Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 19 juni 2017

Midsommarsolstånd den 21/6 och supernymåne i Kräftan den 24/6

Årets sommarsolstånd infaller den 21/6, klockan 06.24. Sommarsolståndet markerar den längsta dagen på året på norra halvklotet och den kortaste dagen på året på södra halvklotet. 

Nymånen 24/6 sker i Kräftan klockan 04:32:43, vilket är Månens eget tecken där Månen är hemma och därför har sin största potential.

På norra halvklotet, representerar Junis solstånd toppen av året och den punkt som har den högsta energin. Sommarsolståndet är en tid av ljus, maskulinitet och utåtriktad expansion. 

På södra halvklotet, representerar Junis solstånd den lägsta punkten av energi för året (jämför med vårt vintersolstånd). Vintersolståndet är en tid av mörker, kvinnlighet och inre expansion.

Oavsett var man bor, kan man känna energin i solståndet genom att observera naturen. I norr är dagarna soliga, himlen är blå och naturen är mycket ”energisk”. I söder, är dagarna kalla och grå och naturen är oftast i vila.

Moder Jord ”sammanfattar” ganska mycket av den energi som är omkring oss vid denna tidpunkt på året och där vi bör fokusera vår energi. 
De som bor på norra halvklotet är välsignade med hög energi och viljan att gå ut och göra saker, medan de på södra halvklotet är välsignade med en lägre energi som är bättre för vila och eftertanke.
Även om det finns skillnader i energin i solståndet är planetens eller den kosmiska energin detsamma oavsett var man bor.
På himlen laddar planeterna upp för supernymånen, som infaller den 24 Juni.

Extra energi, kraft och vägledning

Den kosmiska energin runt solståndet och fram till nymånen har en intensiv energi, nästan som himlen strålar ner på oss och lyser upp områden i våra liv som verkligen behöver vår uppmärksamhet.

Vi kommer alla att kallas för att få möjligheten att kliva in i vår fulla potential och börja komma i samklang med vårt syfte och vår högsta väg. 
Att vara sann mot sig själv och följa sin egen unika väg genom att lyssna till sitt hjärta och sin intuition, är vad vi nu får extra energi, kraft och vägledning till och det i samklang med de önskemål som har de renaste intentionerna.

Detta är alltså ett utmärkt tillfälle att omvärdera livet och att gå efter de mål, drömmar eller önskemål som hägrar. Solståndets energi kommer att välkomna oss i det nya och vår själs högsta syfte och mål. 
Det är perfekt att nå ut till andra, att samarbeta och föra ut idéer i världen.
Om du inte gör någonting annat för resten av året, fokusera bara på att använda den kosmiska energin i solståndet och ta in så mycket solglädje i ditt liv som du kan.

Nymånen 24/6 i Kräftan

Nymånen är i topp bara några dagar efter solståndet (24/6), vilket utlöser en säsongsmässig förändring och en ny energi som behöver sättas i rörelse. 

Supernymånen i Kräftan är en del av en längre cykel som startade redan i Maj och kommer att bidra till att kristallisera saker och att få tillstånd en nystart. Denna energi, tillsammans med solståndet kommer att vägleda oss alla att börja tänka på våra liv på ett nytt sätt.

När Månen befinner sig i Kräftan är hon både kraftfull och känslig – extra mottaglig för stämningar. Det är inte en undvikande typ av energi - utan snarare en som är känslomässigt laddad.

Det kanske inte varit så lätt ”ute i livet” för många, men denna superfullmåne skapar en möjlighet som kommer att hjälpa till så att det går att fortsätta litet smidigare.

Nymånens effekt hjälper oss hålla igång det goda arbetet, och hjälper oss dit vi behöver gå härnäst. Det tid för att ställa in våra avsikter, ladda våra batterier och starta något nytt. Möjligheter finns för oss alla, men vi får givetvis hålla ett öppet öga.

Med Junis nymåne i Kräftan, tecknet Månen känner sig hemma i, kan vi förvänta oss en kraftfull tid för intuition och initiering. 
När Månen är verksam i sin hemmabas utstrålar hon samtidigt sin egen speciella magi. Likt magi kan Månen öppna en intuitionsportal och hjälpa oss att kopplas till det som betyder mest.
Om vi ​​gör på rätt sätt kan vi få kontakt med henne och få tillgång till de rätta verktygen som behövs för att hålla igång detta.

Något är på gång när det gäller relationer

Partnerskap kommer att vara i starkt fokus med tanke på att karmiska Pluto befinner sig i en nära exakt trigon till sin kära tjusarflicka, Venus.  Det tyder på att något kraftfullt - och viktigt - är på gång när det gäller kärleksrelationer, partnerskap och kontaktmöjligheter i allmänhet.

Något uppmanar och driver på våra känslor och hjälper oss att vidta åtgärder. Vi har nog inget annat val än att fortsätta att gå framåt.


Detta är inte bara litet energi

Både vid solståndet och nymånen handlar det om initieringar, så  det sätter alltså i gång energier som är början till det nya och man ska också komma ihåg att energin kring ens egna avsikter därför är mycket hög. 

Detta är inte bara litet energi - det är av kraftfullt känslomässigt slag. 
Speciellt just vid detta solstånd och denna nymåne är det av det slaget som du inte vill stöka till det med, om du inte har lite tålamod, empati (och en näsduk) till hands.

För att förstå det bättre, låt oss betrakta tecknet från ovan. Med fyra planeter som nu ”simmar” genom detta vattentecken, Kräftan, är det lätt hänt att allt hon representerar kommer att framträda.


Kräftan är det tecken som bl a motsvarar vår hemort. Det är bokstavligen ett tecken som speglar fastigheter, våra hem och viktigast: våra mödrar.
Det handlar om platsen där våra liv började. 
Detta är tecknet som känner sig tryggast hemma eller med sina familjära kontakter. Att sätta familjen först är överst på listan och hon gör vad som helst för att skydda dem. 

Saker kommer att byggas på och nå en topp vid denna nymåne och våra familjekontakter kommer sannolikt att vara centrum. 


Det som är ”nyckeln” denna nymåne, är det som drivs på från ett känslomässigt område. När det känns kraftfullt och rätt, så kommer det att fungera. 

Sätt dina frön med omsorg och vattna med kärlek, så kommer din skapelse att stråla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar