Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 1 mars 2020

Astrologisk prognos för Mars 2020

I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) I det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktivaI det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Allmänt kollektiv/världslig prognos Mars 2020


2020-cykeln”Jupiter Saturn Pluto Transformation”, eller ”The Great Transformation” (”den stora omvandlingen”) eller The Great Change innebär att de Jupiter, Saturnus och Pluto - kommer i konjunktion i tecknet Stenbocken med start Mars månad. Läs om det HÄR 

Saturnus ”zodiakens allfader och fostrare” – mer än 2-åriga ”regenttid” i Stenbocken börjar tonas av i Mars 2020, då den börjar titta in till Vattumanen - läs om det HÄR.

~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Fiskarnas säsong från 19/02 till den 21/3. Fiskarna är det tolfte astrologiska tecknet i Zodiaken, det sista tecknet på vintern och de astrologiska säsongerna. Eftersom det är det sista tecknet på vintern, förkroppsligar det all energi från alla tecken som har varit före. Det finns en känsla av slut och övergång. Fiskarna är utrymmet mellan livet och efterlivet.

Fiskarnas energi sveper in oss med mer undermedvetna och andliga och mystiska vibrationer - ofta förvirrande, dimmigt, och oklart... Å andra sidan kan fiskarnas flytande natur göra det möjligt för oss att flyta bortom våra gränser så att vi kan skymta livet från högre, olika perspektiv. Vi söker tillfredsställelse i det vi gör, och "går på inspiration" mer än "måsten". Tecknet gynnar det konstnärliga och poetiska. Vi kan lättare komma i kontakt med vårt kreativa flöde. Allmänt så skänker musik, meditation och drömmar mer djup intuitiv kunskap till det medvetna sinnet denna tid.

Fiskarnas präglar mänsklighetens ständiga sökande efter sanningen gömd bakom vad som uppfattas av fem sinnen. Det kan kännas ett större behov av att söka mening i det vi gör, vi kanske reflekterar mer över livet och vad man kan göra på planeten som kan göra skillnad. Det kan vara att man vill göra mer för andra i sin närmiljö eller rentav delta i något hjälparbete som gynnar många. Genom att göra det förbinder man sig med den kosmiska visdomen.
De som är andligt mottagliga och som utövar t ex meditation kan hamna uppe i det blå mer än vanligt, och bör inte glömma bort att hålla sig jordade! De drömmande "fiskvibbarna" kan göra att även den mest härdade cynikern kan fundera över det övernaturliga. 

Den 4/3 går gudinnan Venus över till Oxen där hon kommer att stanna till den 4/4 (då hon går in i Tvillingarna). När Venus har sin tid i Oxen kan vi känna mer sensualitet och längta efter att göra det som känns trivsamt, lugnt och njutningsfullt. Det är det jordade och vardagliga vi vill njuta av: gå på skogspromenader, njuta av blomster och kanske massage. Under denna tid tar vi lättare in den skönhet som omger oss och vi känner oss mer kärleksfulla på det ”frodiga” kramande sättet. Men visst kan Venus vara lite ägande i Oxen så vi kanske önskar kontroll över den vi är kär i eller attraheras av…
Även om Venus är känd för sin förening med kärlek, är planeten också kopplad till vårt behov av pengar - och medan Venus är i detta praktiska, sparsamma Oxetecknet, kanske vi ägnar extra uppmärksamhet åt ekonomin, eller fundera vad vi vill bevara och låta bli mer värdefullt, eller vad vi vill skaffa oss som är av stort värde.

Jungfrufullmåne sker den 9/3 på 19.37 grader kl. 18:48:35 (sv tid) och just denna fullmånetid kan vi påminnas om och känna tungsinne när vi ser det “slit” och det jobb som vi måste göra för olika ändamål i livet, vilket kan upplevas som tidsödande. Men denna fullmånes uppgift är att hjälpa oss att förnimma vår eventuella misströstan och bearbeta den. Detta för att istället se och “värdera” vår (och andras) idoghet och flitighet, för att det också är något som ger resultat! Den tid vi lägger ner på att vara noggranna, detaljerade, praktiska och hålla oss “rena” (andligt, själsligt, fysiskt), lönar sig faktiskt. 


~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤~~~¤

Den 17 Februari började Merkurius gå retrograd på 12 grader i Fiskarna och börjar denna Mars månad med att gå retro från Fiskarna in i Vattumannen den 4/3 och står i det tecknet på 28-29 grader innan går direkt den 9/3 och återvänder till Fiskarna den 16/3. Den stannar där till 11/4: Om Merkurius retrograd HÄRDen går direkt den 10 Mars vid 28.13 grader Vattumannen. 

Tiden med Merkurius i Vattumannen  (4/3-16/3) uppmuntrar vårt tänkande och att komma ihåg att regler är till för att brytas. Vi är redo att tänka utanför boxen eller se utanför ramarna. Vi kan fånga in ett stänk av individualitet, även excentricitet, till våra idéer. Vi har lättare för att ingå i en grupps intellektuella puls, inte minst online. Vi är hungriga efter kunskap och öppna för nya och ursprungliga idéer. Vi har större energi i tankeverksamhet och det gör att våra kommunikations- och tankemönster kan vara mer spontana. Det här är en tid när uppfinningsrikt tänkande ligger i topp. Vi tenderar att vara mer nyfikna på vetenskap och teknik eller vill utforska mer avancerade kunskapsområden. Många insikter kommer plötsligt den här tiden. Dock kan vi räkna med både spännande dialoger och mer argumenterande.

Tiden med Merkurius i Fiskarna (från 1/3 - 3/3 och sedan från 17/3 och månaden ut)  kan göra att våra drömmar har en tendens till att vara livligare, våra tankar rörligare och mer fantasifulla och våra instinkter är särskilt starka. Vi kan lättare röra oss i de illusionsrika föreställningarna, där vi kan skapa med vår egen magi, allt från kreativa saker, till skira drömvärldar och idealism. 
Tiden med Merkurius retrograd i vattenelementet Fiskarna ger djup inblick och budskap från det intuitiva riket. Det är den perfekta tiden för att ha vår drömtidskrift bredvid sängen. Drömvärlden är dessutom redo att ge oss budskap. Skriv upp drömmarna direkt vid uppvaknandet! 

Medan Merkurius befinner sig i tecknet Fiskarna, är våra sinnen mer öppna och vi kan hitta lösningar inom något område, som vi aldrig ens har övervägt tidigare. Våra tankar har längre räckvidd!
Tänk på de otroliga djupet i havet eller de oändliga rymden - det här är denna tid med Merkurius i vattentecknet Fiskarna. Så medan Merkurius rör sig genom detta tecken, utvidgas våra sinnen till samma nivå av vidsträckthet. Vi kan se saker vi inte kunde se förut och förstå saker vi inte kunde förstå förut.vissa tankar vi har under denna tid är bortom ord. Vår förmåga att kommunicera blir dock mer luddig här, och några av de saker som sker i våra sinnen är kanske för stora att hitta ord för. Det är här vår intuition kommer in.
Fiskarna är det mest intuitiva tecknet på zodiaken, och påminner oss om att vara noga med de "känslor" vi har i våra sinnen. Vi vet saker på sätt som vi inte kan förklara, eftersom vårt undermedvetande utlöses mer än vanligt medan Merkurius är i Fiskarna.
Naturligtvis finns det också några nackdelar med Merkurius i Fiskarna. Missförstånd i kommunikation är möjlig, och vi kan ha problem med att hålla oss på rätt spår. Vi kan glömma kritiska detaljer, dyka upp sent för möten eller säga saker som inte riktigt är vettiga. Det beror på att vi kan var mer benägna att tala från hjärtat och känslan, inte våra hjärnor. Det är inte så lätt, alla gånger att hitta orden som matchar…
Så… var också beredd på en del förvirring, felkommunikation, kaos, minnesproblem, undrande över oklarheter. Då är det bra att prata med de äldre eller mer erfarna och prata om känslor, undringar andlighet eller till och med spendera mer tid på att inte prata och bara meditera.
Det är då som intuitionen är den bästa guiden.
Skriv ner dina idéer och notera drömmar för att tolka deras betydelse. Det är även en bra tid att lyssna på musik, skriva dikter eller skapa konst, då det är mycket terapeutisk nu.
Det är inte den bästa tiden att fatta några avgörande beslut eftersom fiskenergi kan vara litet oklar och grumlig, så det finns risk att ”luras av sken som bedrar” och vi kanske inte ser saker som de verkligen är. Det är emellertid en bra tid att prata om saker med nära och kära som behöver lösas eftersom det är den tid då vi känner mest medkänsla för andra och våra gränser inte är hårda och motsträviga – MEN se ändå upp för människor som missbrukar den gränslösheten!
Det är en tid då det inte är så stor idé att försöka räkna ut, förstå allt och så vidare, det är inte så stor idé att försöka kontrollera allt. Att med tillit lämna över till Universum ibland är helt okej…

Vädurens säsong

Efter att ha ”simmat” i Fiskarnas hav hoppar Solen med förnyad kraft över till Vädurens säsong den 20-21/3 (beroende på var man är i världen) till 19/4! Det gör det möjligt för oss att släppa loss de känslor som rörde sig under ytan i under Fisksäsongen.

Slutet av Fiskarna representerar zodiakens Omega-område och Väduren Alpha. Början och slutet (Alpha-Omega) handlar om initiering och slutförande, början och slut. Det är en tid att välja nya alternativ och släppa de gamla, en viktig valpunkt helt enkelt.

Så denna axel är därför också extremt viktig i astrologi eftersom det innebär en kraftfull ny energi. Det är just nu, som vi verkligen kan verka för att manifestera energi! (Årstider på södra halvklotet är omvända).

Solens inhopp till Väduren sammanfaller med vårdagjämningen vårens första dag på norra halvklotet - och det astrologiska nyåret! Ljus och mörker är lika denna dag, och från den tidpunkten växer dagarna och blir allt längre (fram till midsommar).
Det här är tiden precis innan vi möter vårens grönska som slår ut med ny energi efter vinterns dvala, då Jordens lutning är sidledes mot Solen. Dagjämningen markerar början på en ny säsong – denna är vårens. 

Samtidig som Solen går till Väduren går Saturnus in i Vattumannen (för en tre år lång vistelse där), så Solen och Saturnus går i en sextil. Det är en stabil inledning på vårdagjämningen, det bäddar för fokus och styrka! Saturnus hjälper oss nu att strukturera och bemästra Vädurens eldiga energier så att vi kan sätta nya idéer i verket och att de kan bära frukt. Framför allt om vi gör det i gemenskap med andra, för det blir flera ”kockar” som kan komma med bra utvecklande idéer! Dessutom lär vi av varandra.

Forntida astrologer gjorde förutsägelser för ländernas ledare vid vårdagjämningen varje år. Aspekter nu indikerar stor utvecklingspotential mellan ledare och för världen detta år. I våra personliga liv gäller det samma.

Faktiskt så är Mars årets mest geomagnetiskt aktiva månad! Diagram som visar det HÄR. Tiden runt vårdagjämning (och vid höstdagjämning) varje år innebär mer energi i Jordens magnetfält! Det öppnas nämligen enorma sprickor i Jordens magnetfält så att solvinden ”väller in ” och skapar kraftiga rymdväder - "himlen exploderar av norrsken” (INFO). Detta kallas " B sub z tipped south." (INFO). Den som är känslig för energier och därmed även rymdväder märker av detta!

Vårens dagjämning är traditionellt en tid för att fira fertilitet och naturen förnyelse av livskraften som gick i vila under vintern.
När Väduren tar tag i styret, återställs stjärnhjulet (zodiaken runt oss) och energin börjar på nytt - precis i vårtid! Under tusentals år har vårens dagjämning Vädurssäsongen sammanfallit på samma dag, vilket innebär en fruktbar tid för att plantera frön. En återuppståndelse efter de långa, mörka vintermånaderna. Vårkänslor spirar och skapar passion. Alla knoppar slår ut och livskraften spirar inför allt nytt som väntar. Ny början!
Vädurens energi hjälper oss att ta ett modigt steg framåt och markera vår individualitet. Vi tenderar alla att ha starkare åsikter än vanligt, och kanske ett behov av att vara ”nummer ett” till 19/4.
Under solpassagen genom Väduren har vi en tendens att känna en känsla av förnyelse. Vi tar mer initiativ och är ivriga på nya upplevelser och har mer energi för att ta tag i nya uppgifter.
Vi kan förvänta oss intensiva konkurrensvibbar och våryra under denna period.

Nymånen infaller den 24/3 2020 Kl. 10:30:06 vid 4-5 grader i Vädurens tecken, nära vårdagsjämningen och är dessutom en Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee) då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. INFO. Väduren är zodiakens första tecken och handlar därför bl a om alltings början. Vädurens energi ger passion och modet att konkurrera, kreativitet och att kunna ”slåss” för våra drömmar. Att välja sina strider och slåss med hjärtat är A och O!

Mars lämnar Stenbocken och går till Vattumannen den 30/3 – 13/5: Vattumannen är tecknet som styr kollektiv. Mars vid 0 grader här är mycket kraftfull, och Vattumannen förknippas ofta med revolutioner, det är tecknet som står för frihet och att man inte vill känna sig instängd eller hindrad.
Den här energin ger också en mer sällskaplig, föränderlig och oförutsägbar energi. Det är en bra tid att använda denna energi för att ställa nya framtida mål och agera för att förändra, framför allt tillsammans med likasinnade själar: Det är också en tid att då man kan vara medveten om att oförutsägbara händelser dyka upp (så det är läge att inte planera för mycket!). Vi kanske märker att vi blir lite mer splittrade mellan en sak och en annan. Det är ganska ”högspänd” frekvens.
Denna energi är utmärkt för att hitta det inom oss som gör oss individuella och unika och att fokusera på dessa egenskaper. Vi kan få "aha" -stunder och få energiuppfyllning med denna placering.

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

DATUM PLANETASPEKTER MARS 2020
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning


Runt den 3/3
Venus Vädur kvadratur Saturnus Stenbocken 28.26 grader
Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer, och kan också ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? ? Kanske vi egentligen är rädda för att släppa vår trygghet vilket ju inverkar hämmande på t ex glädje och frihetskänsla? Detta handlar då om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. För vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt på relationsfronten just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.
Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars.

Runt den 4/3
Merkurius Vattumannen sextil Venus Väduren 29.44 grader
Nu ökar benägenheten för balans i kommunikationer och större behov av frid men också sällskaplighet. Det går lättare att uttrycka charmiga ord, vara taktfull, och att vara diplomatisk. Vi läser om och tar lättare in det vackra i omvärlden. Passa också på att viska söta ord i rätt öron. Det här är även en fin aspekt för sociala kontakter, harmoni och kreativa projekt. 

Runt den 8/3
Solen konjunktion Neptunus Fiskarna 18.24 grader
Denna konjunktion ger intuition, fantasi, och drömmande tendenser. Aspekten främjar empati och många vill göra något för någon annan (”självuppoffring”). Kanske den praktiska sidan nu får ge vika för inspiration och kreativa saker, meditation, en liten ”flykt” från vardagen, att bara vara och följa flödet. Vi kan behöva titta inåt i stillhet för att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor. Vi kan också behöva komma till klarhet med sådant som känns förvirrande eller oklart. Det är väl inte så mycket prioritet på ordning och struktur denna nymåne. Var extra uppmärksam på drömmar och deras betydelse/budskap.
Energin bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.

Runt den 8/3
Venus konjunktion Uranus Oxen 4.01 grader
En oförutsägbar energi som förmodligen tänder gnistor av attraktion och stimulerar känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Men attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.
Det kommer säkert att vara en del oförutsägbart som Uranus utlöser på sitt eget sätt… Många som faktiskt har det trassligt inom relationer kan känna ett plötsligt behov av att provocera fram reaktioner eller t o m vilja bryta upp… Dock antyder Venus i Oxen att det mer lutar åt att relationer kan komma i en lugnare fas om det kommer till en laddad situation som leder till urladdningar. Det viktiga är att vara medveten om att om det är oroligt kan man behöva se på vad man gemensamt kan stärka och bevara (Venus i Oxen) även om något kan blossa upp (Uranus).
De som är ensamma, ges större möjligheter att träffa nya och intressanta människor och nya engagemang är möjligt, eller att uppleva en andlig uppkoppling med Universums flöde av kärlek. 

Runt den 9/3
Venus Oxen sextil Sanna Noden Kräftan 5.16 grader
Energin hjälper oss att kunna känna oss i mer harmoni med våra värderingar och i relationer. Det bidrar till att stödja vår väg till självförståelse, och spelar en stor roll i vår process att transmutera den emotionella kroppen. 

Runt den 11/3
Solen Fiskarna sextil Jupiter Stenbocken 21.24 grader
Det skapar ett lättare flöde som genererar glädje och ökar viljan att uppleva mer personlig frihet samt påvisar att vi kan upptäcka nya möjligheter. Det ökar känslor av att vara ”nöjd” och skapar varma och generösa ”vibbar” i luften… Och vi vill nog ge oss ut och få upplevelser som kan berika oss. 
Det hjälper oss med förhöjd urskillning och positiva resultat av att vi kan se nya sidor och få en ny vinkel. Det kan för många även innebära oväntade fördelar inom arbete, resor, eller utbildning.

Runt den 13/3
Sanna Noden Kräftan kvadratur Chiron Väduren 4.42 grader
Chirons benämns som "The Wounded Healer".  Kosmos ger just nu ”nyckeln” till att komma vidare på den läkande livsvägen, genom att ”se bakåt” i förhållande till framtiden”. Det handlar om vår karmiska väg - var vi kommer ifrån och den riktning vi går. Eller "Karmiska lektioner". Det kan yttra sig i upplevelser som ”pekar” på ”det gamla” i förhållande till ”det som istället kan utvecklas”. Det kan kännas smärtsamt att se och förstå vad som hindrar utvecklingen framåt men samtidigt är det ett ”vägval”: Antingen väljer man att stanna kvar i det gamla, eller att ”rensa ut” det som inte fyller någon funktion i framtiden.
Så den här tiden är en möjlighet för de som strävar efter att läka sig själv att kunna hitta energin som hjälper till att acceptera hela sig själv på livets ”utvecklingsväg”, samt att acceptera andra som de är, på deras väg mot helheten. 
Det finns nu även en möjlighet tona in och se nya vägar om man vill utvecklas för att kunna hjälpa andra på deras livsväg. Att påbörja en utveckling för att kunna bli en guide åt andra (om man inte redan är det).  
Vi ges alla möjligheten till "högre självuppfyllelse", och det utgår från den ”nivå” man initialt är på denna tid. Om denna konstellation aspekterar någon planet/punkt i det personliga horoskopet är detta en mycket viktig tid! Det kan innebära att man initialt upplever situationer som påminner om barndomen och de mönster man bär med sig, i förhållande till nuet: Det kan väcka längtan att ”komma ur det” för att få ett bättre självförtroende som behövs för att komma vidare på sin livsväg.
Ja detta är en tid då många har en stor möjlighet att återhämta sig och man kan då också se att de gamla erfarenheterna som varit smärtsamma har medverkat till karaktärens utveckling.
En gåva…

Runt den 14/3
Mars Stenbocken sextil Neptunus Fiskarna 18.37 grader
Denna harmoniska aspekt ger fantasi, kreativitet, idealism och inspiration till att sätta igång något nytt, kanske inte av det mer praktiska slaget, snarare fantasifulla. Vi känner mer tillit och en harmonisk energi som tenderar att ”lösa upp” eventuella konflikttendenser: Det är en bra tid att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå, framför allt om man önskar tona ner ev. aggressioner för att kunna möta livet med större fridfullhet.
Utöver det har denna aspekt en tendens att öka de sensuella önskningarna vilket är idealiskt för romantik. Vi kanske också känner mer för att röra på oss till musik ”i dansens anda”! Vi är mer känsliga för andras behov och vill också vara till hjälp. Vi kan också känna oss manade att använda denna andliga energi för att försvara de ”svaga” eller de som utsatts för något lidande, eller slåss för en rättvis sak. En stark känsla av det som är rätt och sant kommer att vägleda handlingarna.

Runt den 14/3
Solen Fiskarna sextil Pluto Stenbocken 24.34 grader
Det ger det intensiva fokus och den typen av genomskådande som kan se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå. Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. 
Det innebär att en kraftfull energi verkar ”bakom kulisserna” för att hjälpa oss att ta stegen till en högre nivå. En stark önskan att reformera något i vårt liv kan sammanfalla med möjligheter att göra just det. 

Runt den 19/3
Uranus Oxen sextil Sanna Noden Kräftan 4.32 grader
Vi kan reflektera över vägen framåt, utifrån det förflutna med en känsla av att ”något nytt” är på gång. Många söker efter nya, originella och individuella sätt att hantera livsutmaningar. Det är dags att våga gå in på dom okända vägarna och se vad som väntar där. Vi har möjlighet att använda det förflutna som en språngbräda på den framtida vägen. Vem kan förutsäga allt spännande som finns på vägen mot framtiden?
Runt den 19/3
Solen Fiskarna sextil Saturnus Stenbocken 29.50 grader
Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.
Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.
Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!

Runt den 20/3
Mars konjunktion Jupiter Stenbocken 22.49 grader
Vi kan känna en ökad vilja och en önskan att nå längre än normalt vilket ökar vår handlingskraft och motivation. Det kan ge någon irritation eller uppmanar till att "berätta sanningen" vilket kan vara lite upprörande.
Det är lätt att gå till överdrifter nu, på flera sätt, för det är svårare att veta när vi ska sakta ner, sluta eller helt enkelt stanna … Det finns en tendens att man vill hinna med mycket dessa dagar, så stress är också en möjlighet. Men det är läge att tänka till, det är bra att titta på detaljerna en extra gång innan man sätter fart mot något… Just nu kan många känna sig mer äventyrslystna, kanske våghalsiga eller har större lust att röra på sig, se sig om och kolla ”omgivningarna”. Andra känner för fysiskt utlopp, och toppidrottare lär ha en bra tid nu. Andra kan ha en överdriven önskan om ära, makt och rikedom.
Kör lugnt i trafiken nu!

Runt den 21/3
Merkurius Fiskarna trigon Sanna Noden Kräftan 4.13 grader
Denna aspekt kan ge nya idéer gällande vår livsorientering, att söka efter bakgrunden till våra motiv. Att hantera livsutmaningar med hjälp av analys och logiskt tänkande. Aspekten ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå.

Runt den 22/3
Merkurius Fiskarna sextil Uranus Oxen 4.40 grader
Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.
Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.
De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.

Runt den 22/3
Venus Oxen sextil Neptunus Fiskarna 18.57 grader
Denna harmoniska aspekt ger ökad en känsla för romantik, medkänsla och intuition i relationer. Nu finns potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. Energin ger en benägenhet för dagdrömmeri och ett behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god.                                    
Runt den 23/3
Mars konjunktion Pluto Stenbocken 24.43 grader
Vi kan förvänta oss att en stark transformation kan ske inom oss när Mars möter Pluto, planeten som representerar förändring, omvandling av liv/död/återfödelse. Vi kan vara mer motiverade att komma till botten i saker och ting när detta äger rum. Man kan se efter i sitt eget horoskop och till huset där detta sker: Då kan man se var några djupa förändringar är möjliga tillsammans med där man är mer motiverad att arbeta hårdare och sätta mål.
Väl riktad styrka kan hjälpa oss att flytta ett berg eller makt att tränga igenom gamla barriärer. Vi kan också se ”gammal obearbetat rädsla i ansiktet” som har chans att frigöras eller slutligen övervinna en fråga som har bromsat oss. Styrkan, kraften eller koncentrationen att drivas framåt, eller vidta djärva och avgörande åtgärder kan komma. 

Runt den 23/3
Solen Väduren kvadratur Sanna Noden Kräftan 3.47 grader
De som är öppna kan uppfatta en ”bråttom”- känsla som handlar om ”vägval” eller att balansera mellan att ”köra sin grej” eller kasta sig in i konkurrenssaker för att ”vinna” vilket står i ”spänning” kring ansvar som rör familj och grundtrygghet. Det kan också röra ”gamla saker” inom familj/hem som kommer till en liten ”strid” om då och nu och framtid. Det bidrar till att vi försöker hitta en balans mellan vår egen väg och våra ansvar och omsorg om de närstående.

Runt den 25/3
Solen konjunktion Chiron Väduren 5.22 grader
Det är meningsfullt att när Chiron (”The Wounded Healer”) nu möter Solen på himlavalvet, för vi har ännu en möjlighet att läka något. Det kan börja med en sårbar känsla som ”ledstjärna”, som påvisar vad som behöver omsorg. Så om man stannar i den känslan, och inte försöker bedöva det med droger/mediciner, positiva tankar eller andra undkommande mekanismer, tillåts Chiron nu att göra sitt jobb: Det är att läka något som har att göra med självförtroende, självkänsla eller den inre kraften. Man kan börja med att notera dessa känslor och också försöka se var och på vilket sätt man brukar försöka att undvika dessa. I stället stannar man kvar i dessa tankar och känslor man annars brukar undvika på något av ovanstående sätt. Man låter dem först växa och erkänner dem och sedan börjar man att släppa dem/frigöra dem genom att säga ”jag släpper känslor av underlägsenhet, dåligt självförtroende (eller vad det är) med kärlek” och sedan ersätter dem med känslor/tankar som t ex: ”jag har rätt att finnas till, och jag kan stråla som en sol”. Då låter man Chiron-medicinen göra sin verkan.

Runt den 28/3
Venus Oxen trigon Jupiter Stenbocken 23.54 grader
Denna harmoniska aspekt är ”vänlig och hjärtlig” så nu tenderar vi att vara mer ”snälla och hjärtliga”. Det känns lättare att anpassas till sociala aktiviteter för ”gästfrihet och generositet” flödar lättare. 
Aspekten expanderar också energin inom alla slags relationer och partnerskap och skapar längtan efter romantik. Attraktion kan märkas litet ”överallt” luften. Hos många ökar behovet efter någon slags balans i relationer, sannolikt genom en lagom kompromiss.
Så, utifrån den sedvanliga tolkningen av denna aspekt, så kan vi nu få uppleva några av de bästa "lyckorna".
Det betyder inte att allt fungerar magiskt. Det betyder att det finns en öppning, ett fönster med möjlighet för oss att smyga igenom. Det fönstret är öppet mitt i drömmar och förhoppningar men det kan hindra oss från att koncentrera oss tillräckligt länge för att göra det bästa av det. Så var uppmärksam på inbjudningar som hjälper till att maximera det goda och ge dig själv ”puffen” – chansen - att optimera de möjligheter som visar sig.

Runt den 28/3
Venus Oxen trigon Pluto Stenbocken 24.48 grader
Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”. Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!
Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.

Runt den 31/3
Mars konjunktion Saturnus Vattumannen 0.40 grader
Det antyder att önskemål växer sig starkare även om det är svårt att nå snabb framgång. Många upplever känslor av förseningar eller hinder i väntan på det bästa, som kan skapa frustration och känslor av blockering… Trots det så fungerar inblandningen av den åtstramande Saturnus som en påminnelse om att vi måste hålla oss jordade och undvika emotionella ytterligheter! Lärdomen (Saturnus) är också att på ett konstruktivt sätt använda kraft/energi och/eller ilska (Mars) och inte skapa meningslösa konflikter.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för Mars månad 2020:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos Mars 2020 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR
______________________________________________


Astrologisk prognos Mars 2020 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Mars 2020 för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Mars  2020 för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Mars 2020 för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för Mars 2020 enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Mars 2020:
SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2020
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar