Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 21 juli 2017

Nymånen i intensiva Lejonet 23/7 2017

Den här nymånen ger oss mycket eldig energi under andra hälften av Juli, inte bara för att Lejonet är ett eldtecken utan för att den inträffar tillsammans med en Sol- Marskonjunktion. Alldeles i början av Lejonet är den också den första av två nymånar i Lejonet. 
Nästa nymåne sker i slutet av Lejonet den 21/8, vid den omtalade totala solförmörkelsen som kommer att vara synlig över hela USA.

Så Julis nymåne laddar upp oss inför den kommande solförmörkelsen. Oavsett vad denna nymåne väcker kommer energin att avslöjas under förmörkelserna 7 och 21 Augusti (info info).

Nymånens kraft är starkast kl 11:45 (09:46 UTC), vid 0.44 grader (0-1) i Lejonet. Nymånens stjärnteckenenergi påverkar alla, men man är sannolikt mycket mottaglig för denna nymåne om man är född runt 21-25, särskilt om man är född något av de datumen i Juli eller Januari och även tydligt om man är född runt angivna datum i April eller Oktober.
Andra faktorer i var och ens horoskop spelar också roll. Man kan läsa den allmänna tolkningen, men om man känner till sitt horoskop kan man kolla planeter/punkter och aspekter i horoskopet vid dessa grader för att tolka hur det inverkar personligt. Det astrologiska hus som fullmånen då befinner sig i påvisar livsområdet.

Så, vad kommer den här nymånen med för energier?

Julis nymåne bär med sig en eldig energi, vilket ger oss den motivation och optimism som vi behöver för att skapa det liv vi önskar oss. Lejonets tecken speglar ”hjärtats kraft” och om vi vet vad som är sant och rätt i våra hjärtan, om vi vet vad vi verkligen vill och vad vi inte vill, så är dess ”raka” flöde verkligen med oss, på vår väg framåt i de nya energierna. Även om det kan kännas mer eller mindre blåsigt...

Julis nymåne är energigivande och ökar vårt behov av att söka skönhet och glädje i livet men om vi känner att vi behandlas särskilt utmanande eller känner av irritation, försök ta en lugn och avslappnad inställning och att se saker utifrån en dos nyfikenhet.
Vad som än kommer upp, kommer sannolikt att visa en annan sida vilket avslöjas i Augusti vid förmörkelserna .
Livet förändras och utvecklas och även om det kan vara svårt att tro det ibland, har vi alla valt att vara här och vi alla valt att dra lärdom av det som vi för närvarande upplever.

Lejonet anses vara djurens konung och vi kan fråga oss hur vi kan vara kung eller drottning i vårt eget liv för att inspirera oss själva och andra när vi nu genomsyras av denna kraftfulla energi.
Lejonet är också ett tecken på ledarskap, så vi kan använda denna energi för att vägledas mot att vara det bästa vi kan vara, oavsett vad livet kastar fram på vår väg... Det bra att tänka att: krångel är till för att lösas och när vi löst något tar vi ytterligare ett kliv mot upplysning.

Extra ”driv” och handlingskraft

Denna eldiga lejonnymånes närhet till Mars drar fram ett extra ”driv”: handlingskraft och passion, kanske konkurrenskänsla, kampanda eller rentav aggression. En sekundär påverkan kommer från den (icke exakta) kvadraturen till planeten Uranus: Att vänta det oväntade gäller, men en spänd aspekt till planeten av förändring och spänning kan nog upplevas som extra besvärlig.
Speciellt då både Mars och Uranus inverkar och sänder ut "skakiga" vågor i atmosfären. Det gör energin mer oförutsägbar och kanske explosiv. Så det är inte förvånande om det sker snabbt omvälvande händelser.

Ibland behöver vi dock den typen av uppvaknande för att förstå att det är vår tur att stiga upp, dyka in i något nytt och att inte heller ge upp. Att vakna upp är inte en engångsföreteelse. Olika faser fortsätter sedan under hela livstiden.
Så, dessa energier innebär ett uppvaknande för en del, för andra sker en fas under processen.

Om denna intensiva energi som nu är i gång enbart skulle byggas upp i kroppen, skulle det plötsligt ”explodera” utan kontroll. En sådan frigivning av okontrollerad intensiv energi skulle vara snabb och destruktiv. Man kan till en början märka uppbyggnaden av energi som irritation eller otålighet. Ett uppblåst ego och en abrupt attityd är då inte det bästa. De som är omedvetna om uppbyggnaden av energi kan ”hamna fel” med den.
Om man känner för att argumentera eller att någon provocerar, är det klokare att backa för att stoppa saker som kan trappas upp. 

Julis nymåne kommer att testa vårt tålamod. De irriterande små saker som folk gör känns mer irriterande än vanligt. Så vi bör vara noga med att inte irritera de som brukar vara aggressiva.
Även med dessa utmanande planetaspekter finns det sätt att undvika problem genom att göra rätt val. 
Fysisk aktivitet är att föredra, men hjärnan kan också bränna upp en hel del energi, lusten kan gå genom taket och barnet inom oss kan flöda av både kreativ och produktiv energi. Det är ett utlopp för energin på ett konstruktivare sätt än aggression.

Mars och Uranus kan ge en stark längtan att bryta sig loss från begränsningar eller göra uppror mot auktoriteter. En tendens att agera obetänksamt utan hänsyn till konsekvenserna kan leda till störningar. Det är inte så bra att försöka hindra denna oberäkneliga dynamiska energi, så det bästa är att uttrycka den med medvetenhet. 
Då kan man istället komma i kontakt med sin uppfinningsrikedom och ett speciellt genombrott kan plötsligt ske eller en återupplivning av något som legat i träda. Ja man kan riva upp tråkiga regler på ett konstruktivt sätt.

Bristande uppmärksamhet och koncentration kan leda till risker, särskilt när man kör bil eller arbetar med elektricitet eller teknik. Om det inte är trasigt, laga det inte just nu. Undvik impulsiva handlingar. 

Rid på Månens vågor

Det är bra att närma sig allt under de närmaste veckorna med nyfikenhet, för då kan man istället rida på Månens vågor, och låta den vara vägledande.

Om det finns något i vårt liv som vi har känt att vi måste släppa eller ta in, är det dags att verkligen tänka på hur vi kan ta ansvar för det, och vilka åtgärder vi kan vidta för att skapa vårt liv så som vi vill. I själva verket är en bra fråga: Hur kan jag ta ansvar för mig själv och mitt liv och gå dit jag vill vara?
Svaret på denna fråga kan inte bli helt klart förrän efter förmörkelserna i Augusti, men det är definitivt inte för tidigt att börja granska och bedöma förloppet av vårt liv.

 Använd nymånen som en portal till det gudomliga

Ett av de mest kraftfulla sätten att anslutas till nymånen är att använda den som en portal till det gudomliga. Om du vill ansluta till Anden och ditt Högre Jag så skapa dina önskemål och ställ in dina avsikter och meditera. 
LÄS MER: HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar