Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 15 november 2017

Nymånen den 18/11 2017 i Skorpionen ~ dags att ta ett steg ut i det okända



Nymånen den 18/11 2017 infaller klockan 12:42:52 vid 26 grader i Skorpionen tecken.

Denna nymåneprognos är menad att läsas som inspiration. Hur tydlig inverkan dess energier har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i Skorpionen, har Ascendenten, Månen eller Venus i tecknet mest berörda.

Nymånen uppstår när Solen och Månen är i konjunktion och representerar slutet på en cykel och början på en annan ny 28-dagars cykel.

Nymånen sänder ut uppfriskande energi som hjälper oss att våga ta nya initiativ och det är en utmärkt tid för nystart, vända ett nytt blad eller starta ett nytt projekt.
Det är också ett bra läge att ifrågasätta gamla vanor, beteenden och övertygelser när vi söker efter nya och uppfinningsrika sätt att göra framsteg. Den bästa tiden för att få en ny start och för att starta nya projekt är under de första två veckorna av den nya måncykeln.

Stjärntecknet som färgar nymånen är Skorpionen

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar om vilken energi som manifesteras. Nu är det Skorpionens. 
Det är höst, vi är i tiden mellan Samhain (info) och Yule (vintersolståndet). Det är en väntetid, som för babyn i livmodern, ännu inte redo att födas. Höstlöven har fallit till marken. Nu är det dags att sopa bort de sista möglande bladen och elda dem på höstbrasan för att bli av med mögelsporer, som då inte kan förökas. De som inte redan har sopat bort dem och eldat dem på höstbrasan kommer att få hjälp med det av skorpionnymånen. 

Nu har vi chans att komma i kontakt med de delar av oss som vi håller gömda inte bara från allmänheten utan från oss själva. Skorpionens energi är att bränna bort det gamla så att nytt kan få växa där.

Nymånen är det ögonblick i måncykeln när vi kallas för att omsätta våra mål till handlingar, och när nymånen är i Skorpionen uppmanar den oss att förvandla våra handlingar för att omvandla oss själva och våra yttre liv. 
Det är dags att ta ett steg ut i det okända, att göra det vi är mest rädda för och att möta konsekvenserna av våra handlingar. Det är nu en tid då många vill förstå hur orsaker och verkan hänger ihop för att kunna räkna ut saker och överblicka viktiga situationer - kanske hela livet som sådant för att utifrån det ta ett nytt steg.

Denna nymåne färgar nya begynnelser - inledningar - med skorpionvibbar, d v s med totalt engagemang. Vi kan frestas (eller drivas) för att dyka in i något där vi vill ge allt. Det kommer inte att finnas något annat sätt att närma sig det - Skorpionen kräver all energi, annars kan vi bara gå iväg från det.

Djupgående känslor öppnas och exponeras med denna nymåne inom många, kanske också från tidig barndom. Det ger också möjlighet att bearbeta – rensa – det som finns i det känslomässiga djupet för att börja om med intensitet.

Många av de som märker av denna nymånes energierkänner starkt av kollektiva känslor av det som andra inte vill eller kan ta in: förtryck, maktutövning och det som är dolt – som hålls undan ljuset. De med medial förmåga känner tydligare vad som försiggår under ytan i världen och också inom andra.

Energin hos nymånen i Skorpionen kan öppna mångas ögon för degenerationen i världen. Det är först efter det att den dåliga lukten uppenbaras, som många känner sig manade att ta itu med det hela och sedan sopar ihop de mögliga bladen, eldar upp dessa och istället skapar ren mark för nysådd.

Var uppmärksam på ledtrådarna från Universum.


Nymånens aspekter


Nymånen kvinkuns Uranus öppnar en dörr för att vi ska kunna befria litet ”mångalna” känslor. 

Det kan vara svårt att slappna av när vår intuition känner behov av förändring eller litet drama på vägen. 
Det skapar ett behov att göra litet uppror och inte bara följa med strömmen.
Det väcker allt från okonventionella rebeller till annars tysta ”outsiders”. 

Vi kan nu notera att vissa vill märkas genom att väcka uppmärksamhet, men det kanske är så att de bara är sig själva. Rötterna från uppväxten får ju litet ny näring.

En uppbyggnad av energi kan kännas spännande men också lite skrämmande. Energin kan expandera så att vi känner att vill göra motstånd när någon utövar makt eller något får makt över oss. 
Det kan också innebära att en oväntad händelse eller förändring ändrar våra rutiner, planer eller vårt beteende. Det är viktigt att vara flexibel och anpassa sig till förändrade förhållanden. 

Mars kvadratur Pluto bidrar till spänningen. Sammantaget med skorpionens energi kan det leda till en massiv månexplosion! Det kan vara dags att titta på vårt humör och hålla oss borta från alla som vi vet har en grym, intrigerande eller manipulativ strimma. 
Å andra sidan är uppenbarelsen av en Mars/Pluto-koppling drivkraft till besatthet och inom ramen för ett kärleksförhållande kan det vara väldigt passionerat.

Den mörka sidan av denna aspekt kan väcka raseri och till och med våld hos en del, så var försiktig – reta inte någon i onödan! Man ska inte fokusera för mycket på mörkret men i detta fall verkar varningen rättfärdigad.
Mest troligt är att för de flesta människor kan detta vara en kreativ, magisk, om än lite spänd tid. Men de som befinner sig i en situation eller ett förhållande där det finns något hotfullt, ska vara extra försiktiga.

Förutsägande av terrorism  känns som en "dålig smak" dessa dagar, eftersom sannolikheten för att en våldsam händelse sker kring en full- eller nymånedag tyvärr är ganska hög. 
Det här är en bra tid att stänga av alla sändningar och så kallade "nyheter" och skapa utrymme för vårt eget sinne, även om det betyder att det finns ett tyst tomrum några dagar. 
Men njut av tystnaden.

Hur man handskas med Mars/Pluto-energin

Det här är självklart fortfarande en nymåne som är ett verktyg för att manifestera energier. Energierna i den är så intensiva, att önskningar också blir hetare. Att tänka på ambitioner och fundera på hur dessa ska kunna uppnås på rätt sätt är ett sätt att arbeta med nymåneenergin.

Medvetenhet: Det omedvetna/okända har en mörk sida, så vi kan behöva överväga vad vi börjar med och hur vi börjar det. Vilka är våra sanna motivationer? Mars/ Pluto kan skapa massiv förändring, så det kan vara ett ögonblick där vi bryter igenom en viss barriär, med hjälp av rå intensitet. Så vi behöver se till att närma oss allting rent och ärligt.  

Månen trigon Chiron

Månen har också en lugnande trigon till Chiron i Fiskarna, som hjälper oss att lindra tidigare rädslor och tvekan. Skorpionens ärlighet betyder att vi kan konfrontera skuggproblemet och bli starkare om vi modigt accepterar vad som gör ont. 

Merkurius sextil Mars

Denna aspekt tyder på klarspråk och debattanda. Nu vill vi vädra tankar och idéer utifrån helt nya vinklar och begrepp. Vi vill också finna ut nya lösningar, kanske för att reda i ”gamla” problem. Det är också en tid då det är lättare att förstå andras synsätt m m.

Saturnus kvadratur Chiron 

En aspekt som bidrar till att stödja vår väg till självförståelse, och spelar en stor roll i vår process att transmutera den emotionella kroppen.

Saturnus trigon Uranus

Saturnus trigon Uranus gjorde den sista exakta aspekten den 11/11. Nymånen den 18/11 innebär den sista aktiveringen av den här årslånga stora aspekten för de närmaste trettio åren. 

Denna viktiga aspekt hjälper oss att kunna göra positiva förändringar i våra liv som svar på spänningar. Det hjälper oss att hitta praktiska och kreativa sätt att spara energi och samtidigt vara effektivare och mer produktiva. Vi kan experimentera med nya idéer och livsstilar utan att för mycket stör.

Det ger en känsla av trygghet, framför allt när en del i livet är rörigt, “tillspetsat” eller stressigt i något avseende,
Vi kan klara mycket på ett lugnt och tålmodigt sätt. Vi kan vara en stadig hand i denna tid av förändring och få ordning ur kaos.

Vi kan införliva positiva förändringar i våra liv medan vi fortfarande arbetar inom samhällets regler och förordningar. Vi kan experimentera med traditionella sätt att göra saker utan att vara upproriska. 
Det innebär att de ändringar vi gör accepteras och tjänar respekt. 
Vi kan hitta praktiska sätt att öka produktiviteten och leva mer effektivt, vilket sparar tid, energi och pengar.

Saturnus trigon Uranus ger oss möjlighet att agera med ansvar och visa våra ledaregenskaper. Denna aspekt är bra om man arbetar med grupper och sammanför människor från en mängd olika bakgrund och färdigheter. 
Ny teknik och innovationer finns mer tillgängliga för att hjälpa oss att anpassa oss
Vi kan använda internet för att ansluta till likasinnade personer, att lära oss, dela information och så småningom lära oss att vägleda andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar