Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 15 juli 2021

”Energi-astrologi” – ”ställ in dig” på planeternas frekvenser

"En människa är en del av det hela som av oss kallas universum, en del begränsad i tid och rum. Han upplever sig själv, sina tankar och känslor som något åtskilda från resten, en slags optisk illusion av hans medvetande. Denna illusion är ett slags fängelse för oss, som begränsar oss till våra personliga önskningar och till kärlek för några personer som är närmast oss. Vår uppgift måste vara att befria oss från detta fängelse genom att utvidga vår medkänningskrets att omfamna alla levande varelser och hela naturen i sin skönhet. "~ Albert Einstein

Astrologins huvudidé är att det finns energimönster som bildas mellan andra planeter och Jorden. Dessa energier påverkar i gengäld människor både individuellt och som en helhet kollektivt. 

Målet inom astrologin är att kunna anpassa oss till livets större rytmer. Det finns en kosmisk skönhet och harmoni som når oss på individnivå med det. Vi upplever disharmoni när vi inte står i harmoni med dessa planetcykler.

Att stämma in oss med varje planets vibrationer, svara på var och en, efter behov, för att uppfylla planeternas (forna tiders gudar) planer och inriktning, tycks vara viktigt. För så var det för länge sedan i urtiden, men med tiden har större delen av mänskligheten kommit bort från det sättet att vörda Universum, Moder Jord och vår roll här som kärleksfullt balanserade själar och samtidigt vara kopplade samman med allt…

LÄS OM ATT MEDITERA ASTROLOGISKT: DEL 1 HÄR 2 HÄR 3 HÄR

Energi-astrologi bygger på påståendet att varje planet och ljus vi använder i vårt grundläggande astrologiska synsätt motsvarar ett av chakrana, medan alla tecken och astrologiska Hus lägger till sin färg till planeten.

Vi vet att Månen påverkar tidvattnet och eftersom våra kroppar består av 70% vatten påverkas vi också. Så hur kan vi förneka möjligheten att påverkas av andra planeter i vårt solsystem!
Statistiska studier visar att det finns ett ökat antal födslar under fullmånen såväl som sjukhusinläggningar i allmänhet, särskilt med personer som visar intensivt, bisarrt, superladdat eller mentalt stört beteende. 
Det påverkar till och med trädgårdsskötsel och när vi ska klippa håret! Vi kan börja se hur vi påverkas av mån- och planetcykler kanske då börjar känna igen mönster. Vi kan då lära dig att använda energierna och vara förberedda.

******************************* 

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

*******************************

I Zodiaken kan man uppfatta en helhet som innehåller alltings samband och inneboende enhet åskådliggjord i en universell rörelse eller rytm genom vilken såväl dygnets växlingar som årstidernas gång styrs. Det är samma ordning som återfinns i all form av existens. På så sätt kan man också se Zodiaken som ”livets cirkel” – en livscirkel, som omfattar:

- tillvarons varandra ständigt kompletterande och samverkande motpoler: yin och yang, mörker och ljus, maskulint och feminint: àpolaritet

- tillvarons skapande, uppehållande och söndrande krafter, indiernas Brahma, Vishnu och Shiva - àtre kvaliteter

- de fyra elementen och de fyra riktningarna: à eld, jord, luft, vatten

- den stora helheten, alltings innersta samhörighet: àenhet

Vi kan använda kraften hos himlakroppar för att förändra vissa aspekter av våra liv. Men innan vi gör det, bör vi tänka på hur de interagerar. Det är viktigt att följa principen om respekt för alla krafter, särskilt planeter och energier inom oss. Planeter är personligheter för dessa krafter och energier. Och vi kan ha en relation med dem.

Man kan meditera på en himlakropp och reflektera över hur vi mer äkta, genuint, rent och modigt kan uppfylla de instruktioner som våra födelsekartor kodar och förmedlar. Genom att välja att meditera tar man till positiva åtgärder för att höja vibrationerna på planeten, och ju tidigare man bestämmer sig för meditera avsiktligt, desto bättre. Allt är sammankopplat och att det finns samband.

Vi är avsedda att vara i samklang med den naturliga rytmen och det som sker – i med och motvind... Men vi kanske vill ha ”neptunisk salighet” då Universum kräver uppmärksamhet åt våra känslor eller relationer, eller speglar att vi behöver ge en jordad uppmärksamhet åt hemmet eller arbetsplatsen, vilket är relaterat till Saturnus viktiga roll i den här verkligheten. 

Kunskap om astrologiska transiter lär oss att det finns ögonblick av en specifik varaktighet som har ett visst tema eller en ton. Vissa typer av erfarenheter sker  oftaunder de olika planeternas aspekter, som t ex energiaktivitet från (kortfattat några exempel): Merkurius - stimulering av nya idéer; Saturnus - arbete och ansvar; Venus - kärlek, estetisk njutning och sinnligt nöje. 
Vi brukar även utveckla en känsla av hur lång tid dessa "energierfarenheter" kan vara. Vi kan därför utveckla en förmåga att inte "frysa" något ögonblick eller erfarenhet eller emotionellt tillstånd till något permanent. Vi lär att allt förändras. Genom att reflektera över det ständigt föränderliga himmelska mönstret lever vi som vittnet eller betraktaren, alltså "den som ser allt".

”En av de mest imponerande punkterna för mig är att det magiska tänkandet ges en dos av respekt: "Att vara totalt" omagisk "är mycket ohälsosamt", säger Peter Brugger, chef för neuropsykologi vid Universitetssjukhuset Zürich. Han har data, till exempel, är brist på magisk idèskapande starkt kopplad till oförmågan att uppleva nöje. Brugger hävdar att möjligheten att se mönster och göra fria associationer ökar kreativiteten och tjänar också en praktisk funktion: "Om du är på gräsmarken är det alltid bättre att anta att en tiger är där. (INFO) 

Var och en av oss föddes på ett visst datum, klockslag och på en viss ort (det finns astrologiska tvillingar som föds och lever i stort liknande liv (INFO).

Om du inte känner till ditt horoskop, så ber du antingen en astrologiskt kunnig hjälpa dig ta fram det (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år) och som kan berätta var du har planeterna och vilka aspekter du har m m, eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länk där du fyller i data HÄR  HÄR  HÄR eller HÄR.

Man kan meditera på olika planeternas energier och vad de står för, liksom tecken, element och aspekter.

¨~¨~¨~¨~Meditation, element, aspekter & astrologiska Hus ~¨~¨~¨~¨


Vi påverkas av alla fyra elementen: Eld, Jord, Luft och Vatten. Vissa har ett visst astrologielement som representeras på ett mer dominerande sätt än andra. Det finns karaktärsdrag, egenskaper och potential som ges till en person vid födelsedatumet och det kan vara mer naturligt för vissa att interagera med ett visst element än för de andra.


Astrologielementen (vatten, luft, eld, jord), liksom deras materiella form, representerar en viss arketyp av det högre medvetandet. Om ditt astrologielement är luft, sedan meditera ute och låta din kropp känna frisk luft kan vara den bästa praxisen för dig. De som har vatten som deras horoskopelement kan tycka att de kan nå sitt meditativa tillstånd mycket snabbare när de är nära havet eller havet.


Man kan meditera enbart på något av elementen för att stärka den energin genom att ha en symbol på ditt astrologiska element nära dig (eller åtminstone i din visualisering) kan meditationen snabbt hitta den nödvändiga frekvensen och uppleva full resonans med harmoni i den energiinformationsvärlden eller fältet. Om det är eld, kanske du tycker att ha ett brinnande bivax ljus hjälper verkligen under din meditation. Om det är jord, kanske det är mer tröstande att få fötterna att hålla fast vid marken när du mediterar.


Man kan också meditera på aspekter, Husen, Ascendent och Mediuem coeli, etc. Desto mer man blir van ju mer kan man utveckla detta!

Genom att ha en symbol på ditt astrologiska element nära dig (eller åtminstone i din visualisering) kan du stärka energin ytterligare, åtminstone genom att påminnas o den!

 

~¨~¨~¨~¨¨~¨ Frekvenser & det magiska tänkandet ~¨~¨~¨~¨¨~¨

Det finns frekvenser i geometri precis som det finns geometrier som hålls i frekvenser. (INFO). De går ihop för att förändra vår elektromagnetiska "sammanställning". Därför kan djur hitta hem. De anpassar sig till leylinjenätet på Jordens elektromagnetiska fält.

Som en Chippewa från Turtle Mountain Clan kan man lära sig att gå till de heliga geometrierna i kroppen och därigenom skapa de korrekta frekvenserna genom att dansa deras heliga indianska danser.

Indianer har alltid känt detta och det sägs de därför har skapat Nazca-linjerna, den heliga stjärnans ceremoniella centra av Chimney Rock och Chaco etc, och likt dessa så kan vi också dansa de heliga geometrierna som finns i våra kroppar. Vi kan dansa mönstren i och skapa frekvenserna inom eller lyssna på de frekvenser som skapar de heliga geometrier inom oss.

Vi är gjorda av heliga "leylinjer" inom våra personliga kroppars elektromagnetiska fält som läker eller störs av positiva eller negativa frekvenser. Så vi kan få våra personliga ”kroppslylinjer och geometrier” att göra vackra snöflingor i positiva mönster som Masaru Emoto har demonstrerat med vatten genom positiva frekvenser, tankar och känslor. (INFO INFO)

Prova detta: Nästa gång du blir upprörd med någon eller på annat sätt känner att du inte svarar på rätt sätt till en situation, försök att identifiera vilken planet som är ojämn. Gör en av de föreslagna aktiviteterna för att hjälpa till att motverka det.

Om du vill förbättra planetariska energier ännu mer, finns det vissa tider på dagen som passar bäst för varje planet. Det är annorlunda för varje del av världen. Det finns användbara stjärnkartor tillgängliga online (HÄR) för att bestämma planetens timme. Du kan redigera staden, landet och tiden till ditt specifika område.

 

~¨¨¨~¨~¨~¨¨~¨ Chakras och astrologisk meditation ~¨~¨~¨~¨~¨¨~¨


De flesta känner till att det finns sju stora grundchakras i kroppen (rot, sakrala, solar plexus, hjärtats, halsens, tredje ögats och kronans.) Det sägs att genom andlig initiering och inre ”navigering” kunde forntida yogier uppfatta energin i all materia. 

Chakran eller energicentra omfattar deras uppfattning av energikroppen (”subtila kroppen”, "eteriska kroppen" eller "andliga kroppen”), det lager av energifält som omger den fysiska kroppen. Dessa sammankopplade metafysiska lager skapar kroppens elektromagnetiska fält, även känt som dess aura.


Det sanskritiska ordet chakra betyder "plexus", "hjul" eller "virvel." Chakra ses som energivirvlar i energikroppen. Varje chakra är beläget längs ryggraden, börjar vid basen och löper uppåt till huvudet. Dessa "virvlande energicentra" utstrålar var och en, en specifik färg och andlig kvalitet och är förknippade med motsvarande fysiska, emotionella och andliga tillstånd som är nödvändiga för att utveckla hela människan. Varje centrum motsvarar en medvetenhetsnivå. Att ta hand om sina chakran och energier anses av många vara lika viktigt som att ta hand om kroppen och själen. 


Yogatraditionen nämner olika chakrasystem, varav systemet med sex stycken chakra är det mest populära. Ett sjunde centrum beskrivs, men det betraktas inte som ett chakra. Detta beror inte bara på helheten i den energi som den representerar, utan också för att den anses vara gudomen "Shivas hemvist" och "punkten för det högsta medvetandet" - det uttrycker inte bara inre energi, utan också gränslöshet.

Om chakras HÄR  HÄR  HÄR 

Genom historien har chakrana utformats som lotusblommor, virvlande energier av spiraler och snurrande sfärer, för att bara nämna några fall. Nutidens arbete med chakran föreställer dem främst som färger, stigande från basen i samma ordning som det elektromagnetiska spektrumet. Det är denna färgkorrespondens som är den mest dominerande och också det mest överenskomna sättet att förstå energicentrarna.


*******************************


Flera olika uppfattningar om vilka planeter som överensstämmer med chakrana


Det finns flera olika uppfattningar om vilka planeter som överensstämmer med de sju grundchakrana, vilket texter och/eller bilder i böcker och artiklar visar. Sådana åsikter/kunskaper härstammar från gamla traditioner i öst, "nyandliga" idéer och från medeltiden, givna av gurus, astrologer och mediala. Det kan vara förvirrande att jämföra olika chakrasystem gällande de planetariska kvalitéterna (även stjärntecken). Är det de mest uråldriga eller österländska som är de ”sanna”?


Precis som chakrasystemet inte är exakt bestämt, men bör härstamma från samma källa, så borde det finnas ett exakt system för dessa motsvarigheter även om vissa andliga utövare kommit på andra system. Så även om det är förvirrande är det en bra idé att fundera över om en ”chakra-planet-uppställning” är ”självklar” bara för att den har spridits mest? Det finns kvalitéter som kan liknas vid det man vill använda sig av.


Det kan också vara så att det är olika för olika världsdelar, med tanke på att den indiska astrologin sägs passa mer där än här och den kinesiska passar mer där än här etc? Det betyder inte att de inte alls är utan intresse eller så, men det kan vara så som en del alltså hävdar. Det kan ha varit annorlunda för flera hundra (eller tusen) år sedan vad gäller planetkopplingar och chakra också.


Men som sagt, man får känna sig fram om man vill meditera på planeter-chakra... Kanske man är en mer "medeltida typ" än en nyandlig typ eller mer indisk typ än nordisk!

Man kan i alla fall utesluta vissa planetkopplingar och så får man "känna sig fram" i meditation när det gäller planetmotsvarigheter


Att arbeta med energifält är ganska vanligt inom östlig medicin. Om ingenting är allvarligt, kan vi åtminstone slappna av vår kropp och vara uppmärksamma på energin i området där chakrat i fråga är beläget. Om man ser att någon har sin Mars i en utmanande position i horoskopet, kan man förstå att personen nog har ett problem med energi, rädsla och/eller aggression, och det är manifestationer av ett problem på nivå med den första Mars-chakrat.


~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~

OBS: 

Eftersom det finns flera olika åsikter om vilka chakra som hör samman med planeterna lägger jag in dessa olika uppfattningar. Anledningen är att visa att det alltså INTE finns någon ”tvärsäker” kunskap, i denna tid. Men det fanns det en gång i tiden, men det tycks ha ”surrats bort” i den moderna tidens andlighet och astrologi. Men känn efter vilken ”modell” som känns bäst, om du vill använda dig av planeter och chakran för att meditera. Jag uppfattar att ju äldre lära det härstammar från desto mer sannolik är kopplingen.


De vanligaste förekommande åsikterna om planeter och vad de motsvarar är:


1:a chakrat (rot - det röda) brukar anses vara Saturnus eller Mars, mer sällan Månen eller Pluto, även Moder Jord.
2:a chakrat (sakrala-orange) anses vara Venus, Månen eller Jupiter.
3:e: chakrat (solar plexus-gult) ses vara Mars, Solen, eller Månen.
4:e chakrat (hjärtats - grön/rosa) anses vara Venus, Solen eller Månen.
5:e chakrat (halschakra-blå) anses vara Merkurius, Venus eller Saturnus.
6:e chakrat (pannchakrat/tredje ögat - violett) anses vara Merkurius, Jupiter, Saturnus eller Månen.
7:e chakrat (kronchakrat - vitt/ljus) anses vara Solen, Saturnus, Månen, Pluto.


Man har även med Neptunus och Uranus ibland, men mer sällan.


~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~


Här följer nu tio (10) olika ”mallar” - uråldriga, österländska och västerländska 

– och planet-chakrasystem


Kanske passar ett nyare system bäst för dig eller det uråldriga systemet eller något av dom som olika medium kommit på. Eller låt dig inspireras av dessa och utröna ditt eget system under meditation.


Vi tittar på exempel:


Åsikter/kunskaper om chakra-planet-uppställning:

Nr 1:


Renässansinspirerad
:
Michael Schneider (författare till ”A Beginner's Guide to Constructing the Universe, 1995) har gjort en forntidsinspirerad skildring av chakrana och deras planetariska samstämdhet. Med början vid basen av ryggraden fortsätter chakrana i kaldéisk ordning som stämmer med de relativa planetavstånden från Solen:
Saturnus - 1:a chakrat
Jupiter - 2:a chakrat

Mars - 3:e chakrat

Venus - 4:e chakrat

Merkurius - 5:e chakrat

Månen – 6:e chakrat

Solen - 7:e chakrat


(Warnocks planetariska timmar och dagar i traditionell astrologi INFO
). Det är ganska troligt att det här systemet användes förr eftersom det resonerar tydligt med andra planetsystem som användes vid den tiden.


~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~


Åsikter/kunskaper om chakra-planet-uppställning:

Nr 2:


Astrolog Ron Laswell med mer än 32 års arbetslivserfarenhet har märkt att planeterna i vårt solsystem motsvarar kroppens chakracentra. 

Merkurius, traditionellt känd som ”kommunikationsdirigent”, motsvarar till exempel den femte chakrat i halsen. Även om det saknas enighet bland astrologer om rätt korrespondenser, har Ron valt att använda följande relationer:

1:a Saturnus som representerar "strukturer"
2:a Pluto representerar förmågan att "förändra och omvandla", och när man gör det blir man "kreativ"
3:e
Solen och Mars
4:e Venus
5: e Merkurius och Jupiter
6: e Neptunus
7: e Uranus

HÄR 

 

~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~

 

Åsikter/kunskaper om chakra-planet-uppställning:

Nr 3:


Soul Questing/Paula Wratten skriver:


"Vi är energivarelser och varje aspekt av oss själva vibrerar vid olika frekvenser. 

Våra Chakra-centra har en direkt koppling till planeterna. Frekvenserna på planeterna har inflytande på de mänskliga organen och chakrana.

Varje Chakra motsvarar en viss planet ." 


Bilden här visar hennes uppfattning om kopplingarna mellan planeter, frekvenser och chakran.


HÄR 


 

~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~

 

Åsikter/kunskaper om chakra-planet-uppställning:

Nr 4:


Anil Sripathi, En certifierad yogalärare, astrolog och tidigare reporter för nyhetskanaler har en sammanfattning av sju chakra i människokroppen och hur de är förknippade med planeterna.


1:a. Muladhara/Rotchakra:

Element är jorden. Styrs av planeten Saturnus.

2:a. Svadhishthana/Sacral Chakra:

Element är vatten. Styrs av planeten Jupiter

3:e. Manipura/Solar Plexus Chakra

Element är eld. Styrs av planeten Mars.

4:e. Anahata/Heart Chakra

Element är luft. Styrs av planeten Venus.

5: e. Vishuddha/Throat Chakra:

Element är Akash. Styrs av planeten Merkurius.

6: e. Ajna/tredje ögonchakra:

Styrs av Solen (själ) & Månen (sinne). Om Ajna är blockerad/obalanserad/överaktiv, får den inte kosmisk energi från Mars, följaktligen skulle följande egenskaper störas:

7: e. Sahasrara/Kronchakra:

Kronchakrat är inte associerad med någon planet eller stjärntecken, eftersom det är bortom karma.

8:e. Rahu (Norra Noden) betraktas som lika med Saturnus. Rahu har inga hus. Det är placerat nära Kronchakrat.

9:e. Ketu (Södra Noden) anses vara lika med Mars. Ketu har inga hus. Det är placerat nära Rotchakrat.

HÄR


~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~

 

Åsikter/kunskaper om chakra-planet-uppställning:

Nr 5:


Tess Hadley Durand visar en annan sammanställning om planeter och chakrana:

Hon skriver:


”De sju himmelska kropparna som de uppfattades av de forntida på natthimlen (innan upptäckten av de yttre planeterna, dvs. Uranus, Neptunus och Pluto) motsvararande sju centra i människokroppen som ofta kallas chakra.”

Se HÄR.

 

~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~


Åsikter/kunskaper om chakra-planet-uppställning:

Nr 6:

 

Det västerländska chakrasystemet inspirerades av diagrammen av Johann Gichtel, verk av Louis Claude de St. Martin och Martinez de Pasqually som tillämpades på deras läror om återintegrering och Rudolf Steiner.

Den hermetiska ordningen av diagrammet för ”Golden Dawns Practicus” graddiagram över de sju planen som tillskrivs Livets träd, som framgår av diagrammet, har bidragit till att skapa en bro mellan det ”Qabalistic Tree of Life”/Kabbalistiska Livets träd och ett västerländskt chakrasystem.  

HÄR.


~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~

 

Åsikter/kunskaper om chakra-planet-uppställning:

Nr 7:


Anna Sidorova visar en annan uppställning om hur planetenergier är relaterade till chakras.
Hon skriver:


Alla dessa energicentraler är anslutna till planeter. Loka är ett sanskritnamn för planeter. Loka betyder också nivå och grad. Livsnivå, existensgrad. Medan de blev medvetna om alla dessa psykiska centra, nivåer av vår vitala energi, fann vismännen deras koppling till yttre fenomen - planeter. De upptäckte att medan planeterna rörde sig och tog vissa positioner till varandra, var det antingen fler konflikter eller mer kreativitet och aktivitet. Så de definierade planetens karaktär och deras inflytande genom olika tillstånd av mänskligt psyke.
Varje planet har sina specifika egenskaper, och just nu kan vi bli medvetna om dem och berätta en planet från en annan
”.


 Chakra                      Chakrauttryck  Planet        Planetkaraktär

Sjunde/Crown               jag förstår         Jupiter         Expansion, generositet, öppning

Sjätte/tredje ögat          Jag förstår      Saturnus      Begränsning, tid, oundvikliga konsekvenser

Femte / Hals                                       jag talar             Merkurius     Kreativitet, uttryck

Fjärde/Hjärta                jag älskar          Måne           Fredlighet, lycka, hjärtlighet

Tredje/Solar Plexus     jag gör             Sol              Ljusstyrka, självförtroende, optimism

Andra / sakral             jag känner       Venus        Sinnlighet, ömhet, spontanitet

Första / rotchakra       jag är               Mars          Förmåga att överleva, stabilitet

HÄR: 


~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~


Åsikter/kunskaper om chakra-planet-uppställning:

Nr 8:



~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~


Åsikter/kunskaper om chakra-planet-uppställning:

Nr 9:


Cinnamon Crow visar en annan sammanställning om planeter och chakran. Hon skriver:

”Med kraften att påverka världen i så massiv skala, föreställ dig vad dessa energier (från planeterna) gör mot chakrana över vilka de styr!
Att balansera chakraplanetenergier resulterar ofta i läkning i resistenta och/eller återkommande problem och gör att chakrana kan arbeta med sin högsta potential.”
HÄR


~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~

 

Åsikter/kunskaper om chakra-planet-uppställning:

Nr 10:


Sahaja yogaportal har en annan en sammanställning om planeter och chakrana:


1:a: Vårt första även känt som rotchakrat är lokaliserat i basen av ryggraden, och kallas Mooladhara Mars. Om detta chakra är starkt inom oss ger det visdom och beslutsamhet i handling, förmågan att hitta rätt riktning i livet och att fatta korrekta beslut.

2:a: Vårt andra Swadisthan, ligger i vårt bukområde och styrs av Merkurius. Det stärker vår tänkande kapacitet. Detta chakra stöder vår känsla av estetik och kreativitet inom alla områden. 

3:e: Den tredje ligger i vårt magområde och kallas Nabhi. Detta chakra representerar tillfredsställelse, balans, moral, generositet och förmågan att utvecklas. Den styrande planeten är Jupiter.

4:e: Vårt fjärde är vårt hjärtchakra. Dess styrande planet är Venus. En väl fungerande Venus skapar harmoni och skönhet var den än är.

5: e: Det femte kallas Vishuddhi. Beläget i vårt halsområde hjälper detta chakra oss att känna att vi är en del av helheten. Den härskande planeten för detta energicentrum är Saturnus.

6: e: Det sjätte som ligger i pannan, kallas Agnya. Den härskande planeten är Solen. Nyckelordet är "jag". Tecknet som solen ligger i är vårt huvudtecken och betecknar utvecklingsstadiet med vilket vi föddes på jorden såväl som de lärdomar vi behöver lära oss i livet. Det bildar vår känsla av identitet.

7: :e Det sjunde chakrat, vår Sahasrara, är fontanellområdet ovanpå vårt huvud som var mjukt när vi var små. Den härskande planeten är Månen. Månen styr känslor, instinkter och vårt sinne. Öppningen av sjunde chakra hjälper chakrana i oss att integreras med varandra och skapar en stark koppling mellan oss och den kosmiska energin. Denna integration bär en person bortom medvetandet. I astrologin definierar månen det omedvetna tillståndet för vår karaktär, ett område utanför vårt medvetande. Detta omedvetna tillstånd har alltid existerat och det kommer alltid att existera eftersom det är den allgenomträngande kraften som omfattar hela universum.  HÄR

  

~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~~~~~~~ ** ~~~~~~

 

Förslag på hur man kan göra en chakra-planet meditation


Energi förändras ständigt och flyter. På samma sätt förändras och flyter Universum också ständigt. När det sjunde chakrat är öppet och har etablerat en ”sammankoppling” med den universella energin, känner vi oss som en droppe som har blandat sig i havet och att vår varelse är i harmoni med detta stora flöde...


Kom ihåg att göra dessa övningar med kärlek till varje chakra och himlakropp.

·         Börja med en avslappningsövning (förslag på avslappningsteknik) som fungerar för dig.

·         Gör de ritualer eller förberedelser och/eller reningsövningar (reningsövning förslag), som du brukar göra innan meditation.

·         Ta sittande läge, fötter mot golvet något åtskilda, händerna på låren i en avslappnad men medveten position.


·         Visualisera ett strålande vitt ljus cirka 10-15 cm ovanför huvudet. Se en stråle vitt ljus från detta ljus strömma in i toppen av huvudet och gå rakt ner i ryggraden, genom svansbenet, ner genom benen till fotsulorna och ner till mitten av Jorden.

·         Visualisera ett vackert lysande område i mitten av Jorden som förbinder dig, känn dess kärlek inom dig. Håll kvar den under hela denna övning.

·         Känn ”anden (spirit) i andetagen” och upplev energin från Jordens centrum gå till rotchakrat (1:a).

·         Ta ett andetag och visualisera samtidigt att rotchakrat lysa i djupt rött. Visualisera en bild på himlakroppen som kopplas till rotchakrat (vanligtvis brukar det vara Saturnus eller Mars, ibland Månen, Pluto eller Moder Jord): Se planeten du valt för det 1:a i detta chakra eller att den är i harmonisk samklang med det. Du kan tänka att du bjuder in dess energi i chakrat.


·         Se en gudomlig stråle av vitt ljus som stiger upp från rotchakrat till sakralchakrat (2:a) 2-3 fingrar under naveln.

·         Andas ut och visualisera samtidigt att detta centrum lyser i djupt orange. Visualisera en bild på himlakroppen som kopplas till sakralchakrat (vanligtvis brukar det vara Venus, ibland Månen eller Jupiter). Se planeten du valt för det 2:a i detta chakra eller att den är i harmonisk samklang med det. Du kan tänka att du bjuder in dess energi i chakrat.

·         Ta ett andetag och visualisera samtidigt att en stråle av vitt ljus som stiger upp från sakralchakrat till solarplexus chakra (3:e).


·         Andas ut och visualisera samtidigt att detta centrum lyser i djupt gult. Visualisera en bild på himlakroppen som kopplas till solarplexus chakra (vanligtvis brukar det vara Mars, Solen, eller Månen). Se planeten du valt för det 3:e i detta chakra eller att den är i harmonisk samklang med det. Du kan tänka att du bjuder in dess energi i chakrat.

·         Ta ett andetag och visualisera samtidigt en stråle av vitt ljus som stiger upp från solarplexus chakrat till hjärtchakrat (4:e) i mitten av bröstet.


·         Andas ut och visualisera samtidigt att detta center lysa i djupt grönt. Visualisera en bild på himlakroppen som kopplas till hjärtchakrat (vanligtvis brukar det vara Venus, Solen eller Månen). Se planeten du valt för det 4:e  i detta chakra eller att den är i harmonisk samklang med det. Du kan tänka att du bjuder in dess energi i chakrat.

·         Ta ett andetag och visualisera samtidigt en stråle med vitt ljus som stiger upp från hjärtchakrat till halschakrat (5:e) - i mitten av halsen.

·         Med ett utandande ser du detta centrum lysa i djupt blått. Visualisera en bild på himlakroppen som kopplas till halschakrat (vanligtvis brukar det vara Merkurius, ibland Venus, Jupiter eller Saturnus). Se planeten du valt för det 5:e  i detta chakra eller att den är i harmonisk samklang med det. Du kan tänka att du bjuder in dess energi i chakrat.

·         Ta ett andetag och visualisera samtidigt en stråle med vitt ljus som stiger upp från halschakrat till pannchakrat (6:e) - mitten av pannan.


·         Andas ut och visualisera samtidigt att detta centrum lyser i djup indigo. Visualisera en bild på himlakroppen som kopplas till pannchakrat (vanligtvis brukar det vara Merkurius, Jupiter, Saturnus eller Månen, ibland Neptunus). Se planeten du valt för det 6:e  i detta chakra eller att den är i harmonisk samklang med det. Du kan tänka att du bjuder in dess energi i chakrat.


·    Ta ett andetag och visualisera samtidigt en stråle av vitt ljus som stiger upp från pannchakrat till kronchakrat (7:e) - precis ovanför huvudet, den nedre spetsen nudda din toppen av ditt huvud.

·         Andas ut och visualisera samtidigt att detta centrum lysa i djupt violett. Visualisera en bild på himlakroppen som kopplas till kronchakrat (vanligtvis brukar det vara Solen, ibland Jupiter, Neptunus eller Uranus). Se planeten du valt för det 7:e  i detta chakra eller att den är i harmonisk samklang med det. Du kan tänka att du bjuder in dess energi i chakrat.


·         Sitt lugn en kort stund och ”bara existera”.

·         När du är redo, känn energin från ovan ut genom sidorna på din fysiska kropp och aura strömma runt dig och ner till dina fötter.


·         Andas in och känn denna energi stiga upp genom fotsulorna och den centrala ”pelaren” i dina chakras till det lysande vita området (7:e) ovanför huvudet och upprepa cirkulationsprocessen minst tre gånger till totalt fyra men högst sju.


·         Gå in i din vanliga meditation.


Om ett av de nedre
tre chakrana är inblandad, meditera inte på den, utan på den relativt positionerade chakrat i övre triaden: på hjärtcentret för att harmonisera vibrationerna i svanskotan; på cervical centret (halschakrat) för att harmonisera sakrala centret beläget under naveln; och på kronchakrat (”kristus centrum”) för att harmonisera ländryggens chakra (solar plexus).


Om en planet i ett horoskop är svag - vilket betyder att motsvarande chakra är svag - rekommenderar den vediska astrologen en speciell ädelsten för att stärka den. Om någon planet är svag i ditt eget horoskop, kan man försöka förbättra dess inflytande genom att meditera på dess relativa chakra i kroppen och harmonisera vibrationerna där. 


Jag är av ”stjärnstoft” - Det magiska tänkandets kemi:

Meditera på: 

”Otaliga stjärnor skisserar sina kroppar, sina galaxer utan beteckning som är en del av din form. Känn dig stolt, triumferande, bestämd (men på ett heligt, medkännande sätt) och tänk dig att du  med ett stort, flammande svärd som helt och hållet tillverkats av röda stjärnor skär en slinga över universum.

Kan du särskilja dig från detta stora, oändliga? Är det en drömvision, eller en shamansk vision?

 Har det egentligen någonsin varit en skillnad?

Eller är vi ett med allt – av ”stjärnstoft”?

Det magiska blir då; Jag är av ”stjärnstoft” 
Det korsar alla barriärer på cellnivå, energimässigt och kosmiskt!

-------------------------------------------------------------------------------

MER:

 HÄR   HÄR  HÄR  HÄR  HÄR 



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar