Texterna Àr skyddade av upphovsrÀttslagen. Den som publicerar citat frÄn dessa texter ombeds ange kÀllan med lÀnk.

fredag 8 december 2023

NymĂ„ne i Skytten den 13/12 2023 🌟 Lucia 🌟 ljus i mörker✨!

NymĂ„nen i Skytten 13/12 2023 sker kl. 00:32:07 pĂ„ 20°39'’ grader. (MĂ„nkalender HÄR). Detta Ă€r en lucia-nymĂ„ne som ger ljus i mörker. Den fĂ„r extra energi frĂ„n Geminidernas Ă„rliga meteorregn!

Vid viktiga ”himlahĂ€ndelserkallas vi, likt vĂ„ra förfĂ€der, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi Ă€r en del av. En av dem Ă€r nymĂ„nen (MĂ„nen i tilltagande), en ny energivĂ„g, dĂ„ Solen och MĂ„nen Ă€r i konjunktion, d v s pĂ„ samma ”himlaplats”. NymĂ„nen representerar slutet pĂ„ en 28-dagars cykel början pĂ„ en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytĂ€ndning! DĂ„ har vi ett nytt ”ark” att skapa pĂ„. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna pĂ„ ett nytt sĂ€tt.

NymĂ„neprognosen Ă€r menad som inspiration. "Energi Ă€r neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan den har beror bl a pĂ„ var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det Ă€r de som Ă€r födda i, har Ascendent eller MĂ„nen i nymĂ„netecknet mest berörda, samt de som kĂ€nner kollektiva kĂ€nslor.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det Ă€r mina texter pĂ„ denna blogg. De Ă€r skyddade av upphovsrĂ€ttslagen info HÄR. SĂ„ du som publicerar citat frĂ„n dessa texter ska ange kĂ€llan med lĂ€nk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~¨

Lucia och meteorsvĂ€rmen Geminidernas Ă„rliga maximum i December

Geminiderna, en mycket aktiv meteorsvĂ€rm i December, kulminerar varje Ă„r kring Lucia, (aktiv period: 7-17 December), frĂ€mst under natten till den 14e. Den Ă€r troligen förorsakad av asteroiden 3200 Phaethon som har samma heliocentriska bana. Det gör Geminiderna till den enda meteorsvĂ€rmen som inte Ă€r förorsakad av en komet. SvĂ€rmen blev först observerad för 150 Ă„r sedan.
Man har observerat 120-160 meteorer i timmen under optimala förhĂ„llanden men det normala Ă€r 10 till 80 stjĂ€rnfall per timme. 
INFO.

Se Geminid Meteor Showers 2017 Animationer HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om nymĂ„nen i Skytten

TĂ€nk pĂ„ MĂ„nen som en slags vikarie som pendlar mellan olika “uppgifter” varje mĂ„nad. StjĂ€rntecknet som nymĂ„nen vistas i visar oss ledtrĂ„dar och nu ledtrĂ„dar och nu Ă€r Solen och MĂ„nen sammanfogade i Skytten. Med dessa tvĂ„ sammankopplade i detta stjĂ€rntecken prĂ€glas denna nymĂ„ne av eldens element vilket förstĂ€rker viljan att söka en ”ny och flammande” sanning, att se och ”tĂ€ndas” av alla möjligheter som finns dĂ€r ute. 

Denna eldiga Skyttens nymĂ„ne hjĂ€lper till med att skapa entusiasm för det som behöver följa med in i framtiden. SĂ„ lĂ„t visionerna visa dig vĂ€gen!

Skyttens stjĂ€rntecken representerar den andliga sökaren, som söker livets sanning genom erfarenhetSkytten vet hur man skjuter till stjĂ€rnorna och att skjuta sin pil och se hur lĂ„ngt den kommer att gĂ„. GĂ„ng pĂ„ gĂ„ng! Skyttens starka tro och förhoppningar pĂ„minner om att allt har potential att vara - bli - nĂ„got bĂ€ttre. 

Skytten förknippas med bĂ„gskytte - en bra metafor för tecknet som blickar mot framtiden och tar sikte pĂ„ mĂ„let. Det Ă€r en bra tidpunkt att ta sikte pĂ„ nya mĂ„l med NymĂ„nen i Skytten. Vad Ă€r det vi vill göra som gör oss positivt instĂ€llda? Tankar som "Jag driver framgĂ„ngsrikt mitt projekt" Ă€r alltid bra, och inte minst nu. Men bĂ„gskytten siktar inte bara pilen och skjuter utan har gjort förarbete som utvecklat skicklighet, och sökt efter det perfekta mĂ„let…

Visst kan vi med denna Skytt-energi tĂ€nka lite för stort och vilja övertrĂ€ffa praktiska situationer. Var medveten om det denna tid. Fast vi ska inte lĂ„ta oss hindras, för om vi ​​aldrig fattar beslutet att sikta och skjuta pĂ„ nĂ„gonting - kommer vi aldrig nĂ„gonstans. BĂ€ttre att ha försökt och snubblat Ă€n att aldrig ha gjort nĂ„gonting alls.

SĂ„ ta vara pĂ„ optimismen och drivkraften under Skyttens nymĂ„ne, men gör nĂ„gra realistiska Ă„tgĂ€rder medveten om att all planering och avsiktssĂ€ttning inte Ă€r vĂ€rd mycket om inte drömmen tillĂ„ts vara vĂ€gledande. Var inte rĂ€dd för att sikta högt om allt Ă€r under kontroll! Ja, vĂ„ga sikta mot stjĂ€rnorna!

Den som behöver ta en paus med vissa steg ska göra det. De som vill sikta framĂ„t mot bestĂ€mda mĂ„l kommer att utveckla tillrĂ€ckligt med tĂ„lamod för att vĂ€nta tills de kĂ€nner sig mer i linje med sin vĂ€g. 

Vi uppmanas att gĂ„ ut och leta efter nĂ„got nu nĂ€r Skytten kallar! NĂ„gonting ber oss nu att se över ”avstĂ„nd”, att se det avlĂ€gsna, att kĂ€nna hopp och se om nĂ„got nytt dyker upp. Kanske Ă€r det bara en glimt eller en gnista - men nĂ„got blir antĂ€nt för var och en av oss. 

Skyttens nymĂ„ne kallas "Gypsy's Moon" och initierar oss pĂ„ vĂ„r sjĂ€ls sökande efter sanning bland stjĂ€rnorna och galaxerna, att fĂ„ kontakt med mĂ„nga aspekter av vĂ€rlden, kulturer, folk och platser som utökar sinne och hjĂ€rta. SĂ„ vi kan lĂ„ta oss vandra och följa hjĂ€rtetrĂ„dar för att se vem eller vad som vĂ€ntar.

Skytten Ă€r symbolisk med de starka lĂ„ren pĂ„ en löpare eller en bergsklĂ€ttrare, likavĂ€l som en lĂ€rares eller en prĂ€sts hĂ€ngivna sinnelag. Och det Ă€r hjĂ€rtat hos en resande som alltid söker, alltid drömmer om nya horisonter, nya lösningar och har de stora visionerna.

Denna nymĂ„ne hjĂ€lper oss att lita pĂ„ att vi skapar vĂ„r framtid nĂ€r vi utforskar det nya. Resan Ă€r ocksĂ„ under detta tecken. Oavsett om det Ă€r en fysisk resa eller astral, kan vi anvĂ€nda den hĂ€r nymĂ„nens energi för att upptĂ€cka nya saker omkring oss, att utforska de inre och yttre vĂ€rldarna som behöver upptĂ€ckas.

SĂ„ det hĂ€r Ă€r en bra tid till att drömma om alla platser vi vill gĂ„ till - bokstavligen, filosofiskt och/eller magiskt. Vad vi drömmer om, vad vi vet att vi vill ha, och vad vi vill ha, finns redan inom oss. 

Med tydliga intentioner och fokus kan vi skapa energi som hjĂ€lper oss att fĂ„ hjĂ€lp av Universum. Vi förvandlar det inre med det yttre via energi, avsikt och sjĂ€lslig kraft. Det Ă€r dĂ„ vi startar processen. 

TĂ€nk inte bara pĂ„ det, vet det. Tala om din sanning. Ta fram det som redan finns inom dig. Se det ta form symboliskt framför dig, signalera till Universum, till nutiden och framtiden. Visa dig sjĂ€lv att du Ă€r redo. 

Bjud in Universum i att skapa med dig.

Var uppmÀrksam pÄ ledtrÄdarna frÄn Universum. Detta Àr en av de viktigaste tidpunkterna för dessa, för med bÄde nymÄnen Skyttens tecken Àr pilen redo att skjutas!

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Viktiga aspekter och tolkning,

OBS: det viktigaste transiterna för MĂ„nen Ă€r dess exakta aspekter, inte aspekter mellan andra himlakroppar. 

Det finns det en allmÀn mÄnadstolkning för det - se nedan).

Hur vi pĂ„verkas av – upplever - energin frĂ„n fullmĂ„neaspekterna beror pĂ„ hur - och om - de pĂ„verkar det personliga horoskopet. 

De har oavsett en viss allmÀn inverkan.

Den hÀr nymÄnen i Skytten har ingen kraftig/stark aspekt! Men det lÀr rÀcka med all Lucia-energi och stjÀrnfallen!

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Astrologisk prognos för hela December finns pÄ bloggen

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

NymĂ„nen i ditt personliga horoskops Hus (= livsomrĂ„de):

NymĂ„ne Ă€r en bra tid om man vill rikta in sig pĂ„ nya mĂ„l. NymĂ„nen sĂ€nder just nu energin frĂ„n Skyttens tecken. För att se vilket livsomrĂ„de som aktiveras av nymĂ„nens vibration sĂ„ kollar man sitt horoskops hus. DĂ€r nymĂ„nen befinner sig pĂ„ graden, kan du berĂ€kna vilket hus den befinner sig i, det Ă€r en av de 12 ”tĂ„rtbitarna” som dĂ€r Ă€r markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.  LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill anvĂ€nda nymĂ„neenergin

NymĂ„nen Ă€r en tid dĂ„ det Ă€r bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida vĂ€xt, att inrikta sig pĂ„ att lĂ„ta drömmar manifesteras. 

Du kan vĂ€lja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och kĂ€nna tacksamhet för livets gĂ„va och allt som Ă€r, eller om du vill göra en helande meditation och/eller stĂ€lla in dig pĂ„ avsikter/intentioner för nymĂ„nen. LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

LĂ€s om viktiga planetplaceringar som under flera Ă„r speglar vĂ„r kollektiva utveckling HÄ

PĂ„ himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som mĂ„nga uppfattar som "dĂ„ligt" men Ă€r det verkligen sĂ„? LĂ€s HÄR.

LĂ€r dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & sjĂ€lsĂ„terkoppling efter kĂ€nslomĂ€ssiga svĂ„righeter HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar