Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 18 juni 2018

Ta reda på och lär känna ditt måntecken!

Var och ens unika behov varierar, vilket speglas i det personliga horoskopet. Månens stjärnteckenplacering i ditt personliga födelsehoroskop är i stort sett lika viktig som soltecknet (stjärntecknet) du är född i t ex Oxen, Tvillingarna o s v, som bara säger en del om personligheten.

I ett uträknat födelsehoroskop (om HÄR) symboliserar Ascendenten din yttre roll (om HÄR), ”teatermasken” du tar på dig när du inte känner andra väl, soltecknet (födelsetecken) hur du uttrycker din identitet och lyser ditt ljus, Medium Coeli ditt livsmål/kall (om) och måntecknet ger inblick i din inre värld.

Längre ned kan du ta fram ditt måntecken samt läsa beskrivningar om varje måntecken. Men först ska vi lära känna Månen inom astrologin litet mer:

Astrologiskt symboliserar Månens placering (tecken, aspekter, astro-Hus) din emotionella natur, lyhördhet och mottaglighet och dina känslomässiga behov, d v s vad du behöver för att känna dig trygg. Dess placering i zodiaken i ditt horoskop berättar mycket om dig. Solen står för identitet, det du vet om dig själv. Månen speglar ditt undermedvetna jag och hur du upplever och omedvetet reagerar på omgivningen och också hur du skyddar dig själv. När Solen agerar, reagerar Månen. Om soltecknet visar på de aktiva egenskaperna, så visar Månen på de mer omedvetna, känslomässiga och djupa och primala. Hos Månen landar känslorna, instinkter, vanemässiga mönster, fantasiförmåga/inlevelseförmåga och stämningar.

Månens placering i horoskopet visar dina grundläggande behov, liksom nyckfullhet och där du kan ha ”svårt att alltid styra dig”, samt också din ”själsliga törst” som driver dig.

Månen fungerar som en medlare mellan den inre världen och den yttre världen, den är den som rör runt i ”själen”, bland känslor och tankar.

Även ovanor är kopplade till Månen i horoskopet. Solen censurerar ofta dessa beteenden eller tankar, men Månen håller fast vid dem. Månegenskaper kan därför vara svåra att styra.
Månen står också för det förflutna medan Solen speglar det som är här och nu. När du ”agerar ut” din måneenergi är du fantasifull, kreativ, intuitiv, känslosam, introspektiv och skyddar dig själv – enligt Månens placering i stjärntecknet. Den kan det påvisa sådant som lynnighet och rastlöshet.

Månen kan kopplas till sådant som:
"När du vet vad du menar men inte kan säga det… då är det är din måne som vet det och din sol som inte kan säga det.
Tankar som ofta ligger för djupa för tårar finns i din månes natur.
Månen är den ordlösa
hänförelsen, den stumma sorgen, den hemliga drömmen, den esoteriska bilden av dig själv som du inte kan överföra till världen, eller som världen inte förstår eller värderar - det är Månens uttryck i ditt horoskop.
När du missförstås kan det handla om din månes natur, ofullständigt uttryckt genom Solens tecken - du når inte fram...
När du vet vad du borde göra, men inte hittar rätt väg att göra det, så är det din måne som vet och din sol som inte kan agera med harmoni.
Även när du "inte vet varför du sade det", så är det nog mest din måne som uttryckte sig, oavsett din sol, om du är nöjd med det ofrivilliga (spontana) uttrycket.
Eller när Solen (ditt jag) uttrycker sig mot Månens vilja, om du känner dig missnöjd med vad som har slapp ur dig.
Saker som du känner utan tanke - intuitioner, föraningar, instinkter - är alla Månens ”produkter”.

Uttrycksformer som du känner verkligen är ditt djupaste inre tillhör Månen: i konst, brev, kreativt arbete av något slag; ibland kärlek; ibland affärer. Vad du än känner är djupt i dig själv, oavsett om du kan göra någonting åt det i yttervärlden, är din månes produkt och tecknet månen står i sen din födelse = just ditt måntecken!

Här kan du ta reda på i vilket stjärntecken du har Månen


Vår himlakropp Solen rör sig runt zodiaken under loppet av ett år och stannar i varje stjärntecken under en månad på sin väg runt. Men månen rör sig så snabbt på himlavalvet att den byter stjärntecken var fjärde vecka.
Om du inte känner till vilket stjärntecken som du har Månen i, behövs en beräkning utifrån födelsetid samt födelse -år, -månad, -dag för att leta upp just ditt måntecken. En astrolog eller astrologiska program kan ta fram måntecknet. HÄR kan du få en ”kosmisk profil” som visar ditt måntecken – och mycket annat i ditt horoskop. Eller gå in HÄR, HÄR, HÄR eller HÄR och ta reda på det: 

Klarar du inte av att ta fram ditt måntecken, fråga en astrologiskt kunnig person! När du vet vilket stjärntecken du har Månen i kan du läsa om vad det betyder för dig nedan.

När du vet måntecknet…

Läs om månstjärntecknet för att förstå roten till din känslomässiga natur. Kanske du också vill veta någon (eller flera) närståendes måntecken, för att få en djupare förståelse för deras behov och önskemål.

Nedan följer ett urval av personlighetsdrag från Månens placering i de tolv olika stjärntecknen. Det är inte är en djup tolkning av hur Månen påverkar, utan är en inblick i hur den inverkar i de olika stjärntecknen.
(Det astrologiska Huset som Månen står i visar hur du svarar inom de livsområden som du befinner dig i, hur dina instinktiva vanor fungerar och var du känner dig som mest hemma eller avkopplad. Men nedan tittar vi bara på tecknet.
Då kör vi igång:

************************************************************


Månen i Väduren

 

Månen i Väduren ger dig energi till att snabbt utföra många saker. Du är spontan och full av entusiasm och följer dina sinnen. Vanligtvis växlar du snabbt mellan olika sinnesstämningar.

 

Din känslomässiga energi tenderar att snabbt ”explodera” vid motstånd och stress, du kan plötsligt få ett utbrott över något, som du i nästa stund ”har glömt”... det är snabbt övergående. Dina känsloreaktioner är alltså oftast kortvariga.


Det är inte alltid som dina reaktioner handlar om speciella objekt eller personer, utan du brusar upp för att du måste ”få ett utlopp” för en allmän frustration. Du har häftiga känslor och säger och gör mycket utan eftertanke (som du kanske sedan ångrar… ). Det är ungefär som tomtebloss. Men det är också den energin som gör att du är fylld av liv och handling.

Du har behov av att röra dig framåt och vara aktiv. Du kan vara entusiastiskt påstridig till ditt sätt och brinner av en kämparglöd. Du har en pådrivande känsla av att alltid vara först, den som ”vinner” och är bäst.

Du är väldigt instinktiv och "djurisk" på ett undermedvetet plan, vilket egentligen inte går att rationalisera eller dämpa genom yttre faktorer. Livet känns snarare som en spännande racerbana som du vill ta dig fram på så fort det går...

På något sätt är du en krigare - du behöver uttrycka din eldighet, kreativitet och pionjäranda. Helst har du en plats i ditt liv där du kan ta ledningen och bli nummer ett, eventuellt i ditt hem eller familj. Det är då du mår bra och känner dig trygg. 

Med energi och snabbhet ”tar du hand om andra” och för att känna dig trygg i relationer, måste det finnas ärlighet och direkthet - du föredrar att uppleva konflikter och få dina känslor ut i det öppna snarare än släta över obehag för harmoni.

När det gäller relationer så fastnar du inte i gamla minnen eller ältar det som har hänt. Tvärtom kanske du släpper känslosaker litet väl snabbt, likaväl som du ofta kan reagera med irritation eller ”går vidare” istället för att ta itu med djupare känslor.

Det finns något vitalt, djärvt och modigt över ditt sätt att reagera. Därför fattar du ofta beslut på stående fot. Du har inte alltid ett konventionellt beteende och har svårt för disciplin och har starkt behov av att vara oberoende och det finns alltid en känsla inom dig av ”Jag först”, vilket kanske mest märks i nära relationer...

En hel del egensinne och en dos självsäkerhet finns också hos dig och du tar inte gärna emot råd.

Du mår som bäst när du är erkänns för dina talanger, men ditt måntecken Väduren har oftast litet svårt för ödmjukhet i samband med bra prestationer så kan en del bli litet missnöjda med just den sidan... Ja… din livsglädje kan kanske ibland inverka stötande för mer stillsamma eller reserverade människor. Men du har svårt för att hålla tillbaka din impulsivitet – du måste få uttrycka dig. 

Du har mycket äkta entusiasm, men ditt tålamod kanske behöver stärkas? Den här månplaceringen antyder att din barndom kan ha innehållit mycket energi, kraft och irritation – och det krävde mycket av dig. Kanske så att du var redo till ”kamp” genom diskussioner eller humörsyttringar. Det kan annars ha funnits rivalitet. Det präglar mycket inom dig och hur du känner dig som vuxen. Ditt humör påverkas mycket av dina inre, ofta omedvetna, stämningar och känslor.
Det är inte osannolikt att du när på en medveten eller omedveten ilska som är riktad mot det förflutna. Denna placering kan p ga det kanske orsaka en benägenhet för stress, en benägenhet för slarv och att inte vara vaksam i alla stunder, vilket tenderar att öka ”olycksbenägenheten”, eller att den inre häftigheten - ”elden” – kan  ”tända” feber”...

Givetvis är detta tänkbara exempel som handlar om stressituationer, vilket det finns all anledning att ”släcka ner” genom medvetenhet: Du kan behöva få utlopp för dina starka känslor på ett djupgående sätt.
För att överhuvud taget minska stress/och eller ilska så är ett av många avslappnande förslag; meditation. Men avslappningsövningar är också ett bra sätt, eller att ”bara vara”, kanske i skog och mark?



Ett annat sätt är genom fysisk aktivitet. Det ”bränner” också bort energin på ett konstruktivt sätt. Ett annat sätt är trumning och rytm som i studier visat sig kunna läka det mesta (info). Obs: att detta är förslag! Det finns ingen anledning att ta del av det man inte känner sig inspirerad av.

Månen i Oxen

Ditt jordnära, sensuella och fredsälskande temperament behöver tät gemenskap med naturen, och kanske du har en längtan efter att leva och bo som en äkta odalbonde… om du inte redan har uppfyllt denna? Oavsett så uppskattar du säkert växter och kanske även djur i ditt hem. 

Du trivs bäst när du har en stabil hemmarutin, är omgiven av livets goda och kan njuta av trivsamheter som ”mys” i soffan, och det goda som den fysiska världen kan ge. Ja, du är nog både sinnlig och kramgo!

Du är tålmodig och bestämd, men du kan ha svårt komma igång om du inte stimuleras till handling av andra.

Dina känslor är okomplicerade och i relationer behöver du lojalitet, tillförlitlighet och sensualitet. Du har en positiv syn men är inte särskilt impulsiv utan dämpar sådana tendenser genom din ståndaktighet och beslutsamhet och är pålitlig i handling och har förmåga att få andra att känna trygghet och trivsel. Utan brådska fattar du dina beslut och vet hur du ska agera, vanligtvis med bra resultat.

Naturligt jordad, har du möjlighet att behålla lugnet även i mitt i en kris. Du har stabila känslor och håller dig känslomässigt balanserad i stressade situationer när andra ”går upp i limningen”. Dina reaktioner är inte lättväckta men du har varaktigare känslor.

Även om dina känslor är starka, uttrycker du dem sällan spontant. Du är pålitlig och koncentrerad och vill helst ha en stadig och hållbar kärlek. Du trivs med traditionella värderingar och familjebegrepp, är hängiven familjen och har en benägenhet till äganderättskänsla och svartsjuka i nära relationer.

Du har förmåga att njuta av tillvarons vardagligheter och har ett innerligt eller sensuellt förhållande till tingen och uppskattar eller utövar skapande konst, då kanske särskilt musik. Du vårdar dina ägodelar ömt.  

Din smak är nog både stilren och ”hemvävd”, du dras både till vacker och enkel design, liksom skön men enkel konst m m. Du behöver omge dig med det som är vackert. Annars tar du upp lägre energier eller också kan dåliga miljöer göra dig låg...

Du har starkt behov av ekonomisk trygghet, men får se upp med eventuella tendenser till ”samlande” på hög – överdrivet sparande och snålhet. Liksom envishet och rigiditet och att betrakta din partner som din egendom. 

Du tycker inte om konfrontation och gör ditt bästa för att undvika dessa hinder och eventuella bakslag i livet. Du gillar att allt är lugnt och fridfullt.

Du uppskattar livets goda: som god mat och dryck och kan behöva se upp så att det inte skapar för mycket ”tyngd” och istället blir en last som handlar om ren njutning…
Du känner dig sannolikt otrygg när du erfar några problem med ekonomi och detta kan ha en stark inverkan på inre känsloliv.

När det handlar om sårade känslor vill du hellre gå vidare i stället för att älta saker. Du kan därför utveckla en ”mur” som då inte är lätt för andra att ”riva” för att nå fram till ditt innersta.

Det finns också en tendens att fastna i vanor och rutiner. Det "säkra före det osäkra" känns oftast som det bästa alternativet. Du kan hamna i ”status quo”, alltså.
Så även om du är en "klippa" för andra, är det ju också ett faktum att en klippa är svår att rubba. Så andra kan uppleva dig som för envis eller kanske t o m riktigt tjurskallig ibland.
Stundom kan andra uppleva att din ”tjurskalliga” sida inverkar bromsande. Detta kan bottna i att barndomen präglades av omvälvning eller ekonomisk kamp eller materiellt fokus, så att materiell eller ekonomisk standard är viktigt för att du ska kunna känna dig trygg som vuxen. Men det handlar även om de som står dig nära, inget får ”rubba” det ”du vet att du har”…(för du vet inte vad du får istället).

Om detta är sådant som du eventuellt känner igen, och tycker inverkar hindrande i tillvaron, t ex så att du inte vågar något nytt och förändra det som skulle behövas, så finns det enkla metoder som passar en oxmåne: Homeopatiska läkemedel som är speciellt utvalda för just din ”typ”, vibrerande läkemedel som blomma-essenser och vissa örter också speciellt utvalda för just din ”typ är särskilt effektiva för en oxmåne, då de ”jobbar” långsamt.
Det finns homeopater och det finns att läsa sig till olika blomsterdroppar och homeopatmedel på nätet… Och köpa.

Månen i Tvillingarna

Med Månen i den luftiga och mentalt aktiva tecknet Tvillingarna, behöver du intellektuell stimulans för att må bra.
Därför är du säkert aktiv inom många intellektuella områden, du läser om och tar del av allt möjligt, kanske är något av en ”bokslukare” och/eller pratar också gärna.

Du behöver dessutom stimulans genom mångsidig kommunikation i relationer för att ”må bra” i själ och hjärta och känna dig trygg.
Så du är mån om att hålla kontakten med andra genom olika former av kommunikation.

Ditt sinne är lika skarpt och tydligt som den största Månen på himlen en kristallljus natt, även om du tenderar att oftast ”skumma” ytan. Ditt ständigt nyfikna sinne behöver nämligen ”matas” med nya idéer, intryck och perspektiv. Det får dig att må bra, vilket du också gör när du delar den kunskap du har fått med andra. Du behöver nämligen ”höras”. 

Du är både flexibel och har en charmig spontanitet och har känsla för humor! Du förmedlar intryck med lätthet och behöver omväxling. Ja kanske är du något av en slags "hoppjerka". ...  kanske också rastlös. Så promenader, att vara i farten är givetvis välgörande för dig och din ”spretiga” energi.

Du talar lättsamt med andra och med tillförsikt, och har en förmåga att "känna" vad som sägs till dig, även när din hjärna tänker i stället för att lyssna på vad den andra säger. 

Med denna typ av mentala iver följer också en tendens att” övertänka” och abstrakta begrepp och erfarenheter har du lätt för att klä i ord. Med övertänkande kan eventuellt oro eller kanske tvivel om ditt eget omdöme följa. Med din verbala begåvning talar du dig faktiskt lättare ur pinsamma situationer än vad andra kan.

Du har en förkärlek för och även behov att göra flera saker på en gång, det ingår som en vital del i ditt välbefinnande. När du kanaliserar dina aktiva sinnen genom något slags intellektuellt kreativt utlopp som att skriva poesi, prosa eller kanske musiktexter balanseras din tvillingmåne. 
Men du kanske är kreativ med ”fingrarna” (typiskt tvillingtecknet), så att du istället handarbetar eller pysslar med andra små kreativa idèer.

Du är inte så mycket för djupa känslor, att älta och granska känslor - varken dina egna eller andras, men du kan gärna kommunicera om dem. Detta kan vara en ”flykt” från det som du verkligen känner innerst inne… Något du ”springer ifrån” och som kan bottna i en orolig uppväxt, kanske där dina känslor inte togs på allvar.

Om detta är sådant som du eventuellt känner igen, och känner att du skulle behöva nå djupare inom dig, så finns det enkla metoder som passar en tvillingmåne: meditation, affirmation (mentalt) och massage passar utmärkt för att du ska kunna komma i kontakt (tvilling) med ditt inre!

Med en tvillingmåne har du också lätt för att läka dig med hjälp av tankar; och forskning stödjer att tankar har läkande kraft (info)

På relationsfronten behöver du en intelligent och spirituell partner. Någon som är nyfiken på varje ny erfarenhet, även på det intima planet.

Månen i Kräftan

Du är född med Månen i sitt eget hemtecken Kräftan (där den är ”hemma”) så dess energier och egenskaper är väldigt starka inom dig! Du är ett riktigt ”månbarn”!
Därför är ”månteman” framträdande i ditt liv - hem, familj, närstående, omvårdnad, mat - och din inre värld. 

Du behöver gott om tid till att ägna dig åt dessa områden. Du är också känslig för månens rytmer.

Du pysslar om de som du älskar, är mån om andra och beskyddande. Ja du är den ypperliga omhändertagande ”vårdaren” av barn, äldre och även djur…

Ditt minne bör vara mycket gott och du har sannolikt en stark koppling till det förflutna - särskilt familj och förfäder – och du känner dig nog trygg när du är omgiven av familjefoton eller andra minnen. Du undrar kanske också över det förflutna och tenderar att ”vandra i salar av minnen” i ditt sinne. 

Du är känslig och mottaglig för intryck – så till den grad att du kanske helst stannar i ditt hem och njuter av tryggheten och bekvämligheten där. Du behöver vårda relationer där du kan dela dina innersta känslor.

Du är starkt driven av känslor, influerad av dina egna ständigt föränderliga stämningar, ”som ebb och flod” och du känner av stämningar av dem omkring dig. När du känner dig trygg nog i ett jobb eller relation, är du är den mest trevliga personen. Du kan skapa närvaro. Osäkerhet kan göra dig att du agerar ”surmulet” eller verka inåtvänd – dra dig inom ditt ”kräftskal”. Du är sårbar och känslig för kritik!

Du kan använda din känslighet till din fördel om du lär dig att känna igen dina inre rytmer. Då kan du veta vad du behöver i varje ögonblick, och kommer naturligt att följa din egen inre väg. 

Denna Månposition kan också göra att du antingen har en tendens till passivitet som kan göra dig beroende av andra/någon eller att locka personer som är i känslomässigt behov av dig – eller som behöver din omsorg på något sätt – vilket kan göra att du kan uppleva att du ständigt behöver ta hand om den andra… Det kan då i sin tur innebära att du känner att dina egna behov av vårdande och stöd inte uppfylls.

Medvetenhet om att det kan vara på det ena eller andra sättet är i så fall viktigt, för att du ska kunna ändra på det inom dig själv, för att då istället locka personer in i ditt liv där ett ”lika villkors förhållande” speglas – d v s att möta varandras behov och vara ett stöd för varandra.

Om du känner att du skulle vilja ”stärka” din egen känsla av trygghet inom dig, så finns det enkla metoder som passar en kräftmåne: te x meditation medan du sänder trygghetskänslor till dig själv, sänder känner kärlek till dig själv (t ex) och rosenterapi är förslag som hjälper dig att komma i kontakt med din inre styrka.
Homeopatiska läkemedel som är speciellt utvalda för just din ”typ”, vibrerande läkemedel som blomma-essenser och vissa örter.
Det finns homeopater och det finns att läsa sig till olika blomsterdroppar och homeopatmedel på nätet… Och köpa.

Månen i Lejonet

Lejonet är djungelns konung så visst vill du helst bli behandlad som en kunglighet? Eller i varje fall som en stor ”kissekatt”, den som andra ”smeker medhårs”?

Att få känna dig speciell och vara i centrum för uppmärksamhet på något sätt, ja ”det är din melodi”. 

Eftersom Lejonets härskare är självaste Solen så kan man förstå att du har en solig läggning med naturlig glädje och självförtroende.

Ja, kanske du till och med skiner som självaste ”Sola i Karlstad” (INFO)?

Lejonet representerar också urtypen för barnet, och att ha roligt och uppleva livets glädjeämnen är föda för själen och det är något som du har lätt för. Att uttrycka din kreativitet är att annat sätt att uttrycka barnet inom dig, vilket ger dig tillfredsställelse. Det är också en bra kanal för att undvika känslomässiga drama om du har tendenser till det.

Dina känslor är starka och färggranna. Du har energi som är obestridlig. Du är livsbejakande och behöver uttrycka dina varma känslor. Du har ett stort hjärta och en stor generositet.
Kanske är du den som gärna underhåller andra i ditt hem med en portion humor och litet ”dramatik” i gester, som om du stod på en teaterscen? Eller du kanske rentav har valt den riktigt stora scenen och spelar teater eller är artistisk på något annat sätt?

Även om du är som den strålande ”Solen” så visst kan du vara ”egotjurig” som ett barn om du inte får din vilja igenom. Eller visa en tjurig stolthet med en air av kunglighet… Men även om du blir stött om du nonchaleras så kan ingen ”natt” i längden dämpa ditt inre, starka ljus.

Men om någon förnekar dig din rätta plats av respekt och auktoritet, så avtar elden och kan bli till glöd. Eller som molnen skymmer Solen. Du befinner dig i ditt element när du blir beundrad på något sätt – det kan vara för din charm, för din humor eller kanske för din kreativitet.

I kärlek ger du allt. Den du älskar överöses av dina starka, varma och ”glödande” känslor och tillgivenhet i generöst mått. De som står dig nära är du lojal mot.

Du gillar att ta risker att ge dig i kast med ”stora saker” och dessa brukar löna sig för dig eftersom du tenderar att ha en ”naturlig tur”. Kanske är det därför som du ser på dina utsikter med optimism, vilket generar mer! Du driver lätt din vilja igenom och det är sannolikt så att du genom din charm och magnetism lätt kan finna stöd hos makthavande om du skulle behöva det.

Även om du har behov av självhävdelse, så kan du också ha en benägenhet att dras till någon som är tjusande, iögonenfallande, stark, fascinerande och som också är en tillgång för dig? Du vill både vara ”någon” och omges av personer som också är det. Du vill känna dig stolt!

Tänk på att likt lejonet på savannen så har du också den stolta och majestätiska energin, något som kan gå över i en något högdragen attityd – om du inte motarbetar sådana eventuella tendenser. Det är annars till onytta för dig själv i dina relationer t ex. Du mister den popularitet du gärna vill ha.
Motarbeta av samma skäl också eventuella tendenser till högmod och självupptagenhet och nedlåtande attityd.

Du är också beroende av uppmuntran och visst har du en känsla av: "Se på mig" eller ”Se, vad jag kan”? Men visst kan du ha en inre kamp om att upprätthålla känslan av din anständighet och rykte - stolthet – som lätt kan kännas krävande och kanske ge känslomässiga spänningar. Här gäller det i så fall att lära dig att slappna av och tycka om dig själv oavsett. Du kan också tänka på Månens faser, och träna ditt sinne att flytta med dem ungefär som en rullande storm (snarare än med blixtens hastighet). 

Lejonenergin i ditt horoskops måne innebär också att du är lättsårad. (Enligt kunniga astrologer så finns det tre tecken som är mest lättsårade i hela zodiaken; Väduren, Lejonet och Skytten – eldtecknen). Detta bottnar sannolikt i situationer i barndomen där du inte ”blev sedd” vilket sårade ditt ”lilla barn” – eller också blev du ”sedd för mycket” så att du såras om du inte får den uppmärksamheten som vuxen…

Det finns många metoder till att läka detta – t ex meditation, men det finns många andra sätt – rosenmetoden kanske. Homeopatiska läkemedel som är speciellt utvalda för just din ”typ”, vibrerande läkemedel som blomma-essenser och vissa örter också speciellt utvalda för just din ”typ är särskilt effektiva för en oxmåne, då de ”jobbar” långsamt. Det finns homeopater och det finns att läsa sig till olika blomsterdroppar och homeopatmedel på nätet… Och köpa.

Månen i Jungfrun

Det är de små sakerna i livet som ger dig känslan av närvaro och trygghet, det är oftast det enkla i tillvaron eller när du pysslar med något där fokus och koncentration behövs som du känner att du trivs: Du kan uppleva det som meditativt och avslappnande.

Du har känsla för det praktiska och är en noggrann natur: Du känner dig tillfreds med tillvaron när du är effektiv.

I det dagliga livet och trivs bäst när du är i din egen ”uppbyggda” miljö. 

Din känsla för ordning är stark men det betyder inte att allting omkring dig är vad andra uppfattar som ”ordning”. Det handlar om att du själv vet var allting finns, om det så ter sig vara ”en röra” för andra, men du vet exakt var alla verktyg, saker, penslar, pennor, sysaker – eller vad det månde vara – befinner sig. Dock tycker du om ”stilren” inredning. Kanske helst mycket vitt eller väldigt sparsmakat men väl fungerande.

Men ett visst mått av ordnad tillvaro behövs för att du ska känna dig trygg. Du behöver alltså veta att ”var sak är på sin plats” för att uppleva komfort och inre harmoni. Annars kan du vara benägen till oro och rastlöshet. 

Du vill helst känna dig användbar – till nytta. Du vill veta att du bidrar till något som känns värdigt. Att du är ”duktig”. Arbete eller att du har uppgifter i allmänhet, är viktigt för dig. Du är uppmärksam på detaljer och är analytiskt lagd, med ett utmärkt minne, och arbetar flitigt och noggrant. Men du behöver inte alltid göra saker på ett traditionellt sätt och du kan låna idéer till de projekt som du arbetar med från många källor, vare sig det handlar om vetenskapliga undersökningar eller kanske egna konstverk. 

Du tenderar att söka dig till en förfinad, känslig och ordningsam partner, den perfekta hemmatypen, någon med känsla för det praktiska och för planering. Detta beror då på en tendens till inre oro och en längtan efter perfektion som känns otillfredsställd och som partnern önskas uppfylla.

Att ”mysa” med dina närstående, kanske med något spel eller något annat som stimulerar dina sinnen gör att du känner dig närvarande. Du är också uppmärksam på de små detaljerna hos dina nära och kära sådant som du ser på med kärlek och också sådant som du är kritisk till.
Det är ju perfektion du vill ha, ”felfritt”: Som att du har en inre känsla av att behöva omvända oordning till ordning. Så du tenderar att ställa högre krav än vad de flesta. Rent och snyggt hem. ”Perfekt familj” eller relation…

Du sorterar ut detaljer och gör allt snyggt och logiskt vilket kan göra att andra ser dig som ”petig” eller så och andra har ofta ingen aning om vad som fått dig irriterad. 
Även om du vet att du är på detta sätt och att acceptera denna aspekt av dig själv får det inte gå till överdrift så att du ”kyler ner” relationer eller så att du fastnar i detaljer…

Du är nog också självkritisk vilket i så fall sänker din självkänsla. Det kan bero på att du som barn kanske fick uppskattning på vissa villkor eller kritiserades.
Detta kan också ha gjort att du känner dig osäker på att uttrycka dina djupaste känslor, och du kan därför vara reserverad med känslouttryck. Så du tenderar att
ha dina känslor djupt nedgrävda. Så gamla känslor kan gnaga. Kanske de som kommer ut är väldigt kontrollerade och censurerade?
Kanske du därför aldrig riktigt ger dig hän och ”släpper känslorna fria”? Kanske din partner kan stötas tillbaka av din kritik? Kanske din partner upplever känslokyla trots att det inte handlar om det?
För du har finstämda, ömsinta och ljuva känslor inom dig, de mest ”skirt blommande”, ”som spröda glänsande såpbubblor”…

OM detta ovan är något som du känner igen, så kan det vara stor idé att lära dig att låta dina känslor bubbla upp och frigöras: Tips: Kanske genom meditation där du övar på att öppna hjärtat, medan du känner all den kärlek som du har, framför allt till dig själv. Låt all denna kärlek ”bubbla upp som glänsande såpbubblor i solljuset” eller låt dem ”blomma ut” som de ljuvaste blommor du vet och med den vackraste färg du vet. Eller öva på ”se” något annat i ditt hjärta som ger dig välbehag och som du låter expandera. Övning hjälper… Rosenterapi öppnar upp till djupet! Och homeopatiska läkemedel som är speciellt utvalda för just din ”typ”, vibrerande läkemedel som blomma-essenser och vissa örter kan göra mycket. Det finns homeopater och det finns att läsa sig till olika blomsterdroppar och homeopatmedel på nätet… Och köpa.

Det finns givetvis många andra metoder som hjälper. Detta var ett förslag. Du kan också medvetet öva på att visa känslor eller helt enkelt bearbeta dem med hjälp av någon som kan sådant.
Men... en riktigt stor kärlek kan också bli din ”väg” och öppnare!

Din jungfrumåne tyder också på att sådant som t ex hälsa, träning, diet och/eller trädgårdsodling/naturen kan vara av stort intresse. Du söker sannolikt alltid sätt att förbättra ditt välmående.

Månen i Vågen


Din inre värld symboliseras av vågskålar (jämvikt), vilket ger dig behov av balans, rättvisa och harmoni. Du känner dig trygg i lugna och gärna vackra eller åtminstone harmoniskt präglade omgivningar och oenighet gör att du lätt känner dig i otakt – känslomässigt obalanserad. Vågskålarna bör vara i balans, alltså.


Du är charmfull och lättsam, harmonisk och säkert populär. Du har en naturlig artighet och ett diplomatiskt sätt och vill också vara till behag – behaga - vilket inte bör gå över i att ”vara till lags” bara för att vågskålarna ska stå jämnt… Oavsett så har du en finstämd och förtjusande förmåga att kunna ”linda andra kring ditt lillfinger”, något som ger dig fördelar när du behöver lirka igenom din vilja eller charma dig till ett jobb… kanske! För att nämna några exempel.

Du är alltså mån om att ha ett balanserat känsloliv, men när den balansen rubbas blir du nog väldigt oharmonisk, kanske har tendenser till att bli ”alldeles ifrån dig”? Så även om du utstrålar harmoni, kan andra nog ana att den kan rubbas, och i så fall händer det alltså grejer. Men du har dock förmåga att åter finna ditt vanliga lugn (vågskålarnas harmoni) när situationen lugnat sig. "Lugn, lugn", manar du kanske ofta andra i stressade situationer och du har stor förmåga att hjälpa andra att åstad­komma det.
Ja du är oftast "cool"!

Ditt behov av balans gör att du tenderar att alltid vara inriktad på att skapa yin och yang och försöker därför också hålla harmoni och klarhet i alla dina kontakter. 
Du ser också stor skönhet i de enklaste element. Du har god smak och tycker inte om vulgaritet. Ditt sinne är estetiskt och du längtar efter det bästa. Du har kärlek till sådant som konsten, behagfulla aktiviteter, design, skönhetsvård, stil etc. Du har en finstämd kreativitet och kan dras till musik och poesi.

Du njuter av ett aktivt socialt liv, men att också vara i ensamhet från tid till annan är viktigt för att du ska kunna känna efter/upptäcka vad du själv verkligen vill eftersom du är lättpåverkbar. Dessutom kan dina försök att förklara vad du känner kanske ofta försvåras av ditt behov av att hålla dig väl med andra?

Om en konflikt är oundviklig, gör du förmodligen allt för att undvika en direkt konfrontation. Kanske du försöker lösa det genom att lirka och ”stryka över” eller ”stryka medhårs”? Eller kanske du ”viker undan” och undviker situationen/situationer som det handlar om? Eller du kanske har lärt dig att hantera det så klokt att du kan hålla med om den andras sak och ändå förmedla din sida för att uppnå jämvikt?
Att uttrycka dina egna behov och stå för ”din sida” leder till verklig harmoni. Så undvik att undertrycka dig själv för att behaga andra. Du kan behöva förstärka självtilliten medvetet.

Du är en bra medlare mellan andra och är nog ofta till hjälp när andra hamnar i dispyter! Du kan ju se båda sidor av en sak och förmedla en balanserad hållning som hjälper andra att kunna förstå mer än en sida av saken!
Men de egenskaperna är bra om du vill rikta in dig på en diplomatisk bana.

Du har en benägenhet att överväga olika val och beslutsamhet är inte den starkaste sidan hos dig (om inte annat i ditt personliga horoskop motsäger detta tydligt) men i arbete tillsammans med andra i kompanjonskap med delat ansvar att fatta avgöranden är passar de här egenskaperna bra.

I partnerskap behöver du givetvis också ”jämvikt”. Du är mån om att alla ska må lika bra. Du har behov av en partner som tillfredsställer dina behov av perfektion och harmoni. Dock kanske du har en tendens att dra till dig relationer med de som har vissa uppenbara brister. Något som du (kanske omedvetet) vet att du kan sortera ut och balansera. Utan en partner som tar sin (och helst även din) andel av ansvar och beslut kan du känna dig ensam eller osäker.

Även om du vanligtvis är vänlig och lättsam så kan du under pressad påverkan agera nyckfullt eller flyktigt och kan också vara benägen till en överkritisk sida, eller en fixering vid yttre former, vilket drar dig bort från de känslomässiga djupen. I så fall så är det bra att lära dig gå på djupet, kanske genom meditation eller rosenterapi (eller andra sätt). Homeopatiska läkemedel som är speciellt utvalda för just din ”typ”, vibrerande läkemedel som blomma-essenser och vissa örter är andra förslag. Det finns homeopater och det finns att läsa sig till olika blomsterdroppar och homeopatmedel på nätet… Och köpa.

Månen i Skorpionen


Detta stjärntecken där Månen i ditt horoskop ”bor” associeras med underjorden, vilket tyder på att du har behov av att dyka in i känslomässiga djup.
Medan andra måntecken kan känna sig obekväma med känslomässig intensitet, så trivs du med det.

Ditt måntecken Skorpionen symboliserar också omvandlingsprocess och återfödelse, och du engagera dig sannolikt i denna process på något sätt: Det kan komma till uttryck genom bl a sådant som: kreativitet, andlighet och psykologi och/eller djupgående och rensande hälsometoder. 

Du är djupsinnig och har också en intensitet som kanske inte märks till en början, men andra kan ändå ana ett dolt djup inom dig. Kraften i din månenergi är en inre och en orubblig trygghetskänsla, men du kan ha den ”skorpionegenskapen” att inte alltid förstå andra synpunkter så tydligt.

Du är inte helt nöjd med ytlighet och har behov av att undersöka, ta reda på, utforska och utröna vad som kan finnas under ytan hos andra, kanske för att veta om det kan finnas dolda motiv där.

Du har mycket starka, intensiva och djupa känslor - på gott och ont. Dina känslor kan vara både som ”balsam” och som syra eller rent av som vätebomber.
Du kan själv precisera exakt var dina känslor är när som helst. Men du kan ”flytta bort” ditt fokus från dina känslor, även de svåra, när som helst eftersom du kan fungera med ett ”coolt” uppträdande oavsett hur arg eller passionerad du är. Du håller själv i alla utlösarknappar.
Styrkan kommer liksom på din egen beställning, kanske också med sådan energi att folk baxnar? Din viljestyrka kan vara överväldigande och du lämnar nog ingen oberörd.

Du är djupt intuitiv och andra människors tankar och känslor avslöjar sig för dig både för att du kan läsa nyanser i ord och gester – vad som finns bakom – och för att andra känner ett slags djupt förtroende för dig och därför ofta avslöjar vad de innerst inne känner. Med all denna information som kommer din väg, är det inte konstigt att du behöver ensamtid för att bearbeta allt. 

Du kan ha tendenser till att vara bevakande, kontrollerande och kan kanske ta till vissa åtgärder för att manipulera din omgivning? Det handlar i så fall om att du har sårats djupt. Du kan också älta det gamla som sårat dig.

Denna månposition indikerar att det fanns något i din barndom som kan ha varit besvärligt, kanske något laddat. Kanske kände du dig på något vagt sätt manipulerad? Du kan också lärt dig att intensitet och känsloladdade uttryck inte alltid är så välkommet i vårt samhälle, så du fick hålla starka känslor inom dig.
Undertryck inte impulser och energi utan finn ett konstruktivt utlopp för dem! Det finns många sätt att frigöra känslor och var och en finner det som känns bäst! Rosenterapi är en av alla metoder som tar upp det gamla känslomässiga och frigör detta! Men den urgamla enkla hawaiianska läkande metoden Ho’oponopono passar bra! (Info)

Om du inte bearbetar gamla känslor desto större är risken att du blir hätsk och harmsen, lynnig, hämndlysten och/eller ägande, ja det kan leda till destruktiva och/eller självdestruktiva tendenser… som stör positiva egenskaper i andra områden av ditt horoskops potential.
Din utmaning är att förlåta både dig andra och kanske också dig själv. När du frigjort det gamla slår du ut som en ”Fågel fenix” med enorm potential som är till hjälp för andra!

I relationer behöver du passion, djup och lojalitet, ja kanske du behöver en riktigt förförisk partner!

Du är mer känslomässigt synkroniserad under – och med - den avtagande Månen (inte fullmånen eller nymånen alltså). Detta eftersom du bearbetar bättre i den energin – som är en mer ”privat Måne”, det är mer bortom ”dagsljus”. 

Månen i Skytten



Du är optimistisk, vidsynt, utåtvänd och sällskaplig och trivs med ett socialt liv. Din känsla för rättvisa är stark liksom din kärlek till mänskligheten. 

Du är odefinierat idealistisk, och ditt omdöme är gott, du är en stimulerande och hjärtevärmande kamrat.

Du är nog också något av ”gamla” sortens zigenare/ gypsie/gitano (info HÄR HÄR)  i själen: D v s  du behöver sannolikt frihet och äventyr och kanske också att resa för att känna dig uppfylld! Men mest av allt, behöver känna att du har en hel del personligt utrymme. Om det så är i din närmiljö eller i hemmet.

Att vara bunden av rutin eller skyldigheter kväver på något sätt din ande, eller bitar av den… Det dämpar din naturligt starka personlighet och livsbejakande energi. Att vara aktiv med sådant som motion, sund konkurrens och tid i naturen, kanske även i vildmarken får dig att trivas med tillvaron. 

Men du är också en filosofisk natur, med en utvecklad intuitiv kraft och kan också vara profetisk. Du har också en benägenhet att vilja dela med dig vilket kan sätta dig i en position av lärare eller mentor. Du vinner lätt en hel del beundran från dina anhängare (varav det kan finnas många). Det är din positiva energi som håller folk i uppmärksamma på dig och din undervisning. 

Du är nog mest nöjd när du kan balansera fysisk aktivitet med filosofisk och andlig utforskning.

Även om Skyttens energi i dig speglar en varm person så kan din känslomässiga sida verka gälla för någonting annat, du tenderar ofta att vara långt borta. Som om du mer vore medlem av galaxernas familj än människornas… Dina känslor kan te sig diffusa och svävande men glöder av vilja till för­ändring och experiment. Detta kan göra att andra ändå kan uppleva dig som mindre översvallande… Kanske en del ser dig som litet känslomässigt sval p g a av att du tenderar att ”vara någon annanstans”. Att träffa många människor och i dialoger får du perspektiv och kan förstå dina känslor bättre.

Det kan dock finnas en tendens till att vara något nonchalant. Kanske för att du inte verkar ta människor alltför allvarligt när du har genomborrat slöjan som skiljer åt mellan avslappnad hållning och intim hållning...

Du tenderar att vilja ”ha allt”. Du älskar att ta en chansning och är säker på att det äventyrliga måste omfamnas. Det kan ibland få dig i trubbel eftersom du ibland rör om i grytan i fel riktning – kanske sätter upp för mycket aktivitet eller drama!

Du önskar en själsfrände och det är också sannolikt att ditt sökande efter en sådan är framgångsrik, kanske till och med ett par gånger i ditt liv! Du kan vara benägen att ha många kortlivade förbindelser – tills du verkligen hittar en partner som har ALLT!
Det ska klaffa på så många plan för dig och det får inte hota din frihetskänsla. Kanske du inte är så lätt att leva ihop med, eftersom du behöver personlig frihet och kanske har en tendens att inte anstränga dig för att ordna upp hushåll eller ekonomi…

I hög grad oberoende och frihetsälskande, tröttnar du ofta på det som ”är” som känns tråkigt och letar kanske då efter något bättre, något ljusare. Du kanske t ex tenderar att ofta byta bostad och blir rastlös om du stannar alltför länge på samma plats? Du kan också ha ett ”habegär” och tenderar kanske därför att slösa pengar.
Det här kan bottna i en orolig barndom, kanske där det inte fanns så mycket pengar eller materiell status?

Som vuxen söker du kanske därför ständigt efter sådant i det yttre som för att ”mätta något” inom dig: Alltså genom sådant som ”kommer utifrån” ungefär som att du ”rör dig bortåt, utåt (skyttens pil som skjuter bortåt) från en inre oro” eller ett ”missnöje”. Det handlar i så fall det där med att ”gräset är grönare” längre bort… som en symbolik.

OM det skulle vara på detta sätt som beskrivits ovan, att du känner igen detta, så finns det många sätt att frigöra orsakerna till detta; rosenterapi, meditation med fokus på stillhet, närvaro i NUET och i ditt hjärta. ”Hjärtats nu” är mitt eget myntade begrepp – att expandera NUET i hjärtat och inte någon annan stans (hjärnan eller magen eller så). Bara vara i hjärtat med medvetenhet om NU.

Men det finns andra metoder så klart! Detta var förslag. Andra förslag är t ex homeopatiska läkemedel som är speciellt utvalda för just din ”typ”, vibrerande läkemedel som blomma-essenser och vissa örter.
Det finns homeopater och det finns att läsa sig till olika blomsterdroppar och homeopatmedel på nätet… Och köpa.

Månen i Stenbocken


Med den här månpositionen, stenbocksmåne, är du sannolikt privat och kontrollerad. Du har svårt för att "släppa" fram dina djupaste känslor.

Kanske du tenderar att värdera din trygghet och ditt välbefinnande högre än att delta i riskabelt beteende eller ”vildhet”, så att du nog knappast experimenterar med ”utsvävande” aktiviteter (om inte ditt personliga horoskop beskrivet sådant som motsäger detta).
Du önskar hellre göra något mer produktivt med din tid.


Du tenderar att ha fast moral. Men som en av Stenbockens månfamiljer är du vad som brukar kallas för en "gammal själ", och är därför oftast klok och full av visdom. I dina relationer är du därför kanske den som utvärderar och bedömer drama och problem från en klok ”outsider-synvinkel”. Därför är det sannolikt så att du är den som dina vänner går till för hjälp eller råd. Inte minst eftersom du har förmågan att vara fokuserad på det väsentliga, t ex i krissituationer när andra ”freakar ut” eller blir stressade. Då är du en klippa.

Du har tålamod och envishet och mår bra genom att vara produktiv och kompetent och genom att uppnå dina ambitiösa mål. Du behöver känna dig respekterad av andra och är villig att tjäna detta avseende genom ansvar och idoghet – du vill visa att du duger! Du bevisar ditt värde genom konsekventa åtgärder. Folk ser upp till dig för det, och beundrar din integritet. Att vara organiserad och omgiven av materiella föremål av högsta kvalitet ger dig en känsla av trygghet. 

De dagliga bestyren är aldrig tråkiga för dig när du känner att du är en del av något mycket större än dig själv. Att vara säker på hur världen fungerar och din plats i den gör livet så mycket enklare att navigera för dig. 

Du kan vara osäker innerst inne, och låter andra se de känslor som du tillåter dem att se. Du är mån om din integritet. Vad andra ser är bara toppen av isberget. Du har många mål, ambitioner och saker du vill göra.

Du är inte så naturligt extrovert/utåtriktad: Även om du tycker om egentid och hellre umgås med en god vän än i stora grupper, så du kan behöva anstränga dig för att vara mer utåtriktad.
Även om du ofta kanske är tyst, betyder det inte att du inte vill prata: Du har massor av tankar och funderingar. Om någon annan pratar så har du inga problem med det även om du inte är så mycket för kallprat. Men du kan prata om du märker att det inte finns någon annan som älskar att prata… 

Du vill också gärna veta i förväg så att du kan förbereda dig på att det kommer bli en pratig kväll, ja du träffar gärna dina vänners andra vänner – men du vill gärna förvarnas... Kanske du är svår att få med dig ut, men när du följer med har du roligt!
Du har ledaregenskaper och ibland hamnar du också i en ledarposition men för mycket uppmärksamhet kan få dig att ”vilja fly undan” för om strålkastarna riktas mot dig för länge vill du bara skifta fokus till någon annan.

Du väljer dina vänner med omsorg ur olika sociala sammanhang, inte för att det är bekvämt att bara ingå i vilket gäng som helst. Du behöver inte ha en stor grupp att umgås med, det viktiga är att du tycker om dem du spenderar tid med. Om du umgås med någon så tycker du verkligen om den personen. Det kanske bara är lite svårt att säga det ibland…

Om du lämnar ut dina känslor framför andra, ja då är något som är riktigt svårt för dig, eller för att det är med människor du litar på. Men vanligtvis tvingar du dig att börja arbeta på en bättre morgondag. Därför kanske du har svårt för känslomässigt "läckande människor"? De går emot allt du tror och på allt du gör, särskilt på en känslomässig nivå. Du vinner respekt eftersom du inte bara pratar och sällan skryter. Du kan göra saker med dina nära och kära. 

I relationer, söker du långvarig kvalitet, och är t o m villig att vänta på det bästa. Du behöver en effektiv, välorganiserad, dynamisk, jämställd partner men inte en för lättsinnig person. Du behöver “säker” och trygg kärlek. Du kan ha litet svårt för att verkligen ge dig hän, men när du väl är ”väckt” är du mycket sensuell Så du kan behöva släppa kontrollen och visa sårbarhet…

Så även om du har en hel del sunt förnuft och klokhet så kan det finnas en tendens till kontroll, självdisciplin, reservation, överdriven försiktighet, dysterhet och sträng återhållsamhet men låt inte livets allvar och svårare perioder (som både du och alla möter), i ditt fall gå över i bitterhet och rent av brist på känslighet genom ”inlåsta känslor”. Det handlar då om blockeringar som också kan göra det svårt för att räkna de lyckliga stunderna i livet, med tendenser till depression eller grubbel.

Det finns lösningar om detta skulle ske! Det finns så många bra metoder, också inom det alternativa som kan lösa upp känslor som ”låst sig inne”. Allt från rosenterapi, till trumning (info) eller egen bearbetning i ensamhet är till hjälp OM detta skulle bli aktuellt!

Månen i Vattumannen


I detta lufttecken, Vattumannen vill månenergin ”inom dig” ha mental stimulans och social verksamhet. 
Vattumannen är ett tecken på vänskap och dina vänner känner sig sannolikt som en familj tillsammans med dig. 

Du behöver ett utlopp för att uttrycka din unika och okonventionella sida, kanske genom att skriva eller någon annan form av kreativitet – ja kanske är du en vild natur som nästan ”gör vad som faller dig in” på ett charmigt ”Pippi Långstrump-sätt”?
Åtminstone har du en personlig touch över ditt känsloliv.

Ja du kan också vara den som vägrar att inordna dig i ”prydliga mönster” och sådant man bara ”måste göra” – enligt andra? Så visst är du litet – eller mycket – rebellisk? Åtminstone går du din egen väg.

Du har mycket mental aktivitet. Inte mycket går förbi dig, speciellt när du kommunicerar med andra. Du är den som hör vad en person säger, men också vet vad som är osagt.   Detta är väl en sådan sida som inte är så populär i sådant som t ex pokerspel (för att nämna ett exempel)… eftersom du är den som vet vad allas miner och besynnerliga manér betyder? 

Så, det är bara meningen att du har möjlighet att kunna "läsa" människor. En hel del av dina beslut och handlingar bygger på plötsliga ingivelser – som ”på känn”. Detta gör att du verkar vara ”out of space” eller excentrisk för andra. Oddsen är att du inte har något emot den etiketten - kanske till och med njuter av det? 

Vattumanmånen ger dig talang för varseblivning, och Vattumannens natur är att intellektualisera vad du inser! Detta påtalar givetvis en medial sida, och att du har lätt att få ”kontakter” med det som finns bortom vår jord…

Även om du har lysande uppfattning om vad det handlar om hos andra, så har du nog inte behov av att använda den för illvilja. Tvärtom. Du är humanitär och fungerar snarare som en katalysator för positiv förändring i livet för dem omkring dig. 

Du ger också ut en tröstande, trygga vibrationer som öppnar människor och gör att de litar på dig. Detta förbättrar din förmåga att hjälpa andra. 

Du är en god och trogen vän och sätter vänskap högt, och visst tenderar du att till dig excentriska och bohemiska vänner? Se bara upp så att du inte hamnar med asociala typer som kan förorsaka dig problem.

Även om du är hjälpsam och humanitär, kan du ibland vara alltför objektiv och opersonlig. Kanske sätter dig i ”motvärn”. Mest har du att erbjuda i en gruppsituation - i personliga förhållanden känner du dig kanske lätt instängd, och undflyr för mycket krav?

Flödet av känslor är vanligtvis kontrollerad, men om du konfronteras med någon aspekt av livet som kan anses vara kontroversiell kan du reagera och agera på ett oförutsägbart sätt. Reaktionen kan vara helt oväntat och helt annorlunda än vad som var väntat. Kanske även för dig själv.

En känsla av självständighet gör att du känner dig trygg i relationer. Du behöver en frigjord, självständig och ej alltför traditionsbunden partner för ett jämbördigt och utvecklande förhållande med självklar ömsesidig frihet. Du vill inte känna dig undergiven.

Visst kan du ha en tendens till ett visst tungsinne, ja kanske har du anlag för ångest och depressioner? Det är möjligt att du låter dem växa och manifestera sig vilket är bra då du tar upp dem i ljuset så de kan frigöras. Andra kan vara påverkade av dina känslors speciella energi – när du inte förlöst dem kan de inverka ”laddat” så att det kan upplevas oroligt. När du har förlöst dem fyller du andra med högfrekvent ljusenergi.

Vanligtvis stör inte din egensinnighet och excentricitet andra, men om du är i obalans kan du agera nyckfullt och kanske vara avvisade så att andra kan uppfatta dig som likgiltig. På ett djupt omedvetet plan, kan du eventuellt ha en rädsla för närhet och/eller bortstötning och det kan hålla dig från sann intimitet med andra.
Det i sin tur kan bottna i att du som barn hade en känsla av att "vara annorlunda" eller "utanför" eller kände dig otrygg, vilket kan bottna i någon händelse inom familjen, t ex skilsmässa eller en flytt som skapade en helt ny situation. Detta kan i så fall sedan förstärka varje tendens att dra dig ur känslomässiga upplevelser.

Om detta är sådant som du eventuellt känner igen, och känner att du skulle behöva nå djupare inom dig och förlösa det, så finns det enkla metoder som passar: meditation, affirmation (mentalt) och massage passar utmärkt för att du ska kunna komma i kontakt med ditt inre!

Med en vattumanmåne har du också lätt för att läka dig med hjälp av tankar; och forskning stödjer att tankar har läkande kraft (info)

Det finns givetvis många fler metoder! Detta var förslag. Andra förslag är t ex homeopatiska läkemedel som är speciellt utvalda för just din ”typ”, vibrerande läkemedel som blomma-essenser och vissa örter.
Det finns homeopater och det finns att läsa sig till olika blomsterdroppar och homeopatmedel på nätet… Och köpa.

Månen i Fiskarna


Fiskarna representerar drömmar, ande och fantasi. För att känna dig ”hel” behöver du ta regelbundna ”time out” från den vanliga verkligheten att ansluta med dessa riken, antingen genom meditation, kreativa sysselsättningar eller dagdrömmeri. 

Du är ofta vänlig, älskvärd och snäll, en väldigt känslig, omtänksam och sårbar person.
Du är också är lyhörd och ”tar in” andras känslor och stämningar och färgas starkt av dem, vilket kan te sig förvirrande, eftersom det då inte alltid är dina egna känslor som du förnimmer. Det betyder att du också färgas starkt av de som står dig nära.

Du känner instinktivt vad de har för behov och tar också in vad de känner i olika situationer Du måste vara noga med att inte förlora dig själv genom påverkan från omgivningen. Din mycket känsliga natur gör att du också behöver ensamhet för att identifiera dina egna känslor.

Du tenderar att hamna på någon annan våglängd än den ”vardagliga” och kan leva dig in i en drömvärld som tenderar att passera inom dig, och rätt som det är stirrar du kanske ut i fjärran, och drömmer dig bort. Eller är helt enkelt i en annan dimension. Du har lätt för att komma i kontakt med andra världar och bör vara mån om att vara jordad. Dina nattliga drömmar är starka och vanligtvis minns du dessa och kan kanske tyda budskap i dessa.

Du tenderar att pendla mellan emotionella ”hav”: ena stunden full av humor, ömsinthet och djuphet, andra stunden kanske självömkan och/eller gråtmildhet, ett beroende av partner å ena sidan och varm generositet och självuppoffring å den andra… Du är nog otroligt romantisk!

Din förmåga att sätta andra människor först är din starka sida men du bör inte offra för mycket för andra. Det finns säkert människor i din närhet som utnyttjar detta.

Kanske du inte är så praktisk (om inte annat i ditt personliga horoskop motsäger detta), snarare är du en fantasifull person med en stark känsla för skönhet och harmoni i alla dess former. Du är kreativ och med din estetiska föreställningsförmåga är du sannolikt musikalisk, poetisk och/eller konstnärlig. Att ge dig hän i ”fantasins rike” ger dig en känsla av mening. Om du använder denna förmåga på rätt sätt har du möjlighet att bli aktör, författare eller konstnär.

Du är kärleksfull och passionerad och behöver den kravlösa kärleken, någon som är rar, mjuk och som kan lösa praktiska problem och samtidigt tillfredsställa den romantiska sidan. Någon som alltid är beredd att stödja när du känner dig förvirrad och kanske osäker i tillvaron. Men du kan bli besviken när verkligheten inte motsvarar dina drömmar och ideal. Du har behov av att få och ge stöd och skydd.

Du kan ha en benägenhet att känna dig ouppskattad eller missförstådd i dina nära relationer, kanske för att du ibland överreagerar känslomässigt utan att först tänka efter... och när detta händer och du ångrar dig, drabbas du kanske av självömkan.

P g a din känslighet så går du lätt in i onödig oro eller bekymmer. Ett råd är att rensa själen genom t ex meditation, yoga eller ”att bara vara”. På så sätt kan alla intryck lättare ”släppa” från ditt energisystem. Du behöver även stärka din vilja så att du står emot den negativa energin hos andra. Du är också känslig för mediciner och kemikalier och bör undvika allt sådant, då det stör ditt energisystem och det stör ”ren” andlighet. Det ”slammar igen kanaler. Om du som har förmågan, vill vara verksam medialt, var då mån om att leva rent och naturligt, alltså, för att få ”rena” budskap.

Du ser förmodligen din mor (eller annan kvinna som hade hand om dig under uppväxten) som sympatisk och känslig, kanske disträ, men till viss del kanske du har känt dig besviken eller kanske ”undrande” över hennes egenskaper? 

Din känslighet för verklighetens krav och svårigheter kan göra att du kanske önskar ”fly” dessa, undkomma. Vad du inte bör göra är då att gå in i missbruk (vilken form som helst), eftersom det aldrig läker något inom dig. Det bästa sättet för dig är att läka genom andlighet och metoder som når in i energisystem och själen, t ex genom meditation, färgterapi, kristallterapi, chakrabearbetning genom egen meditation, rosenterapi, ”gå in i inre rum” och kommunicera med dina guider, ge energi till alla dina celler genom mediation. (Kristina Wennergren har gjort fantastiska kasettband för alla ändamål).

Det finns givetvis många fler metoder! Detta var förslag. Andra förslag är t ex homeopatiska läkemedel som är speciellt utvalda för just din ”typ”, vibrerande läkemedel som blomma-essenser och vissa örter. Det finns homeopater och det finns att läsa sig till olika blomsterdroppar och homeopatmedel på nätet… Och köpa.

Med din fiskmåne kan du mycket väl vara en ”högkänslig person, HSP (engelska: Highly Sensitive People/Person) eftersom du har en benägenhet att ta in flera intryck och bearbeta dem djupare. En artikel om HSP och också tips och råd finns HÄR.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ 

Mer om ämnet: här, här, här




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar