Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 5 oktober 2018

Venus retrograd den 5/10 -16/11 2018 i Skorpionen & Vågen

Venus går retrograd (bakåt) från den 5 Oktober och fram till den 16 November 2018.

Retrograden börjar i Skorpionens stjärntecken på 10 grader och befinner dig där tills Halloween (kanske litet ”spooky”?) och når Vågen den 1 November.
Retrograden avslutas i Vågen på 25 grader den 16 November 2018.

Slutligen den 17 December är hela ”steget” klart för då går Venus ut ur skuggan på 10 grader Skorpionen (där den började)!

Allmänt om retrograda perioder:

En retrograd uppstår när en planet verkar förflyttas bakåt från vår utsiktspunkt här på Jorden. Men egentligen rör den sig inte bakåt. Den fortsätter i sin vanliga bana, och den retrograda effekten är en slags optisk illusion.

När exempelvis Merkurius går retrograd blir kommunikationsvägarna superaktiva - och fel eller missförstånd kan ske inom t ex handel, korta resor och utbyte, eftersom allt reser med blixtens hastighet. Metaforiskt sett så finns det fler bilar på vägen 
LÄS MER om Merkurius och Mars retrograd HÄR och HÄR

Venus är planeten som
visar vad vi gillar
och värdesätterFör Venus retrogradperioder kan vi tänka på ett socialt tillfälle, snarare än en snabb ström av trafik ... T ex att en populär restaurang blir dubbelt besökt. Passionerna går högt och köket blir uppvärmt - speciellt med Venus i intensiva Skorpionen! Alla blir lite förvirrade och upprymda, folk kan inte se servitören och ”krackeleringar” börjar märkas... Detta är Venus retrograd.
Det är ingen kommunikation som kastas ur balans - det är vår sensuella, sällskapliga natur. Om människor klagar under en Merkurius retrograd att de meddelade en felaktig person och förlorade sin mobiltelefon, så hör man under Venus retrograd märkliga kärleksförklaringar och ser extravaganta inköp som görs på infall ...

Venus går retrograd ungefär var 18: e månad. Den brukar vara ca 43 dagar - eller ca 6 eller 7 veckor.
Det finns en skuggperiod på cirka en månad i förväg, och det finns en skuggperiod på ungefär en månad efteråt. I huvudsak handlar det om en 4-månadersperiod om varje 1 ½ år som är påverkad av Venus-retrogradens energi. Läs om Venus skuggfas i Vågen: HÄR.

Astrologiska himlakonstellationer; stjärnorna och planeterna på himlavalvet ovanför oss handlar om ett samband, de speglar verkligheten nedanför. De astrologiska symbolerna tillåter oss att navigera vårt eget livsflöde i stället för att kontrollera/styra det. Om vi tittar in i en spegel och har en dålig ”hårdag” skyller vi inte på Venus retrograd och vi kan ta en ”titt” på oss själva i spegeln när vi är arga utan att skylla på Mars retrograd… Om vi är för tunt klädda en kall höstdag, så skulle vi nog inte skylla på kylan eller Saturnus retrograd?
Det handlar snarare om att planetgudarna ger ”skörden av vad vi sått”. Det vi kan förstå är att planetens positioner indikerar saker, vi kan t ex behöva lära oss att bättre sätt att uttrycka ilska på, om Mars har svårare aspekter, men är inte den som "orsakar" aggressionsproblem. 

**********************************

Gudinnan Venus retrograd – tid för ”omkalibrering”

Som den mytologiska skönhetsgudinnan representerar planeten Venus alla relationer - romantiska, platoniska, estetiska, diplomatiska etc…
Denna sköna gudinna representerar också attraktion, tjuskraft, njutning, välbehag, konstnärlig skönhet, hängivenhet, omsorg, utseende, självkänsla och våra feminina energier. Venus reglerar dessutom vad vi värdesätter, nöjen, pengar och ägodelar.

Venus inflytande är att försköna, harmonisera och uppmjuka. Utan Venus skulle vår civilisation ha mindre förfining och mer grovhet…

Venus retrograd, liksom alla andra planetens retrograder, låter ofta skrämmande! Men planetära retrograder har med inre energi att göra. Det är tid för reflektion, granskning, "omkalibrering", vad och hur vi värderar (pengar och relationer t ex). 

Energin manifesterar sig i våra liv genom vår egen vibration, för allting börjar med oss själva och var vi står…

Retrograd är som nämnts egentligen bara en optisk illusion från vår utsiktspunkt på Jorden. Den astrologiska tolkningen innebär att planetens krafter inte är lika starka. Vad de flesta missar är att det är en viktig tid att stämma in och lyssna på vår intuition, som blir starkare under en retrograd. Det är under denna tid vi kan behöva skapa balans och harmoni utifrån våra sanna värden, vad vi verkligen värdesätter.

Venus retrograd handlar om anknytning... Eller om bristen på det. Det är under denna tid vi kan behöva undersöka relationsfrågor , kanske relationen till den vi älskar

Med nutidens stressade livsstil är denna ”omkalibreringstid” ganska speciell. Vi kan inte alltid vara ”flammande framåt”; perioder av djup eftertanke är nödvändiga. 
I huvudsak kan vi välja att dansa med dessa mönster på ett sätt som är mer produktivt när vi hedrar dem. Det är ett tillfälle att lösa problem från det förflutna så att vi kan anpassa oss mer i nuets tillvaro.
Vi behöver inte stoppa all action: Det är egentligen den perfekta tiden att rätta till något från det förflutna - "att gå bakåt för att gå framåt".
Det är en lovande tid att t ex ompröva, omorganisera, reparera, återansluta med gamla vänner…

När en planet är stillastående, tiden då det är dags att gå antingen retrograd eller i direkt rörelse så är dess inflytande mest intensivt.

Venus retrograd i Skorpionen & Vågen:
tid för frågor och omvärdering

Under de retrograda perioderna tenderar allt som har att göra med kärlek, skönhet/konst eller pengar att gå igenom en "omvärdering"!
Frågor ställs, oavsett om de kommer från utsidan eller från insidan.
Vad vi värdesätter kontrolleras, vi överväger, reflekterar och granskar vad och vem vi dras till, hur de visar känslor, flörtar och kanske lockar en kompis…

Nu är det också dags att läka trauman och negativa mönster, och att finna harmoni i relationer, där det börjar med oss själva.

När Venus är bakåtsträvande, får vi lära oss att förstå det verkliga värdet av och uppskatta människor och saker i våra liv. I befintliga relationer, ger denna cykel upplevelser där det är lättare att urskilja det relativa värdet och uppskattning av människor som finns i vårt liv. Urskiljning fungerar bättre. Vi blir lättare medvetna om eventuella problem, skillnader eller olösta frågor och försöker lösa dem.
LÄS MER

Det går att hitta den sanna kärleken under Venus bakåtsträvande men vissa svårigheter eller förseningar kan dock ske. Dessa delade bördor är ett tecken på förutbestämd kärlek och det pris båda måste betala för att få vara tillsammans. Självkärlek, tålamod och bra timing ökar chanserna till en kärleksfull och varaktig relation.

Det här är en vacker period att reflektera över hur vi möter en annan part när vi övergår till de högre frekvenserna inom relationer.

Venus har korsat det mest intensiva tecknet Skorpionens djupa vatten i några veckor nu (hösten 2018) och ökat passion och intensitet inom relationer. Skorpionen vill ha äkthet och i detta transformativa tecken har Venus förmågan att förändra relationer på djupet. Den ökade intensiteten kan både ”svetsa” samman och skära av lösa ändar och rensa bort ”giftiga” personer. 

Venus passage genom Skorpionen representerar djup omvandling. Istället för att ställa högre krav eller försvaga oss själva för att göra andra mer bekväma, lever vi mer fullt ut genom styrkan av vår förvärvade djupsinnighet, "att läsa det som inte sägs" och ökad mottaglighet.

Venus i Skorpionen gör att många ifrågasätter samhällsdynamiken kring hur man relaterar till kvinnan, en del undersöker sin inre kvinnlighet för att se vad som behöver justering eller eliminering. Vi tenderar att prioritera medkänsla och ömhet, erkänna dem som källa till vår största kraft. Dynamiken kring dejting, konst och intima partnerskap tenderar att förändras och bli djupare, mer avsiktlig och meningsfull.

När Venus nu går bakåt (Oktober 2018) så startar en cykel som varar ca 40 dagar som förstärker den här processen.
Det kan finnas mycket eftertanke och bakom kulisserna under den här tiden, vilket kan slutföras efter det att Venus går direkt.

Venus befinner sig i Skorpionen tills Halloween och går sedan till Vågen den 1 November (till 1 December då Skorpionen åter tar plats) och vi har kosmisk draghjälp till att justera relationer och intimitet, med våra inre feminina stegs fulla kraft. Att förstå att sann styrka inte kommer från brutal kraft utan från djupet av våra hjärtan, vår mottaglighet och vår förmåga att ha plats för oss själva och varandra med medkänsla och inte dömande. Om Venus skuggfas vid 25 grader i Vågen: HÄR

Vi blir snabbt hälsosammare, mer balanserade och holistiska i våra närmaste känslomässiga förbindelser och kan frigöra begränsande, dömande övertygelser om vem vi är.

Venus återkommer till Skorpionen den 2:a December, vilket ger möjlighet att stärka nya förbindelser, både i kärlekslivet och det sociala livet. Och Skorpionens transformativa vibbar ger oss en helt ny idé om hur vi ser relationer och tydligare definition av våra önskemål och behov från andra.  Det ger ett mer djup på relationsfronten. 
Då kan frågor från det förflutna  ”manifesteras”, detta för att avsluta något obearbetat.

Ett vanligt tema för Venus retrograd är föredettingar och gamla vänner som kommer tillbaka till vårt liv om de behöver spegla något åt oss om oss… eller om gudinnan Venus helt enkelt lämnar ”tillbaka” den individen från förr, för att saker inom oss är balanserade och med det en chans att påbörja en ny relation efter retrograden. 

Oavsett om det är en kvardröjande relationsfråga eller en taggig knut som speglar det av värde kan något alltså komma upp och behöva behandlas, omprövas eller få ny relationschans. Om igen... 

Är du impulsiv och destruktiv, eller är din själs sanning ledande? Det enda sättet att ta reda på det är att utveckla mönster av skönhet, för att då mejsla fram vad din sanning är. Detta sker genom övning: skriva, föra journal, tolka drömmar, meditera, arbeta med en terapeut eller tränare som kan återspegla din sanning tillbaka till dig på ett sätt som är äkta, grundläggande och sann.

Bör man tänka på något under Venus retrograd?

Innan jag går vidare till vad man bör tänka på under Venus retrograd så vill jag påpeka att: Planeter styr inte vårt liv. Det handlar om ett samband, de speglar verkligheten nedanför. Vårt liv och hur mycket vi lyckas bestäms av oss. Det är inte planeterna som roterar runt Solen som ger framgång eller misslyckande, utan hur vi hanterar saker. Vi får saker att hända… En förståelse av Universum är helt enkelt att det vi ser är vad vi är - planeterna är ett uttryck för oss…

Men hur det nu är, så menar dock en del astrologer att under retrograda perioder så bör man undvika vissa saker, som stora beslut eller åtaganden som involverar dessa saker.

Så för den som vill se i den
astrologiska ”spegeln” vad som kanske bör undvikas följer en del att reflektera över. Men kom ihåg: astrologin styr inte. Använd astrologin medvetet och vist, t ex vad som behöver ”lösas” och bearbetas och ”fixas”:

Enligt vissa astrologer så ser man inte alltid så klart under Venus retrograd och det är därför inte den bästa tiden att:
** Köpa nya kläder
** Göra något drastiskt för håret
** Köpa dyra smycken
** Göra dyra inköp av lyxobjekt till huset
** Omdekorera huset 
** Att göra ett stort designprojekt av alla slag som är svåra att förändra (tillfälliga eller billiga lösningar kan vara bra)
Kanske man annars i slutet av transiten säger; "Vad tänkte jag!?"

Undantag från "reglerna" ovan är det är bra att göra ändringarna om vi:
1. Har råd med det och inte saknar pengarna om vi ändrar oss eller något händer med det nya köpet
2. Gör lätt utbytbara förbättringar - som en henna-tatuering istället för en permanent, att göra hårfärgning som går att tvätta bort istället för att färga, skaffar armaturer som lätt kan avlägsnas och släckas…

Venus Retrograd är en bra tid att göra djupa arbeten med bekräftelser, terapi, rådgivning, bön, meditation, etc och för att rensa känslomässiga blockeringar.

En återgång till eller fördjupning av självvårdande rutiner, är ett av de bästa sätten att använda Venus retrograda energier. Arbetet går djupare och ha mer positiva effekter än annars.

I relationer sägs att vi inte ser vi klart under Venus retrograd: Vi ser inte heller tydligt på vad som helst som Venus reglerar när den är i retrograd. Så det sägs att det är bäst att inte göra viktiga beslut i kärlek när Venus är i retrograd.

Om man träffar någon ny under Venus retrograd som man:
  • aldrig någonsin träffat
  • aldrig hört någonting om tidigare
  • inte har några band till vårt förflutn… så bör man inte gå med personen…(Vi kanske inte ser klart under denna transitering).
De allmänna reglerna under Venus retrograd är att inte:
  • köpa dyra saker
  • inleda stora saker som involverar pengar
  • starta nya relationer
  • börja eller starta konstnärliga/design/kosmetiska strävanden
Om man träffar någon under Venus retrograd och tror att det kommer att fungera:
  • vänta på Venus att gå direkt
  • ta lite tid förbi transiten för att se hur det fungerar
Denna transitering är en bra tid för:
  • att gå in i parrådgivning eller parterapi
  • att planera terapi för att arbeta med saker som är en utmaning
  • att komma över problem från det förflutna
  • revidering av olösta ämnen
  • att göra saker för att ta tillbaka gnistan
  • att återgå till praxis, platser, som vi brukade njuta av med någon annan.
Venus retrograd är en bra tid att planera extra tid med partnern. Om förhållandet behöver mer uppmärksamhet och fokus för att förbättras, är det dags att göra det.
Många människor som har mycket upptagna liv kommer att uppleva Venus retrograd som en tid när kärleken kommer tillbaka på ett stort sätt. 

Här finns tidigare Venus retrograda perioder. 
Hur var det då?


 *** Venus retrograd i Väduren och Fiskarna >> 4 Mars till 15 April 2017
*** Venus retrograd i Lejonet och Jungfrun >> 25 Juli till 6 September 2015
*** Venus retrograd i Tvillingarna >> 15 Maj 2012 till 27 Juni 2012
*** Venus retrograd i Skorpionen och Vågen >> 8 Oktober 2010 till 18 November 2010
*** Venus retrograd i Väduren och Fiskarna >> 6 Mars 2009 till 19 April 2009
*** Venus retrograd i Jungfrun och Lejonet >> 27 Juli 2007 till 8 September 2007
*** Venus retrograd i Vattumannen och Stenbocken >> 24 December 2005 till 3 Februari 2006
*** Venus retrograd i Tvillingarna >> April till Juli 2004
*** Venus retrograd i Skorpionen >> 20 Oktober till 21 November 2002

*** Venus retrograd i Väduren >> 9 Mars till 20 April 2001


*************************************************************************

10 sätt att göra Venus retrograda arbete HÄR


*************************************************************

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar