Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 1 april 2018

Astrologisk månadsprognos April 2018


Vårt oändliga Kosmos som vi är en del av, ger oss en uppfattning om att bakom allt finns orsaker till allting som existerar, erfar och utvecklas.
Förändring är konstant i Universum, och planeterna rör sig ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar.

När en planet gör en inflytelserik eller viktig rörelse på himlen, vanligtvis handlar det om en retrograd (INFO) och/eller en aspekt (INFO) till en annan himlakropp (eller flera), så är det en särskilt viktig tidsperiod. I det allmänna (kollektiva) horoskopet ”signalerar” det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva på himlavalvet

Astrologiska prognoser är menade att läsas som inspiration. Hur stark inverkan planeternas positioner har på det personliga planet, beror bl a på var de hamnar i det personliga horoskopet baserat på datum, tid och plats för födelsen. En solteckenprognos är till sin natur väldigt begränsad i omfattning och djup.

Vi tittar först på den kollektiva (världsliga) prognosen för April 2018:

Den blå månen ”Bue Moon”, den 31/3 gav energin för April månad vilket hjälper oss alla att finna balans när det gäller våra sinnen, kroppar och själar.
Å ena sidan får en dos stark eldig energi från Vädurens energi som driver oss till större hastighet. Vi känner oss mer optimistiska och beredda att göra saker ”nu” snarare än ”sen”. 

Men vi får också ta del av en långsammare, mer metodisk energi för planeten Mars möter Saturnus den 2/4, en energi som potentiellt saktar ner en del av fullmånen/Uranusenergin vi har erfarit. Med Mars och Saturnus, båda i Stenbocken (där de klarar sig bra) är det troligt att vi är benägna att fokusera den energin mot ett mål. För dem som är mitt i betydande förändringar i arbete, förhållande eller något område av livet, kan denna aspekt vara ganska uppfriskande. Så Mars-Saturnus uppmanar oss att inte bara kasta oss ut ”nu” utan försöka ta saker litet långsammare och vara mer tålmodiga än vi kanske vill. Med tanke på energin som helhet kommer det långsammare, mer metodiska tillvägagångssättet att tjäna oss mest på lång sikt, så det är bra om vi kan ge oss tid även om vi vill ”ila iväg”.

Ju mer vi kan hitta vårt centrum och hålla kontakten med oss själva desto lättare blir det att finna tålamod och låta saker utveckla sig utifrån sin egen tid... (inte vår egen tanke om tidsram, alltså). Tiden är ju egentligen bara en illusion, det enda som verkligen existerar är nuet, så att fokusera på att vara närvarande och hitta stillhet i varje ögonblick kommer att hjälpa oss denna Aprilmånad.

Vi får en Sol-Pluto-kvadratur runt den 10-11 April. I våra personliga liv såväl som kollektivet kan vi undra vem/vilka som har den starkaste kraften då vi kan erfara maktkamper. Solen i Väduren är väldigt stark, men Pluto i Stenbocken kan ge en seg kamp. Problemet är kanske inte vem som har kraften och även makten, så mycket som hur man använder de den?

Den här aspekten kan medvetandegöra dolda känslor i ”egot”, där vi blivit sårade i ”själ och hjärta” - självkänslan. Här kan det också handla om att kunna förlåta, även om det inte känns enkelt. Händelser nu kan skapa ett behov av att vi vill förändra på djupet och skapa en tydligare personlig inriktning. Utlösande faktorer kan vara: kontroll och manipulation, kanske negativa och destruktiva människor och miljöer. Undvik att släppa fram egna självdestruktiva karaktärsdrag.

Gå försiktigt fram med meningsskiljaktigheter som annars kan ge smärtsamma effekter. Bättre att inte någon känner sig känslomässigt hotad.  om en kris sker vid denna tid, är det viktigt att inte vara alltför egoistisk, eller resistent mot en viktig förändring. Målet är att förändra till det bättre, att utveckla din själ så att du kan leva ett bättre liv och uppleva mer tillfredsställelse. Erkänn din egen ev. del i saker, och passa på att rensa upp i det gamla. Öppna upp ditt hjärta och bryt kedjan. 

En energigivande Venus/Jupiter-opposition den 17/4 vanligtvis få oss att vilja ha trevligt, att njuta och kanske många har lättare för att attraheras av någon eller dras till livets sköna ting.

Solen möter Uranus bara en dag senare, den 18:e, en indikation på att vi vill ”komma loss”.

I slutet av april är så full av laddade aspekter att det är svårt att skilja sina överlappande energier på ett meningsfullt sätt. Det är troligt att det är en mycket laddad tid, eftersom Uranus flyttar in i senare grader av Väduren medan de andra planeterna gör sin dans. Förvänta det oväntade, och var redo att anpassa sig till omväxlande omständigheter.

Merkurius är fortfarande retrograd under första delen av April, så det är bra att också att gå inåt och utvärdera de djupare tankarna och känslorna innan de projiceras utåt.
När vi har outnyttjade känslor eller tankar i vårt undermedvetna, får det oss att agera eller tro på vissa saker som kanske inte tjänar oss. Det kan också få oss att projicera saker på andra och vinkla vår uppfattning om vår omvärld.
För att rensa det kan vi gå inåt och arbeta på hur vi kommunicerar med oss ​​själva och vilket språk vår inre röst använder för att prata med oss.


Merkurius kommer att gå direkt den 15/4 ungefär samma tid som Vädurens nymåne. Den här nymånen medför några utmaningar, och vi kan behöva komma ansikte mot ansikte med några sanningar som vi har dolt för oss själva.

Nymånen i April kan kännas smärtsam, och det kan finnas en del omstrukturering eller nedbrytning av gamla strukturer som följer med det, men att hålla sig grundad och vara tålmodig kommer att hjälpa.

April har mycket tung energi så vi bör vara försiktiga med oss själva och ta oss tid att göra saker för att återställa och ladda upp vår energi.
Genom att ta det långsamt och låta saker att utvecklas utifrån sin egen tid, kommer vi i slutändan att kunna njuta litet bättre av de fördelar som Aprils energi också har.

Den 17 April sker också ett stort skifte med Chiron som flyttar ut från Fiskarna till Väduren, där den kommer att stanna fram till 2027!

Chiron representerar våra sår och vilka lärdomar vi har kommit in i detta liv för att lära av och växa genom. Med Chiron är lektionerna vanligtvis av en djupare andlig natur och orsakar djupa skiften, ofta på en undermedveten nivå.

När nu Chiron flyttar ut ur zodiakens sista astrologiska stjärntecken Fiskarna och kliver in i Väduren, det första astrologiska tecknet, kommer vi alla att arbeta med bron mellan det ”gamla och det nya”. Det för upp undermedvetna tankar, mystisk visdom och finstämda känslor till vårt medvetna sinne där vi kan se detta i nytt ljus. Mycket som varit diffust för oss blir tydligare när Chiron går från ”flummiga” Fiskarna till medvetna Väduren där saker är så som de är, nu!

De ”sår” som vi ska ta itu med denna tid (till 2027)kommer att manifesteras direkt i dagsljus och läkningen handlar mycket om att stå för vårt jag, oss själva och vad vi vill. Under åren med Chiron i Fiskarna har många upplevt besvikelser p g a att illusioner eller falskhet som ”slöjats av” (avslöjats), eller gått med känslor av oklarhet, en förnimmelse av identitetslöshet eller svaghet. Men genom att ha tagit itu med detta, så har det gett läkning på en inre nivå vilket då har tillåtit den kosmiska allomfattande kärleken att fylla upp det inre!

Nu är det dags att ta ett steg ut i ”hetluften” i det eldiga tecknet Väduren, där JAGET ska läkas! Chiron kommer att utmana Vädurens uttryck av sig själv, uttryckt för individualitet – och det är hos oss det manifesteras!

April ”bryter upp” med en skorpionfullmåne den 30:e, vilket är en av årets mest potenta fullmånar. Med Mars som möter Pluto den 29:e kan vi erfara en fortsatt envis kamp om ”makt” när månaden slutar. Det kan upplevas som utmanande så det är bra att vara uppmärksam och agera medvetet, eftersom personliga och kollektiva spänningar som har byggts under lång tid når brytpunkten. Denna aspekt kan släppa många fria från begränsningar och många människor kommer att ha svårt med personlig återhållsamhet.

Tänk på att även om detta skulle kunna ”stava” katastrof i vissa delar, kan det övergripande temat: spänning och frisläppande och att bryta sig loss från begränsningar vara mycket positivt och befriande – även om det kanske inte alltid ter sig så utifrån våra perspektiv.

Skorpionenergi handlar om omvandling genom död- och återfödelsens cykel, så vid den här tiden är det troligt att vi lämnar något gammalt och marscherar framåt med några nya insikter och inspirationer när vi flyttar in i Maj månad.

April håller vibrationen av nummer 4, vilket är ett tal som representerar död och återfödelse, skyddsänglar och familjeanslutningar. Det är ett kraftfullt nummer som matchar en lika kraftfull månad, så njut av turen och kom ihåg, tålamod är grunden!

All denna energi gör April till en intressant månad, vi testas och känner ”tryck på oss”, vars syfte är för att vi ska kunna växa andligt och emotionellt.

Här följer fler astrologiska prognoser för denna månad:

Eftersom astrologer ofta tolkar planeternas positioner väldigt olika så följer flera astrologers tolkningar för April månad 2018 – så efter perioden kan man själv kolla om någon var ”träffsäker”:

Astrologisk prognos April 2018 för alla 12 stjärntecken

Alla 12 stjärntecken - för April:
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

Alla 12 stjärntecken - för April:
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch: HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

Alla 12 stjärntecken - för April:
Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Alla 12 stjärntecken - för April:
Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

På svenska: Alla 12 stjärntecken - för April:
Nr 5: 

****************************************************************************************
April horoskopprognos baserad på ditt måntecken.
(Om du inte känner till det kan du ta reda på det om du går in på sidan):
 SVENSK ÖVERS HÄR
****************************************************************************************
Om Venus i Fiskarna 18/2 – 6/3 2018: ~ Kärlek och kompromiss
SVENSK ÖVERS: HÄR
****************************************************************************************
Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för April 2018:

Nr 1:
SVENSK ÖVERS: HÄR

Allmän (kollektiv) för April 2018:
Nr 2:
”April 2018 är inte en enkel månad. Inte enbart för att det handlar om ett tecken som rymmer tre planeter med risk för skada (Mars, Saturnus och Pluto i Stenbocken), utan dessa planeter står i konflikt med dem som transiterar Väduren (Uranus, Merkurius och under de två första dekanerna, Solen). Så det är en kvadratur stärkt i båda ändarna, vilket innebär att sex planeter av de tio som modern astrologi brukar handla om. Dessutom är Merkurius retrograd under första halvan av April. Konfigurationen är extremt spänd och kan ha en våldsam, konfliktfylld, destruktiv natur.”
SVENSK ÖVERS HÄR

Allmän (kollektiv) för April 2018:
Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

***********************************************************************************
Youtube: Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för April 2018 av Crystal B
HÄR


Astrologisk prognos April 2018 för alla 12 stjärntecken(på engelska):
Väduren: HÄR

Oxen: HÄR 
Tvillingarna: HÄR
Kräftan: HÄR
Lejonet: HÄR
Jungfrun: HÄR
Vågen: HÄR
Skorpionen: HÄR
Skytten: HÄR
Stenbocken: HÄR
Vattumannen: HÄR
Fiskarna: HÄR

****************************************************************************************

Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2018
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS: HÄR 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar