Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 1 november 2020

Astrologisk prognos för November 2020

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO)

I ”världshoroskopet” (det kollektiva) speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva. Vi själva är förkroppsligandet av vårt födelsemoment; som sådan representerar var och en av oss ett ögonblick i tiden. Med andra ord har varje bråkdel av tiden ett syfte.

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Omså transiter ska ses som ”fingervisningar”. 

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO.

Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

2020-cykeln”Jupiter Saturn Pluto Transformation”, eller ”The Great Transformation” (”den stora omvandlingen”) eller The Great Change innebär att de Jupiter, Saturnus och Pluto i konjunktion i tecknet Stenbocken, påbörjades i Mars månad och avslutas i början av 2021. LÄS OM DETTA HÄR.

Saturnus ”zodiakens allfader och fostrare” – mer än 2-åriga ”regenttid” i Stenbocken började tonas av i Mars månad 2020, då den istället började titta in till Vattumannen där den går in och ”förankras” 17/12 2020 och fortsätter att vistas där och verka fullt ut till och med 7/3 2023 - läs om det HÄR.

Den 21/12 2020 sker den viktiga konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus i Vattumannen. Läs om det HÄR.

Skorpionsäsongen


På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i det djupsinniga stjärntecknet Skorpionen som den passerar varje år mellan ca 22/10-23/11!

Det är stjärntecknet som kan få oss att inte vara så intresserade av det ytliga utan kanske snarare gräver i det dolda, hemliga eller något vi vill veta mer om, kanske avslöja!

Eftersom Skorpionen är ett vattentecken, känner vi oss mer motiverade av att möta våra känslor, och vi kan lättare förstå sådant som går över ”vanligt vetande” under dess solsäsong.

Skorpionen är en tid på året när vi brukar behöva räkna ut saker och arbeta igenom saker och tecknets fasta energi rör inte runt i det. Vi kan också känna oss lite mer inåtvända än vanligt, både för att vi behöver tid för oss själva och för att vi önskar meningsfulla kontakter och kanske upplever att vi inte riktigt når bakom ytan, trots att vi försöker nå dit. Så vi kanske försöker leta ännu mer, för att nå bakom ytan, för att förstå djupet. Få svar. Man önskar kanske förstå "varför", orsakssamband.

Skorpionsäsongen är en astrologisk tid som får oss att söka efter betydelsen i nästan allting. Skorpionen är tecknet som vill veta hemligheter. Vi tenderar att inte vara så intresserade av det ytliga utan kanske snarare gräver i det dolda, hemliga eller något vi vill veta mer om, kanske avslöja!

Skorpionens tecken markerar också att hösten är här, allt går i vila och vi drar oss litet undan, kanske är mer intresserade av att fördjupa oss i något, kanske en hobby, mystik en intressant bok.

Naturen har förlorat sin grönska, löven har dött och fallit till marken. Regenerering äger rum. Det är genom döden det nya livet så småningom kommer. Som den gamla roten i marken är frön för framtida tillväxt till nytta. 

Eftersom Skorpionen är ett vattentecken så är det tiden då Jorden själv ”håller på vattnet”, vilket gör marken mjuk och tung. Det som skördades och sorterades i Jungfrun och Vågen ligger nu staplade i lador och i källare, och ska användas för att ge mat till människor och djur under de kommande mörka månaderna.

Som ett fast tecken
erkänner Skorpionen att det finns arbete som ska göras. Den skördade och staplade skörden måste noggrant hanteras på bästa sätt så att den håller till våren. Det förvaras frön som innebär nytt liv när våren dyker upp efter den långa mörka vintern. 

När det gäller vår själs astrologi,
 vår egen inre resa, är detta en viktig tid för rening, inre reflektion och förtydligande. En tid för självtransformation. Precis som en orm ömsar skinn, behöver även vi regelbundet kasta av oss delar av oss själva så att vi andligt kan förändra och förnya oss. Skorpionen ber oss att ge oss in i djupaste delarna av vårt undermedvetna, möta våra skuggor och uppleva "död" i vårt egos självidentifierande, så att vi kan utvecklas på själens nivå.

Vi kan tänka på Skorpionsäsong
en som en tid för återfödelse där en del av oss löses upp för att återfödas, som en Fågel Fenix, som bildar en bättre version av oss själva. Det handlar främst kraften att omvandla oss själva. Det är den tiden på året när saker sker om natten. Så omfamna den mörka sidan för det innebär transformation.

Det behöver inte vara smärtsa
mt: Det kan vara en mycket vacker tid av djup läkning, om vi förblir öppna för processen. Det är där vi behöver mod att våga följa med skorpionen in i mörkret, till någon oupptäckt vrå... Så detta är en fin tid för djup meditation, medvetenhet och inre tystnad. Att vara i tystnaden så mycket man kan innebär att man kan lyssna på sin inre visdom. 

Skorpionen representeras av
 olika färger och symboler i enlighet med den andliga nivån av dess expression. Den svarta skorpionen representerar den lägsta nivån av Skorpionen. När den hotas, tillfogar den smärta genom att injicera gift från sin ”stjärtgadd”. Den mörkröda skorpionen stiger upp ur askan och representerar skorpionens återuppväckta makt. Fågel Fenix på höga höjder representerar djup vision, som symboliserar Skorpionens förmåga att se klart in i hjärtat av sammanhanget och samtidigt hålla ett objektivt avstånd ovanför emotionellt kaos. Genom att (i själen) möta Hades, det omvandlande mörka riket, så symboliserar den vita duvan det som sedan framträder som det högsta och renaste andliga uttrycket av Skorpionen. Återfödelse av själen.

Viktigast är att det en tid för "detox" av sinnet. Vi bör vara uppmärksamma på tankemönster som inte längre återspeglar det högsta och bästa av vilka vi är. Det är viktigt att inte falla in i självkritik eller självhat, utan i så fall notera det som gamla mönster eller vanor - resultatet av tidigare tillstånd. Vi kan lägga märke till hur våra tankemönster påverkar hur vi ”strömmar” ut vår energi i världen. Detta är ett bra tillfälle att ställa in avsikten att släppa dem med kärlek, ändra en vana, och leva från den högsta av vilka vi är, från denna punkt och framåt.  

Merkurius har varit retro sedan 13/
10, först i Skorpionen sedan Merkurius retro till Vågen 27/10 t o m 3/11 då vänder i Vågen och återkommer till Skorpionen den 10/11. 
Merkurius retrograd är alltså över för denna gång i början av månaden den 3 November.

När denna kommunikationsplanet åter är i hemlighetsfulla, djupa, mörka och utredande Skorpionen kan vi anamma ett mer djupsökande sinne. Vi kan vara mer nyfikna på det som är osynligt, som inte är uppenbart. Det är de djupa perspektiven som tenderar att vara av intresse. Vi kan vara litet mer som detektiver. Vi kan vilja dra upp hemligheter, eller söka i det förflutna efter svar. Att försöka avslöja konspirationer kan vara mer intressant, kanske för många nu. Eller andra mysterium att lösa. För det är det som lockar mer nu. Vi kanske märker att tankar under de kommande veckorna är djupare. Kanske att vi visas vår skuggsida som vi vanligtvis undertrycker. Detta hjälper oss att acceptera vem vi är och att vända upp korten, så att vi kan se vad som finns där. Tankar och känslor är tydligare så att allt som har varit oklart i månader nu kommer att bli klart - avslöjas. Denna energi används bäst för forskning eller komma till roten till alla problem.
Tendenser till fixering är troligt med denna energi såväl som beslutsamhet. Tankar kan dras till rädsla, behov av förändring, tabuämnen och delade resurser. Merkurius i Skorpionen är verkligen en bra tid för självanalys och inåtblick.
Titta på det personliga horoskopet, och det astrologiska Hus som transiterande Merkurius befinner sig i för att ta reda på inom vilket område som tankar fokuseras djupt under den här tiden.

Mars går retro i Väduren till den 13/11 Läs om Mars retrograd HÄR

Genom att fokusera på
Skorpionens nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett bra tema för Skorpionen är att vara i det lugnet, medan sinnet stillar sig efter sommaren och höstens bestyr, och vi kanske kollar en bra deckarserie, det är en bra tid att fundera på problemlösande. Knäcka gåtor… för att nämna något. Detta är också en bra tid för självtransformation. Det är främst kraften att omvandla oss själva, för att kunna uppnå våra mål. Det är den tiden på året när saker sker om natten. Så omfamna den mörka sidan för det innebär transformation.

Den 15/11 är det Nymåne & Supermåne i Skorpionen kl 06:09:24 på ca 23-24 grader i Skorpionen. Nymånen är det ögonblick i måncykeln när vi kallas för att omsätta våra mål in i handlingar, och när nymånen är i Skorpionen uppmanar den oss att förvandla våra handlingar för att omvandla oss själva och våra yttre liv. Det är dags att ta ett steg ut i det okända, att göra det vi är mest rädda för och att möta konsekvenserna av våra handlingar. Det är nu en tid då många vill veta varför och förstå hur orsaker och verkan hänger ihop för att kunna räkna ut saker och överblicka viktiga situationer - kanske hela livet som sådant.
Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFO) innebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. På praktisk nivå, innebär den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Vissa stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med jordbävningar orkaner och andra naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emotinfo 1 2.

När Venus går in i
Skorpionen den 21/11 (till 15/12) tenderar det att skapa en ”allt eller inget” inställning i relationer. Placeringen öppnar till mer intensitet, mer passion, mer sinnligt djup. Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista. Det är läge att med djupt mod gå vidare med övertygelser. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha. Venus in i Skorpionen analyserar känslor så djupt att vi vet om de är 100% i eller 100% utanför. Känslor som kan uppstå med Venus i Skorpionen är svartsjuka, besatthet/fixering, hemlighetsfullhet och att använda manipulation. Det kan väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras. Venus ber oss att komma till botten av frågor som rör kärlek, relationer och värderingar. Detta kan hjälpa till med problem som har blivit flytande och förvirrat de senaste månaderna. Nu börjar vi se saker tydligare. Passionerna kan gå djupt med all Skorpion–energi. Var mån om att hitta sätt att kanalisera detta.
Om man ser till det astrologiska huset i sitt horoskop som Venus passerar, så får man en bättre uppfattning om var det kommer till uttryck under de här veckorna.

Skyttens säsong

Den sista veckan går Solen varje år över till Skyttens tecken från ca 22/11 - 21/12. Det ökar vår längtan efter spänning och att vidga våra vyer. Vi kan vara mer benägna att längta, drömma och planera något som ger glädje och vidgar vyerna, nu när den ”myskulna” hösten passerat och den kyligare vintern landat och dagarna är kortare. Nu tänker vi kanske på sådant som resmål eller vad vi kan göra när våren kommer (i bästa ”skyttanda”) vilket lättar upp när det tidigt blir mörkt på dagen.
Vi vill känna oss fria och behöver mer utrymme för att utforska världen. En ökning av toleransen runt om i världen och en mer tolerant syn på andliga och filosofiska skillnader eftersom Jupiter viskar, "de som har sann tro behöver inte pressa den på andra." Många agerar gärna som lärare – delar med sig av sina erfarenheter. Intellektuell stimulering är något annat som vi längtar efter och är upptagna med att göra många olika saker. Rastlöshet.

Den 30/11 är det fullmåne i Tvillingarna på 8-9 grader kl. 10:32. Under tvillingfullmånen är vi mer öppna för att ta in nya vyer och idéer. Det är också en tid då vi vill dela idéer. Vi är mer lyhörda för verbala nyanser. I någon mytologi föddes (skapades) tvillingar under dialog, så det är tid att uttrycka vad som finns i sinnet och i hjärtat till någon, för att skapa samverkan mellan yin och yang - dualism. Det är lättare att knyta kontakter, för behovet av ny stimulans ökar. Men - man kan faktiskt känna sig nöjd med en intressant bok…

Neptunus går retrograd till 28/11! Uranus går retrograd hela månaden.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

DATUM PLANETASPEKTER NOVEMBER 2020
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt)+ tolkning
Siffrorna till höger = gradtalet för de som vill kolla med sitt horoskop


Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Runt den 1/11 OBS till 6/11 (eftersom Merkurius först är retro sedan vänder 4/11) Merkurius Vågen kvadratur Saturnus Stenbocken 26.16
Denna aspekt kan vara bra för hårt arbete, och gynnar särskilt ensamarbete då kommunikation kan vara i en mer ”hämmad fas” eller också ökar kritiklusten…

Aspekten speglar att vi kan känna det som att vårt medvetandes energi (tankar) stöter på en mur, och det kan det också mana till att fokusera på realistiska, mogna alternativ: Det kan också öka tendensen till negativt tänkande eller överdriven försiktighet eller känslor av motstånd i sammanhang som rör förhandlingar, affärsrättsliga och/eller juridiska frågor. Sakfrågor som är angelägna kan ”tynga axlarna”. Avstånd i nära relationer är andra möjliga problem.

Vidare kan tankar, nyheter eller ensamhet kännas tyngande och leda till grubblerier eller en ökad känsla av ”nu är det dags att mota Olle i grind” så att inte förseningar och problem uppstår på sikt.

Se upp för bitterhet och samtala istället med någon/några som kan vara stödjande och se sådant som du inte tänker på och finna på angelägna råd. Eller läsa och ta reda på sådant som känns välgörande.
Aspekten tyder också på att försiktighet bör iakttas när det gäller ev. företagsfrågor, samt den egna ekonomin och skyldigheter. Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt. Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret.

Planering är viktigt, men att nu genomföra något som har avgjort stor framtida betydelse, bör nog vänta litet, om möjligt.

Fortsätt att följa det som kan hjälper vägen framåt, men lita kanske inte på alla råd från de som tycks vara ”experter” eller äldre och ”vettigare” just nu, även om det känns viktigt att göra något konkret. ”Ligg lågt” om möjligt, slipa extra på sakfrågans kärnpunkt och omkringliggande ansvar och frågor. Tiden kommer när det ”faller rätt” – det som är bästa lösningen.

Runt den 1/11: Venus Vågen opposition Chiron Väduren 5.47

Chiron i aspekt till Venus är en känslomässig korrelation mellan principen om kärlek och attraktion och djup osäkerhet, känslighet och inre sårbarhet. Chiron är inte ett "magiskt piller" som nu läker detta. Men vi kan nu erfara sådant som lär oss något om kärlek och om vår sårbarhet, något som kan manifesteras som ”bearbetningspunkter” genom händelser. Detta så att vi har chans att frigöra det som hindrar läkandet av sårbarhet. Vi kan nu också lättare se skönheten hos nära och kära och det som är njutbart i livet vilket är läkande. Vi har möjlighet att frigöra förflutna känslor som handlar om relationer och attraktion, kanske att inte vara "tillräckligt bra", och förstå vårt eget värde i förhållande till någon annan. De som är konstnärliga kan ha stor hjälp av att skapa konst, som också kan vara bättre än förut.

Runt den 3/11: Venus Vågen quincunx Uranus Tvillingarna 8.32
En liten uppdatering kring attraktion kan ske dessa dagar. Vi kan nog vilja ha mer spänning. Många kan kanske känna behov av att göra vissa vilda och galna saker på ”attraktionsfronten” men det kan stanna vid en ”stilla flirt”. I relationer kan en ökad oro över ”stiltje” kännas, andra kan försöka hitta nya sätt att förnya kärlekslivet. Det är behov av att frigöra ”status quo” kring dessa teman som många känner dessa dagar. 
För konstnärliga typer är den kreativa energin mer kraftfull och originell nu och förtjänar fullt uttryck.

Runt 6/11 OBS pågått sen runt 1/11 (Merkurius var först retro men vände 4/11) Merkurius Vågen kvadratur Saturnus Stenbocken 26.32
Denna aspekt kan vara bra för hårt arbete, och gynnar särskilt ensamarbete då kommunikation kan vara i en mer ”hämmad fas” eller också ökar kritiklusten…

Aspekten speglar att vi kan känna det som att vårt medvetandes energi (tankar) stöter på en mur, och det kan det också mana till att fokusera på realistiska, mogna alternativ: Det kan också öka tendensen till negativt tänkande eller överdriven försiktighet eller känslor av motstånd i sammanhang som rör förhandlingar, affärsrättsliga och/eller juridiska frågor. Sakfrågor som är angelägna kan ”tynga axlarna”. Avstånd i nära relationer är andra möjliga problem.

Vidare kan tankar, nyheter eller ensamhet kännas tyngande och leda till grubblerier eller en ökad känsla av ”nu är det dags att mota Olle i grind” så att inte förseningar och problem uppstår på sikt.

Se upp för bitterhet och samtala istället med någon/några som kan vara stödjande och se sådant som du inte tänker på och finna på angelägna råd. Eller läsa och ta reda på sådant som känns välgörande.
Aspekten tyder också på att försiktighet bör iakttas när det gäller ev. företagsfrågor, samt den egna ekonomin och skyldigheter. Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt. Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret.

Planering är viktigt, men att nu genomföra något som har avgjort stor framtida betydelse, bör nog vänta litet, om möjligt.

Fortsätt att följa det som kan hjälper vägen framåt, men lita kanske inte på alla råd från de som tycks vara ”experter” eller äldre och ”vettigare” just nu, även om det känns viktigt att göra något konkret. ”Ligg lågt” om möjligt, slipa extra på sakfrågans kärnpunkt och omkringliggande ansvar och frågor. Tiden kommer när det ”faller rätt” – det som är bästa lösningen.

Runt den 7/11 Solen Skorpionen quincunx Mars Väduren 15.31
Denna energi ökar handlingskraften. Allmänt ger det initiativförmåga och energi som behöver ”förbrännas” men för att det ska komma gott ur det måste man kanalisera denna energi konstruktivt. Det finns potential för att ”stora egon” gör sig märkbara i världen! Eller ökad ”kampanda” mellan individer eller inom gruppsammanhang. Denna aspekt kan hos många frambringa destruktivt agerande - eller starka reaktioner som är kopplade till ”jaget” och den personliga viljan. Ilska ”bränner lätt till” när tålamodet nu har en tendens att testas. En frisläppning av okontrollerad glöd och energi kan ge negativa konsekvenser. Det är möjligt att bli föremål för aggression från andra.
Notera en ev. uppbyggnad av energi som irritation, konkurrenskänslor eller otålighet.  Det bästa alternativet i så fall är att medvetet finna en positiv form av aktivitet. Fysisk aktivitet är att föredra, men hjärnan kan också bränna upp en hel del energi genom intellektuella aktiviteter.

Runt den 9/11 Venus Vågen opposition Mars Väduren 15.22
Det speglar att manliga och kvinnliga energier kan vara i en viss konflikt. Men energin laddar oss dock med passion och lust, kanske självsäkerhet… Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer eller för den som är singel, kanske en attraktion kan tändas för någon vi aldrig tänkt oss. Se upp litet för ”blind” attraktion, att passionen styr mer än att det är ”rätt”! Attraktion kan nämligen tändas litet väl lätt denna tid, men kanske också utan att något mer än det sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone något extra denna tid.
En inledning till eventuella olösta problem med ekonomi och kärlek dras fram som tema genom Venus retrograda transit.

Runt den 10/11 Solen Skorpionen trigon Neptunus Fiskarna 18.16
Den här aspekten främjar medkännande, kreativitet och det konstnärliga. Aspekten tenderar att göra många av oss inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna. 
Energin kan också fungera som underverk i våra relationer. En uppmaning att hjälpa andra betyder det här, förlåtelse och välgörenhet.
Nu är vi mer i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi kan lättare se lättare den andras synvinkel, vi kan kanske ”gå i deras skor” (identifiera oss med) och därmed trösta eller visa att vi verkligen förstår.
Det är en mjukare energi som ökar benägenheten för allmän ”snällhet” och är även en drömsk energi som är till hjälp i meditation. 
Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.
Egot drar nytta av en mer andlig outlook, så att vi kan arbeta på att uppnå framgång. Vår väg till framgång kan också hjälpa till med en stark intuition.
Om du ensam kan du möta en känslig eller andlig typ av partner, vilket kan komma från engagemang i föreningsliv eller andra gruppsammanhang. Förhållanden drar nytta av en gemensam vision om framtida fridfullhet tillsammans.
Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.

Runt den 11/11 Venus Vågen quincunx Neptunus Fiskarna 18.15

Vi mer benägna att skapa eller ”ta in” all form av skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik… Kanske finns längtan efter ”den perfekta” romansen. Många kan drömma om hur saker kommer att vara och om all den underbara kärlek som ”finns”.

Om det finns någon speciell person i horisonten, kan den här transiteringen faktiskt ge litet besvikelse över att personen visar sig inte leva upp till förväntningar. Även om det inte handlar om någon ”riktig” relation, så kan det vara någon som finns i ”sinnet” där det byggts upp illusioner baserade på begränsad information och erfarenhet av vem denne (eller de) verkligen är!

Det är lättare att projicera egna behov, önskningar och förväntningar på någon annan nu. Att bli lurad av sken som bedrar de här dagarna tenderar att hänga som ”dimma” över oss… Men i så fall är det så att den ene ”skapar sken som bedrar” och den andra ”låter sig luras”…

Men andra, som öppnat till sin andlighet, kan nu se någon annan på nya sätt, även om illusioner faller och en viss besvikelse kan kännas. Det som kommer fram i så fall är: den avklädda sanningen som då är viktig. Det ger nämligen en öppning till nya inre dimensioner och ”öppnar” till större mottaglighet eftersom det ”rensar bort” det som står i vägen. 

Runt den 12/11 Solen Skorpionen quincunx Sanna Noden Tvillingarna 20.16
Vi känner kanske att vi vill ha mer harmoni när det gäller våra personliga göromål i relation till vart vi känner att vi bör rikta oss i livet, för att känna oss tillfreds med vår utvecklingsväg.
Det kan bidra till att vi försöker hitta en balans mellan vår egen väg och våra ansvar, och reflekterar över vart vägen framåt leder, utifrån det förflutna. Det är läge att gå mot okända territorium och lägga dit frön för utveckla en specifik livsstil.

Runt den 12/11 Jupiter konjunktion Pluto Stenbocken 22.52
Denna konjunktion sker vart tjugo år, och verkar under en längre tid (under större delen 2020).
Denna energi hjälper oss att fokusera och att ha uthållighet och därigenom kan vi klara av stora prestationer.

Många kan känna ett ökat behov av att vilja kämpa för sanningen. Dock kan många tyckas stå för sanningen medan de egentligen försöker få makt.

Ett ökat intresse av psykologi, politik, religion eller filosofi och konst kan nu också märkas, liksom ett behov av att resa för att fördjupa sina kunskaper. Andra söker djupgående information, för att vidga kunskaperna.
Jupiter som också är mån om att belysa sanningen, som förstorar saker, i detta fall med Pluto och tecknet Stenbocken, kan också avslöja dolda sanningar – även om Pluto försöker dölja. Därför kan vi räkna med ”maktspel” bakom kulisser som dock kan ”slippra ut” i massmedia, eller politiska agendor som avslöjas… Likaväl som ”fula metoder” för att dölja sanningar. Många kan agera bakom Jupiters lins (Pluto), och ”roffa åt sig”... Sannolikt kommer denna placering bl a att få oss uppmärksamma på djupa, kanske t o m mörka hörn – antingen inom oss och/eller runt om oss…

Runt den 13/11 Venus Vågen trigon Sanna Noden Tvillingarna 20.10
Energin hjälper oss att kunna känna oss i mer harmoni med våra värderingar och i relationer. Det bidrar till att stödja vår väg till självförståelse, och spelar en stor roll i vår process att transmutera den emotionella kroppen. 

Vi tenderar att vara inspirerande för varandra i våra relationer, vilket kan ge positiva ”hintar” om vår sanna väg och att känna en önskan att följa den. Det finns en harmoni i detta. Det är många som kan känna en ”blomningskänsla” kring ”ödesvägen”. Det kan vara relaterat till kärlek, vänskap, kreativ lust och en harminskhet. En frid.

Många kan verkligen se/känna vad själen längtar efter utifrån dåtid, nutid och framtid! En välsignad tid för många!

Runt den 14/11 Solen Skorpionen sextil Pluto Stenbocken 22.54

Det ger många det intensiva fokus och den typen av genomskådande som är till hjälp för att kunna se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå.

Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. 

Runt den 14/11 Solen Skorpionen sextil Jupiter Stenbocken 23.15
Det skapar ett lättare flöde som genererar glädje och ökar viljan att uppleva mer personlig frihet samt påvisar att vi kan upptäcka nya möjligheter. Det ökar känslor av att vara ”nöjd” och skapar varma och generösa ”vibbar” i luften… Och vi vill nog ge oss ut och få upplevelser som kan berika oss – på djupet. 
Det hjälper oss med förhöjd urskillning och positiva resultat av att vi kan se nya sidor och få en ny vinkel. Det kan för många även innebära oväntade fördelar inom arbete, resor, eller utbildning.

Runt den 15/11 Merkurius Skorpionen quincunx Chiron Väduren 5.21

Konversationer och tankar kan för många te sig röriga, vemodiga eller rent av smärtsamma. Oavsett huruvida det handlar om någon annan eller oss själva, kan det att bli en nyckeldiskussion eller en del info som ”känns” och det kan påminna om det förflutnaDet kanske inte finns något som känns ”korrekt” att säga, men rör då inte till det hela genom att söka efter det som tycks vara rätt sak att säga. Det gör det nog inte bättre - den här aspekten handlar om att titta på vad som gör känns i själen och varför. Det är bättre att bara säga det utan att röra till det eller söka efter ”det rätta” för det kan släta över känslor och vad som behöver sägas utan omsvep. Tårar eller kanske ett skrik är nog vad som behövs för många. Naturligtvis kan vi kommunicera, för nu vet vi vad som finns i atmosfären. Men var beredd på ”rotiga” diskussioner/tankar. 

Runt den 15/11 Venus Vågen kvadratur Pluto Väduren 22.55
En tid för att gå djupare i relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Vi kan också attraheras på ett suggestivt sätt – det kan handla om någon som påverkar djupt utan att det leder till något mer… Relationer kan känsla mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras. Hos vissa kan misstänksamhet eller dolda saker komma upp till ytan. Vi kan också upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås.

Runt den 16/11 Venus Vågen kvadratur Jupiter Stenbocken 23.26
När den expanderande Jupiters energi hamnar i ett spänningsläge till gudinnan Venus, så kan attraktion märkas litet ”överallt” luften… Kanske yttrar energin sig mest som rosa ”luftbubblor”, överidealiserande och en benägenhet att strunta i detaljer, vilket bäddar för att en del tenderar att ”falla” för ”vem som helst... Men samtidigt är det kanske en ”kick” att det kan finnas en massa romantik/svärmeri som ligger i luften… Även om attraktion kan väckas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker, så var mån om att ge tillbaka positiv energi genom att vara den som är någon annans charmiga gensvar eller källa till glädje. Befintliga kärleksaffärer kan nu värmas upp till ”bubblande” nivåer! Låt balans och harmoni vara ledstjärnan nu, vad som än sker!

Runt den 17/11 Merkurius Skorpionen opposition Uranus Tvillingarna 8.01
Det betyder att vi kan förvänta oss det oväntade. Det kan handla om att planer störs eller att stressande situationer dyker upp som behöver lösas, vilket då, trots krångel, samtidigt stimulerar tankeförmågan (”geniknölarna”). Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.
För de som är obalanserade så kan ”förhastade” ord ”kastas iväg”, men det är viktigt att försöka dämpa sådana tendenser så att ingen förolämpas.
För de som är balanserade så kan nya, ovanliga insikter dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter.
Allmänt kan vi räkna med spännande saker, intressanta fakta, eller spänning på ett energigivande sätt! Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de bästa insikterna som strålar in i sinnet från de kosmiska världarna. Det kan också dyka upp intressanta fakta i massmedia eller genom att läsa en givande faktabok.
De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva mycket speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen, ”magisk andlig rikedom”, även om det kan upplevas förvånande (chockerande) för en del. Men ibland måste något sådant ske för att skaka om, ”väcka” och leda till det viktiga uppvaknandet... Detta för att uppvaknandet är Uranus roll inom astrologin.

Runt den 19/11 Solen Skorpionen sextil Saturnus Stenbocken 27.25

Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner. 
Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.
Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!

Runt den 19/11 Venus Vågen kvadratur Saturnus Stenbocken 27.26

Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer, och kan också ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? ? Kanske vi egentligen är rädda för att släppa vår trygghet vilket ju inverkar hämmande på t ex glädje och frihetskänsla? Detta handlar då om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. För vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt på relationsfronten just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.
Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars.

Runt den 22/11 Merkurius Skorpionen quincunx Mars Väduren 15.43

Nu är det många som talar klarspråk och vi kan märka att det är extra ”debattanda” omkring oss. Det kan finnas tendenser till mentala strider. Det finns mycket som många nog vill komma till tals med och vissa saker som hållits “undan” kan nu komma fram. Andas djupt och räkna ”en två.. tre…” varje gång ilskan börjar arbeta upp sig – om det inte är väldigt befogat att säga ifrån! Det är ibland är klokare att vänta lite och avvakta, än att handla på ren impuls och ångra sig efteråt. Ha lite is i magen nu.

Runt den 23/11 Merkurius Skorpionen trigon Neptunus Fiskarna 18.10
Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.  Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Runt den 25/11 Merkurius Skorpionen quincunx Sanna Noden Tvillingarna 20.03
Den här energin ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå: Det kan vara kopplat till djupa, undersökande tankar och funderingar som vill gå under ytan i förhållande till vår och planetens utveckling (öde), det kan vara kopplat till frågor som rör det som sker i samhället ”på daglig basis”. För många kan det handla om att frigöra sig från gamla tankemönster kanske genom kommunikation, att uttrycka tankar eller utbyta idéer som kan föra fram idèer som förnyar något på vägen mot framtiden.

Runt den 25/11 Venus Skorpionen quincunx Chiron Väduren 5.08

Chiron i aspekt till Venus är en känslomässig korrelation mellan principen om kärlek och attraktion och djup osäkerhet, känslighet och inre sårbarhet. Chiron är inte ett "magiskt piller" som nu läker detta. Men vi kan nu erfara sådant som lär oss något om kärlek och om vår sårbarhet, något som kan manifesteras som ”bearbetningspunkter” genom händelser. Detta så att vi har chans att frigöra det som hindrar läkandet av sårbarhet. Vi kan nu också lättare se skönheten hos nära och kära och det som är njutbart i livet vilket är läkande. Vi har möjlighet att frigöra förflutna känslor som handlar om relationer och attraktion, kanske att inte vara "tillräckligt bra", och förstå vårt eget värde i förhållande till någon annan. De som är konstnärliga kan ha stor hjälp av att skapa konst, som också kan vara bättre än förut.

Runt den 26/11 Solen Skytten trigon Chiron Väduren 5.07
Aspekten ger energi och styrka, som hjälper till att bygga eget värde, för våra personliga egenskaper. Den har samtidigt en ödmjuk ton som hjälper oss att ta hand om och vårda oss själva och också att hjälpa andra. Det hjälper till med vår läkning av individualitet och vårt andliga syfte och kan hos många skapa ökad längtan att uttrycka detta genom att vilja rädda ”hela världen”. Det finns också en kreativ kraft i denna aspekt, alla former av kreativt uttryck är läkande. Vi kan anamma energin och ”skina starkt” och att vi har en trygg plats i världen. Det gör att vi kan känna oss kompletta.

Vi kan läka personliga sår, t ex rädsla, genom att göra precis det som vi fruktar. Vi kan finna att den upplevelse som vi mest fruktar inte är verklig.

Runt den 27/11 Merkurius Skorpionen sextil Pluto Stenbocken 23.11
Om vi är modiga nog att kika ner i avgrunden, in i djupet, vem vet vilka skatter som väntar där?
Vi sporras att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om, gräva i saker (i bästa Pluto-stil).
Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 27/11 Venus Skorpionen opposition Uranus Tvillingarna 7.38
Det kan innebära en tendens till spänning i relationer, likaväl som tända gnistor av attraktion i de som är nya likaväl som de som varit längre. Det kan också märkas som känslomässig oro och det som känns ”nytt” är vad många längtar efter, kanske att göra ovanliga aktiviteter tillsammans. Det finns kanske en ökad flirtbenägenhet, attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid. Försök att inte vara för hastig i beslutssituationer. Det kan ske överraskningar och/eller insikter i relationer, kring pengar.
En känsla av att plötsligt vilja bryta sig fri från det som hämmar. Att sätta gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu. Undvik dock oansvarighet som sårar vänner/partner.
De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.

Runt den 28/11 Merkurius Skorpionen sextil Jupiter Stenbocken 25.47
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner. Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.

 

Runt den 29/11 Solen Skytten quincunx Uranus Tvillingarna 7.34

Det kan ge litet spänd energi. Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron. En uppbyggnad av energi kan kännas spännande men också litet oroligt. Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck.

Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna. Gå med flödet och inte mot det för att passa in. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas om.

Runt den 30/11 Merkurius Skorpionen sextil Saturnus Stenbocken 28.23

Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt. Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål. Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤ 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

*************************************************************** 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.

*************************************************************** 

Vattumannens tidsålder: har den börjat och vad innebär den - läs HÄR?

***************************************************************

Lär dig om aspekter i horoskopet HÄR

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för November månad 2020:

Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos November 2020 för alla 12 stjärntecken

Nr 1:

Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.

HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR

______________________________________________ 

Astrologisk prognos November 2020 för alla 12 stjärntecken

Nr 2:

Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:

HÄR

SVENSK ÖVERS HÄR

______________________________________________ 

Astrologisk prognos November 2020 för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:

HÄR

SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:

HÄR

SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos November 2020 för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:

HÄR

SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos November 2020 för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:

HÄR

(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)

SVENSK ÖVERS HÄR 

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

HÄR  

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för November 2020 enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
HÄR

SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för November 2020:

HÄR:

SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2020

(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):

HÄR

SVENSK ÖVERS:

HÄR

 

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar