Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 4 januari 2019

Astrologisk månadsprognos - horoskop - för Januari 2019


I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik eller viktig rörelse på himlen, vanligtvis handlar det om en retrograd (INFO) och/eller en aspekt (INFO) till en annan himlakropp (eller flera), så är det en särskilt viktig tidsperiod. I det allmänna (kollektiva) horoskopet ”signalerar” det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva på himlavalvet

Astrologiska prognoser är menade att läsas som inspiration. De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsutvecklingen) som alla är en del av. Hur stark inverkan planeternas positioner har på det personliga planet, beror bl a på var de hamnar i det personliga horoskopet baserat på datum, tid och plats för födelsen och solteckenprognoserna (som ses längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

Allmän, världslig/kollektiv prognos
Januari 2019:

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Stenbockens säsong som den passerar varje år i jul- och nyårstider mellan 21/12 till 20/1 (ca).

Stenbockens tecken är tecknet som markerar att den riktiga vintern börjar. Men i det djupaste mörkret börjar ljuset födas. Vi samlas runt elden (de tända ljusen), vilar och sparar på vår energi, samlar kraft och fokus. Stenbockens kardinala drivkraft tar formen av ambition, vi drivs av viljan att ta oss över hinder och kan acceptera begränsningar och förvandla dem till fördelar. 
Det här är tiden året som speglar det praktiska och traditionella. Det innebär ett ökat fokus och ett större behov av att vidta åtgärder för att behärska materiella resurser. Vi känner mer ansvar och vill få ut det mesta av vad vi har. Tålamod, framtidsplanering (att se långsiktigt) och uthållighet ökar: Varför inte försöka ”klättra till bergstoppen”? Det får ta sin tid.

Januari innebär att alla planeter går direkt när Uranus avslutar sin retrograd den 6:e, och många förändringar är på väg tack vare två förmörkelser i Stenbocken och Lejonet.

Mars till Väduren den 1/1 2019, är en energigivande start på året och det förstärks av att denna första månad även har en nymåne med solförmörkelse den 6:e. Solförmörkelser är som ”hårdare” nymånar som visar oss vår skugga på ett tillspetsat sätt, som andra kan se eftersom det manifesteras genom yttre (inte interna) händelser. Denna förmörkelse hjälper oss att konfrontera sådant som rör hem och familjens behov kontra våra ansvar och ambitioner. MER.

Nästa dag, den 6/1, när Uranus avslutar sin retrograda rörelse stationerar direkt vid 28 grader Väduren kan vi känna frihetskänslor. Om vi känner oss fast (speciellt när det gäller övergripande inställning till livet), kan det få oss att pressas till att göra de förändringar som behövs, framförallt eftersom Uranus har aspekter som är med i ”spelet”.

Den 13/1, har vi det första passet av Jupiter/Neptunus kvadraturen. Neptunus är planeten av drömmar och illusioner medan Jupiter reglerar expansion, tillväxt och optimism. Att tänka positivt och gå efter sina drömmar låter väl vanligtvis som trevligt? Ja men det kan också bli för mycket av en bra sak. En kvadratur är en ”skarp” energi och inte så mild och enkel. Ingen av dessa planeter är särskilt enkla att ha att göra med när de är i obalans (t ex i kvadratur). Båda tenderar att se livet genom en orealistisk lins. Så när de börjar argumentera med varandra är möjligheten stor att vi upplever illusion, vilseledande, vidskepelse eller fanatism. Fantasiförmågan kan bli ”uppsvälld” i proportion. Om vi eller någon vi känner redan är utsatta för orealistiskt tänkande, kan denna transitering dra oss ännu längre från verkligheten. Var mån om att vara jordad alltså! Läs mer om denna transit HÄR.

Den andra förmörkelsen den här månaden sker den 21/1, det är en månförmörkelse som också är en Supermåne. Det här är en speciell typ av fullmåne som märks som en djupt känslomässig inre händelse. Den här är extremt emotionell för de som är känsliga för fullmånen.

God soluppgång, säger vi till Vattumannen den sista veckan i Januari, då Solen går över till Vattumannens tecken - ca 20/1 - 19/2. Den månad som följer är en tid då vi nog känner att vi vill vara mer oberoende. Vi vill inte känna oss för instängda och kan agera för att förändra den situation som råder och som kan kännas hämmande.  Vi blir mer medvetna om vad som är föråldrat i våra liv, och strävar efter att hitta nya perspektiv och nya sätt att göra saker. Struktur och ordning känns inte så tilltalande. Frihet känns mer betydelsefullt. 
Vi känner hunger efter kunskap och att visa vår originalitet och tenderar att vara mer humana, toleranta och accepterar lättare andra för vad eller vilka de är och vill tillbringa extra tid med vänner och gärna skapa nya nätverk.
En ökad känsla av att vilja gå emot den vanliga strömmen är också sannolik. Det finns dock en rebellisk energi för att bekämpa orättvisor som kan tänkas dyka upp, men en del ”tar upp” den energin på ett förvrängt sätt och kan då slåss mot allt och alla. Viktigt är alltså att det finns en god sak att kämpa för, annars kan energin riktas på fel håll. 

Det här är ett vinter-stjärntecken och vi tenderar att samlas och umgås då (åtminstone gjorde man så förr) så att vi gemensamt kan passera den kalla, hårda vintertiden medan vi väntar på våren. Det är också nu vi kan finna vår egen stjärna på himlen under de mörka nätterna och hålla elden vid liv medan allt annat är lagt under isen... De som vet var den personliga stjärnan finns där på himlen, glittrande och hoppingivande, bör låta den vara en speciell guide under den här Vattumantiden. 
De som inte vet var stjärnan finns kan söka efter den uppenbarelsen innan Vattumannens månad är över. 

Det är också nu vi behöver skämma bort oss kanske med en ”New Age behandling” i bästa Vattumanstil som kristallterapi, ett energigivande spa eller stenmassage (som exempel) för att frigöra vinterns ”stelnande” muskler och sinne, så att vi snart kan möta våren med frigjord "gammal energi". Det är dags att bryta rutiner och lösa upp det förstelnade och finna den unika och färgglada delen av oss själva.

Mitt i Vattumannens stjärnteckens cykel, den 1/2 och 2/2, och ungefär mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämningen hålls en europeisk högtid, Brigids helgondag (även Sankta Brigidas, Imbolc, Imbolg): Vårens ankomst firas med ljus och eldar för att representera Solens växande kraft och påminna om att det finns ljus i mörkret och att ljuset nu ökar när dagarna blir längre. Det är dags att fira förnyelse och tillväxt.

Nu börjar också det första passet av tre av årets Saturnus sextil Neptunus-transit den 31/1. Saturnus och Neptunus delar en gåva som handlar om att kunna se den större bilden, men de närmar sig den på olika sätt. Saturnus är realisten, ibland är pessimisten medan Neptunus drömmaren och idealisten. Saturnus är jordad i vad som kan uppnås medan Neptunus tittar genom linsen och föredrar uttryckligen orealistiska fantasier. En sextilaspekt är harmonisk och vi kan i år lära oss att integrera både realism och fantasi och göra något riktigt vackert. 

Merkurius går raskt framåt denna månad! Vi kan förvänta oss att saker går snabbt och smidigt på kontoret och i personlig kommunikation. Den 24/1 uppmuntrar Solen och Merkurius i Vattumannen oss till att våga vara mer originella och kreativt tänkande. Den 29/1, ”hamnar Merkurius i Solen” och de båda sammanlänkas till ”one” i en konjunktion. Klarhet och insikt finns i överflöd, så om vi är engagerade i ett projekt så kan vi fånga en våg av ”toppmental” energi den dagen.

DATUM PLANETASPEKTER Januari 2019
(världshoroskopet/kollektivt) + tolkning

Obs! Ofta känns effekterna av planetaspekter före eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker.

Den 1/1 (t o m 24/2)
Mars går över till Väduren:
Väduren är det tecken som Mars härskar över, så tecknets energi förstärks. Och Mars är aktivitetsplaneten! Temperamentets planet! Vi kan inte ha fått en kraftfullare och tydligare "nystartsenergi” för den 1/1 2019. Det ökar mod, vilja och konkurrenskraft. Det är dock bäst att man inte låter sig dras med i den aggressiva energi eller de konfliktsituationer som dock lättare kan triggas. Uttryck hellre dessa krafter genom motion eller någon engagerande aktivitet.

Runt den 2/1
Solen konjunktion Saturnus i Stenbocken:
När Solen (vitalitet) går samman med Saturnus (begränsningar) kan det kännas litet ”trögt” eller ”segt”. Det kan också märkas att man har mycket i tillvaron att ”ta itu med” som kräver planering. Att man ställer in sig på hur det bör arbetas igenom för att man ska kunna ”lätta på bördorna”. Det kan därför hjälpa oss med mer självdisciplin.
Det är en tid för beslutsamhet och att fokusera på framtida mål och att bearbeta gammalt för att ”kasta stenen” man bär och istället hitta en inneboende styrka och inte ”huka sig” under Saturnus tunga energi.
Det är möjligt att många istället fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, för att lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helst; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).

Runt den 3/1
Merkurius i Skytten trigon Uranus i Väduren:
Den här energin ger en chans att komma med en innovativ lösning på ett problem. Uppfinna en ny lösning där det inte fanns någon förut! Vi har ökad möjlighet att hitta vårt ”fria tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar. Många kan plötsligt få nya och spännande idéer.
De som tar vara på dem genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag).

Runt den 4/1
Merkurius i Skytten kvadratur Chiron:
Vem har inte ”gamla mentala sår”? Många har väl upplevt att någon tidigare gett känslan av känna dig ”dum” eller också kanske man har en känsla av att man inte riktigt är ”med” – briljant nog - på det intellektuella planet? Den känslan kan stiga upp nu, men vi ska inte ge den makt genom att tro på den!

Runt den 4/1
Solen i Stenbocken sextil Neptunus i Fiskarna:
Det ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor. Den här aspekten främjar medkännande, kreativitet och det konstnärliga. Det är en mjukare energi som ökar benägenheten för allmän ”snällhet” och är även en drömsk energi som är till hjälp i meditation.
                     
Den 5/1
Merkurius går till Stenbocken:
Det ökar förmågan att kunna organisera vår hjärna bättre för ökad produktivitet. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och seriösare med myndighetsfigurer.

Runt den 5/1
Venus i Skorpionen trigon Chiron i Fiskarna:
Vi kan få möta vår egen sårbarhet när det gäller gamla mönster och på relationsplanet, bland vågor av känslor som behöver rensas och släppas. Och, vi är inte ensamma i processen - vi är bara en del av en helhet. Kanske har vi upplevt att vi hade fysiska "fel" som en tonåring? Då kan det vara ett bra tillfälle att frigöra detta, vad det än var och öka självförtroendet.

Den 6/1
Solförmörkelse och nymåne vid 15º (Solen konjunktion Månen) Stenbocken:
Detta är även årets första solförmörkelse, en partiell som endast syns i Östasien och Stillahavsområdet. Teckens koncentrerade energier hjälper oss att initiera professionella projekt. Vi behöver också förbättra vår offentliga bild. 
Mer om nymånen HÄR 

Den 6/1
Uranus stationerar direkt i Väduren:
Vi lockas till okonventionella saker och människor. Vi uppskattar friheten mer än någonsin. De som har haft en stor förändring, som splittrat t ex relationer, kan behöva städa upp bland brutna bitar och montera den nya ramen för ditt liv.

Den 7/1 (t o m 3/2)
Venus går till Skytten:
Venusgudinnan går in i Skyttens utåtriktade tecken! Vi kan räkna med litet mer positiva vibbar och friska energier på relationsfronten, oavsett om det handlar om fasta relationer eller flirt. Det här är en tid att umgås och leva livet till fullo. De här friska energierna rör mest kontakter, resor, kärlek och ekonomi.
Allt detta beror på att det öppnar vår generositet, öppenhet och entusiasm. Så vi tenderar att söka oss till exotiska människor, platser och upplevelser. Gamla rutiner och utslitna relationer kan ta slut, för att det finns ökat behov av att ta in för något större, ljusare och bättre medan Venus är i Skytten. Så
tråkiga eller gamla relations/dejting-vanor kan brytas. Nu är det också lätt att hitta nya vänner. Vi vill expandera bortom våra vanliga gränser och kan ge upp några av våra bekväma mönster från det förflutna för att prova nya erfarenheter. 

Runt den 8/1
Merkurius i Stenbocken kvadratur Mars Väduren:
Denna aspekt snabbar på tänkandet och ger idérikedom, men har en tendens att skapa otålighet och oro. Många tenderar att vilja övertala andra om sin sanning eller bestämma över andra. Argumenterande är en möjlig effekt och det är lätt hänt att det sker heta diskussioner. Många tenderar dock att verka ganska oinsatta eller opålästa nu... Det är bra att tänka på vad man säger, hur man säger det och var man säger/skrivet det! Försök att avvakta istället för att "drabba samman" i dialoger.

Runt den 11/1
Solen konjunktion Pluto i Stenbocken:
Dolda känslor i ”egot”, där vi blivit sårade i ”själ och hjärta” kan medvetandegöras, komma upp till ytan. Här kan det handla om att kunna förlåta, även om det inte känns enkelt. Gå försiktigt fram med eventuella meningsskiljaktigheter som annars kan ge smärtsamma effekter. Det är bättre att inte någon känner sig känslomässigt hotad. Situationer kan ”spetsas till” vilket ger anledning till att öppna upp hjärtat och bryta kedjan Det är också bra att erkänna sin egen del i saker, hur liten den delen än är, och passa på att rensa upp i det gamla. Det är nog många som kan känna att detta är en tid då det är viktigt att förändra och skapa en tydligare personlig inriktning.

Runt den 13/1
Merkurius konjunktion Saturnus i Stenbocken:
Försiktighet bör iakttas när det gäller ev. företagsfrågor, samt den egna ekonomin och vara mån om att inte dra på sig skulder. Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt.
Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret. Vi kan känna det som att vår medvetandeenergi stöter på en mur, genom Saturnus, och det kan också pressa oss till att fokusera på realistiska, mogna alternativ.

Runt den 13/1
Jupiter i Skytten kvadratur Neptunus i Fiskarna:
Denna aspekt kan ge själslig rastlöshet, idealisering, en starkare fantasi som kan leda till en ”bubbla!” av illusion... Visst, allt är möjligt, men ibland kan denna tro tas för långt. I ett bästa fall kan det skapa en längtan efter högre universella kunskaper och ett behov av att söka svar på existentiella frågor som rör meningen med livet. Se dock upp för ”övertro” gällande något. ”Skenet kan bedra”! Vi bör inte underskatta gränser och vara mån om att inte missbedöma vad som är realistiskt.

Runt den 14/1
Merkurius i Stenbocken sextil Neptunus i Fiskarna:
Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Vi har även ökad förmåga att kommunicera extra finkänsligt och inkännande. Vi kan ana mer än vad som sägs… Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.

Runt den 18/1
Venus i Skytten trigon Mars i Väduren:
Den här attraktionsfrämjande aspekten kan öppna till passion och lust. I det fallet skapas det perfekta receptet för romantik och längtan. Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer eller kanske en attraktion tänds till någon vi inte alls tänkt oss.
Så oavsett om vi vill göra något aktivt med en partner, vänner eller ska ha en dejt så är det ett bra läge.

Runt den 18/1
Merkurius konjunktion Pluto i Stenbocken:
Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil). En dos kompromisslös envishet är att förvänta och åsikter kan orsaka att våra ord bryter ner de strukturer som vilar på svaga grunder.
Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera. Vad vi säger till andra kan vara annorlunda än vad vi tänker. Kanske behöver vi visa alla kort för att inte förlora kontrollen över konversationen eller för att vara konkret och peka på brister. Det är bra att vara medveten om detta och ”simma lugnt” och veta att ärlighet vara längst…

Runt den 18/1
Solen i Stenbocken sextil Chiron i Fiskarna:
Den här aspekten tyder på att någon situation kan träffa vårt mest sårbara område, eller vi kan påverka någon på fel sätt. Det antyder att vi då kan komma i kontakt med våra själsliga sår och rädslor och det ger ett ökat behov av att ge uttryck för arketypiska energier som hjälper till med att möta någon blockering i självkänsla och det omedvetna som behöver läkas. Denna aspekt har att göra med att identifiera dharma, vägen i livet, liksom kreativitet utifrån både feminina och maskulina principer eller relationer till kvinnor, män och auktoriteter. 

Runt den 19/1
Solen i Stenbocken kvadratur Uranus i Väduren:
Nu ökar en känsla av att förverkliga personlig frihet och att uttrycka viljan, kanske också att vara rebellisk - göra revolt. Känslan av att vara unik och att uttrycka sig på ett mer markerat sätt, ökar. Människor i allmänhet känner sig mindre hämmade. Många vill ha lite utmaning - mer spänning och dynamik i tillvaron! Undvik dock att låta rastlöshet och inre spänning leda till impulsiva handlingar.
En curveball kanske kastas ifrån någon eller någon ”kastar handsken”. Vad det än är, så bör vi handskas med den på det mest fredliga sätt som vi kan.

Den 20/1 (till 19/2)
Solen går till Vattumannen:
När kungen i vårt solsystem går in i tecknet för humanitet är det dags att fokusera på de grupper som vi är en del av, oavsett om det är vänner, yrkesorganisationer, politiska allianser eller andra.
Under Vattumannens tecken kan vi komma i kontakt med vår uppfriskande ande, förvänta oss ovanliga överraskningar, och ögonblick av mystiska kristalluppenbarelser!
Den sanna frigörelsen av sinnet kan kännas som ett jättestort hopp i avgrunden, eftersom det vanligtvis kräver att vi ändrar ~ verkligen förändrar ~ vår livsstil för att aktualisera våra nyfunna friheter. Men det är nu vi kan förkroppsliga våra förhoppningar och önskningar för framtiden. 

Runt den 20/1
Venus i Skytten kvadratur Neptunus i Fiskarna:
Denna kombination kan skingra vår vanliga energi, så att vi ”hamnar i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret. Dock är vi mer benägna att skapa eller vilja uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik…
Den här energin kan också skapa en förvirrande dimma som infiltrerar luften, båda planeterna tenderar att vilja vara idealiska, romantiska och mottagliga. Men tillsammans kan de skapa situationer som gör att vi kan undvika verkligheten som den är och det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan kännas förvirrande, diffust och ogripbart.  Ett i vissa fall, någon kan inverka hypnotiskt, och då kan vi tendera att gå vilse i poolerna av någons ögon.
Men den här energin kan använda för helande, meditation och kreativa visualiseringar.

Den 20-21/1
Fullmånen i Lejonet (Solen i Vattumannen opposition fullmånen):
Detta är en total månförmörkelse, den första år 2019, synlig i Europa, Asien, Afrika, Nord- och Sydamerika, Stilla havet, Atlanten, Indien och Arktis: Det är också en superfullmåne. Det är tid för självuttryck, kreativitet och originalitet. "Det är bättre att misslyckas i originalitet än att lyckas i imitation" (Herman Melville).
Den här superfullmånen ger även lektionen om att "ditt hem är ditt slott", och det handlar inte bara om oss själva.

Runt den 21/1
Mars i Väduren kvadratur Saturnus i Stenbocken:
Behov och önskemål växer sig starkare även om det är svårt att nå snabb framgång. Så många upplever känslor av förseningar eller hinder i väntan på det bästa, som i sin tur kan skapa frustration och känslor av blockering… Trots det så fungerar inblandningen av den åtstramande Saturnus som en påminnelse om att vi måste hålla oss jordade och undvika emotionella ytterligheter! Lärdomen (Saturnus) är också att på ett konstruktivt sätt använda kraft/energi och/eller ilska (Mars) och inte skapa meningslösa konflikter.
Den som eventuellt står inför oväntade förseningar och svårigheter är det möjligt att du kanske har missbedömt projektet från början. Lägg undan din otålighet och ta verklighetskontrollen.

Runt den 22/1
Venus konjunktion Jupiter i Skytten:
Den här energin bidrar till att expandera ”attraktionsenergi” vilket kan ses som en gåva inom alla slags relationer och partnerskap och till alla som längtar efter att träffa någon.
En liten bit av lycka eller glädje kan komma från någon intressant person. Även om attraktion kan väckas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker, så var mån om att ge tillbaka positiv energi genom att vara den som är någon annans charmiga gensvar eller källa till glädje.
Vi ges i alla fall större möjligheter att träffa nya och intressanta människor och nya engagemang är möjligt, eller att uppleva en andlig uppkoppling med Universums flöde av kärlek. Vi kan räkna med trevliga sociala situationer och litet extra flärd.

Runt den 23/1
Merkurius i Stenbocken kvadratur Uranus i Väduren:
Våra sinnen är rastlösa och vi tenderar att känna oss lätt uttråkade och söker stimulerande aktiviteter som bryter av de rutinmässiga uppgifterna.
Det här tyder även på att vi kan förvänta oss det oväntade. Så det är en bra att vara medveten om att irritationsmoment kan kommer upp och försöka lösa eventuella problem. För planer kan störas. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Briljanta idéer kan dyka upp tillsammans med ”spacad” fantasi och påhittighet, så anteckna gärna. Det kan vara lätt hänt att ord flyger snabbare än tankar och tankar snabbare än fakta… Allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!

Runt den 23/1
Merkurius sextil Chiron:
Ord och litteratur kan ha en konstruktiv effekt nu. Vi kan erfara sådant som hjälper oss komma i kontakt med våra själsliga sår och rädslor. Det kan ske genom kommunikation - ”snacka” med andra - och också genom att ge uttryck för arketypiska energier. Kanske en bra onlinedialog med någon, ett telefonsamtal eller en rådgivningskolumn kan ge just de tankar och den effekt som vi behöver för att sätta saker i perspektiv.

Den 23/1
Merkurius till Vattumannen:
Det uppmuntrar vårt tänkande och att komma ihåg att regler är till för att brytas. Vi är redo att tänka utanför boxen eller se utanför ramarna. Vi kan fånga in ett stänk av individualitet, även excentricitet, till våra idéer. Vi har lättare för att ingå i en grupps intellektuella puls, inte minst online.
Vi är hungriga efter kunskap och öppna för nya och ursprungliga idéer. Vi har större energi i tankeverksamhet och det gör att våra kommunikations- och tankemönster kan vara mer spontana.
Det här är en tid när uppfinningsrikt tänkande ligger i topp. Vi tenderar att vara mer nyfikna på vetenskap och teknik eller vill utforska mer avancerade kunskapsområden. Många insikter kommer plötsligt den här tiden. Dock kan vi räkna med både spännande dialoger och mer argumenterande.

Runt den 25/1
Mars i Väduren trigon Jupiter i Skytten:
Den här energin kan tolkas som att vi får extra mycket kraft, styrka och mod. Vi känner förmodligen mer förväntan och törs sannolikt ta en ny chans… Mycket gott kan komma ur det. Det är lättare att ta itu med nya saker – och att inte falla för destruktiva tendenser och ”uppgörelser”.
Viljan och en önskan att nå längre än normalt ökar handlingskraften och motivationen. Det är en bra tid till att börja med något kraftfullt - som en träningsrutin

Runt den 30/1
Solen konjunktion Merkurius i Vattumannen:
Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer är det centrala temat. En ökning av mental aktivitet kan också ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Det är gryning för nya idéer. Vi kan fråga: ”Hur kan jag göra en förändring som kan få en positiv inverkan?”. Nu är det dags att starta ett projekt för den vill flytta framåt med hastighet.

Runt den 31/1
Saturnus i Stenbocken sextil Neptunus I Fiskarna:
Det är dagen som startar det första passet av årets tre Saturnus sextil Neptunus-transiter. Vi kan i år lära oss att integrera både realism och fantasi och göra något riktigt vackert. Vi kan lättare justera våra val och inrymma regler eller arbeta med de begränsningar vi stöter på med smidighet och intuition. Med en realistisk inställning, kan vi göra våra drömmar verkliga. Inspiration kan formas till fysiska realiteter.

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för Januari månad 2019:

Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos Januari  2019  för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Januari 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Januari  2019  för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos  Januari  2019 för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Januari 2019 för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:



****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Janurari 2019:
SVENSK ÖVERS HÄR

Här följer viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling:


Jupiter till SKYTTEN från 8/11 2018 (t o m 2/12 2019)
Jupiters tid i Skorpionen (10/10 2017-8/11 2018 ) är över för den här gången (om den perioden HÄR); Nu förstärker Jupiter istället tecknet Skytten till December 2019! Jupiter här hjälper oss att vidareutvecklas, ger oss chanser/möjligheter som vi kan utveckla som gör oss tillfreds. Medan Jupiter seglar genom Skytten förväntas den globala medvetenheten att handla mycket om bl a resor, utbildning, kunskapsutveckling, kontakter och frågor som rör andra länder/världsdelar/kulturer (även online) och internationella relationer. Jupiter i Skytten är ”världsvida” och breddar fälten… Läs mer om vad Jupiter i Skytten innebär HÄR
Saturnus i Stenbocken från 20/12 2017- 21/3 2020)
För första gången på nästan 30 år är den store läraren Saturnus i Stenbocken och är där i tre årDet testar bl a våra gränser och hjälper oss att vara mer disciplinerade och målmedvetna. Läs vad Saturnus i Stenbocken innebär HÄR HÄR HÄR 

Uranus till Oxen 15 Maj 2018 (till 2026)
Maj 2018 bytte Uranus från ”jag först”-tecknet Väduren till mer jordnära Oxen: Detta innebär att de nuvarande förhållandena av ego och internet m m kan komma att brytas upp, för ett möte med en mer grundläggande form av komfort, Moder Jord, d v s vårt ursprung, vår rot, vår trygga bas. Många är oroliga över om Uranus i Oxen de här åren kommer att skaka upp det finansiella systemet, skapa plötsliga förändringar i matleveranserna eller andra saker som kullkastar våra komfortzoner. Vi kan förvänta stora ”uppslitningar” inom rikedom, mark och ägande av saker i allmänhet. Även om det kan vara oroande, så kommer vi att erfara mindre falska, oäkta värden. Läs mer vad Uranus i Oxen innebär HÄR.

Neptunus i Fiskarna Februari 2012 – 2024
Många som känner för Jordens, djurens och människors lidande är egentligen här för att fungera som planetens prästinnor och präster för att göra kanske en liten, men viktig del i kampen om att avsluta mycket av världens tanke - och synsätt och mönster och medverka till något nytt. Detta har mycket med Neptunus i Fiskarna att göra. LÄS MER om Neptunus i Fiskarna HÄRHÄR

Pluto i Stenbocken: 2008-2024
År 2008 vandrade Pluto, den som river ner för att omvandla på djupet, från Skytten till Stenbocken. Pluto reformerar allt som är giftigt och inte autentiskt. I våra liv uttrycks det i de val vi gör: antingen att ”investera i vad som är destruktivt och skapar rädsla”, eller att vara med och skapa en ljusare värld! Pluto förstör dock det destruktiva för att bygga nytt igen. Pluto kommer in som en jordbävning, förstör allt som inte längre tjänar oss, för att läka eller radikalt reformera. LÄS MER om Pluto i Stenbocken HÄR HÄR

Chiron i Väduren 17 April 2018 - 2027
År 2018, bytte läkningens himlakropp Chiron stjärntecken, från Fiskarna till eldiga Väduren. Vi bytte ”läkningsvibrationer” från det fuktiga ”diset” till hetluften, och allt tyder på att det är vårt JAG som ska läkas! LÄS MER om Chiron i Väduren HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar