Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 12 juni 2017

En djupare syn på ditt stjärntecken

Astrologi är mycket mer än t ex tidningarnas horoskop. Olika former av astrologi har använts av människan i mer än 5000 år. (Info).

Man såg faktiskt himlen som en typ av karta. En stjärnkarta. På många sätt var det deras enda sätt att förstå Universum och genom att observera himlen kunde man notera trender och mönster. 
När Solen var i en viss konstellation noterade man t ex en förändring i energin. När Månen var full såg man en annan energi. Detta bidrog till att man började skapa idéerna och filosofierna bakom astrologin. 

Många uppfattar att vi människor är själva Universum eftersom vi är en del av allt… och genom att förstå stjärnorna kan vi också förstå oss själva.

De flesta människor är bekanta med sitt eget stjärntecken (soltecken) och de tolv stjärnbilderna i Zodiaken. Stjärntecknet är viktigt men är ändå bara en bråkdel av hela bilden när det gäller astrologi. Och egentligen har vi alla de tolv stjärntecknen inom oss på något sätt och i olika grad, något som ett personligt horoskop visar.

Det finns många generella tolkningar om varje stjärnteckens betydelse. Många använder dock stjärntecknen som utgångspunkt, eftersom de symboliserar kärnenergin om vilka vi är och potentialen för vad vi kan uppnå.
När Solen ligger i en viss konstellation, ger den en viss energi, och den energin är djupare än de stereotypa tolkningarna.
Det är inte bara på en känslomässig och andlig nivå, utan också på en fysisk nivå. Varje kroppsdel eller område av kroppen kopplas också till en viss stjärnteckenenergi.

Även om det inte går att få en fullständig förståelse för en person utifrån enbart stjärntecknet, så finns det ett djupare sätt att se på varje stjärntecken och vad det kan betyda.

^^^^^^^^^^^^^^^^^

Här är en djupare syn på varje stjärntecken. Naturligtvis är det inte hela bilden men kan ge dig en liten aning om den energi som du kom in i den här världen med.

Väduren (ca 21/3-19/4)
Du kom hit för att påbörja sådant som världen sedan har nytta av. Du har pionjäranda och med din kunskap och kraft planterar du frön av nya idéer till världen. Du representerar den uppmuntrande medvetenheten och har en inneboende drift att utveckla stark självkänsla och att vara modig. Av den anledningen ger du dig t ex iväg på egna upptäcktsfärder. En del av ditt syfte i detta liv är att utnyttja din kraft, ditt mod och framåtanda och att hjälpa andra att kunna göra detsamma.

Oxen (ca 20/4-20/5)
Du kom hit för att hjälpa till med att stabilisera och fokusera på det som är påtagligt och reellt, grundande och jordande och för att ”lägga frön i jord som får gro”. Att ta tag i projekt och idéer och ge dem strategi och livslängd är en av dina färdigheter. Du har förmågan att tålmodigt vårda saker tills de blomstrar. Din förmåga att kunna använda din driftighet och envishet till något långsiktigt hjälper dig att nå bestående resultat.
En del av sitt syfte i detta liv är att lära världen om värdet av tålamod och engagemang och att dra ner på farten och kunna ”bara vara” och njuta av stunden.

Tvillingarna (ca 21/5-20/6)
Du kom hit för att skapa kontakter med andra och hjälpa till med att dela med dig av mångsidig kunskap till världen samt för att uttrycka nya idéer och tänkvärda visioner. Du vill förstå vad som händer omkring dig och har förmåga att samla in all slags information och data och att skapa och expandera olika kunskapsområden. Kommunikation är nyckelordet! Inuti dig finns en kunskapsbank planterad och all denna kunskap kommer att uppenbaras för dig. Det är en del av din uppgift att kommunicera om och sprida kännedom om all slags kunskap.


Kräftan (ca 21/6-22/7)
Du är här för att hjälpa till med att införa omsorg, medkänsla och vänlighet i världen. 
Genom att komma i kontakt med känslan av tillhörighet i livet och "rötterna" hjälper du andra att också att göra detsamma. 
En del av din uppgift i detta liv är att verka utifrån känsla och intuition och att "ta hand om". Du vet ofta intuitivt nyanser i andras behov. När du lärt dig att till fullo fungera genom din intuition, finner du en större känsla av lätthet och ett flöde med hela livet. Du blir ”allmodern”, den som kan skapa trygghet och stöd.

Lejonet (ca 23/7-22/8)
Du är här för att skina ditt ljus på världen. Din gåva är att kunna belysa saker för att se sanningen och också förstå saker på en djupare nivå. En del av din uppgift i det här livet är att lära dig att uttrycka vem du är och stå upp både för dig själv och de som finns omkring dig. Det handlar om att ge uttryck för kraft och mod. Men också att ge uttryck för ditt inre barn genom kreativitet och att dela med dig av ditt skapande till världen. Du har också gåvan att kunna hjälpa andra att kunna hitta sitt eget självförtroende och sin egen röst. Att inspirera andra.

Jungfrun (ca 23/8- 22/9)
Du kom hit för att hjälpa till med att skapa ordning i världen och struktur i livet genom din noggrannhet och analysförmåga. En annan gåva till denna värld är din kritiska förmåga som hjälper andra att notera viktiga detaljer och att se brister som behöver korrigeras. Du är även här för vara till nytta och tjäna andra genom att vårda och ombesörja. En annan uppgift är att lära dig sköta om din ”rening”, fysiskt och själsligt. D v s genom att rensa bort det som är ”fel” (onödigt) för att skapa livskvalitè byggd på det som är "rent" (naturligt). Din uppgift är att sedan dela dina erfarenheter med andra. 

Vågen (ca 23/9 - 22/10)
Du är här för att främja ideal om kompanjonskap och relationer, att kunna kompromissa och anpassa sig till en annan person. Din gåva i denna värld hjälper andra att förstå partnerskap och att lära sig att komma överens med andra. En annan gåva är att du kan medla. Du är en fridens bevarare och bär på värdefull visdom om hur man relaterar till andra och världen runt omkring. En del av ditt syfte i detta liv är också att få kunskap om dig själv genom att öppna dig inför en annan person.

Skorpionen (ca 23/10-21/11)
Du kom hit för att hjälpa världen att förstå att det finns potential genom djupgående livsprocesser. Du är naturligt kraftfull, framför allt själsligt, och har fått förmågan att kunna manifestera din vilja. En del av din livsresa i detta liv är att lära dig att släppa taget och våga dig på en omvälvande livsförändring. Släppa det gamla och tillåta dig att förnyas, helt enkelt. Genom att både omfamna och fullfölja din egen förändrings- och omvandlingsprocess – som ”Fågel Fenix” - kan du sedan hjälpa andra att genomgå en liknande väg och nå inre och yttre kraft med hjälp av ditt stöd.

Skytten (ca 22/11-21/12)
Du är här för att påminna världen om livets glädje och att blicka framåt, se möjligheter, känna hopp och att också våga chansa! Du har fått förmågan att kunna se livet ur ett högre perspektiv. Din energi påminner andra om att livet inte alltid ska tas för allvarligt och att det kan finnas ett guldkorn någonstans i leran. En del av ditt syfte i detta liv är att söka kunskap genom erfarenhet för att undervisa andra. Du är också här för att hjälpa till att dela med dig av och expandera världens visdom.

Stenbocken (ca 22/12-20/1)
Du är här för att visa ambition och lusten, driften, att vilja komma någon vart i världen, bygga upp något konkret och tydligt. Genom din egen motivation och ditt engagemang bidrar du till att visa andra att man uppnår sina mål och realiserar dem genom tålamod och att fullfölja sina drömmar. En del av ditt syfte är att lära dig att lyssna på din personliga kallelse och lära andra att göra detsamma genom exempel. Som Stenbock är du troligtvis en gammal själ och bär en grundläggande kunskap som är äldre och klokare än dina egentliga år.

Vattumannen (ca 21/1-18/2)
Du kom med ”kosmiska vibrationer” för att medverka till att förändra invanda mönster och hjulspår. En del av ditt syfte i detta liv är att använda din kreativa förmåga och att se utanför ramarna och leverera uppslagsrika, originella, spännande, banbrytande eller revolutionerande, tankar och idéer. Att agera “rebell” för den förnyelse och de förändringar som världen behöver. Du är här för att utveckla självständighet och oberoende och för att väcka andra genom att belysa överraskande alternativ som ”kickar igång” deras sinnen. Och för att få andra att våga välja andra vägar och se ett annat perspektiv.

Fiskarna (ca 19/2-20/3)
Du är här för att visa medkänsla och att det finns en mening med livet. Du är en själfull sökare och en del av ditt syfte är att lära icke-dömande och att osjälviskt hjälpa andra, men inte att uppoffra dig. Lära dig att dra gränser, men att vända dig till det gränslösa genom t ex drömmar, intuition, kreativitet, andlighet och sådant som meditation, konst och rytm. Uppfyllas av det ”ojordiska” är ett av dina syften och att dela med dig för att inspirera andra att vilja ta del av det - uppslukas av sådant som berör själen och ”anden”: En ”tidlös evighet”. Eftersom du är känslig behöver du lära dig att skydda dig mot energier och att sköta om kropp och själ genom en sund livsstil. Och att inte idealisera andra för du luras lätt av sken som bedrar…




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar