Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 15 februari 2020

Merkurius retrograd i Fiskarna 17/2-10/3 2020 - en mental detoxperiod!

En retrograd uppstår när en planet verkar förflyttas bakåt från vår utsiktspunkt här på Jorden. Men egentligen fortsätter planeten i sin vanliga bana, och den retrograda effekten är alltså en slags optisk illusion. 

Merkurius brukar vara retrograd cirka 3-4 gånger om året, något som varar i flera veckor, vanligtvis i omkring 20 dagar. 

Denna period börjar Merkurius gå bakåt (retrograd) den 17/2 vid 12-13 grader Fiskarnas tecken och avslutas sedan den 10/3 vid 28.13 grader i Vattumannens.


 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Alla astrologiska aspekter till Merkurius 3/2-11/4 2020
 3/2: Merkurius gick in i Fiskarna

10/2: Merkurius började sakta ner (”gick in i skuggan”)
17/2: Merkurius stationer retrograd vid 12°53 'Fiskarna
25/2: Merkurius går samman med Solen (närmast Jorden)
4/3: Merkurius Rx går över till Vattumannen
10/3: Merkurius stationer direkt vid 28°13 'Vattumannen
16/3: Merkurius går tillbaka in i Fiskarna
23/3: Merkurius börjar snabba upp
11/4: Merkurius lämnar Fiskarna


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Varje Merkurius retrograd har sina djupare dimensioner. Men de är särskilt uppenbara under en tid som denna med Merkurius retrograd i Fiskarna. Speciellt då den inte varit där så länge sedan 2013.

Innan Merkurius retrograd börjar den 17/2 upplever vi en pre-retrograd skugga, med start den 2/2, precis innan Merkurius gick till Fiskarna från Vattumannen. Detta markerar början på våra personliga retrograderingar. Det kan handla om speciell eller ovanlig information som sätter saker litet ”på kant”...

Många tycker att planer går fel under Merkurius retrograd, samt skyller en myriad av slumpmässiga olyckliga händelser på denna planetariska uppfattning. ”Jag föreslår att man kan behöva "lossa på" sina personliga planer under Merkurius retrograd, för att ha tro på den gudomliga resan”, menar astrolog . (Info)

Lennon Mara, författare och astrolog menar att det finns så mycket rädslopropaganda, om Merkurius retrograder och att det är några av de mest magiska tiderna hon fått uppleva. Mara menar att Merkurius retrograd faktiskt är den bästa tiden att manifestera våra drömmar. 
Hon menar att Merkurius retrograd inte orsakar den dysfunktion man tillskriver den, utan att retrograda perioder har befogenhet att visa oss var våra mentala blockeringar är, vilket ger oss tillgång till vårt undermedvetna så att vi direkt kan möta dem. (Info)

Men beroende på oss själva, så visst kan missförstånd uppstå under en sådan period liksom under alla andra perioder..Den som är medveten kan alltid uppfatta var missförstånd uppstår och medvetet rätta till detta - när de uppstår med eller utan retrograda perioder!

För trots allt handlar det om hur vi själva agerat. Eventuella problem eller krångel vid Merkurius retrograd är inget som bara ”drabbar” oss! Det börjar allt fler astrologer påtala. Därför kan man säga att Merkurius retrograd kommer som ett brev på posten, med ett meddelande, ett ”utlåtande” som bygger på vad vi tänkt, gjort och sagt tidigare. Oh ja det handlar om Karma”!

Medan Merkurius reser genom ”underjorden” (retro) kan vi behöva öva tålamod och vänta på de budskap Merkurius kan avslöja för oss.

Merkurius representerar våra symbolskapande kapaciteter, även språket, och hur vi använder dessa symboler för att navigera i våra liv. Fiskarna representerar en miljö där uppmärksamhet på detaljer kanske inte är så användbar. Ute på det öppna havet omges vi ofta av ett stort hav av likhet, och det kan vara överväldigande till den grad att vi saknar vilka avgörande detaljer som finns. Men då får man lära sig att läsa vattnets rörelse på det sätt som en landnavigerande läser en karta. Varje krusning, våg och dyning (och mycket annat) innehåller detaljerad information om vad vinden gör, vad den har gjort och därför vilken riktning man ska ta. Så under den här tiden, med Merkurius i Fiskarna kan man följa andra ”riktlinjer” och ledtrådar och inte minst använda intuitionen.

Merkurius är ju en gudom av magi, trollformler, koder, lösenord, gåtor och symboler. Merkurius retrograd i Fiskarna kommer med ett magiskt flöde som vi kan manifestera inom oss. Merkurius är en gudom av magiska scenarier som inte är meningsfulla "på papper" utan de är logiska i de djupare dimensionerna av Merkurius retrograd. De överförs via drömmar, intuitiva blixtar och - klassiskt – ”dårarnas” mun på ett underbart ”bakvänt” sätt. Merkurius budskap är multimediala och det finns inte bara en källa.

Om det tycks vara som att alla pratar en ”dialekt från en annan planet” eller att man känner sig missförstådd, så är det dags att kolla ”bakom gardinen” – in sig själv – för att se efter orsaken och lösa den, och sedan ta tag i den magiska avsikten bakom sina fortsatta handlingar. Då kommer det högsta och bästa att följa.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Merkurius retrograd, så himla bra!!!

Efter det att Merkurius retrograd börjar "i full kraft” förväntar sig många de vanliga felkommunikationerna, rese-missöden och teknikfel. 

Men vi kan segla i medvind på Fiskarnas havsvågor så länge vi inte låter vår oro för Merkurius retrograd vara förhärskande genom att se det vi tror är ”dåligt” för oss. Men som egentligen är det bästa - om vi tillåter oss att ”vända på det”!

Det är precis den här typen av tid på tre veckor då saker saktar ner, en tid som omorganiserar - särskilt vad som helst med kommunikation, teknik, mekanik, relationer och allt som behöver en översyn. Vilket är bra!

Du kanske inte kan fixa din ugn, din kontaktlista kanske råkar återgå till en från flera år sedan. Din sökhistorik är en labyrint av neuros. Men, jippi, du lyckas istället knäcka koden för en dynamik som alltid förbryllade dig. Och som du trodde var för alltid. Eller du hittar ”formeln” för ett företag. Det är ju bra!

Du är kanske mållös med oinspirerande människor eller ambitioner, men kan hålla dig uppe hela natten, vältalig som en predikant, med sympatiska och förstående själar eller arbeta med fantasifulla och inspirerande projekt.
Merkurius retrograd i Fiskarna kan göra tiden irrelevant. Men det finns ju fortfarande möten och tidsfrister. Kanske du missar en tredjedel av dem. Men visst, du har lyckats få ihop en melodi och låttext som du tänker skicka in till ett musikbolag… Eller målat om hallen som du länge tänkt göra… Det är bra!

Under Merkurius retrograd kan  saker sakta ner och du får möjlighet att se tillbaka på saker som du kanske har missat. Saker från ditt förflutna kan komma till din uppmärksamhet, och du kan få mer insikter eller information som hjälp till att sammanfatta händelser i ditt liv. Så bra!

Merkurius retrograd är en mental detoxperiod. Du kan t ex inse tidigare försummade delar. Du kanske ser att du behöver uttrycka dig bättre, kanske ser du var du är ”struts” och gömmer huvudet i sanden – eller något annat. Vilket är bra!

Närstående som du inte har sett på länge, kanske för att ni bor långt från varandra kan komma in i ditt liv för att påminna dig om några saker ... Det ger dig tid att reflektera och bli påmind om saker du kanske har låtit glida under radarn.  Så bra!

Om du är född med Merkurius i Fiskarna retrograd är du nog superkänslig och kanske medial. De böcker du läste i femårsåldern eller tonåren kanske känns lika relevanta nu, likt tweetande eller de nya citat som fyllde ditt sinne för fem minuter sedan. Om det är så, ja då kan du blanda det på ett nära genialiskt poetiskt sätt! Merkurius bär snabba sandaler, inte "förnuftiga (fotriktiga) skor." Merkurius retrograd i tecknet ökar inte den "förnuftiga" faktorn, men varför skulle förnuft (Jungfru-Merkurius område t ex) vara det bästa, när nästan ingen kan vara oberörd av Dan Anderssons poetiskt geniala texter som ”Omkring tiggarn från Luossa”? Han hade Merkurius i Fiskarna!

Det är väl någon som är född med Merkurius i Fiskarna som kan säga: ”Jag säger det bäst när jag inte säger allt.”… med smak av havets mystik… Så genialiskt tänkvärt! Sådant är det allra bästa att ”smaka på” under meditation, när Merkurius i Fiskarna är retrograd! Och det är bra!

En potent Merkurius retrograd för dig kan innebära att du känner att du behöver granska dina ord och tänka på vad du säger. Det kan också dröja innan du får ett direkt svar från andra (till mitten av Mars kanske).
Men om nu frustrationen skulle banka på dörren kan du t ex behöva begrunda värdet av dind val och hur de manifesteras.
Det är då bra att ta ett bad för att slappna av gå en promenad på stranden och andas djupt och ”tänka på saker”, titta på en film för att vila sinnet, eller kanske göra något kreativt.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Merkurius är retrograd i Vattumannen 4-9/3

När Merkurius retrograd har sin regeringstid i ”utomjordiska” Vattumannen som pågår 4-9/3, var då mån om tekniska saker! Okej, det kanske inte kommer att vara illa, men med tanke på att Vattumannen är den naturliga härskaren över internet och alla våra elektriska och trådbundna enheter, kan man inte vara för försiktig… Byt till de svåraste lösenorden och stäng av prylarna när du inte använder dem. Lägg ett lock på alla drycker om du dricker nära tekniska saker. Uppdatera och fixa med rensning av dator etc.

Merkurius är hemma i lufttecken, så det borde vara smidigt genomförbart - även om du kan behöva bränna lite ”midnattsolja” för att göra det. Om du  måste fatta ett gruppbeslut så kan du lyssna på de andra först för att förhålla dig till helheten. Och om det inte är möjligt, ta med en gammaldags ”talkingstick”/talpinne (indianernas magiska stav, som löser kommunikationsproblem).till mötet och ställ grundregler. All feedback måste vara konstruktiv - och ingen får använda talpinnen som ett vapen! Om talkingstick HÄR

Men låt inte någon övertyga dig om att det är rätt drag att ”spela struts” under tiden Merkurius är retrograd i Vattumannen - tills det är över.

När Merkurius är retrograd i Vattumannen kan man känna sig mer avskild än vanligt och mer i sitt intellekt (om man känner sig ojordad är det bra att gå ut i naturen). Då har man också möjlighet att ”uppdatera” sitt sinne, genom att kunna se saker från ett helt annat perspektiv. 
Man kan då se sig själv och sitt liv ur en vinkel som visar nya alternativ. Det är en bra tid att lyssna på "aha" -moment som plötsligt dyker upp. Man kan också få oväntade insikter (skriv ner dem). Var öppen för autentiska idéer och redo att uppleva nya inre horisonter

Merkurius upprepar en sextil till Uranus i Oxen tre gånger. Först i direkt rörelse den 5/2, sedan i retrograd rörelse den 28/2, och sist i direkt rörelse den 22/3. Uranus är teknikplaneten och sextilen är en användbar aspekt. Så vi kan lära oss att lösa eventuella tekniska problem under denna retrogradering. Vi bör se tekniska problem, särskilt runt datumen för dessa aspekter, som möjligheter att uppdatera, utöka eller omarbeta vårt förhållande till teknik. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Merkurius retrograd kan vara riktigt intressant

Det kanske märker är att ditt förflutna smyger sig på dig? Människor du inte har sett på år kanske dyker upp i dina drömmar. Kanske kommer en symbol tillbaka från ditt förflutna som brukade återkomma igen och igen. Du kanske återupplever gamla argument. Du kanske är tillbaka i ett gammalt hus som du inte har sett på länge ...

En annan vanlig sak som kan hända är att du kan känna att du är vaken och gör saker, men du drömmer faktiskt. Falskt uppvaknande, som det kallas. Tiden kan kännas ganska förvirrande! När Merkurius retrograderas verkar han resa bakåt, men det är en optisk illusion. En del har berättat om sömnvandring och att de drömmer om att de är redo för arbete, bara för att vara tillbaka i sängen och undrar vilken dag det är!

Det finns de som berättar att gammal rädsla, eller åtminstone sådana teman har kommit tillbaka i drömmar. Det är ett tecken på att man behöver styra dem för att försöka komma till rätta med dem eller bearbeta dem. Eller det kanske inte är dags att vidta åtgärder, men det är en bra tid att tänka på vilket skräp det undermedvetna försöker visa på, det kan vara dags att sortera ut, kasta ut eller omorganisera! 
Se på vad mardrömmar.fick dig att känna, och se om det hänför sig till något annat område i ditt liv som du känner att du behöver se över.

Titta på vad som presenteras. Om det är något från det förflutna, titta på hur det påverkar dig nu. Du kanske till och med drömmer om konflikter som pågår just nu, och de kan vara ditt undermedvetande som ger dig ledtrådar om hur du ska lösa det. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Frågor du kan ställa till dina drömmar 
när Merkurius är retrograd

Ställ en fråga innan du somnar för att få den besvarad i drömtillstånd:

Förslag:

Vad kan jag inte se som hindrar mig från att ***?
Vad behöver jag lösa för att jag ska kunna gå vidare med ***?
Vad behöver jag fixa i mitt liv (förhållande, miljö)?
Är det någon jag bör komma tillbaka i kontakt med?
Finns det en plats, en idé, en person eller ett scenario som jag behöver gå igenom?
Vad behöver jag se igenom – vad är sant eller verkligt och vad är det inte?

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

LÄS MER om Merkurius retrograd HÄR




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar