt de som i sitt personliga horoskop har jord- eller vattenplaceringar mellan 13-23 grader (speciellt 18) kan få ännu fler ”kramar” från den här aspekten.
Runt den 12/9:
Venus opposition Uranus – ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm, men kan också märkas som känslomässiga störningar Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu. Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet.
Runt den 13/9:
Venus sextil Saturnus - sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool”. Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 
Runt den 13/9:
Merkurius opposition Neptunus – saker kan upplevas vaga, otydliga och i dialoger kan vi notera att en del är undvikande… Missförstånd och ökad oärlighet är mer sannolikt än vanligt. Något kan vara – eller upplevas som - vilseledande, eller diffust. Kanske teorier och ord vänds upp och ner i förhållande till tankar eller i dialoger... Något kan verka förvirrande, så lita inte på alla, för alla har inte rena sinnen. Men den som är helt ärlig, har rena avsikter, kan lita på intuitionen, vad man anar. Gå då på ren intuition. Den här energin vänder tillbaka på något sätt till dem som använder energin för att vilseleda. Att undvika att göra ett viktigt åtagande eller signera avtal om man inte känner sig klar över allt är ju extra viktigt.
Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.
Runt den 13/9:
Mars i Vattumannen sextil med Chiron i Väduren kan stödja och skydda i strävanden, men tveka inte att ta lite tid att tänka till och känna in, om stora beslut ska fattas. 
Runt den 15/9:
Merkurius trigon Pluto: djuptänkande, övertygande. Kommunikation och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks.
Vi sporras att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om, gräva i saker (i bästa Pluto-stil). Det kan bli positiva avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.
Runt den 16/9:
Merkurius sextil Jupiter: ökar entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner och goda nyheter. Denna aspekt är utmärkt för studier, prov och resor.  Vi önskar ”bredda” fältet, och veta mer.
Var dock medveten om att aspekten med Mars och Uranus den 18/9 som kan kännas av redan nu och kräver extra försiktighet med alla ansträngningar.
Runt den 18/9:
Mars kvadratur Uranus - omvälvning, plötslig överraskning, överreaktioner, impulsivitet, hänsynslöshet är några nyckelord. Många är mer ”på kanten” nu… Energin speglar en störande och mer upprorisk sida. ja vi kan räkna med ”uppblossande” händelser/känslor över hela världen, även ”strider”, det kan ske privat och vi får höra om både sådant och banbrytande händelser i nyhetssammanhang… 
Mars kvadrat Uranus kan dra fram känslan av att behöva "tampas" med någon/något, eller ”strida”, en del kanske kämpar för att bryta sig fri från restriktioner och ”översitteri”.
Det svårt för många att kompromissa, så meningsskiljaktigheter kan flamma upp. 
Vad vis och klok och agera för att dämpa aggressiva tendenser denna tid! Detta är en tid av ilska och raseri.
Men det kan handla om att många behöver ta itu med svårigheter, krångel och "laddade", ja farliga situationer både globalt och i enskilt.
Undvik impulsiva åtgärder och att ta farliga risker! Dvs att inte skapa gnistor under den tid som följer är mer än angeläget. Vattumannen i kvadratur till Uranus (gnistor) i Oxen (=jord/natur/grundläggande trygghet-materiella värden, vår Moder Jord).
Med Mars och Uranus i "ömsesidig mottagning" (var och en i tecknet styrd av den andra) har de en naturlig förmåga att reagera på varandra, vilket ökar energi som ”vill” ”spränga/splittra”. 
Vi kan använda energin för att tjäna ett högre syfte och till att finna uppfinningsrika lösningar och något nytt kommer fram. 
Dock tenderar aspekten att dra fram hat/vrede som bl a riktas mot ledare/regeringar runt om i världen och mellan människor, främst i grupperingar (en spegling av Vattumannen/Uranus)… Men det är viktigt att ta avstånd och inte vara en del av denna frenesi, eftersom det bara främjar mer känslomässig instabilitet i världen.
 Vad berättar allt detta om oss själva och mänskligheten? Uranus-kvadratur-Mars uttryckt i hat är ingen bra energi… Välj hellre ”zero”/nollpunkten, utan att för den skull bli utslätad och stå upp för orättvisor etc på ett stabilt sätt...
Försök hitta vägar att bryta gamla ”stofil”-sedvänjor, sociala låsta gamla regler och seder, hävdvunna uppfattningar, utan att riskera skada eller onödiga strider som ändå kommer tillbaka till slut… Undvik att gå emot andra (även i dialoger) och försök att gå ur situationer som trycker på ”aggressionsknappar” (egna som andras). 
Motionera hellre för ge utlopp för energin, men inte för hård motion … Var mjuk i viktiga konversationer eller något annat eftersom oddsen ökar för överreaktioner... 
Var noga i trafiken eller med att använda tunga maskiner etc vid denna tidpunkt.
Runt den 20/9:
Solen konjunktion Merkurius i Jungfrun - mental överdrift, snabbt prat – en extra mental växel sätter fart! Ökad kommunikation, idérikedom, viljan att ta in mer av nyhetsflödet, ta del av olika ämnen… Kunskaper, analys och skönhetsnoggrannhet kan vara extra viktigt nu. Detta är bra för saker som behöver fokus och organisation. 
Vi kan känna oss mer serviceinriktade, vill reda ut eller hjälpa till med “trassliga” problem, liksom vi har lättare för att ta i tu med något i vår dagliga rutin eller kosthållning… Eller också är det tid för “slipning på detaljer” och att allmänt städa – rensa - upp. Det är en bra transitering för att städa och organisera hem, företag, bil eller något annat. Jungfruns tecken står för kritisk hållning, så var vaksam över ev. överkritiskhet.
Den 22/9:
Merkurius till Vågen (till den 10/10) - bra för förhandling, att se andras synpunkt, vi är mer finkänsliga och intonade. Det medverkar till att öka vår taktfullhet, behov av frid, men ger också tendenser till ytlighet…
Runt den 22/9:
Merkurius i Vågen opposition Chiron i Väduren: Tanklös kommunikation kan ge upphov till aktivering av djupa sår. Men också djup kommunikation om känslomässiga saker och orsaker… önskar få veta mer.
Den 23/9:
Solen in i Vågen i fyra veckor – Vi är mera samarbetsorienterade, vi söker balans, vi vill ha samförstånd. Skönhet och harmoni blir viktigare.
Runt den 23/9:
Merkurius kvadratur Saturnus: ökad kritisk benägenhet, praktiskhet. Denna aspekt kan vara bra för hårt arbete, och gynnar särskilt soloarbete då kommunikation kan vara i en ”hämning” eller kritiklusten kan öka…
Aspekten speglar att vi kan känna det som att vårt medvetandes energi (tankar) stöter på en mur, och det kan det också mana till att fokusera på realistiska, mogna alternativ: Det kan också öka tendensen till negativt tänkande eller överdriven försiktighet eller känslor av motstånd i sammanhang som rör förhandlingar, affärsrättsliga och/eller juridiska frågor. Sakfrågor som är angelägna kan ”tynga axlarna”. Avstånd i nära relationer är andra möjliga problem.
Vidare kan tankar, nyheter eller ensamhet kännas tyngande och leda till grubblerier eller en ökad känsla av ”nu är det dags att mota Olle i grind” så att inte förseningar och problem uppstår på sikt.
Se upp för bitterhet och samtala istället med någon/några som kan vara stödjande och se sådant som du inte tänker på och finna på angelägna råd. Eller läsa och ta reda på sådant som känns välgörande.
Planering är viktigt, men att nu genomföra något som har avgjort stor framtida betydelse, bör nog vänta litet, om möjligt. Fortsätt att följa det som kan hjälper vägen framåt, men lita kanske inte på alla råd från de som tycks vara ”experter” eller äldre och ”vettigare” just nu, även om det känns viktigt att göra något konkret. ”Ligg lågt” om möjligt, slipa extra på sakfrågans kärnpunkt och omkringliggande ansvar och frågor. Tiden kommer när det ”faller rätt” – det som är bästa lösningen.
Runt den 23/9:
Merkurius trigon Mars - rakt talande, fast beslutsamhet, kraftfulla diskussioner. Det tyder på klarspråk och debattanda som ger mental kraft och möjlighet till skarpa samtal. Nu vill vi vädra tankar och idéer utifrån helt nya vinklar och begrepp. Vi vill också finna ut nya lösningar, kanske för att reda i ”gamla” problem. Det är också en tid då det är lättare att förstå andras synsätt m m.
Den 25/9:
Fullmånen i början av Väduren: Fullständighet, färdigställande, eller drama är sannolikt, Känslor av att vilja nå fram, få erkännande, hitta sin individualitet, göra banbrytande insatser, djärva mål är relaterat till fullmånen i Väduren
Runt den 25/9:
Solen kvadratur Saturnus – känslor av försening, eventuella gamla misstag behöver mötas och fixas – ställas i ordning och förbättras. Det kan kännas tråkigt men är nödvändigt för framtidens mål.
Den 25/9:
Chiron återvänder till Fiskarna: sitt sista besök i Fiskarna för många årtionden. Det är en bra transitering som hjälper till att rensa bort generations/förfäders gamla mönster, gå till djupare mentala minnen, göra fördjupningsarbete, arbeta djupare med drömtid... Genom att göra det kan man upptäcka eller utveckla konstnärliga talanger och en djup kontakt med naturen.
Runt den 27/9:
Solen trigon Mars - energi och mod. Denna aspekt är utmärkt för självförtroende och entusiasm. Det kan ge positiv användning av självförtroende och är utmärkt för att locka eller uttrycka positiv maskulin energi.
Den 30/9:
Pluto direkt vid 18 grader Stenbocken: Pluto arbetar alltid djup oavsett om det är direkt eller retrograd men vi ser ofta mer inflytande på vår inre värld när den är retrograd och mer inflytande på vår yttre värld när det är direkt. Saker som flytit på sedan slutet av April internt och nära oss, som hem, nära relationer, psykologiska mönster, etc. visar sannolikt mer märkbara resultat nu.

Uranus i Oxen som är retrograd till början av Januari 2019 ger liten effekt även om vissa innovativa planer kan behöva omprövas.

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:


Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här flera astrologers tolkningar för September månad 2018: Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?). Varsågoda:

Astrologisk prognos September 2018 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos September 2018 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos September 2018 för alla 12 stjärntecken:
Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos September 2018 för alla 12 stjärntecken (rolla ner):
Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR
Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR
Nr 6:
SVENSK ÖVERS HÄR
Astrologisk prognos September 2018 för alla 12 stjärntecken:
Nr 7:
SVENSK ÖVERS HÄR
Astrologisk prognos September 2018 för alla 12 stjärntecken:
Nr 8:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________
Nr 9:
På svenska: Astrologisk prognos September 2018 för alla 12 stjärntecken:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för September månad enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************
Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för September 2018:
Nr 1:
SVENSK ÖVERS: HÄR
______________________________________________

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för September 2018:
Nr 2:
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************************************
Youtube:
Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för 
September 2018 av
av Maxine Taylor:
av Joni Patry:
av Rick Levin

Yutube:
Astrologisk prognos September 2018 för alla 12 stjärntecken(på engelska):

****************************************************************************************

Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2018
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:

Den som vill se vilka aspekter som är aktiva hela September  2018 kan gå in HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar