Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 24 mars 2021

Tips på renande fullmånemeditationer för alla 12 stjärntecken

Varje månad står fullmånen i ett nytt av alla de 12 stjärntecken runt oss på stjärnhimlen; Man kan använda det specifika fullmånestjärntecknets energi för läkning. 

Att läka med måncyklerna hjälper oss att få tid att lyssna på våra intuitiva jag. Det gör att vi kan dyka ner i djupet av vad vi behöver och låta vår inre visdom tala till oss. 

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO. Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

Man kan säga att de arketypiska egenskaperna är krafter som lever i och genom stjärnbilderna och som, beroende på våra horoskop, mer eller mindre genomströmmar oss. Den himmelska modern, Månen, är vid varje fullmåne som ”en spegel som hålls upp” så att vi får möjlighet att möta de arketypiska egenskaperna i oss själva och lära känna vårt inre för att förstå och frigöra gamla känslor m m. 

Om man använder fullmånens energi medvetet kommer man att få insikter genom drömbilder som visar vad som behöver ”åtgärdas”/korrigeras”. Om man ignorerar det som förs upp till ytan, ignorerar man sig själv – och sin egen magi. Så, använd gärna denna fullmåne som ett ”själsligt redskap” för att skapa din verklighet genom att välja vad du vill släppa in eller ”spinna på”/väva in i ditt energifält! Se en ny framtid... och rikta din energi dit.
Under fullmånen är det tid att tona in sig på stillheten och gå inom sig själv och lyssna inåt:

Man kan då t ex 

1: meditera och ställa frågor som “stämmer med” fullmånens stjärntecken 
När man ställer frågor blir man medveten om eventuell obalans och kan sedan mentalt påverka sig själv i de situationer det handlar om.

2: gå djupt och bearbeta på det känslomässiga planet 
När man bearbetar på det känslomässiga planet kan man frigöra blockeringar som skapar obalans och snabba på processen.
3: eller affirmera.
När man affirmerar tar man in tecknets energi, så att man “programmerar sig” med det “bästa”.

Se förslag nedan gällande varje stjärntecken.

Man gör den variant av 3, för varje tecken, som känns bäst. Säg ungefär så här: "Jag ber om att få vägledas och att få hjälp att rensa mina känslor och möjlighet att börja om på nytt." Det viktigaste är att be en bön med ödmjukhet och “genom hjärtat“ att det allra bästa kommer att ske. Och om du behöver gråta, så ska du gråta ut! Var inte rädd för att gråta eller vara arg, för det handlar om frigörelse!

Gör helst meditationen på natten eller kvällen. Börja med att dra bort eventuella gardiner för fönstren för att släppa in fullmåneljuset. Släck lampor för att vara mer nära kopplad till himlen och få hjälp av månskenet att rena utrymmet. Eller helst gå utanför, om vädret inte är dåligt och du har ett bra utomhusområde.

OBS: Du behöver ta reda på vilket stjärntecken som gäller varje gång. Kolla det HÄR HÄR eller HÄR 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips på alla 12 stjärnteckens fullmånemeditationer

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~


VÄDURENS FULLMÅNEMEDITATION

Vad handlar Vädurens tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta hjälp av dessa energier?

Universum gav var och en av oss bl a Vädurens gåva - egenskaper som framåtanda, god kampanda, temperament och initiativkraft och något mycket viktigt för vår överlevnad på denna planet och som gör att vi inte blir utslätade och viljelös och det är EGOT, (inte egoism däremot), d v s "jag-känslan - vår identitet. Det är inte säkert att alla utvecklat dessa fina gåvor av styrka och kraft ELLER har dessa i balans, men med fullmånen i Vädurens stjärntecken är det läge att ta itu med balansen gällande dessa energier och egenskaper: 

Förslag 1: 
Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar, kopplade till Vädursfullmånen:

 Förslag på frågor som hör ihop med Vädurens stjärntecken som kan ge ökad självmedvetenhet.

-- Strävar jag alltid efter att ha inflytande, en önskan att dominera och få personligt erkännande?

 (Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att kunna ”vila i mig själv” och känna att jag duger som den jag är?)

-- Är jag inställd på att vinna, en konkurrenstyp som ständigt har en slags kapplöpning?

 (Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att kunna slappna av och oftare ”bara vara”?)

-- Är jag rastlös och otålig? Är jag alltid aktiv och vill att något ständigt ska hända?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att frigöra denna rastlöshet?).

-- Är jag den som ofta sätter igång saker, som påbörjar något och sedan tröttnar och följer inte upp? Har jag svårt att hålla mig till en handlingsplan?

 (Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att bli bättre på att slutföra saker?).

-- Är jag modig på ett våghalsigt sätt?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att inte vilja ha de ”kickarna” av att ha vågat stundom dumdristiga saker?)

-- Är jag en person som faktiskt är självcentrerad eller självisk…?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att se och möta andra?)

-- Har jag en benägenhet att vara för oberoende och viljestark och ofta ”kör över” andra eller liknande?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att få mer kraft och stabilitet som person?)

- Har jag en tendens att vara hetlevrad, humörsstyrd, ja, aggressiv och stridslysten, kanske reagerar med “explosiv ilska”?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att bli stabilare?)

-- Är jag starkt passionerad, på ett sätt som gör att jag alltid är inställd på att låta ”leva ut alla lustarna” på ett själviskt sätt?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att bli ”mjukare” och kanske mer sensuell så att jag kan vara i samklang med en annan person?)

-- Är jag väldigt rakt på sak "rakt i ansiktet" så att jag ter mig oförskämd – och anser att det är sund "ärlighet"?

(Om det nu verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att dämpa denna typ av ”ärlighet” och lära mig säga mer genomtänkta saker, vid ”rätt” tillfälle på ”rätt” sätt – en riktigt sund ärlighet, alltså?

- Har jag en attityd som liknar ”flytta er ur vägen, här kommer jag”? Eller har jag en ”mig först attityd” och vill alltid vara först? Och kanske verka värst och bäst?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att bli mer i harmoni och skapa en mjukare attityd som också skapar mer närvaro i kontakter med andra?

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Förslag 2:

Möt och ”arbeta” på djupet med känslor som kopplas till Vädurens fullmåne:

HÄR är förslag på frågor att inspireras av för den som vill göra en månresa för att rensa i det inre. Var inte rädd för att gråta eller vara arg, för det handlar om frigörelse!

-- -- Strävar du alltid efter att ha inflytande, en önskan att dominera och få personligt erkännande?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan möta dig själv bakom dessa känslor och också förstå varför. Känn att du är helt okej, även utan detta. Medan du förnimmer att det så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- -- -- Är du modig på ett våghalsigt sätt?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, försök att möta dig själv bakom denna våghalsighet och också förstå varför. Medan du gör det känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- -- -Är du rastlös och otålig? Är du alltid aktiv och vill att något ständigt ska hända?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan möta dig själv bakom detta och också förstå varför. Känn att du är helt okej. Känn att du får – kan - ta det lugnt. Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- -- Är du den som ofta sätter igång saker, som påbörjar något och sedan tröttnar och följer inte upp? Har du svårt att hålla dig till en handlingsplan?

Om det tycks vara så. Försök då att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Eller var det en händelse – eller flera - som påverkat dig? Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- -- -- Är du en person som faktiskt är självcentrerad eller självisk…?

Om det tycks vara så: Försök att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta. Finns det någon händelse – eller några händelser – som gjorde att du blev ”jagfixerad”? Eller har du fått ”för mycket” uppmärksamhet t ex? Känn att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- -- Har du en benägenhet att vara för oberoende och viljestark och ofta ”kör över” andra eller liknande?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Om det är så: tala om för dig själv att du kan ta det lugnt och ”bara vara”. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Är du starkt passionerad, på ett sätt som gör att du alltid är inställd på att låta ”leva ut alla lustarna” på ett själviskt sätt?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn?. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- --- Har du en tendens att vara hetlevrad, humörsstyrd, ja, aggressiv och stridslysten, kanske reagerar med “explosiv ilska”?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Om det är så: tala om för dig själv att du kan ta det lugnt och ”bara vara”. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- -- -- Är du väldigt rakt på sak "rakt i ansiktet" så att du ter dig oförskämd – och anser att det är sund "ärlighet"?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- --- Har du en attityd som liknar ”flytta er ur vägen, här kommer jag”? Eller har du en ”mig först attityd” och vill alltid vara först? Och kanske verka värst och bäst?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Du kan ”bara vara” - lugn och balanserad. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Vädurens stjärntecken kopplas till huvudet - hjärnan och skallen – samt ytteröron, näsa och hud i ansiktet och på huvudet och även blodtrycket. Finns blockeringar där så kan energin inte flyta fritt i de delarna av kroppen. Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek. Det är alltså en bra tid till att ”tala till sitt blodtryck” med kärlek.

Just denna fullmåne, är det extra bra att ”återvända” till sin födelse, till födelsestunden, då vi gjort ”entré” hit genom vår moders kanal. Att uppleva den stunden kan vara mycket uppfriskande och verkligen förlösa väldigt mycket av det som finns blockerat. I denna artikel om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar kan man rolla ner till stycket: ”2: Manifestera din känsla som nyfödd: LÄS HÄR HUR:

(Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar: HÄR

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Förslag 3:
Vädurens fullmåneaffirmation: 

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag): ”Likt Väduren förbränner det gamla, förbränner jag allt gammalt som inte tjänstgör mitt högre jag. Jag upplever blockerade känslor för vad de är, frigör dem nu med ren kärlek – och tackar för de insikter jag fått genom att jag har burit på dem. Jag förbränner allt som tyngt mig och går vidare i min kosmiska utveckling. Jag ser på det som skett och präglat mig känslomässigt med acceptans därför att: “JAG ÄR EVIG KÄRLEK”! JAG ÄR – är - fylld av Vädurens varma kärlek och jag ger också ut energi av varm kärlek till min omvärld”.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

OXENS FULLMÅNEMEDITATION

Vad handlar Oxens tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta hjälp av dessa energier?

Universum gav var och en av oss bl a Oxens gåva: d v s förmågan att basera livet på de jordnära materiella behoven för överlevnad och trygghet och också de fysiska gränserna (till skillnad mot ex. Fiskarna som mer handlar om ”gränslöshet” och det immateriella). Vi har fått förmåga att skapa materiell tillgång genom naturens resurser genom tålamod, praktiskhet och envishet, samt också en sensuell och njutande sida. Det är inte säkert att alla utvecklat den fina gåvan ELLER har den i balans, men med fullmånen i Oxens stjärntecken är det läge att ta itu med balansen gällande dessa energier och egenskaper: 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Förslag 1: 
Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar, kopplade till Oxfullmånen: 

Förslag på frågor som kopplade till Oxens stjärntecken för ökad självmedvetenhet:

-- Är jag så envist lagd, så att jag rent av kan vara riktigt ”tjurskallig” och därför vanligtvis vägrar att hörsamma ett nytt synsätt? Kan det inverka så att jag sällan lär mig något nytt som skulle kunna vara viktigt för min utveckling?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att kunna möta en annan sida eller vara mer öppen? ”Släppa taget” om ”klippan” och våga hoppa/falla?)

-- Är jag så beroende av trygghet och att allt är exakt som det alltid varit så att jag blivit fast i samma gamla hjulspår och aldrig vågar satsa på något nytt eller annorlunda? Sitter jag ”fast” på något sätt?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att ta ett litet steg och se vad som händer? Kan jag lossa på något för att våga ta ett steg? Vad kan jag kanske möta då?)

-- Är jag ägande när det gäller de närstående?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att släppa efter litet?).

-- Vill jag samla mycket ”pengar på hög på kontot” och är alltid inställd på äga mer och mer fina /dyra saker m m? Är jag på något sätt vad man kan kalla för ”girig” eller övermaterialistisk och – lever jag mer eller mindre för detta?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att slappna av och se livets värde i t ex naturen? Kan det vara något jag är rädd för – t ex att i framtiden ”bli utan”?).

-- Är jag en njutare, på så sätt att det går till överdrift med t ex mat, dryck – eller något annat?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att minska det överdrivna med det? Kan jag ändra på något i min vardag som ger mig något annat, t ex något kreativt?)

-- Är jag väldigt envis och principfast som andra därför kanske ser som låst och orubblig och som tråkig.

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att ”mjukna”?)

-- Är jag väldigt långsint?

(Om det nu verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att släppa på detta - mjukna 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Förslag 2: 

Möt och ”arbeta” på djupet med de känslor som kopplas till OXENS fullmåne:

Under fullmånen är det tid att tona in sig på stillheten och gå inom sig själv och lyssna inåt: Här är förslag som man kan låta sig inspireras av om man vill göra en månresa för att rensa i sitt inre.

Säg t ex: ”Jag vill avslöja mina skuggor och frigöra det förflutna som inte längre tjänar mig”. Och det viktigaste: Be en bön med ödmjukhet och “genom hjärtat“ att det allra bästa kommer att ske. Var inte rädd för att gråta eller vara arg, för det handlar om frigörelse!

Här är förslag på frågor som man meditativt fördjupar sig i, som kan medverka till att frigöra blockeringar och som hör ihop med just OXENS stjärntecken (spela gärna in frågorna och lyssna sedan eller låt någon läsa dem).

-- -- -- Är du så envist lagd, så att du rent av kan vara riktigt ”tjurskallig” och därför vanligtvis vägrar att hörsamma ett nytt synsätt? Kan det inverka så att du sällan lär dig något nytt som skulle kunna vara viktigt för min utveckling?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan möta dig själv bakom dessa denna ”fasta betong” och också förstå varför. Känn att du mår bra av lyssna på andra vinklingar och synsätt. Medan du förnimmer att det så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- -- -- Är du så beroende av trygghet och att allt är exakt som det alltid varit så att du blivit fast i samma gamla hjulspår och aldrig vågar satsa på något nytt eller annorlunda? Sitter du ”fast” på något sätt?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, försök att möta dig själv bakom denna ”fasthet” och se vad som orsakat att du hamnat i samma hjulspår. Kan du lossa på något för att våga ta ett steg? Känn att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- -- -- Är du ägande när det gäller de närstående? 

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan möta dig själv bakom detta och också förstå varför. Känn att du är helt okej. Känn att du får – kan – släppa taget i Tillit. Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- -- -- Vill du samla mycket ”pengar på hög på kontot” och är alltid inställd på äga mer och mer fina /dyra saker m m? Är du på något sätt vad man kan kalla för ”girig” eller övermaterialistisk och – lever du mer eller mindre för detta?

Om det tycks vara så. Försök då att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Eller var det en händelse – eller flera - som påverkade dig? Har du t ex aldrig ”levt” utan att ha en trygghetsfaktor någonstans…? Eller blev du utan mycket som barn? Kan det ha skapat rädsla för att ”bli utan”? Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- -- -- -- Är du en njutare, på så sätt att det går till överdrift med t ex mat, dryck – eller något annat som ger fysisk njutning?

Om det tycks vara så: Försök att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta. Finns det någon händelse – eller några händelser – som gjorde att du blev ”utan” eller tvärtom; fick du överdrivet ”av det goda”? Gå till botten med ”varför” medan du känner att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- -- -- Är du väldigt envis och principfast som andra därför kanske ser som låst och orubblig och som tråkig..?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Om det är så: tala om för dig själv att du kan slappna av, släppa efter och ”bara vara” medan du vet att du kommer att ”mjukna” i detta. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- -- Är du väldigt långsint? 

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn?. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Oxens stjärntecken kopplas till nacke, hals, sköldkörtel (och hormoner) halskörtlar, struphuvud, haka, underkäke, öron, tunga, stämband, halsen, och tonsiller samt röst. 

Finns blockeringar där så kan energin inte flyta fritt i de delarna av kroppen. Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek. Det är alltså en bra tid till att ”tala till sitt blodtryck” med kärlek.

Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar HÄR

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Förslag 3:
Förslag på OXENS fullmåneaffirmation:  

Ta in och använd energin genom att t exföreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag): 

”Välsignad av Oxens trygga tecken lägger jag ner allt gammalt i jordens renande mylla. Jag upplever blockerade känslor för vad de är, frigör dem nu med trygg och vis kärlek – och tackar för de lärdomar jag fått genom att jag har burit på dem. Jag jordar allt som tyngt mig och går sedan vidare i min jordiska utveckling. Jag ser på det som skett och som präglat mig känslomässigt med acceptans därför att: “JAG ÄR FYLLD AV VISHETENS KÄRLEK”! JAG ÄR. Jag är fylld av Oxens trygga kärlek och jag ger också ut energi av trygg kärlek till min omvärld”.  

****************************************

Här är ytterligare tips, lämpliga för just Oxfullmånens tid:

**** Moder Jord, som är Oxens härskarplanet enligt vissa framstående astrologer, bl a Donna Cunningham drar av oss dåliga energier. Så det är en extra bra tid att vistas i naturen så att det “blir gjort” på ett enkelt och naturligt sätt.

**** Att krama träd, att vistas på stora stenar eller berghällar gör att alla dåliga energier verkligen försvinner ner i Moder Jord och där omvandlas. Som alltid är det barfota som är bäst, men om det är kallt så kan man sätta sina händer mot marken.

Så var litet som en “riktig urtyp” och gå in skogen och upplev den och även marken under dig med alla dina sinnen. Det finns inget som är så helande på kropp, själ och ande.

**** Under Oxens tid är det också utmärkt att trumma eller lyssna på trummusik. Det är fysiskt jordande och stärker celler och hjälper “stommen” i kroppen genom de kraftiga vibrationerna. Det är “basbildande”, inverkar stabiliserande och jordande att lyssna på trummor eller att trumma själv helt enkelt.

**** Vi har lättare för att fylla sinnena med det vackra och sköna under Oxfullmånens inverkan: så gå gärna på t ex konstutställning och fyll sinnena med njutningsfyllda och naturnära konstverk. (helst inte flashiga, skarpt neonfärgade moderna verk nu).

**** Oxens stjärntecken härskar bl a över rösten – så sjung ut! Sjung där du vill och kan, när du vill - i duschen, i bilen eller var du vill… Rösten ”bär” bättre nu och att sjunga hjälper dig att läkas till kropp och själ. Speciellt nu.

**** Oxen är ett stjärntecken som härskar över det fysiska och naturnära, så den som gillar att skapa med naturliga material kan passa på nu: t ex att göra skulpturer, snida och så vidare. Att syssla med praktiska ting är väldigt välgörande under Oxens fullmåne, det hjälper till att jorda själens och kroppens energisystem.  

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

TVILLINGARNAS FULLMÅNEMEDITATION

Vad handlar tvillingtecknet om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta ta hjälp av dessa energier?

Universum gav var och en av oss nervsystemet som är kopplat Tvillingarnas tecken och bl a förmågan att kunna absorbera information, kommunicera och förmedla kunskap, lära genom olika erfarenheter och att kunna syntetisera en meningsfull helhet av otaliga fakta. Vi har också fått förmågan att kunna fokusera på flera uppgifter samtidigt och förstå kopplingar mellan händelser.

Det är inte säkert att alla utvecklat gåvan ELLER har den i balans, men med fullmånen i Tvillingarnas stjärntecken är det läge att ta itu med balansen gällande dessa energier och egenskaper:

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Förslag 1: 

Ta reda på och ”agera” medvetet för att förändra obalanser som kan kopplas till Tvillingarnas fullmåne:

Här är förslag på frågor att fundera på, som hör ihop med Tvillingarnas stjärntecken som kan ge ökad självmedvetenhet. Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar:

-- - Är jag öppen för att se andra vyer och att lära av vad jag ser och hör utifrån det jag upplever?

(Om det inte är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att kunna möta en annan sida eller vara mer öppen?)

-- Är mitt sinne öppet så att jag kan uppfatta de högre sanningarna som finns möjliga för mig nu?

 (Om det inte är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att vara mottaglig och därmed ta in ny kunskap?)

-- Är jag tillräckligt flexibel, anpassningsbar och öppen för att lära mig ny kunskap?

(Om det inte är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att gå det till mötes?).

-- Lyssnar jag med uppmärksamhet?

 (Om det inte är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att verkligen kunna göra det?)

-- Är jag orolig, rastlös, impulsiv och/eller nervöst lagd? Är jag ofokuserad?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att minska detta? Kan jag ändra på något i min vardag som ger mig något annat, t ex något kreativt? Meditation eller kanske avslappningsövningar? Eller kan jag behöva vila från internet, datorjobb, telefonen eller något annat som kan inverka stressande?)

-- Är jag ombytlig, motsägelsefull eller oordnad, så att jag kan upplevas som opålitlig eller ”uppskruvad”, vilket andra därför kan störa sig på? Orsakar det att en del vänner av den anledningen drar sig undan?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att vara mer i nuet och därmed mer i mig själv?)

-- Är jag ytlig och undviker djupa känslor hos mig och andra genom att fly undan genom olika aktiviteter?

(Om det nu verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att kunna möta något inom mig själv?

******************************************************************
Förslag 2: 

Möt och ”arbeta” på djupet med de känslor som kopplas till Tvillingarnas fullmåne:

Under fullmånens tid är det givande att tona in sig på stillheten och gå inom sig själv och lyssna inåt: Här är förslag som man kan låta sig inspireras av om man vill göra en månresa för att rensa i sitt inre.

Genom känslomässig bearbetning kan man nå befrielse från ”låsta” mönster som inverkar hindrande: Säg t ex: ”Jag vill avslöja mina skuggor och frigöra det förflutna som inte längre tjänar mig”. Och det viktigaste: Be en bön med ödmjukhet och “genom hjärtat“ att det allra bästa kommer att ske. Var inte rädd för att gråta eller vara arg, för det handlar om frigörelse!

Här är förslag på djupare frågor som man meditativt fördjupar sig i, som kan medverka till att frigöra blockeringar och som hör ihop med just Tvillingarnas stjärntecken (spela gärna in frågorna och lyssna sedan eller låt någon läsa dem).

-- - Är du öppen för att se andra vyer och att lära av vad du ser och hör utifrån det du upplever

Om det inte tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? Lyssnade man på dig? Om du upplever att det finns något som stört din känsla i detta, tala om för dig själv att du kan möta dig själv bakom detta och också förstå varför. Känn att du mår bra av lyssna på och ta in andra synsätt. Medan du förnimmer att det så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Är ditt sinne öppet så att du kan uppfatta de högre sanningarna som finns möjliga för dig nu?

Om det inte tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, försök att förstå varför. Var det ingen som tog dina ”högre” frågor på allvar? Fick du förklaringar på dina frågor? Nu känner du att din kärlek till dig själv växer och att de högre sanningarna kommer att komma till dig, rakt in i ditt hjärta. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Lyssnar du med uppmärksamhet?

Om det inte tycks vara så. Försök då att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Eller var det en händelse – eller flera - som påverkat dig? Har man inte lyssnat på dig, t ex? Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Är du orolig, rastlös, impulsiv och/eller nervöst lagd? Är du ofokuserad?

Om det tycks vara så: Försök att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta. Finns det någon händelse – eller några händelser – som gör att du inte kan slappna av? Gå till botten med ”varför” medan du känner att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Är du ombytlig, motsägelsefull eller oordnad, så att du kan upplevas som opålitlig eller ”uppskruvad”, vilket andra därför kan störa sig på? Orsakar det att en del vänner av den anledningen drar sig undan?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Om det är så: tala om för dig själv att du kan slappna av, släppa efter och ”bara vara”. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Är du ytlig och undviker djupa känslor hos dig och andra genom att fly undan genom olika aktiviteter?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn?. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Tvillingarna associeras med armar, händer, axlar, lungor, bräss, luftrör och tal.

Finns blockeringar där så kan energin inte flyta fritt i de delarna av kroppen. Här är några förslag som kan hjälpa till med att flytta den höga energin genom kroppen så att den inte "fastnar" nånstans eller överstimuleras; Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek. Det är också extra lämplig tid för: 1) Rörelse, som t ex promenader och yoga. 2) att ge uppmärksamhet åt ovan nämnda kroppsdelar genom t ex yoga eller avslappningsövningar där man fokuserar på varje del. 3) djupa andetag hjälper till med energiförflyttning. Att ta kontakt med fullmånen genom att tänka på den eller ta in dess energi hjälper till.

- Tvillingfullmånens tid är som gjord för att börja med hjärngympa. Hur man gör HÄR:

Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar HÄR

***************************************************************************** 

Förslag 3:
Förslag på Tvillingarnas fullmåneaffirmation:

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag):

”Välsignad av Tvillingarnas tecken släpper jag känslosmärtor till den skingrande luftens element. Jag frigör dessa känslor med kärlek och tackar för de lärdomar jag fått genom att jag har burit på dem. Jag känner att allt som tyngt mig lättar och går vidare i min kosmiska utveckling. Jag ser på det som skett och som präglat mig känslomässigt med acceptans därför att: JAG ÄR fylld av Tvillingarnas accepterande icke-dömande kärlek och jag ger också ut icke-dömande kärlek till min omvärld”.

Mer tips för tvillingförfullmånen:

***Alla fullmånar har förmåga att läka något inom oss och Tvillingarnas läkande gåva är bl a: humor! Så kolla gärna på någon rolig film e d eller läs något som roar.

***Spegla: Tvillingarna är ett kommunikativt tecken som kopplar samman och ger oss möjlighet att spegla tillbaka vad någon försöker betona och uttrycka. När man lyssnar på någon skapas kontakt. Kommunicera gärna med någon och ”tvillinglufta” viktiga saker i syfte att nå förståelse. Man ger vad man vill ta emot.

***Tvillingenergin är speciellt bra på att ge oss förklaringar och svar. Den som behöver råd, liksom få glimtar av Kosmos, kan passa på att ställa in sitt medvetande och ställa frågor till denna Tvillingfullmåne som kan ladda ner budskap med hjälp av sin härskare Merkuriusguden. Men tyng inte denna fullmånes lätta energi med svåra känslomässiga problem (det finns andra fullmånar till det).

***Skriv breven du önskar få från den/dem du önskar kunde säga t ex: "Jag är ledsen”... – det som aldrig tycks hända. Tvillingtecknets härskare Merkurius kan ge orden vingar så att budskapet går fram, så att det kan nå en upplösning. ”Nollställ” då känslor, känn kärlek och föreställ dig den som skadat/förrått/upprört dig och skriv de vackraste fullmåneinspirerade ord som du kan komma på.

Oavsett på vilket sätt, så kommer det att hjälpa dig och den andra på något plan, vilket kan innebära att en känsla av lättnad inträder och kanske en inre visshet som förklarar - eller helt andra saker…

Gudarna” vet precis hur! Fast, så klart bara om det inte finns känslor eller behov av hämnd eller hat som ”mörkar” vacker energi.

Och visst är det så: när vi gör vårt kosmiska arbete, kommer vi så småningom att komma till en punkt där allt som inte tjänstgör vårt Högre Jag har rensats bort. Varje gång vi frigör gammal smärta och också tackar för dess lärdom och syfte, så möter vi en allt mer av vårt Högre Jag.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

KRÄFTANS FULLMÅNEMEDITATION

Vad handlar Kräftans tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta ta hjälp av dessa energier?

Jo: Universum gav var och en av oss förmåga – gåvan - att kunna reflektera, känna stämningar, kunna tolka och tillmötesgå andras behov, och ge omsorg. Vi har även fått beskyddarinstinkt men också behovet av en trygg ”punkt” och närhet. Samt förmågan att kunna koppla till det förflutna, minnas, och känna våra rötter – vår historia.

Det är inte säkert att alla utvecklat dessa gåvor till fullo ELLER har dem i balans, men nu när fullmånen står i Kräftans stjärntecken är det läge att ta itu med balansen gällande dessa energier och egenskaper:

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Förslag 1: 

Ta reda på och ”agera” medvetet för att förändra obalanser som kan kopplas till Kräftans fullmåne:

Här är förslag på frågor att fundera på, som hör ihop med Kräftans stjärntecken som kan ge ökad självmedvetenhet. Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar:

-- - Är jag i behov av stöd från någon person eller flera, på så sätt att jag inte lär mig att stå på egna ben?

Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?

-- * Är jag känslomässigt beroende av någon som jag logiskt sett borde avstå från?

Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?

-- * Söker jag mig alltid till säkerhet när det gäller det jag gör och riktar in mig på?

Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?

-- * Är jag rädd för förändring?

Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?

-- * Använder jag omvägar för att få uppmärksamhet?

Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?

-- * Har jag svårt för att erkänna att jag har “svaga”/sårbara sidor och visar upp en tuff eller hård fasad?

Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?

**********************************************
Förslag 2: 

Möt och ”arbeta” på djupet med de känslor som kopplas till Kräftans fullmåne:

Under fullmånens tid är det givande att tona in sig på stillheten och gå inom sig själv och lyssna inåt: Här är förslag som man kan låta sig inspireras av om man vill göra en månresa för att rensa i sitt inre. Genom känslomässig bearbetning kan man nå befrielse från ”låsta” mönster som inverkar hindrande: Säg t ex: ”Jag vill avslöja mina skuggor och frigöra det förflutna som inte längre tjänar mig”. Och det viktigaste: Be en bön med ödmjukhet och “genom hjärtat“ att det allra bästa kommer att ske. Var inte rädd för att gråta eller vara arg, för det handlar om frigörelse!

-- - Är du i behov av stöd från någon person eller flera, på så sätt att du inte lär dig att stå på egna ben?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? Om du upplever att det finns något som stört din känsla i detta, tala om för dig själv att du kan möta dig själv bakom detta och också förstå varför. Medan du förnimmer att det så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Är du känslomässigt beroende av någon som du logiskt sett borde avstå från?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, försök att förstå varför. Nu känner du att din kärlek till dig själv växer och att de svaren kommer att komma till dig, intuitivt. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Klamrar du dig fast vid dina saker och ditt hem på så sätt att du ”glömmer” att leva friare ”där ute”?

Om det tycks vara så. Försök då att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Eller var det en händelse – eller flera - som påverkat dig? Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Söker du dig alltid till säkerhet när det gäller det du gör och riktar in dig på?

Om det tycks vara så: Försök att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta. Finns det någon händelse – eller några händelser – som gör att du inte kan slappna av? Gå till botten med ”varför” medan du känner att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

 -- Använder du omvägar för att få uppmärksamhet?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Om det är så: tala om för dig själv att du kan slappna av, släppa efter och ”bara vara”. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Har du svårt för att separera direkta eller tydliga tankar från känslor?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn?. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

--- Har du svårt för att erkänna att du har “svaga”/sårbara sidor och visar upp en tuff eller hård fasad?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn?. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Kräftan associeras med brösten, magen och solar plexus. Finns blockeringar där så kan energin inte flyta fritt i de delarna av kroppen. Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek. Det kan hjälpa till med att flytta energin genom kroppen så att den inte "fastnar" nånstans eller överstimuleras.

***************************************************************

Kräftan är stjärntecknet som symboliskt kopplas till moderskap och moderlighet och allt som rör barn. Även vårt inre barn, belyses lättare dessa dagar. Det är stjärntecknet som också symboliskt kopplas till livmodern där vi alla vilade i ”ett litet bo” och växte för att födas till Jordelivet. Det är därför en bra tid att manifestera din känsla som ofödd.

*** Föreställ dig då att du befinner dig i den omslutande livmodern. Ta emot vad som kommer upp. Det kan vara en bild, ett ljud, ett ord, ett objekt, en känsla... Om du behöver gråta, gråt. När du är redo, tar du ett djupt andetag och öppnar ögonen.

*** Föreställ dig att du är nyfödd och låt det som kommer upp, komma. Det kan vara en bild, ett ljud, ett ord, ett objekt, en doft, en känsla...

Om du behöver gråta, gör det. När du är redo, tar du ett djupt andetag och öppnar ögonen.

En gravid mage påminner om fullmånen och den ger också ett flöde av moderlig kärlek till alla liv som just nu växer i sina ”små bon”. Den som planerar ett barn, kan föreställa sig fullmånens magiska ljus fylla livmodern och att det är en fruktsam plats för ett nytt liv.

Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar HÄR 

******************

Förslag 3: Kräftans fullmåneaffirmation:

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag):”Välsignad av Kräftans stjärnteckenenergi blottar jag gamla känslosmärtor och låter dem sköljas bort med hjälp av vattnets renande element. Med moderlig kärlek tackar jag för de lärdomar jag fått genom att jag har burit på dem. Jag uppfattar den djupa innebörden med det som skett mig och som präglat mig känslomässigt. Jag fyller mig nu med Kräftans moderligt omtänksamma, lyhörda och beskyddande kärlek och jag ger också ut omtänksam och moderlig kärlek till min omvärld”.

Och visst är det så: när vi gör vårt kosmiska arbete, kommer vi så småningom att komma till en punkt där allt som inte tjänstgör vårt Högre Jag har rensats bort. Varje gång vi frigör gammal smärta och också tackar för dess lärdom och syfte, så möter vi en allt mer av vårt Högre Jag.

*************************************************************************

LEJONETS FULLMÅNEMEDITATION

Vad handlar Lejonets tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta hjälp av dessa energier?
Jo: Universum gav var och en av oss speciella och personliga egenskaper, “våra egon” som Lejonets härskare, Solen uttrycker “genom oss”.
Det är inte säkert att alla utvecklat dessa gåvor till fullo ELLER har dem i balans, men nu med fullmånen i Lejonet, opposition Solen i Vattumannen så passar det bra att ta itu med balansen gällande dessa energier och egenskaper: 

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Förslag 1:

Ta reda på och ”agera” medvetet för att förändra eventuella obalanser som kan kopplas till Lejonets fullmåne:

Här är förslag på frågor att fundera på, som hör ihop med Lejonets stjärntecken som kan ge ökad självmedvetenhet. Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar:

**** Har jag en benägenhet att agera som ett krävande, bortskämt barn för att få igenom min vilja? Kan jag kompromissa? 
(Om det inte verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)
**** Är jag beroende av andras smicker, beundran och uppmärksamhet? Vill jag ständigt överglänsa andra på något sätt?
(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)
**** Har jag sådan stolthet så att jag undviker att ta itu med vissa smärtsamma situationer? 
(Lägg märke till om det kommer ett svar som gäller någon eller flera situationer…)
**** Har jag svårt för att erkänna att jag har “svaga” sidor och visar upp en stolt attityd för att jag håller den offentliga bilden som viktig?
(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)
**** Måste jag alltid ha det bästa av det bästa? Är jag för ”prålig”?
(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)
**** Ser jag andras behov och vill hjälpa alla som behöver det?
(Om det inte verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)
**** Har jag stort behov av att höras eller skryta? Överröstar jag andra?
(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)
**** Kan jag uttrycka sanningen om vad jag känner i ögonblicket? Kan jag stå upp för sanningen?
(Om det inte verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

***********************************************************************
Förslag 2:
Möt och ”arbeta” på djupet med de känslor som kopplas till Lejonets fullmåne:

Under fullmånens tid är det givande att tona in sig på stillheten och gå inom sig själv och lyssna inåt: Här är förslag som man kan låta sig inspireras av om man vill göra en månresa för att rensa i sitt inre. Genom känslomässig bearbetning kan man nå befrielse från ”låsta” mönster som inverkar hindrande: Säg t ex: ”Jag vill avslöja mina skuggor och frigöra det förflutna som inte längre tjänar mig”. Och det viktigaste: Be en bön med ödmjukhet och “genom hjärtat“ att det allra bästa kommer att ske. Var inte rädd för att gråta eller vara arg, för det handlar om frigörelse!

***** Försök minnas om du i barndomen alltid fick din vilja igenom…? Eller om du känner att du aldrig fått tagit plats i livet på “rätt sätt” eller fått din vilja igenom? Har du blivit tillsagd som barn att inte ta plats, synas och höras? Oavsett om du känner dig “bortskämd” eller undanskuffad, ta kontakt med ditt hjärta och låt din kärlek expandera.
(Om du känner att du inte får “ta plats” tala om för dig själv att du har full rätt att ta plats och existera här och nu. Alltid.)
***** Känn efter om du är så beroende av andras smicker, beundran och uppmärksamhet att du “förlorat” kontakt med ditt innersta “jag”?
(Om det är så: vad bottnar det i? Gå in i det och känn att du älskar dig själv oavsett andras uppmärksamhet. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Du är, är, är …av kärlek, du är kärlek!)
***** Har du kontakt med ditt lekfulla barn? Kan du okonstlat och hjärtligt skratta och skämta med andra? 
(Om du nu känner att du inte riktigt kan det… vad bottnar det i? Gå in i det och känn att du älskar dig själv. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Du är, är, är …av kärlek, du är kärlek och du känner glädje för att just du är du! Känn att du blir glad av tänka på att du är glad...! )
***** Det är genom att ge utan baktanke som vi får tillbaka detsamma, så: ”Ger du ut kärlek både i det lilla och i det stora? Kan du visa tillgivenhet med hela ditt hjärta? Eller är ”kärlek” en slags teatralisk eller konstlad uppvisning? D v s ”är hjärtat alltid med”?
(Om det inte är så: vad bottnar det i? Gå in i det och känn att du älskar dig själv och att du kan ge av den kärleken till andra. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Du är, är, är …av kärlek, du är kärlek! )
***** Tror du på dig själv och det som just du kan och gör eller vill göra?
(Om det inte är så: vad bottnar det i? Gå in i det och känn att du älskar dig själv för att du kan det du vill, för att du är unik. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Du är, är, är … av kärlek, du är kärlek!)
***** Lejonets stjärntecken associeras med ryggens muskler, ryggraden och hjärtat. Om man har blockeringar så kan energin inte flyta fritt där. 
Här är förslag som kan hjälpa till med att flytta den höga energin genom kroppen så att den inte "fastnar" någonstans eller överstimuleras: Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek.

Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar HÄR 

******************************************************************************

Förslag 3:  Lejonets fullmåneaffirmation:

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag):
”Välsignad av Lejontecknets energi frigör jag känslosmärtor och låter dem förbrännas med hjälp av eldens element. Med innerlig kärlek tackar jag för de lärdomar jag fått genom att jag har burit på dem. Jag uppfattar innebörden med det som skett mig och som präglat mig känslomässigt. Jag inser hur välsignad jag är för att jag har och får vad jag behöver. Jag fyller mig nu med Lejonets starka, varma och allomfattande kärlek och jag ger också ut allomfattande och varm kärlek till min omvärld”

*************************************************************************

JUNGFRUNS FULLMÅNEMEDITATION

Vad handlar Jungfruns tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta hjälp av dessa energier?

Universum gav var och en av oss bl a förmåga att urskilja, finjustera och hålla ordning, vilket symboliseras av Jungfrun. Att använda denna energi balanserat är givetvis bra. Med fullmånen i Jungfrun är läge att se över den balansen:

Förslag 1:
 Här är förslag på frågor att fundera på, som hör ihop med Jungfruns stjärntecken som kan ge ökad självmedvetenhet. 
Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar: 

* * * Lägger jag ner för mycket tid på detaljer?

Om det är så: Vilka? Är jag pedant? Om det är så: Hur? Kan jag i så fall släppa litet på behovet av det perfekta in i minsta detalj?

* * * Är jag överkritisk mot andra och mot mig själv? Kan jag slappna av mer och se mellan fingrarna när det gäller en del av andras fel och brister (som inte är så allvarliga) och mina egna?

Om det är så: Vilka?

* * * Är jag så samvetsgrann, flitig och duktig att jag glömmer att det också finns det som är roligt i tillvaron - så att jag är en tråkig person?

Om det är så: Kan jag släppa efter litet på min flit och idoghet?

* * * Lever jag mitt liv utifrån ordning, reda och rutiner på ett sätt så att jag blivit “mekanisk”?

Om det är så: hur kan jag göra för att “våga hoppa ur ekorrhjulet”,

* * Har jag en benägenhet att vara för försiktig och reserverad och ser negativt på mer “vilda” människor i min omgivning? Är jag för tillknäppt och proper så att jag hämmar mig själv? Är jag rentav “fördömande”?

Om det är så: ställ in dig på att försöka lätta på “slipsknuten” eller ta loss “hårknuten”…

* * * Analyserar jag oväsentliga detaljer? Är jag för skeptisk till allt som inte är vetenskapligt belagt?

Om det är så: släpp loss… och jobba på att  utveckla din intuition…  D v s “var inte bara i huvudet”.

* * * Är jag så hälsomedveten så att jag har glömt hur det var att bara njuta… av något onyttigt?

I så fall, fuska med något som är litet halvt eller bara litet onyttigt någon enstaka gång.

*****************************************************

Förslag 2: 
Möt och ”arbeta” på djupet med de känslor som kopplas till jungfrufullmånen:
 

Här är några förslag som man kan låta sig inspireras av om man vill göra en månresa för att rensa i sitt inre. Tänk på att det kan vara jobbigt att dyka in i djupet av sina egna känslor. Därför ska man förbereda sig: Blunda, andas djupt och ta det lugnt inför varje övning eller den du väljer ut. Säg gärna: ”Jag vill se bakom slöjan och avslöja mina skuggor. Jag vill frigöra det förflutna som inte längre tjänar mig.” Och det viktigaste: Be en bön “med hjärtat“ om att det allra bästa kommer att ske. Och om du behöver gråta, så gråt ut!

* * * * Har du en benägenhet att vara tyst och blyg och istället vara den som iakttar andra utan att riktigt ta del av gemenskap och vara spontan? Har du kanske blivit kritiserad som barn och därför blivit alldeles för “tillknäppt” och kanske självkritisk?

Om det är så: Försök att minnas vad det bottnar i. Tala om för dig själv att du inte längre behöver vara det. Du är helt okej! Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är…är av kärlek, jag är kärlek!

** * * Har du svårt för att uttrycka dina specifika kunskaper och förmågor, d v s tvivlar du på dig själv?

Om det är så: Försök att minnas vad det bottnar i. Tala också om för dig själv att det du kan är helt okej! Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är…är av kärlek, jag är kärlek!

* * * Måste du alltid vara igång: d v s känner du att du alltid behöver vara flitig och effektiv, kanske också är den som ständigt är så tjänstvillig så att du faktiskt “utplånar” dig själv? Är du väldigt rastlös och har svårt för att slappna av?

Om det är så: Försök att minnas vad det bottnar i. Tala också om för dig själv att det är okej att vila och att ofta ”bara vara”! Gå in i den bilden och känn att du älskar dig själv oavsett om du är flitig eller inte. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är…är av kärlek, jag är kärlek!

* * * * Känner du dig ständigt missnöjd? Är du också smått grälsjuk, allmänt gnällig, smågrinig, sur och/eller irriterad?

Om det är så: Försök att minnas vad det bottnar i. Var förlorade du glädjen och varför gjorde du det. Bearbeta de känslorna. Tala om för dig själv att du är en underbar person! Känn hur din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är…är av kärlek, jag är kärlek!

** * * Jungfruns stjärntecken styr matsmältningsbesvär och tarmarna i allmänhet. Om man har blockeringar så kan energin inte flyta fritt där.

Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek.

Jungfruns stjärntecken har mycket att göra med hälsan och kroppen och att både finna orsaker till ohälsa och medlet för att läkning ska kunna ske. Därför är detta stjärntecken nog det som är mest “symtommedvetet” än de andra. Man anser överlag att det är ett överkänsligt och hypokondriskt tecken. Men, ursprungligen (i urtiden) handlade det om att veta vad som var bra - nyttigt - och vad man inte skulle äta för välbefinnandet - onyttigt.

Så; Det är en bra tid när fullmånen befinner sig i just Jungfrun att lära känna sin kropp på djupet och ta reda på: vad som är sant i kroppen.
Detta för att komma bort från hypokondri och veta vad som “sant” (verkligt) i din kropp. Vad är det din kropp egentligen säger till dig med eventuella symtom? Samt, vad vill den i så fall att du ska göra för åtgärder? Det är nu du kan finna ut vad som är vad och hitta dina egna – naturliga - läkevägar. Jungfrun har mycket att göra med naturläkekonsten.

Fråga dig vilka livsmedel du behöver för din hälsa. Fråga dig vilka livsmedel som du är känslig för och bör undvika. Fråga om det finns det någon ört, någon naturläkemetod som din kropp behöver för att läka något symtom eller för ditt allmänna välbefinnande?

Jordtecknet Jungfrun symboliserar också “naturbarnet” och all växande grönska och för att läkas på djupet behöver man utöver annat man gör, också en vacker och frisk natur. Man behöver den grönskan både som föda och att vistas i. Det är nästan så att man kan tro att det var en jungfrupräglad person som myntade begreppet: “Naturen är läkande”.

Jungfruns energier “vill” nog att vi lägger in “back to nature” som en viktig punkt på “hälsomenyn”!

Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar HÄR

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Förslag 3: Jungfruns fullmåneaffirmation:


Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag): 
Välsignad av jungfrutecknets energi frigör jag känslosmärtor och låter Jordens element dra av mig dem. Med ödmjuk kärlek tackar jag för de lärdomar jag fått genom att jag har burit på dem. Jag uppfattar innebörden med det som skett mig och som präglat mig känslomässigt. Jag vet att jag har och får precis vad jag behöver. Jag fyller mig med Jungfruns jordnära och omtänksamma kärlek och jag ger också ut jordnära och omtänksam kärlek till min omvärld. Jag är ren kärlek”.

*************************************************************************

VÅGENS FULLMÅNEMEDITATION 

Vad handlar Vågens tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta hjälp av dessa energier? Jo: Universum gav var och en av oss bl a förmåga att kunna vara överens och i harmoni med andra - jämlik - sinne för rättvisa och att kunna skapa harmonivilket symboliseras av Vågen. Att använda denna energi balanserat är givetvis bra. Med fullmånen i Vågen är läge att se över den balansen:


Förslag 1:

Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar, kopplade till vågenfullmånen:

-- Hamnar jag ofta i jobbiga konfliktsituationer? 
Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? 
--  Kan jag med lätthet se och förstå en annan persons synvinkel? 
Om det inte är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?.
-- Kan jag stå upp i en situation som är orättvis? 
Om det inte är så, vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? (Ställ också in dig på att du ska träna på att kunna säga till.
--  Har jag svårt för att fatta beslut, speciellt om jag ska göra det ensam, utan att överlägga med någon annan? 
Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?
--  Har jag så stort behov av att behaga andra att jag “utplånar” min egen vilja? 
Ifall det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?
-- Är jag så fåfäng, så att jag mest bryr mig om det yttre hos andra och mig själv? Glömmer jag bort “inre skönhet” p g a det?  
Ifall det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?
-- Har jag en benägenhet att urskiljningslöst försöka att hitta frid eller styrka genom andra människor? 
Ifall det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?
-- Har jag stort behov av att få komplimanger och att ständigt bli uppskattad? Är jag “lättköpt” med smicker? 
Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Förslag 2:
Möt och ”arbeta” på djupet med de känslor som kopplas till vågenfullmånen:

-- Har du en benägenhet att alltid vilja behaga andra?  Döljer eller böjer du undan dina sanna känslor för att skapa frid med andra? Vad bottnar det i. Har du kanske känt dig åsidosatt som barn? 
Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver känna dig åsidosatt och att du vågar vara den du är utan att vara inställsam. Det är helt okej att vara sig själv. Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är…är av kärlek, jag är kärlek!
--  Behöver du så desperat andras kärlek och godkännande, att när folk frågar om hjälp så har du svårt att säga "nej" eller "Jag är för upptagen", så att du ställer upp på “alla” för att bevisa hur duktig/bra du är? Har du svårt att hinna med dig själv och ditt pga det? 
Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Tala om för dig själv att du också vågar saga NEJ när det behövs. Det är helt okej att inte behaga och göra allt för alla! Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer.
-- Är du så beroende av andras kärlek och uppskattning att du försöker att blidka andra människor hela tiden? Försöker du ständigt att göra alla nöjda för att undvika situationer som kan leda till någon form av konflikt, så att du egentligen inte riktigt vet vad som är dina verkliga känslor? 
Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har du kanske upplevt aggression i din omvärld, när du var barn? Om det är så: tala om för dig själv att du inte längre behöver känna rädsla för aggression och att du också vågar säga vad du anser om saker och ting. Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!
-- Vågens stjärntecken styr den nedre delen av ryggen, njurar/ och urinvägar. Om man har blockeringar så kan energin inte flyta fritt där. Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek

Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar HÄR

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Förslag 3:
Vågens fullmåneaffirmation:

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag):
"Välsignad av vågentecknets energi frigör jag känslosmärtor och låter luftens element föra bort dem. Med ödmjuk kärlek tackar jag för de lärdomar jag fått genom att jag har burit på dem. Jag uppfattar innebörden med det som skett mig och som präglat mig känslomässigt. Jag vet att jag har och får precis vad jag behöver. Jag fyller mig med Vågens harmoni och balanserade kärlek och jag ger också ut harmoni och balanserad kärlek till min omvärld. Jag är ren kärlek i perfekt balans”.

*************************************************************************

SKORPIONENS FULLMÅNEMEDITATION

Vad handlar Skorpionens tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta hjälp av dessa energier? Jo. Universum gav var och en av oss bl a förmågan att skärskåda och se igenom, att förstå ont och gott, svart och vitt, att kunna ha kontroll, behärska känslor, genomskåda, gräva, ta reda på orsaker och psykologisk förståelse (orsak + verkan), vilket astrologiskt symboliseras av Skorpionens stjärntecken. Att använda denna energi balanserat är givetvis bra. Med fullmånen i Skorpionen är det läge att ta itu med dessa energier och egenskaper:


Förslag 1:
Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar, kopplade till skorpionfullmånen:

Förslag på frågor:

-- Har jag svårt för att gå in i en situation utan att först känna att jag har kontrollerat saker och ting kring den?

Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att släppa på mitt behov av kontroll?

-- Har jag en benägenhet att alltid vilja ”ge igen”, om än på ett subtilt sätt?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?).

-- Kontrollerar eller manipulerar jag andra?

(Om det är så, vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? Jag kan också behöva träna på att ”låta bli det”, att våga släppa taget).

--  Brukar jag vara lynnig utan någon uppenbar anledning?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

--  Behärskar jag alltid mina känslor  för att ingen ska kunna veta eller ana vad jag känner m m?

(Ifall det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

-- Är det något som jag är bitter över eller har jag rentav agg mot någon/några som gjort mig skada och förlåter och glömmer aldrig?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

-- Har jag en benägenhet att vara svartsjuk, avundsjuk, ägande och/eller misstänksam?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?

- Är jag manipulerande?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

*****************************************************

Förslag 2:
Möt och ”arbeta” på djupet med de känslor som kopplas till skorpionfullmånen:

Förslag på teman att gå djupt in i:

--  Har du en benägenhet att alltid vara hemlighetsfull, subtil och döljande?

Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn?

Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver ”hålla in dessa” och ”göra dig osynlig”. Du är helt okej! Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Kontrollerar eller manipulerar du andra för att få din vilja igenom och ha kontroll över dem? Är du svartsjuk?

Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Vad är det för rädsla som driver dig? Har det att göra med något som hände när du var barn? Kände du dig otrygg? Om det är så: tala om för dig själv att du inte längre behöver ha denna kontroll. Du är trygg nu. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

--  Känner du dig blockerad och hämmad och har svårt att känna lycka och glädje? Är du deprimerad?

Om det är så: Försök i så fall att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till dem. Det är läge att plocka upp det som är nedtryckt, sorgset, förtvivlat, sin vanmakt m m. Tala om för dig själv att du inte längre behöver gå omkring med detta inom dig. Att du önskar frigöra det som hindrar dig att känna glädje, m m. Försök minns vad det bottnar i. Känn att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Är du bitter över eller har du agg mot någon/några som gjort dig illa och förlåter och glömmer aldrig?
Skorpionens fullmåne är också en tid då det finns möjlighet att ”stiga ner i underjorden, i sitt inre djup och frigöra eventuellt hat m m, att erkänna sitt eget eventuella ”mörker”! Tala om för dig själv att du vill frigöra detta, för att rena dig och bli en helare människa och att du är värd att älskas. Medan du förstår det, så känner du att din kärlek till dig själv växer.

-- Skorpionen representerar bl a liv och död och det kan därför finnas rädslor inom många som finns kvar från födelsen och/eller handlar om livets ände. Tecknet representerar också djur och insekter som ormar och spindlar som många är rädda för.

Det finns därför möjlighet att "under Skorpionen stiga ner i underjorden", i sitt inre djup – och ta upp och bearbeta eventuella sådana här rädslor.

Ta ett djupt andetag och tillåt dig att tänka på och känna en rädsla som du har. Syftet är att bearbeta den och få möjlighet att påbörja en frigörelse.

Medan du tänker på det, försök också minnas eller få förnimmelser som påvisar vad det bottnar i. Känn sedan att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

--  Skorpionen stjärntecken kopplas till fortplantningsorganen, det alstrande systemet och utsöndringssystemet. Om man har blockeringar där så kan energin inte flyta fritt där. Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek.

(Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar:HÄR)

*********************************************************
Förslag 3:
Skorpionens fullmåneaffirmation:

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag):

Välsignad av skorpiontecknets energi frigör jag känslosmärtor och låter vattnets element föra bort dem. Med kärlek tackar jag för de lärdomar jag fått genom att jag har burit på dem. Jag uppfattar innebörden med det som skett mig och som präglat mig känslomässigt. Jag vet att jag har och får precis vad jag behöver. Likt skorpionen ser och reparerar sina sår – ser jag det jag behöver se för att förstå orsak och verkan, helar och reparerar mig på cellnivå, liksom själsligt och andligt. Jag fyller mig med Skorpionens helande kärlek och ger också ut dessa helande energier till min omvärld. Jag är helande kärlek”.

*************************************************************************

SKYTTENS FULLMÅNEMEDITATION

Vad handlar Skyttens tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta hjälp av dessa energier? Jo: Universum gav var och en av oss bl a förmågan att vidga våra perspektiv, utveckla höga ideal, världslig medvetenhet liksom optimism. Med fullmånen i Skytten är det läge att ta itu med balansen gällande dessa energier och egenskaper:

Förslag 1:
Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar, kopplade till skyttfullmånen:

Här är förslag på frågor:

-- Är jag överdrivet optimistisk, så att jag är orealistisk i mina planer och därför sätter i gång saker utan att ha koll på detaljer, så att slutresultat uteblir? Kan det t o m vara så att jag struntar i detaljer, d v s har jag en benägenhet till slarv och nonchalans?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att skaffa mig mer kontroll och nå fram till resultat?)

-- Har jag en benägenhet att skryta och/eller att överdriva betydelsen av mig själv, utan att det finns någon riktig grund till det? D v s lever jag upp till det i verkligheten?

 (Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?).

-- Mitt humör, hur ter det sig? Är det för häftigt?

(Om det är så, vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? Jag kan behöva träna på att ”hålla in”, kanske hitta ett utlopp, som fysisk aktivitet?).

--  Har jag en benägenhet att fly undan när jag upplever krav eller från rutiner och kan därmed upplevas som oansvarig?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

--  Har jag en benägenhet att alltid vara så ärlig om allt, att jag riskerar att såra andra – och har nog gjort?

(Ifall det verkar vara är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

-- Är jag alltid på gång med något, alltid aktiv eller på språng, så att jag aldrig bara ”är med mig själv”?

(Om det är så: Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? Finns det en oro inom mig? Vad kan det bero på?)

-- Glömmer jag lätt tider, möten och liknande?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? Har jag för mycket att göra?)

--Är jag starkt konkurrensinriktad och vill till varje pris ”lyckas” bättre än alla andra, d v s ”bräcka” alla andra?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

*****************************************************

Förslag 2:
Möt och ”arbeta” på djupet med de känslor som kopplas till skyttfullmånen:

Förslag på teman att gå djupt in i

-- Har du en benägenhet att fly stillhet och lugn och allt som får dig att vara stilla, ensam med dig själv? Är du alltid på jakt efter något som ska göra sig glad eller lycklig? Är du rastlös?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? I så fall, tala om för dig själv att du kan slappna av och möta dig själv bakom denna oro och förstå varför. Känn att du är helt okej! Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Har du svårt att gå in i sådant som en gång smärtat dig, d v s låter du bli det som hänt och är bara inställd på framtiden? Kan det vara så att du undviker att känna? Kanske för att du tror att det håller dig tillbaka?

Om det tycks vara så Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Är det av rädsla för något? Har det att göra med något som hände när du var barn? Kände du dig otrygg? Var det en deprimerande händelse? Som du kanske flyr för att slippa uppleva den känslan? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver vara rädd för att du ”hamnar där igen” om du erkänner dessa känslor. Du är trygg nu och om du tillåter dig att känna dessa, kommer din inre oro att minska. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Har du en benägenhet att skryta och/eller att överdriva betydelsen av dig själv eller går du ofta till överdrifter?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta agerande. Tala om för dig själv att du inte behöver ”bekräfta” dig själv hela tiden, du är redan bekräftad. Du är trygg och älskad som den du är. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Tenderar du att vara hånfull, ironisk eller taktlös…?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

--  Skyttens stjärntecken kopplas till höfter, lår och benmuskler. Om man har blockeringar där så kan energin inte flyta fritt där. Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek.

(Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar: HÄR)

*****************************************************************************

Förslag 3:
Skyttens fullmåneaffirmation:

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag):
”Välsignad av stjärntecknet Skyttens energi frigör jag känslosmärtor och låter eldens element bränna bort dem. Med kärlek tackar jag för de lärdomar jag fått genom att jag har burit på dem. Jag uppfattar innebörden med det som skett mig och som präglat mig känslomässigt. Jag vet att jag har och får precis vad jag behöver. Likt Skytten siktar över gränser för att vidga perspektiven, vidgar jag min syn på gamla känslor, förstår dem utifrån ett högre perspektiv, släpper dem fria och tackar för den vishet som jag fått genom att ha fått uppleva dessa. Jag ger också ut energi av vishet till min omvärld. Jag är vis och allomfattande kärlek”.

*************************************************************************

STENBOCKENS FULLMÅNEMEDITATION

Vad handlar Stenbockens tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta hjälp av dessa energier? Jo: Universum gav var och en av oss bl a förmågan att kunna vara målmedveten, disciplinerad och praktisk, kunna strukturera, organisera, sätta gränser och ta långsiktiga beslut, likaväl som att kunna vara realistisk, försiktig, konsekvent och ansvarsfull. Liksom medvetenhet om den fysiska verklighet vi lever i och också förmågan att skapa trygghet och säkerhet i den.

Med fullmånen i Stenbocken är det läge att ta itu med balansen gällande dessa energier och egenskaper:


Förslag 1:

Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar, kopplade till Stenbockfullmånen:

Här är förslag på frågor du ställer till dig själv:

-- Är jag så envis att jag har en benägenhet att inte ta emot råd eller andras synsätt och synvinklar än mina egna? Har jag ”skygglappar på”?

 (Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att skaffa mig ett mer ”fritt sinne” och släppa in det som är nytt och annorlunda?)

-- Har jag en benägenhet att vara så resultatinriktad, ambitiös, disciplinerad, pliktmedveten och prestationsinriktad att jag ”glömmer bort” att ”leva livet i nuet” och dessutom har utvecklats till en stel och tråkig typ? Eller riskerar att göra det.

 (Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att skaffa mig ett mer ”fritt sinne” och mer glädje?).

-- Har jag en benägenhet att vara överförsiktig, för strukturerad, självkontrollerad och återhållsam som person?

(Om det är så, vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? Kan jag behöva träna på att ”öppna upp”?).

-- Är mitt behov av status, karriär och respekt väldigt stort? Har jag hamnat i självskapade rutiner och ansvarstagande som jag skulle kunna dra ner på för att ha det trevligare i livet?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

--  Har jag en benägenhet att vara för konkret och realistisk på ett sätt som får andra att uppleva mig som misstrogen och trångsynt, ja kanske t o m pessimistisk?

 (Ifall det verkar vara är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

-- Är jag kontrollerande och vill alltid vara i en trygg situation med det gamla invanda m m?

 (Om det är så: Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

--Är jag överförmyndigande eller bestämmande mot andra?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

--Är jag för krävande både mot mig själv och andra?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?) 

*****************************************************

Förslag 2:

Möt och ”arbeta” på djupet med känslor som kopplas till Stenbockens fullmåne:

Här är förslag på frågor som man kan låta sig inspireras av om man vill göra en månresa för att rensa i sitt inre. 

-- Har du en benägenhet att ställa väldigt stora krav, både på dig själv och andra? Är du prestationsinriktad och aldrig nöjd med det som ”är”? Vill du endast se riktigt konkreta och tydliga resultat inom allt du riktar in dig på? Är det i så fall möjligt, att du missar mycket annat i livet; som glädjen, djup samvaro med andra som bl a ”fyller på dina andliga depåer”?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan slappna av och möta dig själv bakom dessa höga krav och också förstå varför. Känn att du – och alla andra - är helt okej! Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Är du inriktad på att få andras respekt, t ex genom en hög position? Måste du ”vara någon” inför andra - antingen genom din position eller/och genom materiell status?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan slappna av och möta dig själv bakom dessa krav och också förstå varför. Känn att du – och alla andra - är helt okej! Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Har du en tendens till självkontroll, vilket gör att du är återhållsam, reserverad och försiktig och kanske också för allvarsam? Kan det göra att andra dessutom ofta uppfattar dig som tråkig?

Om det tycks vara så. Försök då att minnas vad det bottnar i. Är det av rädsla för något? Har det att göra med något som hände när du var barn? Kände du dig otrygg? Var det en händelse som inverkat hämmande? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver vara rädd för att du ”hamnar där igen” om du erkänner dessa känslor. Du är trygg nu och om du tillåter dig att känna dessa, kommer din osäkerhet att minska. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Har du en benägenhet att vara för realistisk och hårt verklighetsförankrad på ett sätt som gör dig misstrogen? Är du cynisk? Kan det göra att andra därför ofta uppfattar dig som trångsynt, negativ, kanske pessimistisk?

Om det tycks vara så: Försök att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta. Är du rädd för att släppa in något? Kanske det som är nytt och annorlunda mot vad du är van vid. Så, våga öppna upp till det som är nytt och annorlunda mot din invanda trygga ”tankesfär”. Medan du tänker att du ska våga göra det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

--  Är du väldigt disciplinerad och så pliktmedveten att det ger dig skuldkänslor, en känsla av att alltid vara ”skyldig” att göra din plikt? Handlar mycket i tillvaron om att du ständigt ”måste” göra något för att duga? Kan det rentav vara så att du har en tendens att känna dig deppig, kanske har en ensamhetskänsla p g a att sådant ”tynger dig”?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Är det av rädsla för något? Har det att göra med något som hände när du var barn? Du kanske vill åstadkomma något för att slippa uppleva den känslan? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver vara rädd för att du ”hamnar där igen” om du erkänner dessa känslor. Du är trygg nu och om du tillåter dig att känna dessa, kommer din inre press att minska. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Stenbockens stjärntecken kopplas till benstommen (skelett), knän och huden..  Finns blockeringar där så kan energin inte flyta fritt i de delarna av kroppen

Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek.

(Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar:HÄR)

******************************************************************** 

Förslag 3:
Stenbockens fullmåneaffirmation:

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag): ”Välsignad av stjärntecknet Stenbockens energi frigör jag känslosmärtor och låter jordens element ta hand om dem. Med kärlek tackar jag för de lärdomar jag fått genom att jag har burit på dem. Jag uppfattar innebörden med det som skett mig och som präglat mig känslomässigt. Jag vet att jag har och får precis vad jag behöver. Likt Stenbocken ser realistiskt på livet, ser jag realistiskt på det som skett och förstår mina känslor i förhållande till verkligheten och låter mitt tålamod växa. Jag släpper gamla känslosmärtor och tackar för den vishet som jag fått genom att ha upplevt dessa. Jag är fylld av tålmodig, vis och jordad kärlek och jag ger också ut energi av kärleksfullt tålamod till min omvärld”.

*************************************************************************

VATTUMANNENS FULLMÅNEMEDITATION

Universum gav var och en av oss bl a Vattumannens gåva att kunna ha ett öppet sinne och också att vara fria i sinnet, vara nytänkande och kreativa. Vi har fått gåvan att kunna experimentera och att våga det oprövade… att våga tänja gränser och bryta gamla normer och mönster… söka oss till andra och att också vilja undersöka och möta det som vi inte är vana vid. Bryta upp och vända oss bort från det förlegade och uttjänta och starta på nytt.

Det är inte säkert att alla utvecklat den fina gåvan ELLER har den i balans, men med fullmånen i Vattumannen är det läge att ta itu med dessa energier och egenskaper:


Förslag 1: 

Förslag på frågor, kopplade till Vattumannens fullmåne, för att mentalt påverka dig

-- Är jag så egensinnig att jag kan verka taktlös för andra?

 (Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att skaffa mig mer ”stabilitet?)

-- Har jag en benägenhet att vara rebellisk och agerar oförutsägbart?

 (Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att skaffa mig mer stabilitet och ”ta vara mer cool?).

-- Har jag en benägenhet att vara provokativ?

(Om det är så, vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? Kan jag behöva tona ner detta?).

-- Är jag spänd… eller rentav  överspänd?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? Kan avslappning vara något)

--  Har jag en benägenhet att vara rotlös eller rastlös så att jag inte kan känna att jag är tillfreds med det som är?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

- Har jag en benägenhet att vara för teoretisk?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

- Har jag en benägenhet att ständigt söka det som är nytt och vill ha ständig spännig i livet så att jag inte kan känna att jag är tillfreds med det som är?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)  

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Förslag 2:
Möt och bearbeta på djupet de känslor som kopplas till Vattumannens fullmåne:

Under fullmånen är det tid att tona in sig på stillheten och gå inom sig själv och lyssna inåt: Här är förslag som man kan låta sig inspireras av om man vill göra en månresa för att rensa i sitt inre. Säg: ”Jag vill avslöja mina skuggor och frigöra det förflutna som inte längre tjänar mig”.

Och det viktigaste: Be en bön med ödmjukhet och “genom hjärtat“ att det allra bästa kommer att ske. Var inte rädd för att gråta eller vara arg, för det handlar om frigörelse!

-- Har du en benägenhet att vara för oberoende och vill vare sig känna krav eller ställa krav på andra? Är ständig känsla av frihet viktigt?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan slappna av och möta dig själv bakom denna känsla och också förstå varför. Känn att du – och alla andra - är helt okej! Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Känner du dig rotlös och kan inte finna trygghet? Är det av rädsla för något?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan slappna av och möta dig själv bakom denna känsla och också förstå varför. Känn att du – och alla andra - är helt okej! Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Har du en tendens till överspändhet eller är du allmänt spänd och nervös?

Om det tycks vara så. Försök då att minnas vad det bottnar i. Är det av rädsla för något? Har det att göra med något som hände när du var barn? Kände du dig otrygg? Var det en händelse som inverkat stressande? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver vara rädd för att du ”hamnar där igen” om du erkänner dessa känslor. Du är trygg nu och om du tillåter dig att känna dessa, kommer din osäkerhet att minska. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Har du en benägenhet att vara upprorisk, rebellisk eller oförutsägbar? Provocerar du andra? Kan det göra att andra därför ofta uppfattar dig som jobbig?

Om det tycks vara så: Försök att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta. Är du rädd för att släppa in någon? Har du känt för höga krav tidigt i livet? Medan du slappnar av tänker du på att du ska lära dig att vara mer avslappnad. Känn att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Har du svårt för att binda dig till någon, att knyta an?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Är det av rädsla för något? Har det att göra med något som hände när du var barn? Du kanske vill åstadkomma något för att slippa uppleva den känslan? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver vara rädd för att du ”hamnar där igen” om du erkänner dessa känslor. Du är trygg nu och om du tillåter dig att känna dessa, kommer din inre rädsla att minska. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Har du en benägenhet att ständigt söka spänning i livet?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Kan du ha upplevt för mycket krav eller att det var för mycket ”pekpinnar”? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver uppleva detta igen. Du kan ta det lugnt och ”bara vara”. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Vattumannens stjärntecken kopplas till cirkulationssystemet, fotleder, akilleshäl, vrister och skenben. Finns blockeringar där så kan energin inte flyta fritt i de delarna av kroppen. Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek.

(Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar: HÄR)

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Förslag 3:
Förslag på Vattumannens fullmåneaffirmation: 

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag):”Välsignad av Vattumannen ser jag det speciella och unika i tillvaron och jag ser på det som skett och präglat mig känslomässigt som något unikt som lärt mig att se andra perspektiv av livet. Jag avser att förstå mina känslor utifrån en kosmisk utveckling och med tolerans för andra. Jag upplever de känslor som är blockerade för vad de är, frigör dem i ett gränslöst ljus – och tackar för de insikter jag fått genom att ha burit på dem. Nu släpper jag dem och tackar för den vishet som jag fått genom att ha upplevt dessa. Jag är fylld av Vattumannens kosmiska, oberoende och toleranta kärlek och jag ger också ut energi av kärleksfull tolerans till min omvärld”.

*************************************************************************

FISKARNAS FULLMÅNEMEDITATION

Vad handlar Fiskarnas tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta hjälp av dessa energier? Jo Universum gav var och en av oss bl a Fiskarnas gåva - egenskaper som mottaglighet, lyhördhet, förståelse, medkänsla och känslighet, samt fantasiförmåga och kreativitet. Vi har också fått gåvan som kallas ett ”sjätte sinne”, tillgång till bl a intuition och medialitet… Det är inte säkert att alla har utvecklat denna gåva eller har den i balans, men med fullmånen i Fiskarnas stjärntecken är det läge att ta itu med balansen gällande dessa energier och egenskaper: 

Förslag 1:
Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar, kopplade till Fiskfullmånen:

 -- Bär jag på en känsla av tomhet och känner mig besviken på mycket? Längtar jag ständigt efter något annat än det som är? Känns livet ofta meningslöst?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att finna mening och vara här och nu istället för att längta efter något annat?)

-- Bär jag på en känsla av skuld?

(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att frigöra denna känsla?).

-- Har jag en benägenhet att vara tvetydig eller agerar mystiskt eller diffust/otydligt så att andra upplever mig som svårtolkad, vag eller rentav duperande?

 (Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att vara tydligare?).

-- Är jag viljesvag eller osäker på mig själv?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att känna mig säkrare?)

-- Är jag en person som är överkänslig eller rentav självömkande?

 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att bli stabilare?)

-- Har jag en benägenhet att vara för accepterande och tolerant och låter mig ”köras över” av andra eller liknande, så att jag ”utplånar” delar av mig själv – eller hela min person?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att få mer kraft och stabilitet som person?)

- Har jag en benägenhet att vara för förstående och medkännande, så att jag kanske t o m hellre hjälper andra och glömmer bort mig själv, kanske så att jag även låter mig utnyttjas av andra eller liknande?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för inte låta mig utnyttjas e d?)

-- Har jag en benägenhet att hamna i en ständig ”offerroll”?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

-- Är jag i mer dagdrömmerier än i verkligheten? Drömmer jag mer än jag agerar för det jag önskar? Kan jag vara den som andra uppfattar som för flummig?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att vara mer närvarande? Kan jag behöva jorda mig?)

-- Är jag väldigt mottaglig för stämningar, energier och så vidare, så att jag tar in alldeles för mycket från min omgivning?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att få mer motståndskraft? Kan jag behöva jorda mig?)

- Har jag en benägenhet att ”fly” när livet känns jobbigt, kanske med hjälp av alkohol, droger eller matmissbruk eller kanske med hjälp av ”dövande” mediciner?

(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att bli starkare och genom det ”ta mig loss” från sådant? Kanske det finns någon kreativ lösning, t ex genom att skriva poetiska texter, syssla med musik eller något konstnärligt som att teckna/måla…?).

*****************************************************

Förslag 2:
Förslag på frågor för den som vill göra en månresa för att rensa i det inre. 

 -- -- Bär du på en känsla av tomhet och känner dig besviken på mycket? Längtar du ständigt efter något annat än det som är? Känns livet ofta meningslöst?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan möta dig själv bakom dessa känslor och också förstå varför. Känn att du är helt okej och att livet har en mening, även om du inte just nu är medveten om det. Medan du förnimmer att det finns en mening, bakom allt, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- -- Bär du på en känsla av skuld?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan möta dig själv bakom dessa känslor och också förstå varför. Känn att du är helt okej medan du andas djupt och lugnt. Känn att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- -- Har du en benägenhet att vara tvetydig eller agerar mystiskt eller diffust/otydligt så att andra upplever dig som svårtolkad, vag eller rentav duperande?

Om det tycks vara så: Försök att minnas vad detta bottnar i. Har det att göra med din barndom? I så fall, tala om för dig själv att du kan möta dig själv bakom detta och också förstå varför. Känn att du är helt okej och att du får tala, synas och höras – existera fullt ut! Du behöver inte skyla över dig eller vara vag och otydlig. Du ÄR. Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.

-- Är du en person som är överkänslig eller rentav självömkande? Känner du dig sårbar?

Om det tycks vara så. Försök då att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Var du för ”omhuldrad” eller bortklemad? Eller var det en händelse – eller flera - som påverkat dig starkt? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver vara rädd för att du ”hamnar där igen” om du erkänner dessa känslor. Du är trygg nu och om du tillåter dig att känna dessa, kommer din sårbarhet att minska. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- -- Är du viljesvag eller osäker på dig själv?

Om det tycks vara så: Försök att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta. Finns det någon händelse – eller några händelser – som gjorde att du förlorade känslan av att kunna ”stå upp” för dig själv och känna dig trygg i dig själv? Känn att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Har du en benägenhet att vara för accepterande och tolerant och låter dig ”köras över” av andra eller liknande, så att du ”utplånar” delar av dig själv – eller hela din person?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Kan du ha upplevt för mycket krav eller att det var för mycket hårdhet? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver uppleva detta igen. Du kan ta det lugnt och ”bara vara”. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- - Har du en benägenhet att vara för förstående och medkännande, så att du kanske t o m hellre hjälper andra och glömmer bort dig själv, kanske så att du även låter dig utnyttjas av andra eller liknande?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Kan du ha upplevt att man ”inte såg dig” eller fick du hjälpa till hela tiden – kanske ta hand om någon som var sjuk eller rent av var missbrukare? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver uppleva detta igen. Du kan ta det lugnt och ”bara vara”. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- -- Har du en benägenhet att hamna i en ständig ”offerroll”?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver uppleva detta igen. Du kan ta det lugnt och ”bara vara”. Du är trygg och stark. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- -- Är du i mer dagdrömmerier än i verkligheten? Drömmer du mer än du agerar för det du önskar? Kan du vara den som andra uppfattar som för flummig?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Kan du ha upplevt för mycket ”hårdhet” eller kände dig åsidosatt? Kan det ha gjort så att du drömde dig bort från det som var? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver uppleva detta igen. Du kan ”bara vara” för du är viktig för den du är, för det du kan och det som du vill är av betydelse. Därför kan du förverkliga dina drömmar. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- -- Är du väldigt mottaglig för stämningar, energier och så vidare, så att du tar in alldeles för mycket från din omgivning?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver uppleva detta igen. Du kan ”bara vara” Du är stark och du har ett skydd som sållar bort det som du inte behöver förnimma. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- - Har du en benägenhet att ”fly” när livet känns jobbigt, kanske med hjälp av alkohol, droger eller matmissbruk eller kanske med hjälp av ”dövande” mediciner?

Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? Kan du ha upplevt för mycket krav eller hårdhet? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver uppleva detta igen. Du kan ta det lugnt och ”bara vara”. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!

-- Fiskarnas stjärntecken kopplas till lymfsystem, fötter, tår (även fettvävnad). Finns blockeringar där så kan energin inte flyta fritt i de delarna av kroppen. Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek. Eftersom fötterna är av fysisk betydelse för just Fiskarna så är fotmassage – reflexologi – speciellt värdefullt just denna fiskfullmånetid.

 (Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar: HÄR

*****************************************************************************

Förslag 3:
Fiskarnas fullmåneaffirmation 

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag): ”Välsignad av Fiskarna är jag förstående och kärleksfullt accepterande och ser på det som skett och präglat mig känslomässigt med förståelse och kärleksfull acceptans. Jag avser att vara lyhörd för mina och andras känslor. Jag upplever de känslor som är blockerade för vad de är, frigör dem nu med allomfattande kärlek – och tackar för de insikter jag fått genom att ha burit på dem. Jag är fylld av Fiskarnas rena, accepterande och icke-dömande kärlek och jag ger också ut energi av kärleksfull icke-dömande kärlek till min omvärld”.

***************************
Om du vill se information om astrologiska cykler - fullmånen, nymånen, månadsprognos etc, så finns det HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar