Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 12 februari 2018

Nymåne & partiell solförmörkelse 15/2 2018 i Vattumannen = transformativ energi!

Nymånen infaller den 15/2 2018 kl 22:06:51 (UT 9:05 pm) vid 28 gr (27.08.45) i Vattumannens tecken.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas(Om). Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i Vattumannen, har Ascendent eller Månen i tecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

En nymåne sker då Solen och Månen befinner sig i exakt samma position på himlavalvet (en konjunktion), och representerar slutet på en cykel och början på en annan ny 28-dagars cykel. Det ger en uppfriskande energi och behov av att vända om ett nytt blad och starta något nytt. Det är tid att ifrågasätta gamla vanor, beteenden och övertygelser när man söker efter nya sätt att göra framsteg.

Nymånen i Vattumannen ligger intill planeten Merkurius vars teman är erbjudanden, idéer, kommunikation och transport och den är speciellt transformativ, eftersom det samtidigt är partiell solförmörkelseAtt kommunicera vår sanning, vara öppna och uttrycka vårt sanna jag, ta oss tid att prata igenom saker och koppla ihop våra sanna tankar och känslor leder till läkning och hjälper oss att få ett nytt perspektiv.

Vattumannen är det mest excentriska och visionära av alla tecken. Detta gör det lättare att tänka stort - ännu större än oss själva. Vi är mer mottagliga för nya idéer och de kommer att uppträda överallt, som ett stort nät bakom vår själ och fånga idéer som fjärilar… Vi kan känna oss friare att visa världen vilka vi verkligen är, med alla unika och ovanliga egenskaper. Denna förmörkelse gör det enklare att göra en paus med förflutna och föråldrade traditioner.

Nu får vi också chans att fylla oss med högfrekvent kosmisk energi eftersom Vattumannen är det ”elektrifierande” tecknet. Så det är ”high speed” och högre medvetenhet som vibrerar. Det är en nymåne som hjälper oss att våga skifta till nya, och för oss oprövade, annorlunda saker. Vi får möjlighet att lämna det förflutna bakom oss och börja om igen. Vi kan känna längtan efter enhet - att bli ett med Universum.

Nymånen/partiell solförmörkelse

En solförmörkelse är som en vanlig nymåne där Månen passerar mellan Jorden och Solen, men kraftigare eftersom Månen mörkar Solen. Nymånens solförmörkelse är en partiell, vilket innebär att den är potent men inte så intensiv.

 

Ett viktigt tema för denna nymåne/partiella solförmörkelsens kombination är att skapa starka band med andra. Nu är det dags att otvivelaktigt vara oss själva, för det leder oss mot människor som uppskattar oss för vilka vi verkligen är. 

Vi kan också känna ansvar när det gäller hur våra attityder och beteenden skapar en ”krusningseffekt” i omvärlden.

Under inverkan av denna solförmörkelse behöver vi gå bort från att se saker genom vårt eget perspektiv och öppna oss för att se saker från ett högre perspektiv. Det finns en öppning eller en port till högre medvetenhet genom denna energi, och ju mer vi kan öppna våra sinnen och hjärtan, desto troligare kommer vi att få en glimt av sann enhet.

Så under inverkan av denna solförmörkelse är det också perfekt tid att stämma in och utarbeta det som vi behöver för att känna oss kompletta, hela och centrerade.
Lyssna på den inre rösten och bestäm om någonting behöver bytas och brytas för att skapa mer centrering.

Nymånens aspekter



Som nämnts är nymånen nära Merkurius (konjunktion), vilket betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer är det centrala temat. En ökning av mental aktivitet kan också ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Det är gryning för nya idéer.
Vi kan fråga: ”Hur kan jag göra en förändring som kan få en positiv inverkan på världen?”.

Denna solförmörkelse signalerar rätt tid att starta en blogg eller skriva en bok. Det är också en bra tid att göra upp planer och starta affärer, köpa och sälja. Räkna med spännande besked.

Solförmörkelsen har en sextil till Uranus. Det betyder att vi kan göra positiva förändringar för att förbättra våra liv. Uranus gör det till en förmörkelse av positiv förändring, större personlig frihet och val. Människor i allmänhet känner sig mindre hämmade att välja sin egen oberoende väg. 
Detta är en solförmörkelse för diskussioner om det moderna, ovanliga och kontroversiella och det icke-traditionella. Vi kan räkna med vetenskapliga och tekniska genombrott. 

Venus har en sextil till Saturnus vilket stärker kompanjonskap och parrelationer samt skapar stabil grund för dem som påbörjar en ny relation eller dejtar. Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. Trygghet är nyckelordet!

Venus sextil till Uranus innebär att för de som är ensamma, ges möjligheter att träffa nya och intressanta människor och nya engagemang är möjligt, eller att uppleva en andlig uppkoppling med Universums flöde av kärlek. 

Mars har en kvadratur till Neptunus kan "mjuka upp" vår vilja, inriktning, energi och "kamp" och temperament. Det kraftfulla kan t ex "ta vägar" som inte blir så tydliga som vi vill. Det kan ta sig underliga vägar och lösas upp, men det leder istället till något annat som kan kännas förunderligt...
Energin kan också utlösa någon form av utagerande där något kan kännas förvirrande eller utlösa avvärjning.

Vi bör vara försiktiga för att undvika bedrägerier och lögner, att lockas av sken som bedrar… vara blinda för någons brister. Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita på sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". 
Den här energin slår tillbaka på något sätt på dem som använder energin med "orena avsikter".
Det är troligt att det inte finns något annat val än att släppa frustration eller konkurrenskänslor. Denna aspekt ökar också risken för infektion. Take care!

 

Nymånen i Vattumannens tecken och det personliga horoskopets hus:


Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Här är litet idéer som är tänkbara för varje hus att ha ”i bakhuvudet” för att kolla den tänkbara effekten i ditt personliga horoskop:

Om denna nymåne i Vattumannens stjärntecken faller…

… i ditt 1: a hus, så är det bra att se hur du kan bryta gamla invanda mönster, gentemot din omgivning. Du kan behöva nå ut över din personliga ”arena” såväl som inom det professionella. Våga vidga dina vyer. Våga förnya dig! Frigör dig från det som hindrar dig.
… i ditt 2: a hus: Se över utgifter och det materiella, se om du behöver förnya något. Meditera på ny energi för ekonomi och det materiella. Gör dig av med ägodelar som belastar dig och släpp in ny energi. Frigör.
… i ditt 3: e hus: säg det funderar över! Eller tänk HUR du ska säga det på ett speciellt sätt. Läs om ett nytt ämne som stimulerar dina geniknölar. Utveckla idèer.
… i ditt 4: e hus: Familjen. Finn ut nya sätt att umgås på. Hitta nya perspektiv! Frigör det gamla för att ta in ny energi = utvecklas.
…i ditt 5: e hus: Kreativitet och ny inriktning. Angelägenheter som handlar om barn (inte nödvändigtvis egna). ”Egofrågor”. ”Hjärtefrågor” – det som ligger dig varmt om hjärtat.
…i ditt 6: e hus:  Förnya din dagliga rutin, hemma eller på jobbet. Ta hand om dig själv och hälsan på ett nytt sätt, kanske genom att pröva en ny hälsometod. Gå och få akupunktur, zonterapi.. eller njut av spa. Förnya dina energier alltså!
… i ditt 7: e hus: Finn ut något som ger en ny ”kick” på relationsplanet! Våga pröva det oprövade – våga vara lekfull och spännande. Släpp på ”slipsknuten” eller ta loss ”hårknuten” i samarbetssituationer och hitta nya vinklingar och perspektiv som kan skapa ny energi, nya idèer…
… i ditt 8: e hus: ”Äg din skugga” – var medveten om den för att tillåta gammalt att släppa så känner du dig som ny i alla dina inre djup.
… i ditt 9: e hus: Våga dig på nya planer gällande utbildning/kurs eller att resa. Eller fundera över din personliga filosofi och var du på sikt vill utveckla något på ”stor nivå”. Expandera.
… i ditt 10: e hus: Se över långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter och vad du behöver fokusera på. Våga prova nya vägar.
… i ditt 11: e hus: finn nya mål. Humanitära insatser. Träffa nya vänner, engagera dig i grupper, det kollektiva, världsförbättrande, eventuellt politiskt, våga skapa nya kontaktnät. Det utvecklar dig!
… i ditt 12: e husFinn nya sidor och svar i ”det inre”, t ex genom meditation. Gör något nytt som rör utveckling av ditt inre. Sätt inspiration i ”verket”.


Var faller nymånen i ditt personliga horoskop? Hur använder du den här energin?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar