Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 13 april 2018

Nymånen den 16/4 2018 i Väduren = Dags för nya, vilda steg!


Nymånen infaller den16/4 2018, kl 03:59:53 (UT kl: 1:59 am) vid 26-27 grader i Vädurens tecken.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i Väduren, har Ascendent eller Månen i tecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Vid varje större ”himlahändelse” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cyklerna som vi är en del av. Nymånen är en av dem. Då står Solen och Månen i konjunktion, d v s på exakt samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny med en uppfriskande dubbeldos av det specifika tecknets energier. Då har vi ett nytt blankt ”ark” att skapa på. 

Väduren är zodiakens första tecken och handlar därför bl a om alltings början. Energin ger oss gnistan som ger möjlighet att skapa eld genom friktion så att flamman kan skapa  något elementärt, väsentligt, nytt och vilt. Vädurens energi ger passion och modet att konkurrera, kreativitet och att kunna ”slåss” för våra drömmar.

Den skapande gnistan är e
n gåva som vi alla kan katalysera, men vi måste lära oss att använda vår eld klokt och hantera den med respekt och vördnad. Det finns en vildhet som vill uttryckas, en flamma inom var och en av oss som behöver bli kanaliserad. Genomförd på rätt sätt är det en kraft för stor omvandling och kreativ uppfinningsrikedom. Med medveten kärlek, tålamod och uppmärksamhet på vår inre eld, kan vi låta dess ljus brinna i vårt blickfång för att lysa upp framför våra nya, vilda, steg!
En kraftfull tid för initiering.

Nymånen faller i dekan 3, den sista delen av Väduren, där energiflödet är som mest kraftfullt, där det är mer livsenergi. Så det är bra att ha ett kreativt utlopp eller kanske någon som tänder en attraktion, så att man kan släppa loss ”flammande” energier!

Nymånens aspekter

Solen och Månen (nymånen) är i konjunktion Uranus. Det antyder att vi känner oss mer uppladdade och redo för en total förändring, vi känner för något nytt. 
Uranus ger oss gnistan och möjligheten att göra spännande förändringar. Vi är mer öppna och redo för förändring, därför vågar vi också ta nya chanser. Det ökar vår chans att bli överraskade av resultaten.
Därför är en liten varning på sin plats: resultatet eller följderna är beroende på avsikterna (ärliga, goda – eller tvärtom)! Man ska vara mån om sina avsikter alltså, även om man är mer våghalsig och följer impulser, speciellt om man känner sig arg, rebellisk och vill gå emot ”normer”, söka uppmärksamhet eller

I vår omvärld kan vi få se människor som ”bryter av”, som chockar och upprör: Men eftersom Uranus också öppnar för högre vibrationer, leder det många av de som är medvetna, jordade och på ”upplysningsvägen” till ökad självmedvetenhet, ger ovanliga insikter eller ”kosmiska budskap”. Vi kan också möta nya och okonventionella människor, eller personer med mycket olika bakgrunder än oss själva.

Oavsett så kan vi känna en stark uppmaning att bryta oss fria från rutiner, göra något helt annat än vår normala verksamhet. För att undvika rastlöshet och spänning är det bättre att vara aktiv och inte vänta på att förändring plötsligt ska hända. Motion är ett bra råd för att kanalisera de starka energierna!

Spänning, spännande och spänningsutlopp är några av nyckelorden kring denna nymåne! Välj att använda energin vist och klokt.

Andra aspekter denna nymåne:


Jupiter sextil Pluto ger ökad drivkraft för djupgående förändring utifrån ett brett perspektiv. Det ger större chans till framgång genom positiv förändring, då man inte behöver tvinga fram en förändring eller möta ”kullkastande” förändringar. Det sker istället en mer naturlig utveckling i samband med ökat inflytande, andlig och personlig tillväxt, välståndsskapande och professionell utveckling.

Om man vill göra en ny start i ett förhållande eller hitta ny kärlek, ger Venus och Mars aspekter chans till kärlek, passion och romantik. 

Venus opposition Jupiter, kan medverka till en viss ”lättja” och ett ökat behov av livets ”gotter”, att njuta av det goda och vackra och många söker sig ut i nöjeslivet. Livet ”bjuder oss” på ökad charm och livslust! Det är vår och vi attraheras lättare än vanligt med en sådan ”flirtöppnade” aspekt!

Venus trigon Pluto lägger in intensitet och passion vilket speglas i våra relationer likaväl som vi kan få vara med om ”gnistor” i mer ytliga möten. Så räkna med attraktion och vårkänslor. Detta är en bra nymåne för intima stunder på grund av ökad längtan efter kärlek och närhet. En mystisk typ av attraktion och stark karmisk dragning ökar chanserna för romantik.

Mars sextil Neptunus ökar de sensuella önskningarna vilket är idealiskt för romantik. Vi känner mer för att röra på oss till musik ”i dansens anda”! Vi är mer känsliga för andras behov och vill också vara till hjälp. Vi kan också känna oss manade att använda denna andliga energi för att försvara de ”svaga” eller de som utsatts för något lidande, eller slåss för en rättvis sak. En stark känsla av det som är rätt och sant kommer att vägleda handlingarna.

Till sist:Merkurius stationerar direkt sexton timmar före nymånen LÄS MER.

Nymånen i Vädurens tecken i ditt personliga horoskops hus:


Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya målHär är litet idéer som är tänkbara för varje hus att ha ”i bakhuvudet” när det handlar om ditt personliga horoskop – där nymånen just nu faller och sänder energi från Vädurens tecken.

Men först > För att veta var denna nymåne landar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länk där du fyller i data HÄR:

Så hur kollar man? 
Där nymånen befinner sig på graden, i detta fall runt 26-27 grader i Vädurens tecken. Där på den graden i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!

Om denna nymåne i Vädurens stjärntecken faller…

… i ditt 1: a hus, 
handlar det mest om din närmaste omgivning och din fysiska kropp. Nu är det verkligen läge med nya satsningar och ny början i din omedelbara miljö. Det gäller också din personlighet, hur du klär dig och hur människor ser dig! Det är en bra tid för en ny garderob eller byte av frisyr.
Du kan känna ett ökat behov av att nå ut över din personliga ”arena” såväl som inom det professionella. Det är tid att se över invanda mönster, kanske behöver du vara tydlig gentemot din yttre omgivning (när du möter nya situationer och människor). Det här är en positiv tid för nya projekt/mål, särskilt de som förändrar din omedelbara miljö och hur du presenterar dig för andra – du märker att det ökar din potential.
Ett bra ”nymånemål” är att ge mer av dig själv för andras skull, allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 2: a hus: 
Se över utgifter och det materiella, se om du behöver lösa upp något som ”binder dig” vid det onödiga materiella. Meditera på tillit inom ekonomiska och materiella frågor. Gör dig av med ägodelar som egentligen mest belastar dig och lita på att livets flöde ger dig vad du behöver istället! Fokusera på vilken/vilka av dina resurser (inte nödvändigtvis pengar eller ägodelar, det kan vara talanger t ex) som du har nytta av i framtiden och hur du kan ta vara på dessa eller känn efter vad du värderar mest och låt den känslan expandera i ditt sinne! Dra det till dig för att göra det verkligt.
Ett bra ”nymånemål” är att ge bort av det som du har för mycket av ditt liv – skänk gåvor, ge till behövande t ex. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 3: e hus: 
säg det funderar över! Eller tänk HUR du ska säga det på ett tydligt sätt. Läs något angeläget ämne eller lyssna på något som gör dig entusiastisk - t ex en föreläsning. Eller se en film om hur man fokuserar tankarna för att nå framgång. Eller skriv dagbok. Sätt upp en bra text på väggen/kylskåpet som påminner dig om din inre kraft! Meditera. Men bara i ensamhet i tystnad. 
Ett bra ”nymånemål” är att vara mån om att inspirera andra med goda och kärleksfulla råd (utan att vara påstridig). Gärna också några visa ord som kan vara till hjälp – gå på intuitionen. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 4: e hus
Var mån om nära och kära. Visa omsorg och var mån om att vara lyhörd för andras behov. Gör något som känns värdefullt för din själ och för dina närmaste. Följ intuitionen. Gå in i minnen som kommer upp från förr, sänd kärlek till dessa minnen. Du helar då dina ”rötter” och kan därför smidigare och ”lättad” ta itu med dina mål för dig och dina nära och kära!
Ett bra ”nymånemål” är att agera för att skapa en kärleksfull stämning och att hjälpa de nära och kära. Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

…i ditt 5: e hus:
Följ de kreativa impulserna. Låt fantasin flöda. Var mån om att vara lyhörd i din kontakt med barn (inte nödvändigtvis egna). Visa omsorg och finstämd kärlek. Var i ditt centrum i livets sanna flöde för att expandera hjärtats energi. Följ intuitionen.
Bra ”nymånemål” är att lösa upp eventuella ”egofrågor” och att sända (ge) extra kärlek till ”hjärtefrågor” – det/den som ligger dig varmt om hjärtat. Du kan t ex meditera på det. Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

…i ditt 6: e hus
Ge dig själv andrum. Ta hand om dig och hälsan. Vädurens energi ger bäst förutsättning för att kropp och själ ska kunna stärkas genom t ex djupmassage, styrketräning, yoga, workout (o d) och jogging. Använd intuitionen för att känna in vad din kropp behöver för typ av kost – näringsmässigt, energimässigt m m. Din dagliga rutin, hemma eller på jobbet kan behöva ses över. Genom städning eller att fokusera på arbetsuppgifter kan du "släppa loss gamla energier"  för att rikta in dig på framtiden med hjälp av de nya.
Ett bra mål är att hitta en daglig och tydlig balans mellan arbetet eller de dagliga göromålen och ”rast”. Känn in vad du och andra behöver och ställ inte för hårda krav även om du är fokuserad på att arbeta. Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 7: e hus
är det tid att rikta in dig på att stå upp för dig själv eller genomdriva något som är viktigt för just dig i partnerskap eller i nära vänskap utan att vara påstridig. Känn samtidigt efter vad du kan göra för den andra personen. Energin gör det lättare att nå en energimässig balans mellan dig och den andra – mer egobefriat. Meditera på det!
Ett bra ”nymånemål” är att känna in hur du kan visa mer hänsyn till den andra. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 8: e hus:
”Bejaka din skugga”: känn den, förstå den, sänd kärlek till den för att tillåta gammalt att släppa: När du gjort det kan du också komma i kontakt med den allomfattande kärleken som finns bakom den – ren och ädel – en kärlek som då tillåts att stråla till dig själv, till allting som lever. Det finns också en mystik bakom detta – du kan bli djupt berörd när du släppt, förlåtit och märker hur den manifesteras i ditt liv på sällsamma sätt.
Ett bra ”nymånemål” är att sända kärlek den/det som orsakat ”smärtan” eller besvikelsen! Det är kärlekens kraft som är ”givaren” till läkning. Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 9: e hus: 
Känn in vad du kan rikta in dig på för utbildning/kurs eller kanske en resa. Eller fundera över din personliga filosofi och var du på sikt vill utveckla något på ”stor nivå”. Det är bästa tiden att börja expandera din "vilja". Gå på din intuition och var lyhörd – med kärlek.
Ett bra ”nymånemål” är att ge ut kunskap – utan att ”pracka på” andra den. Känn efter när du bör ge råd och kunskap, var mån om att hämta den med kärlek ”från det högre” (få den till dig från det mystiska: Gud, Kosmos/Universum eller ljuset – eller vad du nu kallar ”källan”). Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 10: e hus
Se över långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter och vad du behöver fokusera på för att nå framgång. Känn efter var du behöver, kanske genom att ta på dig tydliga och riktade uppgifter? Känn efter vad dina egna behov är i förhållande till de yttre kraven och finn en balans. Detta är en bra tid till att istället meditera på dina drömmars mål för att ge dem chans att manifesteras.
tt bra ”nymånemål” är att hitta en anpassad balans mellan självändamål och behjärtansvärda ändamål – t ex något som är välgörande både för dig och andra. Var ett föredöme, vilket just nu är det bästa att sträva efter med nymånen i detta hus! Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Var i tillit!

i ditt 11: e hus
Var mån om att följa intuitionen i dina mål. Var tydlig i din kontakt med vänner, grupper, kontaktnät, stå upp för dig själv. Eller se dina världsförbättrande drömmar i meditation, då ger du dem energi så att de kan expandera och manifesteras i framtiden.
Ett bra mål är att göra en humanitär insats eller göra något för välgörenhet. 
Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 12: e hus
Finn svar i ”det inre”, t ex genom meditation. Om du känner inspiration följ med i dess flöde - skaparkraften. Låt fantasi flöda. Expandera ditt intuitiva sinne, du är mer mottaglig nu. Meditera, för det är nu de kosmiska budskapen viskar till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Du kan komma i kontakt med mystik, andra dimensioner och den allomfattande kärleken. Rikta in dig på att utveckla din intuition. Andlig utövning gynnas. Känn in ”hela skapelsen” med kärlek. 
Ett bra ”nymånemål” är att överlämna dig till livets flöde och att känna den allomfattande – oegoistiska - kärleken och göra handlingar utifrån den.
Allt du ger ut kommer åter. Tillit lyfter själen!

Var faller nymånen i ditt personliga horoskop? Hur använder du den här energin?

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Var i stillhet i meditation, bön eller ceremoni och känn tacksamhet för livets gåva och allt som är.

Ett personligt altare

Ett altare är en plats där man fokuserar på det andliga arbetet. Det kan innehålla ljus, örter, kristaller/stenar och ord eller bilder som man har samlat och som betyder något för den andliga utvecklingen. Det kan också vara fjädrar som man har hittat, saker som man har skapat eller andra talismaner. 

Vid nymånetid är det bra att rensa-städa altaret och dekorera det utifrån känslor och vad man är intresserad av att fokusera på.
Nymånen är utmärkt för att bjuda in nya energier och tänka på de högsta andliga målen och önskningarna. 

Den bästa tiden att göra dina nymåne-intentioner är så nära den exakta tiden för nymånen som möjligt, och nymånen den 16/4 2018, är exakt kl 03:59:53 (sv tid).
Den första halvtimmen efter nymånen är bäst, men det kan fungera inom de första 24 timmarna efter den samt även halvtimmen före om avsiktens inställning är klar vid eller efter den exakta tiden. 

Förslag på avsikter för den här nymånen:

Väduren är som en språngbräda som kan hjälpa till att driva oss till nytt territorium. Våra avsikter och åtgärder som gjorts under denna tid har potential att vara ett viktigt frö för vad som kan utvecklas i våra liv under hela året.

Väduren är ett tecken som styrs av passionerade Mars och båda förknippas med samma strävan att utveckla oss som sanna och modiga individer, att gå framåt. När nymånen faller i Väduren så kan man tänka på hur man måste agera för att förflytta sig igenom de eventuella problem som man vill ta itu med.

Inom vilka områden kan du behöva vara djärvare och vidta åtgärder? 
Hur kan du vara mer oberoende samtidigt som du överväger andra och relationer och samarbeten med andra? 
Vad kan du bygga eller vända dig mot som kan ge dig mer värde för ditt liv, hjälpa dig med dina mål och strukturer, hantera ditt liv bättre och möjligen hjälpa dig att göra mer inkomst/resurser?

Passa gärna på att på flytta saker, kanske möblera om, rena med salvia eller städa några av utrymmen i hemmet för att känna en ljus, glänsande och ny energi flöda!

Detta är exempel på hur man kan arbeta med denna energi. Nymånar är bra för att plantera frön och låta drömmar manifesteras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar