Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 1 maj 2019

Astrologisk prognos för Maj 2019


I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) I det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva


De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.


Allmänt, världslig/kollektiv prognos
Maj 2019:

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så ”hoppade” Solen ur Vädurens intensiva säsong och landade i det jordande tecknet Oxens säsong den 19/4. Vi kan därmed se Solen med stjärntecknet Oxen som bakgrund fram till 20/5 .
                                                                           
Oxen är vårt andra stjärntecken i zodiakcirkeln, och Oxens säsong fokuserar vår uppmärksamhet på att bygga. Oxen tar ner oss till jord för att hjälpa oss att sakta ner vår framfart, och ber oss att rulla upp ärmarna och skapa en konkret hållbarhetsplan. Nu kan vi lugna ner oss och hitta vårt fokus igen. Nu går vi in i ett jordat spår som ger oss möjlighet att omfamna livet i det långsamma körfältet.

Oxen är den bestående leverantören, som också älskar livets jordiska nöjen. Det öppnar till en långsammare, mer njutningsinriktad takt, tonvikten läggs på våra sinnen. Vi inbjuds till att gräva i och känna, smaka, beröra, höra och uttrycka våra sanningar, våra värderingar och det som formar vårt självvärde.

Oxenergi kan vara lika sensuell och elegant som den ärfrossande” och lat. Men detta tecken uppmuntrar oss att planera vårt arbete med enkla steg och sedan vidta dagliga åtgärder. Under Oxens säsong kan vi påminna oss om att det är det som är långsamt och stadigt som vinner tävlingen fram till 20/5.

Om vi ”tappat bort” självvärdet och med det självomsorgen, kan vi då äga, värdera och ge omsorg till något annat utanför oss själva? Vi kan den här säsongen be om att få hjälp att se det personliga värdet - inte bara känna igen det, utan veta det. 
Från det kan vi se hur omsorg om våra ägodelar speglar det värde och den vård vi ger oss själva. 
Som ett resultat värderar vi ägodelarna som vi bryr oss om och det vi äger, vilket skapar mer nöje och ömhet – och det gör att sådant som värdet består eller kan öka. Oxen bedömer tålmodigt om något är värt investeringen av tid och resurser.

Jupiter, Saturnus och Pluto gör alla en retrograd rörelse under hela månaden – en bra tid för överblick och eftertanke och långsiktig planering.

Merkurius i Väduren är väldigt aktiv under de första dagarna i Maj 2019, så vi tenderar att vara mer spontana, kvicka till åsikter och gör mer oförutsägbara eller ogenomtänkta saker - både roliga och kanske mindre roliga…

Oxens jordande, lyxiga och stabiliserande nymåne den 5/5 på 14 grader är ansluten (genom mittpunkterna) med Neptunus och Pluto. Denna nymåne indikerar är en stark psykisk och intuitiv månad framåt. Djupa insikter avslöjas genom meditation eller när vårt sinne är tyst. Vid dessa tillfällen är vi öppna för meddelanden från andra världar. 
Oxens nymåne är en tid att återansluta med jorden, hennes överflöd och skönhet som omger oss. Att hitta tid att uppskatta vår omgivning eller uttrycka tacksamhet denna månad ökar tryggheten.
Oxen är även ett ekonomiskt tecken, som syftar till att förankra allt som vi behöver för vår överlevnad på planeten.

Oxesolen förenas med Merkurius från 6/5 då vi också kan vara mer praktiska och effektiva.

Första halvan av Maj månad dansar Mars till Tvillingarnas sprudlande och ”chattiga” melodi, glider runt som en eldfluga, snabbtänkt och med den mängd glädje som krävs för att uppfylla ambitioner, dock kanske något snabbt ogenomtänkt ibland. Så det gäller att sakta ner ibland och tänka efter.
Mars flyttar från de kanske fem projekt som sattes igång på en gång i Tvillingarna, till en mer avslappnad ”låt mig äta och sova” Kräftenergi den 15/5 för några veckor framåt och Venus äntrar samtidigt lugnande Oxen.

Mars i Kräftan är lite komplicerat. Kräftan är vatten och Mars eld och eld gör att vatten värms upp så det blir flyktigt – förångas. Å ena sidan är Mars uppdrag att vara nummer ett, att konkurrera och ”slå ut andra”, men i Kräftan läggs kraften mer på att ta hand om andra. Vad ska vi då denna tid, helst göra? Att satsa på hem, familj och mat är ett bra sätt att använda detta Mars-tema. Kanske kan vi känna oss motiverade att odla en örtträdgård och nya hälsosamma recept? Eller måla eller ombygga bostadsutrymmet? 
Med Mars in i Kräftan, kan vi också känna att vi behöver känna oss trygga, innan vi agerar.
Passivt aggressiva tendenser kan också märkas under tiden med Mars i Kräftan; Att rensa ut det känslomässiga hjälper till att skapa en stark aura så att vi också kan undvika att dras in i andras drama eller utnyttjande för sina egna behov. Det bäddar dessutom för ett mer nobelt humör.

Samma dag, den 15/5 flyttar Venus alltså ut ur Väduren och in i Oxen vilket kan te sig som en sensuell och frodig tid för oss. När Venus befinner sig i tecknet så är det dags att skörda frukterna för igångsatta intressen och kanske nya passioner som kom igång med Venus i Väduren. 
Med Venus i Oxen är det en fin tid för avkopplande stunder i solskenet, kanske i en park eller promenader i skogen, kanske att njuta på en vacker äng eller att gå på konstutställning. Det är passande aktiviteter för Venus i oxen.

Mot mitten av månaden balanserar Saturnus och Plutos stabiliserande hand dessutom allt överflöd.

Fullmånen i Skorpionen är den 18/5 fyller många av oss med intensiva känslor av passion och en brådskande känsla av att vilja gå på djupet och klargöra saker och ting. Venus, planeten för vad vi värdesätter, våra önskningar, kärlek och överflödsprincipen är med Uranus vilket kan skaka upp gamla mönster av vad vi håller kärt som härstammar från det förflutna. Det är dags att bryta loss det som är begränsande inom relationer eller gamla ekonomiska åtaganden som behöver förändras.


Tvillingarnas säsong 21/5-21/6

Varje år från och med 21/5-21/6, beroende på året, transiterar Solen Tvillingarnas stjärntecken (Tvillingarnas säsong), och vi sträcker oss in i en period av energi och rörelse och, beroende på vem man frågar, en ”tokig tid med en del drama”... Men när Solen rör sig genom Tvillingområdet på himlen - så aktiverar den vår ”Tvillinghet”. Effekterna varierar beroende på vårt eget födelsehoroskop, men i allmänhet drar Solens transitering genom Tvillingarna fram vår sällskaplighet; vår nyfikna natur; vår önskan att prata och leva och kommunicera. Det aktiverar också våra motsättningar, vår mångfald, vår motsägelsefullhet och otillförlitlighet. Det är en tid för höga höjder och lägre nedgångar.

Vi känner det. Tar upp det. Vi uppfattar det intuitivt. Små aningar som bubblar upp från magen. Ett skifte i marken under våra fötter säger att något är oupplöst. Att förändring är på väg.
Tvillingarna är vindens rastlösa energi. Det är dags att fånga doften av det och rida längs vinden... Det signalerar en tid med större rörelse och mångfald. 
Ständigt rörlig, flyttande och bärande någonting från ett ställe till det andra. 
Stjärntecknet Tvillingarnas uppgift är att byta energi. Att ”blåsa iväg”- röra runt i - stillastående situationer. Att behandla ett mångsidigt informationsregister. Tvillingarna jagar efter fascinerande fakta, dualistiska idéer, motsatta synpunkter. Tvillingarna vill inte något annat än att ha sitt sinne töjt bortom uppfattningen. Tvillingarna går inte på djupet utan på bredden.
Så när det är Tvillingsäsong, tenderar vår energi att kännas spridd och vild, eller vi kan inte tyckas sluta prata, eller vi känner oss fräcka… och vet inte varför? Ja, kanske är vi bara mänskliga och har en rolig tid, eller kanske är det Tvillingsäsongen.

Samma dag som Solen går in i Tvillingarna den 21/5 går Merkurius också in dit. Merkurius är tecknets härskare, säkert glad att vara tillbaka där den har fri spridning av intellektuella stimulanser och idéer. När Merkurius är exakt vid Solen (i konjunktion), så antyder det att det är det en tid när vi kan ladda ner information från Kosmos. Så om man har funderingar och undrar hur man hanterar ett av livets pussel, så är det just runt den 21/5 som vi lättare kan få ledtrådar.
Den tid som Solen vandrar genom Tvillingarna är särskilt bra för att samla sommarens läsarlista (vinters för södra halvklotet), att komma ikapp med vänner och att planera korta resor som känns "föryngrande".

Tvillingarna lär oss om den dualitet som är närvarande i allt, att veta båda sidor i varje situation. Energin är dubbel - både tjuven och köpmannen. Budbäraren och lögnaren. Den brusande ungdomen och den ensamma eremiten som återhämtar sig. Mästaren på ”allt och ingenting”, är Tvillingenergin villigt att spela ut alla roller. Tvillingarna påminner oss om att vi alla har en tvillingsjäl som antingen kan lura i skuggorna eller integreras i vår medvetna medvetenhet. Ingen av oss är utan vår dualitet. Även om Tvillingarnas tecken uppenbart manifesterar denna dualitet, så har vi alla tecken inom oss, även detta. Varje tecken är en annan aspekt av det mänskliga tillståndet.
De luftiga rikena i denna tid ber oss att lyfta situationer som är fyllda med blytunga ballonger.

Tvillingarnas energi är som trollkarlens, den som korsar trösklarna, som rör sig mellan världar. Tvillingenergin är porten. De två kolumnerna som är detta teckens symbol, skapar en öppning, en portal för oss att gå igenom. Tvillingarna lär att information är åtkomst. Allt vi lär oss i livet är en inkörsport som vi flyger igenom, men vi lär oss inte allt på en gång. Tvillingenergin kan vara mycket att hantera, men det är inte dåligt - inget tecken är det. Nej, men vissa stjärntecken kan vara enklare för oss, andra kan överraska oss, andra som kan störa våra planer. 

Tvillingsäsongen ber oss att stiga in i vår mångsidighet, vildhet och tokrolighet och ta in kunskaper och sprida dem...Byta energi, byta luft… Vi kan växa och överraska varandra utan att landa eller fastna. Tvillingsäsongen ber oss att vara flexibla, troligtvis mer flexibla än vi är beredda att vara, mer än vad som kanske känns lätt. Men fortfarande finns det sämre saker…

Sammanfattningsvis ger Maj möjlighet att ompröva vad vi vill ha runt omkring oss, oavsett om det är materiellt eller vänskap och kontakter som är till hjälp för vår tillväxt på vår resa i detta liv. När vi tagit oss tid för att reflektera över vad vi värdesätter mest, går vi sedan in ​​i nästa månad - Juni - med klarare sinne.

DATUM PLANETASPEKTER MAJ 2019
(världshoroskopet/kollektivt) + tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av före eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, vilket anges som datum med noteringen ”runt”:

Runt den 1/5
Merkurius Väduren sextil Mars Tvillingarna - 20.22 grader
Denna aspekt tyder på klarspråk och debattanda. Nu vill vi vädra tankar och idéer utifrån helt nya vinklar och begrepp. Vi vill också finna ut nya lösningar, kanske för att reda i ”gamla” problem. Det är också en tid då det är lättare att förstå andras synsätt m m.

Runt den 1/5
Merkurius Väduren kvadratur Sanna Noden Kräftan - 20.27 grader
Den här energin ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå som är kopplat till våra rötter (Kräftan) i förhållande till vår livsväg och vilja. För många kan det handla om att frigöra sig från gamla tankemönster kanske genom kommunikation, att uttrycka tankar eller utbyta idéer.

Runt den 1/5
Merkurius Väduren kvadratur Saturnus Stenbocken - 20.31 grader
Denna aspekt kan vara bra för hårt arbete, och gynnar särskilt ensamarbete då kommunikation kan vara i en mer ”hämmad fas” eller också ökar kritiklusten…
Aspekten speglar att vi kan känna det som att vårt medvetandes energi (tankar) stöter på en mur, och det kan det också mana till att fokusera på realistiska, mogna alternativ: Det kan också öka tendensen till negativt tänkande eller överdriven försiktighet eller känslor av motstånd i sammanhang som rör förhandlingar, affärsrättsliga och/eller juridiska frågor. Sakfrågor som är angelägna kan ”tynga axlarna”. Avstånd i nära relationer är andra möjliga problem.
Vidare kan tankar, nyheter eller ensamhet kännas tyngande och leda till grubblerier eller en ökad känsla av ”nu är det dags att mota Olle i grind” så att inte förseningar och problem uppstår på sikt.
Se upp för bitterhet och samtala istället med någon/några som kan vara stödjande och se sådant som du inte tänker på och finna på angelägna råd. Eller läsa och ta reda på sådant som känns välgörande.
Aspekten tyder också på att försiktighet bör iakttas när det gäller ev. företagsfrågor, samt den egna ekonomin och skyldigheter. Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt. Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret.
Planering är viktigt, men att nu genomföra något som har avgjort stor framtida betydelse, bör nog vänta litet, om möjligt.
Fortsätt att följa det som kan hjälper vägen framåt, men lita kanske inte på alla råd från de som tycks vara ”experter” eller äldre och ”vettigare” just nu, även om det känns viktigt att göra något konkret. ”Ligg lågt” om möjligt, slipa extra på sakfrågans kärnpunkt och omkringliggande ansvar och frågor. Tiden kommer när det ”faller rätt” – det som är bästa lösningen.

Runt den 1/5
Mars Tvillingarna kvinkuns Saturnus Stenbocken - 20.31 grader
Vi kan känna att vi vill ”hålla tillbaka” litet och vara mer måttliga eller försiktiga, kanske vad gäller nya idéer och kanske vill strukturera och planer det bästa sättet att starta upp dessa på. Så ett ökat behov av att avvakta kan gälla alltså. Att tänka till är bra nu innan agerandet.

Runt den 2/5
Merkurius Väduren kvadratur Pluto Stenbocken - 23.08 grader
Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).
Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera. Något avslöjande om vissa människor runt oss kan också komma fram. Sådant som maktspel, manipulationer, ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.

Runt den 2/5
Merkurius Väduren trigon Jupiter Skytten - 23.34 grader
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner. Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.

Den 5/5
Nymånen i Oxen – 14.10 graden
Efter de starka energier vi fick runt vårdagjämningen i Mars kan vi nu tona in Oxens jordnära inslag. Oxe-nymånen hjälper till att manifestera och upprätthålla våra önskemål och mål i den materiella världen. Det påminner oss om att använda de resurser som vi har, framför allt naturens! Oxen är kopplad till det materiella, till vår grund; bl a vår föda, det som växer, den ekonomi och de saker som vi behöver för att upprätthålla våra liv här i den fysiska världen.
Så ställ gärna in intentionerna idag, om hur du vill återvända till och upprätthålla dessa grunder. Rensa eventuella illusioner som hindrar dig från att vara i den här jordiska verkligheten.
Oxens nymåne är också en tid för att hedra kroppen, sinnena och deras gåvor.

Runt den 5/5
Mars Tvillingarna kvinkuns Pluto Stenbocken - 23.07 grader
Vi kan räkna med att saker som ”pyrt” länge har en tendens att komma upp till ytan nu. Energin uppmanar oss dock att gå bort från konflikt för en djupare samverkan.
Det kan också leda till en viss maktkamp i vissa fall. Det finns dock en svårighet i att utnyttja energin och styra den på rätt sätt. En del känner av dessa planetaspekter genom utmaning eller en känsla av hinder, men det finns tillräckligt med kraft för att få saker att hända. Men man kan lära sig att uppskatta friktionen som en nödvändig ingrediens för att lära av dessa erfarenheter och att undvika konflikter med andra är A och O.

Runt den 5/5
Mars Tvillingarna opposition Jupiter Skytten - 23.23 grader
Vi kan känna extra kraft, styrka eller mod, men många kan också ”anamma energin” så att de agerar hänsynslöst och egoistiskt! Det finns två grenar av denna aspekt - en ger önskningar om ”större eller bättre” egendom, mer pengar och/eller makt, och den andra fokuserar på idealistiska mål eller rörelser.
Vi känner förmodligen mer förväntan och törs sannolikt ta en ny chans… Det är lättare att ta itu med nya saker. Visst kan det komma gott ur det men vi bör samtidigt vara noga med att se de långsiktiga effekterna av våra handlingar och inte bara se till stundens ”glädje” eller ”hetta”: Det kan eventuellt ge en benägenhet för de som är mer eller mindre ”adhd” (typ det) att göra ogenomtänkta chanstagningar.
Risken för överdrifter finns för vi ”kan inte sluta”: det kan handla om shopping, festande, våghalsighet eller kanske om satsning av pengar på något spel i tro om att vinna något. Det är svårt att sluta oavsett om man har flyt och vinner eller inte. Så tänk på att med dessa energier nu, är gränserna långt bort, och om man inte medvetet kan dra gränser nu, så kommer ett tillfälle när det märks att tillgångar överskridits eller våghalsigheten går överstyr… Var noga och tänk efter två gånger alltså.

Runt den 6/5
Venus Väduren kvadratur Sanna Noden Kräftan - 19.30 grader
Vi kan bli mer medvetna om vad vi värderar i relationer. Det bidrar till att stödja vår väg till självförståelse, och spelar en stor roll i vår process att transmutera den emotionella kroppen.

Den 6/5
Merkurius går in i Oxen
… vilket ger ett fredligare sinne och mer jordade intressen de närmaste veckorna. Vi tenderar att lägga ner mer noggrannhet och överläggning kring intressen och ”idissla” saker och ting. Vi vill nog också ha mer tydlighet och närvaro i dialoger.

Runt den 7/5
Venus Väduren kvadratur Saturnus Stenbocken - 20.28 grader
Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer, och kan också ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? ? Kanske vi egentligen är rädda för att släppa vår trygghet vilket ju inverkar hämmande på t ex glädje och frihetskänsla? Detta handlar då om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. För vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt på relationsfronten just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.
Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars. Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer, och kan också ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? ? Kanske vi egentligen är rädda för att släppa vår trygghet vilket ju inverkar hämmande på t ex glädje och frihetskänsla? Detta handlar då om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. För vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt på relationsfronten just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.
Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars.

Runt den 8/5
Merkurius Oxen konjunktion Uranus Oxen - 3.25 grad
Denna aspekt kan ge extrema åsikter och ett starkt behov av självständighet och motvilja att kompromissa. Våra sinnen är rastlösa och vi tenderar att känna oss lätt uttråkade och söker stimulerande aktiviteter som bryter av de rutinmässiga uppgifterna.
Det här tyder även på att vi kan förvänta oss det oväntade. Så det är en bra att vara medveten om att irritationsmoment kan kommer upp och försöka lösa eventuella problem. För planer kan störas.
Energin kan yttra sig upproriskt och kaotiskt beroende på hur man låter den komma till uttryck. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Briljanta idéer kan dyka upp tillsammans med ”spacad” fantasi och påhittighet, så anteckna gärna. Det kan vara lätt hänt att ord flyger snabbare än tankar och tankar snabbare än fakta… Allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!

Runt den 8/5
Solen Oxen sextil Neptunus Fiskarna - 18.13 grader
Denna aspekt kan göra oss mer kreativa, inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna. Det kan också fungera som underverk i våra relationer. Nu är vi i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi ser lättare den andras synvinkel, vi går i deras skor och vi kan trösta eller visa att vi verkligen förstår.
En uppmaning att hjälpa andra betyder det här, förlåtelse och välgörenhet.
Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.
Egot drar nytta av en mer andlig outlook, så att vi kan arbeta på att uppnå framgång. Vår väg till framgång kan också hjälpa till med en stark intuition.
Om du ensam kan du möta en känslig eller andlig typ av partner, vilket kan komma från engagemang i föreningsliv eller andra gruppsammanhang. Förhållanden drar nytta av en gemensam vision om framtida fridfullhet tillsammans.

Runt den 8/5
Merkurius Oxen sextil Chiron Väduren -4.26 grader
Ord och litteratur kan ha en konstruktiv effekt nu. Vi kan erfara sådant som hjälper oss komma i kontakt med våra själsliga sår och rädslor. Det kan ske genom kommunikation - ”snacka” med andra - och också genom att ge uttryck för arketypiska energier. Kanske en bra onlinedialog med någon, ett telefonsamtal eller en rådgivningskolumn kan ge just de tankar och den effekt som vi behöver för att sätta saker i perspektiv.

Runt den 9/5
Venus Väduren trigon Jupiter Skytten - 23.05 grader
Nu tenderar vi att vara mer ”snälla och hjärtliga”. Det känns lättare att anpassas till sociala aktiviteter för ”gästfrihet och generositet” flödar lättare.
Så nu kan vi få uppleva några av de bästa "lyckorna", astrologiskt talat. Det betyder inte att allt fungerar magiskt. Det betyder att det finns en öppning, ett fönster med möjlighet för oss att smyga igenom. Det fönstret är öppet mitt i drömmar och förhoppningar men det kan hindra oss från att koncentrera oss tillräckligt länge för att göra det bästa av det. Så var uppmärksam på inbjudningar som hjälper till att maximera det goda och ge dig själv ”puffen” – chansen - att optimera de möjligheter som visar sig.
Runt den 9/5
Venus Väduren kvadratur Pluto Stenbocken - 23.06 grader
En tid för att gå djupare i relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Relationer känns mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.
Vi kan upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås.

Runt den 10/5
Solen Oxen sextil Sanna Noden Kräftan -19.20 grader
Aspekten ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå.

Runt den 11/5
Solen Oxen trigon Saturnus Stenbocken - 20.25 grader
Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till stabiliserande hjälp och ger oss styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.
Detta är en källa till ett konkret och tydligt fokus. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.
Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!

Runt den 13/5
Solen Oxen kvinkuns Jupiter Skytten - 22.43 grader
Det ökar känslor av att vilja ha mer av det goda, och en tendens av varma ”vibbar” i luften… Vi ser saker ur ett mer optimistiskt och brett perspektiv, men det finns också en tendens att överdriva och att också överskatta händelser och andra.  Det finns en viss tendens att vi också ”tror på allt som” det som framförs i debatter, nyheter och media. Det är därför bra att fokusera på de mindre detaljerna och att inte lita på den ”större bilden”. Att försöka se under ytan vad gäller den ”offentliga” bilden, och påståenden som kan ”flöda” osant i den yttre världen är A och O nu för att vi ska kunna landa i oss själva och komma i kontakt med vår intuition!

Runt den 13/5
Solen Oxen trigon Pluto Stenbocken - 23.04 grader
Energin ger det intensiva fokus och den typen av genomskådande som hjälper oss att se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå.
Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. 
Det kombinerade inflytandet av positiva Jupiter- och Pluto-aspekter hjälper oss alltså att lösa personliga eller professionella problem. Det är också möjligt att någon med makt/inflytande medverkar till att förändra vårt liv.

Den 15/5
Venus går in i Oxen
Detta är en sensuell och hudnära placering som handlar om att njuta av livets enkla nöjen. Det hjälper oss att vara centrerade på skapelsens energi och att njuta av det jordiska. Skönhet, attraktion, samarbete och smidighet i relationer lyfts fram.

Runt den 15/5
Merkurius Oxen sextil Neptunus Fiskarna - 18.22 grader
Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Vi har även ökad förmåga att kommunicera extra finkänsligt och inkännande. Vi kan ana mer än vad som sägs… Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.

Runt den 16/5
Merkurius Oxen sextil Sanna Noden Kräftan - 19.03 grader
Denna aspekt kan ge nya idéer gällande vår livsorientering, att söka efter bakgrunden till våra motiv. Att hantera livsutmaningar med hjälp av analys och logiskt tänkande. Aspekten ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå.

Den 16/5
Mars går in i Kräftan
Mars planet är vår ”krigare/kämpe” som föredrar att bana vägen framåt och agera på instinkter snarare än att överväga konsekvenserna av handlingar, men Kräftan är ett vattentecken som handlar om känslomässigt skydd och omsorg. Kanske inte den naturliga passformen för temperamentsfulla och fightande Mars energi. Så när impulsiva Mars rör sig in i Kräftans tecken så dämpas elden och får Mars att sakta ner och röra sig försiktigare. Det kan tyckas att vi alla är dömda att stå stilla när Mars börjar sin tur genom tecknet Kräftan. Men man ska inte låta sig luras, för Mars i Kräftan har fortfarande - och väljer helt enkelt att kämpa med djup känslighet för det som är mest emotionellt kopplat till. Det gör att vi också kan komma i kontakt med en mer subtil och listig kämpe inom oss! Vår styrka tenderar att ”komma inifrån”, även om det finns en energi i detta som gör att många tenderar att hålla ilskan inuti…

Mars transitering genom tecknet ger oss möjlighet att blanda den eldiga planetens initiativ med Kräftans omsorg för bevarande. Mars mjukas upp när den rör sig genom känsliga Kräftan.
Problemet med Mars transit i försiktiga Kräftan är att snarare än att ta ett direkt tillvägagångssätt att gå efter det vi vill ha, kan vi vara mer passiva. Om vi ​​inte känner en känslomässig koppling till något, är det osannolikt att vi vidtar åtgärder. Och många kan vara mer reaktiva och överkänsliga än målmedvetna. Men det betyder inte att vi inte kan få något gjort. Om vi ​​lär oss hur vi arbetar med Mars i Kräftans energi, kan en hel del uppnås. Vi kan t ex fokusera på att lägga energi och tid på att omsorgsfullt bygga saker som är viktiga för vår trygghet och kanske erkänna vår koppling till det förflutna och till familjevärden. Att fokusera på sådant som rör hem, familj, folkligt, internt och det inre passar extra bra denna tid. Mars i Kräftan är bl a utmärkt för hammare och spik så att vi kan börja - eller avsluta - ett hemförbättringsprojekt. Att gå framåt under denna tid bryter inte bort oss från välbekanta mönster, utan kan innefatta dem, detta för att vi känner att vi vill skapa ett mer milt och bekvämt, men bestämt steg in i framtiden.

Vi kan känna ett större behov av att kämpa för en familjemedlems eller en hemlig situation under denna tid. Även om Mars i Kräftan mycket handlar om att lägga energi på att vårda, finns där också en benägenhet att göra allt som krävs för att försvara vad och vem man bryr sig om. Som ett resultat kan vi märka en skyddande instinkt.

Runt den 16/5
Merkurius Oxen trigon Saturnus Stenbocken - 20.17 grader
Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt. Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål.Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.
Runt den 17/5
Merkurius Oxen kvinkuns Jupiter Skytten - 22.18 grader
Det öppnar våra sinnen för olika "stora" idéer och koncept dagarna runt den dagen. Vi kan lättare uppfatta saker i mer ”vidsträckta” banor, vilket i och för sig kan upplevas som ”för mycket” eller överväldigande. Kanske vi pratar mycket, eller är mer produktiva och söker mer information. 
Vi vill veta mer och tenderar att tänja gränserna. Samtidigt kan vissa detaljer missas, så det gäller att vara medveten om det och därför se till att granska detaljerna. Tänka på att vara noggrann

Runt den 18/5
Merkurius Oxen trigon Pluto Stenbocken - 23.01 grader
Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om, gräva i saker (i bästa Pluto-stil). Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 18/5
Venus Oxen konjunktion Uranus Oxen - 3.59 graden
En oförutsägbar energi som förmodligen tänder gnistor av attraktion och stimulerar känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Men attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista.
Det kommer säkert att vara en del oförutsägbart som Uranus utlöser på sitt eget sätt… Konflikter och/eller gnistor är att vänta. Många som faktiskt har det trassligt inom relationer kan känna ett plötsligt behov av att provocera fram reaktioner eller t o m vilja bryta upp… Dock antyder Venus i Oxen att det mer lutar åt att relationer kan stärkas när det efter urladdningarna. 
De som är ensamma, ges större möjligheter att träffa nya och intressanta människor och nya engagemang är möjligt, eller att uppleva en andlig uppkoppling med Universums flöde av kärlek. 

Den 18/5
Fullmånen i Skorpionen - 27.38 grad
Det är nu en tid då många vill veta varför och förstå hur orsaker och verkan hänger ihop för att kunna räkna ut saker och överblicka viktiga situationer - kanske hela livet som sådant. Det är inte konstigt om intensiva, kanske djupt smärtsamma känslor väcks, när fullmånen nu befinner i Skorpionen.
För många kan det kännas angeläget att få rensa ut det gamla som belastar själen (och även kroppen) för att kunna läkas och bli helare. Då Skorpionen är en symbol för ”The Phoenix” (Fågel Fenix), rening, regeneration, förnyelse omvandling – pånyttfödelse – så är det en bra tid till att ta tag i en läkande process. Det som rör kontroll, ekonomiska frågor och liknande kan också bli aktuellt.

Den 21/5
Merkurius går in i Tvillingarna
Det tenderar att betona sådant som mindre resor, kommunikation och lärande, liksom det kan ge rastlöshet. Vi kan bli mer pratsamma, vilja lära och utforska något nytt. Passa på att planera en resa eller titta på en dokumentär om ett ämne du inte vet någonting om. Dags att glömma eventuella åsikter som du ”lånat” från andra människor, från böcker, från TV: n och skapa dina egna istället. Utforska livet med en nybörjarens sinne.

Runt den 21/5
Solen konjunktion Merkurius Tvillingarna - 0.13 grad
Merkurius och Solen är vid 15 grader, d v s mitt i Vågen, och Vågen symboliserar ”att vara i mitten” för att hitta balansen. Så det är ett fint läge att göra det! Ett bra läge att sträva efter att hitta den punkten av prefekt jämvikt, anpassat till sinne, själ och hjärta.
Tips: meditera på Solen och Merkurius tillsammans där i Vågens tecken och ”be dem” om balans sinne, själ och hjärta.

Den 21/5
Solen går in i Tvillingarna
Tvillingsäsongen tenderar att påskynda tiden - en eldstråle med information, tankar och idéer kan vara litet överväldigande men också spännande och upplysande.
Vi är mer öppna för nya upplevelser och återskapar oss genom att försöka ha litet nya ”personas” (roller) – spexar och ”leker”.
Det är nu vi vill undvika allt som är för djupt och föredrar att skumma längs ytan för att bibehålla maximal anpassningsbarhet. Så atmosfären kommer att lättas upp. Vi har 30 dagar på oss att känna oss mer ljusa och sorglösa, vara nyfikna och utforska världen omkring oss.

Runt den 22/5
Neptunus Fiskarna trigon Sanna Noden Kräftan - 18.28 grader( inverkar en längre tid)
Vi kan känna ett ökat behov förstå mer om meningen med livet och vår kallelse – vart vi är på väg i livet och den verkliga innebörden med ”vägen”, både vår privata och den kollektiva. Saker som tidigare tett sig grumlade eller oklara, kan visa sig tydligare och innebörden med det. Neptunus är till hjälp nu om vi vill ha intuitiv vägledning, och om vi önskar förstå tecken och synkroniteter som leder oss och se bakom våra illusioner. 
Meditation är till stor hjälp nu för att komma i kontakt med de osynliga delarna av vårt liv: men många kan också komma i kontakt med kreativa och konstnärliga flöden.
Vi kan också få insikter om vilka andliga och själsliga framsteg som vi gjort, kanske vad som är på väg att upplösas – vi kan se detta i förhållande till dåtid i nutid och vart vi är på väg i processen. Framför allt handlar detta om gamla mönster, barndom och sådant som rör familjen (Kräftan).
Det finns möjlighet för andliga lärare att komma in i vårt liv nu (om vi önskar det och/eller söker efter någon).

Runt den 22/5
Mars Kräftan sextil Uranus Oxen - 4.11 grader
Genom denna energi kan många som är medvetna, välja att se en annan sida, en ny och mer intressant vinkel, kring saker som irriterar, som skapar konkurrens och väcker sårbarhet! Det antyder en mer rolig, excentrisk, spännande energi till det hela som kan förlösa mycket! Upplösning av konflikter bör då innebära trevliga överraskningar och stimulerande möten – som ”svar” – respons! 
Denna stimulerande aspekt mellan Mars och Uranus ger dessutom chans till en spännande romantik och modet att ”göra det första draget”. 
Det kan återuppliva ett oroligt förhållande med passion. 
Å andra sidan är det också en bra tid att bryta sig loss från relationer som känns begränsande för självuttryck, individualitet eller frihet. Detta gäller också för jobb eller andra saker som håller oss tillbaka.
Det är läge att lita på instinkter och impulser (så länge det inte är någon som far illa av det) och inte vara rädd för att ta en risk. 
”Lycka står den modiga bi”.

Runt den 23/5
Merkurius Tvillingarna sextil Chiron Väduren - 5.03 grader
Ord och litteratur kan ha en konstruktiv effekt nu. Vi kan erfara sådant som hjälper oss komma i kontakt med våra själsliga sår och rädslor. Det kan ske genom kommunikation - ”snacka” med andra - och också genom att ge uttryck för arketypiska energier. Kanske en bra onlinedialog med någon, ett telefonsamtal eller en rådgivningskolumn kan ge just de tankar och den effekt som vi behöver för att sätta saker i perspektiv.

Runt den 23/5
Mars Kräftan kvadratur Chiron Väduren - 5.03 grader
Det indikerar att något som är kopplat till gammal ilska och vrede kan läkas. Känslor kan rivas upp och tårar kan behöva strömma för att läka något.

Runt den 26/5
Solen Tvillingarna sextil Chiron Väduren - 5.09 grader
Chiron är nyckeln, inte bara för personligt helande utan för globalt helande. Med hjälp av denna aspekt denna tid, fungerar all slags läkande energi smidigare. Aspekten ger energi och styrka, som hjälper till att bygga eget värde, för våra personliga egenskaper. Den har samtidigt en ödmjuk ton som hjälper oss att ta hand om och vårda oss själva och också att hjälpa andra. Det hjälper till med vår läkning av individualitet och vårt andliga syfte och kan hos många skapa ökad längtan att uttrycka detta genom att vilja rädda ”hela världen”. Det finns också en kreativ kraft i denna aspekt, alla former av kreativt uttryck är läkande. Vi kan anamma energin och ”skina starkt” och att vi har en trygg plats i världen. Det gör att vi kan känna oss kompletta.
Vi kan läka personliga sår, t ex rädsla, genom att göra precis det som vi fruktar. Vi kan finna att den upplevelse som vi mest fruktar inte är verklig.

Runt den 29/5
Merkurius Tvillingarna kvadratur Neptunus Fiskarna - 18.35 grader
Vi vill gärna drömma ”fluffigt”, kanske ”flummigt” och vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert.
Något vara vilseledande eller svårt att greppa i dialoger, vi kan ana det som inte sägs: Det kan skapa ovisshet, kanske vissa förvirrande omständigheter, så lita inte på alla omkring, för alla har inte rena avsikter. Men de som är helt ärliga, har rena avsikter, kan lita på känslan, följa intuitionen. De kan lita på sitt rena hjärta. Det som medvetet sägs och görs för att vilseleda andra, slår på något sätt tillbaka. Sanningen kommer fram – så småningom - oavsett. Chiron är nyckeln, inte bara för personligt helande utan för globalt helande.
Med hjälp av denna aspekt denna tid, fungerar all slags läkande energi smidigare. Aspekten ger energi och styrka, som hjälper till att bygga eget värde, för våra personliga egenskaper. Den har samtidigt en ödmjuk ton som hjälper oss att ta hand om och vårda oss själva och också att hjälpa andra. Det hjälper till med vår läkning av individualitet och vårt andliga syfte och kan hos många skapa ökad längtan att uttrycka detta genom att vilja rädda ”hela världen”. Det finns också en kreativ kraft i denna aspekt, alla former av kreativt uttryck är läkande. Vi kan anamma energin och ”skina starkt” och att vi har en trygg plats i världen. Det gör att vi kan känna oss kompletta.
Vi kan läka personliga sår, t ex rädsla, genom att göra precis det som vi fruktar. Vi kan finna att den upplevelse som vi mest fruktar inte är verklig.

Runt den 30/5
Venus Oxen sextil Sanna Noden Kräftan - 18.20 grader
Energin hjälper oss att kunna känna oss i mer harmoni med våra värderingar och i relationer. Det bidrar till att stödja vår väg till självförståelse, och spelar en stor roll i vår process att transmutera den emotionella kroppen.

Runt den 30/5
Merkurius Tvillingarna kvinkuns Saturnus Stenbocken - 19.47 grader
Den aspekten kan upplevas litet motigt när det gäller intellektuella engagemang eller i dialoger. Det kräver kanske litet extra tid och tålamod för att lösa och komma till rätta med vissa uppgifter fast vi helst kanske vill göra något roligare.

Runt den 30/5
Venus Oxen sextil Neptunus Fiskarna - 18.36 grader
Denna harmoniska aspekt ger ökad en känsla för romantik, medkänsla och intuition i relationer. Nu finns potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. Energin ger en benägenhet för dagdrömmeri och ett behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.
Runt den 30/5
Merkurius Tvillingarna opposition Jupiter Skytten - 20.48 grader
Aspekten tyder på oroligheter när det gäller rörelse, kanske även en del problem med fordon... Det är också en tid då vi planerar och tittar på utökade möjligheter, som resplaner och att köpa biljetter. Ökad kommunikation och överenskommelser är också mer ”på tapeten”. Dessa tenderar att ha större betydelse och det är en ökning med viktiga nyheter av personlig karaktär. Viktiga diskussioner och förhandlingar äger rum. Men var ändå noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid kan bidra till att förhindra missförstånd.

Runt den 31/5
Venus Oxen trigon Saturnus Stenbocken - 19.44 grader
En sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool” energi. Här finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejtar. 
Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. 
Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 
Trygghet är nyckelordet!

Runt den 31/5
Merkurius Tvillingarna kvinkuns Pluto Stenbocken - 22.50 grader
Våra sinnen kan skickas till ”skuggiga platser” och då är det bra om vi inte ”terroriserar” oss med våra tankar, utan istället försöker att få loss litet ”tankeskräp” istället, d v s använda energin till ”att rengöra” sinnet. Man kan ana att detta också manifesteras i dialoger där hemligheter och avslöjanden sannolikt kommer att ske.

Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR:

                                  
På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för Maj månad 2019:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos Maj 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR
______________________________________________


Astrologisk prognos Maj 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Maj 2019  för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Maj 2019  för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Maj 2019  för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för Maj 2019 enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Maj 2019:
SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2019
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:

*****************************************************************************************************
______________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar