Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 10 juni 2018

Nymånen i Tvillingarna den 13/6 2018 – Tid för kommunikation!


Nymånen infaller den 13/6 2018 kl 21:45:04 (UT kl: 7:44 pm) vid 22-23 grader i Tvillingarnas tecken.

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier. Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

”Kalla på” dina själs-tvillingar nu när nymånen står i stjärntecknet för vänskap, kontakter, överföringar, kommunikation och samarbete! ”Sökningen” är påslagen för ”kopplingar” och synergistiska relationer.

Tvillingsäsong och nymånen i Tvillingarna tenderar att påskynda tiden. Tvillingenergin är som en ”strålkraft” som fyller oss med information, tankar och idéer som kan vara litet överväldigande men också upplysande. Vi kan vilja prata, lära eller förflytta oss mer i den närmaste omvärlden...  Vi är mer öppna för nya upplevelser och återskapar oss genom litet nya ”personas” (roller) – vi spexar och ”leker” gärna.

Tvillingnymånen inspirerar oss att tänka på de budskap som vi skickar ut till världen. Vi vill undvika det som är för djupt och föredrar att skumma längs ytan för att bibehålla maximal anpassningsbarhet. Så atmosfären lättas upp. 

Tvillingnymånen hjälper oss att fokusera på våra tankar och hur vi har kommunicerat med oss ​​själva, med andra och för världen. Det är dags att glömma eventuella åsikter som du ”lånat” från andra människor, från böcker, från TV: n och skapa dina egna istället. Utforska livet med en nybörjarens sinne.

Tvillingnymånen hjälper till att öppna en portal för nya upplevelser. Passa på att planera en resa eller titta på en dokumentär om ett ämne du inte vet någonting om.

Eller är det kanske dags för en ny uppsättning hjul till bilen, en ny cykel, att pröva en ny skogsväg eller en ny typ av tillställning? Passa på att utforska tillvaron.

Nymånens aspekter

Det finns en mindre planetarisk aspekt till själva nymånen: Solen/Månen kvinkuns Pluto. Men den har över 2 graders orb så inflytandet kanske inte är är så märkbart för de flesta. Pluto kan dock medvetandegöra dolda känslor i ”egot”, där vi blivit sårade i ”själ och hjärta”. Gå försiktigt fram med meningsskiljaktigheter som annars kan ge smärtsamma effekter. Vi kan känna att vi vill förändra något på djupet och skapa en tydligare personlig inriktning. Passa på att rensa upp i det gamla.

Mars opposition Norra Noden (på Södra Noden) dominerar och föreslår frisättning av en kollektiv karmisk ”knut” eller ny passion med en gammal flamma eftersom Mars saktar ner för att gå retrograd. Men det kan för många handla om att frigöra sig från tidigare egomönster eller ilska som kan ge visshet om den roll man själv har och också kan påverka inom relationer – att vara mindre egoistisk...

Jupiter har fortfarande en trigon till Neptunus om än inte exakt. Det symboliserar vad man kan kalla ”kosmiskt/gudomlig kärlek” eller sådana ”ljuva kärlekstoner” som var mer framträdande och hyllades under medeltiden... då trubadurer sjöng kyska kärlekssånger till gifta damer, riddare kunde tjäna drottningens ära. Något som aldrig gick över till något fysiskt.

Nymånen befinner sig denna gång dessutom i Orions Bälte, vilket anses ge styrka, energi, organisationsförmåga, skarpt sinne och bra minne. Det sägs att det gör människor "passionerade till jakt”. Konstellation Orion ger självförtroende, mod, arrogans, uppror och ”ojämnhet” och denna konstellation rör också handeln – fördelar och en risk för ”dåliga affärer”. 

 

Den fasta stjärnan Mintaka i Orions Bältet ger skydd. Enligt Robson ger Solen och månen med Mintaka lycka och beröm. Det gör människor diskreta, försiktiga, något ombytliga, aktiva och benägna för affäre2 och ”värdefulla gåvor och kärlek till respektabla kvinnor”. (Vi får väl se hur utgången blir!)

Nymånen i Tvillingarnas tecken i ditt personliga horoskops hus:

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Här är litet idéer som är tänkbara för varje hus att ha ”i bakhuvudet” när det handlar om ditt personliga horoskop – där nymånen just nu faller och sänder energi från Tvillingarnas tecken.

Men först > För att veta var denna nymåne landar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länk där du fyller i data HÄR:

Så hur kollar man? 
Där nymånen befinner sig på graden, i detta fall runt 22-23 grader i Tvillingarnas tecken. Där på den graden i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!

Om denna nymåne i Tvillingarnas stjärntecken faller…

… i ditt 1: a hus, 
Det första huset handlar mest om din närmaste omgivning och din fysiska kropp. Nu är det verkligen läge med nya satsningar och ny början i din omedelbara miljö. Det gäller också din personlighet, hur du klär dig och hur människor ser dig!
NYMÅNEN i DET FÖRSTA HUSET tyder därför på att du kan känna ett ökat behov av att nå ut över din personliga ”arena” såväl som inom det professionella. Det är tid att se över invanda mönster, kanske behöver du vara tydlig gentemot din yttre omgivning (när du möter nya situationer och människor). Det är en bra tid för en ny garderob eller byte av frisyr.
Det här är en positiv tid för nya projekt/mål, särskilt de som förändrar din omedelbara miljö och hur du presenterar dig för andra – du märker att det ökar din potential.
Ett bra ”nymånemål” är att ge mer av dig själv för andras skull, allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 2: a hus: 
Det andra huset motsvarar dina värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina inre resurser för att få det du uppskattar. Det är området (huset/rummet) som handlar om din inkomst och dina tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag, dina inre resurser och också din frihet att göra vad du vill.
NYMÅNEN i DET ANDRA HUSET presenterar en perfekt tid för dig att hitta din egen källa som djupt inom i dig, istället för att söka efter den utanför ditt centrum. Gudomligheten i dig är källan till all överflöd och det är läge att öppna till den och undersöka vad som flödar där.
Samtidigt är det läge att s
e över utgifter och det materiella, se om du behöver lösa upp något som ”binder dig” vid det onödiga materiella. Meditera på tillit inom ekonomiska och materiella frågor. Gör dig av med ägodelar som egentligen bara belastar dig eller bara ”finns där utan mening” och lita på att livets sanna flöde ger dig vad du behöver istället! Se bortom det materiella och känn efter vad du istället värderar mest och låt den känslan expandera i ditt sinne! Dra det till dig för att göra det verkligt.
Se om du behöver ändra något i din budget, se över eventuella skulder och hur du bäst kan betala tillbaka dem. Nya begynnelser kring pengar eller personliga värderingar är starka vid nymåne. 
Ett bra ”nymånemål” är att ge bort av det som du har för mycket av ditt liv – skänk gåvor, ge till behövande t ex. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 3: e hus: 
säg det funderar över! Eller tänk HUR du ska säga det på ett mjukt och stämningsfullt, känsligt sätt. Med mycket själ och förstående kärlek! Läs något som öppnar till din själ, kanske något poetiskt? Eller se en berörande film. Lyssna på djupt själslig musik och ta in den. Det öppnar de andliga kanalerna! Eller skriv dagbok, något vackert ”med själen”. Sätt upp en bra text på väggen/kylskåpet som påminner dig om själ/kärlek! Meditera, för det är nu kan höra de kosmiska budskapen viska till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Rikta in dig på att utveckla din intuition. 
Ett bra ”nymånemål” är att vara mån om att inspirera andra med goda och kärleksfulla råd (utan att vara påstridig). Gärna också några visa ord som kan vara till hjälp – gå på intuitionen. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 4: e hus
Var mån om nära och kära. Visa omsorg och var mån om att vara lyhörd för andra behov. Gör något som känns värdefullt för din själ och för dina närmaste. Låt kärleken flöda. Följ intuitionen. Gå in i minnen som kommer upp från förr, sänd kärlek till dessa minnen. Du helar då dina ”rötter” och kan därför smidigare och ”lättad” ta itu med dina mål för dig och dina nära och kära!
Ett bra ”nymånemål” är att agera för att skapa en kärleksfull stämning och att hjälpa de nära och kära. Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

…i ditt 5: e hus:
Följ de kreativa impulserna. Låt fantasin flöda. Var mån om att vara lyhörd i din kontakt med barn (inte nödvändigtvis egna). Visa omsorg och finstämd kärlek. Var i ditt centrum i livets sanna flöde för att expandera hjärtats energi. Följ intuitionen.
Bra ”nymånemål” är att lösa upp eventuella ”egofrågor” och att sända (ge) extra kärlek till ”hjärtefrågor” – det/den som ligger dig varmt om hjärtat. Du kan t ex meditera på det. Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

…i ditt 6: e hus
Ge dig själv andrum. Ta hand om dig och hälsan. Nu finns bäst förutsättning för att kropp och själ ska kunna stärkas genom t ex djupmassage, styrketräning, yoga, workout (o d) och jogging. Använd intuitionen för att känna in vad din kropp behöver för typ av kost – näringsmässigt, energimässigt m m. Din dagliga rutin, hemma eller på jobbet kan behöva ses över. Genom städning eller att fokusera på arbetsuppgifter kan du "släppa loss gamla energier" för att rikta in dig på framtiden med hjälp av de nya.
Ett bra mål är att hitta en daglig och tydlig balans mellan arbetet eller de dagliga göromålen och ”rast”. Känn in vad du och andra behöver och ställ inte för hårda krav även om du är fokuserad på att arbeta. Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 7: e hus
är det tid att rikta in dig på att vara med lyhörd i partnerskap eller i nära vänskap och lösa upp eventuella ”knutar”. Känn efter vad du kan göra för den andra personen. Energin gör det lättare att nå en energimässig balans mellan dig och den andra – mer egobefriat. Meditera på det!
Ett bra ”nymånemål” är att känna in hur du kan visa mer hänsyn till den andra. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 8: e hus:
”Bejaka din skugga”: känn den, förstå den, sänd kärlek till den för att tillåta gammalt att släppa: När du gjort det kan du också komma i kontakt med den allomfattande kärleken som finns bakom den – ren och ädel – en kärlek som då tillåts att stråla till dig själv, till allting som lever. Det finns också en mystik bakom detta – du kan bli djupt berörd när du släppt, förlåtit och märker hur den manifesteras i ditt liv på sällsamma sätt.
Ett bra ”nymånemål” är att sända kärlek den/det som orsakat ”smärtan” eller besvikelsen! Det är kärlekens kraft som är ”givaren” till läkning. Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 9: e hus: 
Känn in vad du kan rikta in dig på för utbildning/kurs eller kanske en resa. Eller fundera över din personliga filosofi och var du på sikt vill utveckla något på ”stor nivå”. Det är bästa tiden att börja expandera din djupaste intuition. Gå på din intuition och var lyhörd – med kärlek.
Ett bra ”nymånemål” är att ge ut kunskap – utan att ”pracka på” andra den. Känn efter när du bör ge råd och kunskap, var mån om att hämta den med kärlek ”från det högre” (få den till dig från det mystiska: Gud, Kosmos/Universum eller ljuset – eller vad du nu kallar ”källan”). Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 10: e hus
Se över långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter och vad du behöver fokusera på och var du kan behöva tagga ner på dina självkrav och prestationsbehovet. Känn efter var du behöver ”mjuka upp” detta, kanske genom att ta på dig mindre uppgifter? Känn efter vad dina egna behov är i förhållande till de yttre kraven och finn en balans. Lös upp något som du känner ”binder upp dig och din tid. Detta är en bra tid till att istället meditera på dina drömmars mål för att ge dem chans att manifesteras.
Ett bra ”nymånemål” är att hitta en anpassad balans mellan självändamål och behjärtansvärda ändamål – t ex något som är välgörande både för dig och andra. Var ett föredöme, vilket just nu är det bästa att sträva efter med nymånen i detta hus! Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Var i tillit!

… i ditt 11: e hus
Var mån om att följa intuitionen i dina mål. Var lyhörd i din kontakt med vänner, grupper, kontaktnät. Meditera på att ”smälta” in i det kollektiva med kärlek. Eller se dina världsförbättrande drömmar i meditation, då ger du dem energi så att de kan expandera och manifesteras i framtiden.
Ett bra mål är att göra en humanitär insats eller göra något för välgörenhet. 
Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 12: e hus
Finn svar i ”det inre”, t ex genom meditation. Om du känner inspiration följ med i dess flöde - skaparkraften. Låt fantasi flöda. Expandera ditt intuitiva sinne, du är mer mottaglig nu. Meditera, för det är nu de kosmiska budskapen viskar till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Du kan komma i kontakt med mystik, andra dimensioner och den allomfattande kärleken. Rikta in dig på att utveckla din intuition. Andlig utövning gynnas. Känn in ”hela skapelsen” med kärlek. Flyt i ”The Ocean of Being”
Ett bra ”nymånemål” är att överlämna dig till livets flöde och att känna den allomfattande – oegoistiska - kärleken och göra handlingar utifrån den.
Allt du ger ut kommer åter. Tillit lyfter själen!

Var faller nymånen i ditt personliga horoskop? Hur använder du den här energin?

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Var i stillhet i meditation, bön eller ceremoni och känn tacksamhet för livets gåva och allt som är.

Ett personligt altare

Ett altare är en plats där man fokuserar på det andliga arbetet. Det kan innehålla ljus, örter, kristaller/stenar och ord eller bilder som man har samlat och som betyder något för den andliga utvecklingen. Det kan också vara fjädrar som man har hittat, saker som man har skapat eller andra talismaner. 

Vid nymånetid är det bra att rensa-städa altaret och dekorera det utifrån känslor och vad man är intresserad av att fokusera på. Nymånen är utmärkt för att bjuda in nya energier och tänka på de högsta andliga målen och önskningarna. 

Den bästa tiden att göra dina nymåne-intentioner är så nära den exakta tiden för nymånen som möjligt, och nymånen den 13/6 2018, är exakt kl 21:45:04  (sv tid).
Den första halvtimmen efter nymånen är bäst, men det kan fungera inom de första 24 timmarna efter den samt även halvtimmen före om avsiktens inställning är klar vid eller efter den exakta tiden. 

Förslag på avsikter för den här nymånen:

Här är några tips för att maximera kraften i Tvilling-nymånen. (Prova dessa nymåne- och fullmåneritualer för en mer djupgående aktivering.)

Tvillingnymånens helande meditation: För att hjälpa till att förbereda ”jorden för dina nymånefrön”, be gudarna/krafterna om hjälp genom att fördjupa dig i Tvillingarnas teckenenergi. För att hålla dig centrerad, prova att fokusera på meditation eller yoga med tvilling-tema: D v s fokusera på att förstå vikten av att bevittna livet i all dess mångfald. Från alla sidor, vinklar, dimensioner. Det påminner dig om den visdom som du kan missa om du inte undersöker en situation ”från alla vinklar”.

Fundera på: Hur bra uttrycker du dig själv? En fråga som är aktuell då nymånen äger rum i det kommunikativa tecknet, tecknet för prat, tänkande, skrivande i alla sina former. Eller har du något knepigt som du vill reda ut med någon? Berätta det eller skriv ner det. Kommunicering nyckeln till att lösa problem, vare sig de är personliga eller professionella. Gör gärna en lista över de personer du behöver prata med och vad du behöver prata med dem om.

Om du är nöjd med allt, är det mest en energiladdning som hjälper dig som ”drivkraft”. Om du vill ändra hur andra ser på dig, är det de kommande fyra veckorna dags att arbeta med det. Liksom om du vill göra något för att ändra ditt grundläggande utseende!

Passa gärna på att på flytta saker, kanske möblera om, rena med salvia eller städa några av utrymmen i hemmet för att känna en ljus, glänsande och ny energi flöda!

Detta är exempel på hur man kan arbeta med denna energi. Nymånar är bra för att plantera frön och låta drömmar manifesteras.

Förslag på tvillingnymånens altar-rekvisita är: Bild på stjärnkonstellationen Tvillingarna med Castor och Pollux att blicka på ***** tvillingtecknets är tal 5, ha med siffran som en talisman och antalet ***** 5 kaprifoler, 5 stenar/kristaller att hålla i – av samma sort eller olika av dessa: chrysocolla, Agat, Apofyllit, Turmalin ***** Gult då det är Tvillingarnas färg (https://www.tarot.com/astrology/zodiac-sign-colors) ***** sandelträ- lavendel- och/eller muskotnötolja, kanske som doftljus eller i ett bad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar