Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 30 oktober 2018

Norra Noden till Kräftan 6/11 2018-t5/11 2020 - Se hur det påverkar ditt astrologiska Hus


Månens Noder (Månens knutpunkter, Månnoder), Norra Noden (Nordnoden - uppåtgående) och Södra Noden (Sydnoden - nedåtgående), är inte planeter utan motsatta punkter på himlen, de är matematiska punkter som visar var Månens väg passerar/korsar Solens väg (kallad "ekliptikan" Info)
I vedisk astrologi kallas de Rahu och Ketu, Drakens huvud och svans.  

Dessa Noder finns alltid i motsatta tecken, vilket återspeglar den astrologiska ”pelarpolariteten”, och ändrar tecken ungefär var artonde månad. 

När månknutarna ändrade tecken till Kräftan/stenbocken den 6/11 2018, skedde ett globalt skifte. Norra Noden pekar mot den riktning vi behöver utveckla. Södra Noden ”pekar bort från” vad vi inte behöver rikta in oss på, men som finns där ”som bas”. Det är första gången Noderna befinner sig i Kräftan/Stenbocken sedan 2000 (- 2001) och de stannar där till 5/11 2020.

Under arton månader fram till den 6/11 2018 befann sig Norra Noden i Lejonet medan den Södra Noden var i Vattumannen under en resa som uppmuntrat oss att uttrycka oss ”stort” och bejaka våra talanger och skaparförmåga, att leva från våra hjärtan och att dela med oss av positiv energi. Så förhoppningsvis hade vi med oss ”större livsaptit”, passion och kraft när Noderna trädde in i Kräftan och Stenbocken den 6/11 2018, och det är dags att utveckla och stärka ”vår bas”, som t ex att vara i kontakt med vårt inre liv, skapa tryggare hemliv och kopplas till vår historia - rötterna.

Längre ner kan du läsa om hur de transiterande Noderna påverkar de astrologiska Husen (=livsområden). Ta reda på hur energin inverkar i ditt eget astrologiska Hus.

Och så en sak till innan vi går vidare:
En av många saker som astrologer argumenterar om är om man ska använda medelnoden eller "True Node". Det är den genomsnittliga medelberäkningen (medelnoden) för nordnoden som den 6/11 2018 flyttar från Lejonet till Kräftan (som jag använder), men vissa astrologer använder ”True Node” (”den sanna noden") som ändrar tecken den 16/11 2018 (se de båda i en sjärntabell = Ephemeris HÄR). Astrolog Steven Forrest har skrivit en artikel om noderna. Steven säger att skillnaden mellan positionen för medelvärdet och den sanna noden är liten och att han använder medelnoden och att hans anledningar är praktiska mer än teoretiska. Se artikeln HÄR

Här kommer litet grundläggande kunskap om Noderna:

Vad representerar de astrologiska Noderna?

Många lever ofta sitt liv och tror att det inte finns någon riktning eller karta, när det ju finns tecken längs vägen för vår jordiska resa. Noderna kan hjälpa oss att hitta vår väg om vi råkar vara ”vilse” och ge vägledning när vi söker en sådan. 
Det finns naturligtvis fler sätt att upptäcka vårt livsändamål. För många är det av stort värde att astrologin påvisar den punkt där man känner sig i linje med sitt sanna livsändamål. 

Den ”uppåtgående” Norra Noden fungerar som ett vägledande tecken som guidar oss dit vi behöver ta oss för att ”växa in i framtiden”: Den visar vägen för vår själs evolutionära tillväxt, vad vi behöver utveckla. Så den hänvisar till det som ligger framför oss. Den ”nedåtgående” Södra Noden visar den förflutna utvecklingen, själens tidigare tillväxt.

Norra Noden ”drar oss framåt” och Södra Noden ”drar oss tillbaka”, varför vediska astrologer brukar se den senare (Ketu) som ”dålig” eller gjorde det förr. Från ett mer modernt perspektiv, så handlar det om att se till vad man lärt av ”dåtid” (Södra Noden) något som man ju bär med sig, samtidigt som man bör rikta in sig mot framtida själslig växt (Norra Noden) och även finna en balans mellan de båda Nodernas egenskaper (enligt de stjärntecken de befinner sig i).

Precis som med Merkurius och andra planeters retrograder ser de flesta astrologer inte bara det ”dåliga” (en del väljer dock att se det ”dåliga”, vilket är en felaktig astrologiskt tolkning – Om det finns att läsa HÄR). Det är bra att det numera frodas ett ”omtänkande” gällande den Södra Noden (och retrograder) bland världens astrologer! Numera handlar synsättet istället om att vi behöver vända oss till vårt förflutna (Södra Noden) för att kunna läkas, detta för att vi därefter ska kunna röra oss mer effektivt mot framtiden! Detta är en viktig del av själens arbete, det är en viktig aspekt för läkning och utveckling.

Till sist och syvende handlar det alltid om hur medvetna vi är om de kosmiska processernas djupaste mening, samt hur vi därmed ”använder dem”! Så som det var för väldigt länge sedan, i forna dagar, där astrologin praktiserades med kunskap, respekt och medvetenhet.

I vårt personliga horoskop visar Norra Noden på vårt eget, personliga ”öde”. Den beskriver karma, de lektioner vi ännu inte har behärskat. Det är vad vi kom hit för att lära oss, det är avsett att bli (utvecklas till) vår högsta potential. Det kan vara svårare att utveckla vår Norra Nod då vi känner oss mer bekväma med den Södra Noden, som representerar det själen utvecklat och uppnått i förflutna, eftersom det inte finns någon stor utmaning där.

Den Södra Noden upplyser oss om våra tidigare liv och de lektioner vi redan har behärskat. Genom Södra Noden släpper vi människor, platser och saker som vi bär med oss ​​som inte längre behövs, men vars lärdomar bildar ”basen” för den Norra Nodens utvecklingspotential. Södra Nodens tecken och hus beskriver det som sker naturligt för oss, det vi redan har fokuserat på och uppnått. Vill du veta stjärntecknen där du har dina födelse-Noder så se HÄR.

Kollektivt förändras Nodernas fokus för de kommande sexton månaderna till Kräftan-Stenbocks-polariteten. Även om Nodernas transiter ofta motsvarar betydande händelser i våra liv så kanske det inte kan igenkännas omedelbart, utan senare kan ses som betydande vändpunkter. 
Så vart är vi på väg? 

Vad betyder det för dig när Norra Noden
går från Lejonet till Kräftan?

Norra Noden som bl a symboliserar en framväxande evolutionär möjlighet för själen, går alltså in i Kräftan den 6 November 2018 (till 5 Maj 2020) och den Södra Noden som bl a speglar den grund vi har för att möjliggöra den utvecklingen, går då till Stenbocken.

Det är en själslig resa där vårt kollektiva och också personliga ”öde” mycket handlar om att komma i kontakt med våra rötter, det handlar om familjetemat (inte nödvändigtvis den biologiska familjen) och vårt behov av att värna om ”de nära och kära” samt om vår närmiljö. Norra Noden i Kräftan uppmanar oss att finna vår inre trygghet och ”hemkänsla”, den ”välbekanta bas” där vi känner att vi hör hemma.

Så tiden innan Norra Nodens inträde i Kräftan börjar vi att lämna den mer ”jagbetonade” aspekten av vår natur som fått mer utrymme att växa under arton månader med Norra Noden i Lejonet. Nu möter vi en tid då vår omsorg om de närstående växer, en tid då känslan för vår ”närmiljö” och det ”välbekanta” växer.

Om du har planeter och/eller vinklar i Kräftan och Stenbocken i ditt personliga födelsehoroskop, så korsar Norra Noden dem eller går i konjunktion med dem under den här tiden. Vad betyder det för dig? Kanske vill du att livet ska förändras. Vad kan du förlora? Vad kan du få? Det handlar om en process, inte allt på en gång…

Vi kan börja känna att vi dras mot vibrationen av (ungefär):”Jag struntar i kraven i det här samhället, jag drar mig bort från ”slaveriet” med statusbehov, alla ”måsten” för att tillfredsställa kraven på att vara ”någon” i det här samhället, nä… jag vill istället ha ett mysigt, bekvämt, ombonat med ett tryggt hem, jag vill vara hemma och vårda min själ och mina nära och kära, odla mark, jag vill hedra självkärlek…”

Norra Nodens tema i Kräftan är vår arton månaders ”Dharmaväg” (ungefär övning som leder till lidandets slut”, Info) där nu först Norra Noden i Lejonet manifesteras, d vs ”hjärtats kraft”, att leva genom hjärtat, modigare och med mer autentiskt uttryck innan vi går vidare och börjar ”bygga” upp ökad trygghet och känsla för våra ”rötter”. Genom att utveckla dessa egenskaper kan vi sedan vara till nytta kollektivt genom ökad känsla för omvårdnad, ökad förmåga att skapa familjär kärnkänsla och trygghet, samt ett rikare inre liv.

Vi försöker sannolikt denna tid hitta en hälsosam och framgångsrik integrering av arbets- och hemliv, vi är nog trötta på mer arbete för mindre pengar och i sista hand till kostnaden för vår framtid. Framgång är inte siffror utan det är att kunna ge och uppleva sann kärlek, hälsa, glädje, kunskap, en vacker värld med en framtid tillsammans med de närstående och med det som känns tryggt i närmiljön. 

Noderna i Kräftan och Stenbocken går djupt in i släktträdträd och rötter. Citat: ”Att veta, spela in och bevara din familjehistoria påverkar dig, din familj och till och med kommande generationer av människor du kanske aldrig lär känna… Att veta vår kulturella bakgrund och var vi kom ifrån kan hjälpa oss att utveckla en stark känsla av vem vi egentligen är. Hur vi relaterar till våra familjeberättelser och skapar egna berättelser om oss hjälper till att skapa vår unika, autentiska kärnidentitet. Att veta vår familjhistoria bygger motståndskraft. När vi lär oss om våra förfäder liv kan vi se mönster för att övervinna misslyckanden och överleva svåra tider.” Bruce Feiler sammanfattar i en artikel för New York Times en studie om barns motståndskraft: "Ju fler barn som vet om sin familjs historia desto starkare är deras känsla av kontroll över sina liv, desto högre är deras självkänsla... INFO INFO INFO.

Så tiden mellan 6/11 2018-5/5 2020 är vår chans att slutföra de saker som inte löstes upp de andra perioderna när Noderna likt nu, befann sig i Kräftan och Stenbocken och det var under 2000-2001, 1981-1983 eller så långt tillbaka som 1962-1964 och 1944-1945…

RÅD: Slutför vad du behöver, avseende transiterande Noder i dina Lejon och Vattuman-hus eftersom andra teman är på väg in. Lösa trådar? Oavslutade kapitel? Vad behöver du veta? Vart vill du gå? Tillbringa lite tid och meditera om detta. Meditera på ditt födelsehoroskop. Det finns där.

2020 ser vi att Pluto, Saturnus och Jupiter ”dansar” tillsammans i Stenbocken, och kanske en del astrologiskt insatta undrar om samhället (ekonomi t ex) då riskerar att kollapsa…? Men vi kan ju använda ”basen” hos Stenbocksnoden, ansvar, strategi och förmåga att skapa struktur och ordning, vilket lättare realiseras när Saturnus träffar Pluto och Jupiter. Det hjälper oss till att motiveras på flera plan.

Nodernas start i Kräftan-Stenbocken sker när Uranus befinner sig på de sista graderna av Väduren (Uranus transit i Väduren är snart helt över och återkommer inte förrän om sisådär 84 år…). Uranus på de här graderna skapar energivågor till Nodernas sista tid i Lejonet (för ca tjugo år framåt) och laddar upp inför Kräftans tema. Det banar väg för ett enkelt flöde av energi, flytten välsignas med ”full fart framåt”! Många kanske kan säga ”Hej permakultur!” andra kanske kan säga ”Hej shamanism”!”

Den transiterande Norra Noden är ett kollektivt manifest, vår uppgift, vår avsikt. Hur kan vi skapa en ny social struktur som hedrar teman som tillhör Kräftans tecken, där vi ”tjänar Sanningen”, i detta fall sådant som tillhör feminina aspekten, modern och omsorg om allt levande? Men inte utan att vi ser till den faderliga aspekten, stabilitet och vis fostran (Stenbockstemat). Så hur kan vi hitta en balans mellan dessa båda? Hur kan vi undvika att ”falla tillbaka” på den lägre energin i Stenbocken - ett klassamhälle byggt på materiella värderingar/status?
Vi får ju chansen att flyttas upp en högre oktav av vårt syfte inom dessa teman!

Förra gången vi hade Norra Noden i Kräftan och den Södra Noden i Stenbocken var 2000- 2001. Försök att komma ihåg vad som hände då, så att du kanske du kan få en känsla om vad som väntar ca ett och ett halvt år framåt.

Vårt DNA och Noderna

Månens knutpunkter (Noderna) sägs vara direkt kopplade till dubbelspiralen i vårt DNA, som representerar Yin och yang, en inbyggd del av systemet för energikällorna som kallas chakras: Syd- och Nordnoden motsvarar chakrana för ”Earth Star” som finns nedanför det första chakrat/rotchakrat och ”Soul Star” som finns ovanför det sjunde chakrat/kronchakrat.

I det personliga horoskopet representerar Noderna DNA som har genetiskt samband med denna livstid och våra kroppar. De representerar våra individuella karman och våra själars specifika behov mot evolution. Och utifrån vårt nya förhöjda perspektiv är vad många misstänkt länge, äntligen klarlagt ... att våra karman inte är skilt från vår familjs karma ... och helandet av vår egen karmiska situation kan läka familjens karma för många generationer bakåt och framåt.

När ”ödesnoderna” rör sig genom varje tecken en gång vart 18.65 år har vi också chans att flyttas vidare runt vår evolutionära DNA-spiral.

Norra Noden är vår dharma, den Södra Noden är vår karma. De är områdena inom vår jordiska existens där 5D-jaget gränsar till 3D-jaget och de enda punkterna i det personliga horoskopet som rör sig medurs runt tecknen - tillbaka till källan.

LÄS MER: HÄR, HÄR, HÄR 

Månnodernas transitering i ditt horoskops Hus

De astrologiska Hus i ditt personliga horoskop där Månens Noder rör sig, transiterar, påverkas.
För att veta var Månens Noder hamnar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länk där du fyller i data HÄR  HÄR  HÅR HÄR HÄR eller HÄR. Du kan där också se var du har Noderna i ditt personliga horoskop. Alltså där de befann sig när du föddes. 
Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig!

Så hur kollar man var Månens Noder nu befinner sig? 
De befinner sig i Kräftan (Norra) och Stenbocken (Södra), de kommer att vandra från grad 0 till 30 den här tiden, så i dessa tecken kan du beräkna i vilka hus de befinner sig, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som är markerade med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop där Månens Noder passerar mellan 6/11 2018-5/5 2020.

Södra Noden som reser genom ett Hus ger upphov till teman från det förflutna som handlar om det livsområde som det Huset ”handhar”. 

Norra Noden som reser genom ett Hus presenterar dig för människor och situationer som hjälper dig att utvecklas i ditt liv inom det området som det Huset ”handhar”. 

Vi tittar på exempel:

Noderna som passerar ditt första/sjunde Hus ger upphov till teman/situationer som handlar om ditt yttre jag (första Huset) kontra möten med andra (sjunde Huset) – en spegling mellan ”du och jag”.
-
Norra Noden i det första Huset/Hus1 och Södra Noden i det sjunde Huset/Hus 7
uppmuntrar dig att förbättra din känsla av din egen identitet (första Huset) genom dina relationer med andra, och förnya dig själv och Södra Noden i det sjunde Huset påminner dig om att kärnan i dina relationer är din egen individualitet och uppmanar dig att frigöra dig från vänrelationer och/eller partnerskap som inte längre tjänar dig. 
-
Norra Noden i det sjunde Huset/Hus7 och Södra Noden i första Huset/Hus 1
uppmuntrar till att bygga eller stärka relationer och partnerskap med likasinnade själar. Södra Noden i första Huset uppmuntrar dig till att skapa en stark självbild och projektera en mer kraftfull persona.

Noderna som passerar ditt andra/åttonde Hus ger upphov till teman/situationer som handlar om dina personliga värderingar och resurser (andra Huset) i förhållande till delade resurser och erfarenheter, även passion och omvandling ”död-pånyttfödd” (åttonde Huset).
- Norra Noden i det andra Huset/Hus2 och Södra Noden i det åttonde Huset/Hus 8
uppmuntrar till omsorg, harmoni och ”hemkänsla” gällande ägodelar och att skapa en trygg bas i ekonomiska mål. Södra Noden i det åttonde Husets tema är intima relationer och behov och/eller delade ekonomiska situationer, samt bearbetning av gamla känslor för att ”pånyttfödas”.
-
Norra Noden i det åttonde Huset/Hus 8 och Södra Noden i det andra Huset/Hus 2
väcker sådant som är av djup betydelse gällande intimitet i dina relationer och kan uppmana till att ta itu med resurser, medan Södra Noden i andra Huset kan ge upphov till situationer som rör släktens arv eller resurser.

Noderna som passerar ditt tredje/nionde Hus ger upphov till teman/situationer som belyser kommunikation, släkt/syskon och ”bonuspersoner i familjen samt kortare resor (tredje Huset) kontra kunskaper på högre nivå t ex utbildning/kurser och/eller filosofisk inställning, andliga övertygelser, samt kontakter med anda kulturer (nionde Huset). 
-
Norra Noden i det tredje Huset/Hus 3 och Södra Noden i det nionde Huset/Hus 9
tenderar att skapa behov av att i bästa ”kräftanda” reflektera över vår historia, kanske att ”gräva i släktens historia” (släktforskning) eller att gå på djupet med äldre, kloka kunskaper… medan Södra Noden i det nionde Huset belyser områden där du kan behöva släppa ”gamla mossiga” idéer och tankar i för att ge plats åt större visdom. Kommunikation och reflektion är nyckelord.
-
Norra Noden i nionde Huset/Hus 9 och Södra Noden i det tredje Huset/Hus 3
skapa hunger efter högre kunskap och hjälper till med att expandera din horisont och utblick genom att lära dig om världen, medan Södra Noden i tredje Huset tenderar att skapa djupare tankar om livet, än vad ytan påvisar - att reflektera över saker och ting som kan handla om stenbockstemat ”vad andra har bestämt/bestämmer” – t ex myndigheter, fadersgestalten... vilket påverkar ditt synsätt vad gäller tillvarons grundläggande uppbyggnad (stenbockens tema).

Noderna som passerar ditt fjärde/tionde Hus representerar polariteten mellan din inre värld, de närstående och hemmet (fjärde Huset) med yttre världens ”roll”/status och kallelsen (tionde Huset). 
-
Norra Noden i det fjärde Huset/Hus 4 och Södra Noden i det tioende Huset/Hus 10
drar din uppmärksamhet inom dig, där rötterna i ditt psykologiska arv ligger och uppmuntrar dig till att hitta trygghet inom dig, medan Södra Noden i det tionde Huset kallar din uppmärksamhet mot begränsningen av att leva livet strikt i yttervärlden och hjälper dig att kunna släppa på de kraven.
-
Norra Noden i det tionde Huset/Hus 10 och Södra ”Noden i det fjärde Huset/Hus 4
hjälper dig att skapa en fördjupning gällande kall/livsväg/karriär med en koppling till din ”rot” (familj, bakgrund och trygghet) eller att du finner en ny väg… och som balanseras mot Södra Noden i det fjärde Huset som manar till att bearbeta sådant som familjeroll och din egen enskilda historia så att du kan finna en känslomässig ”bas” mellan ditt kall och de närstående i framtiden.

Noderna som passerar ditt femte/elfte Hus tar dig från individuellt självuttryck (femte Huset) till delade erfarenheter med omvärlden och engagemang i gemenskap/grupper (elfte Huset).
-
Norra Noden i det femte Huset/Hus 5 och Södra Noden i det elfte Huset/Hus 11
hjälper dig att sätta upp nya mål för livsstilbyte, skapa en djupare känsla i det sätt du uttrycker dig på, medan Södra Noden i elfte Huset kan medverka till att du ”släpper” vänner, eller grupper som behöver spela en mindre roll i ditt liv, till förmån för att du inspireras till att gå in i personliga ”hjärtefrågor” i ditt privatliv. 
-
Norra Noden i det elfte Huset/Hus 11 Södra Noden i det femte Huset/Hus 5
kan inspirera dig att söka nya grupper och nya vänner och öppnar dörrar till effektiv gruppdynamik, medan Södra Noden i det femte Huset medverkar till att du fokuserar på det individuella jagets uttryck och att frigöra egosaker, finna balans i romanser/flirtar och alla former av att ha roligt och njuta av livet... 

Noderna som passerar ditt sjätte/tolfte Hus balanserar livets kroppsliga behov, de dagliga rutinerna som man kan ”fastna” i (sjätte Huset) med själens längtan efter att lösgöra kraven till förmån för transcendens (tolfte Huset). 
-
Norra Noden i det sjätte Huset/Hus 6 och Södra Noden i det tolfte Huset/Hus 12
Inspirerar dig att ta hand om kroppen som själens tempel och skapa rutinsysslor för att förbättra arbetsmiljön eller det dagliga livets uppgifter, att vara noga med kost, hälsa, medan Södra Noden i den tolfte Huset ökar behovet av att balansera rutiner med att ha tid ensam – tid för andrum.
-
Norra Noden i det tolfte Huset/Hus 12 och Södra Noden i det sjätte Huset/Hus6
ger en önskan om trygghet och förankring längs den andliga vägen och upplevelser av enhet eller att undersöka det omedvetna sinnet, medan Södra Noden i det sjätte Huset skapar behov av att rena kropp och själ och hålla dagliga rutiner hemma eller på jobbet… Att hitta en balans mellan de dagliga göromålen och vila eller något som rör avskildhet från den vanliga ”yttervärldspulsen”.

*******************************************************************************************
LÄS MER HÄR, HÄR, HÄRHÄR, HÄRHÄR

LÄS MER OM NODERNA (eller Drakens huvud och svans) HÄR:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar