Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 8 februari 2022

★ Pluto★ i det personliga horoskopets Hus - potential för dramatisk omvandling (del 3)

Där Pluto ligger i födelsehoroskopet är där vi söker personlig makt eller kontroll. I horoskopet representerar Pluto drastisk förändring, metamorfosen från en situation till något helt annat. Dess placering i horoskopet visar hur och var sådana händelser äger rum i livet, alltså livsområdet där detta "utspelas". 

Pluto visar vad det handlar om, tecknet hur det uttrycks och Huset själva området och situationerna.

Detta är del 3 om astrologins Pluto, som handlar om inverkan i det personliga horoskopets Hus.

Pluto`s * Generationspåverkan (del 1* Personliga inverkan (del 2 ) samt transiter (del 4).

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tolkning Pluto i de 12 astrologiska Husen längre ned

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om du inte känner till var du har Pluto kan du hitta ditt Plutotecken och gradtalet, samt dess Hus i ditt horoskop HÄR  HÄR HÄRhär.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~



I födelsehoroskopet visar 
Pluto området i livet där du personligen möter intensiva krafter, besatthet, skapande och förstörelse. Det är dörröppningen till komprimerad primal energi som ligger dolt, och som frigörs antingen genom egna ansträngningar eller genom provokation från omvärlden.

Pluto handlar också om dolda och hemliga uppgifterMen med tiden tar Pluto dock upp det som varit dolt i ljuset. På ett smärtsamt sätt kan Pluto "plöja fram" och avslöja dolda sanningar inom oss och eller i omvärlden. Pluto ger oss antingen passion och självrättfärdighet, eller läker oss genom att puffa oss mot att gå igenom en slags ”Fågel Fenix” erfarenhet. 

Förvandling, död och återfödelse, förnyelse, återställande... Ja det är denna planets områden. Det kan vara smärtsamt att uthärda Plutos "jobb". Men personlig återfödelse är ju ett magnifikt resultat av att man "jobbar" med Pluto.

I filmen Batman Begins faller Bruce Wayne ner i ett hål i en grotta (jämför med Plutos undervärld - Hades) där han omges av en svärm av fladdermöss. Minnet av denna fasansfulla händelse förföljer honom under hela hans ungdom, tills han slutligen går ner i underjorden, tillbaka in i grottan för att möta sina rädslor och övervinna dem. 

Efter att ha gjort det, återvänder Wayne förvandlad och med en ny kraft - som Batman – i form av sin egen värsta rädsla. Hans rädsla och besatthet har gett honom maktens gåvor och gjort det möjligt för honom att följa sitt livs sanna väg. Mer Plutoniskt kan det inte bli!

Om Pluto i födelsehoroskopets Hus har starka aspekter till personliga planeter så har den en genomgripande inverkan på det personliga planet.

I husen Pluto berör det finns en potential för dramatisk omvandling och där man även kan “nekas” vad man djupast sett önskar, tills saker kring temat kommit upp i ljuset och en “rening” skett. Man måste beakta aspekter.

Exempel: Någon kanske har Pluto i 4: huset som symboliserar familjen och hemmet, med Solen Skorpionen i 6: e huset som står för sysselsättning - i kvadratur Ascendenden. Denna någon kan längta efter omsorg och stöd men tycks inte nå det. Personen kan behöva kämpa för att hitta sin plats i världen, på jobbet och hemma. Med Pluto i det 6: e kan någon längta efter att ha ett mäktigt inflytande inom arbetsmiljö, men ändå befinna sig i ständig konflikt med arbetskamrater och chefer. Kanske ter sig folk på jobbet kränkande, okänsliga, “giftiga” (i sitt sätt), kanske arga och slarviga och lika är det inom hem och familj... Man skulle kunna säga att det är Plutos fel... 

Men med Pluto kan vi “programmera in” och omedvetet provocera fram de scenarier vi tycker mest illa om och/eller är rädda för. MEN: djupast sett (karmiskt) är det i så fall vad som behövs för att komma bakom “triggers” och det som finns latent i det omedvetna. Genom att (i detta exempelfall) rensa “luften” med t ex kollegor och familj sker en rening – och frigörelse från triggers... Personen har då "bränt bort" blockeringarna och "reser sig upp ur askan". Förnyad.

Det finns flera faktor som spelar roll för Plutos effekt i horoskopet.
Den är starkt inverkande om den har kontakt med i första hand 
Solen, Månen, Ascendenten, men även Medium Coeli, och också till Mars och till viss del när det gäller Merkurius och Venus.
Starkast inverkan har 
konjunktioner, kvadraturer och ibland oppositioner. Kvinkunser har också ganska stark inverkan. Mindre stark inverkan har trigoner och sextiler.



Tolkning för Pluto i de astrologiska Husen

Pluto Hus 1 i det personliga horoskopet

Att komma in i världen - födas - kan ha varit en smärtsam upplevelse för dig på något sätt. Kanske var det en svår förlossning eller också upplevde din själ att det var svårt.

Plutoförvandlingarna i livet kan också vara smärtsamma. Som exempel så kan du tidigt upplevt någon form av förtryck eller varit rädd för något, t ex mörker eller att lämnas ensam.
Det är möjligt att du erfarit trackasserier under uppväxten och lät förändra din "look", stil eller klädsel:
Eller kanske har en upplevelse 
(eller flera upplevelser) i ditt möte med omvärlden, påverkat hur du "bär upp" och framtonar dig själv - kanske din hållning. 

Du kanske är besatt av hur du ser ut eller hur du ter dig i din framtoning inför andra. Eller gör "djupförändringar" utseendemässigt som en spegling när du förnyat dig själv genom att släppa gamla saker.

Du kan ha känt dig isolerad från andra i din barndom, som att du aldrig skulle kunna få kontakt med människor omkring dig och på grund av det lärde du dig att aldrig lita på andra. Du kan ha ett tvångsmässigt behov av att vara privat och hålla saker för dig själv, vilket kan vara en omedveten rädsla för att andra människor ska ta allt ifrån dig... eller att de ska vändas emot dig. Det kan vara svårt för dig att öppna upp även för dina närmaste vänner, och du kan vara rädd för att du alltid kommer att känna dig ensam.

När du går in i ett rum är din närvaro dynamisk, suggestiv och mystiskt kraftfull och påverkar människor, antingen på ett medvetet eller på ett "undermedvetet" sätt. Du kan ha en djupt suggestiv eller genomträngande blick och det är möjligt att du riktar din makt och kraft på ett sätt som andra kan känna. Så andra kan antingen känna sig avvisade av dig eller besatta av dig när du bara sitter där och är dig själv: Detta är utom din kontroll.

En del kan uppfatta dig som någon med passion och intensitet, andra som att du har något destruktivt eller som skrämmande när de träffar dig första gången. Du bär fram dig själv på ett sådant sätt att du antingen drar till dig folk eller får dem att känna en slags "rädsla". Du kan känna dig missförstådd när någon misstolkar dina ord eller dina avsikter. Så du kan ha en rädsla för att du drar till dig för mycket kaos eller människor som själva är väldigt kaotiska in i ditt liv.

Du fascineras sannolikt av mysterier och hemligheter och vill utforska ämnen av intresse med stort djup: Så du kan vara något av en forskartyp.

Svartsjuka och en vilja att dominera bör du inte tillåta hos dig själv, liksom tendenser till att manipulera.

Med tiden kan du känna att du inte står ut med att bära på det som känns smärtsamt, kanske dina trauman eller att känna dig missförstådd: Det kan, på grund av det, leda till en besatthet av att "studera" traumat du upplevde, eller rensa orsaker till att du känner dig missförstådd. Kanske genom astrologi eller terapi. Men där upplever du pånyttfödelse och utnyttjar dina egna krafter. En stor personlig transformation.
Så småningom har du bearbetat igenom det och kan "resa dig upp", befriad: Det befriar även från kontrollbehov.


Pluto Hus 2 i det personliga horoskopet

Du kan vara besatt av materialistiska ägodelar och ekonomi - kanske för att du är rädd att "bli utan" och utblottad. Du kanske använder det du har skaffat dig, samlat på som har värde, eller det du äger och innehar för att få makt.

Du kan ha en tendens att spendera pengar på dyra saker som kan visa din styrka eller som du önskar kan påverka. Du kan ha drivkrafter att lyckas och bli besatt av att bygga ditt eget "ägandeimperium".

Troligtvis kämpar du med självvärdet - som är beroende av ditt förhållande till materialistiska ägodelar och ekonomi .När allt "går uppåt" och känns stadigt svänger du till att vara som lyckligast och vid nedåtgång eller känsla av ostabilitet kan du känna djup förtvivlan eller maktlöshet.

Du kanske har upplevt misstro från andra när det gällde ekonomiska frågor. Kanske du kände dig tvungen att arbeta med intensitet för att ta dig över det och få andras förtroende. Det kan göra att du är rädd för att begå något slags misstag så att andra kan "gå förbi dig" eller skylla på dig för något.

Rädslan att du kanske aldrig blir ekonomiskt stabil gör att du tenderar att investera, spara och/eller samla ägodelar, för att försöka överkomma det. Du vill ha tillräckligt för att överleva vad som än sker.

Om du "låser in dig" i rädsla att "bli utan" och maniskt satsar allt på att samla materialistiska ägodelar och ekonomi behöver du släppa på kontrollen och hitta ditt eget självvärde, och inte känna att du har ett värde genom det du "har". Så du kan gå igenom en total förändring gällande inkomst eller ägande någon gång i ditt liv. Det i sin tur förvandlar din känsla för vad som är av värde i ditt liv. Det i sin tur befriar dig på flera plan.


Pluto Hus 3 i det personliga horoskopet

Du kan ha behövt förvandla dig mentalt under din barndom, möjligen från en traumatisk upplevelse som handlar om vad du fick säga och inte...

Skolåldern kan ha inneburit en känsla av att ”överleva” de åren, en plats för smärta och ångest, oavsett om du lärde dig skolämnena. Kanske p g a trackasering eller känslan av att vara "utanför". Kanske du skjutit upp skolan, eller missade lektioner.

Förhållandet till syskon (eller någon annan som rörde sig runt dig under uppväxt) kan ha varit/är besvärligt, en känsla av att du inte tagits på allvar av omgivningen för ditt kunnande. Möjligen kan det handla om maktkamp.

Du har förmågan att fördjupa ditt sätt att kommunicera med andra och ditt sinne är "penetrerande" ytan. Du har förmåga att fokusera på något så att du uppfattar det "bakom". På så sätt sker en transformation i dialoger och ditt tänkesätt.

Du uppfattar mycket av det som inte sägs och väljer ofta att inte själv säga allt du skulle önska få sagt... men kanske är du fasinerad av tabubelagda ämnen. Du är inte nöjd med otillräckliga eller ytliga förklaringar utan fortsätter att söka de svar du söker.

Du kan gå igenom perioder av att kommunicera med "besatthet" och intensitet om vissa ämnen för att komma "åt alla bottnar" inom ämnet. Du är något av en grubblare, ibland kan du ha mörka tankar. Du kan vara besatt av att röra dig runt i din omvärld, kanske göra korta resor på grund av det, eftersom det hjälper dig att bearbeta och transformera tankarna.

Du tenderar att med stark intensitet lära dig saker, så att du förstår orsak och verkan inom det som du iakttar i din omvärld och du missar inte något.

Du kan gå igenom mentala förändringar, kanske genom terapi eller att på något annat sätt "tala ut" det som finns inom dig och har gjort länke, som ett inre "tryck". Det ger en riktig känsla av "renade tankar", vilket präglar din kommunikation och uppfattning om omvärlden.


Pluto Hus 4 i det personliga horoskopet

Dina föräldrafigurer kan ha varit känslomässigt dramatiska eller manipulativa, kanske på ett sätt som tog dig år att förstå. Du kan ha känt dig "överälskad", men kontrollerad. Relationen med moderfiguren kan ha varit jobbig: å ena sidan var du nära henne, men samtidigt kan hon ha varit giftig och försökt att leva genom dig.

Det kan ha påverkat din känsla av integritet. Du kan annars ha känt dig åsidosatt, "osynlig". Det kan ha funnits dolda problem eller hemligheter inom familjen och/eller destruktivitet på något sätt. Men du kan ha erfarit en förlust inom familjen, som skapat känslomässiga sår.

Även om familjens hem var kärleksfullt och ingjutit i dig passion för allt du engagerar dig i, kan det ha funnits en (eller flera) speciella händelser som gjorde dig traumatiserad och kände dig berövad på din kraft och styrka. Du kanske är besatt av din familj, ditt hem, din känslomässiga grund eller kanske till och med din modersgestalt - och har svårt för att "släppa taget".

Dina föräldrafigurer kanske förväntar sig att du tar hand om dem och löser deras problem.

Du kanske har sett giftig och kränkande relationsdynamik i din barndom; fylld av maktkamper eller svek, besatthet och ägande, eller argument och konkurrens. Det kan göra att du omedvetet dras till maktkamper i hemmet och inom familjen som vuxen.

Du kan ha svårt med tillit, rädsla för att bli övergiven eller "låsas fast" av någon p g a det som skett. Eller är rädd för att aldrig kunna skydda andra.

Du kan gå igenom djupgående känslomässig omvandling, kanske genom terapi eller att på något annat sätt bearbeta dina känslor, blockeringar och rädslor. Det ger en riktig känsla av "rening", vilket hjälper dig i dina nära relationer.


Pluto Hus 5 i det personliga horoskopet

Det kan finnas en rädsla för att skaffa eller uppfostra barn på samma sätt som du uppfostrats eller att inte kunna uppfylla egna förväntningar. Det kan finnas en rädsla för att inte kunna knyta an till dem känslomässigt, en rädsla för att de ska leva igenom smärta och traumatiska händelser utan att du är medveten om det.

Om du får barn kan de vara plutoniska, men det hjälper dig att gå igenom en känslomässig förvandling. Du kan oavsett, genomgå djupt känslomässiga faser gällande barn.

Om du inte har barn, kan du vara besatt av ditt inre barn eller kärleksaffärer och detta i sig kan ibland kännas "uppslukande" eller rentav skrämmande.

Dina hobbyer och kreativitet kan vara en besatthet, du kan dyka djupt in i konstnärliga sysslor och det kan vara ett sätt att leva ut smärtsamma känslor: Att kanalisera dem till kreativa skapelser som faktiskt kan få stor uppmärkssamhet om du statsar på konsten på allvar.

Du kan försöka manipulera dina romantiska partners för att känna kontroll. Eller tenderar att skjuta upp och undvika att gå efter dina passioner eftersom du inte vill se dina drömmar dö framför dig.

Det kan till och med vara ett sätt för dig att subtilt självsabotera dina chanser till romantik, p g a att du inte känt att du "dög" att älska som barn.

Du är rädd för att lägga ditt hjärta i något och sedan se hur det misslyckas framför dina ögon. Det kan finnas en rädsla för avslag.

Men du kan gå igenom intensiva förändringar i kärleksaffärer. Kanske hamna i kärleksaffärer med destruktiva och tvångsmässiga människor där maktkamper förekommer.

Det är möjligt att du kan misstas för att ha ett stort ego, när du täcker över din djupt rotade osäkerhet, kanske under en "attityd". Men du tenderar att jämföra dig själv med andra, kanske för att du är rädd för att älska dig själv vilket bottnar i att du svikits och inte känner självvärde.

Du kan gå igenom djupgående känslomässig omvandling, kanske genom terapi eller att på något annat sätt bearbeta dina känslor, blockeringar och rädslor förknippade med att ha och fostra barn. Det ger en riktig känsla av "rening", vilket hjälper dig i kontakter med barn, ditt inre barn och i romantiska sammanhang. Detta förvandlar dig på djupet, så att du kan ta fram en stark kreativitet.


Pluto Hus 6 i det personliga horoskopet

Dina föräldrafigurer kan ha försökt kontrollera dig och dina små vanor så du kan ha känt att du ständigt kritiserades - en känsla av att vara tvungen att passa en viss bild för att behaga andra.

Du kan ha känt krav att alltid vara mest välskött och lugnast och ha den mogna rollen. Det kan göra att du känner rädsla för att inte kunna ha stabilitet och frid i ditt dagliga liv, att något som är störande ska hända.

Du kan ha en rädsla för att inte hitta ett jobb som uppfyller din passion, och att du alltid måste arbeta för hårt utan att få erkännande för det.

Kanske är de människor du står till tjänst för mäktiga eller kanske destruktiva på något sätt. Du kan arbeta hårt för att själv kunna vara i en maktposition. Maktstrider på arbetsplatsen är inte osannolikt eller att arbetskamrater försöker få kontroll över dig, förringar dig, vilket skapar smärtsamma erfarenheter av att inte duga. Det kan göra att du skyr arbetskollegor och söker dig till ensamtjänst.

Du kanske är arbetsnarkoman, eller besatt av att vara till tjänst på något annat sätt. Du tenderar att vara ganska manisk när det gäller att göra saker exakt rätt.

Du kan gå igenom perioder av omvandling i samband med arbetslivet, vilket har en kraftfull inverkan på din fortsatta arbetssituation.

Du kan också vara kritisk på ett hårt sätt eller besatt av perfektion med en rädsla för att du aldrig kommer att räcka till i dina egna ögon, som känns smärtsamt.

Din hälsa behöver inte vara dålig, men du kan ha en rädsla för det, och kanske en känsla av att du lever på överlevnadsläge. Du kan vara så rädd för att få hälsoproblem att du kan lida av hypokrondi, eller vara besatt av din hälsa på något annat sätt - kanske är du rädd för att upptäcka att det finns dolda problem

Du kan gå igenom djupgående känslomässig omvandling, kanske genom terapi eller att på något annat sätt bearbeta dina känslor, blockeringar och rädslor. Det ger en riktig känsla av "rening", vilket hjälper dig att frigöra rädsla för hälsoproblem och oro för att inte vara "bra nog" och duktig nog. Detta förvandlar dig på djupet, så att du känna dig trygg med tillvaron som den är.


Pluto Hus 7 i det personliga horoskopet

Dina föräldrafigurer kan ha genomgått skilsmässa eller också erfor du "giftiga" relationer under uppväxten som gav dig en obehaglig känsla om partnerskap.

Kanske du därför har en rädsla för att komma in i en relation som speglar det du erfor och kanske drar dig undan tvåsamhet. Eller också har du en tendens att engagera dig i människor som sviker ditt förtroende eller som försöker kontrollera dig, så att dina relationer är fyllda av maktkamper, äganderätt, drama och besatthet.

Dina en-till-en-relationer med andra (partner/s och/eller vänner) kan hjälpa dig att komma i kontakt med din djupaste kraft som hjälper dina relationer att gå igenom en transformation.

Du kan erfara att det är svårt för dig att känna dig "nöjd" i ett stabilt förhållande, du behöver ett "uppslukande" och passionerat sådant, men om det tar slut, kan du inte komma ihåg vem du var innan det.

Erfarenheter kan också göra att du förknippar tvåsamhet med smärta och sorg och saknad. Du kan bära en rädsla för att bli övergiven, avvisad, att förlora den du ingår relation med. Samtidigt kan du vara som en terapeut för andra, genom att försöka hålla ihop andras liv...

Om din Pluto är väldigt stark i detta sjunde Hus, så kan du erfara djupa konfrontationer medmänniskor som du kanske en gång haft en relation till (partner, vän, kompanjon) så till den grad att det handlar om fiender.

Genom att möta dig själv i relation till andra, kanske genom terapi eller att på något annat sätt bearbeta dina känslor, blockeringar och rädslor kan du gå igenom djupgående känslomässig omvandling, . Det ger en riktig känsla av "rening", vilket hjälper dig att kunna möta dig själv och andra utan rädsla eller maktspel.

Detta förvandlar dig på djupet, så att du känna dig trygg i en relation.


Pluto Hus 8 i det personliga horoskopet

Detta är transformationshuset. Du kan ha "förlorat" något i tidig ålder, det kan vara någon, eller någons kärlek eller erfor känslomässig eller fysiskt övergrepp, vilket präglat din själ. De rädslor som på grund av det uppstår i nuet drivs av det omedvetna. Det kan annars ha funnit något hemligt, dolt eller tabulagt inom familjen. Kanske förnekade föräldrafigurerna sitt undermedvetnas "rop" och höll det undangömt. Du kan annars ha känt dig kontrollerad.

Du kan ha kraftfulla transformativa, kanske till och med tvångsmässiga nära band med andra. Eller är rädd för att bli känslomässigt fäst när du kommer för nära någon. Denna rädsla kan senare projicera sig själv i starkt känslomässigt beroende relationer eller svartsjuka.

Du kan ha rädsla för att bli övergiven, för att bli oälskad, för att bli lämnad ensam. Du är både fascinerad av och rädd för djup intimitet och längtar efter ovanligt djupa, passionerade och intensiva upplevelser med andra. Denna fascination kan ge dig intensiva upplevelser och attraktion till otraditionella intima upplevelser.

Om du drar till dig kontrollerande människor och är obekväm med det, sträva då efter att undersöka och förstå dina egna djupt rotade rädslor angående makt och kontrollfrågor.

Enligt jungiansk astrologi föds många med 8:e huset starkt, till att vara "ödesbrytaren" i familjen. Vilket syftar på att få makt snarare än att utöva den över andra. Du har en talang för att transformera, och din starka viljestyrka är ofta lika med en allt eller inget-attityd. Du är förmodligen begåvad inom läkande, särskilt att hjälpa andra att hantera kriser och trauman. 

Du kan ha en känsla av att du vill förstöra andras fasader och komma till vad de verkligen är, det mörka, "smutsiga", felaktiga och för dig något väldigt vackert för det är det äkta! Men om du inte bryr dig om någon kan de få vara så falska och ytliga som de behöver vara...

Du kan gå igenom en nära-döden-upplevelse som orsakar en återfödelse av jaget. Du dras till allt dolt, tabu eller "mörkt". Denna fascination kan göra att du får mer ovanliga upplevelser än andra.

Det kan finnas en rädsla för intimitet på grund av en rädsla för att ge upp dig själv till någon annan. Eller för att "avslöja" dig själv för andra och på samma gång, att ingen ska känna dig på riktigt av rädsla för att någon ska ta makten över dig. Du kan också gå igenom en förvandling på det intima planet.

En utmaning kan vara inom området skattemyndigheterna och andra statliga myndigheter. Du kan annars få makt och transformera genom andras pengar, resurser och genom försäkring eller arv.

Kanske du hamnar i maktkamper om pengar, kanske avseende rättigheter - kanske med en partner. Delade resurser och skuld tillhör detta hus, vilket kan innebära hemliga affärer, med det faktum att skatter också finns här som kan ge konsekvenser.

Det kan finnas en rädsla för både för förändring och att inte förändras alls, du kanske ständigt känner dig fast, som om du håller fast vid det förflutna när du vet att du borde släppa taget om det och sluta ge det makten att kontrollera dig.

Du är en naturlig psykolog som vet hur man ser förbi ytan och kommer till sakens kärna. Men du kan, genom barndomens upplevelser, bära på avundsjuka, svartsjuka, ilska, och först när du erkänner sådana känslor är det möjligt att återfödas känslomässigt.

Känslor av ilska kan spegla barndomens upplevelser. Att bemästra det 8:e huset innebär att gå bortom behovet av kontroll, rädslan för döden, maktmissbruk och förmågan att tackla din karma och förluster och komma ut som en överlevande. Den mörkare sidan måste exponeras så att den kan suddas ut. Det innebär att gå tillbaka till upplevelser i det förflutna när du var beroende av någon annan för att möta de mest grundläggande behov och bekämpa frustration. 

Det ger djupgående känslomässig omvandling och löser blockeringar och rädslor. Det ger en riktig djupgående "rening".


Pluto Hus 9 i det personliga horoskopet

Du kan ha vuxit upp i en miljö som inte tillät dig att uttrycka dina övertygelser och personliga tankar; föräldrafigurerna kan ha försökt kontrollera dig och forma dig, så att du passade in. De kan ha försökt påverkat dig med sina filosofier trots att du inte gick med på dem inom dig själv.

Du kan gå igenom livet med en känsla av att "Jag kan inte lita på någon", en rädsla för att släppa in folk på grund av hur mycket du längtar efter att vara oberoende.

Att få din makt fråntagen i din barndom, känna dig begränsad från frihet, gör att du känner dig rastlös varje gång någon försöker dra in dig på något sätt eller få dig att tro som dem.

Du kan ha känt dig tvungen att kämpa för din frihet, dina övertygelser och din individualitet så nu kan du inte stå ut med att det tas bort, vilket kan resultera i en känsla av "instängdhet" om någon försöker styra dig och omedvetet gör du allt för att inte låsas fast av någon annan. 

Du kan agera självdestruktivt när du känner att någon försöker hålla dig nere, kontrollera dig och manipulera dina övertygelser. Vilket kan göra att andra kan lämna dig eller undvika dig så att du inte behöver lita på någon...

Du kan ha en tvångsmässig drivkraft för att studera och utmana dig själv mentalt, och kan driva dig själv för hårt - kanske bortom din intellektuella förmåga. Du kan få makt genom högre utbildning och genom din tro, politik eller kanske religion.

Du kan vara besatt av att resa vilket får dig att förändras, möjligen en filosofisk förvandling som påverkar hur du känner för dig själv och världen: Men du kan erfara en smärtsam upplevelse inom högre utbildning, religion, politik eller resor.

Din tro, övertygelse eller dina åsikter kan vara fanatiska på något sätt. Men din dolda makt kan finnas inom tro, politik, eller högre utbildning.

Det är också troligt att du har fascination för utlandet och andra kulturer och upplevelser kopplade till sådana sammanhang kan djupt omvandla din syn på livet.

Du kan vara rädd för att ditt liv aldrig kommer att ha ett syfte och att oförutsägbara, traumatiska upplevelser helt förändrar ditt tänkesätt och känsla av riktning i livet. Detta kan orsaka stress och som ett resultat kan du känna dig rädd att "misslyckas" i dina ansträngningar och ge upp helt.

Du kan gå igenom en djupgående omvandling gällande din syn på livets existentiella frågor, genom att bearbeta din tro och dina övertygelser. Det frigör blockeringar och rädslor som påverkar din filosofiska syn. Du kan också genomgå frigörelse från rädslan att "låsas fast". Detta förvandlar dig på djupet, så att du känna dig trygg och inte är rädd för att misslyckas.


Pluto Hus 10 i det personliga horoskopet

Din fadersfigur eller den som fostrade dig, kan ha varit en dominerande, kraftfull individ som kan ha varit "svår" för dig på något sätt. Du kan i din barndom  varit med om att auktoritetspersoner inte trodde på dig och dina förmågor, nonchalerade dig eller inte lyssnade på dig när du hade något att säga som du tyckte var viktigt. 

Du kanske har upplevt problem med "maskulina" figurer (det behöver inte vara män specifikt) som ville ta kontroll över dig och manipulera dig till deras fördel.

Att få din känsla av makt borttagen under dina tidigare år, gör att du kan längta efter att nå kontroll igen – nu vill du vara ansvarig och ha kontroll över dig själv; men det kan få dig att försöka utöva makt över andra, eller manipulera dem innan de manipulerar dig. Du vill inte "sjunka" igen.

Du kan söka kontroll över allt som omger dig och varje gång något inte går enligt dina planer kan du känna obehag eller ångest. Men du har dock förmåga att få makt eller berömmelse genom din offentliga image och karriär. Du kan vara mäktig i allmänhetens ögon och din karriär kan vara maktorienterad. Du kan vara besatt av din karriär eller offentliga image. Ändå känner du inte tillfredställelse i din roll. 

Du kan ha en "osynlig roll" men där du ändå har påverkan, dock kan du känna att inte är där du vill vara. Det är som att du inte "räcker till" eller att din inverkan på världen inte räcker till.

Du kan ha ett passionerat och kanske till och med obsessivt engagemang i din karriär eller annat mål du vill uppnå. Samtidigt kan du bära på en rädsla för att saker och ting kommer att gå fel vilken sekund som helst, för att du underskattar dina talanger och förmågor.

Du kan genomgå en förändring i din karriär, offentliga image eller rykte som gör inverkan på ditt liv och karriär, vilket möjligen får dig att totalt byta livsväg.

Du kanske har upplevt fientlighet från makthavarna, som om de är hotade av din potential och gör allt för att du ska känna dig förminskad. Eller kanske behandlar andra medarbetare dig som sina konkurrenter och som att du inte förtjänar den roll, den position eller den uppgift som du har fått. Kanske sprids rykten i samhället eller pratas direkt bakom ryggen. Eller kanske får du andra att känna att du fick rollen eller uppgiften för att du t ex är attraktiv och inte för att du jobbat hårt för det, eller kanske man undervärderar dig.

Du kan gå igenom djupgående omvandling i din offentliga image, livsuppgift och/eller karriär. Du kan också bearbeta rädslor förknippat med auktoritet och makt vilket hjälper dig att frigöra din kraft och motivation och oro för att inte vara "duktig nog. Detta förvandlar dig på djupet, så att du känna dig trygg med din roll och det du åstadkommer.


Pluto Hus 11 i det personliga horoskopet

Du kan tidigt i livet ha hoppats på att få makt eller nå mål och ambitioner som är transformerande för mänskligheten. Men kanske du tidigt i livet förlöjligades för dina drömmar och vilja att göra världsförbättrande insatser, som fått dig att känna att du aldrig kommer att uppnå något, att du är för idealistisk och har " vanföreställningar".

Du kanske annars känt att du varit tvungen att göra andra besvikna för att gå din egen väg eftersom de inte stöttade dig.

Du kan erfara svek från vängrupper, dina tidigare år kan ha varit svåra i större grupper, kanske kände du dig utanför genom andras ointresse, som att du var "ingen" eller rent av var mobbad. Detta kan göra att du är rädd för större grupper med människor eller gjorde allt för att bli vän med människorna som sårade dig.

Du är troligtvis bekymrad eller till och med besatt av din vängrupp eller gruppdynamik eller kanske vill ha makt och kontroll över dem.

Det kan också finnas maktkamp i gruppsammanhang, föreningsliv eller den sociala grupp du ingår i, vilket aktiverar en önskan att leda en grupp. Du kan skaffa dig en form av makt eller påverkan genom att vara en del av en grupp eller en organisation. 

Du kan också vara en del av en grupp med mäktiga människor eller ha vänner vid makten. Du kan annars ha behov av att jobba mot orättvisor i samhället genom engagemang i en förening eller organisation.

Din vänskapsgrupp eller en grupp som du är en del av kan få dig att gå igenom en kraftfull förvandling som testar dig och får dig att känna dig pånyttfödd.

Du kanske associerar dig med mäktiga människor och kan känna behovet av att alltid vara en del av en grupp eller en organisation med humanitära mål. Du kanske har kraften att kunna tala för andra och att vara en kraftfull aktivist. Kanske du har en besatthet eller villighet att gå till ytterligheter för att uppnå dem.

Det är möjligt att du omges eller har omgetts av trångsynta, fördomsfulla, konservativa människor. Därför kan du vara rädd att du aldrig kommer att kunna passa in i samhället, eftersom dina åsikter eller mål, ses som för "genomgripande" och dramatiska. Det kan göra att du döljer mycket av detta, och kanske verkar mer "hemligt" för det du tror på och vill förändra. 

Du kan vara rädd för att folk som vet vad du önskar reformera kan förstöra din självkänsla, att upptäcka dina hemligheter och lufta dem till alla, eller sprida rykten om dig för att du ska känna dig generad/förlöjligad.

Det kan ha varit svårt för dig att arbeta med din självkänsla i gruppsammanhang och det kan vara en pågående strid, kanske du ser dig själv som värdelös.

Du kan gå igenom en djupgående omvandling gällande din självkänsla i gruppsammanhang. Det frigör rädslor som är kopplade till större grupper och leder till en känsla av pånyttfödelse i dessa sammanhang.


Pluto Hus 12 i det personliga horoskopet

Din barndom innehålla stråk av suddighet som du inte riktigt kan greppa: Det kan vara sådant som du förträngt eller glömt - eller inte kan förstå vad det handlade om. Detta kan vara kopplat till känslor som finns i ditt undermedvetna. Du kan som exempel ha erfarit missbruk eller psykisk ohälsa gällande personer omkring dig som kämpat med det och som påverkade dig djupt. Kanske märkte du förändringar i andras beteende ibland.

Men det behöver inte vara det, det kan vara att man dolde saker för dig som man inte ville att du skulle veta, men du märkte det på de mest subtila sätten.

Det kan göra att du är uppmärksam på allt som händer runt omkring dig, och "känner efter" eller läser nyanser i hur andra t ex säger hej... om de ändrar ton och vad det kan innebära... Det kan kännas känslomässigt dränerande.

Du tenderar hålla inne med dina känslor. Kanske för att du har blivit förlöjligad för din känslighet. När du är ensam med dina tankar kan du känna tvivel över dig själv och att du borde vara starkare, för du upplever att du inte räcker till för andra.

Du kan vara rädd att du aldrig kommer att ha kontroll över dig själv, att dina känslor alltid är för intensiva. Du kan vara självdestruktiv som ett sätt att fly verkligheten och önska att du bara kunde stänga av dina känslor. Det är möjligt att du vändder dig till någon form av missbruk för att känna dig mer kraftfull vilket inte är en optimal lösning.

Du kan ha drömmar som handlar om dina rädslor, och kan vara uppe hela natten eftersom det är den tiden på dygnet där du kan vara själv utan att behöva lägga en mask inför andra.

Du kan gå igenom smärtsamma karmiska transformationer och återfödslar som sker "av sig själv", kanske genom avskildhet, inneslutning.

Men det är ju också så att du är lyhörd för andra och kan vara mer eller mindre självuppoffrande, för att du vill göra allt för andra. Det finns en kraft är gömd i det undermedvetna. Du vet omedvetet genom din förståelse vad som är gömt i andras sinnen och världen. Du kanske har förmågan att ha makt att påverka människor till känslomässig läkning.

Du får kraft genom att transformera dina rädslor genom bearbetning, och utforska det undermedvetna. Det ger djup spiritualitet, upplysning, inspiration och transcendens, vilket innebär att du kan genomgå betydande förändringar i denna del av ditt liv. Du kan då nå kraftfulla andliga förmågor och förmågan att få kraft genom andliga övningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar