Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 1 maj 2019

Nymånen i Oxen den 5/5 2019 – Dags att jordas och vara närvarande


Nymånen infaller den 5/5 2019, kl 00:47 vid 15-16 ' grader i Oxens tecken.

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. hur energier inverkar på var och en beror på flera faktorer. Men vanligtvis berörs de mest som har starka aspekter denna dag, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Nymånen i Oxen

Med Solen och Månen sammanfogade i Oxen präglas denna nymåne av jordens element vilket förstärker vårt fokus och jordning.

Precis när vårens knoppar exploderar i grönska inbjuder den här nymånen oss till naturens ”friluftstempel” under bar himmel. Det första av jordtecknen, Oxen, handlar om att skapa bördig jord för att plantera våra frön i - både bokstavligen och metaforiskt. Under påverkan av Oxens stjärntecken vänder vårt fokus till vår grund, vårt underlag. Nu kan vi sätta våra fötter på fast mark och jobba på vår trygghet där vi är. Vi jordas.

Utifrån en grund kan vi bygga någonting och nymånen i Oxen hjälper oss att vara envisa och ihärdiga. Att inte ge upp så lätt. Vi får också draghjälp till uthållighet.
Nu kan vi så frön som får växa. Ja, vi blir medvetna om att det är rejält virke som vi kan bygga något bestående av. Oxe-nymånen hjälper till att manifestera och upprätthålla våra önskemål och mål i den materiella världen. Det påminner oss om att använda de resurser som vi har, framför allt naturens!

Oxen reglerar kroppen. När vi är helt jordade i vår kropp och medvetna om informationen som kommer in genom våra sinnen har vi hittat ett sätt att komma fram i ett meditativt tillstånd. Vi är närvarande.

Det är särskilt kraftfullt att koncentrera våra intentioner på Oxe-teman som fokuserar på den fysiska kroppen. Sådant som gör att den fysiska kroppen mår bra och som den behöver för att existera: T ex mat, skydd och vatten.

Budskapet från denna oxe-nymåne är att vara närvarande för att kunna uppskatta och njuta av skönheten runt om oss.
Det är en bra tid till att fokusera uppmärksamheten på att vara jordad, registrera känslor i kroppen och ansluta till den inre stillheten. När vi når vår inre stillhet kan vi märka en känsla av sann trygghet. I detta flöde av harmoni och frid känner vi ingen otrygghet. Nu kan vi stärka känslan av vårt eget värde och ha tillit till överflöd.

Nymånens aspekter

OBS: Hur var och en upplever energin från nymåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. Oavsett så visar de på teman som berör det kollektiva! Vi har dock alltid ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”.

Merkurius trigon Jupiter (3°15 ', orb)
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner. Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.

Venus kvadratur Saturnus (3 ° 11 ', orb)
Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer, och kan också ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? Kanske vi egentligen är rädda för att släppa vår trygghet vilket ju inverkar hämmande på t ex glädje och frihetskänsla? Detta handlar då om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. För vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt på relationsfronten just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.
Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars.

Mars opposition Jupiter (0°41' orb)
Vi kan känna extra kraft, styrka eller mod, men många kan också ”anamma energin” så att de agerar hänsynslöst och egoistiskt! Det finns två grenar av denna aspekt - en ger önskningar om ”större eller bättre” egendom, mer pengar och/eller makt, och den andra fokuserar på idealistiska mål eller rörelser.
Vi känner förmodligen mer förväntan och törs sannolikt ta en ny chans… Det är lättare att ta itu med nya saker. Visst kan det komma gott ur det men vi bör samtidigt vara noga med att se de långsiktiga effekterna av våra handlingar och inte bara se till stundens ”glädje” eller ”hetta”: Det kan eventuellt ge en benägenhet för de som är mer eller mindre ”adhd” (typ det) att göra ogenomtänkta chanstagningar.
Risken för överdrifter finns för vi ”kan inte sluta”: det kan handla om shopping, festande, våghalsighet eller kanske om satsning av pengar på något spel i tro om att vinna något. Det är svårt att sluta oavsett om man har flyt och vinner eller inte. Så tänk på att med dessa energier nu, är gränserna långt bort, och om man inte medvetet kan dra gränser nu, så kommer ett tillfälle när det märks att tillgångar överskridits eller våghalsigheten går överstyr… Var noga och tänk efter två gånger alltså.
Denna aspekt ökar också önskan om resor eller äventyr. Det är en bra tid till att börja med något kraftfullt - som en träningsrutin.

Saturnus sextil Neptunus (2 ° 22 ', orb) – långsiktig påverkan - 2019
Saturnus och Neptunus delar en gåva som handlar om att kunna se den större bilden, men de närmar sig den på olika sätt. 
Det går lättare att använda drömmar och fantasier som grund för praktiska aktiviteter. Saturnus är realisten, ibland är pessimisten medan Neptunus drömmaren och idealisten. Saturnus är jordad i vad som kan uppnås medan Neptunus tittar genom linsen och föredrar uttryckligen orealistiska fantasier. 
Vi kan i år lära oss att integrera både realism och fantasi och göra något riktigt vackert. Vi kan lättare justera våra val och inrymma regler eller arbeta med de begränsningar vi stöter på med smidighet och intuition. Med en realistisk inställning, kan vi göra våra drömmar verkliga. Inspiration kan formas till fysiska realiteter.

Saturnus konjunktion Pluto (2 ° 37', orb) långsiktig påverkan - 2019
Djupa tankar och intensiv självreflektion. Ökar självkontroll, ambitioner, uthållighet och kan ge en djup önskan om förändring, omvandling och utveckling.

N Noden opposition Saturnus (0 ° 30 ', orb) långsiktig inverkan – exakt maj-oktober 2019
Det positiva med denna aspekt är att många inriktas på att övervinna utmaningar i sitt liv, att det ökar benägenheten att vara mer konsekventa ansvarsfulla för att nå en konkret framtida livsstil. Visst kan det kanske stundom ge pessimism eller till och med hopplöshet om att övervinna utmaningarna men samtidigt mer målmedvetenhet. Det finns en manande kraft att ta oss över hinder och att korsa tröskeln för att nå de framtida målen. Undvik att falla tillbaka i gamla mönster.

N Noden opposition Pluto (2 ° 07 ', orb) långsiktig påverkan– exakt april 2019
Ger stor och fascinerande energi som leder oss till livets fokus. Energin speglar ett ökat behov av att förändra (karmiska) invanda känslomässiga beteendemönster. Många påbörjar en sådan förändring. Sättet att lösa detta är att identifiera kärnan och våra mest grundläggande behov och sedan göra val som grundar sig på själsliga behov.
Många är därför på G med att lösa ”överhoppade steg”, så det är därför en speciell evolutionär tidpunkt för våra själars omvandling som ”drar igång”, avsedd för tillväxt ur ett evolutionärt perspektiv. Många kommer att bearbeta ”kärnan” till sådant som berör själen och livets väg. Allt detta är kopplat till gamla ”rötter”, som härstammar från tidigare inkarnationer.
Det är nu ett alldeles utmärkt läge att visualisera framtiden, för att sedan kunna lösa upp själsliga gamla ”knutar” som eventuellt kan inverka störande. När det inte finns knutar eller det är ”obundet”, så tillåts alla andra knutar frigöras lättare.  Pluto tenderar att dra upp dolda saker, såväl som att nu avsluta saker och göra plats för en fördjupad riktning. Så det är dags att fokusera energi på det som verkligen betyder något utifrån kärnan – rötterna.
En del kan erfara känslan av ”makt och maktlöshet” och mötet med sin egen skugga, men det är tull hjälp för att övervinna livsutmaningar och hitta en bättre och tryggare livsstil.

ASTROLOGISK PROGNOS FÖR HELA MAJ 2019 HÄR

******************************************************

NORRA NODEN I KRÄFTAN 6/11 2018-5/11 2020 HÄR 

******************************************************

Viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR




********************************************

Nymånen i Oxens tecken i ditt personliga horoskops Hus (”livsområde”):


Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Oxens tecken. Finn ut var denna nymånenergi faller i ditt personliga horoskops Hus. 

Men först > 
För att veta var denna nymåne landar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länkar där du fyller i data HÄR  HÄR  HÄR eller HÄR

Så hur kollar man? 
Där nymånen befinner sig på graden, i detta fall vid 15-16 grader i Oxens tecken. Där på den graden i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!

Nymånen Oxen ger energi till det livsområde (Huset) där den infaller i ditt personliga horoskop, och det handlar om utvecklingspotential…

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop där nymånen faller nu:
De utmaningar som tillhör just det huset som Oxnymånen nu pekar på var/vilket livsområde där du vill fokusera och ”jorda”, där önskar du skapa stabilitet. Du kan även vilja vara mer närvarande i det som Huset belyser i ditt liv, där kan du vilja skapa trygghet och också njutning.

Om denna nymåne i Oxens stjärntecken faller…
… i ditt 1: a hus, 
Det första huset handlar mest om din närmaste omgivning och din fysiska kropp. Nu är det verkligen läge med nya satsningar och ny början i din omedelbara miljö. Det gäller också din personlighet, hur du klär dig och hur människor ser dig!
Nymånen i första huset tyder därför på att du kan känna ett ökat behov av att nå ut över din personliga ”arena” såväl som inom det professionella. 
Det är tid att se över invanda mönster, kanske behöver du vara tydlig gentemot din yttre omgivning (när du möter nya situationer och människor). Det är en bra tid för en ny garderob eller byte av frisyr.
Det här är en positiv tid för nya projekt/mål, särskilt de som förändrar din omedelbara miljö och hur du presenterar dig för andra – du märker att det ökar din potential.
Ett bra ”nymånemål” är att ge mer av dig själv för andras skull, allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 2: a hus: 
Det andra huset motsvarar dina värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina inre resurser för att få det du uppskattar. Det är området (huset/rummet) som handlar om din inkomst och dina tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag, dina inre resurser och också din frihet att göra vad du vill.
Nymånen i Hus två påvisar en perfekt tid för dig att hitta din egen källa som djupt inom i dig, istället för att söka efter den utanför ditt centrum. Gudomligheten i dig är källan till allt överflöd och det är läge att öppna till den och undersöka vad som flödar där.
Samtidigt är det läge att s
e över utgifter och det materiella, se om du behöver lösa upp något som ”binder dig” vid det onödiga materiella. Meditera på tillit inom ekonomiska och materiella frågor.
Gör dig av med ägodelar som egentligen bara belastar dig eller bara ”finns där utan mening” och lita på att livets sanna flöde ger dig vad du behöver istället! Se bortom det materiella och känn efter vad du istället värderar mest och låt den känslan expandera i ditt sinne! Dra det till dig för att göra det verkligt.
Se om du behöver ändra något i din budget, se över eventuella skulder och hur du bäst kan betala tillbaka dem. Nya begynnelser kring pengar eller personliga värderingar är starka vid nymåne. 
Ett bra ”nymånemål” är att ge bort av det som du har för mycket av ditt liv – skänk gåvor, ge till behövande t ex. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 3: e hus: 
Det tredje huset i det personliga horoskopet motsvara syskon, utökad familj, grannar, kommunikation, korta resor, bilar, transport, brev meddelanden, konversation, nyheter, skvaller, signering av kontrakt, även inlärning, instruktioner, privata studier. NU när nymånen aktiverar detta hus, så är det läge att undersöka något/några av dessa teman som du märker är aktuellt/aktuella i ditt liv, med syftet att initiera förändring eller stärka upp något.
Kanske du ska säga det funderar över! Eller tänk HUR du ska säga det på ett mjukt och stämningsfullt, känsligt sätt.
Nymånen i detta hus kan också ge dig möjlighet att ändra dig och söka ny information för att kommunicera eller lära eller skriva. Resor kan vara viktiga och familjemedlemmar kan markeras under denna cykel. Det här är en bra tid att börja en ny kurs eller börja skriva eller kommunicera ny information.  
Med mycket själ och förstående kärlek! Läs något som öppnar till din själ, kanske något poetiskt? Lyssna på djupt själslig musik och ta in den. Det öppnar de andliga kanalerna! Eller skriv dagbok, något vackert ”med själen”. Sätt upp en bra text på väggen/kylskåpet som påminner dig om själ/kärlek! Meditera, för det är nu kan höra de kosmiska budskapen viska till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Rikta in dig på att utveckla din intuition.
Ett bra ”nymånemål” är att vara mån om att inspirera andra med goda och kärleksfulla råd (utan att vara påstridig). Gärna också några visa ord som kan vara till hjälp – gå på intuitionen. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 4: e hus
Det fjärde huset styrs av Månen och Kräftan. Det fjärde huset speglar hem och hemmets aktiviteter och teman, familj, föräldrar, din själs rot/rötter, barndom… släktens historia etc. Detta hus täcker också fastigheter och slutet på saker.
Nymånen i det här huset kan ge ett tillfälle att komma ikapp med tiden och familjen och jobbet i och runt hemmet. Även planer på en flytt/egendomsförsäljning som förändrar på djupet.
Var mån om nära och kära. Visa omsorg och var mån om att vara lyhörd för andra behov. Gör något som känns värdefullt för din själ och för dina närmaste. Låt kärleken flöda. Följ intuitionen.
Gå in i minnen som kommer upp från förr, sänd kärlek till dessa minnen. Du helar då dina ”rötter” och kan därför smidigare och ”lättad” ta itu med dina mål för dig och dina nära och kära!
Ett bra ”nymånemål” är att agera för att skapa en kärleksfull stämning och att hjälpa de nära och kära. Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

…i ditt 5: e hus
Det femte huset styrs av Lejonet och Solen och speglar kreativitet, barn (inte nödvändigtvis egna), att ge ut kärlek, romanser/flirtar, alla former av att ha roligt och njuta av livet och ”nöjesplatser” som parker, teatrar, lekplatser, fritidsrum, stränder, skidorter, etc. 
Nymånen i det 4:e huset är en bra tid att ta semestern som du behöver, och vistas där du känner att du ”kan börja om” (nymånen) och kan ”vara i ditt hjärta”: t ex till en helig plats för att återupprätta din relation med din egen kreativitet och undervisning. 
Det kan också vara tid att ompröva ett eller flera barns inriktning, t ex när det gäller utbildning eller få ett barn i sitt liv.
Följ de kreativa impulserna. Låt fantasin flöda. Var mån om att vara lyhörd i din kontakt med barn (inte nödvändigtvis egna). Visa omsorg och finstämd kärlek. Var i ditt centrum i livets sanna flöde för att expandera hjärtats energi. Följ intuitionen.
Bra ”nymånemål” är att lösa upp eventuella ”egofrågor” och att sända (ge) extra kärlek till ”hjärtefrågor” – det/den som ligger dig varmt om hjärtat. Du kan t ex meditera på det. Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

…i ditt 6: e hus
Det sjätte huset styrs av Jungfrun, Chiron och Merkurius. Här finns arbetsatmosfär, arbetsuppgifter eller rutinsysslor i vardagen, samt kost, hälsa, likaväl som sjukdom och medicinska frågor som medför läkning. Huset reglerar också små djur och husdjur, och anställda eller andra som utför uppgifter år oss. 
Försök starta nya rutiner eller en diet- och träningsplan som ger tid både för fritid och arbete/ frivilliga uppgifter. Var noga med att ge dig själv andrum. Ta hand om dig och hälsan. Nu finns bäst förutsättning för att kropp och själ ska kunna stärkas genom t ex djupmassage, styrketräning, yoga, workout (o d) och jogging. Använd intuitionen för att känna in vad din kropp behöver för typ av kost – näringsmässigt, energimässigt m m. Din dagliga rutin, hemma eller på jobbet kan behöva ses över. Genom städning eller att fokusera på frivilliga uppgifter eller arbetssysslor kan du "släppa loss gamla energier" för att rikta in dig på framtiden med hjälp av de nya.
Ett bra mål är att hitta en daglig och tydlig balans mellan arbetet eller de dagliga göromålen och ”rast”. Känn in vad du och andra behöver och ställ inte för hårda krav även om du är fokuserad på att arbeta. Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 7: e hus
Det sjunde huset styrs av Vågen och Venus. Det är huset för alla slags partnerskap – affärspartners, ”bästisrelationer” eller äktenskapliga likaväl som lagkamrater, konkurrenter, allierade…
Nymånen i detta hus ger en möjlighet att ompröva eller skapa nya sätt att relatera till personliga relationer. Det är tid att rikta in dig på att vara med lyhörd i partnerskap eller i nära vänskap och lösa upp eventuella ”knutar”. Känn efter vad du kan göra för den andra personen. Meditera på det! Energin gör det lättare att nå en energimässig balans mellan dig och den andra – mer egobefriat.
Kanske hittar du nya sätt att knyta an till partners eller kanske rentav kopplas till ett andligt samarbete eller samhällssamarbete?
Ett bra ”nymånemål” är att känna in hur du kan visa mer hänsyn till den andra. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 8: e hus:
Det åttonde astrologiska Huset styrs av Skorpionen och Pluto och är ett Hus som har att göra med mystik och att gå till botten med saker och ting. Det är också kopplat till våra djupa psykologiska bottnar, och där vi behöver ”rensa” det gamla för att omvandla oss på ett djupgående sätt, därför hör det samman med transformativa känslomässiga händelser, eliminering/ borttagning av något (även genom operationer). Det är även kopplat till djup intimitet. Vidare reglerar detta 8:e Hus andras pengar/resurser (ansvar för någons), gemensamt hållna pengar/egendom/resurser (t ex äktenskaps- eller partnerskapsmedel, ekonomiska kontakter med andra etc), investering, skulder och skuldinsamling, försäkringar, arv, skattefrågor ... och besparingar...
Så vad kan tolkningen för just nymånen i Hus 8 bli? Det kan spegla en utmaning att påbörja en ”rensning”, värdera eller börja ”samla” något som rör ekonomiska frågor/resurser kopplad till någon annan (enligt ovan) med det syftet att stärka resurserna i framtiden. Det kan annars vara dags att ta tag i en påbörjad och djupgående förändring på det känslomässiga planet (det kan vara kopplat till ovanstående) eller kring en ny och djupgående andlig riktning. 
Den som verkligen vill rensa bort det gamla känslomässiga trauman eller bearbeta sorg och hitta läkning har nu ett av de bästa tillfällena:
”Bejaka din skugga”: känn den, förstå den, sänd kärlek till den för att tillåta gammalt att sedan släppa: När du gjort det kan du också komma i kontakt med den allomfattande kärleken som finns bakom den – ren och ädel – en kärlek som då tillåts att stråla till dig själv, till allting som lever.
Det finns också en mystik bakom detta – du kan bli djupt berörd när du släppt, förlåtit och märker hur den manifesteras i ditt liv på sällsamma sätt.
Ett bra ”nymånemål” är att sända kärlek den/det som orsakat ”smärtan” eller besvikelsen! Det är kärlekens kraft som är ”givaren” till läkning. Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 9: e hus: 
Det nionde huset styrs av Jupiter och Skytten och reglerar långväga resor, domstolar och lag, exotiska länder och andra kulturer, högre sinne och abstrakta begrepp, religion och filosofi. Också din allmänna åsikt, publicering, kommunikation eller affärshändelser med människor på distans.
Nymånen i Hus 9 kan starta igång något som rör långresor, andra länder/kulturer eller kommunikation på avstånd. Om juridiska frågor kommer upp vid denna tidpunkt kan man fokusera inriktad kraft och energi på dessa. Det här är en bra tid att förbereda och fokusera på det som rör skola, utbildningsärenden eller kurser som du avser ska ge framtida möjligheter. 
Detta är en perfekt tid för att skapa nya mål för andligt arbete eller undervisning, publicering och skrivning, liksom att få din offentliga röst hörd. 
Känn in vad du kan rikta in dig på för utbildning/kurs eller kanske en resa. Eller fundera över din personliga filosofi och var du på sikt vill utveckla något på ”stor nivå”. Det är bästa tiden att börja expandera din djupaste intuition. Gå på din intuition och var lyhörd – med kärlek.
Ett bra ”nymånemål” är att ge ut kunskap – utan att ”pracka på” andra den. Känn efter när du bör ge råd och kunskap, var mån om att hämta den med kärlek ”från det högre” (få den till dig från det mystiska: Gud, Kosmos/Universum eller ljuset – eller vad du nu kallar ”källan”). Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 10: e hus
Det tionde huset styrs av Saturnus och Stenbocken. Det representerar karriär, prestation och långsiktiga mål. Det speglar rykte, ”socialt ego” och social status. Även de som är ”över” d v s fostrare (föräldrar/personer som agerat fostrare), myndigheter, chefer, eller andra viktiga personer. Huset står också för intressen/hobbys som kräver tid och fokus, ansvar, företagsverksamhet, yrke/kall och förbättring av betyg. Detta 10:e Hus reglerar också livsutvecklingen (vad som är det viktiga och långsiktiga målet). Ärenden och popularitet som når allmänhetens uppmärksamhet påverkas också i detta hus. 
Nymånen i det tionde huset kan få dig att tänka på och sätta upp nya mål för en ny typ av arbete eller karriär och/eller att planera en arbetsförändring. Se över långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter och vad du behöver fokusera på och var du kan behöva tagga ner på dina självkrav och prestationsbehovet. Känn efter var du behöver ”mjuka upp” detta, kanske genom att ta på dig mindre uppgifter? Känn efter vad dina egna behov är i förhållande till de yttre kraven och finn en balans.
Lös upp något som du känner ”binder upp dig och din tid. Detta är en bra tid till att istället meditera på dina drömmars mål för att ge dem chans att manifesteras.
Ett bra ”nymånemål” är att hitta en anpassad balans mellan självändamål och behjärtansvärda ändamål – t ex något som är välgörande både för dig och andra. Var ett föredöme, vilket just nu är det bästa att sträva efter med nymånen i detta hus! Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Var i tillit!

… i ditt 11: e hus
Det elfte huset speglar vänner och medarbetare, grupper som du tillhör och deras aktiviteter, samhällsprojekt, klubbar och organisationer. Även förhoppningar och önskningar för framtiden. Detta är huset av saker som händer utanför ”din kontroll”, det kan vara en betoning på sociala band, gruppaktiviteter och vänskap. Affärsintäkter och tillgångar. Folk du söker som kan hjälpa dig.
Det är dags att drömma stort och öppna upp för nya mål och sätt att göra dessa visioner verkliga. Ta dig tid för att titta på eller sätta upp nya mål för livsstilbyte. 
Tips: Gå med i nya grupper och få nya vänner med hjälp av nymånens energi! 
Var mån om att följa intuitionen i dina mål. Var lyhörd i din kontakt med vänner, grupper, kontaktnät. Meditera på att ”smälta” in i det kollektiva med kärlek. Eller se dina världsförbättrande drömmar i meditation, då ger du dem energi så att de kan expandera och manifesteras i framtiden.
Ett bra mål är att göra en humanitär insats eller göra något för välgörenhet. 
Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 12: e hus
Det tolfte huset reglerar stora djur, sorg, lidande, avskildhet, kvarhållande, subversion, det förflutna och igår, sekretess, sorger och den intuitiva kopplingen till undermedvetet sinne.
Nymånen i det tolfte huset är en bra tid att sätta upp nya mål och förnya dig själv. Denna placering kan ge kontakt med institutioner som skolor och sjukhus eller något annat som rör avskildhet från den vanliga ”yttervärldspulsen” kanske som är mer diffust eller ”hemligt” - under ytan. 
Ensamhet, personliga begränsningar kan bli aktuellt och kanske ökar behovet av att ställa nya mål för att ta tid att meditera eller ha tid ensam.
Finn svar i ”det inre”, t ex genom meditation. Om du känner inspiration följ med i dess flöde - skaparkraften. Låt fantasi flöda. Expandera ditt intuitiva sinne, du är mer mottaglig nu. Meditera, för det är nu de kosmiska budskapen viskar till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Du kan komma i kontakt med mystik, andra dimensioner och den allomfattande kärleken. Rikta in dig på att utveckla din intuition. Andlig utövning gynnas. Känn in ”hela skapelsen” med kärlek. Flyt i ”The Ocean of Being”
Ett bra ”nymånemål” är att överlämna dig till livets flöde och att känna den allomfattande – oegoistiska - kärleken och göra handlingar utifrån den.
Allt du ger ut kommer åter. Tillit lyfter själen!

Se beskrivningar för nymånens inverkan i alla stjärntecken HÄR och HÄR 

Var faller nymånen i ditt personliga horoskop? Hur använder du den här energin?


********************************************
DEL 2
Tips för den som medvetet vill använda Oxens nymåneenergi

 

 
”Den väntande själen”/Edith Södergran 
passar Oxnymånen

”Jag är allena bland träden vid sjön, 
jag lever i vänskap med strandens gamla granar 
och i hemligt samförstånd med alla unga rönnar. 
Allena ligger jag och väntar, 
ingen människa har jag sett gå förbi. 
Stora blommor blicka ned på mig från höga stjälkar, 
bittra slingerväxter krypa i min famn, 
jag har ett enda namn för allt, och det är kärlek."

Nedan följer flera exempel på hur man kan arbeta med nymånens energi. Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan börja med att rensa energierna i utrymmet där du ska göra ritualer med vit salviarökelse. Det hjälper till att förbereda en ny början och rensa bort gammal, stillastående energi. Tänk dig samtidigt att vitt gudomligt ljus fyller utrymmet. Gå runt i utrymmet, in i hörnen, bakom dörrar och runt möbler och öppna sedan ett fönster eller en dörr en stund så att ny luft kan komma in och ”hämta ut” det gamla.

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånetecknet.
(Förslag på olika sätt och vägar finns längre ner – du kan välja ut vad som känns bäst om du är intresserad av att arbeta med nymånens energi men du kan också låta dig inspireras).

Om du är nöjd med allt, är det mest en energiladdning som hjälper dig som ”drivkraft”. 

Ett heligt utrymme/altare för nymåneritualer

Du kan skapa en ”helig” plats där du alltid utför dina ritualer. Där kan du ha ett altare där du fokuserar på det andliga arbetet. Där kan du ha ljus, blommor, örter, kristaller/stenar och ord eller bilder som du har samlat och som betyder något för din andliga utveckling.
Det kan också vara hittade fjädrar, saker som du har skapat eller andra talismaner. Detta hjälper till med att ge en mer speciell, helig energi till ritualen.

Vid nymånetid
 är det bra att rensa-städa platsen och altaret om du gjort ett sådant, och att dekorera utifrån känslor och vad du är intresserad av att fokusera på. Nymånen är utmärkt för att bjuda in nya energier och att tänka på de högsta andliga målen och önskningarna. 

Passa gärna på att på flytta sake
r, kanske möblera om, rena med salvia eller andra renande örter eller städa några av utrymmen i ditt hem för att låta en ny ljus och glänsande energi flöda!

Förslag på Oxnymånens altar-rekvisita är: Bild på stjärnkonstellationen Oxen att blicka på ***** Oxtecknet har tal 2, så ha med siffran som en talisman och antal ***** 2 blommor, t ex tusensköna, viveväxter, akleja, fingerborgsblomma, ranunkelväxter som vitsippa och blåsippor ***** 2 stenar/kristaller att hålla i – av samma sort eller olika av dessa: grön aventurin, bärnsten, jade och kyanit ***** Oxens färger är alla nyanser av brunt, beige, svart, gräsgrönt, skogsgrönt ***** Oxens metall är koppar ***** Oxtecknet är förknippat med gudinnor som Io, Afrodite/Venus, ibland gudinnorna Hera/Juno, Ishtar, Isis, Freyja och Frigg – men den viktigaste är vår Moder Jord ***** örter/dofter som stämmer med Oxen; t ex timjan, malva, bockhornsklöver, lakritsrot, lavendel, angelica, salvia, röllika, mattram, maskros, anisisop, järnört, almträdsbark, malva, sileshår/drosera - kanske som doftljus eller eteriska oljor i ett bad ***** Oxens sanna/egentliga härskarplanet anses av många vara vår underbara, trygga och vackra Moder Jord (inte Venus INFO om det HÄR  HÄR HÄR) så att ha med en Moder Jord symbol aktiverar energin optimalt ***** musik i D ***** tarot-kortet ”Översteprästen” är associerat med Oxen ***** element är jorden.

*******************************************************
Bästa tiden att göra
Oxens nymånes intentioner

Du kan göra nymåneritualer mellan den 2-5 Maj 2019. Men den allra effektivaste tiden är att göra dessa så nära den exakta nymånetiden som möjligt, med början ca 1-1 1/2 timme (kanske ett par timmar) innan tiden är exakt. 

Den exakta tiden för nymånen den 5/5 2019 är kl 00:47 (sv tid).
Den första halvtimmen efter nymånen är också bra, men det kan fungera inom de första 24 timmarna efter den. 
Var på det klara med avsikterna innan du påbörjar sina intentioner.


*******************************************************

Maximera kraften i Oxens nymåne
- stärk känslan av trygghet



Du är hel. Du är komplett. Du är en själ bestående av gudomlig energi med en mängd resurser, visdom och frid. Du har allt du behöver. Under din resa på Jorden i liv efter liv… blev kärnan förtäckt, förmörkad av glömska och okunnighetens skugga. Alla kan uppleva glädjen och kärleken genom att återansluta med sitt äkta arv – gudomlighetLysa i mörkret!

Varje stjärntecken är ett gudomligt fingeravtryck av energi, med ett unikt syfte, obegränsade potentialer och möjligheter till tillväxt. Ett av dessa tolv stjärntecken är Oxen.

Så här kan du maximera och stärka Oxens energier inom dig denna nymåne:
Detta är zodiakens stabilaste energi, här finns lugn och trygghet. Gå in i känslan att du, likt oxtecknet har en stark ”rot”. Tänk dig att du likt tjuren Ferdinand kan njuta av det njutningsfyllda i livet och kan ”bara vara”.
Visualisera en ring av doftande blommor som omger dig, skyddar dig. Vet att du är trygg och avslappnad. Andas djupt. Känn hur krafterna från Solen och Månen rinna in i din cirkel och med det samlas Oxens energi i din cirkel, tålmodigt och sensuellt.

För att hålla dig centrerad på Oxens energi, kan du också prova att promenera, meditera eller yoga medan du tänker på Ox-teman som: att du har stabilitet, att du kan se livets skönhet, känna sköna dofter och verkligen njuta av det… Känn att du har allt du behöver för att känna dig trygg. Hedra din praktiska sida. Hedra det du äger som du behöver…

Du kan gå ut och låta den här nymånen ge energi till dina böner och avsikter. Använd då en röd sten (granat, karneol, rubin t ex) placerad på chakrat för din rot – första chakrat), vid svankotans område (om chakras HÄR/). Känn dig medveten om din kropp. Lägg märke till hur gravitationen håller och ansluter dig till jorden. Det är som om din kropp är ett gammalt stentempel - fast, konkret, stark, envis, stabil. Helga detta tempel. Tänk dig att en prästinna häller heligt vatten och sprider rosenblad, hela vägen ner från ditt huvud till tårna. Eventuell ångest eller negativitet tvättas bort. Lägg märke till tankar och känslor som lämnar templet – ditt dömande, ditt distraherade sinne, ditt oroade hjärta. Var noga med att hedra dem. Ge varje känsla och tanke ett leende när de försvinner bort. 

Känn att du ÄR vår vackra, underbara och trygga Moder Jord. Fyll dig med henne, känn dig ett med hela denna värld, jordad, stabil och full av vaggande kärlek.

När du är helt jordad i din kropp och medveten om informationen som kommer in genom dina sinnen har du nått ett meditativt tillstånd. Du är närvarande.
Inre stillhet gör dig medveten om din inre värld och ditt inre värde. Din trygghet. Din känsla av överflöd. Din inre harmoni. Det ger dina värderingar perspektiv. 
När du skapar stillhet i dig själv, främjar du fruktbar mark för att plantera dina frön. Passa på att skapa underbara blommor av överflöd, harmoni i relationer, fysisk hälsa och skönhet. Dessa teman kan vara mycket kraftfulla nu.

Visualisera nu vad du önskar. Se det hända i ditt liv. Hur ser det ut, hur smakar, luktar det? Gör detta med en kristall varje dag runt denna nymånes period. Framtiden ligger som ett oskrivet blad och det är du som fyller upp den.

Tips för att förbereda nymåneritualen

Avbryt fokus på alla praktiska frågor och för att ställa in i den inre rösten. Hitta gärna en plats att meditera på ute, eller kanske nära ett fönster. Eller välj ditt speciella område/altare.

För att förbereda din ritual, tänd och placera ljus i en triangelform på ett bord eller på en matta på golvet/marken (i en vattenskål om du är ute). Du kan placera en skål med vatten i mitten av ljusen (eller använd skålen om du är utomhus som är fylld med vatten), tillsammans med kristaller, rent havssalt och papper och penna.

För att hjälpa till att förbereda ”jorden/myllan” för dina ”nymånefrön”: Känn dig lugn och avslappnad, sätt dina händer över ditt hjärta, upprepa följande mantra tre gånger eller skriv ditt eget mantra: "Mitt hjärta är öppet, mitt hjärta är brett, vägled mig till det jag ska besluta mig för. Ta mig framåt, visa mig vägen, låt mig börja om, jag ber." 

Du kan också be gudarna/krafterna om hjälp att ”gå in i” Oxens teckenenergi: be t ex om stabilitet, trygghet, jordning och att du drar till dig det materiella som du behöver, att du har all materiell rikedom som du behöver i balans för att leva och må bra – äta/dricka, njuta, bo...

Förslag på helande meditationer
och reningar för Oxens nymåne:


Först när vi uppnår tystnad börjar vi meditera. När de vardagliga tankarna blir stillade, då kan vi lyssna på själens röst. 
Det är genom själen vi går in i mysterierna, det är genom själen som uppenbarelsen kommer”.”

Stäng dina ögon och, när du andas in och fortsätter att andas, andas då in den finstämda och sällsamma energin från Oxens härskare Moder Jord (som nämnts tidigare med hänvisning till länkar om det) tills hela din kropp känns fylld av Moder Jords mjuka mylla, med all den materiella växtkraft som du behöver för att överleva, njuta, bygga och bo på planeten Moder Jord – vår rot, vår urmoder fylls av livsuppehållande och naturlig Urkraft (shamanens). Känn nu att du är närvarande och kan ta in Moder Jords blomstrande skönhet runt dig. Fokusera din uppmärksamhet på att vara jordad, registrera känslorna i din kropp och var säker i ditt egenvärde.

Föreställ dig att du är ett med Moder Jord och att du känner dig lugn och stark, fylld av urkraft från Moder Jords inre, känn den röda magman fylla ditt nedre rotchakra. Känn hur du tar emot den helande energin från Moder Jord.

Tänk dig att du låter Oxens energi samlas i din ”auracirkel”, känn att det trygga energin omsluter dig och fyller dina chakran med helande energi.

När du upplever dig mer och mer fylld av fridfullhet kan du känna som om du har återvänt till en plats som känns bekant.
                                                            
Du kan även göra Oxens jordande ritual: Sitt på marken på ett ställe där du trivs, upplev och känn att du är i harmoni med hela naturen. Känn kraften från den jordade tjuren (oxen) och från jordgudinnan. Skicka ner din ”jordkabel”, genom fötterna (!), för när du öppnar dina fötters chakra och drar upp de rikliga, bördiga livskrafterna från Moder Jord så stabiliserar hon dig. En del av vår jordemor är rik och bördig, känn jordens kraft fylla upp dig, låt din kropp vara tung och trygg. Öppna dig själv för jordens fertila kraft, för att skapa en känsla av att vara nyfödd i den materiella världen. Kanske är det ett nytt jobb, eller ett nytt hem, kanske önskar du ett barn... Föd dig själv, jordad i den sensuella jorden. Plocka upp en handfull jord eller en sten och känn doft av hennes rikedom. Du kan välja en frukt, smaka på den och känna sötman. Eller lukta på en blomma, kanske en ros. Eller stryk händerna över en päls eller över din eller någon annans mjuka hud. Kanske äta en bit varmt färskt bröd, sedan lägga händerna på din kropp och välsigna den och tacka Moder Jord för allt gott och nyttigt hon ger. Känn att du är en gudinna, likt Moder Jord. Räkna dina rikliga välsignelser i livet; kanske din trädgård, ditt hem, ditt arbete… Dessa är Oxens och Moder Jords gåvor. 

Oxens fysiska områden handlar om styrka eller svaghet i halsen, nacken, sköldkörtel, körtelsystemet och ämnesomsättningen. Det här är en bra nymåne att läka blockeringar kopplade till dessa områden. Notera vad som eventuellt kan blockera dessa områden för att låta Oxens energi flöda igenom.

Läk genom att ställa frågor till dig själv:
Vad är det du strävar efter? Är din andliga väg redo för en översyn? Ta en titt på dig själv; gå hela vägen in under din hud, inuti ditt sinne, inuti ditt hjärta och ställ frågor till dig själv. 
Fråga t ex dig själv:
Vad är det som jag verkligen behöver?”, ”Vad är det mest kärleksfulla jag kan göra för mig själv just nu?”, "Vad vill jag lära mig om mig själv under de närmaste veckorna”, ”Vilka mönster stannar jag fortfarande i?", Hur eller var känner jag mig stabiliserad just nu? Vad kan jag göra för att få mer rotning/jordning i mitt liv? Hur kan jag agera för att skapa mer stabilitet på min utvalda väg? Hur kan jag behålla min inre frid inom den här stabiliseringsperioden? Vem är jag? Varför är jag här? Vad är mina resurser? Var behöver jag be om hjälp? Vilka är mina mål? Är dessa mål i linje med mitt syfte? Om inte, vad behöver jag ändra? Och hur?
Låt dessa frågor hjälpa dig att formulera dina avsikter för den kommande månaden.

Stäng meditationen genom att tänka dig att ljuset samlas i ditt inre i Oxens kroppsområden: d v s: halsen, nacken, sköldkörteln, körtelsystemet och ämnesomsättningen för att sedan stråla runt om dig.
              
Att känna det som finns i din djupaste själ är nu nyckeln till att lösa upp dem för att komma vidare och forma framtidens intentioner! Om du behöver gråta, så gör det. Låt tårar (de vemodiga, glada eller sorgsna) få rena dig från det gamla. Det finns inget mer rensande än den lugnande kraften i en känslomässig frisättning. Det har visat sig att tårar också har överraskande medicinska fördelar. Saltet i tårarna tar med sig negativa energier! De släpper ut toxiner, nämligen de kemikalier som väcker kortisol, stresshormonet. 

Ta in Oxnymånens läkande energi medan du arbetar dig igenom gamla känslor! Läs mer om de hjälpsamma effekterna av att gråta ut HÄRHÄR.

Med de kriser som rapporteras råder runt om i världen, utmanas den breda massan och många känner oro över hur det ska gå för alla och envar... På en personlig nivå är det bra att titta på livsområden där vi upplever smärta eller oro eller sorg för att ha drabbats av något, detta för att mer fullständigt gå in i vår kraft och vårt syfte.

Tänk på att, när livet är svårt, och lågan brinner lågt, att du är här för att tjäna med gudomligt ljus. Minns att du har all hjälp när du använder medvetenhet om vanor och hälsa till potentiell tillväxt med avsikt att gynna alla, och att ditt och alla andras hem är i stjärnorna.

Nymånen är den bästa tiden för att ställa in syftet med vad man vill odla (tänk på det som sådd av frön) under nästa måncykel.

Formuleringen av dina önskemål betyder mer än du kanske tror. Här följer idéer som handlar om att "ställa in", fokusera på intentioner i olika delar av ditt liv denna nymånetid. Låt dig inspireras:

Här följer några bekräftelser för Oxens nymåne som kan vara till hjälp:

<><> Jag är jordad, innehåll och lugn, i jordens armar
<><> Jag värderar mig själv
<><> Jag jordar mig i min verklighet och är trygg i min energi.
<><>Jag väljer att släppa all icke-konstruktiv envishet
<><>Jag är rik på alla sätt!
<><>Jag väljer att släppa alla rädslor för fattigdom som jag medvetet eller undermedvetet under denna livstid eller i en tidigare livstid fick vara med i min existens.
<><>Jag tillåter överflöd att flöda fritt till mig
<><>Jag är välmående och säker i alla aspekter av mitt liv
<><>Jag lockar överflöd med nåd och lätthet
<><>Jag väljer medvetet att ansluta till och vårda den gudomliga gnistan i mig.
<><>Jag hävdar att vad som är mitt är mitt och släpper det som inte är mitt
<><>Jag är värd för glädje, kärlek och tillfredsställelse.
<><>Jag har nog
<><>Jag vet att jag kan släppa. Genom att skära banden som binder mig, blir jag belönad med större lojalitet, kärlek och respekt
<><>Jag använder mina sunda förnuft, tillgångar och ägodelar klokt
<><>Jag bor i en riklig välmående värld, och jag accepterar överflöd och välstånd för mig själv
<><>Jag är en resursfull, välmående person som kan stödja mig själv i en hälsosam och bekväm livsstil
<><>Jag har alla pengar jag behöver för att leva bra och ta hand om mig själv och mina kära

Meditera på Tarot-kortet Översteprästen som är associerat med Oxen 
Kortet finns att se HÄR 

Illustrationen av Översteprästen - The Hierophant kopplad till Oxtecknet, är också känd som, gurun, andliga guiden, shamanen eller påven, prästen och även läkaren. Översteprästen anses som broderkortet till översteprästinnan, och eftersom hon är ett kvinnligt energikort är detta ett manligt energikort. Översteprästen är annorlunda än henne men i den meningen där hon representerar hemligheter och mysterium, representerar han tradition och gamla skolvärden. Översteprästen är ”läraren, rådgivaren och konsulten”. Ordet Översteprästen betyder "den som undervisar heliga saker". Den universella principen här är lärande och högre kunskap, visdom och utbildning. Här handlar det om att följa tradition, institutionens regler, rutin och struktur och föreskrifter. Oxen är ett jordtecken som är traditionellt och strukturerad. Oxen är alltid angelägen om att lära sig, vilket är en viktig betydelse när det gäller kopplingen till Översteprästen.

Vi ser en religiös eller andligt bemyndigad figur - Översteprästen - i ett heligt tempel som har på sig insignier, symboler, för sin funktion, flankerad av kunskaper: Han sitter på en tron ​​mellan två höga pelare - rättvisepelareomgiven av trosbaserade symboler. Översteprästen är ett pelarkort i Tarot. Pelare i Tarot representerar kunskap eller information, och endast några kort i Tarot är kända som pelarkort. Ett pelarkort betyder att information är nyckeln till situationen. Dessa pelare symboliserar lag och frihet, liksom lydnad och olydnad.
Översteprästen har tre klädnader - röd, blå och vit. På huvudet bär han en tredelad krona - tre gyllene kronor – båda representerar de tre världar där han utövar sin kraft, som är himmel, jord och helvete – eller kanske en bättre tolkning är: det medvetna, undermedvetna och supermedvetna. Översteprästen kan öppna och stänga dessa tre dörrar för oss…
I sin vänstra hand håller han det påvliga korset, som har tre kors - ett trippelkors: Visserligen är den vanliga tolkningen att den betecknar hans religiösa status, men bättre tolkning är att den betecknar Livets träd (Zohar INFO), vilket dessutom stämmer bättre med Oxens stjärntecken.
Han har två korsade nycklar vid fötterna. De korsade nycklarna representerar ”himmelrikets nycklar” och representerar balansen mellan de medvetna och undermedvetna sinnena och upplåsningen av mysterier, som han bara kan lära.
Alla dessa representerar hans gudomliga förbindelse och hur han är sambandet mellan ovan och nedan.
Hans vita ärmar betyder att hans händer är rena trots att han verkar i den materiella världen.
För honom knäböjer två initierade (lärjungar) vid fötternaDe två initierade som knäböjer framför honom speglar att hans uppgift är att ge av sin andliga visdom till de som är ”nedanför”, sökare t ex, och initiera dessa så att de kan uppfylla sitt eget livs syfte.
Den här bilden talar om gruppidentitet och en passage för att kunna passera till nästa nivå. Översteprästen utnyttjar den rika kraften i det andliga riket för att manifestera universums kraft och sprider det till mänskligheten i form av andlighet/religion och andliga övningar/steg.
Han höjer sin högra hand med två fingrar som pekar mot himlen och två mot jorden, vilket kan tolkas som en välsignelse, ELLER som ett fredstecken som stämmer bättre med stjärntecknet Oxen… Som välsignelse visas att han bildar en bro mellan himmel och jord. Vi kan se den högra handen som hålls upp symboliskt i välsignelse i nästan alla forntida trossystem och religioner. Så detta kort är inte relaterat till en specifik kyrka eller ett speciellt trossystem. Istället representerar den en auktoritet eller guide på vår andliga väg.

Detta kort indikerar ett behov av att hedra tradition. Det representerar andlig auktoritet och vägledning. Det representerar porten till en högre andlig medvetenhet, praktiserad genom ritual och lärt av betrodda ord och exempel. Översteprästen tar oss vid handen och leder oss till andlig tillväxt. Han är ett verktyg så att säga, att användas som en guide som kan koppla oss till det heliga gudomliga. Han representerar en tillförlitlig väg för att uppnå tillväxt i de fysiska och andliga rikena - vilka båda erhålls enkelt om det finns en vilja att agera på ett traditionellt sätt. Översteprästen delar med sig av sig själv och sin visdom i en institutionell miljö, som symboliserar den oändliga strävan efter kunskap. 
Och om vi passerar alla tester, blir vi initierade av honom.
Översteprästen kan också representera en Oxe i våra liv, eller en som ska komma in i ditt liv. Översteprästen i Tarot anses också som en tid för paus, andrum och för eftertanke.

Översteprästen väljer alltid rätt väg, och är en som väljer integritet och gör saker på ett traditionellt sätt. Det här är det som kan styra oss i osäkerhetstider. Kortets energi är konventionell och etablerad - inte innovativ, banbrytande eller fri på något sätt. 

Översteprästkortet handlar om att hålla fast vid befintliga strukturer och inte skapa nya. Översteprästen efterlyser tradition och sökande av kloka råd. Vi ska ta med våra problem till en expert eller en myndighetsfigur. 
Översteprästen bygger broar men fastställer också gränser. Alla symboler på detta kort representerar makt men de etablerar också gränser mellan de jordiska och andliga planet. Vi kan inte längre nå den andliga världen direkt. 
Vi måste gå igenom The Översteprästen. Översteprästen lär oss ödmjukhet och förtroende. Vi ska lita på vägledning av någon som är klokare och som längre är på vägen istället för att lita på vår egen kunskap och förmåga.

Översteprästens mening, när man tittar på korten från en arketypisk synpunkt, skulle peka på att göra saker konservativt, inom kyrkan eller samhällsreglerna, etc. Det är nivån efter fadernivån. 

Förhöjd status är ofta en traditionell tolkning av detta kort och kan därför också antyda att något tas till nästa nivå, och det på ett traditionellt sätt, till exempel genom ett engagemang eller ett äktenskap.
Översteprästen finns och lever inom oss. Är du redo att acceptera hans vägledning?

Meditera
… på om du behöver överväga att sakta ner dynamiska och upproriska energier inom dig, och att mer respektera traditioner? Det här kan handla om ett trossystem, andlighet, andliga övningar eller någon engagemang inom detta. Den intuitiva bild du får omedelbart är den situationen.
Meditera på att du är stark i dina traditionella rötter, trygg och säker på din andliga initieringsväg.
Meditera på att du har kraft att förhöja din status i din situation. Fråga dig själv vem/vilka som du kan söka råd och hjälp av, kanske från en äldre källa eller inom en traditionell miljö.
Meditera på att du litar på den Högre Makten eller den Gudomliga kraften inom dig. Att du är guidad och trygg.


                      ************************************************************************       
                
Ställ in dina intentioner 


När Solen och Månen inriktas på samma grad i samma tecken (=nymåne) skapas ett kraftfullt fruktsamt ögonblick, som presenterar en stor möjlighet för oss. Vi kan nämligen medvetet använda energin för att skapa nya idéer. De intentioner som görs får långsiktiga konsekvenser. De är väsentliga för att kalla in lektioner, stunder och människor som hjälper dig att komma in i dina avsikter.

Ge dig själv friheten att planera och genomföra en ritual för att hedra ditt inre kosmos, feminin skönhet, naturens årstider, dina systrar och bröder och dina önskningar. Samla gärna vänner och välj medvetet att hedra detta ögonblick i tid och rum.

Ta dig tid att stämma in dig själv och reflektera över vad som känns som de viktigaste teman i ditt liv just nu och vad du skulle vilja fokusera på under nästa månad. Vad känns viktigt för dig och vad vill du för närvarande?
Ta dig tid till att sätta intentioner som känns inspirerande och spännande, känn in i vad du verkligen önskar manifestera och det är områden du kommer att kunna göra framsteg inom under nästa månadscykel.

Avsikter under denna Oxens nymåne som du kan ställa in dig på (förslag):

Här är några tips för att maximera kraften i Oxe-nymånen. Nymånen är den bästa tiden för att ställa upp syftet med vad du vill odla (tänk på det som sådd av frön) under nästa måncykel.

 

** plantera något ätbart

Visst kan vi köpa ekologiskt, men att plantera frön, vattna grödan och vårda den till full skörd är mer tillfredsställande både näringsmässigt, omsorgen som skapar goda vibrationer i kropp och själ och den spirande förnöjsamheten av att se det växa och frodas samt njutningen av att äta skörden. Denna jordande ox-nymåne uppmuntrar oss att "vara bonde" på något sätt. Det kan vi göra i myllan utomhus, eller i ett fönster. Plantera vad som funkar utomhus eller inomhus. Man kan odla mikrogrönsaker eller grodda eller någon kryddväxt.

Att själv låta sin mat växa är också ett tack till Moder Jord, därför att det är ju det vi kom hit till Jorden för! Att äta grödor, odla och leva ett liv inte bara med närhet till naturen utan också i den medan vi vårdar den! Plantering i sin jord är en handling av överflöd, oavsett om våra ansträngningar ger en jätteskörd eller ett fat läckra groddar

** Använd röst och andning

Oxen reglerar halsen och därför kan ox-nymånen hjälpa oss att befria våra röster. Det är dags att göra lite ljud och göra det på ett avsiktligt sätt. Det kan vi t ex göra genom chanting - att upprepa en fras eller mantra med medveten andning: det är både lugnande och energigivande och har visat sig öka immuniteten och minska ångest och depression. Många yoga- och meditationsstudior erbjuder chanting. 
Så; gå in i lotuspositionen och öppna den passagen med några "om namah shivayas". ”Hummande”, nynnande, kan också skapa en meditativ och lugnande vibration som aktiverar kroppen. Kolla in Nada Yoga, med ljudläkning och yoga: toning (HÄR). Specifika toner tros läka och vidarebefordra avsikter.

 ** sjung

Sjung! Till låtar på CD, Youtube, radio osv! Sjung i duschen, i bilen, i skogen! Eller gå till närmaste karaokeställe. När du andas djupt och förbereder dig för att sjunga ut dina favoritsångdelar ger du dina lungor ett träningspass och frigör halsens chakra: det ger nästan samma resultat som chanting. 
Vem bryr sig om du inte kan hålla en melodi - men du kan faktiskt lära dig med lite övning. Dessutom möjliggör ett balanserat halschakra att du tydligt kan uttrycka dina sanningar. 

 ** omfamna ”tristess”

Jordade Oxen reglerar trygghet, så varför inte föra magi till det vardagliga denna nymåne?  Njut av tyg och känslan av tyg, doften av någons hud, en underbar sång, marken du går på. Sätt dig på en sten. Eller under ett träd och var som Tjuren Ferdinand. Bara var. Existera. Det är upp till DIG att hålla livet intressant, att hitta sätt att njuta av livets små saker. Som Ferdinand!
Passa gärna på att på flytta saker, kanske möblera om, rena med salvia eller städa några av utrymmen i hemmet för att känna en ljus, glänsande och ny energi flöda!

Detta är exempel på hur man kan arbeta med denna energi. Nymånar är bra för att plantera frön och låta drömmar manifesteras.

Blå är färg är associerad med halschakrat. Om du vill arbeta med kristaller och ädelstenar för att aktivera eller läka ditt halschakra, prova sodalit, kyanit, månsten, akvamarin, turkos eller safir.

Här är fler idéer om inställning av intentioner i olika delar av ditt liv:

<><>Gör önskemål kopplat till: pengar, komfort, uppskattning, sensuell njutning, materiella ägodelar, lojalitet, fasthet och envishet.
<><>Anslut med moder natur – genom att vandra eller bara sitta ute, spendera tid som förbinder dig med naturen. Plantera en ny växt i din trädgård. Krama träd.
<><> Sakta ner från stress och gör dina rutiner i lugn takt med fridfullhet.
<><> Ta hand om dig på något sätt. Prova någon form av avkoppling, gå på massage, gå på en film eller vad som helst för att skämma bort dig.
<><>Under meditation uppmärksamma rotchakrat. Försök att känna rotschakrats energi, eftersom den förbinder dig med Moder Jord.
<><> Undersök vad det är som ger dig komfort och en större känsla av trygghet.
<><> Tänk på dina vanor: Fungerar de för dina personliga behov för hälsa och lycka?
Hjälper de dig med att produktivt strukturera ditt liv eller är de på någon nivå en begränsning, eftersom de inte låter dig förflyttas med lätthet utanför en trångt definierad komfortzon – ”en inrutad, tråkig tillvaro”? Reflektera över dina rutiner och ritualer.
<><>Där Oxen är i ditt horoskop visas en vilja att investera i dig själv. Där den här nymånen faller är var du bör ta en inventering av vad du har och vad du vill skapa.
<><>Äta extra näringsrik mat.
<><>Lyssna på dina egna kroppsbudskap för att hitta vad som får dig att vara frisk och bekväm.
<><> Utvärdera förhållandet med pengar och ägodelar. Upptäck vad det är som verkligen gör dig nöjd och uppfylld.
<><>Utveckla sensualism.
<><> Hitta stunder att ”bara vara” och njuta.
<><> Lista de saker som gör att du känner dig trygg.
<><> Starta ett sparkonto för en viss lyxvara.
<><>Göra din miljö tryggare, mer sensuell.
<><>Ta upp styrketräning.
<><>Ta röst- eller sånglektioner
<><>Fullständigt omfamna och skydda dina värderingar och värdesaker.
<><>Känna din egen kraft.

(Prova dessa nymåne- och fullmåneritualer för en mer djupgående aktivering.)

Du kan skapa ett manifestationskort av de saker du vill genomföra och skapa:
Skriv ner avsikter om vad du skulle vilja manifestera och skapa, vad du skulle vilja känna och uppleva, vad du vill ringa in och ta emot, och de åtgärder du skulle vilja se själv ta.

Skriv ner dina intentioner, men inte fler än tio stycken, så att du kan se dem igen under månaden som följer. Se till att du skriver dem i första person och med en bekräftande ton. Skriv i nutid som "Jag är …" och "Jag har ..." uttalanden. Eller: "Jag är på väg att manifestera/skapa/ringa in ..."  
Snarare än att bara lista dina intentioner/avsikter, visualisera var och en av dem och känn i kroppen hur det skulle vara att leva i denna verklighet.

När avsikterna är skrivna läs dem högt för dig själv, kanske till och med framför spegeln om det känns bra. Målet är att läsa dem tillräckligt så att du kan "känna" den önskade känslan i din kropp. Behåll dina avsikter så att du kan läsa dem högt dagligen tills fullmånen. Och glöm inte den viktigaste delen: ta hand om ditt önskade resultat. De kommande två veckorna är viktiga för de framsteg du vill ha.
Du kan klippa ut avsikterna för att använda var och en enskilt. Lägg dem då på en speciell tallrik, pappersark eller skål och sätt dem på den plats i ditt hem där du håller en samling heliga saker eller vid ditt altare. Du kan lägga små kristaller runt skålen med avsikter för att ladda upp energin i dina önskningar.

Anslut dagligen till dina intentionerDet är bra att checka in intentionerna varje dag för att påminna dig själv om vad du fokuserar på och vad som är viktigt för dig. Ta dig tid att stänga dina ögon och känna in dig i energin för att din önskan och spendera tid att visualisera och föreställa dig hur det kommer att se ut och känna dig som att du lever och upplever det.

Att ge energi, uppmärksamhet och fokus på dina önskemål varje dag, och att anpassa din energi med dem, hjälper dem att ”komma in i” liv - manifesteras. Du kan också ställa in dig på var och en och fråga din inre vägledning om det finns några åtgärder för dig idag som kan hjälpa din önskan. Denna övning är ett stöd för att manifestera dina önskemål genom att arbeta med din intuition.

*************
Du kan göra en annan ritual, som liknar en avsiktssituationsritual, men det inspirerar dig att ställa in dina intentioner från hjärtats centrerade område, snarare än från ditt sinne eller ego.
Stäng ögonen och andas djupt, försök att inte engagera dig i dina tankar utan låt dem flyta in och ut. 

Du kan också lägga händerna över ditt hjärtcenter och visualisera att flytta energin från ditt sinne till ditt hjärta. Ta dig tid att verkligen känna dig i ditt hjärta. 
Ta penna och papper och börja skriva vilka budskap som nu flyter från ditt hjärta, vilken ny början du vill skapa eller att dina intentioner går framåt för det kommande året. Försök att låta ditt hjärta styra dig snarare än ditt sinne.

*************
Du kan använda tända ljus, med en intention per ljus. Använd sådant som symboler, ord, sigill eller något annat på ljusen som en bekräftelse som hjälp till att så frön med intentioner. Skriv in det i ljuset från toppen till mitten sedan från botten till mitten för att ”dra in den energi” som du vill manifestera i ljuset.

Innan du tänder ljuset, kan du lägga till tre droppar av en essentiell olja som resonerar med stjärntecknet som är gällande eller som stämmer med din känsla eller intention. Var försiktig så du inte får hudirritation, eftersom oljan inte är utspädd. När du tänder ljuset, fokusera på din avsikt och visualisera att den sås i Moder Jord. Du kan slå på trumma eller klangskål eller kanske göra en trumresa, när ljusen brinner ner.

Lågan representerar din energi och din avsikt, var uppmärksam på hur ditt ljus brinner. En svag eller liten flamma kan innebära att du måste omvärdera din avsikt eller lägga ner extra ansträngning för att det ska kunna uppstå. En tydlig stark flamma som brinner stadigt föreslår att ljuset skickar din avsikt ut i universum för att hjälpa dig att locka till dig och manifestera dina intentioner.

Om ljuset börjar ryka kraftigt blir den lägre vibrerande energin renad och släppt, men kontinuerlig svart rök indikerar att några hinder finns och behöver tas bort. Ett ljus som ”fräser” eller ”poppar” kan indikera att dina förfäder erbjuder dig att hjälpa dig.

Ett ljus som brinner ner snabbt innebär att din intention manifesteras snart och en som brinner långsamt föreslår att det kan ta ett tag och att du måste lägga ner mer ansträngning för att manifestera din avsikt.

Följ alltid din intuition när du läser ljusets energi.

~~ Du kan skriva ner dina avsikter på ett 7-dagars ljus och tända det varje dag fram till fullmånen.
~~ Bestäm också nu vad du ska göra sen, när dina mål har uppfyllts
~~ Bevara också vad du redan har
~~ Tacka för det gamla som du upplevt/förvärvat

*************

När du är klar med din ritual ta då en nypa salt och strö i en skål med vatten. Med fingret sprider du runt saltet och anger din avsikt eller vilken ny början du vill skapa. Du kan sammanfatta vad du skrev, eller du kan komma med en enkel mening som -"Jag vill skapa rörelse framåt med/inom/mot (säg det du skrivit)”.eller ”Jag vill öppna utrymme i mitt liv för (säg det du skrivit)” – eller din egen mening.
Saltet fungerar som en renare och representerar symboliskt ungefär: ”lycka till”. När saltet är omrört genom vattnet, ”smörj” litet över ditt tredje ögas område. Detta hjälper till att "försegla" din önskan. Avsluta din ritual genom att tacka och välsigna Universum.

För att helt stänga efter ritualen släcker du ut ljusen men lämnar vattnet, dina anteckningar och kristallen i mitten av ljusen. 

Lämna nu över till nymånen för att debiteras. 

När du är klar kan du kasta bort vattnet eller använda det i duschen över ditt hår. Ha dina anteckningar förvarade tills dina avsikter blir tillverkade.

~Du kan göra små handlingar varje dag som signalerar för dig själv att du är engagerad i dina mål.


4 kommentarer:

  1. Tusen TACK! Det bästa jag läst på år och dag. Ska göra nymåneritual med inspiration av dig. Ha en underbar och magisk helg!

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar. Vad bra att du inspirerats av texten! Önskar dig det bästa!
    Mvh Mona

    SvaraRadera
  3. Hur intressant var inte detta!
    Nya planer för mig idag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter bra! Tack för kommentar! :-)

      Radera