Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 13 februari 2017

ASTROLOGISK PROGNOS 13/2 2017 – Februari ut

*****************************************



SATURNUS I SKYTTEN OCH SOLEN I VATTUMANNEN

En av de ”lösare” deltagarna i månförmörkelsen häromdagen var Saturnus eftersom geometrin inte var exakt. 

Det har tagit Solen (medvetandet) tre dagar att verkligen komma i direkt kontakt med den store läraren Saturnus. Så från ett arketypiskt perspektiv, kan man säga att under vår entré genom månförmörkelsens passage den 11/2, iakttog Saturnus hur vi närmade oss arbetet med vår medvetenhet under denna viktiga fullmåneöppning

Idag är Saturnus medverkan direkt och vi känner att effekten, eventuellt i form av vägledning och riktning genom sådant som disciplin, ansvar och fokus.


Saturnus är den planeten som förmanar oss om vi inte gör vårt bästa. Men Saturnus tycker om att belöna oss för en väl utförd uppgift eller när vi tagit lärdom. 

Idag är Saturnus i Skytten i en trigon till Solen i Vattumannen, vilket innebär att det handlar om äkthet och att leva de sanningar som vi lärt. Så vi bör vara redo att möta världen som den är och förbli kärleksfulla när vi odlar behovet av att stå upp och hitta vår plats i den "Evolution Revolution" som sker på planeten.
Och det börjar med vår personliga andliga väg. Dagens aspekt som varit aktiv några dagar innan och är det ytterligare några dagar bör göra det lätt för oss att fokusera på det som är viktigt.

Det är vad Saturnus säger just nu.

De intressanta sakerna i livet slutar att komma när vi fokuserar på det som är viktigt och kanske tråkigt. Så om vi tar hand om detta tråkiga och lägger manken till just nu så kommer Saturnus att ge en guldstjärna...

MARS KVADRATUR PLUTO 18-23/2

Mars och Pluto i kardinala tecknen Väduren och Stenbocken är på kant med varandra och detta innebär en intensiv maktkamp och utmanande frågor under denna period. Undvik därför konflikter med andra och behovet av att arbeta med tuffa projekt. Även om Pluto i kombination med Mars tar bort masker och ytlighet och blottar oss för att vi ska kunna möta våra och andras brister för vad det är, så är det inte lätt.
Mars-Pluto speglar att vi behöver se vårt mörker och skuggor och gå vidare till nästa fas, men denna spegel kan visas oss genom någon som kan vara en översittare, åtminstone utifrån vårt perspektiv.


URANUS OPPOSITION JUPITER

Dessa två har varit mitt emot varandra sedan slutet av December 2016 i Väduren och Vågen och kommer att fortsätta att vara det hela Februari.
Denna kombination kan ge oss det nödvändiga stödet för att undanröja hinder, och i princip ta vad som behövs för tillväxt och expansion.
Eftersom det är en opposition, kan det krävas en del arbete för att skapa de nödvändiga förändringarna. Uranus i Väduren mitt emot Jupiter i Vågen kan också innebära nya sätt att förhålla sig till andra.

Jupiter vände och gick retro den 7 Februari och energin blev mer innesluten. Även om det är en bra tid att reflektera över stora saker och drömma om de omöjliga, innebär Jupiters retro mer en andlig och filosofisk tillväxt, snarare än om materiellt överflöd.

MARS PASSERAR URANUS I VÄDUREN

Efter mitten av månaden, går Mars till Uranus i Väduren, vilket kan skapa närmast ”fyrverkerier och störningar”, med hjälp av Jupiter.
Mars och Uranus handlar också om nya verksamheter, att uttrycka ilska på ett kreativt sätt, att förespråka något för att påverka till en förändring.
Samt att också förändra hur man reagerar på olika triggers, etc.
Så det beror på hur man väljer att kanalisera denna energi.
Eftersom kombinationen kan öka nervös energi, är det lätt att råka ut för olyckor på grund av otålighet.
Om du har tänkt på att prova en ny aktivitet eller träningsform, så är detta en bra tid för det, så länge det sker på ett säkert och tryggt sätt.

VENUS I VÄDUREN RETRO 3/3

Venus har avslutat dansen i Fiskarna och fortsätter denna dans i det brinnande tecknet Väduren. Detta kommer att fortsätta fram till mitten av månaden, då Venus börjar sakta ner och förbereder sig för att gå retrograd den 3 Mars.
Mars och Venus förenas i Väduren att kryddar med eldiga kärleksenergier. Väduren är en fysisk och spontan energi och det är lätt att ge bort sitt hjärta på ett ögonblick eller svepas bort av något flirtande öga. Om du är en person med en stark Vädursenergi, kan du bli mer sporrad än vanligt att följa passionen, även för en kort stund.

PLUTO URANUS JUPITER

Pluto är vid mittpunkten av Jupiter och Uranus, och stora drömmar och möjligheter kan lättare komma om du är beredd att genomgå en djupare transformation.
Ingen vinst här utan någon smärta alltså!
Uranus handlar också om massorna och i opposition till Jupiter, handlar det om att ”puffa” till folk att höja sig över sina egna problem och att fokusera på mänskligheten som helhet.
Detta kommer att upplevas mest drastiskt av dem som har planeter i mellan 15 och 25 grader i kardinala tecken (Väduren, Vågen, Stenbocken och Kräftan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar