Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 1 december 2018

Astrologisk månadsprognos December 2018


I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik eller viktig rörelse på himlen, vanligtvis handlar det om en retrograd (INFO) till en annan himlakropp (eller flera), så är det en särskilt viktig tidsperiod. I det allmänna (kollektiva) horoskopet ”signalerar” det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva på himlavalvet

Astrologiska prognoser är menade att läsas som inspiration. De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsutvecklingen) som alla är en del av. Hur stark inverkan planeternas positioner har på det personliga planet, beror bl a på var de hamnar i det personliga horoskopet baserat på datum, tid och plats för födelsen och solteckenprognoserna (som ses längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

Allmänt, världslig/kollektiv prognos
December 2018:

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Skytten som den passerar varje år mellan 22/11 till 21/12 (ca)! Det ökar vår längtan efter spänning och att vidga våra vyer. Det kan göra en negativ situation till en positiv och visar nya möjligheter. Vi kan vara mer benägna att längta, drömma och planera något som ger glädje och vidgar vyerna, nu när den ”myskulna” hösten passerat och den kyligare vintern landat och dagarna är kortare. Nu tänker vi kanske på sådant som resmål eller vad vi kan göra när våren kommer (i bästa ”skyttanda”) vilket lättar upp när det tidigt blir mörkt på dagen.
Vi vill känna oss fria och behöver mer utrymme för att utforska världen. En ökning av toleransen runt om i världen och en mer tolerant syn på andliga och filosofiska skillnader eftersom Jupiter viskar, "de som har sann tro behöver inte pressa den på andra." Många agerar gärna som lärare – delar med sig av sina erfarenheter. Intellektuell stimulering är något annat som vi längtar efter och är upptagna med att göra många olika saker. Rastlöshet.

Venus i Vågen opposition Uranus i Väduren inleder December, något som gör att vi vill komma ur det som känns hämmande i relationer och finna det där ”extra”, så det kan kännas litet rastlöst om livet känns ”stelt”.

I början av December går också Merkurius retrograd in i Skorpionen och vänder återigen direkt i Skorpionen den 6/12 (tolkning finns längre ned). Från och med den 12/12 går Merkurius in i Skytten och ökar självförtroende och optimism. Det kan ge viss rastlöshet och ökad kommunikation och också stora och ambitiösa planer, men alla är nog inte så praktiska eller realistiska. 

Mars är fortfarande i Fiskarna (från mitten av November till 1/1 2019). Mars stridiga natur är mindre så det är mindre argumenterande, mer kreativitet, kanske dans och yoga, och mer följsamhet.

Den sista veckan går Solen över till Stenbockens tecken från ca 22/12 - 21/1. Det dagarna speglar det praktiska, ambitiösa och traditionella. Det innebär ett ökat fokus och ett större behov av att vidta åtgärder för att behärska materiella resurser.
Vi känner mer ansvar och vill få ut det mesta av vad vi har. Tålamod, framtidsplanering (att se långsiktigt) och uthållighet ökar: Varför inte försöka ”klättra till bergstoppen”? Det får ta sin tid.

DATUM PLANETASPEKTER December 2018

(världshoroskopet/kollektivt) + tolkning



Obs! Ofta känns effekterna av planetaspekter före eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker.

Runt den 1/12
Venus opposition Uranus i Väduren
kan innebära en tendens till spänning i relationer, likaväl som tända gnistor av attraktion i de som är nya likaväl som de som varit längre. Det kan också märkas som känslomässig oro och det som känns ”nytt” är vad många längtar efter, kanske att göra ovanliga aktiviteter tillsammans. Det finns kanske en ökad flirtbenägenhet, attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid. Försök att inte vara för hastig i beslutssituationer. Det kan ske överraskningar och/eller insikter i relationer, kring pengar.
En känsla av att plötsligt vilja bryta sig fri från det som hämmar. Att sätta gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu. Undvik dock oansvarighet som sårar vänner/partner.
De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.

Den 1/12:
Merkurius retrograd i Skorpionen (till 6/12)
öppnar våra ögon för vad som ligger i skuggorna. Det är bättre att agera baserat på instinkter, istället för att attackera utmaningar med logik, nu när Merkurius retrograd uppträder i ett vattentecken. Så, om en dialog är i ett ”glapp” eller ett svårt beslut stundar innan Merkurius går direkt igen den 6/12, lyssna på vad den lilla rösten i huvudet försöker berätta - det är där en lösning säkert finns. Information är inte ytlig.
Denna transitering handlar om intima diskussioner, avslöjandet av hemligheter, hemlig undersökning (att studera det bakomliggande), eller att granska den mörkare sidan.
Detta är en kort men djup retrograd i Skorpionen, vilket föreslår avslöjandet av en viktig tabu, hemlig eller själslig sanning. Den här energin handlar om att ge mening om vad som är obekvämt. Skorpionen är ett tecken för makt, överlevnad och evolution och kunskap just denna tid är makt. Välj ord noggrant - det kommer att ha vikt. Tystnad kan ge stor inverkan.
Var uppmärksam på vad som händer bakom kulisserna och räds inte för sanningen. Sanningen bakom sanningen.
Merkurius går direkt den 6/12, och går ur Skorpionen (till Skytten) den 12/12.
Få ut det bästa av Merkurius retrograd: Läs om det HÄR 

Den 2/12 (till 7/1 2019):
Venus går till Skorpionen
tenderar att skapa en ”allt eller inget” inställning i relationer. Placeringen öppnar till mer intensitet, mer passion, mer sinnligt djup. Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista. Det är läge att med det djupt mod gå vidare med övertygelser. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha. Det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.

Runt den 3/12:
Solen i Skytten kvadratur Mars i Fiskarna
ökar vår handlingskraft. Allmänt ger det initiativförmåga som måste ”brännas upp” på ett konstruktivt sätt. Dessutom finns potential för att ”stora egon” gör sig märkbara i världen! Denna aspekt kan annars hos många frambringa destruktivt agerande - eller starka reaktioner som är kopplade till ”jaget” och den personliga viljan.
Notera ev. uppbyggnad av energi som irritation, konkurrenskänsla eller otålighet. Det bästa alternativet i så fall är att medvetet finna en positiv form av aktivitet. Fysisk aktivitet är att föredra, men hjärnan kan också bränna upp en hel del energi.
Hos mindre aggresiva personer, kan energin skapa en känsla av att ”ha bråttom”. Det är möjligt att bli föremål för aggression från andra.

Runt den 5/12:
Solen i Skytten kvadratur Neptunus i Fiskarna.
har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter och att dra nytta av vänlighet och medkänsla dras fram och det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet. En sådan här Neptunusaspekt kan också tyda på tendenser till skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Räkna åtminstone med vissa undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande, vilket då innebär att det viktigt att använda intuitionen. Men den som inte har ett rent och ärligt uppsåt har svårare för att ”se igenom” sken som bedrar. Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.
Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet.
Tipset är då att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller lyssna på musik som känns inspirerande. Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayans illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!

Den 6/12
Merkurius går direkt i Skorpionen (efter att ha varit retro från 16/11)
Det här är en transitering om man vill avslöja hemligheter eller leverera ett budskap med maximal inverkan. Eventuella misstag/missförstånd som skett mellan 2/12 och 6/12, (när Merkurius rörde sig bakåt), är det läge att ordna till. 

Den 7/12:
Nymånen i Skytten (Solen konjunktion Månen i Skytten)
Tid att utöka medvetandet, vidga vyerna, expandera sinnet, följa visioner! Det här är vad nymånen in Skytten vill. 

Runt den 7/12:
Mars konjunktion Neptunus i Fiskarna
kan "mjuka upp" vår vilja, inriktning, energi och "kamp" och vårt temperament. Det kraftfulla kan t ex "ta vägar" som inte känns så tydliga som vi vill. Ja, det kan ta sig underliga vägar och lösas upp, men det leder då istället till något annat som kan kännas förundrande... Det kan även utlösa någon form av utagerande där något kan kännas förvirrande eller leda till avvärjning eller undflyende.
Vi bör vara försiktiga för att undvika bedrägerier och lögner, att lockas av sken som bedrar… vara blinda för någons brister. Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita på sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". Den här energin slår tillbaka på något sätt på dem som använder energin med "orena avsikter".
Det är troligt att det inte finns något annat val än att släppa frustration eller konkurrenskänslor. I ett sådant läge är det till stor hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit och skön energi - t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.
Denna aspekt antyder att man bör sköta om sig – äta nyttigt, hålla sig varm och kanske dricka litet välgörande örtte, som exempel. Take care!

Runt den 10/12:
Merkurius direkt, kvinkuns Uranus
Planer kan behöva justeras på grund av ny information sedan Merkurius retrograd. Ett annat sätt att se på saker kan leda till ändrade åsikter. Att vara mer öppen för olika idéer och nya möjligheter kan skapa viss förvirring och nytt beslutsfattande.
För de som är obalanserade så kan ”förhastade” ord ”kastas iväg”, men det är viktigt att försöka dämpa sådana tendenser så att ingen förolämpas.
Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.

Den 13/12
Merkurius till Skytten (till 5/1 2019)
Optimism och självförtroende hjälper dig att lyckas. Tolerans och öppenhet är de viktigaste värdena under denna transitering. "Ett sinne är som en fallskärm. Det fungerar inte om det inte är öppet "(Frank Zappa)- pratsam, frispråkig, direkt ärlig, kunniga.

Runt den 16/12:
Venus i Skorpionen sextil Saturnus i Stenbocken.
stärker kompanjonskap och parrelationer, samt skapar stabil grund för dem som påbörjar en ny relation eller dejtar. Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. Trygghet är nyckelordet!

Runt den 17/12:
Mars i Fiskarna sextil Pluto i Stenbocken.
Det är lättare att komma i kontakt med våra djupaste motivationer. Detta är en mycket intensiv transitering, även om det är en sextil, på grund av Plutos intensitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista. Det är en tid då många känner sig mer passionerade. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha.
Det är lättare att komma i kontakt med en djup inre styrka. Denna kraft har förmåga att också omvandla den. Vi får mer kraft att stå upp för oss själva. Många föredrar att dra mer nytta av egna resurser snarare än att förlita sig på andra.
Så det är läge att med det djupaste modet gå vidare med de övertygelser man har.
Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i vårt liv. Ärlighet och positiv energi kan lättare sopa rent runt våra fötter, uppmuntra till renoveringar, reformer och konstruktiva förändringar.

Runt den 20/12:
Solen i Skytten trigon Uranus i Väduren
Ökad energi, ett ökat behov av större personlig frihet. Vi söker nya lösningar eller vill ha nya upplevelser. Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också måste greppas.

Runt den 21/12:
Venus i Skorpionen trigon Neptunus i Fiskarna
Vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert. De här energierna kan också ge starkare längtan efter skönhet, kärlek… romantik… Överlag känns det mer behagligt.

Runt den 21/12:
Merkurius i Skytten i konjunktion Jupiter i Skytten
tyder på mental överdrift, snabbt prat – en extra mental växel sätter fart! Ökad kommunikation, idérikedom, viljan att ta in mer av nyhetsflödet, ta del av olika ämnen… Kunskaper kan vara extra viktigt nu. 
Underbart för positiva sociala kontakter. Vi kan räkna med litet goda nyheter, och att det vi lägger energi på ger bra resultat.
Det här är en bra transitering för att starta ett nytt projekt, bra för att också be om en löneförhöjning…

Den 21/12:
Solen till Stenbocken i fyra veckor
Att arbeta mot ett långsiktigt mål känns mest tillfredsställande. Vi blir mer seriösa, jordnära och bättre organiserade, samt ambitiösa.

Den 22/12:
Fullmånen i Kräftan (opposition Solen i Stenbocken)
inspirerar oss till att vara mer omsorgsfulla så att vi får andra att må bra, kanske ge känslomässigt stöd. Vi kan också vilja dra oss undan in i ett ”skal”. Det är läge att tillåta sig att verkligen känna alla djupa känslor. Det är då man ger dem möjlighet att lösas upp. När vi blir befriade från det så kan vi vara mer i nuet och möta livets olika situationer - positiva som icke positiva - med nya ögon - eller med nya känslor.

Runt den 25/12:
Merkurius i Skytten kvadratur Neptunus i Fiskarna.
Något kan vara – eller upplevas som - vilseledande, kanske teorier och ord vänds upp och ner i förhållande till dina tankar eller i dialoger... Något kan verka förvirrande, så lita inte på alla, för alla har inte rena avsikter. Men den som är helt ärlig, har rena avsikter, kan lita på det som de ”får till sig”, vad som anas. Oavsett så slår energin på något sätt tillbaka på dem som använder energin för att vilseleda. Samtidigt finns här en kreativ potential.

Runt den 28/12:
Venus i Skorpionen sextil Pluto i Stenbocken
öppnar till mer intensitet, mer sinnligt djup! Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Det kan skapa behov efter djup intimitet. Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar.

Här följer viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling:

Jupiter till SKYTTEN från 8/11 2018 (t o m 2/12 2019)
Jupiters tid i Skorpionen (10/10 2017-8/11 2018 ) är över för den här gången (om den perioden HÄR); Nu förstärker Jupiter istället tecknet Skytten till December 2019! Jupiter här hjälper oss att vidareutvecklas, ger oss chanser/möjligheter som vi kan utveckla som gör oss tillfreds. Medan Jupiter seglar genom Skytten förväntas den globala medvetenheten att handla mycket om bl a resor, utbildning, kunskapsutveckling, kontakter och frågor som rör andra länder/världsdelar/kulturer (även online) och internationella relationer. Jupiter i Skytten är ”världsvida” och breddar fälten… Läs mer om vad Jupiter i Skytten innebär HÄR

Saturnus i Stenbocken från 20/12 2017- 21/3 2020)
För första gången på nästan 30 år är den store läraren Saturnus i Stenbocken och är där i tre årDet testar bl a våra gränser och hjälper oss att vara mer disciplinerade och målmedvetna. Läs vad Saturnus i Stenbocken innebär HÄR HÄR HÄR 

Uranus till Oxen 15 Maj 2018 (till 2026)
Maj 2018 bytte Uranus från ”jag först”-tecknet Väduren till mer jordnära Oxen: Detta innebär att de nuvarande förhållandena av ego och internet m m kan komma att brytas upp, för ett möte med en mer grundläggande form av komfort, Moder Jord, d v s vårt ursprung, vår rot, vår trygga bas. Många är oroliga över om Uranus i Oxen de här åren kommer att skaka upp det finansiella systemet, skapa plötsliga förändringar i matleveranserna eller andra saker som kullkastar våra komfortzoner. Vi kan förvänta stora ”uppslitningar” inom rikedom, mark och ägande av saker i allmänhet. Även om det kan vara oroande, så kommer vi att erfara mindre falska, oäkta värden. Läs mer vad Uranus i Oxen innebär HÄR.

Neptunus i Fiskarna Februari 2012 – 2024
Många som känner för Jordens, djurens och människors lidande är egentligen här för att fungera som planetens prästinnor och präster för att göra kanske en liten, men viktig del i kampen om att avsluta mycket av världens tanke - och synsätt och mönster och medverka till något nytt. Detta har mycket med Neptunus i Fiskarna att göra. LÄS MER om Neptunus i Fiskarna HÄRHÄR

Pluto i Stenbocken: 2008-2024
År 2008 vandrade Pluto, den som river ner för att omvandla på djupet, från Skytten till Stenbocken. Pluto reformerar allt som är giftigt och inte autentiskt. I våra liv uttrycks det i de val vi gör: antingen att ”investera i vad som är destruktivt och skapar rädsla”, eller att vara med och skapa en ljusare värld! Pluto förstör dock det destruktiva för att bygga nytt igen. Pluto kommer in som en jordbävning, förstör allt som inte längre tjänar oss, för att läka eller radikalt reformera. LÄS MER om Pluto i Stenbocken HÄR HÄR

Chiron i Väduren 17 April 2018 - 2027
År 2018, bytte läkningens himlakropp Chiron stjärntecken, från Fiskarna till eldiga Väduren. Vi bytte ”läkningsvibrationer” från det fuktiga ”diset” till hetluften, och allt tyder på att det är vårt JAG som ska läkas! LÄS MER om Chiron i Väduren HÄR


Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för December månad 2018:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):

Astrologisk prognos December 2018 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR
______________________________________________


Astrologisk prognos December 2018 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos December 2018 för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos  December 2018 för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos December 2018 för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för December månad enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för December 2018:
SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2018
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar