Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 2 oktober 2018

Astrologisk månadsprognos Oktober 2018


I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik eller viktig rörelse på himlen, vanligtvis handlar det om en retrograd (INFO och/eller en aspekt (INFO) till en annan himlakropp (eller flera), så är det en särskilt viktig tidsperiodI det allmänna (kollektiva) horoskopet ”signalerar” det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva på himlavalvet

Astrologiska prognoser är menade att läsas som inspiration. De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsutvecklingen) som alla är en del av. Hur stark inverkan planeternas positioner har på det personliga planet, beror bl a på var de hamnar i det personliga horoskopet baserat på datum, tid och plats för födelsen och solteckenprognoserna (som ses längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

Allmänt, världslig/kollektiv prognos Oktober 2018:

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu mitt i den och är då i balansens stjärntecken Vågen som den passerar varje år mellan 23/9-22/10 (ca)! Det är stjärntecknet som ”bär upp hela zodiaken” så den har jämvikt åt båda hållen i cirkeln (från Väduren till Vågen och från Vågen till Fiskarna). Det är stjärntecknet som strävar efter att allt ska vara rättvist och lika åt alla, likt vågskålar i jämvikt. Vi kan därför känna att vi är mer diplomatiska och balanserade så här på höstkanten när sommaren är över. Nu njuter vi bland annat av harmoniska höstfärgers skönhet och har lättare för att hitta harmonin i tillvaron.
Genom att fokusera på Vågens nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett bra tema för Vågen är att njuta av avkopplande aktiviteter som spa, lugna höstpromenader eller syssla med något som fyller sinnet med harmoni på annat sätt; musik, färger (konst, färglära), utställningar… för att nämna något.

Oktober börjar med att Pluto stationerar direkt och de som känt sig avvaktande inför att ta avgörande livsförändrande steg vill ”städa upp” och gå framåt, ett behov som kan ”spetsas till” den första veckan, då Merkurius samtidigt har en kvadratur till Pluto. Det kan bli några intensiva djupdykningar som drar upp gamla saker. Undvik att säga sårande saker även om dialogerna går djupt eller är intensiva! Framför allt eftersom obearbetade eller dolda saker tenderar att komma upp till ytan – dras fram i ljuset.
Räkna med avslöjanden, vilket kan ske både på personlig nivå och/eller i massmedia.

Den sista veckan går Solen över till det djupsinniga stjärntecknet Skorpionen (till 21 November) och vi tenderar att inte vara så intresserade av det ytliga utan kanske snarare gräver i det dolda, hemliga eller något vi vill veta mer om, kanske avslöja!
Skorpionens tecken markerar också att hösten är här, allt går i vila och vi drar oss litet undan, kanske är mer intresserade av att fördjupa oss i något, kanske en hobby, i mystiken eller en intressant bok. Å andra sidan finns en ökad intensitet när förföriska Venus befinner sig nära Solen, en passionerad energi! Strax efter det går Solen i sextil till Saturnus och manar oss till ansvar och fokus på våra mål. När Merkurius går in i skuggzonen i en konjunktion till Jupiter i Skorpionen så förstärks den intellektuella och vetgiriga lusten – nu avslöjas också viktiga saker medan en del döljs men många förstår ändå ”sanningen bakom” det vi hör, läser och ser, speciellt de med ”deckarsinne”. Detta är en bra tid för självtransformation. Det är främst kraften att omvandla oss själva, för att kunna uppnå våra mål. Det är den tiden på året när saker sker om natten. Så omfamna den mörka sidan för det innebär transformation.

När Venus i Skorpionen avslutar månaden i en opposition till Uranus i Oxen, så kan många verkligen räkna med litet spänning på attraktionsfronten. De som är ensamma, ges möjligheter att träffa nya och intressanta människor och nya engagemang är möjligt och attraktionen inom fasta relationer ”laddas” extra!

DATUM PLANETASPEKTER 
(världshoroskopet/kollektivt) + kort tolkning

Den 1/10
Pluto stationerar direkt: De som präglats av den retrograda fasen har sett mer till det som är under ytan och avvaktat vad som behöver förändras djupgående, och är nu redo att ”sopa undan” en del gammalt för att hitta vägen till ett nytt levnadssätt. Den avvaktande ”deckartiden” byts till att ”städa” och gå framåt, alltså.
Runt den 3/10
Merkurius i Vågen kvadratur Pluto i Stenbocken: Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).
Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera. Något avslöjande om vissa människor runt oss kan också komma fram. Sådant som maktspel, manipulationer, ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.
Denna transit ställer krav på äkthet, och manar till att vi är mer ärliga om vilka vi verkligen är…
Den 5/10
Venus stationerar retrograd: när Venus är bakåtsträvande, får vi lära oss att förstå det verkliga värdet av och uppskatta människor och saker i våra liv.
I befintliga relationer, ger denna cykel upplevelser där det är lättare att urskilja det relativa värdet och uppskattning av människor som finns i våra liv. Urskiljning fungerar bättre. Vi blir lättare medvetna om eventuella problem, skillnader eller olösta frågor och försöker lösa dem. Nyckeln till att njuta av Venus retrograd är att välja alternativ noga.
Runt den 7/10
Solen kvinkuns Neptunus i Fiskarna: litet låg energi, mjukare energi och ökad ”snällhet”… men inte så realistisk, mer drömsk energi. Var extra uppmärksam vid denna tidpunkt, eftersom denna aspekt kan ge förvirring, bedrägerier.... De som är i kontakt med sin intuition och alltid kör med ärliga kort, har dock lättare för att följa intuitionen och kan undvika att luras av sken som bedrar - och kan känna mer som att ”evigheten är närvarande”... Meditation är utmärkt nu!
Runt den 7/10
Saturnus kvinkuns Norra Noden: tyder på att det är en tid då vi kan möta mentorer eller de äldre eller klokare än oss som har något viktigt att lära oss. Vi kan också anta en lärande inställning till andra.
Den 08/10
Mars lämnar skuggzonen: Vi kan känna en önskan att rikta in oss på något nytt på våra villkor. Var vill vi ha förändring i våra liv - vilka nya erfarenheter vill vi ta med i vår planering? Om vi har tänkt på att prova en ny aktivitet eller träningsform, så är detta en bra tid för det.
Den 09/10
Nymånen i Vågen: vi söker balans, vi vill ha samförstånd. Skönhet och harmoni viktigt.
Den 09/10 
Nymånen har en kvinkuns till Neptunus: bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.
Runt den 10/10
Merkurius i Skorpionen ligger mittemot (i opposition) Uranus i Oxen: Det betyder att vi kan förvänta oss det oväntade. Planer kan störas. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Det är okej att berätta för andra, men inte att förolämpa någon. Människor kan agera eller reagera blixtsnabbt. Känslor kan blossa upp lätt.
Men för de människor som allmänt är balanserade så kan nya, ovanliga fakta dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de fina insikterna som strålar in från kosmiska världar. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter.
Så allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!
Runt den 11/10
Venus i Skorpionen kvadratur Mars i Vattumannen: speglar att manliga och kvinnliga energier kan vara i en viss konflikt. Men energin laddar oss dock med passion och lust, kanske självsäkerhet… Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer eller för den som är singel, kanske en attraktion kan tändas för någon vi aldrig tänkt oss. Se upp litet för ”blind” attraktion, att passionen styr mer än att det är ”rätt”! Attraktion kan nämligen tändas litet väl lätt denna tid, men kanske också utan att något mer än det sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone något extra denna tid.
En inledning till eventuella olösta problem med ekonomi och kärlek dras fram som tema genom Venus retrograda transit.
Runt den 12/10
Solen i Vågen kvadratur Pluto i Stenbocken: Vi kan känna att vi vill förändra och skapa en tydligare personlig inriktning.
Aspekten kan också medvetandegöra dolda känslor i ”egot”, där vi blivit sårade i ”själ och hjärta”. Här kan det handla om att behöva förlåta, även om det inte känns enkelt. Gå försiktigt fram med meningsskiljaktigheter som annars kan ge smärtsamma effekter. Bättre att inte någon känner sig känslomässigt hotad. Erkänn din egen del i saker, och passa på att rensa upp i det gamla. Öppna upp ditt hjärta och bryt kedjan. 
Runt den 19/10
Merkurius i Skorpionen trigon Neptunus i Fiskarna: Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan förändra vår verklighet. Konstnärer kan känna sig särskilt välsignade. Allt andligt arbete får gudomlig inspiration.
Runt den 24/10
Solen Skorpionen opposition Uranus i Oxen: Nu ökar en känsla av att förverkliga personlig frihet och att uttrycka viljan, kanske också att vara rebellisk - göra revolt. Känslan av att vara unik och att uttrycka sig på ett mer markerat sätt, ökar. Människor i allmänhet känner sig mindre hämmade att välja sin egen oberoende väg. Många vill ha lite utmaning - mer spänning och dynamik i tillvaron! Undvik dock att låta rastlöshet och inre spänning leda till impulsiva handlingar.
Runt den 24/10
Venus i Vågen kvadratur Saturnus i Stenbocken: kan ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? Vi kan också känna oss otillräckliga eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.
Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars.
Den 24/10
Fullmånen i Oxen: ökar behovet av känslomässig trygghet.
Runt den 26/10
Solen konjunktion Venus i Skorpionen: en förförisk men också manipulativ energi… Attraktion kan nog märkas litet ”överallt” luften men kan dra fram avund/svartsjuka. Var mån om att arbeta bort ev. smärtsamma känslor. Hos många ökar behovet efter någon slags balans, sannolikt genom kompromiss. Vi är mer tillmötesgående och kan känna för att förbättra vårt fysiska utseende och försköna vår omgivning. Vi vill gärna omges av det njutbara.
Runt den 27/10
Solen i Skorpionen sextil Saturnus i Stenbocken: Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet. Självkänslan ökar. Bra för att starta ett projekt av varaktigt värde, vilket kräver både långsiktigt fokus och hårt arbete.
Runt den 29/10
Merkurius i Skorpionen i konjunktion till Jupiter gör att vi önskar ”bredda” fältet, och veta mer. ”Mästaren” (Jupiter) kan lära oss ”eleven” (Merkurius) en del nytt, det är en perfekt tid för studier och filosofiska debatter. Merkurius i Skorpionen gör oss dessutom till bra observatörer. Vi kan lättare ”röntga” situationer och människor så det är en bra tid att förstå några djupa sanningar eller situationer i livet. Allmänt sett så kan vi nu få saker klargjorda.
Det passar bra att göra någon form av introspektion och psykologiskt arbete, att börja lära oss ett nytt språk.
Vi är mer optimistiska och med en generös anda och tolerans, vilket är intressant och attraktivt för många. Det är en bra tid för att leverera ett inspirerande tal, att föreläsa eller om man söker finansiering, att ge en presentation till investerare. Vi kan vara mycket djupgående och övertygande om de stora möjligheterna.
Denna aspekt kan också medverka till att ”rensa bort” stagnerad ”hjärntvätt” hos många och vara just den ”energikick” som öppnar till mer djupgående och kritiskt tänkande. Det i sin tur medverkar till att då skapa ett mer självständigt tänkande.
Den 29/10
Merkurius i Skorpionen går in i skuggzonen: Det är dags att reflektera över livets riktigt djupa saker, de bakom all yta
Runt den 30/10
Venus i Skorpionen opposition Uranus i Oxen: Det här är en ganska oförutsägbar energi, som förmodligen kan tända gnistor av attraktion och stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Men attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för Oktober månad 2018:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):

Astrologisk prognos Oktober 2018 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Oktober 2018 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Oktober 2018 för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Oktober 2018 för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Oktober 2018 för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för Oktober månad enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Oktober 2018:
SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2018
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:

********************************************

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar