Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 1 januari 2021

Astrologisk prognos för Januari 2021

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster ( s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

I ”världshoroskopet” (det kollektiva) speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva Vi själva är förkroppsligandet av vårt födelsemoment; som sådan representerar var och en av oss ett ögonblick i tiden. Med andra ord har varje bråkdel av tiden ett syfte.

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera.  "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognoserna är väldigt begränsade i omfattning och djup.


*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO.

Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Stenbockens säsong 22/12-21/1!

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Stenbocken som den passerar varje år mellan 22/12 till 21/1 (ca)! Den här tiden speglar det praktiska, ambitiösa och traditionella. Det innebär ett ökat fokus och ett större behov av att vidta åtgärder för att behärska materiella resurser.

Solens rörelse in i Stenbocken markerade också Vintersolståndet, årets kortaste dag. Det styr oss genom slutet av kalenderåret under en tid av mörker, medan Solen är på väg att födas på nytt. Bladen har förfallit på hösten och till sist gått ner in i marken, där de ska vänta, suspenderas i den kalla jorden, redo att återfödas på våren. Kölden har satt sig in och penetrerat jorden själv. Livet under och över ytan är nu i viloläge. 

Förr var det en tid då människor var inomhus, djur gick antingen in i viloläge, fann skydd eller hölls från kylan av bönder (precis som nu). Det var dags att vara inne och vänta. Här måste moderns natur respekteras. Det är dags att planera för överlevnad. Livsmedel var tvunget att hålla de långa kalla vintermånaderna. 

På ytan kan det ses som en tid för isolering, död och fördrivning. Ändå är det en del av naturcykeln och här menas inte att döden är slutet, snarare början. Precis som en cirkel fortsätter att gå runt och runt och runt, så gör livet, år efter år efter år och Stenbocken är tecknet som kollar över den cykeln. 

Stenbocken är det 10:e tecknet av zodiaken, det tredje jordtecknet och det första tecknet i den astrologiska vintertriaden. Det finns inga eldtecken i vinterns triad och jorden själv har ingen värme. 

När vi går in i Stenbocksäsongen kan vi använda denna energi för att förbereda oss för det kommande året. Vi kan använda denna energi för att börja tänka på våra mål och visioner för framtiden, och vad vi vill ge lång livstid i våra liv. Under denna energi uppmuntras vi också att reflektera över vår resa och vår motivation. Vi vill alla hitta framgång, lycka och kärlek i våra liv. Men ibland förlorar vi vår väg. Vi glömmer vad som verkligen är viktigt och vi håller oss på drömmar, visioner och planer som vi har odlat eller inte längre stöder vår högsta själv.

Vi känner mer ansvar och vill få ut det mesta av vad vi har. Tålamod, framtidsplanering (att se långsiktigt) och uthållighet ökar: Varför inte försöka ”klättra till bergstoppen”? Det får ta sin tid.

Under denna energi behöver vi tänka på var vi är på resan och vår motivation för att fortsätta. Vi kan fråga oss varför vi gör vad vi gör och om det finns behov av att pivotera eller byta saker. Varför går vi vägen vi är närvarande på? Vad jobbar vi med? Framgång, pengar, berömmelse, säkerhet, kärlek, acceptans? Om man är olycklig över att klättra på berget, kan det vara dags att ompröva motivationen och fråga varför vi gör saker vi gör.
Vi behöver inte välja det största, bästa berget i skogen att klättra om det inte är det som ringer till oss. Det är acceptabelt att ta det lätta spåret med massor av bänkar och picknickplatser. Allt som spelar roll är att vi trivs på vägen. "Livet är en resa som ska upplevas, inte ett problem som ska lösas."(Winnie the Pooh).

God soluppgång, säger vi till Vattumannen vars säsong börjar 20/1-19/2!

Solen går över till Vattumannens tecken ca 20/1 - 19/2. Den månad som följer är en tid då vi nog känner att vi vill vara mer oberoende. Vi vill inte känna oss för instängda och kan agera för att förändra den situation som råder och som kan kännas hämmande. Vi blir mer medvetna om vad som är föråldrat i våra liv, och strävar efter att hitta nya perspektiv och nya sätt att göra saker. Struktur och ordning känns inte så tilltalande. Frihet känns mer betydelsefullt. 

Vi känner hunger efter kunskap och att visa vår originalitet och tenderar att vara mer humana, toleranta och accepterar lättare andra för vad eller vilka de är och vill tillbringa extra tid med vänner och gärna skapa nya nätverk. En ökad känsla av att vilja gå emot den vanliga strömmen är också sannolik. Det finns dock en rebellisk energi för att bekämpa orättvisor som kan tänkas dyka upp, men en del ”tar upp” den energin på ett förvrängt sätt och kan då slåss mot allt och alla. Viktigt är alltså att det finns en god sak att kämpa för, annars kan energin riktas på fel håll.

Det här är ett vinter-stjärntecken och vi tenderar att samlas och umgås då (åtminstone gjorde man så förr) så att vi gemensamt kan passera den kalla, hårda vintertiden medan vi väntar på våren. Det är också nu vi kan finna vår egen stjärna på himlen under de mörka nätterna och hålla elden vid liv medan allt annat är lagt under isen... De som vet var den personliga stjärnan finns där på himlen, glittrande och hoppingivande, bör låta den vara en speciell guide under den här Vattumantiden. De som inte vet var stjärnan finns kan söka efter den uppenbarelsen innan Vattumannens månad är över. 

Det är också nu vi behöver skämma bort oss kanske med en ”New Age behandling” i bästa Vattumanstil som kristallterapi, ett energigivande spa eller stenmassage (som exempel) för att frigöra vinterns ”stelnande” muskler och sinne, så att vi snart kan möta våren med frigjord "gammal energi". Det är dags att bryta rutiner och lösa upp det förstelnade och finna den unika och färgglada delen av oss själva.

Mitt i Vattumannens stjärnteckens cykel, den 1/2 och 2/2, och ungefär mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämningen hålls en europeisk högtid, Brigids helgondag (även Sankta Brigidas, Imbolc, Imbolg): Vårens ankomst firas med ljus och eldar för att representera Solens växande kraft och påminna om att det finns ljus i mörkret och att ljuset nu ökar när dagarna blir längre. Det är dags att fira förnyelse och tillväxt.

 

Vattumannen är mitten på den astrologiska vintertriaden, det är därför ett fast tecken. När solen flyttar genom Vattumannen är det årets kallaste tid. Kalla vindar och regn sveper landet, så folk stannar helst inomhus. Men när jorden når sin mörkaste punkt, håller den löftet om det framtida livet. Under jorden börjar rötterna förbereda sig för nytt liv. 

Allt i naturen måste vara självförsörjande. Människan, odjuret och naturen måste fokusera på sig själv. Vattumannen är ett tecken på individualitet och att titta på framtiden. Det förflutna har gått på exakt samma sätt som det gamla året har gått och vattumannakraftens energi kan bara se på vad som händer nu och vad som kommer framöver. Med aktivitetsbegränsning och Vattumannen som ett lufttecken är det dags att diskutera idéer, planer och mål för framtiden. Det är en tid att föreställa sig och undra... 

Inget praktiskt kan göras, men det är dags att ta upp idéer. Det är en tid då innovationer och uppfinningar utarbetas. Under den mörkaste delen av vintern kommer ljuset inifrån. Allt som inte tjänade ett syfte visar sig och noteras för korrigering under våren. En av de största egenskaperna hos Vattumannens energi är självständighet och det är under vintermittens mittenmånad att livet själv utvecklar sig självständigt. 


*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

DATUM PLANETASPEKTER JANUARI 2021

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning


Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Uranus börjar gå retrograd i Oxen den 14/1 (till 20/8) 

Runt den 1/1 
Merkurius sextil Neptunus

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt. Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Runt den 5/1
Merkurius konjunktion Pluto

Kan ge djuplodande nu hos många eftersom medvetenhet och undermedvetna processer sammanflätas. Det kan få oss till att uppmärksamma det som inte sägs, men som finns där, bakom ytan, bakom orden i samtal eller i nätchattande.

Det är lättare att övertyga människor, med väl använda argument eller med hjälp av kraften i det talade ordet. En del ”paketerar” orden i ”silkespapper” för att inte avslöja sig. Var litet extra observant och försök läs mellan raderna…

En del sysslar med maktspel, manipulation etc, något som man ska undvika för egen del. Det är en ”karma-aspekt” – den kommer tillbaka när det är dags, och avslöjar. ”Det som göms i snö…”. Så tro inte på allt som ”serveras” – inte heller på alla nyheter eller påståenden online: Denna aspekt kan nämligen ”inspirera” många till att smutskasta och ”dra andra smutsen”…

Undvik fördomsfullhet, undvik att ”prata skit” – tänk KÄRLEK istället. ”Vänd på det”. Karma kommer tillbaka sen – inte nu!

Metafysiska och vetenskapliga ämnen kan, för de som inte sysslar med sådant som maktspel/manipulationer/smutskastning etc, vara mer intressanta. Dock kan denna aspekt också innebära att både dialoger och tankar får mer djup och når till ”kärnpunkter” – på gott och ont”. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil). En dos kompromisslös envishet är att förvänta och åsikter kan orsaka att våra ord bryter ner de strukturer som vilar på svaga grunder.

Analys gynnas nu. Vi springer nog inte så lätt ifrån ett problem förrän det analyserats ordentligt.
Dessa dagar kanske det dessutom kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.


Runt den 6/1
Mars går över till Oxen

Resan för Mars genom Väduren har nog varit mycket ”upp och gå”, konkurrens och full fart och passion… men nu byts den mycket energiska takten till en "långsam och stadig vinner loppet" slags takt. Motivationen lutar ganska mycket åt att vara ute i naturen och att lukta på rosor, äta utsökta livsmedel och att vilja värna om sitt eget bästa. Nu vill vi njuta av omgivningar, av mysiga stunder och fundera ut vad vi ska sätta fart på… och vi låter det mogna fram. Trygghetsfaktorn är total. Det ska kännas säkert, tryggt och välgrundat.

Det är verkligen en tid att bromsa livets takt och njuta av ögonblicket. Denna energi hjälper till att sortera relationsfrågor, värderingar och ekonomi.

Denna energi kan göra att vi blir väldigt envisa med att göra på vårt eget sätt eller ”tjura” och sätta ner hälarna om vi inte får som vi vill…


Runt den 8/1
Merkurius går över till Vattumannen

Det uppmuntrar vårt tänkande och att komma ihåg att regler är till för att brytas. Vi är redo att tänka utanför boxen eller se utanför ramarna. Vi kan fånga in ett stänk av individualitet, även excentricitet, till våra idéer. Vi har lättare för att ingå i en grupps intellektuella puls, inte minst online. Vi är hungriga efter kunskap och öppna för nya och ursprungliga idéer. Vi har större energi i tankeverksamhet och det gör att våra kommunikations- och tankemönster kan vara mer spontana. Det här är en tid när uppfinningsrikt tänkande ligger i topp. Vi tenderar att vara mer nyfikna på vetenskap och teknik eller vill utforska mer avancerade kunskapsområden. Många insikter kommer plötsligt den här tiden. Dock kan vi räkna med både spännande dialoger och mer argumenterande.


Runt den 8/1
Venus lämnar Skytten och går in i Stenbocken (till 2/2 2021)

Venus planeten för attraktion, relationer, självvärde och pengar i Stenbocken tenderar att göra att kärleksfrågor för en mer allvarlig och praktisk ton. Relationer, attraktion, värderingar och hur pengar tjänas ges en mer seriös granskning. Kanske självvärdet och vad man uppskattar som är njutbart och vackert i tillvaron. Inte minst beror det på att vi har både Saturnus och Pluto där som får ”samvaro” med Venus, och dessa två planeter betyder allvarliga affärer. Sammantaget kan vi bli ombedda att se djupt på vilka gränser och strukturer vi har när det gäller hur vi närmar oss attraktion eller hur vi ser på nära relationer. Har vi en bra ekonomisk sparande plan för vår framtid? 


Runt den 8/1
Solen sextil Neptunus

Den här aspekten främjar medkännande, kreativitet och det konstnärliga. Aspekten tenderar att göra många av oss inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna. 

Energin kan också fungera som underverk i våra relationer. En uppmaning att hjälpa andra betyder det här, förlåtelse och välgörenhet.

Nu är vi mer i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi kan lättare se lättare den andras synvinkel, vi kan kanske ”gå i deras skor” (identifiera oss med) och därmed trösta eller visa att vi verkligen förstår.

Det är en mjukare energi som ökar benägenheten för allmän ”snällhet” och är även en drömsk energi som är till hjälp i meditation.
Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.

Egot drar nytta av en mer andlig outlook, så att vi kan arbeta på att uppnå framgång. Vår väg till framgång kan också hjälpa till med en stark intuition.

Om du ensam kan du möta en känslig eller andlig typ av partner, vilket kan komma från engagemang i föreningsliv eller andra gruppsammanhang. Förhållanden drar nytta av en gemensam vision om framtida fridfullhet tillsammans.

Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.


Runt den 9/1
Merkurius kvadratur Mars

Denna energi kan tyda på tendenser till mentala strider. Det finns mycket som många nog vill komma till tals med och vissa saker som hållits “undan” kan nu komma fram och driver oss att ställa de stora frågorna. Andas djupt och räkna ”en två… tre…” varje gång ilskan börjar arbeta upp sig – om det inte är väldigt befogat att säga ifrån!


Runt den 9/1
Venus trigon Mars

Energin tenderar att öka vår önskan om social kontakt och njutning. Vi kan vara mer intresserade av vänskap, inte bara för intimitet utan för djupare relationer. Vi kan märka att många är mer charmiga, liksom vi själva är det. Oavsett om vi vill göra något aktivt med en partner, med vänner eller ska ha en dejt så är det ett bra läge. Det här är också en attraktionsfrämjande aspekt som hjälper oss att komma i kontakt med en mjukare känsla av intimitet och passion, så att vi vågar vara direkta utan att bli för ”gåpåiga. Det är egentligen det perfekta receptet för romantik och längtan, så för de som längtar efter det är det ett mycket gott omen. För ensamma ökar dejting oddsen för att träffa någon av betydelse på ”relationsfronten”.

När Mars och Venus kommer i kontakt med varandra, uppmanas vi också att balansera det manliga och det feminina. Maskulin energi handlar om att vidta åtgärder och är en yttre energi, medan kvinnlig energi handlar om att reflektera och skapa, och är en inre energi. Vi behöver båda dessa energier i våra liv och i världen för att skapa balans och harmoni.

Vi kan också märka att vi har mer kreativ energi.


Runt den 10/1

Merkurius konjunktion Saturnus
Tänkande och ”form” kommer samman – en konjunktion! Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt.

Det kan vara intressant att notera tankarna just nu. Det ger en ledtråd om hur man svarar på Saturnus press. Till exempel kan man känna press att skriva ett inlägg, ta itu med pappersarbeten, koncentrera sig på en uppgift som man kanske skjutit på... Man märker vad som är rätt sak att göra. Man kan annars känna press att säga vissa saker och att inte säga vissa saker!

Om man svarar på trycket att kommunicera bör man vara försiktig med hur man gör det. Allt detta verkar vara problem. Kan man inte bara prata nu? Visst, så länge man är villig att hantera konsekvenserna.

Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret. Vi kan känna det som att vår medvetandeenergi stöter på en mur, genom Saturnus, och det kan det också pressa oss till att fokusera på realistiska, mogna alternativ.

Kommunikation (Merkurius) är målinriktad just nu. Att vara i balans med Saturnus lärdomar är viktigt nu. Vi bör inte vara alltför lovande just nu. Detta är en av de viktigaste lärdomarna som vi kan märka av under denna transitering. Tänk rätt nu. Säg de saker som måste sägas, undvik att säga de saker som inte behöver sägas ... och be för visdomen att veta skillnaden! Tänk ”Mitt mål nu är att vara smart!”


Runt den 11/1
Merkurius konjunktion Jupiter

Det kan göra att vi önskar ”bredda” fältet, och veta mer. ”Mästaren” (Jupiter) kan lära oss ”eleven” (Merkurius) en del nytt, det är en perfekt tid för studier och filosofiska debatter. Det passar bra att börja lära oss ett nytt språk. Vi är mer optimistiska och med en generös anda och tolerans, vilket är intressant och attraktivt för många. Det är en bra tid för att leverera ett inspirerande tal.

Denna aspekt kan också medverka till att vara just den ”energikick” som öppnar till bredare tänkande. Det i sin tur medverkar till att då skapa ett mer självständigt tänkande.


Runt den 12/1
Merkurius kvadratur Uranus

Denna aspekt kan dra fram extrema åsikter och motvilja att kompromissa hos de som har benägenhet till detta.

Kontakter som vi inte har haft på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”.

Planer kan störas. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Det är okej att berätta för andra, men inte att förolämpa någon.

Det kan vara lätt hänt att ord flyger snabbare än tankar och tankar snabbare än fakta… Energin kan yttra sig upproriskt och kaotiskt beroende på hur man låter den komma till uttryck.

För de människor som allmänt är balanserade kan nya, ovanliga fakta dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de fina insikterna som strålar in från kosmiska världar. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter. Så allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!


Den 13/1
Nymånen kl. 06.02 på 23°13' i Stenbocken

Den energin hamnar inom ett område i våra horoskop, i ett eller två astrologiska hus:

Frågan är: Vilka teman? Saturnus/Stenbocken handlar om strukturering. Regler. Tålamod. Plikt. Ansträngning. Strategi. Att göra saker fokuserat och inte stressa. Och mycket mer: Det tar litet tid, det kräver uppmärksamhet, tålamod och engagemang men det betalar sig på sikt.

Det är det mest målorienterade tecknet i zodiaken. Det ger ökad benägenhet för verklighetsförankrade mål och som kan manifesteras och fungera på lång sikt. Tecknet står för ambition, disciplin, ansvar, gränssättande och självbehärskning – och som följd av det kan vi nå långsiktiga resultat. Något som ger bestående och hållbart värde. Man vet vad man har och vad man kommer att få.

Stenbockens tecken representerar även prövningar och hinder och viljan att ta sig över dem, att övervinna begränsningar. Och också ofta de hårda lärdomarna som skänker både ödmjukhet och vishet.

Detta tecken symboliserar klättringen upp till toppen av berget. Denna klättring är uppnåendet av uppsatta mål och också framgång genom envist arbete. Så denna nymåne är en perfekt tid för att satsa på konkreta mål, då energin verkar för att på sikt verkligen manifestera dem. Både materiella och känslomässiga investeringar som vi spenderar tid på får draghjälp. Den tid och all omsorg som man lägger ner lönar sig på sikt.

Stenbockens tecken är det maximala tecknet för materiella manifestationer, liksom affärer och ekonomi, handlar också om: grundning, politiska frågor, erkännande, organisationer, ambitioner, social status och respekt. Den här nymånen är bra om man vill ställa in mål, initiera projekt och göra ett seriöst engagemang för att uppnå framgång, bl a ekonomiska och karriärsmål. 

Stenbockens nymåne kan hjälpa oss att göra en ny plan grundad på realism, tydlighet och målmedvetenhet. När vi sedan flyttar in i Vattumansäsongen kan vi ta den här planen och göra den ännu mer visionär, så att vi kan bli förvånade av den intressanta verklighet vi skapat ...  

Runt den 13/1
Mars kvadratur Saturnus

Vi kan uppleva litet stressiga omständigheter eller kanske eller en känsla av orättvisa, att vi är begränsade på något sätt, eller ”grinighet”. Ja många kan vara litet mer dämpade, men också bestämda med ”sin vilja”. Viktigt att inte falla i tendenser till bitterhet eller fientlighet, utan att vara så jordad och i kontrollerad som möjligt.

Avund, kritik, likgiltighet, sorg eller förkylning kan tynga just nu – det kan gälla oss eller andra omkring. Det kan vara bra att veta inför sociala möten och i hantering av praktiska detaljer. Vi testas i vår förmåga att vara ”snälla” mot oss själva och andra.

Detta är en utmanande aspekt eftersom Mars vill agera, och Saturnus vill vara försiktig och undvika risker. Om man t ex kör en bil så är Mars acceleratorn och Saturnus bromsen - och när man är på motorvägen och trycker på acceleratorn och det inte finns trafik känns det bra, liksom när man trycker på bromsen när man vill sakta ner. Både gaspedalen och bromsen har en funktion och tjänar ett visst syfte.

Men vad händer om man är stressad på motorvägen och vill accelerera, men det är trafik? Eller det regnar ute och det stör synfältet, man vill ta det lugnt, men måste vara på ett viktigt möte och blir sen. Man trycker på gaspedalen även om man inte känner sig bekväm med det…

Take it easy! Aspekten går över, så försök att ”bara vara” och lösa det som kommer upp, med lugn känsla.


Runt den 14/1
Venus trigon Uranus

Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.

Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.

De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.

Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.

Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 

Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.

Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.


Runt den 14/1
Solen konjunktion Pluto

Solen går i konjunktion med Pluto 14/1 men energin kan kännas före och efter. Detta är en intensiv transitering och vi kanske tycker att många människor är irritabla. 

Vi kan kalla denna transit en maktkamp som ”bara väntar på att få hända”, och om detta ”uttrycker” sig genom aspekter till vårt personliga horoskop kan vi känna extra av det.

Vi är inte så nöjda med bara ytliga svar, men om vi gräver djupt, var vi beredas på svaren som förklarar saker för oss. Pluto går under ytan och visst kan det kännas smärtsamt för en del.

Ego-energier kan också ”gå högt” vid denna tidpunkt. Undvik situationer som kan gå från ord till något värre… Faktum är att de som är lagda åt att ”anamma egoenergin”, kan uttrycka elaka sidor dessa dagar… eller försöka tvinga sin vilja på andra. Så, ja situationer kan vara anspända och oförutsägbara.

När energin uttrycker sig bäst nu, kan detta innebära någon typ av viktig förändring, antingen en ”uppblossning” av gamla känslor som kan ventileras och frigöras eller en situation i det yttre som innebär en ny fas, om än en känsla av smärta inledningsvis... Saker kan samlas och kulminera just nu om andra aspekter i horoskopet stöder det. Så vi kan komma att se många saker i världen just nu som Solen i konjunktion med Pluto ökar vårt behov av att ha kontroll, men kan också leda till egokonflikter med andra mäktiga personer eller myndighetspersoner. En kris eller konflikt med någon skapar en intensiv upplevelse som kan leda till extremt eller destruktivt beteende. Sådana utmaningar kan få oss att antingen försvara vår position eller göra en större förändring. Den intensiva upplevelsen kan utlösa djupt begravda psykologiska känslor som involverar rädsla eller att förlora kontrollen, att behandlas illa på något sätt. 

Dessa djupt rotade rädslor kan till och med vara relaterade till tidigare liv eller relatera till nyare borstar med livets mörka sida som beroende på vad som sker i vår omvärld som inte känns behagligt på det själsliga planet för oss. Vi kan känna, genom det vi iakttar, att vi verkligen önskar att alla på planeten slapp lida svårt! Vi är ju en del av allt, vi hör alla samman och det kan vara extra kännbart dessa dagar för många (beroende på horoskopet och hur denna aspekt står i förhållande till det). 

Allmänt så plockar Pluto-transiter upp mest sårbara delar, avslöjar den obekväma sanningen och tar oss in i territorium med djup förändring. Vi kan märka av våra egna skuggor, kanske rädsla som behöver ”förvandlas” så att vi kan tillåta ljuset istället. Det är då Pluto gör sin magi i vårt liv – alltså förvandlas oss på djupet. Dagarna nu, kan vara en fingervisning om det. Vad han önskar förvandla inom oss, så att vi kan bli en djupare personlighet – ännu djupare och mognare. Åtminstone är detta möjligheten. Arbetet är naturligtvis vårt att göra. 

Plutos gravitationer är där för att visa oss var trycket ligger, och de olika livssituationer som är orkestrerade under en sådan transitering, hjälper till att avslöja en djupare dynamik som redan pågår. Både inom oss och i världen. Ja, för en sida av Pluto är den maktlösa. Det kan vara så intensivt att allt vi vill göra är att gömma sig under täcken eller i en mörk grotta. Det avslöjar den mörka sidan av mänskligheten, illojalitet, lögner, maktspel, manipulationer, dolda motiv, låtsasspel, svaghet och oärlighet. Allt detta är det trauma som många har genomgått, bedrägeri och övergivande – och som många tyvärr erfar. Pluto är sådan. Men djupast sett är det inte ”slump”, det handlar om vår svåra själsliga växt på planeten. Som genomgår olika steg och faser. Detta är en fas, olika för olika personligheter, karman och så vidare.

En Pluto-transitering kan fokusera på att ”lita på eller inte lita” på andra igen. Vi lär oss att se igenom, att förstå psykologiska saker med Pluto. Starka människor (Solen i sin bästa energi) lyfter andra, och i djupet av Pluto ligger denna längtan efter att hitta starka människor som kan ta oss till nästa nivå. Vi vill vara med dem som stärker oss, inte de som tar oss ner eller gör något mot oss. Just nu kan vi märka av detta extra mycket. Vi behöver varandra för att växa, och det finns en intressant dynamik som händer när vi träffar någon som har det lilla extra som kan ta oss till nästa nivå. Tricket är att inte ta det för personligt.

Så under dessa dagar kan det vara trevligt att påminna oss själva om vad som verkligen är värdefullt för oss och kolla in hur vi reagerar på vad som händer i våra liv. Om vi känner oss fast i en grotta, är det nu dags att möta just den rädsla som sätter oss där. Pluto utmanar oss att ta det som ges som en möjlighet till verklig tillväxt.

Runt den 17/1
Jupiter kvadratur Uranus

Mycket handlar om att vi vill dyka in i nya, speciella planer och att bana väg för något annorlunda och nydanande. Vi vill utveckla oss mer och kanske har litet svårt för att vara i ”status quo” nu. Det är en tid då gamla vanor och övertygelser kan ifrågasättas när vi söker efter nya och uppfinningsrika sätt att göra framsteg. Det kan bl a upplevas som irritationsmoment, tillfälligt missnöje och nedslagenhet, men samtidigt ökar känslan av att vilja göra det unika eller ovanliga. Tålamod, moderering och undersökning hjälper oss att välja det bästa av våra möjligheter. Så att göra förändringar i våra värderingar och moral förbättrar vårt självförtroende och vårt hopp inför framtiden.


Den 19/1
Solen går över till Vattumannen

Se beskrivning i första stycket om Vattumannens säsong


Runt den 20/1

Mars konjunktion Uranus

Många är mer sannolikt ”på kant” nu…
Energin speglar att det lätt kan utlösas en störande och mer upprorisk sida. Så vi kan
räkna med att det sker mer eller mindre ”uppblossande” händelser/känslor över hela världen, även ”strider”. Det kan ske privat och vi kan nog få höra om både sådant och om banbrytande händelser i nyhetssammanhang… 

Mars med Uranus kan dra fram känslan av att behöva "tampas" med någon/något, eller ”strida”, en del kanske kämpar för att bryta sig fri från restriktioner och ”översitteri”.

Med Mars och Uranus i "ömsesidig mottagning" (var och en i tecknet styrd av den andra) har de en naturlig förmåga att reagera på varandra, vilket ökar energi som ”vill” ”spränga/splittra”.

Men vi kan använda energin för att tjäna ett högre syfte och till att komma på uppfinningsrika lösningar och få erfara att något nytt kommer fram. Oväntat.

Dock tenderar aspekten att dra fram hat/vrede som kanske även kan riktas mot ledare/regeringar runt om i världen och/eller mellan människor. Men det är viktigt att ta avstånd och inte vara en del av denna frenesi, eftersom det bara främjar mer känslomässig instabilitet i världen. För vad berättar allt detta om oss själva och mänskligheten? Uranus-Mars uttryckt i hat är ingen bra energi… Så välj hellre ”zero”/nollpunkten, utan att för den skull bli utslätad. För vi kan stå upp för orättvisor etc på ett stabilt sätt... utan drama.

Det kan vara en tid då många försöker hitta nya vägar att bryta gamla ”stofil”-sedvänjor, komma bort från sociala låsta gamla regler och seder, hävdvunna uppfattningar. Det är viktigt att inte riskera skada eller onödiga strider som i sådana fall ändå kommer tillbaka till slut…

Det svårt för många att kompromissa, så meningsskiljaktigheter kan flamma upp. Vad vis och klok och agera för att dämpa aggressiva tendenser denna tid! Detta är en tid av ilska och raseri. Undvik att gå emot andra (även i dialoger) och försök att gå ur situationer som trycker på ”aggressionsknappar” (egna som andras). 

Motionera hellre för ge utlopp för energin, men inte för hård motion … Var mjuk i viktiga konversationer eller något annat eftersom oddsen ökar för överreaktioner... 
Men det kan handla om att många behöver ta itu med svårigheter, krångel och "laddade", ja farliga situationer både globalt och i enskilt.

Var noga i trafiken eller med att använda tunga maskiner etc vid denna tidpunkt.

Undvik impulsiva åtgärder och att ta farliga risker! Dvs att inte skapa gnistor under den tid som följer är mer än angeläget.


Runt den 23/1
Mars kvadratur Jupiter

Vi kan längta efter att ta itu med nya saker. Vi kan känna en önskan att nå längre än normalt vilket ökar vår handlingskraft och motivation. Visst kan det komma gott ur det men vi bör samtidigt vara noga med att se de långsiktiga effekterna av våra handlingar och inte bara se till stundens ”glädje” eller ”hetta”. Det kan ge någon irritation eller uppmanar till att "berätta sanningen" vilket kan vara lite upprörande. Fokusera på att odla en inre positiv känsla och din närmaste omgivning. Det genererar positiva energier.


Runt den 23/1

Venus sextil Neptunus

Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.


Runt den 24/1
Solen konjunktion Saturnus

När Solen (vitalitet) går samman med Saturnus (begränsningar) kan det kännas litet ”trögt” eller ”segt”. Det kan dock hjälpa oss med mer självdisciplin samt att vi känner ökat behov av att ta itu med viktiga åtaganden med en känsla av värdighet och ansvar. Det är nog dags att ta itu med det som kräver tålamod, och ”slipa” på de färdigheter man har, eller de som nu behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig.

Det är en tid för beslutsamhet och att fokusera på framtida mål och att bearbeta gammalt för att ”kasta stenen” man bär och istället hitta en inneboende styrka och inte ”huka sig” under Saturnus tunga energi.

Eventuella gamla misstag behöver mötas och fixas – ställas i ordning och förbättras. Det kan kännas tråkigt men är nödvändigt för framtidens mål.

Andra personer eller omständigheter kan eventuellt skapa en känsla av att man vill dra sig undan eller ge en känsla av isolering. Man ska då undvika att känna bitterhet och fokusera på sin styrka, att se allt som är bra med den man är, vad man åstadkommit och kan åstadkomma.


Runt den 26/1
Solen kvadratur Uranus

Denna energi är ”elektriskt laddad” och kan ge litet spänd eller stressande energi. Uppbyggnaden av denna energi kan kännas spännande men också litet oroligt.

Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck.
En känsla av att något ”som är fel/bakvänt” kan manifesteras hos många och då med behovet att man behöver göra något åt ​​det. Så det kan leda till beslut att oväntat och plötsligt göra radikala förändringar.

Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna.

Många kan välja att ”gå emot” flödet nu och markera sig, istället för att försöka passa in och vara ”slätstruken” som ”alla andra”. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket efter litet omstrukturering gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas på nytt. Göras om…

Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron är bra. Andas in lugnt och ut emellanåt och att slappna av ger välbehövlig avspänning.


Runt den 28/1
Venus konjunktion Pluto

Denna konjunktion kan manifestera mycket djupa känslor. Det öppnar till mer intensitet, mer sinnligt djup! Det kan skapa behov efter djup intimitet. Vi kan känna stark hängivenhet. Att ”nå under ytan” och förstå mer av djupet, känns angeläget inom relationer och där attraktion uppstår.
Denna aspekt tenderar att väcka passion och energin gör nog att fler än vanligt har ”sex appeal”…
En tid för att gå djupare i relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar.
 

Relationer känns mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.

Vi kan upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås.

Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar.

Denna konjunktion kan hos andra dra fram avundsjuka, svartsjuka vilket kan leda till manipulation hos en del. Det är nog inte så att detta visas ”upp” utan snarare sker på det inre planet… Det är i sin tur kopplat till ”något gammalt” som inte är bearbetat. Så, det är läge att göra det som det kommer upp…

Den 28/1
Fullmånen kl 20.19.05 på 9.05° i Lejonet

Energin för fullmånen i Lejonet är utåtriktad, primal och spontan och portar öppnas lättare till ”vår inre tiger” (lejon) som väcker vår vildhet. Vi får ökat behov av att få uttrycka våra sanna känslor - vara ärliga. Vi vill stå upp för oss själva och visa vår egen vilja. Det är vår personliga sanning som vi nu är kallade att anamma med hela vårt hjärta. Men det kan också leda till konflikter. Så var också vis nog att stiga åt sidan från situationer där det "fräser" till på destruktiva sätt - istället för att klösas!

När Månen vandrar runt och vistas i de olika stjärntecknen har den sitt syfte med det: Förra månadens Kräftfullmåne hjälpte oss bl a med att bli medvetna om våra gamla “underströmningar” och avslöja de verkligt djupa känslorna och känslomässiga mönster som vi präglats med tidigt i livet, under ”vaggans tid”. Med Lejonets energier är det inte ”vaggans tid” som är förhärskande. Denna fullmånes uppgift är att bl a att hjälpa oss att rensa bort det som står i vägen för den inre kraften, modet och viljestyrkan och att vara i hjärtats energi. 

Lejonfullmånen vill inspirera oss till att uppskatta oss själva, utan att det för den skull handlar om att vara “egotrippad”. "Lejonet i oss” vill också på något sätt göra sin närvaro märkbar i samvaro med andra. Känslan av godkännande brinner extra. Vi inspireras till att följa våra hjärtan och vara mer generösa och öppenhjärtliga och att ge från hjärtat.

Runt den 29/1
Solen konjunktion Jupiter

Det ökar känslor av att vilja ha mer av det goda, och en tendens av varma ”vibbar” i luften… Vi ser saker ur ett mer optimistiskt och brett perspektiv, men det finns också en tendens att överdriva och att också överskatta händelser och andra.  Det finns en viss tendens att vi också ”tror på allt som” det som framförs i debatter, nyheter och media. Det är därför bra att fokusera på de mindre detaljerna och att inte lita på den ”större bilden”. Att försöka se under ytan vad gäller den ”offentliga” bilden, och påståenden som kan ”flöda” osant i den yttre världen är A och O nu för att vi ska kunna landa i oss själva och komma i kontakt med vår intuition!

Den 30/1

Merkurius börjar gå retrograd i Vattumannen (till 21/2)

Eventuella Problem eller krångel vid Merkurius retrograd är inget som bara ”drabbar” oss!  Därför kan man säga att Merkurius retrograd kommer som ett brev på posten, med ett meddelande, ett ”utlåtande” som bygger på vad vi tänkt, gjort och sagt tidigare. ”Karma”!

Under Merkurius retrograd saktar saker ner och vi får möjlighet att se tillbaka över saker som vi kanske har missat. Saker från vårt förflutna kan komma till vår uppmärksamhet, och vi kan få mer insikter eller information för att hjälpa till att sammanfatta händelser i våra liv. Medan Merkurius reser genom underjorden är det viktigt för oss att öva tålamod och vänta på att se vilka budskap Merkuriuskan avslöja för oss.

LÄS MER HÄR.

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 

Läs om viktiga planetplaceringar

som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.

 ¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Lär om aspekter i horoskopet HÄR.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, orsaken kan man läsa om  HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar