Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 6 juni 2021

Nymåne – solförmörkelse 10/6 2021 i Tvillingarna + Orion + meteoritsvärmar = energi

Nymånen infaller den 10/6 2021 kl. 12:54:05 vid 19°42 ' grader i Tvillingarnas tecken, med en solförmörkelse! Detta sker dessutom i Orion-konstellationen! Det är utöver det också meteorsvärmar som ger oss extra energikickar!

Vid viktiga ”himlahändelser
” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen är en kosmisk vändpunkt som representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Vi har ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. hur energier inverkar på var och en beror på flera faktorer. Men vanligtvis berörs de mest som har starka aspekter denna dag, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Solförmörkelse

Detta är en annular solförmörkelse, den är alltså inte total. Denna  solförmörkelse syns från delar av Ryssland, Grönland och norra Kanada. Om vädret tillåter kan man i norra Asien, Europa och USA se en delvis förmörkelse. INFOKarta som visar var solförmörkelsen syns HÄR

Man kan nog säga att denna tid i månaden en ”fullsol” snarare än en nymåne. Månen är inte svag just nu men Månens önskningar undertrycks av behovet av att projicera oss in i världen. Det finns en själslig ”röd tråd” tillbaka till skiftet Maj/Juni 2003 till den solförmörkelsen i Tvillingarna. (se HÄR). Så det finns en tråd som förbinder dessa tider.

Solförmörkelsen den 10/6 i kombination med månförmörkelsen som skedde 26/5 bildar en förmörkelsefas som varar till månförmörkelsen den 19/11 2021. Månförmörkelsen och dess aspekt till Neptunus, tenderar att skapa ett test av vår tillit och tro på grund av dess kraft att dra fram sådant som ”svagheter” hos många som t ex girighet, omoral och/eller bedrägeri, men också andra ”svagheter” och det avslöjar sårbarhet, vilket är gemensamt för båda förmörkelserna. Men genom att vara medveten om det kan man stärka sin medvetenhet om att andra kan agera så, samt stärka sitt immunförsvar på olika ”nyttiga sätt”. Medvetenhet är lösningen och hos Tvillingen finns benägenhet att se flera sätt!

Eftersom förmörkelser inträffar så snabbt under en kort tidsperiod, har de kraften att flytta energi mycket snabbt och inleda stora förändringar med ett ögonblick. De är så kraftfulla att de påverkar vår värld oavsett om vi kan se det eller inte. Att förvänta är starka känslor under denna ringformade solförmörkelse, med allt förstärkt. Så gå inte miste om möjliga chanser, utan överväg alternativ och fokusera på önskningar. 

Vi kan ibland fångas upp av de situationer som skapas av sådana ”himlahändelser” som denna och att ta en annan, ny, riktning kan vara det bästa alternativet när vi har räknat ut vad vi behöver ”se om oss själva”, för vi kanske upptäcker saker om vi aldrig känt eller erkänt om oss själva förut.

Förmörkelser kan ”skaka upp saker” i våra livDe väcker oss upp till vad som inte fungerar och väcker upp våra känslor, så vi känner oss ledda att vidta åtgärder för att göra förändringar i livet. Ibland upptäcker vi sanningen som har varit dolda eller så har vi personliga avslöjanden som förändrar ohälsosamma förhållanden eller arbetsdynamik.

Då tecknet är Tvillingarna så handlar det på en personlig nivå om kommunikation, och information, både på nätet och i vårt grannskap. Men också vår inre kommunikation, tankar och även budskap, för vi kan få sådana när solförmörkelsen sker.

Förmörkelser är som ny- och fullmåne på steroider. De skakar upp saker och katalyserar förändringar. Detta beror på att de involverar noderna, astrologiska karmiska ödepunkter. När noderna är involverade känner vi en känsla av brådska att leva vårt syfte. Vi blir medvetna om våra övertygelser, begränsningar eller hinder som hindrar oss från att känna en känsla av uppdrag och uppfyllande i våra liv. Därför kan vi känna att vi behöver leva mer målmedvetna liv. 

Mer specifikt, hur förmörkelsen påverkar beror på var och ens specifika horoskop. Det indikerar vilka områden i livet som kan känna effekterna. Till exempel, om förmörkelsen faller i 7: e huset för partnerskap kan man förvänta sig några överraskande förändringar i den delen av livet.


Förmörkelser ger oss möjligheten att rensa bort spindelnät och trådar från det som inte längre tjänar oss: Det är en tid av upplysning och inre klarhet där vi kan se sanningen i situationer tydligare och det ger oss hopp om vad som flödar in från det osynliga.


Så, skaka lossa spindelväv, fäll ut fjädrarna och ”flyg” vidare - och möt framtiden! Möt dina de önskningar du planterat, väl medveten om vem du är genom inblick i ditt inre!

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Nymånen i Tvillingarna, meteorsvärmar = extra energikickar!

Varje år i början av Juni rör sig tusentals meteorer över himlen. De flesta är dock osynliga eftersom Solen är över horisonten medan duschen är mest intensiv. Dessa dagsljusmeteorer kallas Arietids. De strömmar från en strålande punkt i konstellationen Väduren, som ligger bara 30 grader från Solen i Juni. 

Nymånen sker den 10/6 precis efter denna meteoritsvärms topp den 7-8 Juni med runt 60 Arietider per timme över himlen. Men vi ser troligtvis inte någon… För detta meteorregn når som högts när det är dagsljus.

Ingen är säker på var Arietid-meteoroider kommer ifrån, även om vissa astronomer misstänker att de är skräp från den soliga asteroiden 1566 Icarus. En annan möjlighet är att Arietids kommer från upplösningen av en jättekomet för tusentals år sedan. (INFO).

Så har du några önskningar passa då på att ”sända dem” till stjärnfallet.

Meteorsvärmar är elektriska och avger radiovågor, vilket förstärker energin i Tvillingarnas nymåne (INFO HÄR HÄR). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tvillingnymåne-förmörkelse i Orion-konstellationen

Orion-onstellationens exakta attribut skiljer sig mycket åt. Det spelar ingen roll. Det är metaforen som förstås som är viktigast i slutändan... Men alla versioner ser honom som mannen med stor kraft! Det är väl vad vi kan tänka oss denna solförmörkelse i energitecknet Tvillingarna tillsammans med energirika meteroritsvärmar!

I hinduismen är Orion associerad med Prajapati ”varelsernas herre” som leder över fortplantning och livets beskyddare. Vediskt identifierar man honom också med den skapare som nämns i Nasadiya Sukta. Forntida grottmålningar i Lascaux verkar ha representerat Orion som sjamanen. Huvudgemenskapen är temat för en kraftman. 

Orions bälte består av de tre ljusa stjärnorna Alnitak, Alnilam och Mintaka. Dessa tre stjärnor har tillsammans varit kända som de tre kungarna. För länge, länge sedan, långt före vår tideräkning var konungar sanningsljusbärare, för de hade en annan roll än senare konungar.

Kineserna kallade konstellationen
Shen, efter en stor jägare och krigare. 


I Egypten är han guden Osiris.
 I turkiska och flera andra kulturer behåller han denna roll som himmelens beskyddare som en svärdsmästare till häst.


Om man ser till alla betydelser från forntiden, och lägger samman dem. Kan vi då tänka oss att Orion kan ses som en försvarare för de som söker kunskap (Tvillingens tecken), bakom ytan (förmörkelse) och vill ”ladda in det på sin väg” (nymåne), då denna förmörkelsenymåne är präglad av en kvadratisk Neptunus då sann kunskap kan ”försvagas”? Med hjälp av meteritsvärmarna kan jag tänka mig att vi kan får extra energi under meditation och intentionen vi riktar – för att nå sann kunskap och inte den neptuniskt förtäckta?
Så mitt tips är att ”höja sinnet (tvilling)” över det neptuniska till Orion och meteoriternas kosmiska budskap, långt bortifrån och se vad som kommer in i sinnet.

Eftersom Robert Bauval och Adrian Glibert har påvisat att det finns en korrelation mellan Orions bälte och placeringen av de tre pyramiderna i Giza (The Orion Mystery 1994), så är denna nymåne i kontakt med urgammal vsidom ”a la pyramiderna”. Orionbältet är uppenbarligen av stor betydelse och är i själva verket ett av de bästa hjälpmedlen för att identifiera Orion.

 

Ha i åtanken att Orions bågskytt med kraft skjuter mot ett mål och kan nå långt (det liknar till viss del Skyttens tecken). På den vänstra axeln är Bellatrix, en stjärna till den obesegrade kvinnans djupa kraft. Hon är Amazon-krigare. I den tibetanska buddhismen är den vänstra handen relaterad till medkänsla och rätten till skickliga medel, som är feminina respektive maskulina. Bellatrix är starkt associerad med kvinnans kraft. Om hon befinner sig i någon av de ovannämnda relationerna till planeter och armaturer markeras den kvinnliga vägen till slutförande.

(Läs mer HÄR HÄR HÄR HÄR)

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Allmänt om nymånen i tvillingarna

Med Solen och Månen sammanfogade i Tvillingarna präglas denna nymåne av luftens element vilket förstärker kommunikation, rörlighet och mångsidighet.

Tvillingarna är vindens rastlösa energi. Alltid rörlig, flyttande och bärande någonting från ett ställe till det andra. Tvillingtecknets uppgift är att ge energi. Att flyga till stillastående situationer och förflytta energin. Att hantera ett mångsidigt informationsregister. Med nymånen i Tvillingarnas tenderar vi att jaga efter fascinerande fakta, dualistiska idéer, motsatta synpunkter.

Vi kan ”kalla på” våra själs-tvillingar nu när nymånen står i stjärntecknet för vänskap, kontakter, överföringar, kommunikation och samarbete! ”Radarn” är på för att söka information. Det är dags för ”sammankopplingar” och synergistiska relationer.

Tvillingsäsong och nymånen i Tvillingarna tenderar att påskynda tiden. Tvillingenergin är som en ”strålkraft” som fyller oss med massor av information, tankar och sprudlande idéer som kan vara litet överväldigande men också upplysande. Vi kan vilja prata, lära eller förflytta oss mer i den närmaste omvärlden...  Vi är mer öppna för nya upplevelser och återskapar oss genom litet nya ”personas” (roller) – vi spexar och ”leker” gärna.

Tvillingnymånen inspirerar oss att tänka på de budskap som vi sänder ut till världen och det är bra att ”fånga” dem först och ”plantera” dem med bästa ”gödmedel”, även om vi vill undvika det som är för djupt och föredrar att skumma längs ytan för att bibehålla maximal anpassningsbarhet. Så atmosfären tenderar att lättas upp. 

Tvillingnymånen hjälper oss att fokusera på våra tankar och hur vi har kommunicerat med oss ​​själva, med andra och för världen. Det är dags att glömma eventuella åsikter som vi ”lånat” från andra människor, från böcker, från TV: n och skapa våra egna istället. Det är dags att se över sättet att föra ut budskap, åsikter etc… Detta för att så dem rätt!

Tvillingnymånen hjälper till att öppna en portal för nya upplevelser. Det är dags att utforska livet med en nybörjarens sinne. Vi kan också passa på att planera en resa eller titta på en dokumentär om ett ämne som vi inte vet någonting om.

Eller är det kanske dags för en ny uppsättning hjul till bilen, en ny cykel, att pröva en ny skogsväg eller en ny typ av tillställning? Passa på att utforska tillvaron.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Nymånens aspekter

OBS: Hur var och en upplever energin från nymåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. Oavsett så visar de på teman som berör det kollektiva! Vi har dock alltid ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”.

Den här nymånen präglas mest av Merkurius som befinner sig i en konjunktion. Dessa tre, Solen, Månen och Merkurius befinner sig i kvadratur till Neptunus.

Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer (samt kanske även transportfrågor) tenderar att vara centrala teman. En ökning av mental aktivitet kan ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Det är gryning för nya idéer.

Med Solen tillsammans med Merkurius i Tvillingarna är det dags att hämta kreativ inspiration från vår medfödda nyfikenhet på livet! Vi kan t ex tänka på vilka ämnen som glädjefyllt absorberade vår intellektuella uppmärksamhet som barn, långt tillbaka innan vi började bry oss om vem som tittade och vad de tyckte om våra intressen. Det är dessa små ledtrådar som dyker upp tidigt i livet, som så ofta binds samman och samlas inom oss för att komma till en full cirkel senare. Och just nu kan vi uppfatta en mindre eller större del av denna cirkel, eller hela denna cirkel! Vi kan känna en naturlig nyfikenhet som fyller våra sinnen, som omfattar ämnen vi gillar, samtalsämnen vi älskar att prata om, eller någon intellektuell strävan som kan fylla vårt hjärta med glädje. 

Merkurius kvadratur till Neptunus kan samtidigt göra att alla fakta kanske inte upplevs helt klara än, och därför kan missförstånd uppstå. Något vara vilseledande eller svårt att greppa i dialoger, vi kan ana det som inte sägs: Det kan skapa ovisshet, kanske vissa förvirrande omständigheter, så lita inte på alla omkring, för alla har inte rena avsikter.  Men de som är helt ärliga, har rena avsikter, kan lita på känslan, följa intuitionen. De kan lita på sitt rena hjärta. Det som medvetet sägs och görs för att vilseleda andra, slår på något sätt tillbaka. Sanningen kommer fram – så småningom - oavsett. Det kan dock finnas en oklar situation, eller en känsla av melankoli och nu är det inte rätt tid att agera på impulser eller ta fasta beslut.

Den neptuniska energin kan ge en del tvivel på vad andra sagt/säger, kanske självtvivel, eller förvirring där en gång fanns totalt förtroende och trygghet. I ett sådant läge är det till stor hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit och skön energi - t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Den neptuniska energin bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och kan vilja förstå på ett djupare plan vad som behöver förändras i våra liv. Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet.
Tipset är då att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller lyssna på musik som känns inspirerande. Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayas illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!

Drömmar kan ”glida runt i sinnet”, kanske är det en ”flummig” känsla och vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert.

*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Oxens tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, i detta fall runt19°42 ' grader i Tvillingarna, där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 

Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.

**********************************************

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling R 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.

DU KAN LÄSA MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar