Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 12 januari 2021

Saturnus kvadratur Uranus 15/2-24/12 2021: Hitta balans när strukturplaneten & frihetsplaneten utmanar

Vad sker när Saturnus i Vattumannen och Uranus i Oxen kommer i kontakt med varandra i en kvadratur år 2021-22?

Först litet bakgrund till tolkningen:
Saturnus är planeten som bl a står för struktur, åtstramning, ”läxor”, status quo, det traditionella, gränser, regler, hinder, tiden och ”kristallisering”/förstelning: Uranus är planeten som är ”tvärtom” både det Saturnus står för och i sig själv sådan:

Uranus står bl a för det oberäkneliga, det revolutionära, det oväntade, regelbrytning, protester, det unika, det humana, medvetenhetsutveckling och uppvaknande samt det som är kopplat till elektricitet och teknik: En kvadratur är en 90 graders vinkel – en aspekt som skapar spänning.

 

Dessa två långsammare rörliga planeter Saturnus och Uranus bildar en 90 graders vinkel tre gånger denna tid,


Man kan säga att Saturnus är ”bossen” som förmanar, sätter regler och också ger lärdom och läxor, Uranus är den som vill vara obunden, som är originell, som söker frihet och inte vill ”sättas i box”, den som vill gå/hitta sin egen unika väg och är den som vill lösa problem.

 

Saturnus och Uranus kan (precis som alla planeter) kort sagt: samsas eller inte samsas så lätt… När de samverkar kan t ex det traditionella få en ny ”toutch”, man behåller det gamla men väver in förnyelse som förbättrar och utvecklar på ett smidigt sätt. Om det finns en spänning mellan dessa, kan man snarare ana Uranus agerar som en regelbrytare, som sätter sig emot det traditionella och kanske bryter mot regler, medan Saturnus kan agera hindrande, eller agera för att behålla ”status quo” och kan agera ”hårt” för att regler ska följas…

 

Saturnus sätter hinder men Uranus vill bort från hinder. Detta är ju något som så småningom löses, men vägen dit kan vara knagglig mellan ”fri vilja/frihet” (Uranus) och regler (Saturnus) – kort och förenklat sagt.

 

2021 är kanske inte ett år som är lättsamt, med denna spänning mellan Saturnus i Vattumannen och Uranus i Oxen under hela året - och till och med närvarande under 2022! Men en kvadratur behöver inte vara en dålig aspekt. Spänning manar oss t ex till att konfrontera problem, lösa saker, se över ”styrkor och svagheter” och balansera upp dessa och kunna förändra saker till det bättre.

 

Men tänk på att egentligen finns det finns inga ”dåliga aspekter” i astrologi, utifrån en ”högre/kosmisk” synvinkel, även om vi inte alls är glada när saker inte är som vi vill och det är jobbiga situationer. Istället kan man se det som en utveckling och ökad medvetenhet som i framtiden är till nytta i andra sammanhang. Det handlar ju ofta också om ”karma”…


*’’*~**¤*’’*~*’’*¤*’’*~*’’’*~¤~*’’*~*’’*¤*’’’*~*’’*¤**’’*~*


När är denna Saturnus-Uranus transitaspekt aktiv?


En transitaspekt är aktiv även när den inte är i exakt vinkelgrad utan några grader ifrån (högst 2.5 eventuellt 3 grader, men aldrig större orb enligt astrologer).

Men om de möts flera gånger (som denna transit mellan Saturnus-Uranus) så finns det alltid en viss, men tillbakadragen, energi aktiv tills de ”har mötts färdigt” och fortsätter vidare. Dessa möts mer än en gång p g a retrograderna.

Sen när det ”hela är över” så ”reser de vidare” till nya uppgifter genom de tecken och aspekter som de kommer att möta. Så man kan säga att de slipar det som är menat, eller gör sitt jobb tills det är klart och sedan fortsätter de för att ta itu med nya uppgifter.

Den här transitaspekten mellan Saturnus och Uranus sker i Februari, Juni och December 2021. De är nära igen i Oktober 2022 men bildar ingen exakt kvadratur. 
Här är datumen:

·         15 Februari 2021

·         15 Juni 2021

·         24 December 2021

·         1–12 Oktober 2022

 

*’’*~**¤*’’*~*’’*¤*’’*~*’’’*~¤~*’’*~*’’*¤*’’’*~*’’*¤**’’*~*

 

Saturnus- och Uranuskontakter i astrologin

Uranus och Saturnus är inga lättvikter. De är inte så lätta att navigera vid de bästa tiderna, men den här sker vid en avgörande punkt i historien. Perioden för denna kvadratur följer ju på Saturnus-Pluto-Jupiter konjunktionen. 


Barska Saturnus är den gamla väktaren, han gör upp tidsplanen, skapar konsekvenserna och sätter gränserna – när det behövs. Ja han är ”bossen” eller arkitekten som ger direktiv om en ny byggnad ska byggas, om någon byggnad ska renoveras eller monteras ner, när vi ska göra hårt arbete och planera saker som ska hålla i framtiden. Han vet att man inte ska slarva med saker, han ser när något är byggt på lös grund… Så ibland får man sin ”läxa” eller en betrodd uppgift för att man tagit ansvar. Ja han delar ut ”lön för mödan” eller visar var man behöver ”göra om-göra bättre”. Han kontrollerar konturerna och gränserna och formen på saker, hur vi kan upprätta och respektera där linjen dras…


Saturnus i Vattumannen kan mana fram sociala måttligheter, rättvisa system och strukturer för att både kontrollera och befria, gränser som också ger frihet. Det kan skapa regler som håller ”vildhet” inom gränser och begränsningar som ger nya synsätt och triggar till att finna nya lösningar, både för grupper, industrier och organisationer som vi är en del av, och också online. Går det för långt och blir för överdrivet kan Saturnus bli för rigid och hård, och sätta regler som är för hårda och restriktiva som ”låser” frihet och lösningar.


Saturnus klev in i Vattumannen och vistades där under några månader våren och sommaren 2020 och lät oss bli bekanta med bl a distansering, begränsningar/gränser och ny idéer och regler för att organisera bland befolkningen.


Så har vi oförutsägbara elektriska Uranus som är ”emot” dogmer och det förstelnade, som är den stora uppväckaren som kommer in ”från sidan” där man inte tänkt sig eller tittat! Denna planet roterar till och med med en liten lutning och har en elektrisk blå färg!

Det är planeten som inte tycker om ”ramar” och ”måsten”, som vill ha gruppgemenskap, som inte vill ha ”pekpinnar” eller översitteri… och det är bara bra, så länge det inte är ogynnsamt för andra. Går det till överdrift kan det leda till ogenomtänkt uppror eller revolution. Det kan leda till ett inflytande som skapar störningar och oro, ett ”koffeinöverdoserat” agerande, en oväntad kraft som vänder upp status quo och ställer saker ”på kant”… ”Så var det inte tänkt”, ”så var det inte planerat”, ”det var oväntat” etc…


Uranus i Oxen stör ”låsta” och inrotade föreställningar om stabilitet, trygghet och grunder (Moder Jord), ekonomi och materiella tillgångar - vad vi har i lager.


Eftersom många förstått vad som är ohållbart ger Uranus nya idéer och möjligheter som är praktiska och introducerar föreställningar till kollektivet om vår materiella värld: mat, ekonomi, och att vara medveten om den påverkan vi har haft på vår planet genom t ex plaster i haven och att det besprutas, skövlas och förgiftas så att djur år utrotas och människan inte har optimal hälsa. Många förstår väl att samlad rikedom utan att ge rättvist är en av orsakerna till världsproblemen.


*’’*~**¤*’’*~*’’*¤*’’*~*’’’*~¤~*’’*~*’’*¤*’’’*~*’’*¤**’’*~*


Saturnus och Pluto kvadratur Uranus historiskt sett

Den nuvarande situationen är oöverträffad i sin skala, men på många sätt är det vi ser nu inte nytt… 

Vi har haft några tuffa kosmiska energiöverföringar (transiterande aspekter mellan planeter) under ett antal år nu, först hade vi Uranus Pluto- kvadraturen 2011- 2016 och sedan Pluto-Saturnus-Jupiter konjunktionen 2020 (HÄR), och när den nu försvunnit tonar istället Saturnus-Uranus- kvadraturen in...

Utifrån astrologins synsätt tenderar Saturnus och Uranus på ”kant med varandra” i (kvadratur) att skapa oro och destabilisera politiska och ekonomiska strukturer, medan Pluto driver saker till ytterligheter med auktoritära kontroller och ökande fattigdom och svårigheter. Tittar man historiskt visar cyklerna hur olika länder försökt införa sitt välde, hur auktoritativa regimer installerades, dominerande ambitioner, imperialism, totalitära regimer… (INFO


Ett exempel är att Saturnus och Uranus kvadraturen1861 - 1862 startade det amerikanska inbördeskriget (1861–1865) när flera slavstater förklarade sin separering från USA och bildade Amerikas konfedererade stater. Kriget slutade med Confederationens nederlag och som ett resultat förbjöds slaveri överallt i Amerika. (INFO

Vi kan också få några ledtrådar genom att titta på1930-talets astrologi eftersom det liknar det vi upplever nu, även om aspekterna är mer fördelade den här gången. Det går inte att ignorera det faktum att en Saturnus och Uranus kvadratur var aktiv under världens lågkonjunktur, under den stora depressionen. Den första Saturnus Uranus- kvadraturen 1929 skedde i November, strax efter att aktiemarknaden kraschade. (Info

På 30-talet sammanföll Uranus Pluto- kvadraturen med en opposition från Saturnus mot både Uranus och Pluto. Astrolog Richard Tarnas skriver: ”den här eran såg utbredd social och politisk oro, katalysering av massrörelser, uppkomst av radikala politiska filosofier och partier, intensifierad arbetsro, studentstrejker och demonstrationer, lössläppt mobbvåld och massinvandringar.” (INFO

Richard Tarnas skriver vidare: ”De många tillfällen där händelser som inträffade under en längre Uranus Pluto-kontakt satte igång kraftfulla energier som senare, efter att Uranus Pluto-kontakten var över, plötsligt nådde en kris eller brytpunkt, en kritisk kollaps av strukturer, just när Saturnus gick in i en hård aspekt med Uranus.” (INFO

Vilket är vad vi upplever nu - men den exakta planetkontakten träffar inte förrän i Februari 2021.

Richard Tarnas skriver även "Ofta tar denna sekvens formen av frigörande eller oliktänkande krafter som uppstod i stor skala under den tidigare Uranus Pluto-anpassningen och som sedan skapade en våldsam splittring i politiker ledningen" Mer om/av Tarnas HÄR.

Det senaste Uranus
kvadraturen Pluto sammanföll med uppkomsten av revolutionära uppror och globalismens långsamma upplösning. Desillusionen gällande regeringar och statliga myndigheter runt om i världen har ökat, och en utbredd uppmaning till reform och social rättvisa, liksom ökad medvetenhet om vår påverkan på miljön och konsekvenserna av kapitalismen.

”Saturnus och Uranus
kvadratur-kombination framhölls av aktiemarknadsforskaren Louise McWhirter på 1930-talet som deprimerande ekonomisk aktivitet under dess varaktighet. Hon tittade på det femfaldiga Saturnus-Uranus-kvadraturen som inträffade från 1930 till 1931, i början av den stora depressionen, och ännu längre tillbaka, depressionen 1884, en kreditkris som sammanföll med Saturnus-kvadratur Uranus och varade fram till 1886. Den senaste gången denna planetariska kvadratur inträffade var 1975 till 1977, efter att 1970-recessionen spridit sig genom de västerländska ekonomierna. Denna period ökade också oljepriserna, vilket ytterligare försämrade inkomsterna.” Hämtat HÄR.

Enligt astrologen George McCormack, som skrev om effekterna av planetariska kontakter på väder och epidemiska förhållanden, markerade Saturnus kvadratur Uranus början av den spanska influensan 1918 och efterföljande toppar 1919, liksom en stor epidemi av lunginflammation och influensa i vintern 1931. Ur ett väderperspektiv ger denna aspekt kallare temperaturer än vanligt och "långvariga störda atmosfäriska förhållanden" under veckorna och månaderna kring den exakta aspekten”. Hämtat HÄR. 

Vi har redan uppfattat att det skett problem med arbete och ekonomi på grund av pandemin, men vi kan nog få se ännu mer instabilitet i ekonomin och högre arbetslöshet medan många försöker ordna denna situation nästa år och därefter…

Under Saturnus
Uranus- kvadraturen 1975-77, ledde en influensaepidemi i USA till skapandet av ett motmedel som gav allvarliga hälsoproblem eftersom det stressades i bruk och inte testades ordentligt… Det representerar en vinning för systemet…

Visst kan man räkna med
att Saturnus kvadratur Uranus ger upphov till spänningar. Många kommer att gräva ner hälarna ännu mer än tidigare eftersom vi har en dragkamp mellan det nya (Uranus) och det gamla (Saturnus). Men kompromisser bör göras, även för att nå små framsteg.

Och för att fixa det skulle man behöva hitta skärningspunkten mellan vetenskapliga nya system och gamla strukturer, med revolutionerande Uranus i Oxen. Dessa två envisa tecken måste ta reda på hur man verkar tillsammans – i balans.


Vi kan nog komma att se mer frihet på vissa ställen och mindre på andra. Väst tycks vara på nedgång och det påverkar då hur regeringar reagerar och agerar. Det kan utlösa nödvändiga reformer, men om det nya systemet är bättre än det gamla beror på att vi är på det klara med vilken typ av värld vi vill leva i - och agerar för det i fredlig anda.


*’’*~**¤*’’*~~*’’*¤*’’*~*’’’*~¤~*’’*~*’’*¤*’’’*~~*’’*¤**’’*~*

Saturnus kvadratur Uranus och möjlig utveckling globalt 2021-22

Astrologin i denna process är ganska komplex om vad som kan hända. Så vad händer? Det vet nog knappast någon... men man kan ana baserat på trender och tidigare beteenden. Hur detta utspelar sig beror också på lokala förhållanden och kulturen i specifika länder. Men förändringens vind blåser i alla fall över land och hav.

Visst kan det se riktigt mörkt
ut om man bara ser til det negativa, men det är också en bro över till det som det ska leda till. Det handlar om fysiska uppvaknanden i from av förändringar i vårt förhållande till kropp, jord och föda (Uranus i Oxen) och mental vibrationsdisciplin och fokus (Saturnus i Vattumannen). Det de mentala frekvenserna som vi ställer in oss på och investerar i som bygger det som kommer.

S
aturnus och Pluto konjunktionen blev exakt i Januari 2020 efter att ha legat nära hela 2019: Denna konjunktion kom att aktiveras igen under de sista månaderna av 2020 när Mars gjorde då en serie kvadraturer till både Saturnus, Pluto och Jupiter. Mitt i allt detta hade vi Jupiter Saturnus -konjunktionen 21 December 2020 (HÄR). Detta indikerade slutet på det gamla imperiet och en ny början för ekonomin och maktstrukturerna. Men det sker inte snabbt eftersom vi måste vandra med Saturnus och Uranus fram till 2021–22.

Med facit kan man förstå att
Saturnus Pluto-konjunktionen 2020 förde fram pandemin - som ju ramlade in i en verklighet som redan var instabil. Förhoppningsvis kommer klarhet när effekterna av detta och aspekterna detta år avtar. Men vad man än tror orsakat den (Pluto) så tenderar störningar och kaos (Uranus) att knaka i samhällets strukturer (Saturnus). Reaktionen har varit att trycka på hårt (Saturnus) för att kväva den… med alla medel. Saturnus Uranus-kvadraturen ser ut att förändra strukturer och avslöja vad som behöver stärkas och/eller förnyas. 

Saturnus i Vattumannen medverkar till
att man kan börja se saker i förhållande till ”historien”, vad det som manifesteras nu är uppbyggt kring och vad det är skapat av, ”invävt” i en ”vattumansk väv”, vars många trådar nu behöver redas ut, eller man kan säga att det ”elektriska” krånglar, men det är tid att lösa det. Samtidigt som Uranus i Oxen säger: ”Nu skyndar vi mot framtidens nybygge, vi ska bygga ett nytt ovanligt torn som reser sig mot himlen”… Men det behövs en balans mellan nybygget och det gamla, det är den som behöver hittas detta år.

 

Vi hade i alla fall en tidig förhandsvisning av Saturnus kvadratur Uranus i Mars i 2020. Det visar svårigheterna med att få något fast gjort under denna aspekt. Det finns dock ett större budskap som kommer med Saturnus kvadratur Uranus. Saturnus handlar ju om världsliga begränsningar. Vi lärde oss en sak eller två om det med Saturnus konjunktion Pluto i Stenbocken? Uranus, å andra sidan, har en dragning till individualitet och uppror. Det är lätt att se hur dessa två krafter, i kombination med den svåra kvadraturaspekten, kan skapa oreda 2021. Kanske… men ”kaos bor granne med gud” säger man ju.


Jupiter, expansions- och möjlighetsplaneten, ansluter sig till Saturnus under större delen av detta år 2021 i Vattumannen, vilket kan vara ett tveeggat svärd. Det kan öka spänningen och skapa fler möjligheter. Förmodligen ”bryts en del regler”, eller regler sätt som inte ska kunna tillåtas brytas…

Systemet behöver förändras
eller få en total översyn, men man bör titta noga på vem som drar nytta av föreslagna ändringar… Det är ett tips… Vi lär inte se ett lätt recept på frihet - åtminstone inte för majoriteten denna tid. Vetenskapen är inte ofelbar och man kan ju fråga sig om man bör ”spåra pengarna”? Gardinen kan dras åt sidan och det kan komma att åstadkomma en del oväntat ”kaos” på någon nivå.


Uranus kom in i Oxen i Maj 2018 och blir där till Juli 2025. Uranus är elektrisk och oförutsägbar, och kan orsaka enorma förändringar. Det är också som en blixtidé eller blixten av insikt - snilleblixten. Den är kopplad till intuition i form av nya idéer och inspiration för nya uppfinningar och koncept. Oxen är ett pålitligt, envist och jordat tecken som inte tycker om hastiga förändringar eller moderna saker… så det ser ut att bli en del ”motvärn” mot nymodigheter, galna uppfinningar och så vidare…?

Vilka är de saker som förändras medan Uranus är i Oxen? Kanske de miljöfaror som orsakas av stora jordbruksföretag kan förändras, genom en del ”omskakning” av Uranus i Oxen, detta för att hitta sätt att odla utan att skada planeten. Oxen brukar handla om pengar/ekonomi och materiella varor. Med Uranus vet vi att vi kan förvänta oss det oväntade, precis som under den stora depressionen, men det betyder inte att det behöver upprepas exakt likadant. Men det vi värdesätter och hur vi hanterar pengar, materiella varor kan komma att förändras. En gradvis övergång till virtuell valuta/digital valuta är också nära förestående.

Sedan starten år 1988
av denna Saturnus kvadratur Uranus cykel (som pågår till 2032 (INFO) har vi sett omstruktureringen av världsekonomin längs nyliberala linjer och finansieringen av i stort sett allting i en globaliseringsprocess. Världen domineras nu av globala företag som drivs av en handfull rika individer. Denna kvadratur representerar den slutliga fasen av cykeln innan den slutar 2032. Det betyder att detta är en period av upplösning och slut som förbereder vägen för vad som kommer. Mer om Saturnus kvadratur Uranus cykel HÄR.

Troligen sker en
lågkonjunktur eller ekonomisk splittring på något sätt under denna tid (2021-22). Vad som händer kan ha stor inverkan på hur maktbalansen flyttas mot mer spridd (Uranus) och lokal kontroll (Saturnus) och kanske slutet för de delar i världen som har ekonomisk dominans, eller mot en fördubbling av globalismen och världsregering eller någon förskjutning som ger en blandning. Alltså: förändringar vi märker av sker!

Oavsett så representerar
dock denna tid en massiv övergång i medvetandeutveckling (Uranus) om vad som är av verkligt värde (Oxen), men de insikterna (Uranus) måste vi också agera utifrån på ett genomtänkt sätt (Saturnus) för allas bästa (Vattumannen). Ja, vi är till synes i stormens öga eller vid en tipppunkt… Osäkerheten ger oro, men det skapar också möjligheter till att agera för förändring och det ger också ett genombrott som ju är Uranus mål. Och vad som behövs mitt i allt är tillit. Att försöka införa gränser, hinder och begränsningar enligt Saturnus modell kan skapa kontroverser med uppror eller i alla fall motstånd! Det kommer att vara svårt att skapa strukturer eller åtskillnad som inte stämmer överens med vad kollektivet anser hållbart (pengar, föda, handla och spendera)…


Det som nu tenderar att dras fram av alla aspekter är "instabilitet" och förändring genom Uranus i Oxen i kvadratur med Saturnus i Vattumannen, efter att Plutokvadraturen dragit fram en medvetenhet om vad som funnits ”under ytan”. Det påverkar vår inställning till verkliga tillgångar och hur vi skördar dem och vilken slags mat som läggs på bordet ... Att det måste göras från grunden kanske genom att använda det gamla (Oxen) från förr på nytt sätt genom insikter (Uranus).

Det
teknikstyrda globala systemet, tror en del astrologer kommer att misslyckas, eftersom den strider mot naturen. Det bygger på vetenskaplig materialism, att vilja skapa det perfekta samhället för de styrande. ”Om de vet allt och kan göra allt kan de bli gudar!” tycks vara drömmen… Men samtidigt kan man undra om mänsklighetens ”egenheter” och ”olydnad” bara är ett problem som behöver lösas med vilka metoder som helst, liksom att människan inte lever för evigt? Den som förstår naturfilosofi och älskar naturen med hela sin själ, vet att detta är mot naturen, det känns djupt i hjärtat. Det lutar åt att medvetenheten om att leva i samklang med det naturen erbjuder i det kollektiva medvetandet är på väg genom Jupiter-Saturnus-konjunktionen i Vattumannen i kvadratur Uranus i Oxen denna tid. Så enligt astrologer tycks vetenskaplig materialism inte ha en särskilt lysande framtid eftersom för Uranus i Oxen är naturen mer melodin än tekniken, i så fall ”gammeldags teknik” för att bruka jorden... Oxens energi prioriterar bara det som är naturligt, går att äta och njuta av… vad Uranus än vill. Och Oxen kan vara motspänstig som vi ju vet…

Tänk på att Oxen
är envist ”obändig”, och vill ha lugn och tid att filosofera och få lukta på blommorna… Oxe-energin kan sätta ner bakhovarna, precis som tjuren Ferdinand… när det gäller. Oxe-energin kan också bli lika arg, som Ferdinand om något stör friden… Visst de med makt ger aldrig upp sin makt och vill inte reformera sina uppbyggda system till förmån för dem själva och de kan använda lockbeten att fånga in med. De erbjuder gåvor... Makten har vänt bort många från gudomen/källan/ljuset… men den kraften kan aldrig dö. Den kraften kan bara gå i vila eller dra sig tillbaka, avvakta, vänta in, ta fart på nytt och komma tillbaka med full kraft. När tiden är rätt och mänskligheten verkligen längtar efter – vill - något bättre och också upp öppnar till det. Den kraften tjänar inte den materialism som råder, inte tekniken, inte heller egoism. Den kan bara leva med och genom det som är naturligt, rent och äkta. Uranus i Oxen arbetar på den!

Vattumannens tecken handlar mycket om
rättvisa för alla och att skapa lika villkor. Detta frihetsälskande tecken är inte intresserad av det som innebär ojämlikhet, låsta regler och inskränkande krav. Det är ju ett tecken som står bakom frihet, jämlikhet och broderskap. Tecknet som sådant skyr makthavare, kapitalism, tvång och ”ramar”. Saturnus i Vattumannen innebär en lärdom kring detta, även om det kan upplevas som prövande ibland. Det är svårt att ringa i detta skede vad det exakt innebär, men kampen för att hitta rätt balans mellan kontroll och frihet är ett klassiskt Saturnus Uranus-område.

”Kamratskap, värdighet,
tillgivenhet, kärlek, solidaritet, broderskap, vänskap, etik: alla dessa namn står i kontrast till kapitalismens kommersiella, kapitaliserade förhållanden mellan kapitalismen, alla beskriver förhållanden, som utvecklats i kampen mot kapitalismen och som kan ses som förutse eller skapa en samhället bortom kapitalismen.” John Holloway


Till framtiden eller till det förflutna, till en tid då tanken är fri, när män är åtskild från varandra och inte lever ensamma - till en tid då sanningen existerar och vad som gjorts inte kan be undone: Från likformighetens tid, från ensamhetens enslighetens tid, från Big Brother-tiden, från dubbeltänkandet - hälsningar!
(“To the future or to the past, to a time when thought is free, when men are different from one another and do not live alone— to a time when truth exists and what is done cannot be undone: From the age of uniformity, from the age of solitude, from the age of Big Brother, from the age of doublethink — greetings!”)― George Orwell, 1984

Det bästa vi har är nature
n och den ropar oss alltid tillbaka och berättar att där finns den verkliga rikedomen. Men hör alla ropet? Med kunskap om att ta vara på naturens resurser är man egentligen inte fattig, fråga Oxens stjärntecken.

Alla vet att de goda förlorade
Alla vet att kampen var fixad
De fattiga förblir fattiga, de rika blir rika”

Leonard Cohen

Det viktiga är att inte vara fattig i anden och att hitta rikedom i naturen…
Det är det som Uranus i Oxen, Saturnus i Vattumannen önskar lära den stora mänskligheten. ”Back to nature”.


*’’*~**¤*’’*~*’’*¤*’’*~*’’’*~¤~*’’*~*’’*¤*’’’*~*’’*¤**’’*~*

Saturnus-Uranus - möjlig utveckling på det personliga planet


Det är väl värt att se om ditt födelsehoroskop innehåller framträdande planetervid 7º, 11º, 13º eller 18º av Oxen, Lejonet, Skorpionen eller Vattumannen, eftersom du är de människor som måste uppleva detta mest ...

Uranus och Saturnus bildar exakta kvadraturer tre gånger.

- 17/2 2021 båda planeter vid 07º13 '; men effekterna känns mellan - 2/2 till 28/2

- 14/6 2021 båda planeter vid 13º06 med Saturnus retrograd, men effekterna känns mellan - 11/4 till 5/7

- 24/12 2021 båda planeter vid 11º05 ', men effekterna känns mellan - 13/12 till 2/1 2022.

- 1/10 2022 och en kvardröjande fyrkant (men inte "exakt") till den 12: e, båda planeter vid 18 grader av de fasta tecknen men effekterna känns mellan 17/9 till 24/10.


Saturnus Uranus-kontakter representerar perioder med radikala förändringar och störningar i status quo. Det är tider att bryta sig ur gamla vanor och mönster som har blivit för begränsande och hindrande. Så Saturnus-Uranus-kvadraturen är en tid att bryta sig ur ett invant spår, att utmana det gamla - och skapa sitt eget genombrott i tillvaron.


Det är tid att låta stela strukturer förändras, så att man tillåter sig nya sätt att göra saker på. Det kan vara svårare att skapa strukturer som är stabila, för Uranus avbryter och stör Saturnus strikta och rigida mål. Så en del stela föreställningar om hur saker borde vara, ska vara eller måste vara, kommer att förändras. Det kan handla om att synsättet gällande tillvaron, människor, livet, relationer, det filosofiska eller jobbet… splittras så att en helt ny uppfattning bryter igenom. Som är tvärtom det man föreställt sig, önskat eller vill. Men det är också en frihet att komma fram till det. Det betyder att man kan h nytta av det för att sedan skapa en ny trygghet.


Så alla strukturer som inte längre tjänar ett användbart eller kreativt syfte kan demonteras och reformeras - och man kanske inte har mycket val? Men man kommer att förstå vad det behövdes för efter denna tid.


Både Vattumannen och Oxen är fasta tecken, de är envisa och vill ha saker "på sitt sätt" så att det kan pressa på att gå framåt 2021-22, en stress på grund av spänningen där bland stjärnorna…

Uranus är störande men också kreativ
. Det hindrar livet från att bli för statiskt och stillastående genom att väcka nya idéer och möjligheter. När Uranus är kopplad till Saturnus kan det generera det en medvetandekris som krossar ditt tidigare perspektiv och vilket manar dig att hitta en ny väg framåt. Det innebär tillväxt och förändring. Men om man omfamnar förändring för sin egen skull betyder det ofta att ingenting verkligen förändras eftersom det då blir för ytligt. Den gamla ordningen påverkas inte och lagrar då problem, som aktiveras till nästa gång aspekten kommer.

Det är också viktigt att känna
igen skillnaden mellan gamla strukturer som är bra och användbara och nödvändiga, och de som är hämmande eller slitna. Om man inte gör det kan man bli av med sånt som man behöver - till exempel att vara en fri eller obunden individ.

Så småningom handlar Saturnus-Uranus-kontakter om frihet, men det betyder inte att man gör vad man vill.

För att livet och civilisationen
ska fungera bra behöver man en balans mellan frihet och struktur - Uranus och Saturnus. Utan goda gränser och regler kan friheten tas för långt och bli destruktiv. Men med för mycket kontroll, kan livet inte blomstra eftersom kreativiteten kvävs.

När dessa två planeter möts är
resultaten ofta oförutsägbara och det kan orsaka rädsla och motstånd. Men att ge efter för rädslan blockerar åtkomst till det högre jaget och intuitionen, och det hindrar från att se positiva lösningar genom förvirringen. Motstånd är mer ofta Saturnus som gräver ner klackarna och håller fast vid det förflutna.

Men vissa rädslor kan behöva erkännas och följas
. De kan vara en signal som visar att något faktiskt är fel - kanske finns det ett ordentligt problem som man behöver ta itu med och lösa. Om flera garnnystan trasslat ihop sig som man använder i en stickning, sitter man nog inte där och tänker positiva tankar – man reder ut det – som en enkel liknelse!


Saturnus-Uranus-kontakter
tenderar att skapa spänning, oro och stress, kanske upprördhet. Man kan känna sig fast eller låst (Saturnus) och samtidigt energifylld och fylld av motstånd (Uranus), kanske känner sig indriven in i ett hörn eller i en ”hage” medan man känner sig pressad att göra något, men kanske inte vet vad till en början. Men det driver fram ett agerande för att lindra den inre spänningen, eller för att hitta en ”utväg” som vänder på situationen. Man bör vara väldigt noga med den väg eller ”plan” man väljer, så att det inte blir ett misstag. Man bör också undvika hastiga/stressade beslut, planlöst, nyckfullt agerande eller beteende för det kan krångla till istället för att lösa situationen. 


Det man gör denna tid mot andra, de beslut man tar och de planer man genomför mot Oxens natur – det naturliga valet – tenderar att ge ”onaturligt gensvar”, eftersom Uranus är i detta naturtecken och Saturnus i Vattumannen handlar om att växa i högre medvetenhet. Men oavsett är denna tid, vilket val man än gör, en medvetandetillväxt. (Uranus= högre medvetenhet, Oxen=växt, Saturnus= lärdom).Det handlar om en tid av lärdom även om det kan kännas prövande…


Utifrån Saturnus i astrologin, så är det som fungerar och uppfattas som trygghet, vad man ska hålla fast vid, för det brukar ju vara det bästa eller det enda sättet som fungerar sedan länge. Fast… bara för att det har fungerat på samma sätt eller att det är ”brukligt” sedan länge, betyder inte att det fortsätter att alltid fungera på samma sätt, eller ens att det är det bästa. Eller att det inte kan förbättras. Men oavsett att man följt gammal teknik, utövning, praktik eller tradition, så har Uranus kommit in och en ny idé, nyskapande eller någon upptäckt med en ny verkställan har blivit en del av det gamla sättet – men förnyat det. En utveckling byggd på det gamla alltså. Och utifrån Uranus i astrologin, bara för att man har hittat ett en ny idé, tycker något är spännande eller har upptäckt ett nytt sätt att vara, eller ett sätt att utföra en traditionell uppgift på som tillgodoser våra behov, betyder det inte att det är bättre än det gamla… 

 

Tänk också på att utan vishet och klokhet, det som Saturnus också står för, kan det bli ”galet”, för det är ju… oprövat. Ofta försöker vi ett nytt tillvägagångssätt eller en ny teknik för att senare finna att visdomen den fanns i det gamla sättet, det var och är helt enkelt bättre. Denna tid handlar mycket om att lära av just detta – ”det oprövade (Uranus), det beprövade (Saturnus)” …


”Var modig nog för att leva livet kreativt. Det kreativa är den plats där ingen annan någonsin har varit. Du måste lämna din tröststad och åka ut i din intuitions vildmark. Du kommer inte dit med buss, bara genom hårt arbete och risk och genom att inte riktigt veta vad du gör. Vad du kommer att upptäcka kommer att bli underbart. Vad du kommer att upptäcka kommer att vara dig själv. ”Alan Alda


Vad som utvecklas vid dessa tider med Saturnus-Uranus är att den kreativa spänningen mellan det gamla och det nya sättet brukar leda till att man når en vändpunkt. Detta är en tid då man bör låta gammal tradition möta det nya… Vad man bör göra denna tid, är att hålla fast vid det gamla och beprövade och samtidigt ta in det nya och sätta samman det så att det får en funktion tillsammans. En funktion som utvecklar och ger utdelning på sikt, alltså ”lön för praktisk möda” (Saturnus)… Vi bör se visdomen i det gamla hållbara och som kanske ses som ”trälaktigt” och hindrande och försöka se det från en annan vinkel som att ”man vet vad man har, etc”… men låta det ”blandas” ut med nya idéer som skapar en förnyelse.

 

Det är en tid då man kan utmanas till att ”flytta ut ur komfortzonen”, men det är det finns en annan sida, som man kanske inte förstår först, och det är att man kan hitta nya metoder och kreativa idéer som förbättrar den ”grund” man har, även om villkoren är nya.

 

Det bästa är att ”titta bakåt”, på det gamla och hur ”gjorde man/jag” då (Saturnus i Vattumannen), och i ”nuet” (denna tid när aspekten är) så lär man sig detta ursprungliga, medan man kreativt använder det för att skapar bestående trygghet (Uranus i Oxen). Det innebär förmodligen omstrukturering.


Uranus i Oxen representerar bl a ekonomi, materiella resurser, trygghet, stabilitet, miljön/naturen/marker, föda och trivsel. Man har alla möjligheter att lära sig att vara organiserad och framåtsträvande när tiden går. 


*’’*~**¤*’’*~*’’*¤*’’*~*’’’*~¤~*’’*~*’’*¤*’’’*~*’’*¤**’’*~*

Hantera spänningen mellan Saturnus-Uranus

”De lärdomar av sanning du har fått är dina visdomsjuveler. Visdom är ofta gömd under våra största svårigheter, och det är den intellektuella som förstår att sökandet efter visdom är den sanna vägen till läkning. ”- Caroline Myss, arketyper: vem är du?

Att känna dig själv är början på all visdom.” Aristoteles

Hur kan man navigera
i denna energi och övervinna eventuell ångest som kan uppstå. Det är bra att hålla sig öppen för förändring och nya idéer men inte hoppa på första tillfället som kommer med något som verkar vara en lösning.

Uranus kan ju i kvadratur
göra impulsiva, ogenomtänkta saker och Saturnus vill hindra, hålla tillbaka och sätta en ”ram” runt allt… Men man bör inte låta sig hindras av oro för hur det ska bli. Det är bra att undersöka det som är djupare än det som märks på ytan, och undvika rädsla, så att inte den oron ger impulsiva beslut. 

När allt förändras snabbt
är det frestande att ta den första och mest uppenbara lösningen för att få tillbaka saker och livet under kontroll igen. Men det kan, ibland, vara ett misstag. Så därför: Vi bör vara försiktiga med att bli ”galna” av entusiasm (Uranus) över det som lovar en ljusare, bättre och enklare framtid eller mer frihet… Ibland är det inte den ”korta vägen” som ger långsiktig hållbarhet och välmående så att säga. Det kan handla om teknik, en ekonomisk satsning eller något för snabbt få en ”fix” för hälsa (istället för att lägga om kosten) som några enkla exempel …

Man kanske fruktar vad
man inte kan kontrollera och förneka vad som helst som ligger utanför de kända gränserna, även om oväntade element tenderar att dyka upp nu trots ansträngningar för det motsatta. Ibland bromsar omgivningen eller situationen lusten att vara annorlunda eller gå sin egen väg. 

Man
kanske inte är inriktad på konventionella saker nu, och de egna unika synpunkterna tenderar att möta motstånd. Å andra sidan, kan man oroa sig över konsekvenserna av att gå emot de rådande trenderna. Ändå är det möjligt att man inte kan hålla tillbaka plötsliga utbrott… Avvikelser, åtskillnad och/eller oförenlighet är ofta ett uttryck av Saturnus-Uranus som kan skapa en serie avbrott och start på nytt, så att framstegen inom vissa områden är oregelbundna.

Det kan finnas en känsla av att vara fast och ändå tvingad att förnya eller att behöva stå upp när det är motstånd också. Det bästa sättet är att förbli så flexibel och anpassningsbar som möjligt. Uranus och Saturnus försöker få oss att undvika att vara för envisa och oförmögna att se andras synvinkel. Likaså att undvika att fastna i personliga dagordningar eller låsta uppfattningar. Dessa planeter kvadratur kan skapa en ”dragkamp” eller obalans mellan de egna rutinerna och ”måsten” och det man behöver eller vill agera för inom sin egen ”grupps” inriktning, vilket kan göra att livet blir kaotiskt och nervöst. Så man bör hitta en balans som fungerar. Det tenderar att vara en dragkamp mellan dessa ytterligheter för många…

Genom att fokusera på vad
som är ursprungligt eller originellt snarare än på att ta efter eller efterlikna kan man göra val och skapa ett uttryck genom att ge form till något självständigt och unikt. Det kan vara så att man kan behöva lösa ovanliga eller tekniska problem nu, och när man behåller sin objektivitet kan viktiga svar och insikter plötsligt komma. Omständigheter kan göra att man börjar se på saker från ett annat, nytt perspektiv som ge en intressant klarhet. 


Den här tiden kan man kanske ibland uppleva att man måste kämpa för att
hålla sig i takt med livet eftersom man kan möta plötslig förändring på den väg man är inriktad på, som kan orsaka oro om man försöker få allt att överensstämma med ett fast mönster. Ju mer man kräver pålitlighet, desto mer förvirrad kan man troligen bli. Genom att acceptera det som inte uppfyller standarden man är van vid kan man lindra en del av den spänning som kan uppstå. Inte allt eller alla passar innanför ett staket eller en ram, åtminstone inte för alltid, så att säga.

Om man är van vid
att gå mot strömmen när det behövs och vara sin egen person kan man nå sina mål, även om denna period kan kräva mer ansvar och engagemang än vanligt. Man kan kanske kämpa mot krav som begränsar rörelse- och självuttryck. Oavsett den disposition man har kan det finnas begränsningar för individualitet som gör det svårt att vara oberoende. Men kan också behöva lära sig just det, denna tid. Att vara just oberoende. Man får försöka att välja de element som verkligen gör skillnad och följa dem samtidigt som man förstår meningslösheten i onödiga förändringar… Det handlar om Uranus medvetenhet… 

Man kan
föreställa sig en bättre framtid och arbeta för att göra den verklig. Man kan också börja uppnå ett riktigt s k uppvaknande som resultat av den här tiden genom att man bromsas där man är van att man är mer fri. Men visst en del kan låta rädsla och det gamla vanliga, inrutade tillståndet läggas in i ett ”kontrollnät” som hindrar den upplysande energin från Uranus... Alla väljer hur man vill använda energierna och också hur man ser på situationen.

”Ingen människa har rätt att
diktera vad andra människor ska uppfatta, skapa eller producera, men alla bör uppmuntras att uppenbara sig själva, sina uppfattningar och känslor och att bygga förtroende för den kreativa andan.” Ansel Adams 

Den här tiden kan väcka insikter
om forna kunskaper och visdom. Det kan ge tillgång till förfäders bevarade kunskap i enlighet med Saturnus vishet, med en övergång till ett kollektivt tänkesätt och ideal som bygger på det. Detta kan vara en tid att komma ihåg vem man verkligen egentligen är ”i sina gener” och med sitt släktarvs kunskaper och allt man kan utveckla utifrån det, på ett sätt som man inte kan föreställa sig i inledningsstadiet. Men denna tid kan gamla mönster komma att behöva släppas, som missbruk, till och med det gamla jaget, till att man istället kan börja hitta sin egen väg och kraft. Det öppna sinnena för högre nivåer av medvetande som förstår mer hur saker hänger ihop och vad nuet bygger på sedan forna dagar. 

Det är givetvis bra att slappna
av och ta det lugnt, och meditera. Man kan ställa in frågor under meditation om man funderar på om något är värt att satsa på. Dessutom är ju fysiska metoder som yoga, chi gong (eller något annat som jobbar med kroppens energi) bra. Man hjälper också sig själv med bra, näringsrik kost (Oxen), När man lever så kan lita på sin intuition, men … testa det mot verkligheten först.

Om man kan föreställa
sig att man ser genom en arketypisk lins, kan man föreställa sig många vägar genom en skog som öppnar sig. Nya vägar finns när de gamla hindras. Det är ”silverfodret”, guldkanten eller guldkornet i dyn... Men man behöver lära sig att urskilja de nya vägarna.


*’’*~**¤*’’*~*’’*¤*’’*~*’’’*~¤~*’’*~*’’*¤*’’’*~*’’*¤**’’*~*

Jordande energiarbete

Det är bra att arbeta med att stärka sin energi, för att balansera ”tunga”, jordade Saturnus spänningsaspekt till energiplaneten Uranus. Det passar då bra med jordande energiarbete och eftersom Uranus är i Oxen så passar trädhealing bra, för träd är av stjärntecknets Oxens energi.

Träd kan absorbera negativ kraft
och omvandla dem till god energi. Träd är rotade i jorden och därmed rejält jordade, och ju mer rotat/jordat trädet är desto högre kan det sträcka sig upp till Himlen och ”källan”.

Träd står alldeles stilla och absorberar
jordens energi och universalkraften från Himlen. Träd och alla växter har förmågan att absorbera energiernas ljus och omvandla det till föda. Faktum är att de är beroende av ljus för större delen av sin näring, medan vatten-och jordmineraler utgör ca 30 % av deras näringsintag. Träd kan leva väldigt länge, vilket ger dem en väldig kraft som vi kan ta del av (Info).

Att absorbera jordenergi: 

1.man börjar med att leta upp ett träd som känns bra och står intill det
2.man tar kontakt med det i tanken
3.sedan skapar man värme i sin navel och för energin upp till kronan
4.låter energin strömma ut i toppen av trädets stam
5.går in i trädet och känner att man har en koppling till det
6.under denna process kan man stå längre bort från trädet (ca 1 meter)
7.när övningen fortsätter kan man lättare projicera sin energi längre bort i trädet
8.nu låter man trädet ta in den negativa energi man kan ha, energin man får tillbaka är balanserad
9.sedan låter man sin energi flöda ner i trädets stam till dess rötter och till jorden
10.och låter jordens energi rena den energin
11.därefter tar man upp den här kombinerade energin genom fötterna till nedre chakrat (rotchakrat) sedan upp genom centralkanalen (den centrala kanalen eller uppstigningskanalen), upp i ryggraden.
12.låt sedan energin flöda upp till huvudkronan (huvudtoppen) och projicera den utåt igen.
13.repetera processen nio, arton eller 36 gånger.
SE MER


Ju mer man upprepar
processen, desto mer förfinas och ökar energin. Man märker att centralkanalen i ryggraden och det mikrokosmiska kretsloppet (meridianer) är renare och ljusare. När man har etablerat en bra kontakt till trädet kan man skicka sin negativa energi till trädet på långt håll för att förfina sin energi eller förbättra sin hälsa.

När man har utvecklat
förmågan att känna trädets Chi (kraft), kan man sitta under trädet och meditera. Man drar trädets energi in i sig genom områdena i det mikrokosmiska kretsloppet (meridianer).

Du kan läka dig själv med hjälp av Chi-energin av träd enligt taoistiska mästare”. Läs om hur man gör HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar