Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 8 januari 2022

★ Pluto ★ i astrologin - En djupdykning i skuggarbetet i skenet av ljus!

I astronomi har Pluto betraktats som dvärgplanet och ganska obetydlig. 

Men inom astrologin är den allt annat än det vilket det här inlägget ska fördjupa sig i, helt i Plutos anda. 

Pluto upptäcktes nyligen, 1930. Vetenskapen debatterar om den ska räknas som en planet eller inte. Pluto är en av de tre yttre planeterna (OM), den bortersta (hittills). Eftersom den är längst är dess effekter långt gående utifrån astrologins synsätt. Dess kvaliteter är mäktiga! 

Plutos långsamhet gör att dess position i zodiaken delas av en hel generation. Eftersom dess energi är bland de mest intensiva av alla de tunga himlakropparna i solsystemet, så kan andra ”ingredienser” i det personliga horoskopet göra att Plutos effekt avsevärt skiljer sig från en person till en annan.

Det här är del 1 om astrologins Pluto, som handlar om generationspåverkan. Andra inlägg handlar om personlig inverkan (del 2), om inverkan i det personliga horoskopets astrologiska hus (del 3) samt transiter (del 4).

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Plutos betydelse i de tolv stjärntecknen finns längre ned

Om du inte känner till var du har Pluto kan du hitta ditt Plutotecken och gradtalet, samt dess Hus i ditt horoskop HÄR HÄR. HÄR.

★¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤★

Pluto är en komplex och mystisk värld med berg, dalar, slätter, kratrar och kanske glaciärer (mer info). 

Plutos data har gett fler frågor i vetenskapliga kretsar än svar. Ett Skorpiondrag faktiskt! Och Pluto styr Skorpionen (och åttonde huset). Pluto är en högre oktav av Mars. 

Pluto befinner sig längst ut från Solen och även med hjälp av de mest kraftfulla teleskop, kan Pluto inte ses med blotta ögat. Den syns mest som en liten prick på fotografisk film som används i de mest avancerade teleskop. Den ter sig verkligen ”skum”. Dess bana är oregelbunden. Detta är bara en aspekt av dess skenbara bristande överensstämmelse med naturlagar i vårt solsystem. 

Dessa fakta har fått många forskare och vissa astrologer att tro att Pluto inte är en naturlig planet i vårt solsystem. Astrologiskt sett är det riktigt. Inom astrologin är Pluto en av de transcendentala planeterna (OM), för planeterna bortom Saturnus (Uranus, Neptunus, Pluto) finns där för vår Jordiska evolution. Läs om Uranus HÄR och Neptunus HÄR & HÄR..

Det finns tecken på att astrologer sedan urminnes tider känt till förekomsten av Pluto. Prästastrologer från antiken gav Pluto styre av landet av de döda, Hades och all rikedom under jordytan. Man kan ju ”spejsa ut” i teorier om att de andligt kände till den, eller att de haft besökare utifrån som gav kunskap… Eller någon annan fördold anledning – helt i enlighet med Pluto egenskaper.

Hur som helst så uppfattades (eller lades grunden till) att planeter är himlagudar med olika egenskaper – personligheter - som man kunde tillbe eller be om att få hjälp av. Man skapade berättelser, sagor eller myter om dessa himlagudar som beskrev deras egenskaper, förmågor och krafter samt vad de sysslade med eller hade för uppgifter i sin mäktighet. De ansågs ha krafter som kunde ge både ”ont och gott” så man ville blidka dem genom bön och offer. Offer kunde vara vad som helst även t örter, att elda eller lägga fram salt. Ibland ville man få hjälp för egen del och ibland gällde det något större som att få slut på torka.

Numer används vanligtvis andra ord istället för gudar – som kraftkällor, högre krafter, andliga krafter, energier…

Pluto, som tillhör de tre generationsplaneterna, upptäcktes 1930, vilket var en tid då fascismen växte fram i världen, när mänskligheten blev medveten om grundläggande atomkrafter som om de bryts orsakar katastrofala explosioner. Pluto kom att kopplas till tyranni och korruption, absolut kontroll och absolut makt, driften inom elitsystem som regering och bankers styrelserum. Astrologer uppfattade att Pluto dels ger kraft, korrumperar, dekonstruerar och förvandlar egenskaperna i det stjärntecken den under ett par decennier vistas i men också medverkar till att synliggöra och rensa ut – om än att hela processen inte är lättsam.

Pluto är en transpersonell eller metafysisk planet. Det symboliserar mänsklig evolution. Pluto reglerar intimitet, död, återfödelse, omvandling, delade resurser, livet efter livet, och det djupt latenta. Allt från pengar, begär, makt, maktkamper, maktlöshet, kontroll, livskris - till skam faller också under Plutos domän. Pluto reglerar också eliminering, död, föryngring, återfödelse och metamorfos. Pluto har makt över födelse, död, det undermedvetna och betydande psykologiska förändringar. Den styr ockultism och regerar över ”skumma” saker som spöken och skuggor.

På en mer personlig nivå både döljer och avslöjar Pluto laster, missbruk och latent ångest. Trots att Pluto kan verka subtil är dess verkan intensiv, djupgående, kraftfull och tvingande. Resultaten kan vara som att ett ”jätteklut av bly” slagit sönder tegelväggar. En astrolog uttryckte en gång: ”Pluto både slår sönder och helar”. Vi kan förstå att Pluto gör så för att komma åt t ex tvångsmässigt agerande, missbruk, rädslor (t ex för för döden och katastrofer), fasthållande, smärta, ångest, svartsjuka etc och orsaker till sådant. Det som finns i skuggorna. 

Även om Pluto inte lindar in det hela i ett trevligt snyggt paket, sker djupgående saker när den här planeten agerar. 

Notera att Pluto ”aktiveras” när det är starka transiter och kan te sig ganska ”dold” under lång tid för någon. Det händer inte så mycket relaterat till plutonisk energi. När det är dags stoppar Pluto en cykel och skapar en ny – nedbrytning och återfödelse.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤  

Planeten Pluto – att frukta?

Pluto kan av somliga ses som en planet vars teman är ockult, spöklik, mystisk, smärta och mörker. Inte minst då Plutos symbolik ses i termer av död. Visst kan det ske när Plutos transiter är starka – men det sker även vid andra planeters transiter. 

(Plutos bana ses i bild).

Pluto är oftare kopplad till i termer av massiva händelser, med förnyelse, eller en betydande förändring från en form till en annan. Sådan djupgående förändring och metamorfos sker under en lång tid, det handlar om djupgående processer, eftersom Pluto har den typ av yttre planets bana som ger långsam omvandling för en generation. Pluto symboliserar sådant som inte alltid är som det verkar. Ytan, eller vad som verkar som en uppenbar yttre påverkan av en situation, är bara toppen av ytan. 

Pluto är en mörk planet långt där bortom. En del astrologer menar att det är den Plutoniska energin som jobbar bakom det kaos och den förvirring som sveper planeten. Att dess upptäckt (1930) speglar gamla oförrätter och ondska som måste dras fram och elimineras. Allt ont som har nedsänkts och dolts under lång tid förs nu till ytan för mänskligheten att ställas inför, välja att rensa bort och därmed förändras genom. 

Mänskligheten som helhet går från plutoniskt mörker till ljus. Pluto speglar den mänskliga själens mörka natt. Vi delar alla samma yttre värld, men vi befinner i olika livssituationer i relation till den. Så även om det är en kollektiv generationsplanet så sker det också på en personlig nivå, vilket ter sig på olika sätt för var och en, vilket horoskopet belyser.

Pluto låter saker ske i det fördolda, för att det finns ett syfte med det. På vår jordiska vandring, i liv efter liv, handlar det om att erfarenheter som bygger på att ”gå från ljus till mörker och sen från mörker till ljus”. På så sätt speglar den i varje nuvarande liv, vad som finns i det fördolda, inom oss personligen och inom mänskligheten i stort: Detta utifrån det som skapats under lång tid och gömts eller glömts, men finns väl förborgat i själen. Pluto drar upp saker och avslöjar. 

Pluto är det ”högsta goda och det lägsta värsta” i samma himlakropp, men verkar länge i mörkret, nystar och drar fram, bit för bit eller (beroende på andra planeter) tar fram allt på en gång, exploaterar det i ljuset. Målet är att nå det som är heligt, men det går inte utan att frigöra det ”onda” – släppa ut det i ljuset så att det oskadliggörs (det är inte utan att jag tänker på litteraturens Dracula… och vampyrer).

Mytologiskt gavs Pluto, en av bröderna av de olympiska gudarna, styret över underjorden. Allt som begravdes i Jorden. Skorpionen som den härskar över, är ett tecken på döden av personligheten och födelsen av atma-själen, den universella själen, det djupaste inre i allt levande. 

Många säger att Plutos energi liknar Lord Shivas energi inom hinduismen. Lord Shiva är känd för att vara destruktiv såväl som återfödelsens fader. Plutos energi kan åstadkomma fullständig nedbrytning/förstörelse och transformation. Vi talar om en kraft som vittnar om allt som är djupt livsförändrande, mörkt och förvrängande, smärtsamt, kraftfullt, transformerande, regenerativt och i slutändan helande… Det här är också planeten som, för vissa, kan handla om den svåra vägen för den blivande shamanen (det finns andra namn på detta), med dödsupplevelser och återuppståndelse. 

Varje frö måste begravas i mörkret i Jorden innan det kan bryta sig ur sitt skal och komma upp i ljuset. All tillväxt måste börja sitt liv i mörker. Att begrava något är ju att lägga ner något i jorden, så att det är övertäckt och dolt, vilket man ju också gör om man t ex odlar. Varje frö, även ett mänskligt, behöver befinna sig i mörkret, i det dolda, innan det är redo att växa mot ljuset. Pluto representerar livet i mörkret. Det är Livet före det som kommer, Livet innan allt slår ut, Livet innan allt kommer fram i ljuset! Livet innan allt föds på nytt! Där kan det länge vara mörkt.

I mytologin, lutar Pluto sig tillbaka på sin tron i Hades, som en mörk skugga i underjorden där få vågar komma in. Ja Herren över Hades är dold i det skrämmande och fruktade dödsriket. Vid de två tillfällen som Pluto uppstod i den dödliga sfären, bar han en mask av osynlighet, så att han inte skulle ses. På detta sätt döljs vår plutoniska sida från oss själva. Pluto är roten till det vi döljer för oss själva. I Plutos rike begraver vi ofta känslor. Men ofta tycks händelser dras till oss som ger bränsle till alla uppdämda känslor som… exploderar. 

Pluto hanterar det som är helt dolt från vår gemensamma verklighet och fysiska syn. Men det finns en enorm aktivitet i underjorden. Det är liv och rörelse som känns i den fysiska eftersom allting (synligt och osynligt) är oändligt anslutna. Det är en symbolisk koppling mellan Plutos plats längst bort i himlen och i den mytologiska positionen. Med sitt stålkyliga grepp om den djupa svarta rymden blinkar Pluto med sin allvetande mystiska charm, och tonar fram sig genom Skorpionens tecken i sin ”mittemellan fisk eller skaldjur” skepnad.

I Plutos rike finns det ofta en känsla av en ”dragkraft” som en nedåtgående spiral, med en lång och dynamisk uppåtgående resa tillbaka till ytan. Ibland kan känslor hållas inne med på ett låst sätt, men när allt blir övermäktigt är det svårt att ha någon kontroll över känslorna. Pluto är det där ”monstret under sängen” – rädslan och att också våga möta rädslor. 

Visst, det finns en mycket negativ sida till Pluto. Den sidan är så låg som dess högre aspekt är hög. Pluto är förknippad med våld, smutsiga trick, hämnd, övergrepp och terror. När den tar över i en situation, som t ex handlar om mobbing, orsakar den negativa sidan av denna energi att individer agerar betydligt mer brutalt än någon av dem skulle göra på egen hand (där många ”hakar på” gruppdynamik). Tiden sedan upptäckten av Pluto noterades snabbt den negativa användningen av dess energi och man såg Pluto som mörk och destruktiv, även om Pluto också har en ljus sida.

Det finns också en djup fråga – finns det mening med Plutos mörka sida? Om man ser det ur ett högre perspektiv, där karma, inkarnationer och karmabalansering finns med är det svårt att se att det bara skulle råka ske sådant utan att finns en djupare mening. Upptäckten av Pluto sammanföll ju t ex med den berömda kidnappningen av Lindbergbarnet. Fram till denna tid fanns det inga federala lagar att tillämpa mot kidnappning. Denna händelse gjorde att man kunde ta fram lagar som hädanefter kunde skydda alla barn. Som man säger… ”Herrens vägar äro outgrundliga”.

Genom den här planeten vi tänkt att hantera vår – och andras - makt. Det finns åtminstone tolv olika sätt att göra det, eftersom Pluto under ca 248 år sakta rör sig genom zodiakens tolv tecken! Pluto styr också självmakt och personlig makt, likaväl som maktstrider mellan människor och länder. Även när människor hamnar under någon annans kontroll. Och Plutos förtryckande kontroll och manipulation, kan ge knäsvaghet för de som utsätts... 

Det finns vissa som måste gå ner i mörkret i den meningen att nedstigning är vägen till uppstigning (om). Nedstigningen i helvetet i Dantes gudomliga komedi (om) kan liknas vid Plutos initiering. Det finns alltid en nedstigning till vår egen underjord innan vi kan stiga. I Dantes gudomliga komedi, måste han göra pilgrimsfärden genom Helvetet, eller djupet av sin egen underjord.

När någon slår den högsta vibrationen i medvetandet, så det finns en likvärdig och motsatt vibration som slås på i det djupaste och släpper fram det lägsta ur den undre källaren av sig själv. ”Odjuret” vaknar och synliggörs för att kunna transformeras. Så man nog säga att det finns perioder av ” Dr Jekyll och mr Hyde”. Men syftet är en rensning av de lägre känslorna och om de inte kommer till ytan, så förblir de dolda och då sker ingen transformation. Men när det som finns nere i dyn rörs upp kan hela vattnet bli sumpigt tills det är rensat och har klarnat.

Pluto handlar om orsak och verkan och roten till det onda. Pluto har en kofot till vårt inre, och kan ”bända fram” det som finns dolt för oss själva. Detta kan sätta oss i en uppgörelse mellan vår största rädsla för att förstöras, och samtidigt jagandet efter hjärtats djupaste längtan. Jaget har sitt försvar, men Pluto försöker få oss att släppa taget och att överlämna oss för att bli en ny person.

Pluto kan avslöja det som finns latent inom oss under lång tid; anmärkningsvärda eller nya förmågor, inre tillgångar, uthållighet och själsliga resurser som vi inte hade en aning om fanns där. Men Pluto kan också avslöja själviska, giriga, och känslomässigt förödande aspekter av oss själva. Pluto kan väcka händelser som handlar om pengar, besatthet, tabun, passion och känslor av att bli kränkt. Inte så sällan triggar Pluto behov av sådant som passion eller ekonomiskt samarbete för att lära oss dessa lärdomar. Dess energi kan vara kontrollerande och maktbesatt. När dessa egenskaper finns i livet eller ett förhållande kan man förstå att Pluto har att göra med det. 

Pluto representerar det högsta någon kan stiga och det lägsta någon kan gå ner. Ibland är det meningen att lärdomen ska uppnås genom att ”falla i djupet, kravla sig upp och resa sig” igen. Men nu utifrån ett nytt läge. Något kan skära djupt och lämna ett själsligt sår. Detta kan läka. Minnet finns kvar med ärret, men det går att förvandla till visdom, om än en smärtsamt vunnen sådan. Programledare Jacob Dahlin (Jacobs Stege) ansåg att en människa med sorgkant är intressantare än glättiga typer.

Eftersom omvärlden ofta förtrycker och/eller får oss att förtrycka och kontrollera kraftfulla delar av oss själva av olika anledningar (enligt horoskopet), så ligger "Plutogåvorna" från våra placeringar ofta blockerade. De finns där under lager på lager av komplex, självdestruktivitet och tvång, osunda fixeringar, rädslor och förvrängda uppfattningar om våra gåvor och grundläggande mänskliga behov. 

För att få tillgång till rikedomen av dessa inre resurser måste vi konfrontera våra skuggsidor och allt vi har begravt i våra egna undre världar (Hadesriken). Vi behöver tillåta gamla rädslokonstruktioner att dö, för att öppna upp till de delar av oss själva som vi har förträngt, så att de resa sig upp igen, släppa kontroll och belysa våra djupaste rädslor för att nå vår själs enorma kapacitet - och förvandlas likt puppan till fjäril eller återuppstå som "Fågel Fenix".  Men, "visst gör det ont innan knoppar brister"...

Pluto ser till djupet och medverkar till att vi kan titta inåt för att se vad som finns där. Det kan vara skrämmande, men Pluto har sina syften. Denna planetgudom vet att trigga igång gammal smärta och att dra saker till sin spets. Saker och ting är inte gulliga och ”tama” med Pluto, men putsandet blir gjort. Pluto säger "skrapa bort allt skit så får du se skatten i djupet". 

Men den här planeten kan ibland göra att man vältrar sig i sitt elände – i den ”plutoniska dyn” och inte tar sig upp.

Caroline Myss (om HÄR), medicinsk intuitiv, var förbryllad länge över varför vissa människor inte kunde läka. Varför går vissa aldrig utanför sina välkända problem, och till synes är oförmögna att växa i plutonisk anda? Myss föreslår att det är en naivitet hos många, särskilt tron att genom att bli "medveten" eller "andlig" så det innebär slutet på alla dåliga saker. Myss menar att det är "ett barns föreställning." 
När man tittar på de stora lärarna från Jesus till Buddha, konstaterar Myss, att ingen någonsin gjort en trygg eller perfekt plats för sig själva. (INFO).

Vi separerandes en gång från det högsta, och inkarnerades i liv efter liv, skapade relationer, materiella begär och bindningar, makt och kontroll ibland till vilket pris som helst. Det är där mänskligheten har sina karmiska Pluto-samlingar. 

I liv efter liv har mänskligheten skaffat sig allt ökande begär, för att till slut när allt som begärts uppnåtts, börja känna känslan av missnöje. Det är då önskan om att återvända till skapelsens källa träder in och Pluto börjar rensa i samlad, latent karma. Och det kan göra ont när det rivs upp…

Det finns astrologer som menar att många konstitutionellt inte är avsedda att omvandlas i nuvarande liv. Även om någon står inför en behövd förändring eller inför allvarlig dödshotande diagnos, fortsätter de som vanligt, i ett hölje av förnekande, hårdare än någonsin. De kan offra hela bitar av kropp, själ och ande. Att hålla fast vid gamla illusioner blir en förtärande passion, bokstavligen ett Plutoniskt äventyr i sjukdom. Och en del måste uttrycka den destruktiva, exploaterande, makthungriga sidan av Plutomakt utan uppenbar karmisk sanktion i detta liv. 

Tja kanske de har gjort en slags ”pakt” med någon att inte nämna... Det finns astrologer som ställt den frågan… Text till stor del hämtad HÄR.

Människor gör vad som helst, hur absurt det än är, för att undvika att möta sina egna själar. Man blir inte upplyst av att föreställa sig ljusfigurer utan genom att göra mörkret medvetet. ” “People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own souls. One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.” ~ Carl Gustav Jung (Collected Works 12, sid 99).

Väckt Plutonisk energi har en kraftfull effekt på omfattning och inriktning i livet och många vägar hjälper den ”pluto-utmanade” personen att växa förbi svårigheter, långt bortom den genomsnittliga människans villkor. Att erfara Plutos svårigheter och växa genom dessa ger ett djup, ett visdomsdjup. Plutos mörkläggning, döljer alltså visheten i sin högsta mening - Universalt medvetande. 

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Plutos generationsinflytande i de 12 stjärntecknen

Det stjärntecken som man har Pluto i, t ex Pluto Vågens stjärntecken”, Pluto Lejonets stjärntecken”, Pluto Jungfruns stjärntecken", vad innebär det? Det betyder att man är född i en generation som också Pluto i samma stjärntecken. Vilket betyder att det finns en generationsutveckling vars tema är samma för alla födda den perioden. Det är alltså en allmän, långsam förändring på djup nivå för hela generationen, enligt stjärntecknets tema. 

Vissa människor kan dock på personlig nivå präglas av en generationsplanet, något som syns i horoskopet. Det innebär att man har en ”roll” att spela i generationsutvecklingen och ibland att det finns ett djupt karma invävt. Man kan t ex ha en ”roll” inom familjen, i samhället man lever i eller världsligt. Detta för att ”dra fram” egenskaper, situationer eller erfarenheter som skapar förutsättningar för den erfarenhet som hör till Pluto och stjärntecknet den befinner sig. 

Generationsplaneter brukar ha en eller flera ”nyckelpersoner” som genom sin roll sätter ett ”märke” rent världsligt. I fallet med Pluto agerar för att dra saker till ”sin spets”. Enligt astrologer så ”behöver” generationsplaneter ”en kanal” för att kunna vara verksamma. Det handlar om utveckling.

Det tar Pluto ungefär 248 år att slutföra sin bana runt zodiaken. På grund av excentriciteten hos dess bana, har denna planet ett ojämnt mönster och kan spendera så lite som 13 år eller så mycket som 32 år i ett visst stjärntecken. Just nu (2021) transiterar Pluto genom Stenbocken (2008 till 2023).

Eftersom Pluto spendera cirka tio till tjugo år i varje tecken, beskriver Pluto generationens djupgående förändring. Denna planet handlar om allt som är hemligt och undercover, det som är dolt för insyn. Är detta berättelsen om gott och ont? Ja. Ingen förnekar Plutos makt (det regler atomkraft, t ex) och intensitet.  En hel generation delar samma tecken, och detta ger nyanser av mening åt den prägel de sätter på världen genom sina upplevelser. 

Pluto-generationer visar hur en åldersgrupp finner kraft att på djupet förändra i samhället. Möjligt är att varje efterföljande generation har ett arv av misslyckande att ta hand om. 

Pluto speglar också den kulturella besattheten, plus det intresse som florerar i varje generationsgrupp. Pluto är hela den kollektiva undre världen och med dessa teman utbredda konfronterar den några ganska råa instinkter inom oss, t ex överlevnad och makt, liv och död.

Denna planet handlar om förändring, förnyelse och pånyttfödelse. Pluto styr också brott och underjorden, tillsammans med många former av omstörtande verksamhet (terrorism, diktaturer). Pluto reglerar även förstörelse, tvång och avfall. Det är inte vackert alla gånger.

Med så många som delar samma "tecken" under samma långa tidsperiod, tittar astrologer på huset som planeten sitter i och de aspekter den gör på andra planeter i diagrammet. 

Plutos generationsinflytande fungerar som ett slags tvångströja för varje mänsklig själ. Det är massorna mer än individen. Men Pluto i allmänhet handlar om djup och transformation som det leder till positiva manifestationer.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Här följer: 
Pluto genom tecknen utan gradtal, för överblicka generationstecknen – tolkningar för alla tecknen. 

Generations inflytande med Pluto i Väduren (1823 - 1853 + återkommer år 2068)

Det finns nog ingen som lever nu, 2021, med Pluto i Väduren i sitt födelsehoroskop – möjligen finns mediterande munkar eller så, då det ibland dyker upp artiklar där forskare funnit någon väldigt gammal (sanningshalten vet jag inte)... 

När Pluto var i Väduren sist (1823 - 1853), hade planeten själv ännu inte upptäckts; ändå upptäcktes den nya världen under denna tidsperiod. 

Pluto i Väduren handlar om initiativ och att ta kontroll och att ”få jobbet gjort”. Pluto här tyder på en gränslös, dold reservoar av styrka, uthållighet och överlevnadsstrategi. 

Detta eldtecken är förknippat med djärvhet, mod, tapperhet, passion, men också våld. Människor antar egenskaper från den tid de kommer ifrån. Människor från den här tidsperioden kan utmärka sig som djärva och hårda som en grupp.

Individer kan märkas som robusta individualister. Det handlar också om stadfästa rättigheter för en styrande elit. Detta leder till en särskild tid för den patriarkala krigarens arketyp, som en utvecklingsmodell för civilisationen. Det handlar om att bana ny mark för djupgående förändring som ger förutsättningar på individnivå. För en man, är det en tid att utveckla ny karaktär genom att gå framåt och erövra, men att ”trampa på” med värdighet som kan spegla manipulation. 

I själva verket kan de besluta att undvika självkonfrontation. Men det är också en tid då kvinnor arbetas för att stärka värdet för kvinnor. 

Pluto i Väduren 1822-1853 drev - omvandlade ledarskap, entreprenörskap och mod till tyranni, exploatering och skurkskap. Det skedde masstvångsförflyttningar och folkmord på indianfolk när nyanlänt folk tog sig ett nytt område, och spänningarna över slaveri nådde en spänningspunkt. Betänk att massutrotningen av ”rödhudade” (indiankrigare - Väduren) började när Pluto gick in i detta tecken. 

Många rövarbaroner, fredlösa och revolvermän från det gamla västern föddes under denna period. Vi får den "plutoniskt skuggiga fredlösa" bilden av det gamla västern.

Väduren handlar om krig och maskiner och under tidigt till mitten av 1800-talet skedde en stor förändring inom industrin och inom skjutvapentekniken. 

Flera framstående vapentillverkare har sitt ursprung i denna era. Handtagen på dessa vapen från 1800-talet konstruerades ofta av baggehorn, och bilden av Väduren är en bagge!

Kändisar med Vädurs Pluto- Jules Vern, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Jessie James och John D. Rockefeller.

Pluto återkommer till Väduren år 2068.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto i Oxen (1853 – 1884 + återkommer år 2098)

Det finns nog ingen som lever nu, 2021, med Pluto i Oxen i sitt födelsehoroskop – möjligen finns mediterande munkar eller så som jag nämnt ovan, då det ibland dyker upp artiklar där forskare funnit någon väldigt gammal (sanningshalten vet jag inte)... 

När Pluto var i Oxen hade planeten inte upptäckts, men marxismen började under denna period. 

Detta jordtecken kopplas till materialism, sinnena, egendom, lyx, envishet, tålamod och att bevara samt njutning. Pluto i Oxen transformerade detta djupt och maktfullkomligt, förvrängde, korrumperade, dekonstruerade dessa teman.

Pluto är associerad till makt (sin egen eller ”under någon annans”), och med Oxen handlar det om trygghet och att samla det som är av värde och nytta – på längre sikt. För många med denna placering bygger det på status med stadig ackumulering och underhåll av pengar eller förvärva materiella resurser på något sätt. Det finns arbetsbehov som kan vara en besatthet. 

Oxen är envis mot förändring på något sätt och vill behålla det som är med Pluto finns också erfarenhet som kan ”gräva hål” i det. Tecknet styr jordbruk, ägor och med Pluto finns fokus på att få mer, att det är svårt att uppskatta det de redan har; de ignorerar livets värdefulla aspekter. Det finns en rädsla att bli utan och att leta möjligheter som andra kan förbise. 

Det är en tid för utveckling av gruvdrift eller forskningsprojekt för att producera vinst. Men också manipulation kring dessa sammanhang. I vissa fall kan legitima metoder som används för att få rikedom ifrågasättas. De ekonomiska förhållandena är föremål för stora svängningar i vinster eller förluster. 

Den här tiden förändrade Pluto i Oxen begreppet egendom och värde, vilket skapade en obalans mellan rikedom och fattigdom och därmed mindre möjligheter åt de fattiga men mer åt de rika. 

När Pluto var på 12 grader Oxen tiden före denna, i Augusti 1619 fördes de första afrikanerna till den amerikanska kontinenten som slavar. När Pluto nådde den graden igen 1863, hade Abraham Lincolns Emancipation Proclamation gett frihet till amerikaner i slaveri, vilket slog hårt mot det egendomsbegrepp som slaveri innebär. Medan det lagliga slaveriet avskaffades, knöt andelsskötsel och löneslaveri i en allt mer industriell ekonomi människor med försörjningsuppehälle, fattigdom och skulder. 

Samtidigt monopoliserades "industrikaptener" och korrupta "rånarbaroner", vilket berikade företag och deras ledare i en aldrig tidigare skådad grad. Det var också då National Banking Acts antogs, som etablerade det nuvarande systemet med statliga och federala banker. Det var också då New York-börsen först öppnade på Wall Street, som skulle bli ett globalt finanscentrum under nästa sekel. 

En gynnsam marknad för investerare kallas "bullish", och statyn av en laddande tjur kan till och med hittas i New Yorks finansdistrikt. Bilden av Oxen är en tjur! 

Här var tider på 1800-talet då storbonden, industripampen eller gruvherren hade direkt makt över folk, och utnyttjade den för sin egen rikedom, och folkets tillvaro handlade ofta om att ha ”mat för dagen” och ”tak över huvudet”, och att leta vägar för näringsintag. Det säger sig självt att det inte var lätt för alla – på ett djupgående sätt. 

Men många hade förmåga att starta upp något affärsaktigt för dess potential, anpassa efter behov för att förändra förhållanden på marknaden, det var de smarta som visste när man ska gå vidare i god tid på jakt efter nya källor till näring.

Med Pluto i Oxen är inte det som har förvärvats något som fritt ges upp på en enda punkt, oavsett om det är människor, ideologier, föremål, fastigheter eller välgörenhetspengar om de är garanterade en avkastning genom investering, 

Vad människor med Pluto i Oxen vill ha är en monolitisk reservoar av medel som garanterar en hög mur av trygghet, och vissa kan köpa sig makt över andra.

Oxen är ett tecken för moder jord, och den här tiden hände mycket enligt ovan så det är nu en svunnen epok när man levde i harmoni med naturen i stället för att låsas i en kamp på liv och död för total dominans av den för industrins utveckling…

Kändisar födda med Pluto i Oxen - Henry Ford, Albert Einstein, Helen Keller, Josef Stalin, Theodore Roosevelt och Winston Churchill.

Pluto återkommer till Oxen år 2098.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto i Tvillingarna (1884 - 1914 + återkommer år 2132)

När Pluto var i Tvillingarna hade planeten inte upptäckts. Det finns få nu (2021) som har Pluto i Tvillingarna i sitt födelsehoroskop. 

Lufttecknet Tvillingarna reglerar transport, kommunikation, språk, föränderlighet, tvetydighet och dualitet. Så Pluto i Tvillingarna förvrängde, korrumperade, tog makt, dekonstruerade och förvandlade dessa betydelser. Människor från denna tidsperiod kan sticka ut som intellektuella omstörtare som en grupp. 

Den eran såg stor tillväxt industriellt och många svepande sociala förändringar. Många födda under denna tidsperiod var involverade i vetenskaplig forskning och uppfinningar som återspeglar detta kunskapsdjup. Under den tiden växte bilmonteringsindustrin och flygplan uppfanns. Telefonen förvandlade kommunikationens natur på väg in i 1900-talet totalt och suddade ut gränserna för tid och rum mellan människor på ett aldrig tidigare skådat sätt.

Generalmajor Leslie R. Groves ledde Manhattan-projektet som utvecklade den första kärnbomben, hade Pluto i Tvillingarna. Det var också tidsramen när Titanic byggdes och sjönk, där den förblev dold i djupet i decennier. 

Pluto i Tvillingarna kan fördjupa sig i sådant som uppslagsböcker! Men kan också intressera sig för att förvärva tabu kunskap och eller leva en ”dekadent” livsstil. 

Pluto i Tvillingarna kan använda ord som ett medel för att kontrollera massorna, vilket skapar en skicklig politiker likaväl som en guru. Eller nå gruppmakt genom att vara en plutoniskt karismatisk talesman för en sak. 

Kändisar födda med Pluto i Tvillingarna: Ernest Hemingway, JR Tolkien, F. Scott Fitzgerald, BF Skinner, Hitler, Mussolini och Bob Hope.

Pluto återkommer till Tvillingarna år 2132.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto i Kräftan (1914-1939 + återkommer år 2157) 

Pluto var i Kräftan: 26 maj 1914 - 7 oktober 1937 + 24 november 1937- 3 augusti 1938 +7 februari 1939 - 13 juni 1939.

När Pluto gjorde sin första stora entré i Kräftans tecken den 27/6 1914 var Franz Ferdinand död inom en månad och första världskriget var på gång, vilket visade fascismen, en plutonisk ideologi, som gjorde många barn faderlösa eller gav andra betydande svårigheter relaterade till deras hemliv. Plutos sista dagar i Kräftan var i Juni 1939, 3 månader före början av andra världskriget. Det var också tiden då "death ray/death beam" först teoretiserade runt 1920-1930. (info). 

Många av dessa människor höll fortsatta maktpositioner i regeringar eller är på toppen av företags näringskedjor och vi kan gissa att de inte bara lämnat över till vem som helst… ”the show must go on”.

Det var en mycket oroande utvecklingsperiod i mänsklighetens historia från mitten av 1913 när Pluto först gick in Kräftan, och spår av det fortsätter in i nutid. Under Plutos vistelse i Kräftan kraschade börsen och den stora depressionen drabbade Amerika. New Deal upprättades.

Det förändrade kvinnors och mödrars roll eftersom kvinnors rösträtt först erkändes i många länder under denna tid. 

Kräftan styr hemlandet, ärvda klanvärden av tillhörighet, av vår familj, vårt hem och vårt arv, så visst var periodens extrema nationalism, en direkt manifestation av dessa kräftegenskaper negativt överladdad av Pluto. Pluto i Kräftan skapar fokus på traditionella, territoriella och nedärvda värden. Många har burit och många bär än, på minnen från den här tiden, och minnen är Kräftans tema. Men det är också viktigt att låsa upp problem inuti och inte vara besatta dem – för alltid.

Kräftan är ett tecken för modern och man kan säga att den här tiden var den sista tiden då hemmafrun, den vårdande, älskande modern som omhuldade sina barn i hemmet var rådande... 

Pluto i Kräftan handlar dock också om alla de förändringar som är relaterade till hushåll: kylskåpet uppfanns under denna period som skapade en död och återfödelse av familjevärden: Pluto skapar ofta denna klyvning, genom de arbetsbesparande nyskapelserna från denna tid gick kvinnor från hemmets och kökets slit som i sig var döden för den gamla ordningen av traditionella stamkönsroller. 

Den innehöll den första industrialiserade, bearbetade, konserverade och frysta maten, följt av matbrist och ransoner under den stora depressionen. Detta förändrade fundamentalt och traumatiskt förhållandet mellan människor och deras mat, mellan marknader och gårdar med regeringen och påverkade den dagliga matberedningen i den inhemska sfären.

Många i gruppen födda när Pluto var i Kräftan sargades ganska tidigt av att vilja att vara civiliserade och därmed förändrades rottryggheten, då familjer flyttade till städer bort från lantbygder - medan de patriarkala villkoren samtidigt kulminerade. 

Men man verkade se det som helt rätt att ge upp lantbygdens trygghet med närkontakt med välkända grannar och samvaron i byn etc, men i stadsmiljön var många familjer alltid hungriga; de hade aldrig tillräckligt. Kanske därefter föräldrarna skildes.
Många barn var på institutioner, barnhem… etc. På något sätt barnens oskuld bort… det var slutet för ”Bullerby-tiden”. 

De som är födda med Pluto i Kräftan har upplevt förändring på djupet men såg äktenskap och familj som heligt. Ändå har många undvikit att dela ett långvarigt permanent hem med någon, gift om sig om flera gånger, ofta med olika olämpliga partners, eller valt partners som på något sätt är känslomässigt skadad, och därför i behov av extra omsorg… Tillsammans med sentimentalt fokus på hem och familj, lät de dock familjetraditioner föras vidare. 

Denna generationsgrupp stakade ut det vi omfamnar eller förkastar idag – genomsnittsfamiljen om 2.5 barn i det intecknade hemmet bakom ett harmoniskt staket med välklippt gräsmatta, krattad gång och fräscht strukna bomullsgardiner… Där det fanns mycket ”dolt” för omvärlden. Detta var en generation där man dolde känslor bakom ”skal”. 

Å andra sidan var det också en generation som var mån om kärnfamiljen, sina rötter, att bevara minnen och barndomsmiljöer intakt. Allt fört känslan av trygghet, för det var, trots allt, för många, hårda tider.

Kändisar födda med Pluto i Kräftan: Sylvia Brown, Martin Luther King, Neil Armstrong, Shirley Temple och John F. Kennedy

Pluto återkommer till Kräftan 2157…


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto i Lejonet (1937-1958 + återkommer år  2181) 

Pluto var i  Lejonet: 7 oktober 1937 - 24 november 1937 + 3 augusti 1938 - 7 februari 1939 + 13 juni 1939 - 19 oktober 1956 + 14 januari 1957 - 18 augusti 1957 + 11 april 1958 - 10 juni 1958

Under den tid Pluto var i Lejonet 1937-57 bröt WWII ut då makt och dominans var starka teman. Under den tiden skapades även atombomben. Med de skrämmande explosionerna av kärnvapenbomber slutade andra världskriget. Detta resulterade i en massiv explosion i födelsetal, vilket producerade Baby Boomers, den självsäkra och egensinniga Pluto in Lejon-generationen. Jazz, rock`n roll, magasintidningar, affischer stort hår (lejonman) blev mäkta populärt!

Hollywoodkändisar steg fram stjärnhimlen, och de första superhjälteserierna publicerades under denna period, som ofta återspeglade atomålderns förhoppningar och rädslor. 

Om Kräftan kan ses som den arketypiska föräldern, är Lejonet barnet. Likt Pluto i Kräftan utplånade rottryggheten genom kvinnors omhuldande roll i hemmet, utplånade Pluto i Lejonets roll som det oskuldsfulla barnet. Vi minns kanske "titta på mig" generationen eller "Me Generation." Inte minst är det generationen för "Free Love". Kreativa, exhibitionistiska och ofta narcissistiska, ville var och varannan med Pluto i Lejonet bli någon, kanske en rockstjärna eller idrottselit.

Ja, Pluto i Lejonet omdefinierade rollerna i samhället, även om de vill hävda sig själva i det de gör. Faktum är att många medlemmar av Pluto in Lejonet generationen fungerar som förebilder för själviskhet och ambitiösa klättrare för att nå ut på bred världslig front. 

De har lärt sig att göra sig populära genom marknadsföring. Många har dessutom svårt att åldras, åtminstone inte naturligt… Det är generationen som drev fram en hel del ”manipulering” och ångest kring det temat…

Många med Pluto i Lejonet är ofta kreativa varelser, ja något av levande konstverk, som arbetar hårt på att nå fram, och låter sig inte undervärderas – inte utan motstånd eller vad som kallas ”revansch”. Och visst är det en generation som drev fram ”modelejon” – på gott och ont, det kostar att ligga på topp så att säga.
Detta var den första generationen som anammade träning för sin egen skull och för att avvärja tecken på åldrande (och överträning är ofta orsak till ryggproblem). Den här generationen har haft svårt att lämna scenen – typ alla åldrande rockare som fortsatt uppträda, även om det är på kasinon.

Allt detta ovan kan i Plutonisk anda ha drivits av en besatthet att få ”glänsa” men djupt bakom detta ytliga fanns en drift, en smärta – kanske ”varför syns jag inte tillräckligt”? 

Den här generationen skapade fenomenet personlig psykoterapi för att "hitta sig själva", eller för en del föda sitt ”jagintresse”. Pluto i Lejonet odlade, trots sitt ”jagsökande” eller kanske på grund av det, en stark kärlek till sig själva, möjligen egobetonad där maktbegäret också tar sig uttryck för vissa.

Många söker fortfarande efter sig själv eller kanske gör sådant som att spela in tung rockmusik eller turnerar i liten eller stor skala… eller har hittat en annan ”besatt” nisch för att uttrycka sig ”tungt”, kanske en konstnärlig sådan?

Men de skapade också många av de miljömässiga problemen vi har att göra med idag.

När Pluto i Lejon-generationen var på sin kulmen röstades en skådespelare in i Vita Huset… med hänvisning till att typiskt för tecknet är skådespelande. 

Många med Pluto i Lejonet har en drift, kanske bottnar det i en slags plutonisk ångest, att få vara i centrum för uppmärksamhet. Många ”prånglade fram sig” och uppfostrade en generation barn där många nog kände att de inte spelade någon större roll, för dom fick komma i andra hand för sin dramatiska, pråliga, självbesatta mamma eller pappa… 

Men de föräldrar som inte vågade (Pluto kan dra ner till ”i underjorden”) eller inte kunde nå den centrala rollen, var kanske istället besatta av att låta sina barn bli någon, och stå i centrum för uppmärksamhet. Istället.

Kändisar födda med Pluto i Lejonet: Bill Gates, Bruce Willis, Harrison Ford, Bill Clinton och Elton John.

Pluto återkommer till Lejonet år 2181.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto i Jungfrun (1957-1972 + återkommer efter år 2200) 

Pluto var i Jungfrun :19 oktober – 1956 + 14 januari 1957+18 augusti 1957 - 11 april 1958 +10 juni 1958 - 4 oktober 1971+ 16 april 1972 - 30 juli 1972

När Pluto var i Jungfrun började medicinska procedurer med bl a organtransplantationer inom modern vetenskap, men också ökad industriutveckling och med den ökande miljöproblem. Generationen med Pluto i jordtecknet Jungfrun är miljövänligt sinnade, med mottot att återvinna och främja ekologiska livsmedel. Bland annat. Här finns också en djup hälsoinriktning, inte minst vad gäller sådant som naturmedel, som örter, ”nyttig mat” och kostidéer. 

Här finns också en besatthet, inte minst att verka för planetens väl och ve… det finns en rädsla, ”a la Pluto”, som t ex rädsla för ohälsa, att bli sjuk, eller att inte få må bra i längden. Ja här finns tendenser till att vara kontrollfreak.

Generationen med Pluto i Jungfrun stakade fram "generation X" eller "generation slackers". Det är en mer jordnära och cynisk generationen än den innan (Pluto i Lejonet), även mer högutbildade men också ofta undersysselsatta.

Utvecklingen har gått från lantortsliv, slita som gruvarbetare, att slita åt ”patron”/herrefolket etc, kort sagt de tider med tunga lyft, fysiskt arbete utomhus har minskat i omfång (även om en del sliter för brödfödan på omänskliga sätt). Snarare har den här generationen hittat olika sätt att träna, och vara fysiskt aktiva mer på hobby- fritidsnivå. Som te x fokuserade träningsmetoder – ”punktträna” är typiskt ”jungfruaktigt”

Generationen med Pluto i Jungfrun har inte varit så motiverade att få status genom det som lockade många med Pluto i Lejonet till chefstatus. Tjänsten är involverad i den meningen att alla måste tjäna någon eller något för sitt leverne, så hos Pluto i Jungfrun frodas grundläggande service, hantverkare eller tjänstemannapositioner i samhället. 

Men också tjänst inom vård och omsorg för att vara en av alla ”samhällsnyttiga” tillhör Pluto i Jungfrun, att arbeta ”under makten” eller att ”vara makten med underställda” – här menas i masskala över planeten. (Så klart finns det undantag). Men generationen med Pluto i Jungfrun kan manövrera listigt och tyst bland politisk byråkrati i åratal och ser fram emot pensioneringen...

Den här generationen går bortom de statusfixeringar som finns hos Pluto i Lejonet, kanske med föräldrar som sett till att vara i centrum eller om dom inte kunde ta sig den rollen, kämpat för att framhäva sina avkommor: Pluto i Jungfruns generation. Men se det stämmer inte med de flesta födda i den generationen. Pluto i Jungfrun har respekt för egenskaperna enkelhet, blygsamhet och ödmjukhet. 

Denna generation – möjligen delvis på grund av den upplevda själviskheten och narcissismen hos generationen som gått före, har lärt sig att ogilla självreklam och skryt. Ja de stora kändisarna och rockstjärnorna i förra Plutogenerationen (Pluto i Lejonet) har överdrivit hotellskräpningar, och ett sådant beteende anses vara ganska pinsamt fräckt och ohyfsat för Pluto i Jungfrun. De ser det även som ohyfsat att skräpa ner i naturen och dåligt att sprida ut avgaser med allehanda gifter. 

Ja, Pluto i Jungfrun vill ha fritt från nedskräpning och blyfritt. Som ett par exempel. Det är ju en ”renhetstecken” som med Pluto här, känner generationen i stort en ångest över sådant. Så det är inte underligt att vattenrenare, blyfritt, organisk föda, städ- och kroppsprodukter med bara naturliga ämnen följer i deras satta spår… 

För att nämna några av alla tänkbara naturliga, giftfria produkter som tagits fram och som är ett signum för den generationen, inte minst finns en massa små och stora företag som ”prånglar” fram sådant i ett ständigt flöde… I botten finns en Plutonisk rädsla. I detta fall att ”inte tillvaron och kroppen” är tillräckligt ren … Det räcker inte med de äldre renlighetsprinciperna – att tvätta händerna före mat t ex. Allting ska vara ”tvättat” så att säga. För en del med stark Pluto i Jungfrun kan renlighets och- eller hälsomedvetenheten handla om ”mani”.

Böcker som: "Tyst vår" av Rachel Carson och "The Population Bomb" av Paul Ehrlich skrevs. De samlade siffror och fakta som stödde sannolikheten för dödliga scenarier av ekologisk förödelse. Denna ökade medvetenhet ledde till att vissa bekämpningsmedel förbjöds och Greenpeace, Naturvårdsverket och Earth Day inrättades, miljövård, återvinning och näringsinformationsmärkning på livsmedel.

För de födda i denna generation måste allt vara perfekt. Denna Pluto i Jungfrun generation vill helst dekonstruera, och klinga av från själviskhet och narcissism: De har ju sett bristerna hos Pluto i Lejon-generationen som ställde sig själva på piedestal, de har sett besattheten för titlar, eller kändiseliten med all dess åtföljande ställföreträdande och beskådare, så är en följd p g av det är avoghet eller hån från Jungfrugenerationen.

Det kan mycket väl vara så att Pluto i Jungfrun dödar/utplånar arbete och tjänsten, för att omvandla detta till något värdefullare, på samma sätt som Pluto i Kräftan dödade familjen och Pluto i Lejonet stötte bort barndomen....Hades tar ner det som ska ner i sitt rike, omvandlar det och ger pånyttfödelse. Kanske handlar det annars om hälsa eller miljöfrågor - ner i "mörker", omvandlas och uppstå... likt fågel fenix.

Om Pluto i Jungfrun har en ”mörk” last så är det intellektuellt maktbegär om än att det visar sig som en stark benägenhet till pedanteri och kritik. Pluto i Jungfruns generation har en mer intellektuell besatthet. Att sitta på fik, och insupa andras egenheter och låta sig inspireras till att skriva, psykologiskt smärtsamma och detaljrika romaner, artiklar och så vidare utifrån iakttagandet. Detta iakttagande kan vara en besatthet inte bara för de skrivande...

Många av Pluto i Jungfruns generation förde dagbok över vardagens små ”nesligheter”, eller kanske mobbade någon för en enda detalj eller istället - var den som utsattes för någons mobbande… Det finns så klart smärta där, både för förövaren och den mobbade. 

Många med Pluto i Jungfrun arbetar själsligt på att återskapa barndomen, och de har gjort det på ett typiskt jungfruligt sätt: Pluto i Jungfrun generationen dissekerar känslor, hittar delar av sig själv, bit för bit, smärtsamma skärvor av att ha förbisetts eller framhävts (av Plutogenerationen i Lejonet), och kan läka sig hela med själsligt arbete. Så här odlar och förfinar Pluto i Jungfrun sig själva.

Kändisar med Pluto i Jungfrun: Julia Roberts, George Clooney, Jody Foster, Michael Jackson och prinsessan Diana

Pluto återkommer till Jungfrun år efter år 2200.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto i Vågen (1971-1984 + återkommer efter år 2200)

Pluto var i  Vågen 30 juli 1972 - 5 november 1983 + 4 oktober 1971 - 16 april 1972 + 18 maj 1984 - 27 augusti 1984

När Pluto var i Vågen slutade Vietnamkriget, Nixon ställdes inför riksrätt. Vi såg en våg av rockkonserter med ”heavy metal” musik och ökad droganvändning. Men Pluto i Vågens önskan om kärlek och harmoni tydliggjordes i mottot "kärlek - inte krig". "Pillren" hade sin storhetstid. Så under 1970-talet fanns tonvikt på sexuell aktivitet och frihet. 

Jämlikhetslängtan intensifierades, med naturlig känsla för rättvisa och reaktioner mot fredsbrytare. Ja det var utbrett med vapenvägrare och motstånd mot orättvisor... Den här generationen, trots behov av balans och av att inte vilja hamna i motsatta åsikter och så vidare, ökade principfastheten med etiska åsikter och åsikter över huvud taget. En stor transformation inom generationen!

Denna period var när kampanjen för jämställdhetstillägget var i full gång, och även när den besegrades genom att vända kvinnor mot varandra.

Pluto i Vågen är präglade av att vara födda när det frodades ”fredliga sociala aktivister”, som ville få till en fredlig väg för att genomföra förändringar. Den här generationen har lärt sig att ”ta mjuk strid” för att försvara dom som inte kan försvara sig. Detta är inte generationen som vill vara ”fysiska krigare”, utan kämpar för att ”komma överens” och verka för fred. Några medel som används är konsten, och musiken.

Pluto i Vågen generationen har besatthet för TV-dokusåpor, kock-program och stylingprogram. De unga Pluto i Vågen uppvisar ofta en besatthet för skönhet och utseende. De har dykit ner på djupet i skönhetstrender, ofta med ”maniskt smärtsamt inne” i vågskönhets ideal om rätt ögonbryn, fransar och hårnyans och det har drivits ganska långt… 

I denna generation drevs androgyn stil fram, liksom att tatuera kropparna till konstverk och piercingar (dock inget nytt för bl a urfolksstammar)... Men vad döljer Pluto i Vågen under denna ytliga besatthet? Är det längtan efter kärlek, men genom Vågens ytlighet och skönhetslängtan? Men har man som generation skapat ”speeddating”, ”onlinematchning” etc, så har det ju mest handlat om ytlighet. Men kanske många börjar titta djupare, i plutonisk anda, hitta sig själva bakom allt detta, medvetna om att kärlek inte är yta?

Från generationen innan, den stramare Pluto i Jungfrun som odlade och förfinade sig själva kom dessa Pluto i Vågen-födda som relaterar mycket till partnern – den andra – för att hitta djupet i sig själv. Människor födda med Pluto i relationsinriktade Vågen är skilsmässoerans barn, med upplösning av föräldrarnas relationer. 

Det finns en känsla av att vara ”halv” som söker sig själv genom att gräva i någon annans känslor: och ”att älska dig är att kontrollera dig”. De kan vända oacceptabla delar av sig själv utåt, projicera dessa på andra, partner och de som ses som fiender. En faktor som är också oförmåga att tillåta jämställdhet i förhållandet av rädsla att förlora ”makt”. 

Pluto i Vågen-födda kan också tendera att provocera partnern för att få bevisa på deras kärlek eller brist på...  Många Pluto i Vågen-födda känner rädsla för vad som kan hända om man kapitulerar villkorslöst till en annan och undersöker inte den möjligheten, av rädsla att falla för djupt. Detta finner sin utväg, när Pluto i Vågen-födda hittar sin villkorslösa självkärlek, och accepterar att vara ”en halva av två” och inte behöver avstå eller uppslukas av en relation.

Kändisar med Pluto i Vågen: Britney Spears, Paris Hilton, Ben Affleck, Drew Barrymore. Angelina Jolie.

Pluto återkommer till Vågen år efter år 2200.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto i Skorpionen (1983-1995 + återkommer år 2229 -2242)

Pluto var i Skorpionen 1736 –1749 + 5 november 1983 -18 maj 1984 + 27 augusti 1984-16 januari 1995 + 20 april 1995-10 november 1995

Pluto i Skorpionens generation behandlade tunga ämnen från en ung ålder på åttiotalet som vapenvåld, uppkomsten av AIDS, och många var väldigt små när Gulfkriget och Tjernobyl hände, när upploppen i Crown Heights och Los Angeles inträffade, och inte så gamla när den första attacken mot World Trade Center ägde rum...  Det är traumatiska saker att titta på för barn. 

På åttiotalet gick vi in i en tid då det blev på ”tapeten” att exponera hemligheter, en ökad medvetenhet om de fysiska och psykiska övergrepp som tidigare tystats ner, tidigare onämnbara saker som på gått i det dolda inom familjer. Djupgående psykologi började tas upp i massmedia. Sådant som astrologi, spådom och medialskap flyttade in i TV-rutan och tidningar och blev därför allmänt populärt. Det hamnade inom själsliga frågor, ja även inom en viss typ av rådgivning. 

Pluto i Skorpionens födda växte därför upp med en mer naturlig känsla för sådana teman. De växte även upp med fördjupad kunskap och öppen dialog om sexualitet än tidigare generationer, mer än förra generationen Pluto i Vågen, där många slarvade snarare än fick djup ”skorpionsk” insikt. 

Världen är djupt annorlunda från Pluto i Vågen, i allt från kostnader, intresseområden, utbildningsfrågor och arbetssituationer, till vad omvärlden hanterar som viktiga frågeställningar, inte minst politiskt. Pluto i Skorpionens generationen tycks ha en utblick som för många känns skorpionskt rädslobetonat... Men det ger också anledning att vilja förstå ”orsak och verkan” för att kunna påverka. 

Om Pluto i Vågen kunde relatera till partnern så vill Skorpionen transformera och smälta samman på intim nivå. Mycket få saker är tabu!

Plutos hemvist i Skorpionen är mörk, djup och fördold. Men det finns en lockelse med det för den här generationen. Det är en generation barn uppvuxna med Harry Potter och visar mer intresse för ockult och häxkonst än organiserad religion och fascinationer för skräckgenrer.  Inte minst finns smaken för Halloween, det spöklika, sotiga sminkningar, skräckfilmer, ”mörk” musikstil inte minst framtoningen i videos till skillnad mot tidigare generationers snällare videos. Men smaken för fantasy-världen med dess böcker, filmer och musik har tonat in med sina magiska undertoner i var mans hem...

Tjernobylkatastrofen underströk också den allvarliga faran som kärnkraften utgör. 

Svart stämmer med Pluto i Skorpionen. Men det var ju en del ”mörkt” som skedde när Pluto gick in i Skorpionen. Generationen noterar de dolda krafter som rör sig i samhället, de ser igenom nyanser, miner och gester… Många är vaksamma och litar inte ”på vem som helst”, och det gäller även makthavare. Generationen är mer intresserad av att ”avslöja” än låta det vara beslöjat. ”Upp med skiten” manar Pluto i Skorpionen, låt allt blottläggas för att rensa så att läkning kan ske. 

Detta är en generation som präglats av så många generationer innan, att det är deras roll att blottlägga och bana mark för läkning. Därav så många med sotiga sminkningar med målade tårar. Kanske… När läkning skett byts det svarta till ljust… Då är det inte färgat svart hår, Gothstil eller sotigt smink som gäller... 

Pluto i Skorpionens generation har en hel del utmärkande egenskaper placering ger intensitet, och starka aspekter till Solen eller Månen kan ge själsliga utmaningar. 

Många i den här generationen anammar inte gärna sådant som principerna i "The Secret" och i annat förenklat om tillvarons djupaste natur – orsakssammanhang. Nej Hades, det åldriga grekiska ordet för underjorden, betydde ursprungligen "osedd." Osynliggjort är en viktig del av Plutos landskap, djupa, dolda krafter omsluter i Plutos underjord. 

Ovan mark känner Pluto i Skorpionens generation en maktlöshet, eftersom det inre – dolda – rädslor, ågren och fasthållande av känslor samlar kraft i detta fördolda. För att besegra dem, måste de tas upp i ljuset. 

Det vill säga att bli medveten om dem. För många i den här generationen kan detta växa till proportioner där det inte finns något annat väl än att sätta ljuset på dem, se dem i vitögat och därmed oskadliggöra dem. Vilket resulterar i penetrerande potens och fokus på att eliminera det som smärtar. Att gå från maktlöshet till självmakt. 

Det finns så mycket den här generationen bär på, så att det finns känslosmärtor, ångest och tvångstankar är inte konstigt. Pluto i Skorpionen hanterar de svårare frågorna inom sig och andra och ute i världen som inte hanterats på länge… De är ljusbärare, klädda i svart som rensar bort skiten andra inte ville – eller vill se!

Kändisar med Pluto i Skorpionen: Thomas Jefferson, Thomas Paine, Hilary Duff, Avril Lavigine och Lindsay Lohan

Pluto återkommer till Skorpionen år 2229.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto i Skytten (1995-2008+ återkommer år 2242)

Pluto var i Skytten 16 januari 1995 - 20 april 1995 +10 november 1995 - 25 januari 2008+13 juni 2008 - 26 november 2008

Sedan Pluto gick in i Skytten 1995 har vi sett globalismens expansion i en aldrig tidigare skådad omfattning. Pluto i Skytten har också för många väckt rädsla (Pluto) för det som är "skyttigt" som t ex globalism, andra kulturer och resor. Den tvärkulturella expansionen av idéer är skrämmande för många traditionsbundna. Världen erfor (på plats eller framför Tvn) en attack 2001 i Plutonisk anda som ska ha berott på filosofiska/religiösa skäl - en "arketyp" för Pluto i Skytten.

När Pluto var i Skytten föddes internet vilket var starten till en alltmer världsvida utblick hemifrån i soffan, den 11/9 påverkade hela världen. Dessutom har politiken under de senaste åren avslöjat mörka hemligheter och högt intellektuella ideologier.

När Pluto trädde filosofiska Skytten i mitten av nittiotalet, växte hunger efter att se en djupare mening och att förstå de mer dolda sanningarna på bred front ute i världen, och även universum. 

Pluto i Skytten generationen är ett sanningssökartecken, och med Pluto är sanningen ett ”helgat mål” även när denna sanning inte är mild... Pluto i Skytten generationen kan ”slitas” mellan att bevara sin övertygelse och hitta en djupare sanning som man anar kan vara obehaglig. Men Pluto i Skytten generationen vill veta hur allt hänger ihop – det ”dåliga och det bra”, detta för att kunna förändra det ”dåliga till något bra”. 

Pluto i Skytten generationen vill förändra hela världen, korrigera brister i socialt tänkande och institutioner. De är inställda på det kollektiva omedvetna och kan komma med sociala strukturer som passar tidens samhälle bättre. Pluto i Skytten verkar för sociala idéer som är gamla eller som inte längre är populära. Men de bryr dig inte så mycket om alla sociala ”normer”. Om de ser att det finns orättvisa eller funktionsfel i de nuvarande sociala institutionerna, kan de utan skrupler medverka till deras förstörelse och förnyelse.

Pluto i Skytten generationen vill inte längre känna en bur av det förflutna, de vill veta vad vi kan göra nu för att förändra vår framtid. Till skillnad från föregående placering är de mer besatta av "djungeln" snarare än "träden". Att hitta "mening" i alla händelser som inträffar, internt eller externt. 

Pluto i Skytten generationen är mindre intresserade av att gräva i genom sin barndom. Inte för att barndomen är oviktig. Det är bara det att när det var Plutos passage igenom Skorpionen 1983-1995, så började man som ”besatta” i stort, att gräva i djupt känslomässiga saker, vilket denna generation fått höra under uppväxten, så de vill vidare från sånt.

För Pluto i Skytten generationen är en djup ton i livet att ”tro”. Man kan ha någon form av tro, från ateism till ortodoxa frågor, regler som verksamhet och värderingar i livet.

Den här generationen är en intensivt undersökande natur när de engagerar sig i studier. De gräver djupt i något ämne som intresserar och kan fascineras av alkemi, arkeologi, förhistoria, magi eller ockult. Men de kan överdriva detta grävande och utveckla en intensiv känslomässigt engagemang. 

Om Pluto-generationen i Skorpionen avslöjade det fördolda och transformerades på djupet, och så avslöjar Pluto-generationen i Skytten och transformerar den yttre sanningen på global nivå. De utvecklar en allt skarpare observationsförmåga, som kan ”skära igenom” och blotta viktiga sanningar som döljs under ytan på stor världsvida nivå. Detta är tecknet för vad sinnet tar emot i t ex massmedia (till skillnad mot Skorpionen som gåt inåt, ner i djupet och hämtar upp eller Stenbocken som bygger upp struktur), så det handlar om att blotta sanningar och osanningar… 

Många i den här generationen kan ha en stark passion för att grundligt utforska idéer och påstådda sanningar… Deras djupa kraft finns i att veta att det finns mer i livet än vad de har blivit ledda till att tro. Pluto-generationen i Skytten vill lyfta av världen den tunga slöjan av osanningar.

Skyttens tema är också det gränslösa. Med Pluto i Skytten finns en baksida, en del ”dirty” att gräva i, för var går gränsen om man inte har gränser? Pluto i Skytten är inte så ”öppen”, eller står med ”öppna armar” till allt som Skytten i sig själv står för, utan det vävs också in rädslor och misstänksamhet. Det handlar även om integritetsfrågor. Pluto kan riva ner allt för att nå det fördolda för att skapa nya förutsättningar. Generationen har just vuxit upp (2021) och det är deras Plutoframtid som ska ”bearbetas”. Framtiden är ett område som de fokuserar på.

Den här generationen vill vaska fram sanningar, som de önskar att sprida kunskap om och de kan vara drastiskt rättframma i sitt förmedlande, delta i debatter och försvara sina övertygelser.

Utbildning är viktigt och att utveckla nya sätt att lära sig. De tror på att kunskap är makt.

Pluto i Skytten generationen vill ha något mer överdådigt. De har kapacitet för att studera högre kunskap och ideologiska begrepp, men är misstänksamma mot nya idéer tills de har tänkt på dem djupare. Allt, från filosofi till religion, spiritualitet, vetenskap och mängden av kulturer runt om i världen lockar till undersökning.

Pluto i Skytten generationen dras mot högutbildning och ofta att försöka bli känd inom resor, lag eller högre utbildning. Den hungern kan vara stor, vilket kan leda till hög konkurrenskraft inom dessa områden. De kan ha litet svårt med människor som har annorlunda övertygelser. De har svårt när andra tycker att de har fel, vilket kan leda till aggressiv påtryckning.

Pluto i Skytten generationen kan också bedriva karriär inom politik och religion, men vanligtvis utifrån önskan att kontrollera massornas tankar snarare än av något humanitärt syfte. 

Pluto i Skytten generationen kan helhjärtat prenumerera på någon ideologi. Alternativt kan det finnas en fascination av andliga discipliner och en attraktion för en mentor (er). 

Många i den här generationen vill vara "gurun" eller läraren som delar visdom och filosofi med andra. Det finns en tendens att tvinga sin övertygelse på andra människor såväl som andlig stolthet.

Plutos position medför känslor av rotlöshet så att de måste leta efter livet eller en religion någon annanstans. Trots en rädsla (Pluto) för nya eller obekanta upplevelser (Skytten), finns en längtan, en frestelse att vilja utforska främmande länder. Med denna placering kan det vara så att många i den generationen inte hade råd att besöka främmande länder och när de äntligen får möjligheten, blir de besatta av kulturen de besöker och stannar där. 

Resor utomlands kan annars vara strävan efter djup kunskap genom att utforska platser som har mycket historia eller mystiska legender kring sig och kanske mytologi. De kan dras till känslomässiga och forntida religiösa platser och genomgå extasen av religiös inspiration, visioner eller gemenskap med andra världsliga individer. Sökandet efter en ny hänförande vision kan bli till besatthet. Några mest intensiva och livsförändrande upplevelser kan komma genom resor eller i samband med andra kulturer.

Många med Pluto i Skytten generationen genomgår rensningar i det högre sinnet och vid vissa punkter kan de övertygat följa en väg med studier, religion eller filosofi. Men de kan någon tid erfara upplevelser som testar övertygelser genom sammanhang med andra. 

Mycket beror på arten av den ideologi de antar, om det är fanatism eller ett revolutionärt försök att tvinga sin världsbild på andra. På samma sätt kan de också känna sig förföljda för det de tror på och filosofier rivs ned och omstruktureras. Vissa känner sig förrådda av trosystemet de har följt, och kollaps och djup förlust av tro kan vara överväldigande. 

Det kan göra att de ändrar, transformerar uppfattningar eller söker efter mer svar, och försöker förstå innebörden på ett djupare plan. 

Det sätt på vilket Pluto i Skytten generationen ser och uppfattar livet genomgår stora anpassningar, och de kan till och med behöva möta någon form av fördomar - antingen från grupper eller i det vanliga samhället. De kan känna sig djupt krossade men det är för att förändras och utvecklas och transformeras. 

Men när något i livet slutar så vet de hur de kan göra det bästa av det och gå i en ny riktning. De vill se möjligheter inte en återvändsgränd. De vill göra vad som krävs, men vägrar att böja sig lågt. 

De har en drivkraft som gör att de vill leva sin djupa sanning som i kombination med den visdom som kommer ur djupet av deras egen själ, ger ett filosofisk djup. 

De i Pluto i Skytten generationen som har varit med om svåra upplevelser samlar på sig så mycket erfarenhet och visdom, som andra kan få ta del av. "Sanningen till varje pris" är en drift i skuggiga områden.

Kändisar med Pluto i Skytten: Maddox Jolie Pitt, Violet Affleck, Max Baldry, Mozart och Marie Antoinette.

Pluto återkommer till Skytten runt år 2270.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto Stenbocken (2008 -2024+ återkommer runt år 2300) 

Pluto var i Stenbocken 25 januari 2008 - 13 juni 2008 + 26 november 2008 - 23 maj 2023+10 juni 2023 - 20 januari 2024+ 1 september 2024 - 19 november 2024

Pluto kom in i Stenbocken i Januari 2008, gick fram och tillbaka några gånger på grund av retrograderade rörelser, blev kvar i tecknet November 2008 och till Mars 2023. Ungefär samtidigt skedde BP oljeutsläpp. Exponering av företags- och regeringskorruption med stora omvälvningar som troligen sker överallt. 

Med Pluto för närvarande i Stenbocken har vi sett en stor förändring i det politiska klimatet runt om i världen. Inte minst i Stenbockshärskade institutioner och regeringar, ledarskap, affärer… 

Det återstår att se hur Pluto i Stenbockens generation (2008-24) förändrar världen med ”stentunga” Plutoteman inom ledarskap, hierarki och industrin. Stenbocken är ett jordtecken som reglerar struktur. I Stenbockstecknet lutar det åt nedrivning och uppbyggande av nytt inom ovan ämnen. 

Under påverkan av den jordiska Stenbocken, betyder det att de är mycket upptagna av materialutveckling och att ha en stabil situation som deras primära fokus.

Pluto i Stenbockens generation föddes med mogenhet. Men de lär sig beteenden och mönster som är en omedveten reaktion mot yttre "hot" och att våga ”släppa ut” sitt inre, d v s misstänksamhet, vilket kan innebära att de agerar bestämt eller ”stänger av energi” från sin yttre värld. De kan omedvetet vara rädda för att utsättas för manipulation, och undviker att hamna i maktkamper.

Pluto i Stenbockens generation kan arbeta målmedvetet och långsamt, och lägga grunder för att rikta in sig på oåterkalleliga förändringar i sina liv. Som generation i stort, har de en enorm viljestyrka och är obevekliga när de arbetar mot ett mål. De har förmåga att organisera och strukturera. Ibland kan de uppleva att livet har något ödesbundet.

De med denna placering har färdigheter för att kunna döma den offentliga pulsen, ofta i kombination med förmåga att producera en produkt eller tjänst som allmänt uppfattas behövs av allmänheten. De har en ambitiös inställning. Om de hamnar i en auktoritär ställning vill de styra andra, en förmåga som då ”vaknar” från det fram till dess omedvetna djupet. De kan peka på kärnan i ett problem så ytlighet har ingen chans…

Pluto i Stenbockens generation lär om sina egna brister och också att objektivt utvärdera dem. När de lär sig att förändra dem når de energin som finns i deras inre djup. Transformation är då oundviklig. ”Kraften” blir som en tung ångvält.

Det medför att de utvecklar en förmåga att utforska grundläggande strukturer ”under ytan” och utifrån det organisera och koncentrera sig på att verka för det hållbara när de planerar framtiden.

Om Pluto-generationen i Skorpionen avslöjade det fördolda och transformerades på djupet, så avslöjade Pluto-generationen i Skytten ”sanningar och osanningar” på global nivå och transformerade den så bygger denna Pluto-generation nya strukturer i samhället byggda på den sanningen.

Pluto i Stenbockens generation är mån om att stärka ärvda traditioner. Inte för att det handlar om frigörelse, utan för att det handlar om att bevara det som är vad trygghet kan byggas på, och vad som kan ge materiell stabilitet i tillvaron. 

Det handlar om den materiella grunden, grundvärderingar och vad som är beprövat. 

De kan också bli engagerade i att göra förändringar i de strukturer som redan finns och tar vara på en bra möjlighet på avstånd. Så det är denna generation utvecklar lärdom om hur man värnar och stärker det som ärvts, att respektera allt som är uppbyggt. Detta eftersom det som en gång skapats i ”stenbocksanda” är vad tillvaron grundas på och att inte bevara det innebär att rensa bort historien på vår planet. 

Det är det som Pluto i Stenbockens generation lär sig att ta vara på men med ”en rensning” av fördomar och ålderdomliga synsätt. Det handlar om att lära av det ”forna”, till exempel att inte leva i ett ”slit och släng”-samhälle.

Pluto i Stenbockens generation är mån om att prestera, många ser konkurrans och fascineras av ryktbarhet och karriärframgång. Många underhåller ett förakt för all mainstream, som om den läggs fram för granskning inte nödvändigtvis populariserar dem hos allmänheten.

På många sätt är de något av ”kontrollfreak” vilket rör deras ambitioner, behov av prestation och behov av respekt. De känner att de måste göra sin plikt ”för storebror ser dig”, de kan kännas som att de bär på ganska tunga bördor. Ja de kan känna oket av att vara i ett maktsystem där krav ställs, förbud finns – där känslan av ofrihet vilar.  

Pluto i Stenbockens generations ansvarskänsla inför alla ”krav” i samhället gör att de har svårt för att lämna något ”halvdant” eller att inte slutföra saker som du planerat. En del känner sig tvingade. Men det innebär också biljett, för dem som vill gå vägen till toppen av berget, till att nå erkännande från överordnade.

Över lag så är detta inte en
Plutogeneration som hyllar eller litar på auktoriteter och det är inte särskilt stor längtan efter att bli ledare, även om det är möjligt för dem att inneha sådana positioner när de är gamla nog och verkligen är disciplinerade.

Stenbocken reglerar struktur, lagar, regler, krav, ansvar, ordning och det betyder inte frihet. Det finns alltid en ”makt över” Pluto i Stenbockens generation som ”styr”… Detta är den mest ofria Plutogenerationen i hela Plutos cirkelgång genom alla tolv tecken! Vi hanterar Pluto här, frihet kan hittas på andra områden, enligt Uranus, se Uranus i de tolv stjärntecknen HÄR. Uranus i de tolv astrologiska Husen HÄR. När Pluto når Vattumannen blir det andra tongångar dock!

Pluto i Stenbockens generation håller ett ”hårt tag” om det som de bygger upp i form av ekonomi och ägodelar och de ser inte sådant som självklart och är också motståndskraftiga mot snabba förändringar. De behöver ”grunna” på beslut länge innan de sätter eventuella förändrande planer i verket. De har behov av att använda alla tänkbara resurser som finns tillgängliga med disciplin och förberäkning.

Det kan annars finnas tendenser till att vilja kontrollera eller manipulera andra. Källan till det är en rädsla kopplat till sådant som hänt i barndom (eller kanske tidigare liv), en rädsla för att bli övergiven, vanligtvis kopplat till fadersfigur eller någon som haft en ”övergripande” roll. Men det kan annars bottna i att de erfar att något av värde togs/tas ifrån dem, kanske den trygghet som de trodde skulle bestå eller att ekonomin är/var dålig vilket skapat press och ”åtstramning”. Det i sin tur kan skapa rädsla att ”bli utan” – igen.

En djup transformation är oundviklig någon gång som frigör den låsta eller tunga energin.

Det ger fördelar när det handlar om att upptäcka dolda saker, att gräva djupt i svåra frågor och få fram mer djupgående och meningsfulla resultat ur dem! Pluto i Stenbockens generation lär sig med tiden att skapa gränser, att sätta gränser och ”ruta in” det som behöver rutas in, det handlar om trygghet och regler för att undvika störningar och kaos. 

Så trots allt är Pluto i Stenbockens generations roll att transformera störningar och kaos till ordning, sortera ut skräpet från de användbara elementen, medan struktur och ordning byggs upp. Det kan vara kärvt, men karaktärsdanande.

Kändisar med Pluto i Stenbocken: William Wordsworth, Napoleon, Ivan den förskräcklige och John Quincy Adams.

Pluto återkommer till Skytten runt år 2300.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto Vattumannen (1778 – 1798 + år 2023 - 2044) 

Pluto var i Vattumannen  23 Mars 2023 - 10 juni 2023 +20 januari 2024 - 1 september 2024 + 19 november 2024 - 2044

När Pluto först når Vattumannen 23/3 2023 går den först fram och tillbaka mellan Stenbocken och Vattumannen p g a retrograd) men blir stabil där från 19 November 2024 (till 2044), och då börjar dess generation komma till världen. Medan den generationen föds och växer upp upplever människor alltmer att något är väldigt fel med världens ”villkor”– eller rent av mycket förtryckande i den sociala världen (som en följd av Pluto i Stenbocken 2008 -2024). 

Pluto i Vattumannens generation tar de förändringar som skapats av Pluto i Stenbockens generation och driver in dem i en nydanande förändring vi ännu inte kan föreställa oss. Tänk t ex på förra gången Pluto var i Vattumannen (1778 – 1798) då sociala och politiska revolutioner skedde över Europa och Amerika. Förenta staterna föddes när Pluto var i Vattumannen. Uranus opposition till Pluto under denna tid sammanföll med den franska revolutionen, som ofta pekades på som ett exempel på att upplysningsrationalismen löpte amok.

Pluto i Vattumannen drar upp dolda saker till ytan mellan och inom ”grupper” och organisationer och i sammanhang som är sociala. Detta skapar behov av att medverka till att omvandla samhällsstrukturer som upplevs orättvisa (Vattumannens tema) och obehagliga (Pluto). 

Pluto ”drar ner i underjorden” och det är det generationen vill ”släppa fri”. Generationen växer upp med en prägling av att vilja frigöra sig från gamla ”förtryck” och känslan av att inte vara ”fria”. Det är tider då det inte riktigt går att bevara ”status quo” eftersom motsägelsefulla, fördolda saker, i världen tas upp i ljuset, som kräver lösningar och att gå till botten med och medverka till förändra ogynnsam utveckling i samhället. 

Mycket sker mellan olika grupper, och det innebär inte att ”broderskap över gränserna” sker enligt drömmen, det skedde inte förra gången (1778 – 1798) och det lär vara lika svårt 2023 – 2044. Men det väcker upp insikter om fördolda politiska processer. De får kunskap om saker som skett i det förflutna som orsak till problem.

Pluto i Vattumannen tyder på att den generationen har taktik som kan tolka och förstå gruppdynamik och många med ledaregenskaper kan också nå nivåer av påverkan utan att de egentligen blir sedda av allmänheten…

Pluto i Vattumannens generation är mer rebelliska än Pluto i Stenbockens generation och räds inte att undersöka vad som ligger bakom regler och föreskrifter och bryta ner eller rent av rasera gamla mönster, samhällsnormer och låsta synsätt. De gamla förklaringarna är otillfredsställande för Pluto i Vattumannens generation och de går till det oprövade. De kan ”rensa ut” gamla maktstrukturer i samhället, för att ge plats åt det som är nytt, men som byggs upp utifrån en ny medvetenhet utifrån det gamla.

Det sker sannolikt drastiska förändringar inom sociala, intellektuella och relationer (luft) mellan grupper för denna generation. Dessa förändringar kan vara en tid av drastiska sociala förändringar som kan nå till djupet av tron ​​och hota samhällets grundvalar.

Pluto i Vattumannens generation kan söka efter den dolda nivån av mänskligheten. För att hitta sanningen bakom, kan de ägna det mesta av sin tid med att studera de bitar och fragment ur historien som lämnats kvar av mer informerade människor. Denna Pluto-generation manas att hitta och avslöja korruption och/eller diktatoriska övertaganden. 

Pluto i Vattumannens generation skräms inte av tabun. Tvärtom, Pluto vill in i dolda skrymslen och räds inte heller det ”förfulade” så det behöver inte vara vackert. Det kan också ge en radikal utveckling av något som dittills varit dolt: det väcker generationens talanger, originella kreativitet eller okonventionella sidor som kan ”spränga gränser”. 

Pluto i Vattumannens generation bär eteriska antenner som läser av de känslomässiga signaler som ligger bakom mycket av mänskligt beteende. De kan bli bekanta med grupptryck, kanske hur ”massor” kontrolleras. Det ger djupa insikter i gruppdynamik och lär dem att se upp för människor som försöker manipulera eller låtsas vara något de inte är.

Kontakter med nya människor leder till att de genomgår inre omvandlande processer. Erfarenheter kan skapa situationer som handlar om förtroende som gör att de utvecklar misstänksamhet eller rädsla (Pluto) mot obekanta människor i större gruppsammanhang (Vattumannen). Det bottnar sannolikt i karmiska händelser, som många (men inte alla) som hör till generationen gemensamt upplevt i tidigare liv. 

Den här generationen förändrar det som inte ses som norm, till just norm… de vänder på allt. Alternativt blir norm, och tvärtom. Det gäller även mainstream, mode, trender, TV, film, kontaktvägar… ja vad månde utvecklas som vi nu inte kan tänka oss? Vad kunde man inte tänka sig förra gången innan Pluto kom till Vattumannen (1778 – 1798)? 

Pluto i Vattumannens generation har en nyfiken inställning till världens värderingar och törst efter både djup och nydanande information och kunskap. Pluto öppnar till (avslöjar) ”dolda faktorer” inom modern teknik, datorvärlden, internet och kontaktnätsvägar. Det vidgar perspektiven på Plutos sätt, och med Vattumannen kan man förstå att det handlar om att ”bryta igenom på vattumanvis till den plutoniska undre världen” – på gott och ont.

Som en art verkar mänskligheten fullt kapabel att utforma en dödslängtan av sin strävan efter teknisk överlägsenhet. Mycket av det är ur en önskan att erövra död… Ur Plutonisk synvinkel bör det misslyckas att begränsa vårt övermod.

Pluto i Vattumannens generation undersöker de ovanliga områdena på ett djupare sätt, de letar vattumanskt splittrade fragment på ett plutoniskt sätt: sådant som psykologiska frågor, andlighet och kanske också det som hör till ”andra sidan”. Men de vill inte bara tro på något. 

De vill veta om det de tror är sant. De litar bara på sin egen erfarenhet. Den här generationens sökare är ämnade åt att få oväntade andliga visioner och bilder - varseblivningar, förnimmelser. De vet att det är budskap som de kan tolka, där hittar de intuitiva sanningar om sig själva, sin omvärld, historien och framtiden. Ja detta är en generation där sökarna får varsel. Både lättsamma och smärtsamma sådana … Denna sinnesresa kan bli en besatthet. 

Pluto i Vattumannens generation påvisar ett djupgående intresse och transformation när det gäller för en evolutionär utveckling som förekommer på Jorden. Det finns en känsla av att vara inblandad i en process. De har en känsla av att de är förknippade med en stor plan som långsamt utspelas inför en framtida manifestation, något som ska utmynna i respekt och värdering av livet i alla dess former, allt från mänskligt liv djur, växter. Och att de är med om att påverka och agera för att något gammalt avslutas och något nytt växer fram… (en del är mer involverade, en del mindre). 

Pluto i Vattumannens generation vill se allt som det faktiskt är! Att skogar skövlas, vatten förgiftas och allt däri dör, djur far illa för mänsklighetens skull, gift sprids i luften. Att engagera sig utan att gå in i rädslor, det är för den här generationen ljus och kärlek. Pluto i Vattumannens generation vill vara räddarna. 

De känner att de är här tillsammans med jorden (inte frånskild) - med varandra, med allas smärta - med Jordens nöd. De är här för att frigöra detta på den kosmiska vandringen och komma vidare mot det nya som väntar, födelsen av en ny värld. På ett omedvetet plan genomgår de en regenereringsprocess genom sitt engagemang och frigör hämningar och släpper loss sin kraft. 

De hjälper dem att komma i kontakt med mer ”vilda” och självständiga egenskaper. De kan släppa den inre kontrollen, vilket hjälper till mot den yttre kontrollen (Pluto-maktens), eftersom det handlar om energier – så i det inre då i det yttre.

Kändisar med Pluto i Vattumannen: Lord Byron, John Keats, Davy Crockett, Arthur Schopenhauer, Jane Gray, Franz Schubert och Thomas Moore.

Pluto återkommer till Vattumannen år 2023.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Generations inflytande med Pluto i Fiskarna (1798 – 1823 + återkommer år 2044 - 2068)

Förra gången Pluto var i Fiskarna (1798 – 1823) slog poesin rot hos författare och stora musikkompositörer föddes… Detta var början på den romantiska eran, en reaktion mot upplysningens strikta rationalism, som omfattade Fiskarnas gränslöshet, otyglade känslor, ensam meditativ koppling till naturen, myter, mysterier och det övernaturliga. 
Det var också när Beethoven började tappa hörseln och komponerade sin mest kraftfulla och hyllade musik, 

Pluto i Fiskarna förvandlade vattenresursen med djupa effekter, och drev resor med järnväg och över havet genom de första högtrycksångmaskinerna som dök upp under denna period. 

Det är några år kvar till nästa gång en generation föds med Pluto i Fiskarna (det är nu 2021 när det skrivs och de barnen föds 2044-2068): De föds i efterverkningarna av de föregående decennierna, när de står inför sin transformation som alltså handlar om Pluto i Fiskarna. 

Pluto går in i Fiskarnas fuktiga riken, där det kan vara ganska grumligt ibland, vilket kan ge förvirring om vilket håll man bör simma mot för att komma på mark… Men det är inte dags förrän om många år efter den inledande entrén. Pluto ska rensa och transformera i detta gåtfulla, känsliga och illusionsrika rike, hitta de gömda underströmningarna och klarlägga skatterna där. Det kan vara allt från dynamiska konstnärliga inspirationer, till total förståelse för psykets alla bottnar, till andligt friläggande – långt bortom det man idag ser som djup andlighet. 

Åren mellan 2044-2068 kan Pluto ”rensa” i många andliga illusioner och finna de dolda motiven till ”falsk andlighet” – allt enligt Plutos uppgift i Fiskarnas illusionsrike. 

Här i den här generationen kan Pluto också medföra att den största själsliga katarsisen sker, men inte utan att se rädslor och ångesten i ”vitögat” för att se att bakom det ”fula” finns oändlig kärlek. De hävdar sin egen makt genom att inte få hjälp och bli fixad av någon annan än sig själva. De ger inte bort alla sina krafter till falskt ljus. Ja, det är vad som väntar den här generationen.

Pluto i Fiskarnas generation tar in mycket utifrån via känslorna, kan ana andras motiv och känslor, för de lär sig genom iakttagande attityd att känna igen nyanser och skiftningar hos andra. De har en viss misstänksamhet mot människors innersta avsikter och motiv. Det handlar om förtroende i intimitet, vilket också ger dem djupgående insikter om vad som gömmer sig hos andra. Det finns en form av förvirring eller vag uppfattning i frågor om sexualitet. De vill lösa mysterier och förstå det dolda, det bakom ytan, hos andra och förstå mysteriet som också finns inom dem själva...

De flesta i Pluto i Fiskarnas generation utvecklar djup intuition och förmåga att känna andras motiv och djupaste inre. De har en förmåga att se igenom ytlighet och rollspel och söker också svar om andra genom att ”läsa mellan raderna” - icke-intellektuellt.

De lär sig att dölja sårbarhet som du är mån om att dölja sårbarhet för att inte någon ska utnyttja den.

Men denna konfiguration kan ge både förtroende och förtroendeproblem – med svek, misstankar och avslöjanden. En del är de som ”utsätter” andra är de som ”utsätts”, och denna generation lär sig därför att vara mycket försiktiga innan de litar på någon. 

Men det kan också leda dem in i konflikter, kriser och konfrontationer med fiender som uppfattas hänsynslösa - alltså enligt deras åsikt; Men de utvecklas djupt genom att gå igenom sådana processer – det rensar ut gammalt från tidigare livstider. 

De smärtor som utlöses bidrar till att förvandla dem snabbare än tidigare generationer. Deras öde är att gå framåt och att betrakta sådana prövningar som stegstenar istället för tecken på en ohälsosam kris.

Ett par dikter som speglar själen i Pluto i Fiskarna som skrevs förra gången Pluto var i tecknet

Till sömnen, av John Keats

Du som åt nattens stillhet balsam skänker
Och som med milda fingrar vila ger
Åt skymningströtta ögon och försänker
Oss i gudomlig dvala, dig jag ber,
O ljuva Sömn, ge mina ögon frid
Mitt i den hymn som genom natten brusar
Emot sitt "Amen", lägg din vallmo vid
Min huvudgärd med klarhet som berusar.
Och fräls mig så, tills dagsljuset ej mer
Erinrar om den gångna dagens strid -
Fräls mig från Samvetet, likt mullvaden
Det gräver mörka gångar i min själ;
Vrid nyckeln runt sen porten stängts igen,
Försegla själens tysta kista väl.
HÄR

Kom ihåg mig - Lord Byron

Min ensamma själ gråter i tystnad,
utom när mitt hjärta är
förenad med din i himmelsk allians
av ömsesidig suckning och ömsesidig kärlek.
Det är min själs flamma som aurora,
lysande i gravhöljet:
nästan utdöda, osynliga, men eviga ...
inte ens döden kan fläcka den.
Kom ihåg mig! ... Nära min grav
passera inte, nej, utan att ge mig din bön;
för min själ kommer det inte att finnas någon större tortyr
än att veta att du har glömt min smärta.
Hör min sista röst. Det är inte ett brott
be för dem som var. Jag aldrig
Jag frågade dig ingenting: när jag löper ut kräver jag av dig
att du tappade dina tårar på min grav. 
HÄR

Många har sagt ungefär: att om Gud fanns, skulle vi aldrig tillåtas förstöra världen. Men kanske han/hon/det kan tillåta det, för att mänskligheten fick den fria viljan. Vi har levt många liv i olika kroppar och möter nu globalt karma… Det är människans egen skapelse… Det som såtts får skördas. Och säkert finns ett oändligt antal världar förutom vår som väntar prydda med livets gåva. Påverkan av kollektiva drömmar söker vi Gud inom oss själva i stället. Kanske vi sätts tillbaka i kontakt med den andra sidan av ”det gudomliga sinnet” den sida som varit väl avvisad och drivits under jord för några få tusen år sedan… 

Pluto i Fiskarna kan omvandla nuvarande materialismen till en kollektiv längtan efter att nå in i det kosmiska medvetandet, bakom allt som sker här… 

Många i Pluto i Fiskarnas generation vet att livet är vackert; att livet är smärtsamt på djupet. De vet – de lär - att om de ​​stänger sina hjärtan för det hårda och mänskliga, så är de heller inte riktigt öppna för det heliga. De måste ta hand om sig själva och andra som i denna värld. Inte minst de olyckliga. Pluto i Fiskarnas generation är självuppoffrande – på gott och ont.

Många i Pluto i Fiskarnas generation kan ha en tendens fly känslor. Ett sätt kan vara att dras in i sådant som missbruk m m. Det är den ”lägre frekvensen” av denna konstellation. Visst bör det undvikas för att den högre kraften ska kunna få möjlighet att rensa ut det gamla, för att ge plats åt nytt. Så all eventuell form av sådan problematik har därför en enda väg ”ut”: och det är att kontakta det högre jaget – t ex genom meditation, andliga övningar, bön m m. De kan också använda sina drömmar som ett sätt att förvandla dig själv och sina liv. De fördjupar också sina tendenser att fantisera. 

Många i Pluto i Fiskarnas generation lär sig att för att växa, läka och förändras måste de möta sitt obehag - skuggan för att använda Carl Jungs term. Det är skuggan som tenderar att slå upp drama; det är skuggan som tenderar att engagera sig i tvångsmässig trygghetssökande det är skuggan som förvirrar i den medberoende dynamiken. Men det är skuggan som också behöver medkänsla. Pluto ”reder ut skuggan genom att verka i ”underjorden". 

Pluto i Fiskarnas generation måste dyka ner i mörka vrån och syna, för att ljuset måste gå in i mörka ställen och lysa upp. De måste hantera de störande sanningarna i det mänskliga tillståndet. Det är Plutos budskap genom Fisktecknet den här tiden 2044-2068… Vi pratar generationen som helhet.

Pluto i Fiskarnas generation är "ljusarbetare" som visar vad som är i mörkret, de saker som har arbetat mot dem och mänskligheten utan man vetat om det. Som generation är de kallade att rensa ut ”falsk andlighet”, ”falskt ljus”, att gå bortom yta, ytliga påståenden och frilägga falskhet, ja avslöja skitsnack helt enkelt ... De kommer inte prata om ljus och kärlek eftersom de vet att alla är det… De kommer prata om saker som hållits dolda av generationerna innan. Eller rättare sagt som man inte velat se. Pluto i Fiskarnas generation vet att ingenting av värde upptäcks i ljuset. Skatter finns dolda. I det dolda döljs de mest skimrande skatterna.

Många denna tid är sanna ljusarbetare, genom att hantera "negativiteten" i världen, de köper in i positivitetskulten. Pluto i Fiskarna kan inte göra det. Den generationen lär sig att ljus kommer när de först omvandlar mörkret inom dem själva och förstår det. Inget i det yttre kommer att göra det. De måste gå in i mörkret och hantera sig själva - först. De ser inga tydliga gränser, ”himmel och helvete” blandas under en upplösningsprocess.

Pluto i Fiskarnas generation känner ansvar för livet; varandra; och denna vackra, trasiga värld. De kommer att gå igenom det smärtsamma, det mänskliga och det heliga.

Pluto i Fiskarnas generation dras till djupgående hemligheter som rör livet och vad som sker efter livet. De lockas till att utforska sådant som verkar ”ogripbart” och är intresserade av psykologiska frågor. Därför finns en dragning hos denna generation att utforska de yttre och de inre världarna. De dras till frågor som har att göra med det mystiska, esoteriska och paranormala fenomen. Ja Pluto i Fiskarnas generation har behov av att förstå djupet "bakom ytan" också på andra plan, t ex samhällsmässigt.

Kändisar födda med Pluto i Fiskarna: Abraham Lincoln, Galileo Galilee, Charles Darwin och Florence Nightingale.

Pluto återkommer till Fiskarna år 2044

¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

En del ovan om Pluto och historien är hämtat HÄR

~*~´*`~*``*~´*`~*


MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


”Energi-astrologi” - Del 1 HÄR


”Energi-astrologi” - Del 2 HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar