Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 15 april 2020

Norra Noden till Tvillingarna den 5/5 2020-18/1 2022 – Ett skifte för vår själsliga utveckling på individuell och kollektiv nivå. I vilket astrologiskt Hus sker det för dig?

Månens Noder (Månens knutpunkter, Månnoder) hänvisar till Norra Noden (uppåtgående) och Södra Noden (nedåtgående). Dessa är inte planeter utan matematiska punkter på himlen som visar var Månens väg passerar/korsar Solens väg (kallad "ekliptikan" Info). 

Månen Noder finns alltid i motsatta tecken, vilket återspeglar den astrologiska ”pelarpolariteten”.I vedisk astrologi kallas de Rahu och Ketu, Drakens huvud och svans.  
                             
Ungefär var artonde månad ändrar Månens Noder tecken. Dessa uppfattas som motsatta krafter mellan det som är bekvämt och utmanar. Norra Noden pekar mot den riktning vi bör utveckla. Den handlar om de utmaningar vi har och de livslektioner vi behöver lära oss i det här livet. Södra Noden hänför sig till vår komfortzon” och pekar bort från” vad vi inte behöver rikta in oss på, men som finns där ”som bas”.

När månknutarna ändrar tecken var artonde månad sker ett globalt skifte!

Nu har Kräftan och Stenbocken gjort sitt under ca 1.5 år och Tvillingarna och Skytten tar istället vid den 5/5 2020. (Det är första gången sedan 2001 -2003). Noderna stannar i Tvillingarna och Skytten till 18/1 2022.

Ja, under en tid av arton månader (till 5/5 2020) har Norra Noden huserat i Kräftan medan den Södra Noden huserat i Stenbocken under en resa som bör ha utvecklat och påverkat ”våra rötter”(eller känslan av våra "rötter"). Det har varit en själslig resa där vårt kollektiva och också personliga ”öde” handlat en hel del om kontakt med våra rötter, det har handlat om familjetemat (inte nödvändigtvis den biologiska familjen), hemmiljö och behovet av att värna om ”de nära och kära” samt om närmiljön. Norra Noden i Kräftan har  sannolikt uppmanat oss att arbeta på att utveckla och hålla eller stabilisera vår inre trygghet och ”hemkänsla”, den där ”välbekanta basen” där vi känner att vi hör hemma.

Så förhoppningsvis har vi med oss en stark kontakt med vårt inre liv, har skapat tryggare hemliv och stärkt känslan av vår historia – rötterna - när Noderna nu träder in i Tvillingarna och Skytten, och kommer med ny universell energi under 2020. 

Tvillingarna-Skytten är det stora astrologiska temat som kommer att påverka den totala energin på ett nytt sätt, såväl som för var och en av oss specifikt.

Norra Noden i Tvillingarna pekar mot nya val och tillväxt, ambitiösa önskningar och absorption av nytt material. Tvillingarna är kopplade till information, kommunikation och teknik därför kommer det att vara i fokus för den här tiden. 

Den södra noden i Skytten avslöjar gamla, bekanta problem som behöver smälta, sönderdela, skörda och släppa. Vilket denna tid bl a kan handla om att ifrågasätta sina övertygelser och börja leta efter nya kunskaper (Norra i Tvillingarna) och balansera mellan "tro och kunskap" (Tvilling-Skytt).. 

Och så en sak till innan vi går vidare:
En av många saker som astrologer argumenterar om är om man ska använda ”Medelnoden” eller "True Node". Det är den genomsnittliga medelberäkningen som är ”Medelnoden” för Norra Noden (som jag använder), men vissa astrologer använder ”True Node” (”sanna noden"). 
Astrolog Steven Forrest har skrivit en artikel om noderna. Steven säger att skillnaden mellan positionen för ”Medelnoden” och ”True Node” är liten och att han använder ”Medelnoden” och att hans anledningar är praktiska mer än teoretiska. Se artikeln HÄR



Nedan följer grundläggande kunskap om Noderna. Om det är tråkigt att läsa, rolla vidare till tolkningar…

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Vad representerar de astrologiska Noderna?

Många lever ofta sitt liv och tror att det inte finns någon riktning eller karta, när det ju finns tecken längs vägen för vår jordiska resa. Noderna kan hjälpa oss att hitta vår väg om vi råkar vara ”vilse” och ge vägledning när vi söker en sådan. 

Det finns naturligtvis fler sätt att upptäcka vårt livsändamål. För många är det av stort värde att astrologin påvisar den punkt där man känner sig i linje med sitt sanna livsändamål.

Den ”uppåtgående” Norra Noden fungerar som ett vägledande tecken som guidar oss dit vi behöver ta oss för att ”växa in i framtiden”: Den visar vägen för vår själs evolutionära tillväxt, vad vi behöver utveckla. Så den hänvisar till det som ligger framför oss. Den ”nedåtgående” Södra Noden visar den förflutna utvecklingen, själens tidigare tillväxt. De följande (ca) två åren är det Tvillingarna (NN) och Skytten (SN) som det handlar om (5/5 2020-18/1 2022)!

Norra Noden ”drar oss framåt” och Södra Noden ”drar oss tillbaka”, varför vediska astrologer brukar se den senare (Ketu) som ”dålig” eller gjorde det förr. Från ett mer modernt perspektiv, så handlar det om att se till vad man lärt av ”dåtid” (Södra Noden) något som man ju bär med sig, samtidigt som man bör rikta in sig mot framtida själslig växt (Norra Noden) och även finna en balans mellan de båda Nodernas egenskaper (enligt de stjärntecken de befinner sig i). Visst kan Södra Noden ibland få fram det ”sämsta” i oss, men det visar också var det finns arbete som ska göras för att nå löften om Norra Nodens inkörsport (gateway).

Precis som med Merkurius och andra planeters retrograder ser de flesta astrologer inte bara det ”dåliga” (en del väljer dock att se det ”dåliga”, vilket är en felaktig astrologiskt tolkning – Om det finns att läsa HÄR). Det är bra att det numera frodas ett ”omtänkande” gällande den Södra Noden (och retrograder) bland världens astrologer! Numera handlar synsättet istället om att vi behöver vända oss till vårt förflutna (Södra Noden) för att kunna läkas, detta för att vi därefter ska kunna röra oss mer effektivt mot framtiden! Detta är en viktig del av själens arbete, det är en viktig aspekt för utveckling.

Astrologen Dane Rudhyar har sagt att den Södra Noden inte bara är en plats för ”förfall eller sönderfall”, utan också är vår ”fröliknande omkanalisering” till kreativt uttryck och andlig utveckling. 

De betydelser som tillskrivs Norra- och Södra noden - också till de två hemicyklerna som dessa börjar - härleds från den grundläggande betydelsen som getts i vår civilisation sedan historiens gryning, att varje rörelse riktas mot norr. Rörelser norrut är rörelser mot andan; rörelser söderut är rörelser från andan, vilket kan innebära antingen frigörande av andan mot jordisk manifestation (spirituell inkarnation, offer, fröets fall till marken) eller ett tillbakadragande från andliga värden eller från ett tillstånd av samordning (också, förfall, sönderfall, urholkning av icke anpassade element och motstånd).

Till sist och syvende handlar det alltid om hur medvetna vi är om de kosmiska processernas djupaste mening, samt hur vi därmed ”använder dem”! Så som det var för väldigt länge sedan, i forna dagar, där astrologin praktiserades med kunskap, respekt och medvetenhet.

I vårt personliga horoskop visar Norra Noden på vårt eget, personliga ”öde”. Den beskriver karma, de lektioner vi ännu inte har behärskat. Det är vad vi kom hit för att lära oss, det är avsett att bli (utvecklas till) vår högsta potential. Det kan vara svårare att utveckla vår Norra Nod då vi känner oss mer bekväma med den Södra Noden, som representerar det själen utvecklat och uppnått i förflutna, eftersom det inte finns någon stor utmaning där.

Den Södra Noden upplyser oss om våra tidigare liv och de lektioner vi redan har behärskat. Genom Södra Noden släpper vi människor, platser och saker som vi bär med oss ​​som inte längre behövs, men vars lärdomar bildar ”basen” för den Norra Nodens utvecklingspotential. Södra Nodens tecken och hus beskriver det som sker naturligt för oss, det vi redan har fokuserat på och uppnått. Vill du veta stjärntecknen där du har dina födelse-Noder så se HÄR.

Kollektivt förändras Nodernas fokus för de kommande arton månaderna till Tvilling- och Skyttpolariteten. 
Även om Nodernas transiter ofta motsvarar betydande händelser i våra liv så kanske det inte kan igenkännas omedelbart, utan senare kan ses som betydande vändpunkter. 


Längre ner kan du läsa om hur de transiterande Noderna påverkar de astrologiska Husen (=livsområden). Du kan där ta reda på hur energin inverkar i ditt eget astrologiska Hus.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Vår evolutionära DNA-spiral och Noderna

Månens knutpunkter (Noderna) sägs vara direkt kopplade till dubbelspiralen i vårt DNA, som representerar Yin och yang, en inbyggd del av systemet för energikällorna som kallas chakras: Syd- och Nordnoden motsvarar chakrana för ”Earth Star” som finns nedanför det första chakrat/rotchakrat och ”Soul Star” som finns ovanför det sjunde chakrat/kronchakrat.

I det personliga horoskopet representerar Noderna DNA som har genetiskt samband med denna livstid och våra kroppar. De representerar våra individuella karman och våra själars specifika behov mot evolution. Och utifrån vårt nya förhöjda perspektiv är vad många misstänkt länge, äntligen klarlagt ... att våra karman inte är skilt från vår familjs karma ... och helandet av vår egen karmiska situation kan läka familjens karma för många generationer bakåt och framåt. Hitta dina egna horoskops noders stjärntecken: HÄR.

När ”ödesnoderna” rör sig genom varje tecken en gång vart 18.65 år har vi också chans att flyttas vidare runt vår evolutionära DNA-spiral.

Norra Noden är vår dharma, den Södra Noden är vår karma. De är områdena inom vår jordiska existens där 5D-jaget gränsar till 3D-jaget och de enda punkterna i det personliga horoskopet som rör sig medurs runt tecknen – på väg tillbaka till källan.
LÄS MER: HÄRHÄR, HÄR 

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

Norra Noden i Tvillingarna 5/5 2020-18/1 2022
Vad betyder det kollektivt?

Den kosmiska klockan som tickar, när himlakroppar och astrologiska punkter följer sina rörelser och bildar himmelska mönster, ger känsla, mening eller budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Vi är förkroppsligandet av vårt födelseögonblick och vi representerar var och en av oss ett ögonblick i tiden. Så varje bråkdel av tiden ett syfte. Astrologer spårar och tolkar de kosmiska rörelserna.

Norra Noden som bl a symboliserar en framväxande evolutionär möjlighet för själen, går alltså in i Tvillingarna den 5 Maj 2020 (till 18/1 2022) och den Södra Noden som bl a speglar den grund vi har för att möjliggöra den utvecklingen, går då till Skytten.

Vi kommer troligen att behöva justera våra uppfattningar/övertygelser om vad som ger våra liv mening (Skytten) och hitta ett sätt att öppna våra sinnen för andra idéer som hjälper till att omforma vilka vi tror att vi är och reflektera över vad våra liv handlar om, kanske genom att iaktta vår omgivning eller genom kommunikation (Tvillingarna).

Det är en själslig resa där vårt kollektiva och också personliga ”öde” mycket handlar om mångsidighet, reflekterande, samlande av information, uttrycka sig, nyfikenhet på kunskap. Vi får näring från Norra Noden genom att engagera oss i dess energi.

Tiden innan Norra Nodens inträde i Tvillingarna börjar riktningen kring känslan för ”rötter”, bakgrund, hem- familje-trygghet- och känslobetoning som fått mer utrymme att växa som ”ödesutveckling” under arton månader med Norra Noden i Kräftan att avta. Något som vi fått möjlighet att balansera med känslan eller behovet av yttre status, alla ”måsten” och ansvarsfulla ”uppdrag” eller positioner för att tillfredsställa kraven på att vara ”någon” i det här samhället…

Nu möter vi istället en tid då Norra Noden går in i Tvillingarna tecken och det kan innebära att vi denna tid vill ta reda på, se fakta som rör det som är omkring oss i vardagen (Tvillingarna): Vi tenderar att söka information och kunskap om det som sker omkring oss, och balanserar dessa med de mer ”vidsvepta/globala/världsliga” ”sanningarna” eller trosuppfattning (Skytten). Vi kan därför mer se på situationer i tillvaron i förhållande till det mer världsliga och kanske också se på det med filosofiska eller existentiella tankar.

Nya sätt, nya strukturer och nyfikenhet till frågesystem och övertygelser är en del av omvandlingen av denna nya Nod-cykel. Så vi möter en tid då vi förmodligen börjar ställa många, många fler frågor (Tvillingarna) för att få svaren och också avväger dessa utifrån ”en bredare bild” (Skytten).

Genom att hämta stora mängder information, får vi ju andra perspektiv och kan också få nya idéer, kunskap och insikter som generar lösningar. Vi kan också komma att utveckla ett större ”nätverk” med kontakter och ökade dialoger som kan handla om hur man kan utveckla saker vidare – det kan gälla i vardagen, tekniska saker och ”bollande” av utvecklande idéer. Vi följer sannolikt trender inom utbildning, lärande och undervisning. Det är en tid då vi kommer att bli mätta på information!

”Hursomhelst” så kommer sannolikt den mentala aktivitet öka, fler nätverk skapas och lättare sociala möten kan öka för att upprätthålla vårt behov av kontakter med många andra, variation och aktivitet.

***~¨*.¸¸¤¸¸.•*¨~*•¤~*****~¨*.¸¸¤¸¸.•*¨~*•¤~**

Planeters inverkan på noderna denna tid!

När Södra Noden har kommit in i Skytten under Maj 2020, går den i trigon med Mars, vilket förstärker Tvillingenergierna! Det betyder att vi kan känna extra behov av att undersöka ”vart vi är på väg” i livet och kanske känner vi för att kasta ut de aspekter som inte längre är i linje med vår erfarenhet och fortsatta väg. Det kan ge en känsla av att vilja börja om på nytt! 

I början av 2021 går Noderna i kvadratur med Neptunus och vi kan känna viss förvirring, osäkerhet, tvivel eller oklara över vart ”vägen leder”. Är ”jag på rätt spå”, kanske en del frågar sig. Det är bra. Att tvivla och söka betyder att man kan finna en väg som man inte hade en aning om, men som är precis vad man behöver! Så se det son något nödvändigt, och ”håll inte fast” vid de trosuppfattningar som hittills varit gällande. Det kan vara viktigt att släppa något ”envist” för att tillåta universum visa vägen! Det kan vara dags att förnya livssynen och vägen!

Men i Februari 2021 går Jupiter och Norra Noden i trigon! Då kan Jupiter ”ge råd om hur vi klokt kan lösa och se över våra övertygelser” och även hur vi kan finna något som kan stärka känslan av mening i livet. Jupiter står bl a för expansion och utvidgning, och det betyder att vi kan komma att undersöka vår underliggande livsfilosofi för att se hur väl den stämmer med vårt liv och omkringliggande händelser, både i privatlivet och i världen som helhet. 
                                                        
Framför allt är det bra att ha varit tvivlande under Januari och undersökt vår underliggande livsfilosofi eftersom Norra Noden kommer i trigon till Saturnus i Vattumannen i April och Maj 2021 och aspekten fortsätter över sommaren vilket kan innebära att efter ”förvirring”, oklarheter och ”släppning” av något som inte tjänar oss väl längre, finns alla möjligheter att börja inse viktiga saker, och få en känsla av vishet så att man med klart sinne kan se vägen framåt, i förhållande till det som hänt och framtiden och det i ”nuet”.

Så ju mer vi kan släppa oavsiktliga eller ineffektiva övertygelser under början av 2021 året, desto mer kan vi öppna för potentialen att integrera en ny vision senare under året!

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Vad kan Norra Noden i Tvillingarna innebära på det personliga planet?

Norra Nodens tema i Tvillingarna är vår arton månaders ”Dharmaväg” (ungefär: övning/lärdom som leder till lidandets slut”, Info) där nu först Norra Noden i Kräftan manifesteras, dvs vi bör bl a utvecklat sådant som ökad omsorg om vår hemmiljö, stärkt emotionella band och vårdande egenskaper, vi kan ha dykt i känslohavet och berikat vårt inre samt fått starkare känsla för våra rötter.

Det har hos många fått ett mer autentiskt uttryck, och det finns med som ”bas” och är till nytta kollektivt, när vi nu går vidare för att möta Noden i Tvillingarna.

Nu uppmanas vi att ”flyga ut ur det lilla boet/hemmet med de färdigväxta vingarna” och för att undersöka tillvaron med nyfikenhet och börjar ifrågasätta saker istället för att ta saker som är allmänt gällande, eller andras övertygelser.

Vi leds in i en värld med nya möjligheter och dimensioner av tankar som kan skapa fakta och sanning. Genom att utveckla Tvillingarnas egenskaper kan vi sedan vara till nytta kollektivt genom ökad faktakunskap, starka åsikter utifrån helt nya upplevelser och data som är byggt på filosoferande och sökande efter att förstå helheten. Vi kan mer se och förstå den stora bilden i förhållande till den lilla bilden.

Vi kan utveckla en större känsla för vår omgivning, mer nyfikenhet på det som sker omkring oss och begrunda vår sanning i någon eller annan form: Samtidigt som vi kan se saker i bredare perspektiv utifrån livserfarenheter och ge dem en grundläggande känsla av förståelse för hur livet utvecklas i större skala.

En viktig punkt är att vi på en personlig nivå behöver anstränga oss för att förstå den andras värderingar och övertygelser. Inte minst genom att beakta en annans synvinkel (Tvillingarna). Den kan då ”förfina” det som hör Skytten till och lär oss att uppmärksamma våra egna sätt att uttrycka oss i kommunikation.

Vår ”ödesinriktning” pekar på att vi behöver utveckla en balans mellan att söka objektivitet och fakta å ena sidan och att hålla fast vid en subjektiv förståelse, fast förankrade i åsikter och vidvinkelperspektiv å andra sidan. Samt att förmedla andligt tänkande i det praktiska livet, överföra det i begriplig form och tydligt visa sambandet mellan den filosofiska och ädla kunskapen och värderingarna i vardagen.

Med Södra Noden i den filosofiska Skytten har vi lite spirituellt guld med oss från det förflutna, och nu är tricket att ta de gamla visdomarna och den nya "Tvilling-street smartheten" och förena dem. Vi bör låta världen veta vad vi alla har att säga, inte minst på det underhållande sättet!

Vi kan komma att upptäcka att skriva, undervisa, sälja, rådgiva och kommunicera i alla former kan ge stor framgång – och som utvecklar oss på vårt ödes väg.

Tiden mellan 5/5 2020-18/1 2022 är vår chans att slutföra de saker som inte löstes upp andra perioder när Norra Noden likt nu befann sig i Tvillingarna och Södra Noden i Skytten: Sist var 14/4 2001 – 14/4 2003. Försök att komma ihåg vad som hände då, så kanske du kan få en känsla om vad som väntar ca ett och ett halvt år framåt. Tidigare perioder var mellan 17/3 1983 -11/9 1984, mellan 26/8 1964-19/2 1966  eller så långt tillbaka som mellan 4/12 1945 - 2/8 1947.

Den transiterande Norra Noden är ett kollektivt manifest, vår uppgift, vår avsikt. Hur kan vi skapa en ny social struktur som hedrar teman som tillhör Tvillingarnas tecken, där vi ”tjänar Sanningen”, i detta fall sådant som tillhör den kommunikativa aspekten, att ställa egna frågor och upptäcka svar som förklarar? Men inte utan att vi ser till det stora och världsliga och tagit in kunskaper om alla världens hörn (Skyttentemat). 

Så hur kan vi hitta en balans mellan detta? 
Vi får ju chansen att flyttas upp en högre oktav av vårt syfte inom dessa teman!

Tvillingarna styrs av den snabbfotade och bevingade budskapsplaneten Merkurius gudarnas budbärareHan visas vanligtvis med lätta sandaler och en bevingad hatt, som passar perfekt med Tvillingarna luftiga vibrationer. Merkurius utförde förfrågningar och uppgifter på kommando av andra gudar, till och med att anta flera personas för att fullgöra sina uppdrag. Han hade väldigt många olika egenskaper och var kommunikatorn, som kunde tala med alla oavsett språk och bakgrund.

Vi kan börja känna att vi dras mot vibrationen av (ungefär):”Jag vill ”flyga från ämne till ämne” och lära mig lite om allt och om alla, berätta, kommunicera och se olika perspektiv och synsätt, vara med i nätverk, lära ut om allt möjligt. Jag vill vara uppdaterad om trender inom kommunikation, ta del av nyheter. Bli informerad. Jag bryr mig om vad som händer just nu och vill också förstå universella sanningar, och lära mig vad människor
verkligen tycker genom att fråga dem”,

Själens syfte denna tid: Det är en tid att fördjupa oss i livets fullhet och kaos; följa nyfikenhet, vara kommunikatörer och våga riskera trygghetszonen för ett äventyrsliv, både i det inre och yttre.

De som skickligt kan berätta sin sanning och sina historier, med objektivitet och reflektion, väcker andra till stor insikt. Kommunikation är en nyckel, men kommunikation är inte begränsad till enbart ord; den finns också inneboende i konsten, i läkningspraxis och i relationer. När kommunikationen fungerar välgörande, kvickt och med nyfikenhet, så har vi funnit ”ungdomens elixir” i tillvaron som en effekt av Tvillingarnas spegling!

Hur kan man integrera transiterande Norra Noden i Tvillingarna?

Genom hög exponering för böcker och artiklar
Genom onlinekommunikation
Genom att inte stanna på en plats för länge
Genom regelbundna aktiviteter under dagen
Genom att se själva livet som ett spel snarare än ett ultimatum
Genom att se humor i saker (särskilt allvarliga omständigheter)
Genom att ha en mängd hobbyer och intressen samtidigt

Om du har planeter och/eller vinklar i Tvillingarna och Skytten i det personliga födelsehoroskopet, så korsar Norra Noden dem eller går i konjunktion med dem under den här tiden. Vad betyder det för dig? Kanske vill du att livet ska förändras. Vad kan du förlora? Vad kan du få? Det handlar om en process, inte allt på en gång…

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Månnodernas transitering i ditt horoskops Hus

På det personliga planet kommer Tvillingarnas och Skyttens teman att märkas i ditt horoskops astrologiska Hus, när Månens Noder rör sig där - transiterar det.

Slutför först vad du behöver, avseende transiterande Noder i Kräftans och Stenbockens Hus som nu går mot sin ände och andra teman är på väg in - alltså Tvillingarnas och Skyttens. Lösa trådar? Oavslutade kapitel? Vad behöver du veta? Vart vill du gå? Tillbringa lite tid och meditera om detta. Meditera på ditt födelsehoroskop.
Det finns där.

När transiterande Noder går över till Tvillingarna och Skytten kan du märka ökad kommunikation, kanske i form av ny information, som kan leda till en personlig väg på något sätt, vilket påvisas av de astrologiska Husen där Noderna vistas denna tid. Norra Noden i Tvillingarnas tecken kan sätta dig på en ny väg (enligt Huset) med nya kommunikativa möjligheter som du inte har kunnat tänka ut... Trots detta är det bra att vara försiktig med störningar på grund av tvillingsenergins muterbara/föränderliga väsen. Annars kan du gå vilse mitt i all ny information och möjliga vägar.

För att veta var Månens Noder hamnar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länkar där du fyller i data - du kan prova:
HÄR  HÄR  HÅR HÄR HÄR eller HÄR
Du kan där också se var du har Noderna i ditt personliga horoskop. Alltså där de befann sig när du föddes.
Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig!

Så hur kollar man var Månens Noder nu befinner sig? 
De befinner sig i Tvillingarna (Norra) och Skytten (Södra), de kommer att vandra från grad 0 till 30 den här tiden, så i dessa tecken kan du beräkna i vilka hus de befinner sig, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som är markerade med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Sist Norra Noden var i Tvillingarna och Södra Noden i Skytten var mellan 14/10 2001-14/4 2003. Fundera på hur den tiden tedde sig för att få en ”hint” om hur det kan te sig för dig denna tid mellan 5/5 2020-18/1 2022

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop
där Månens Noder passerar mellan 5/5 2020-18/1 2022.

Södra Noden som reser genom ett Hus ger upphov till teman från det förflutna som handlar om det livsområde som det Huset ”handhar”. 
Norra Noden som reser genom ett Hus presenterar dig för människor och situationer som hjälper dig att utvecklas i ditt liv inom det området som det Huset ”handhar”. 

Vi tittar på hur det kan tolkas:

Noderna som passerar ditt första/sjunde Hus ger upphov till teman/situationer som handlar om ditt yttre jag (första Huset) kontra möten med andra (sjunde Huset) – en spegling mellan ”du och jag”.
Norra Noden i det första Huset/Hus1 och Södra Noden i det sjunde Huset/Hus 7
uppmuntrar dig att förbättra din känsla av din egen identitet (första Huset) genom dina relationer med andra, och förnya dig själv och Södra Noden i det sjunde Huset påminner dig om att kärnan i dina relationer är din egen individualitet och uppmanar dig att frigöra dig från vänrelationer och/eller partnerskap som inte längre tjänar dig.
Norra Noden i det sjunde Huset/Hus7 och Södra Noden i första Huset/Hus 1
uppmuntrar till att bygga eller stärka relationer och partnerskap med likasinnade själar. Södra Noden i första Huset uppmuntrar dig till att skapa en stark självbild och projektera en mer kraftfull persona.

Noderna som passerar ditt andra/åttonde Hus ger upphov till teman/situationer som handlar om dina personliga värderingar och resurser (andra Huset) i förhållande till delade resurser och erfarenheter, även passion och omvandling ”död-pånyttfödd” (åttonde Huset).
Norra Noden i det andra Huset/Hus2 och Södra Noden i det åttonde Huset/Hus 8
uppmuntrar till omsorg, harmoni och ”hemkänsla” gällande ägodelar och att skapa en trygg bas i ekonomiska mål. Södra Noden i det åttonde Husets tema är intima relationer och behov och/eller delade ekonomiska situationer, samt bearbetning av gamla känslor för att ”pånyttfödas”.
Norra Noden i det åttonde Huset/Hus 8 och Södra Noden i det andra Huset/Hus 2
väcker sådant som är av djup betydelse gällande intimitet i dina relationer och kan uppmana till att ta itu med resurser, medan Södra Noden i andra Huset kan ge upphov till situationer som rör släktens arv eller resurser.

Noderna som passerar ditt tredje/nionde Hus ger upphov till teman/situationer som belyser kommunikation, släkt/syskon och ”bonuspersoner i familjen samt kortare resor (tredje Huset) kontra kunskaper på högre nivå t ex utbildning/kurser och/eller filosofisk inställning, andliga övertygelser, samt kontakter med anda kulturer (nionde Huset).
Norra Noden i det tredje Huset/Hus 3 och Södra Noden i det nionde Huset/Hus 9
tenderar att skapa behov av att i bästa ”kräftanda” reflektera över vår historia, kanske att ”gräva i släktens historia” (släktforskning) eller att gå på djupet med äldre, kloka kunskaper… medan Södra Noden i det nionde Huset belyser områden där du kan behöva släppa ”gamla mossiga” idéer och tankar i för att ge plats åt större visdom. Kommunikation och reflektion är nyckelord.
Norra Noden i nionde Huset/Hus 9 och Södra Noden i det tredje Huset/Hus 3
skapa hunger efter högre kunskap och hjälper till med att expandera din horisont och utblick genom att lära dig om världen, medan Södra Noden i tredje Huset tenderar att skapa djupare tankar om livet, än vad ytan påvisar - att reflektera över saker och ting vilket påverkar ditt synsätt vad gäller tillvarons grundläggande uppbyggnad..

Noderna som passerar ditt fjärde/tionde Hus representerar polariteten mellan din inre värld, de närstående och hemmet (fjärde Huset) med yttre världens ”roll”/status och kallelsen (tionde Huset). 
Norra Noden i det fjärde Huset/Hus 4 och Södra Noden i det tioende Huset/Hus 10
drar din uppmärksamhet inom dig, där rötterna i ditt psykologiska arv ligger och uppmuntrar dig till att hitta trygghet inom dig, medan Södra Noden i det tionde Huset kallar din uppmärksamhet mot begränsningen av att leva livet strikt i yttervärlden och hjälper dig att kunna släppa på de kraven.
Norra Noden i det tionde Huset/Hus 10 och Södra ”Noden i det fjärde Huset/Hus 4
hjälper dig att skapa en fördjupning gällande kall/livsväg/karriär med en koppling till din ”rot” (familj, bakgrund och trygghet) eller att du finner en ny väg… och som balanseras mot Södra Noden i det fjärde Huset som manar till att bearbeta sådant som familjeroll och din egen enskilda historia så att du kan finna en känslomässig ”bas” mellan ditt kall och de närstående i framtiden.

Noderna som passerar ditt femte/elfte Hus tar dig från individuellt självuttryck (femte Huset) till delade erfarenheter med omvärlden och engagemang i gemenskap/grupper (elfte Huset).
Norra Noden i det femte Huset/Hus 5 och Södra Noden i det elfte Huset/Hus 11
hjälper dig att sätta upp nya mål för livsstilbyte, skapa en djupare känsla i det sätt du uttrycker dig på, medan Södra Noden i elfte Huset kan medverka till att du ”släpper” vänner, eller grupper som behöver spela en mindre roll i ditt liv, till förmån för att du inspireras till att gå in i personliga ”hjärtefrågor” i ditt privatliv.
Norra Noden i det elfte Huset/Hus 11 Södra Noden i det femte Huset/Hus 5
kan inspirera dig att söka nya grupper och nya vänner och öppnar dörrar till effektiv gruppdynamik, medan Södra Noden i det femte Huset medverkar till att du fokuserar på det individuella jagets uttryck och att frigöra egosaker, finna balans i romanser/flirtar och alla former av att ha roligt och njuta av livet... 

Noderna som passerar ditt sjätte/tolfte Hus balanserar livets kroppsliga behov, de dagliga rutinerna som man kan ”fastna” i (sjätte Huset) med själens längtan efter att lösgöra kraven till förmån för transcendens (tolfte Huset). 
Norra Noden i det sjätte Huset/Hus 6 och Södra Noden i det tolfte Huset/Hus 12
Inspirerar dig att ta hand om kroppen som själens tempel och skapa rutinsysslor för att förbättra arbetsmiljön eller det dagliga livets uppgifter, att vara noga med kost, hälsa, medan Södra Noden i den tolfte Huset ökar behovet av att balansera rutiner med att ha tid ensam – tid för andrum.
Norra Noden i det tolfte Huset/Hus 12 och Södra Noden i det sjätte Huset/Hus6
ger en önskan om trygghet och förankring längs den andliga vägen och upplevelser av enhet eller att undersöka det omedvetna sinnet, medan Södra Noden i det sjätte Huset skapar behov av att rena kropp och själ och hålla dagliga rutiner hemma eller på jobbet… Att hitta en balans mellan de dagliga göromålen och vila eller något som rör avskildhet från den vanliga ”yttervärldspulsen”.

***~¨*.¸¸¤¸¸.•*¨~*•¤~*****~¨*.¸¸¤¸¸.•*¨~*•¤~**


LÄS MER HÄR, HÄRHÄRHÄR, HÄRHÄR  HÄR 

LÄS MER OM NODERNA (eller Drakens huvud och svans) HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar