Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 28 oktober 2020

I Skorpionens tecken: Halloween och Alla helgons dag – mystikens tid

Alla helgons dag firas lördagen mellan den 31 oktober och 6 november. Halloween som infaller den 31 Oktober firas i Sverige sedan ett par årtionden. 

Skorpions
äsongen varje år runt 22-23 oktober (-21/11) sammanfaller med Halloween och Alla helgons dag.

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO.

Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.


I huvudsak är denna tid en av kvartsdagarna eller ”Lunar Fire Festivals” (måneldsfestivalerna”) och de är ganska gamla ceremoniella högtider. INFO

 INFO. 


Skorpionstecknet är mest i linje med planeten Pluto, underjordens gudom. Under denna tid finns det en distinkt stämning och skuggdimensionerna kommer till liv. Om man är känslig för sådant, kan det vara en grubblande eller deprimerande tid. Men denna tid kan ge kritiskt tänkande för att utforska varför man håller fast vid en känsla, kanske det visar sig vara en falsk känsla av trygghet.

 

Skorpionstecknet kan sammanfattas till ett ord: intensivt. Skorpionen är ett tecken som är kraftfullt och som kan dra fram intensiva känslor. Det här är en tid då mycket känns laddat och det finns ofta så mycket med i bagaget, som kan behöva ”laddas ur”, vilket sker genom att möta det.

 

Under Skorpionens tid tenderar önskningar eller längtan som har begravts av dagens ansvar att komma fram, med stor känslomässig kraft. De bakomliggande sanningarna är nära, och det gör det till en fantastisk tid för själsökning och att göra förändringar för att synkroniseras med djupare kunskap.   

 

Skorpionsäsongen är en period att dyka djupt in i det "dolda" eller undermedvetna. Acceptera atmosfären som är både ljus och mörker - att omfamna de starka känslorna snarare än att fly dem. Att acceptera de mörkare sidorna som hålls gömda stärker på djupet. De kan annars ”snärja” vår energi. Att erkänna dessa i ljuset förminskar dem och upplöser dem. Genom det skapas förutsättningar till ökad själslig växt, bl a i relationer. 

 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 

Dold kunskap, hemligheter, mystik …

 

Många traditioner tror att slöjorna mellan det materiella och den andliga världen blir tunna runt denna tid. Det är därför som firandet av Hallowe'en (Anglosaxisk) och Samhain (Keltisk), tillsammans med kristna ”All Hallow's Eve” skapades. INFO.

Det härstammar från höstsäsongen, som ju är den döende tiden, när de kära bortgångna också är närmare.


Skorpionens stjärntecken fascinerar många, och ofta är det också p g a omnämnandet av dess associationer, som är det ockulta, hemligheter, mysterierna om liv och död och magi. Det ”ockulta” är ett ord som har fått ett eget liv. Ordet kommer från den latinska occultusen och betyder bl a fördold, hemlig, det som varit dolt för synen. INFO För många förknippas ordet med svart magisk mystik och fruktas som ett redskap för mörker eller mörka hemliga ordar. Dictionary.com skriver om ordet: "av eller hänför sig till magi, astrologi eller något system som kräver användning eller kunskap om hemliga eller övernaturliga krafter eller inverkan." Så ordet har fått en mening bortom dess rötter, som betyder det som är dolt. 

 

Många har växt upp med programmeringen att ockult är lika med något som handlar om mörka krafter. Det gäller nog också ordet ”mystik”. Mörka ockulta bilder fyllda av mystik har ett längre tag dykt upp i kulturen, bl a inom musiken. Detta och okunskap hindrar många från att komma förbi rädslan och se vad som finns bakom ytan. Själva magin. Det handlar inte om sådant som trolldom och utövande av negativa krafter, utan det handlar mer om vägledning, tecken och synkronicitet på den andliga vägen. Att vara i okunskap om detta kan skapa en blockering av rädsla. Eller det kan tvärtom bli något lockande och ett sätt att bryta sig loss från den vanliga vägen och leva farligt. Oavsett så ska man inte ”leka med” någon form av andlighet eller kraft. Det handlar om att ”söka sanningen” bakom ytan och frigöra blockeringar som skapar rädsla och finna det magiska.

 

Men det finns dock metoder för sinnesstyrning och de ockulta symbolerna kan användas på ett dåligt, respektlöst och okunnigt sätt. Det kan då i sig liknas med en slags ”trolldom” som genomsyrar vår kultur – bl a i filmer och musik. Det kan skapa en slags ”trans” som ger en ”suggestiv” inverkan på den som hänförs av att ta del av sådant. Men den dolda kunskapen som används är inte i sig mörk eller dålig. Men i händerna på dem som önskar t ex kontroll är den inte bra. Det här tillhör Skorpionens teman. Men vilket tecken det än handlar om så finns det bara ett sätt att ”höja sig över” de lägre egenskaperna och det är… välvilja. I varje stjärntecken finns det ”onda och goda”. Här har alla ett val vad man gör med energierna. Men det finns också en karmalag inbyggt i allt – det du sår får du också skörda.

 

Till Skorpionens tecken hör också att skapa sig ”skydd”/immunitet” mot ”yttre mörker” genom att frigöra sitt inre mörker, bl a trauman. Sällan har vi en så bra tid som nu när fullmånen står i detta tecken!

 

När man förstår traumans orsak och verkan, är man mer immun. Djupast sett (ett Skorpionskt tema) är Skorpionupplevelsen en initiering och växer i styrka när man möter ”mörkret” – och frigör det. Det är ungefär som att putsa bort kolet och få fram den dolda diamanten… Det är magiskt! 
I mörkret växer frön och växten sträcker sig mot mot ljuset! Precis som vi behöver den mörka myllan, behöver vi mörkret!

 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 

Halloweenfullmåne

Vid Halloween och Alla helgons dag är vi halvvägs mellan höstdagjämningen och vintersolståndet, en vändpunkt under säsongen när vi förbereder oss för de svala månaderna och kortare dagar. 

På Halloweenkvällen är fullmånen i Oxen mitt emot Solen i Skorpionens (opposition) och många njuter av godis, god mat a la Ox-teman, och det är också en tid med fantasifullhet, humor, tricks...(trots att det är pandemi är det möjligt inom vissa gränser).

 

Symboliskt är detta också en vändpunkt under säsongen som inbjuder var och en att gå inåt och reflektera över oss ​​själva. Finns det något inom som vi behöver vårda, odla eller läka? Finns det en stark kontakt med vår intuition, våra rötter och den inre kompassen?

 

Detta är en tid av synkronicitet, en tid då vi vänder inåt i reflektion. För de som är andligt orienterade är det en bra tid att känna ”jordning” och samtidigt arbeta ”magiskt” för att växa och läka känslomässigt. Vi kan gräva fram ”magi” (som när en arkeolog gräver fram gamla, vackra saker…) när vi lyser ett ljus på de mörka utrymmena inuti. Detta är en tid som hedrar och firar mysterier och dolda sanningar. 

 

Skorpionens fullmåne intensifierar vår koppling till andevärlden, då slöjan sägs vara som allra tunnast, mellan de levande och andarna så ritualer blir intensivare! Så man bör vara försiktig med vad man önskar sig: attraktionslagen är kraftfullare!

 

Faktum är att det finns mycket magi i luften den 31/10 2020 i år tack vare en sällsynt blåmåne - när två fullmånar förekommer inom samma kalendermånad. Det är speciellt ändå att fullmånen sker på Halloween, det händer bara ungefär vart 19: e år: Men en blåmåne på Halloween är ännu sällsyntare.

 

Det är en bra tid att ”våga möta” sitt inre kaos och få självförtroendet att förändra det. Att känna sig själv, sin skuggsida, är sättet att undvika att manipuleras och kontrolleras av andra. Så ett tips är att börja med upptäckten av sanningen, som också handlar om dold kunskap, den som bara finns att ”hämta” genom inre rensning av sådant som trauman, ”skuggsidor” etc. Tid som denna är det bra att undvika aktiviteter som gör att man försjunker in i något och blir lättpåverkbar, som att titta på för mycket film, TV etc… Att se något lättsamt passar bäst.

Det är också en tid då vi hedrar våra förfäder. Det är en tid för reflektion med hjälp av våra andliga guider, hjälpare och förfäder. Vi kan titta på det förflutna och tacka våra förfäder för hur de har format vår värld. Vi kan också granska vår historia och hålla våra förfäder ansvariga för att ha medverkat till något i samhället som vi inte är nöjda med idag – men med största kärlek och respekt för allt bra våra förfäder medverkat till. Genom att göra det kan vi ”tänka om” och faktiskt förändra några av dessa grundläggande idéer, övertygelser och principer som vi idag inte vill medverka till att det fortsätter. Med all kärlek till förfäderna!

 

Mer att läsa HÄR HÄR HÄR




 

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera