Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 28 juli 2020

Vattumannens tidsålder: har den börjat och vad innebär den?


Vattumannens tidsålder (Age of Aquarius) är inte bara något som man började sjunga om på 1960-talet, se originalet från musikalen Hairs scen HÄR ,(från skivan HÄR  samt andra, senare versioner HÄR HÄR)

Även om de flesta kommer ihåg termen "Age of Aquarius" (Vattumannens tidsålder) från Hair, vet inte alla exakt vad det betyder. 

Vad är en tidsålder? Jo astrologer hävdar att vår planet och livet på den, går igenom cykler eller tidsåldrar, några korta och några långa. Det finns tolv tidsåldrar (astrologiska åldrar) som motsvarar de tolv stjärntecknen i västerländska astrologin. Dessa åldrar är baserade på Jordens processionsrotation, vilket är en gradvis förskjutning i riktningen av Jordens rotationsaxel där Jorden har en ”svängande” rörelse framkallad av tyngdkraften.  De vanligaste uppskattade tiderna för en tidsålders längd är 2 000, 2 155 eller 2,160 år. (Mer om olika sätt att beräkna detta nedan).  

Astrologiska åldrar är tidsperioder som ger parallella stora förändringar i utvecklingen av Jordens invånare, särskilt när det gäller kultur, samhälle och politik. För varje tidsålder har mänskligheten fått nya insikter. Före Vattumannens tidsålder är Fiskarnas tidsålder då Jorden rör sig i retrograd rörelse. 

Frågan är när är vi i Vattumannens tidsålder? 

Det finns inget definitivt svar. Det beror på vem man frågar. Datumet för slutet av Fiskarnas tidsålder och starten för Vattumannens tidsålder är mycket omtvistad.
Olika tolkningar ger olika svar på när och vad det kan innebära för mänskligheten.

Men utifrån astrologiska termer och beräkningar så är vi på väg in i Vattumannens tidsålder (Age of Aquarius) eller är redan i denna tidsålder.

Vattumannens tidsålder är ofta förknippat med "New Age" och Vattumannen reglerar sådant som är otraditionellt, icke-likformat, upproriskt, ifrågasättande, tekniskt och vetenskapligt. Vattumannen reglerar också elektricitet, energi, högre frekvens, det unika, det speciella, uppfinningar, datorer, flygplan, flyg, demokrati, rättvisa, humanism - och astrologi… Det som skett under de senaste århundradena anses av många astrologer indikera närheten till Vattumannens tidsålder.  

Vattumannens tidsålder är i alla fall uppvaknandets tid!
Med det är inte något som är ”enkelt”.
                                                                                                         
¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨

Astrologiska beräkningar för tidsåldrarna är väldigt olika

Uppkomsten av en ålder är svår för astrologer att exakt identifiera. Beroende på beräkningsmetod är Vattumannens tidsålder antingen den nuvarande eller en kommande astrologisk ålder. Vattumannens tidsålder är dock inte en del av astronomin.

Att göra matematik på allt detta är ganska komplicerat och man kan rolla förbi detta stycke till nästa om man så vill.

Men den som vill veta mer om de olika sätten att beräkna Vattumannens tidsålder fortsätter läsa nedan:
En del resonerar som så att Vattumannens tidsålder börjar när dagjämningspunkten (som tillhör månaden Mars) flyttar från stjärnbilden Fiskarna och in i konstellationen Vattumannen. Man hävdar att varje astrologisk ålder motsvarar ungefär den tid det tar för vårdagjämningen att röra sig genom ett av de tolv konstellationerna i zodiaken. I genomsnitt tar det drygt 2100 år (2160) för vårt solsystem att resa genom vart och ett av dessa tolv stjärntecken eller konstellationer (ett ”stort år” är lika med 25920-års presessionstid/12 stjärntecken = 2160 år). OM.

Många astrologer anser att vi redan har nått denna punkt, Vattumannens tidsålder, i historien och att denna tidsålder ska pågå i ca två tusen år och att Fiskarnas tidsålder markerar åren 1-2000 e.Kr. Denna tid sammanfaller med Kristi tid och kristendomen. Fiskarna anses vara det sista tecknet på zodiaken, ett slags kompendium av alla tecken som kom före det, från Väduren till Vattumannen. 

De flesta skulle vilja att åldrarna passar in i 2000-årspaketet som skulle sätta oss i början av Vattumannens tidsålder. Astronomiska beräkningar säger emellertid att detta inte stämmer, och att Vattumannens tidsålder tekniskt inte börjar förrän cirka 2600 e.Kr. Citat: The International Astronomical Union officially located the beginning of the Aquarian Age around 2600. But more probably this will happen between 2062 and 2680.” (LÄNK )

Även om många anser att Fiskarnas tidsålder ålder börjar vid år 0 och Vattumannens tidsålder började år 2000, så är ​​de flesta astronomer eniga om att Fiskarnas tidsålder börjar år 498 e.Kr., vilket indikerar inträde i Vattumannen 2658 e.Kr.

Många astrologer säger att problemet är hur modern västerländsk tropisk astrologi fungerar och resonerar så här: Ekliptiken, eller zodiakens linje, passerar genom tolv (eller tretton) astrologiska konstellationer, men inte i lika stor skala, och det är inte heller tydligt var en konstellation slutar och en annan startar.

Vid någon tid för över 2000 år sedan fattades det beslutet att dela upp ekliptikan i 12 lika tecken om 30° vardera, med användning av den norra vårdagjämningen som utgångspunkt. De tolv astrologiska tecknen fick sitt namn efter konstellationerna som grovt sammanhöll dem. Sedan dess har jämvikten rört sig, fram till nu är tecknen i genomsnitt en konstellation bort från den de uppkallades efter. Det är denna mycketrörliga, jämviktspression, som bestämmer de stora åldrarna.

Dagjämningen tar ungefär 25 000 år att röra sig runt hela himlen, och under den tiden ges vi tolv tidsåldrar, enligt den konstellation Solen befinner sig vid vårdagsjämning. Men exakt samma problem som nämns ovan uppstår nu. Det finns för närvarande tretton, inte tolv, konstellationer längs ekliptikan, och de är inte fördelade lika. Dessutom varierar vinkeln mellan ekliptikan och himmelsekvatorn under de långa perioderna, och stjärnorna själva rör sig runt. Konstellationsgränserna fastställs av International Astronomical Union (IAU), men kan ändras.

En del menar att det kanske finns en mer tillförlitlig mätpinne: skärningspunkten mellan ekliptikan och den galaktiska ekvatorn och den lika uppdelningen av ekliptikan i tolv delar, från den punkten. Detta återspeglar hur tecknen bestäms av dagjämningen, som är skärningspunkten mellan ekliptikan och himmelsekvatorn (projektionen av jordens ekvator på himmelssfären - kallas himmelsekvatorn), och är inte några ”nyckfulla” rörelser under längre tid. Genom att använda denna metod och hålla sig till det nuvarande namnsystemet anser en del att Vattumannens tidsålder började ungefär den 7/5 1998. 

Det finns beräkningar med hjälp av Starry Night Pro 5.0.1 (Mac-version) som påvisar att den galaktiska åldern för Fiskarna började i Maj 149 f. Kr., Vädurens tidsålder i Maj 2314 f. Kr., Oxens 4496 fv., Tvillingarnas 6689 f. Kr., Kräftans 8867 f. Kr och Lejonets 11015 f. Kr. Nästa stenbocksålder börjar den 25 December 4124. Man kan då hävda att Vattumannens tidsålder inte börjar förrän jämviktspunkten är i själva konstellationen Vattumannen och om vi använder nuvarande IAU-gränser, sker detta inte förrän år 2597, eftersom konstellationen Fiskarna är ganska stor. (OM ). Rörelsen mellan åldrar är långsam och gradvis, och vissa menar att vi befinner oss i en övergångsperiod.

Det finns många olika åsikter om när övergången har skett eller ska ske, en del är baserat på beräkningar (enligt texten ovan), men det finns andra som ser det från en annan vinkel, t ex ”som andliga budskap” som t ex Víctor Manuel Gómez Rodríguez (Samael Aun Weor). Den 4/2 1962 skedde en solförmörkelse i Mexico City mellan 14:00 och 15:00, (troligen Central Standard Time). ”Vattumannens tidsålder var över oss”, meddelade han och förklarade att han var den nya tidens officiella budbärare. Han menade att det var den dogmatiska kristendomsåldern som kämpade mot den ateistiska materialismen utifrån att (citat) ”om vi ​​observerar Fiskarnas tecken ser vi två fiskar, dualitet, kampen mellan två motsatta ideologier: spiritualism och materialism i total strid, kyrkan och staten i krig, vetenskap och religion i konflikt. Fisken som lever under vattnet och som bärs av strömmarna är instinktiv och brutal, liksom folket i Fiskarnas tidsålder.” (Om HÄR HÄR )

Men det finns andra som menar att den totala förmörkelsen av Solen som inträffade i augusti 1999 var betydande, eftersom det hjälpte till att göra världen redo att lanseras till Vattumannens tidsålder. Den förmörkelsen inträffade i stjärnbilden Lejonet, ett tecken på det vi kallar ”polariteten” för Vattumannen. Detta beror på att Lejonet finns i motsatt ände av spektrumet från Vattumannen, exakt 6 månader bort. 
Man hävdar att förmörkelsen i Augusti 1999 var särskilt kraftfull och kunde kontrastera, klargöra och lyfta fram klassiska Vattumannaegenskaper. Inte alla förmörkelser skapas lika. Vissa är kraftfullare än andra och den ansågs vara mycket intensiv. På ett sätt ansågs den vara modern till alla solförmörkelser. Eftersom denna förmörkelse också föll på en nymåne, menar man att den pekade den på slutet på ett sätt att leva och en ny början på denna nya era.

Men, cyklerna i himlen förändras, Jorden förändras på motsvarande sätt. Och vi med det! Så oavsett så är det uppenbart att vi befinner oss i en intensiv energifylld tid och att nog alla känner det.
(Mer om de olika beräkningarna vad gäller starten på Vattumannens tidsålder: HÄR HÄR  HÄR HÄR HÄR  HÄR  HÄR  HÄR 

´`´~~¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨~~`´`


Fiskarnas vs Vattumannens tidsålder


Tidsåldrar representeras av en framträdande gestalt (andlig ledare) och Fiskarnas tidsålder har Jesus, men alla andra åldrar har sin gestalt. De flesta namn är fortfarande bekanta, till exempel Osiris, Attis, Krishna, Mercurius, Hercules, Perseus, Rama, Buddha, Mithras och Zarathustra. De var mycket avancerade själar och förkunnade sitt budskap till mänskligheten för att säkerställa en ny tid och främja människans andliga utveckling.

Alla dessa andliga ledare sägs ha levt, och varje ny andlig ledare blev en del av en liknande myt varje gång. Även historien om Jesus sägs ha anpassats för att passa myten.

Symbolen för Fiskarnas stjärntecken (och Fiskarnas tidsålder) är två fiskar som simmar i motsatta riktningar bundna samman av en tråd (ett band).

Fiskarnas stjärntecken är känt för universell kärlek, medkänsla, självuppoffring, service till andra, altruism, kreativitet, intuition och andlighet. Fiskarna representerar medvetenhet om själen och inte bara fysiska kroppen. Fiskarnas tidsålder representerar mänsklighetens längtan efter andlig koppling och helhet och den universella längtan efter att överskrida materiella bördor och ombesörjanden. ”Du kan inte ta med dig alla de "materiella sakerna" dit du går…”.

Fiskarnas tidsålder representerar sökandet efter något mer, att överlämna sig till en högre makt, att offra och tjäna och ta del av något transcendent, genom hängivenhet, tro och idealism.

Fisksymbolism var vanligt i forntida civilisationer och är fortfarande framträdande i många religioner idag. Den hinduiska gudinnan Kali är känd som den "fiskögda" och den stora modern Kuan Yin visas ofta i form av en fisk.

Enligt gamla texter såg Jesus sig som en som samlade ”människofiskare” (Om ) och var känd för att tala symboliskt om fiskar och fisken blev också tidigt en kristen symbol. Symbolen användes tidigt som en hemlig symbol för kristnas tro.

Vattumannen är ett mycket socialt tecken och lägger tonvikt på gruppaktiviteter och samhälle, och det temat finns även genom internet och utblicken på det globala samhället genom både det och televisionen. Det tillhör Vattumannens tidsålder. Till Fiskarnas tidsålder hör illusion och att ”gå in i något” (uppslukas) som t ex skådespel, andlighet och konst.

I Fiskarnas tidsålder ”lever” universums sanning inom alla, men man kan inte alltid riktigt säga varför man vet det. När Fiskarnas tidsålders skimrande dimma börjar skilja sig, börjar universums kunskaper som Vattumannen står för att komma. Symboliskt säger Fiskarnas tecken "Jag tror" och symboliskt säger Vattumannens tecken "bevisa det för mig vetenskapligt."

I Fiskarnas stjärntecken finns ett starkt behov av avskildhet, ensamtid och djup andlighet och bl a kristendomen sätter värde på retreat, kloster, tempel eller andliga pilgrimsfärdar. Det gör man även inom buddism och hinduism som andra exempel. 

Fiskarna är också det tecken som är mest mottagligt för energier, känslor och stämningar (s k "psykisk svamp”), vilket Fiskarnas tidsålder öppnade till. Det gav medvetenhet om och känslighet ”för alla andra” och att vilja uppoffra sig för att ”lindra” lidandet – att hjälpa andra för att (egentligen) hjälpa sig själv.
Vattumannen är istället för ett mottagligt tecken, det mest ”sändande” tecknet: Det är ett elektriskt ledande tecken och det verkliga ”energitecknet” till skillnad mot Fiskarna. I Vattumannens tidsålder öppnas till energiöverföringar både från Kosmos och mellan människor – och det är en uppgift för alla att lära sig att hantera, för att skapa energibalans – inte minst i chakrasystemet!

Fiskarnas stjärntecken reglerar faktiskt fötterna och tyngdpunkten på tvätt av fötter som en kristen ritual som anger "rening av anden" kopplar till Fiskarnas symbolik. Även i Indien ”vördar” man sin gurus fötter. För övrigt, så ses symboliskt att Fiskarna ”bär” andra av omtänksamhet och att de inom tecknet födda också ofta har ömma fötter p g a det. 

Enligt det som finns skrivet så talade Jesus om sin roll som tjänare för sin flock, vilket också är mycket av fiskidén – att ödmjukt tjäna och uppoffra sig för andra, att ge de behövande stöd.

Fiskarna är ett vattenelementtecken och Jesus döptes i en flod, och vi har också barndopet vilket tillhör Fiskarnas tecken och tidsålder. Under förkristen tid var t ex de heliga brunnarna på de brittiska öarna platser där gudarna och gudinnorna skulle vara närvarande. Till Indiens heliga huvudflod Ganges beger sig miljoner människor för att tvätta bort sina synder och det gör man även i Yamuna som ett annat exempel. Dopet symboliserar bl a upplösningen av det personliga egot i floden för ”tro”, en ritual som fortsätter.

Fiskarnas tidsålder banade vägen för empati, oskuldsfullhet, universell kärlek, drömmar, romantik, hängivenhet och förlåtelse. Den etablerade tron på en högre kraft och sökandet efter att kopplas till något större än jaget. Uppfattningen av gott och ont, himmel och helvete och synd och uppoffring bl a inom kristendomen utformade andlighetens betydelse på ett helt nytt sätt.

Men kampen för upplösningen av egot och högre ideal är inte det enda som Fiskarnas tidsålder representerar. I sökandet efter transcendens finns också sökandet efter ”flykt”. Det som manifesterades i Fiskarnas tidsålder i sin mörkare form ledde till förlust av känslan av verklighet, illusion, villfarelser, självdestruktivitet, missbruk (droger, alkohol) eller något annat beroende fokuserat på eskapism. 

Religiös fanatism och intolerans fick i Fiskarnas tidsålders kraft och tanken på skuld och lidande blev ofta synonymer för andlighet. Så även om bl a Jesu läror uttrycker de ”fiskiga” värdena medkänsla och universell kärlek, så har under senaste 2000 åren inte alltid dessa begrepp uttryckts i sin högsta form.  

Till Fiskarnas tidsålder hör manifestation av tecknets negativa sidor som manipulation och döljande av saker (det finns ju ”fula fiskar”) och det handlar mycket om andlighet och religioner eftersom under den tiden formades stora styrande religioner av den tidens ”politiker”. Många värdefulla sanningar har av dessa gömts och dolts, liksom deras manipulativa handlingar. Men i Vattumannens tidsålder kommer det som ”gömts i snö upp i tö”. Det ska ”smältas fram” av Vattumannens elektriska vågor och ”skakas bort”, vilket är omskakande för många.

I Fiskarnas tidsålder har man också helgonförklarat personer vilket har ”trollbundit” massorna till hängivenhet (typiskt för Fiskarnas tecken). För att inte tala om att till den tidsåldern hör vilseledande, hyckleri, utnyttjande, ”skenhelighet” och s k ”falska profeter”.

Fiskarnas tidsålder är idealiseringens tidsålder men också en tidsålder då man skräms med idén om världens slut enligt Uppenbarelseboken. 

Tvivel tillhör också Fiskarnas tecken, och därmed den tidsåldern. Så det har också varit ”sökandets” tid, där tro och tvivel varit den sökandes väg till… upplysning – som ju kommer med Vattumannens tidsålder som ”svar” på sökandet. Ur ett långsiktigt perspektiv kan man säga att ”sökandet” är vägen till ”upplysning”, likaväl som att lidandet” är vägen till ”upplysning”,

Fiskarnas tidsålders andlighet är också ganska mycket ”jag tror, därför vet ​​jag” (men det kommer från någon annan). Vattumannens tidsålders andlighet är mer ”jag vet, därför tror jag” (det kommer från egna upplevelser, erfarenheter och insikter).

I Vattumannens tidsålders ”tror” ingen bara på grund av filosofi eller på grund av att det sägs och påstås av andra. För i Vattumannens tidsålder tror man av erfarenhet i kombination med vetenskap eftersom andlighet då inte är frånkopplad vetenskap. I Vattumannens tidsålder möts dessa två, alltså andlighet och vetenskap.

Joe Dizpenza, t ex, är en av många föregångare till att låta andlighet och vetenskap mötas. (INFO). Man är ”bara i början” av att sammanföra det ”okända, andliga” med det ”kända, vetenskapliga” - alltså Vattumannens tema.

I Vattumannens tecken framträder en man med två krukor med vatten som klokt kombinerar vattnet efter eget behov och med visdom. Under Vattumannens tidsålder antar människan syntesen av alla religioner eller olika former av spiritualitet.

Man kan säga att budskapet som tillhör Vattumannens tidsålder är kunskap: "Jag vet." Fiskarnas tidsålder tillhör mer "Jag vill veta, befria mig." 
                                                               

Men vi ska inte glömma att det är Fiskarnas tidsålder som öppnat ”stora hjärtan” och ett flöde av kärlek till hela världen, till allt skapat och som kommer att skapas.

Men Vattumannen tar krukan och hämtar av detta flöde och låter det strömma över alla från ovan för att släcka törsten och fyller mänskligheten med den kosmiska sanningen. Alla godhjärtade välsignelser från Fiskarnas tidsålder överförs med det…
Läs mer HÄR.


´`´~~¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨~~`´`

Övergångsperioden från Fiskarnas till Vattumannens tidsålder

Vattumannens tidsålder är en ny början, en ny gryning, det är en ny era av den gyllene energin, av kunskapens ljus. Himlarnas himlar förenas med Jorden. Så vad innebär det? Det är det vi ska upptäcka.

I slutet av varje tidsålder kollapsar gamla maktstrukturer. Deras form kan fortfarande finnas där, men den energi som behövs för att upprätthålla den formen har dragit sig tillbaka för en tid sedan. Samtidigt är den nya tidsåldern på väg in och förutspår sina energier och skuggor. det sker en kollision mellan nya idéer med gamla strukturer. Det är en återkommande ritual i slutet av varje tidsålder.

Framtiden för en ny tid är som en födelseprocess. Innan denna födelse är världen "gravid" av de nya energierna, som presenterar sig starkare och starkare, tills de är starka nog att bryta igenom. Den här födelseprocessen äger rum så att det gamla ger plats för det nya. 
Spåren från den gamla Fiskarnas tidsålder
 finns kvar under ett tag, men energin som fyllt den har börjat dra sig tillbaka. Nu är det mestadels en slags avtagande "form". Detta tillbakadragande av den gamla energin och den ökande styrkan hos den nya är en process som har blivit mer och mer uppenbar. "Fördämningar och diken smulas sönder av vattnet som brutit ut", födelsen blir ett faktum. Men födelsen sker inte omedelbart som att rensa bort allt gammalt, men den snabbt spridande kunskapen om en bredare verklighet ger en stor rensning: Något är sant eller falskt. Ingenting annat finns. Miljoner böcker och världsbilder kan nog hamna "i papperskorgen". Sanningen kan ibland vara hård. Hela vårt perspektiv på samhället kommer att förändras och därigenom samhället.

I världen sker en spirituell utveckling. Fler människor öppnar upp sina tankar för alternativa läror och ifrågasätter religiösa övertygelser och doktriner som överförts från generation till generation. Alla som lever vid denna tidpunkt håller på att uppleva det.

Det finns många olika åsikter och övertygelser och också ändrade uppfattningar om andlighet inom mänskligheten denna tid. Människor utvecklas, förändras och öppnar sina sinnen. Många försöker förstå vad som sker i världen och i sina egna familjer. Många har oförklarliga upplevelser som de inte kan förklara enligt den materiella synen, och inte heller med någon religiös tro. Många lider och söker svar på sina personliga upplevelser och många vänder sig till ”new age” för svar.

Vattumannens tidsålder symboliserar tiden för upptäckt. Det representerar törsten efter förändring och längtan efter en bättre framtid. Det är en tid som styrs av allt mer väckt medvetenhet, mer information och ny energi och man säger att "Ingenting kan förbli dolt." Vi ser det manifesteras. 

Människor vaknar upp. För vissa ger det rädsla och för vissa glädje. Det är också utmaningar. Och vad är utmaningen? Jo: Mänskligheten börjar omfamna sanningen och uppleva sanningen för att så småningom också vara sanningen.

Många söker sig till alternativa terapier som kiropraktor, homeopater, zonterapeuter, massageterapeuter, akupunkturspecialister, energimetoder och alternativa läkare för att behandla hälsotillstånd, eller utbildar sig inom något sådant. Många arbetar med sina tankar. Det finns forskning om att våra tankar är kraftfulla och kan orsaka sjukdom i den fysiska kroppen, och mycket forskning görs för att visa sambandet mellan känslor, meditation och bön om läkning och fysiska problem. Dessa saker tillhör Vattumannens övergångstid – de är välsignelserna. Väl inne i Vattumannens tidsålder finns inte sjukdom.

Det sägs att det är den tid som inte handlar om ”att söka efter Gud, utan att lära sig att själv vara gudomlig – av ljus, kärlek och kraft. Det handlar om att lita på och lära sig att leva i sin ”ljuskraft”.

Indigo- kristall- och regnbågebarn är här för att hjälpa oss att flytta mot Vattumannens tidsålder värden av "kärlek, brödraskap, enighet och integritet." Dessa barn har ökad andlig känslighet och har starkare band till dessa värden.

Enligt Yogi Bhajan (här): så har belastningen av Karma, människans ego och negativitet gått så djupt att de positiva vibrationerna måste skapas för att rädda världen. Vi kan inte leva bra i välmående i den här världen utan balans - vi måste lära oss att hålla balans. Det finns ingen som är mer speciell än andra. Allt skapas av den enda Skaparen och vi är alla en tillfällig vårdare av den situationen. Alla måste lära sig att förändras.

Individualitet spelar inte någon roll i Vattumannens tidsålder. Det är svårt för dem som försöker förbli och leva individuellt förseglade i sina egna kokonger. Vi behöver lära oss att äta en ”högfrekvent diet” och bli lugna och fredliga. Men i övergångstiden kan det skapa motsättningar eftersom många inte lever rent och hänsynsfullt till allt levande skapat – äter och dricker utan att moral alltså. Många genomgår en identitetskris.

Det sägs att de verkliga sanningssökarna är de som är "unga i hjärtat" för de är tillräckligt öppna för att se ljuset i den gryende Vattumannens tidsålder, och kan bryta sig loss från begränsande band från Fiskarnas tidsålder. (Läs mer här). Dom når en känsla av nyfunnen frihet som sveper över hela världen, och eftersom det finns de som står fast i sina mentala egoistiska kedjor; kan upproriskhet och våld bryta ut bland länder som en del av drastiska förändringar som följer på den gryende Vattumannens tidsålder. Kvantumtoppar?

I den gryende Vattumannens tidsålder kan dramatiska förändringarna ske. Det är som om Vattumannens ”blixt” ”klyver” sinnet med reformering, förkastning och innovativa idéer om en idealistisk framtid för hela mänskligheten.

Först måste hindren som består av all negativitet, alla dåliga energier och egoism som uttrycks i världen, liksom illusioner och falskhet på olika sätt ”skakas” bort genom det Vattumannen står för: d v s ”omskakning”: Det väcker upp och medverkar till att mänskligheten kan släppa gamla destruktiva mönster för att förnyelse ska kunna följa. Det är själva brytningstiden mellan Fiskarnas tidsålder och Vattumannens. Uppvaknande kan vara svårt vid motstånd och Vattumannens intensiva elektriska energi, kan vara som ”elchock”. Elektriker vet att motstånd gör att el fungerar kraftigare. Ju mer motstånd som finns, desto mer kraft behövs för elektriciteten att flyta i den gryende Vattumannens tidsålder.

Övergångsperioden från Fiskarnas tidsålder till Vattumannens tidsålder sägs ge allt större oro och omvälvning för planeten. Runt oss kan vi se ”Fiskarnas väggar” av missförstånd, illusion och rädsla som börjar smulas under den högre vikten av högre medvetande som manifesterar sig på denna planet. 

Övergången från Fiskarnas tidsålder till Vattumannens tidsålder skapar oordning, uppror, brott mot regler, skepsis och ”förändring över allt” mentalitet. Den nuvarande tillväxten av progressivt tänkande har skapat en motström av konservatism, diskriminering och religiös fanatism, och besattheten av teknologiska framsteg har också medfört negativa konsekvenser för den värld vi lever i.

Så Vattumannenens tidsålder orsakar stor oro för att ge plats för de nya värdena brödraskap, enhet och integritet. Allt som hör till Fiskarnas tidsålders negativa sidor, som illusion, ”svaghet” och vanföreställningar dras fram och ”vattnas ur” vid övergången. Detta innefattar regeringar, företag, individer och till och med personliga relationer. Många kallar detta för en katastrof, eftersom världen verkar falla isär, men är det så? 

Till sist representerar övergången från Fiskarnas tidsålder till Vattumannenens tidsålder striden mellan två olika system, framsteg kontra tradition, sinnet mot själen eller gud mot maskin. Men det representerar också möjligheten att gå med i det andliga till kollektivet, en tid där längtan efter transcendens och gudomlig förbindelse överträffar barriärerna mellan identitet, ras, färg och social status, till en plats där hela mänskligheten kan nå den eviga universella förbindelsen.

Så kommer vi att låta oss själva som helhet välja hat, krig, illusioner, falskhet, girighet och fördomar? Eller är vi trötta på det här än? Kommer vi att lära oss att leva och arbeta tillsammans för hela planet? Eller kommer vi att fortsätta på den väg till självförstörelse som vi har rest nu under en tid?

Vi uppmanas var och en att göra ett val. Vi kan hålla oss fast vid de gamla föråldrade värdena eller anta de nya som utvecklas. Vår frid beror på vårt val och förändringen kommer att ske oavsett om vi gillar det eller inte. Det är genom individens ansträngningar det kollektiva medvetandet förändras. Ta inte lätt på personliga riktningsval. Ett positivt steg mot det gudomliga, förenar och har i förlängningen effekt på Jordens kollektiva medvetande.

Mänskligheten utan nåd kan inte komma in i Vattumannens tidsålder enligt Shabd Guru. Vi måste sitta i ”prövningen” av uppoffring för att gå igenom tidskanalen. Men gör det lugnt uppmanar han. Sanningens barn vacklar inte och slösar inte bort sin energi. ”De skapar sig ljusa, upplysta, presentabla, rena, charmiga och magnetiska”.

Vi upplever en energiförändring av mänskligheten och omvandlingen av medvetandet. Varje dag är vädret så kaotiskt att vi inte vet vad vi kommer att uppleva. En dag snöar det och nästa dag är det extremt varmt och väderanomalier händer över hela världen.

Är detta världens slut - eller bara en förberedelse för något mycket större än oss?
                                                    
´`´~~¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨~~`´`

Cayce, Bailey,Jung & Martinus & Vattumannens tidsålder


Profeten Edgar Cayce hävdade att mellan Fiskarnas tidsålder och Vattumannens tidsålder sker en "gradvis förändring" som började 1998. Han trodde inte att det skulle ske ett katastrofalt slut. 

Men Cayce antydde att det är upp till oss genom våra handlingar och val hur mycket smärta denna förändring kommer att ge. Intensiteten och slutresultatet av cykelförändringen beror på hur vi hanterar utmaningar i vårt liv just nu! Mer om HÄR HÄR HÄR 

Psykoanalytiker Carl Jung, vars arbete var inflytelserikt bl a inom områdena psykiatri, antropologi, arkeologi och filosofi, (OM ) formulerade sin idé om tidsåldrarna. Han var inte säker på dagen för Vattumannens tidsålders början. I "Fiskens tecken", 1958, menade han att dagjämningspunkten "kommer in i Vattumannen under det tredje årtusendet." Han förklarade att enligt den föredragna utgångspunkten kommer tillkomsten av den nya ”aionen” (hans benämning på tidsåldern) falla mellan 2000 och 2200 e.Kr. men att detta datum är väldigt obestämt eftersom "avgränsningen av konstellationerna är känd för att vara något slumpmässig.Jung tycktes senare välja 1997som inledande år, men trots "obestämda" datum var Jung alltid övertygad om att Vattuman-aionen skulle komma snart och att dess initiala inverkan inom den kollektiva själen inte skulle vara trevlig. 

Det verkar som om Jung förstod sig vara ett individuellt ”fartyg” för polariteten i den nya aionen (tidsåldern), och det arbete han gjorde var också ett arbete på uppdrag av ett kollektiv som han fruktade redan började blint och destruktivt kämpa med samma dilemma: återupptäckten av själen; erkännandet av gott och ont som inre krafter; det enorma och svåra ansvaret som följer med detta erkännande; och erkännandet av ett centralt inre jag, som ensam kan förena motsatserna.

Jung verkar ha sett inte bara på sig själv, utan alla de individer som han arbetade med och alla de som kan komma att påverkas av hans idéer i framtiden, som potentiella ”fartyg”. Detta genom sina individuella ansträngningar för att uppnå ett större medvetande som kunde och kan underlätta den kollektiva övergången in i en astrologisk ajon där människor skulle möta den svåra och ibland skrämmande utmaningen att samverka och integrera gott och ont som dimensioner av en tidigare projicerad dualitet av ”Gud och djävulen”. Det påminner om de mörka århundradena när antikens kultur gradvis föll i förfall. Nu återigen tycks vi befinna oss i en tid av förfall och övergång, ... Det är vår apokalyptiska epok ... som innehåller frön från en annorlunda, enastående och fortfarande otänkbar framtid ...

Jung menade (1955).att den kommande nya tidsåldern blir väldigt annorlunda med sin atomfysik och psykologin om det omedvetna. Han menade att mänskligheten aldrig tidigare rivits i två halvor, och aldrig förr givits kraften i absolut förstörelse i människans hand. Det är en "gudalik" kraft som har fallit i mänskliga händer ...  På dödsbädden hade Jung en vision om världen 50 år i framtiden (c. 2011), som han berättade för sin dotter, som noterade. Han såg hela Jordens områden förstörda, men inte hela Jorden [36]. Jung inte var så säker på att vi skulle kunna hantera den "gudaktiga" kraften på ett moget sätt, så han hävdade ”mörker”! Wagner (1998-99), 12-39.

Jung var inte uppmuntrande om de globala problemen som denna övergång skulle innebära. Han trodde inte på masspolitiska eller sociala rörelser, utan på individens förmåga att erkänna ett enormt ansvar och att delta i den inre kampen för att uppnå ett större medvetande. Som han skrev: ”Om saker går fel i världen beror detta på att något är fel med individen. 
Han skrev också: ”… vi är bara i början av denna apokalyptiska utveckling! Jag är redan en farfar två gånger och ser att de avlägsna generationerna som växer upp länge efter att vi är borta kommer att tillbringa sina liv i det mörker ...” (1955) [4]
Mer om HÄR HÄR HÄR  HÄR 

Alice Bailey, författare i teosofi ("Ageless Wisdom") som dog 1949, trodde att vi alla har ett särskilt bidrag för att göra mänskliga framsteg inom ett av de sju huvudområdena i världsarbetet: politiska, religiösa, utbildnings-, vetenskapliga, filosofiska, psykologiska eller ekonomiska. Hon skrev bl a: Vattumannens tidsålder är inte med oss ​​ännu; allt vi har är föregångare. Men när de kommer och vi med sanning kan tala om Vattumannens tidsålders rörelser, vad kan vi leta efter? Vilka är deras kännetecken? De kommer att kännetecknas av friheten att tänka när de väljer vilket de tillåter sina anhängare; de kommer att vägra att betona någon speciell lärare, bibel eller organisation som enda förvaringsplats för sanningen, men kommer att ge ett lika erkännande för alla grupper som försöker presentera kunskap om Gud eftersom det kan erhållas genom vetenskap, religion, konst eller filosofi. De kommer därför att synas av avsaknaden av agg, kritik eller fördömande av någon annan ledare eller gruppinsats. De kommer att vara inkluderande, inte exklusiva; de kommer att betona principer som inte är personligheter, tjänar inte själviska sysselsättningar, och genom bredd i deras vision och sanningen i deras perspektiv kommer de att leda mänskligheten mot en fullbordande av universellt erkänd enhet.”

Vidare skrev Bailey: ”Det grundläggande och viktigaste faktum som vi behöver förstå är det väldigt enkla uttalandet att det finns en plan för mänskligheten, ett mål mot vilken utvecklingen av hela mänskliga familjen tenderar. Det finns de som känner till denna plan och som därför i viss mening kan betraktas som vårdnadshavare för planen. De är människor som har utvecklats lite längre på vägen än resten av oss... Det nya sättet att leva i överensstämmelse med den nya civilisationen kommer att styras av nya ideal och nya värderingar och ger oss alla ett nytt medvetande som kan beskrivas som fjärdedimensionellt. Detta nya medvetande möjliggör fjärdedimensionellt levande, och detta nya medvetande har uppnåtts och är en daglig upplevelse av dessa världsarbetare som jag har talat om. Den praktiska frågan är huruvida en sådan utvidgning av medvetande och fjärdedimensionellt levande kan uppnås av oss och i så fall med vilka metoder. De enda människor som någonsin verkligen hjälper till att rädda världen är de som först kan ta tag i sig själva och leva gudomligt. ” (1936).

Enligt Bailey äger en stadig upplysning rum och ljus kastas på alla problem - ljus på regering och politik genom experiment och studier av stora och grundläggande ideologier, ljus på världens materiella natur genom alla vetenskapsgrenar, ljus på mänskligheten själv genom utbildning, filosofi och psykologi. Detta ljus sprider sig ner till de allra mörkaste platserna på vår planet och dess många livsformer.

Bailey menade att testerna och svårigheterna och smärtorna i denna tid är symtom eller tecken på manifestationen av den nya civilisationen och kulturen. De beskriver födelsen av den nya eran som hela världen väntar på.

Mer om och av Bailey HÄR HÄR:

Kosmologen Martinus menade att Kristus kom för att visa att människor kommer att bli allvisa, allsmäktiga och allkärleksfulla precis som han själv var. Men människan känner inte till universell kärlek. Det är inte detsamma som att bli kär eller äktenskap, även om dessa kan vara väldigt vackra. Martinus menade att den Armageddon som skulle komma skulle föra fram all ondska, allt som är fel; ondska är allt som orsakar lidande och smärta, depression och självmord, hat, hämnd osv. Men han betonade att det finns många människor, miljoner människor, som är humana eftersom de redan har gått igenom en Armageddon för länge sedan i tidigare liv.
John Lynn som deltagit i möten med Martinus har sagt. "Under de kommande åren kommer Martinus kosmiska analyser att fungera som ett ljus som leder en sjuk och lidande mänsklighet ut ur mörkret av grov materialism och falska värden i ljuset av Vattumannens nya tid och den verkliga mänsklighetens rike.”
Mer om HÄR.
                     
´`´~~¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨~~`´`

Forntida Maya och Egyptien om Vattumannens tidsålder


Om vi tittar på nästan alla antika kulturer: t ex egyptiska, Maya, keltiska, grekiska, romerska, tibetanska osv, så hade de alla kalendrar för att spåra cyklerna av tiden.
En av de mest sofistikerade av dessa var den av forntida Mayas. De utformade en mycket sofistikerad kalender som inte bara ger oss hela 26 000 år långa räkningen med fem stora cykler på 5 200 år (ton) vardera, utan en hel mängd mindre cykler med korta räkningar.

Även Vattumannens cykel noteras i Maya skapande berättelser, där fyra andra åldrar föregick oss, identisk med antik grekisk mytologi. Vi gick för närvarande förbi den femte och sista cykeln som tydligen slutade vid vintersolståndet 21 December 2012.

Mer om HÄR HÄR 
Både Vattumannens tidsålder och Mayas Great Cycle även känt som det platoniska året tycks ha börjat på samma gång omkring 2012. Det som är intressant är att båda grekisk kunskap och Mayas om den här tiden är baserade på förekomsten av dagjämningen. En del hävdar att det fanns kontakt mellan dem eftersom ordet "maya" också kan hittas i grekisk text. 

Forskare bekräftar den galaktiska anpassningen som Maya förutspådde, "Det är ingen tvekan om att en av de stora cyklerna i den traditionella forntida mayakalendern slutför sin räkning vid den tiden 2012,"sade EC Krupp, Ph.D. chef för Griffith Observatory i Los Angeles, Kalifornien.

Många forskare anser att vi bör ägna mer uppmärksamhet åt vad Maya förutspådde för vår egen skull. Dold i deras hieroglyfa text är nyckeln till vår egen frälsning, men vi måste öppna våra sinnen för att se den. Maya beräknade till dagen den historiska anpassningen den 21 december 2012 för över 2000 år sedan.
"... våra förfäder utvecklade varje tänkbar metod för att varna oss för ett enda faktum; nu är tiden för de mest extraordinära förhållanden och möjligheter som följer de sällsynta händelserna, övergången från en världsålder till nästa." Fractal Time, Gregg Braden

Det är intressant att Mayas ”Great Age” och den egyptiska kalendern i sten vid Sfinxen som markerar en ny cykel också är likartad. Så även den egyptiska kalendern markerar starten av Vattumannens tidsålder. Dessa två forntida folk var på motsatta sidor av världen utan fysisk kontakt. (OM).

Även om det inte finns några väsentliga bevis för att de forntida Maya ansåg datumet betydande, har många antagit att detta är "slutet på Universum "från Maya-perspektivet, och andra tror att betydelsen för Mayas var att symbolisera att "en stor förändring kommer ". 

Det som INTE finns någonstans i Mayas text är domedag för världen. Faktum är att Maya gjorde allt de kunde för att informera oss om dess  stora "funktion för andlig tillväxt" som öppnades för oss med denna historiska anpassning av Jorden, Solen och universumets galaktiska centrum. Vattumannens tidsålder imiterar de gamla Mayas förutsägelse för nästa stora cykel.

I Dr. JJ Hurtaks "The Keys of Enoch" berättas att varje utvecklingsnivå har en ljuspyramid genom vilken den mänskliga skapelsen måste gå vidare till den större skapelsen. Om vi ​​ska gå längre än vår tredimensionella uppsättning skapande, måste vi gå igenom vårt tredimensionella energifält in i de multidimensionella fälten för pyramidformad ljusenergi.
                                                                                                                           


´`´~~¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨~~`´`

”När Månen är i sjunde huset & Jupiter ligger i linje med Mars”

Sedan gamla tider kallas Vattumannen "vattenbäraren" som ett av de fasta tecknen på zodiaken.

Ett möte med "vattenbäraren" finns omnämnt i Uppenbarelseboken. Därför anser många att Jesus tillkännagav Vattumannens tidsålder när han ska ha sagt: När ni kommit in i staden, ska ni möta en man som bär en kruka vatten. Följ honom till det hus där han går in ”. Lukas 22:10

Intressant med uttrycket "Hus" utifrån en Astrologisk synvinkel. Berättade han för sina följare att följa Vattumannens tidsålder in i ett bestämt astrologiskt Hus som kan kopplas till astrologins Hus? Var det en riktlinje för denna avgörande tid i mänsklig historia och en förberedelse i förväg? Kan det betyda en förberedelse för oss för framtiden genom att säga oss att följa den nya andliga expansionen – in i ”rätt Hus”? Vad är det för Hus som syftas på – om man ser det ur en astrologisk synvinkel?
Jag kan inte låta bli att undra om det går att koppla till några rader i sången Age of Aquarius i Hair (även om det är vanligt med dessa astrologiska konstellationer så kan det finnas en ”hint”). Video HÄR

”När månen är i sjunde huset/When the moon is in the Seventh House
Och Jupiter ligger i linje med Mars/ And Jupiter aligns with Mars
Då kommer fred att vägleda planeterna/ Then peace will guide the planets
Och kärlek kommer att styra stjärnorna/ And love will steer the stars
Detta är gryningen för Vattumannens tidsålder/ This is the dawning of the age of Aquarius

Jupiter i konjunktion (eller opposition) Mars sker ungefär vartannat, vart tredje år… så det är inte ovanligt. En tolkare menar att sjunde huset inte är en hänvisning till zodiaken i sjunde konstellationen, utan kan knytas till den forntida sumeriska mytologin; Låten säger då att när Tammuz (månguden) är i fängslad och härskarna Anu (Jupiter) och Enlil (Mars) är överens, så kommer de vanliga människorna (planeterna) att hitta fred och härskarna (stjärnorna) kommer att fyllas med kärlek"
Mer om HÄR.

I astrologiska termer när Månen är i sjunde huset och Jupiter ligger i linje med Mars, talar vi om hög energi i relationshuset. Det representerar full aktivering av sjunde husenergier. Kanske det var vad man försökte säga med den här låten: d v s att Vattumannens tidsålder skulle inleda en tid för en mänsklighet som lever i fredlig kontakt (relation) med varandra, med Jorden, med de universella lagarna och sanningarna.
Månen representerar den ”magiska” feminina principen, så det kan tala för frid i gemenskap och den kvinnliga energins återkomst. Gudinnans?
Sju är ett gammalt heligt tal. Kan sjunde Huset ha att göra med ”sjunde himlen”? Det finns enligt religioner och forntida folk sju himlar, sju dagar i veckan och det finns de sju baschakrana där det sjunde är det högsta ”kronchakrat” som öppnar till ”kosmisk sanning, ljus och frid”. Det finns de sju basplaneterna Solen, Månen, Mars, Merkurius, Jupiter, Venus och Saturnus. (Mayaindianerna trodde att himlarna bestod av sju lager samt att siffran sju skulle föreställa orienteringen i kosmos). I vissa invigningar går man igenom sju himlar. Så är det sjunde Huset paradiset?

Enligt bibeln talade Jesus om förändringarna i framtiden som skulle signalera hans återkomst. Det skulle finnas "tecken i solen, månen och stjärnorna". (Luk. 21:25). Självklart kan man ifrågasätta själva texten eller dess exakthet. Jag för inte fram något kristet budskap, jag försöker se var det finns tidiga hänvisningar till denna tid!
Många tolkar ”återkomsten” som att det handlar om den upplysta människan, alltså detsamma som att vara kristusmedveten (det är bara olika ord på samma begrepp, och det finns andra benämningar).

Rosenkorsarna t ex tror att Vattumannens tidsålder kommer att föra människor till verklig kunskap och upptäckt av de djupare läror som Jesus talade om. Under Vattumannens tidsålder tror de att det förväntas att en stor andlig lärare kommer och ger kristendomens budskap enligt Jesus läror en puff i en ny riktning. De talar om att ett upplyst medvetande, alltså detsamma som kristusmedvetande, kommer att väckas inom människor och de kommer att inse sin enhet med dessa gamla lärdomar som Jesus talade om enligt Bibeln.

Många tror att vi befinner oss i ”sluttiderna” och att denna återkomst är överhängande. Vi ser ständigt jordbävningar, hungersnöd och krig på nyheterna. Är detta en unik tid i historien eller är vi bara mer uppmärksamma? Dessa naturkatastrofer har alltid ägt rum, men vid denna tid i historien är vi kanske mycket känsligare för dem. 

Enligt de gamla texterna ville Jesus att vi inte bara skulle argumentera för våra övertygelser, vi skulle "gå vägen" och leva det liv han lärde, vilket var förlåtelse, att älska vår medmänniska, acceptera andra oavsett deras materiella situation och arbeta tillsammans i fred.

Det är vad Vattumannens tidsålder handlar om.

´`´~~¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨~~`´`

Vad representerar Vattumannens tidsålder

”Allt är energi och det är allt som behövs. Matcha frekvensen för den verklighet du vill och du kan inte låta bli att verkligheten. Det kan inte vara något annat sätt. Detta är inte filosofi. Det här är fysik. ”Albert Einstein

Vattumannens tidsålder är frihetens ålder, fri energi (enligt Teslas upptäckter) d v s ”vattenbärarens” flöde." Det är en del av den universella planen för oss.

Den andliga läraren kommer inifrån, hos mänskligheten själv. Inom alla finns den andliga mästaren som man har väntat på I Vattumannens tidsålder har man väckt sin egen Kristusenergi, det är den upplysta människan, eller den som har Kristusmedvetenhet! (eller den som bär fram ljusets kraft, den högre energin) som finns inom varje människa, uttryckt i en seger över ovetande och materiella begränsningar.

Man vet sedan urminnes tider att detta tillstånd sker inom de som söker de djupa, urgamla lärorna och följer dess råd. Kristusmedvetenhet har alltid funnits i alla, men kommer att stråla hos dem som verkligen söker och utövar andligt praxis med hängivenhet. Det är att omvandlas till att ”bli som Buddha”, i kristusmedvetenhet eller upplysthet, att väckas i visdom och medkänsla och också att medverka till att förändra sin värld med kärlek... Detta är då ”bojorna tas av” och frihet inträder ... 

Shabd Guru menar att i Vattumannens tidsålder agerar vi tacksamt och vårt flöde uppfylls av ”andens tacksamhet”. En ny mänsklighet skapas som har det nya sensoriska systemet, och därmed etablerar Vattumannens tidsålder. ”Det är den grundläggande karaktären vi lärt oss med hjärtat. En egoistisk människa kan inte känna kärlek. En människa som är en aggressiv och hatisk kan inte känna kärlek …

Vattumannens tidsålder är åldern av tolerans och service; åldern för jämlikhet. Det är en tid då motsatserna är förenade, det maskulina och det feminina. Dessa två energier i var och en av oss arbetar då återigen tillsammans – det är vad man kan kalla att vara i gudomlig balans. Då agerar man genom gudomlig inspiration och för fram budskap från det gudomliga till att manifesteras i världen. 

Enligt Yogi Bhajan (här):  är det är det feminina (mottagaren av gudomlig inspiration) och det maskulina (att agera för att uttrycka det i världen), som förenas som en enhet utan att ha förändrat de budskap som kommer från det högre (gudomliga) vilket ”egot” kan göra. Det finns inga själviska begär, istället är allt av osjälviskt fritt uttryck för människans själ.

Grunden, användningen och påverkan av kvanttekniken för Vattumannens tidsålder en megamultipel manifestation. Det är en livsstil som har en vision om många verklighetskanaler som en människa måste möta. Sinnets kapacitet når sitt bästa. Medvetande kom till oss genom erfarenhet, det kom inte till oss genom filosofi. Det kom till oss genom Sadhana. Den nya tidsåldern, eller vi kallar det kosmiskt medvetande. 

Man säger sedan länge att Vattumannens tidsålder är Sanningens ålder. Alla kommer att veta allt, så det ska inte finnas något hörn att dölja. Sanningen kommer att erkännas, falskheten kommer att falla. De som söker efter sanningsvägen i Vattumannens tidsålder, som vill leva i högre medvetande, har inte råd att lura sig för lite. Människor som söker efter sanningsvägen blir ”felsignalerad” omedelbart. ”Man gör lite fel, nästa minut har man ont - något går fel. Varför? En varning, det puffar oss mot rätt väg.

Enligt Yogi Bhajan (här):  kommer Gud att erkännas som en ursprunglig sanning och energi. Tillbedjan kommer att förändras från en personifierad Gud till en mer subtil sanning, en energi. Det kommer inte att vara en solenergi eller en månenergi; det kommer att vara den kreativa energin som kallas Kosmos.

I Vattumannens tidsålder är människor medvetna, de är i sanning och de vet att ägodelar inte är livets sanna essens, inte heller teknik. Anden ska härska, inte intellektet. Ljusmänniskan (den upplysta) ska gå ut och leva i en grupp medvetet, respektera, kärleksfull, med individualitet som sin grund, som sin grund, men vibrerar i enhetlighet mellan själ, kropp och ande. 

Från Fiskarnas tidsålder då vi öppnade till själen, andlighet och medkänsla är vi med det med oss på väg att börja väckas till insikter om hur allt hänger ihop (historiskt med det onda, goda) och att ”alla är ett” i Vattumannens tidsålder.

Enligt grekisk mytologi var vattenbäraren (symbolen för Vattumannen) en ung man som serverade bägare med vatten till gudarna i utbyte mot evig ungdom. Så Vattumannen är tecknet för ungdomens källa.

Vi har kosmiskt sett precis börjat smaka på Vattumannens-potential. Hela denna artificiella (onaturliga) tekniska, plastiska utveckling är dock inte att leva fullt ut i Vattumannens tidsålder. Att leva där innebär att alla kan kommunicera telepatiskt på avstånd, att alla är ”självhelande”, att broderskap finns över gränserna, att ”lejon och lamm lever sida vid sida”… I Vattumannens tidsålder sägs alla kunna uppleva mirakel och gudomlighet.

Forna tiders vishet, utan tekniska prylar, mätmetoder och globala nätverk där man kan kommunicera och föra fram ”vadmanvill” är långt bortom ”gudomliga mirakel”. Denna urgamla energi har hämmats hos mänskligheten för teknikens framfart där tänkande maskiner inte främjar själens och hjärtats inneboende kraft. Livets kunskap är numer begränsad till det fysiska livet och det materiella planet. Om materialism är allmänt accepterad som förhärskande ”gud” föder det en civilisation som utmärks av hänsynslöshet, hårdhet, hat, kyla, självcentrering och själviskhet.

I händerna på materialismen är visionen om Vattumannens tidsålder långt bort…

Det är nog så, som ett gammalt inristat indianbudskap som Onondagas indianhövding Oren Lyons länge hänvisat till, att vi måste välja bort teknikens väg och välja bara den naturliga. Men teknikens framfart som nu utvecklas ännu mer, är ett led i våra lärdomar.

Vi kan medvetet välja att utveckla våra sinnen i denna teknikvärld: Vi har en annan värld inom oss i den här världen: Det finns andra existenser. Vi kan ta del av Vattumannens tidsålder inom oss, medan vi väntar på att den kommer att manifesteras… Det är vad vi gör under tiden utifrån dåtiden som skapar framtiden.

Tänk på en framtid där mental telepati, tidsresor (kanske via intuitionen och "högre plan"), kontakter med ET: s, klärvoyans (klarseende), kläraudians (klarhörsel), tidigare liv och till och med framtidsliv "återkallas” i sin fulla potential! Det är Vattumannens sanna essens. Paradiset på Jorden.

Mer att läsa HÄR


´`´~~¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨~~`´`

Vattumannens tidsålder - blomman i vapnets pipmynning?

Många heliga skrifter skriver om det: mänskligheten kommer att förverkliga paradiset på Jorden.

Den bredare verkligheten kommer att ge oss mer rättfärdighet, bättre relationer, förtroende, fred, öppenhet, kreativitet, altruism och kärlek, och täcka världen med ofattbar ödmjukhet. Ödmjukhet kommer att vara den nya styrkan, tillsammans med ärlighet, klokhet och förlåtande. Ödmjukhet blir den nya kraften.

Hela New Age ”utbud” tillhör bara början av Vattumannens tidsålder med olika uppfattningar, motsättningar, påståenden, kamp mellan ”ont-gott” och så vidare, innan allt kommer till kristallklarhet och den verkliga Vattumannens kosmiska sanning kan levas.

Det är då blomman i vapnets pipmynning blir en verklighet över hela planeten.
Att sätta en blomma i en vapenmynning förvandlar geväret till en vas.

Ja de flesta kanske har sett bilden: Ett fotografi från 1967 markerar första gången en blomma användes symboliskt för att stoppa våldet. Fotot publicerades över hela världen och blev en symbol för Flower Powerrörelsen.

Det var när New York-arrangörer som försökte inspirera New Yorkers att slänga runt blommor och slagord som "Älska varandra" och "Fred, bror" och att saker skulle bli bättre. Efter några misslyckade försök tillkännagav man en oktobermars i Washington och uppmanade marscherarna att beväpna sig med blommor.

När någon satte en blomma i en vapenmynning föddes blommans symboliska kraft. Sedan dess har vi sett blomkransar och blommor fyllda i alla tänkbara typer av vapen.

Man kan inte avväpna ett vapen med en blomma. Men man kan avväpna en befolkning med ett fotografi. Det är den ultimata konfrontationen: Blomman och vapnet.

Det är väl också ungefär som tjuren Ferdinand. Han föredrog blommorna och ville inte kriga med de andra tjurarna. Ferdinand ville bara gå sin fredliga väg. En tjur i Vattumannens tidsålders anda!

Mer om HÄR HÄR 


´`´~~¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨~~`´`

Tidigare tidsåldrar

Medan beräkningarna för astrologiska epoker varierar, pekar vissa på historien och man ser att dessa historiska tider, och vad som hände, överensstämmer med astrologiska åldrar.

Då de riktigt stora tidsåldrarna går tillbaka till bildandet av själva Jorden, så är inte alla tidsåldrar kända för oss.
Dock: nu går vi in i Vattumannens tidsålder och före Fiskarnas tidsålder befann vi oss i Vädurens tidsålder.

Lejonets tidsålder startade omkring 10 500 f.Kr. och slutade omkring 8250 f.Kr

Det var den så kallade "Gyllene åldern” eller "guldåldern" en tid då mänskligheten hade en nära koppling till Gud, Guds eller högre krafter och osynliga världar.

Det var under Lejonets tidsålder individualitet började dyka upp. Människor började gradvis tänka som separata varelser med unika egenskaper. 
Lusten att leda och organisera de primitiva sociala strukturerna och ha överlägsen makt över andra, förde fram de första konungarna/prästerna/härskarna av mänskligt ursprung (man tror att mänskligheten då leddes av mer avancerade mentorer/skapare). 

Detta sägs vara en guldålder för mänskligheten, eftersom medvetandet om anknytning till Gud och de högre osynliga världarna och deras invånare fortfarande var en levande verklighet för varje människa, och de var inte rädda för döden när de upplevde universums flerdimensionella nivåer. 

Lejonets nästa tidsålder kommer åter om ca 12 000 år, då kommer vi att behärska verklighetens multidimensionalitet igen. Men vi kommer att ha lagt till ytterligare kvaliteter än de från 12 000 år sedan - då kunde vi inte tänka tydligt för oss själva som individer - människors resonemang och logiska förmågor var sämre.

Kräftans tidsålder sträckte sig ca 8000 till 6000 år f.Kr. för ca 8-10 tusen år sedan

Kräftan reglerar mat, jordbruk, djurhållning, husbyggnad, bosatta samhällen och modern.

Kräftans tidsålder var en tid för den neolitiska revolutionen. Man inledde uppfinningen av jordbruk på flera ställen runt om i världen. Jordbruksverktyg ersatte de äldre stenålders och mesolitiska jaktverktygen.

I denna tidsålder byggdes de första året runt bosatta samhällen med permanent bostad, särskilt i det torra klimatet. Äldre stenålders jägare reste ständigt efter flockar av djur. Under denna tidsålder började människor skapa jordbruk. Att bosätta sig i permanenta samhällen signalerade att människan ”tämjt” naturen.

Modern och hennes vårdande färdigheter upphöjdes och dyrkade kvinnor hade makt och det var ett matriarkalt samhälle! Man var på höjden av gudinnedyrkan. Figurer av lyckliga modergudinnor finns över hela världen från denna period. Kräftan reglerar modern, vårdande, familj, bosatt liv, jordbruk etc.

Människor var mycket intuitiva och kopplade till de "osynliga världarna", de visste instinktivt vad de skulle göra, likt vissa djur. Men vad vi kallar "instinkter" nuförtiden var faktiskt kopplingen till de gudomliga dimensionerna och att direkt ta emot visionära bilder. 

Den genomsnittliga människan från Kräftans tidsålder fick det - det fanns inte behov av organiserad religion ännu, eftersom alla skulle/ville/kunde uppleva det gudomliga direkt. Mänskligheten har inte alltid tänkt och uppfattat verkligheten på samma sätt nu ... Vissa hävdar att människor hade bosättningar och enorma städer långt innan Kräftans tidsålder - Atlantis tid till exempel.

Tvillingarnas tidsålder 6000-8000 år sedan

Tvillingarna reglerar polarisering, händerna och manuell fingerfärdighet, resor, handel, tänkande och språk.

Det var under Tvillingarnas tidsålder de första bosättningarna började förvandlas till städer och handeln mellan olika människor i världen började dyka upp. Tvillingarna är ett tecken på handel, utbyte, kommunikation, anslutningar. Infrastrukturer mellan olika kulturer baserade på utbyte av handel och information dök upp. (eller-dök upp igen efter Atlantis fall). 

Tvillingarnas tidsålder var en tid för kommunikation. Människor upptäckte det skrivna ordet igen och "återuppfann" skrift. Först var det primitiva glyfer (teckenbilder), men sedan blev det mer och mer komplicerat. De första skriftliga dokumenten är från och med dess.

Tvillingarna reglerar också konst: människor började utveckla och använda mer och mer färdigheter, hantverk, konst. Människornas resonemang, praktiska och logiska förmågor blev mer uttalade, men med behovet av att använda den vänstra rationella hjärnan började den högra, intuitiva att förlora sin kraft och telepatiska och mediala förmåga att ersättas med praktiska. 

Människor behövde just detta, i det skedet. Det var den sjunkande tidsåldern från Anden till Materia, man var tvungna att förlora kontakten med de högre världarna för att utveckla individuellt tänkande och inte bara vara instinktiva.

Detta var vår första industritidsålder. Strax efter 6500 f.Kr. inträffade en plötslig och dramatisk explosion av mer än femtio olika hantverksindustrier i Främre Orienten.

I början av tidsåldern var keramik mycket vanligt, men inom ett par århundraden inkluderades dekorationer vackra mångfärgade glasyrer och abstrakta symboler. År 5000 f.Kr. finns det en liknande tillväxt av hantverksindustrier i Östeuropa och i Kina.

Tvillingarnas tidsålder var då man började röra sig och handla både hantverk och idéer. Man skapade ett stort handelsnätverk som kopplade samman Medelhavsområdet och södra Ryssland. Den arkaiska kulturen i New England-området i Nordamerika upprätthöll också ett stort handelsnätverk, som 4800 f.Kr. sträckte sig västerut till Yellowstone och söderut till Karibien. De viktigaste varorna som handlas vid denna tid var idéer och hantverkstekniker mer än själva hantverket.

Det protoindoeuropeiska språket skapades omkring 5000 f.Kr. i Främre Orienten. Detta anses vara moderspråket för nästan alla moderna språk runt om i världen. Det finns starka bevis för att roten till det kinesiska språket också skapades omkring 4800 f.Kr. Den tekniska uppfinningsenheten i denna tidsålder påverkade också konstens utveckling.

År 5000 f.Kr. var konst i princip abstrakt och symbolisk, inklusive kors, chevroner, fyrpass, etc. Dessa symboler skulle senare bli viktiga som religiösa och mytologiska symboler, såväl som alfabet och skriftliga språk.

Oxens tidsålder: 6000-4000 år sedan

Oxen reglerar rikedom och bank, fred, komfort, förfining, varaktighet och monumental byggnad.

Oxens (tjurens) tidsålder var en tid eller jordbruk och jordbruken växte när människor blev mindre jägare-samlare. Människan utvecklade ytterligare bosatt liv och lärde sig att förbättra jordbruket genom korrekt bevattning och mer sofistikerade jordbruksmetoder. Massiva och robusta byggnader byggdes runt om i världen, vilket återspeglar Oxens robusta och varaktiga natur. Kunskapen om det materiella riket och naturen ökade. 

Människan blev mer och mer sammanslagna och identifierade med de fysiska, praktiska, de 5 sinnena och de sista resterna av direkt uppfattning om de högre världarna försvann. Vi sjönk snabbt in i materien! Men vi behövde detta för att lära känna den naturliga världen. 

Många kulturer som var på sin höjdpunkt dyrkade tjuren/ko: t ex egypterna, indierna, irakierna. Dessutom är Oxen ett feminint jordtecken, och denna ålder en matriarkal period som dominerades av kvinnor som levde i harmoni med jorden.

Efter 4500 f.Kr. flyttade U'Baid-kulturen ut till floddalen Tigris och Eufrates. De uppfann pengar och banker och byggde städer för att fungera som marknadscentra och blev i processen mycket rika.

I Oxens tidsålder stoppades Tvillingarnas tidsålders tekniska uppfinningsrikedom väsentligen. Den viktigaste indikatorn på sociala framsteg var nu stegvis ökad förmögenhet och förfining. Rikedom och pengar blev den arkeologiska markören för tillväxt under denna ålder.
Ökningar av välstånd möjliggjorde en urbaniseringsprocess och ökad social komplexitet. Det traditionella datumet för skapandet av civilisationen är 3200 f.Kr. i stadsstaterna Sumer.
Gamla kungariket Egypten blev den första nationsstaten i historien omkring 2900 f.Kr. Vissa arkeologer, som noterar den ökade sociala komplexiteten hos tidiga platser, har daterat skapandet av civilisationen så tidigt som 4000 f.Kr.

Det skriftliga språket skapades förvånansvärt när Oxen stabiliserade det äldre Tvilling-språket till ett fast, permanent. Skrivandet användes först inom religion och näringsliv för att notera utbytet av varor och rikedom. Religion blev mer organiserad och fokuserad runt tjurgudens symbol för tjurguden som deras främsta gudom. Religion var nära knuten till insamlingen av rikedom.

De tidigaste exemplen på piktografiskt skrivande var listor över varor och fastighetstransaktioner. Faraon i Egypten fungerade som chef för tempellagren, där all Egyptisk rikedom samlades och distribuerades. Samma process hände med de andliga ledarna i Mesopotamia.

Megalitiska gravstrukturer byggdes över hela Europa, redan från år 4000 f.Kr. U'Baid- och sumeriska tempel byggdes över äldre tempel, och så småningom skapade (omkring 2900 f.Kr.) enorma bergliknande stegade pyramider kända som ziggurats. Egypten byggde enorma stenpyramider från början av Gamla kungariket. Nya upptäckter i Peru, från 3000 till 2600 f.Kr., avslöjar en civilisation med enorma monolitiska pyramider som konkurrerar med den i den gamla världen.

Städer byggdes på en permanent hieratisk plan med sina väggar mot de fyra kardinalriktningarna och det viktigaste religiösa templet i centrum. Att bygga på detta sätt och lägga till en strikt social hierarki som definierade en persons plats i samhället sågs att härma himmelens permanenta struktur och därmed skapa varaktighet här på Jorden. I denna process blev städer enorma monumentala områden.

Vädurens tidsålder: ca 2000 till 4000 år sedan, Vädurens tidsålder spänner från 2000 till 0 f.Kr. (kanske upp till 500 e.Kr.).

Väduren styr krigföring, övervinna utmaningar, konkurrens, ilska, aggression och oberoende.
Detta var tidsåldern för de stora militära kulturerna: egyptier och perser, judarna, trojanerna, grekerna, spartanerna, romarna! Väduren är ett kampsports- och maskulint tecken. Det speglar som tidsålder maktkulturer som dyrkade den perfekta manliga kroppen och manliga makt och förtryckte kvinnan – de starkare över de svagare! 
Historia från denna tid har lämnat myter om mäktiga manliga hjältar och krigare: Moses, Hercules, Spartacus, Alexander den stora, lagen om "tand för tand, öga för ett öga" blev ett mantra! Framställningen av metaller - metallurgi - utvecklades, liksom ingenjör, matematik och logik - under Väduren. 
Många av dessa ovan nämnda kulturer dyrkade Väduren: som judarna, egypterna, romarna.

Läs mer HÄR HÄR


´`´~~¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨~~`´` 


Lyrik
Age of Aquarius

When the moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars
This is the dawning of the age of Aquarius
Age of Aquarius
Aquarius
Aquarius
Harmony and understanding
Sympathy and trust abounding
No more falsehoods or derisions
Golden living dreams of visions
Mystic crystal revelation
And the mind's true liberation
Aquarius
Aquarius
When the moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars
This is the dawning of the age of Aquarius
Age of Aquarius
Aquarius
Aquarius
Aquarius
Aquarius
Let the sunshine, let the sunshine in, the sunshine in
Let the sunshine, let the sunshine in, the sunshine in
Let the sunshine, let the sunshine in, the sunshine in
Oh, let it shine, c'mon
Now everybody just sing along
Let the sun shine in
Open up your heart and let it shine on in
When you are lonely, let it shine on
Got to open up your heart and let it shine on in
And when you feel like you've been mistreated
And your friends turn away
Just open your heart, and shine it on in

¨¨***¤~.~¤***¨¨¨¨***¤~.~¤***¨¨

Svensk översättning (online)
Lyrik
Age of Aquarius


Vattumannens tidsålder

När månen är i sjunde huset
Och Jupiter är i linje med Mars
Då kommer fred att vägleda planeterna
Och kärlek kommer att styra stjärnorna
Detta är gryningen för Vattumannens tidsålder
Vattumannens tidsålder
Vattumannen
Vattumannen
Harmoni och förståelse
Sympati och förtroende flödar fullständigt
Inga fler osanningar eller hån
Gyllene levande drömmar av visioner
Mystiska kristallupptäckter
Och medvetandets verkliga befrielse
Vattumannen
Vattumannen
När månen är i sjunde huset
Och Jupiter är i linje med Mars
Då kommer fred att vägleda planeterna
Och kärlek kommer att styra stjärnorna
Detta är gryningen för Vattumannens tidsålder
Vattumannens tidsålder
Vattumannen
Vattumannen
Vattumannen
Vattumannen
Släpp in, släpp in solskenet, solskenet in
Släpp in, släpp in solskenet, solskenet in
Släpp in, släpp in solskenet, solskenet in
Åh, låt det lysa, kom igen
Nu  alla, sjung bara med
Släpp in solskenet
Öppna ditt hjärta och låt det lysa in
När du är ensam, låt det lysa på
Låt öppna upp ditt hjärta och låt det lysa in
Och när du känner att du har behandlats illa
Och dina vänner vänder sig bort
Öppna bara ditt hjärta och låt det lysa in


¨¨***¤~.~¤***¨¨¨¨***¤~.~¤***¨¨¨¨***¤~.~¤***¨¨¨¨***¤~.~¤***¨¨¨¨***¤~.~¤***¨¨¨¨***¤~.~¤***¨¨


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar