Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 2 augusti 2024

Merkurius gled till Jungfrun den 25/7 (-26/9 2024)

Merkurius har alltså kommit i Jungfruns tecken den 25/7. Men inte Solen. För det är inte Jungfruns säsong än. Utan det gäller ”bara” Merkurius som börjar sin retrograd i Jungfrun den 4/8- 27/8. Under retrogradperioden går den tillbaka till Lejonet.

*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Publicera gärna citat från dessa texter och ange då källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Jungfruns isklara energi ”hänger över oss”på himlavalvet. Kritikern i oss förstärks, typ varje dammkorn noteras och ska väck, tavlor rättas till millimeternoga, disken ska vara glasklar … Ja, det är bara några exempel på hur det kan te sig när Merkurius passerar Jungfruns noggranna ”Prussiluskan- tecken”. Japp, det är min symboliska karikatyrbild av tecknet…

De teman som Merkurius hanterade i tecknet före, Lejonet, som exempel yvighet, göra sig hörd, ståndaktiga åsikter, överösta andra, stolthet, skapa drama eller kanske ”Madicken-anda” har bytt till de exakta, perfekta linjerna och skarpa observationerna. Ja, ungefär så kan det vara när Merkurius rör sig genom svala Jungfrun.
Det är isdrottningens energi, mer än dramatiska lejonvrålet, kan man påstå
Glitterstänken och de heta färgerna tonas snarare ner till det lugnande. Nu gäller det diskreta för allt klatschigt eller glittrigt är bara irriterande.

I Jungfruns tecken får Merkurius skärpa. Så det är inte konstigt om många tycker det går lättare att skilja det nödvändiga från det överdrivna. Eller får driften att se över detaljer, söka lösningar, slutföra saker och rensa bort ”bulls–t” och trams, ja allt som inte är korrekt och ordningsamt. Det är som att rensa bort ogräs. Så det är inte märkligt om man längtar efter att ta bort alla områden i sitt liv eller människor som känns långt bortom det seriösa och vad man tycker sig behöva.

Å andra sidan kan det vara trädgården och ogräset som man känner lust att verkligen få fason på. Eller samla växter och använda till något nyttigt. Det här är ju också nyttighetens tecken. Så det är inte heller konstigt om man stramar åt allt som är dåligt för hälsan. Fasta, banta, dricka nyttiga smoothies är verkligen något som man kan känna sig manad till.

Man kan känna att man bör vara konkret, frambringa något som är perfekt eller slipa på detaljer. En del kan grabba tag i stickningen för att ta itu med det där krångliga mönstret, andra börjar snickra för att få klart de där små detaljerna. Men det kan vara bilen som behöver en genomgång. Oavsett så är det bra läge för detaljer, petgöra och att reda ut krångel. Det som är tilltrasslat behöver trasslas ut. Så kan även gälla i dialoger, eftersom Merkurius älskar kommunikation.

Merkurius i Jungfrun stöder grundlig analys och snitsig kommunikation. Håll inte tillbaka, eftersom orden låter och landar mycket bättre den här tiden. Nu är läge att säga vad man tänker på, säga ifrån om man ogillar något eller så, säga när man gillar något. Men välja orden väl när det är retrograd...

Man vill nu ha det som är tydligt och faktabaserat snarare än flum, grundlösa påståenden eller oklarheter. Snarare vill man fokusera på sådant som låter intellektet jobba. Man kan kan känna sig manad att gå igenom texter som legat och samlat damm eller som man tycker känns orediga, för att finslipa.

Att vara noga med ord, meningar och stava rätt, det är ju en Merkurius grej. Någon sa att författare inte längre spelar någon roll på grund av AI. Visst, saker och ting förändras. Folk skriver sina inlägg eller till och med tidningar och böcker med hjälp av AI. Det känns väldigt oäkta, syntetiskt och plastigt.. som så mycket annat i samhället numera. Vart tar det egna sinnet då vägen? Vad ska man då ha sitt intellekt till? Undrar Merkurius i Jungfrun… Kanske är den här världen bortom reparation? Att tänka, skriva, använda hjärnan håller oss levande, livfulla, ”med”…

Så; Ha huvudet på skaft. Satsa på att vara klyftig. Det är Merkurius i Jungfruns enkla råd.

Att städa, bokstavligen och metaforiskt, kan vara bra innan den kommande retrograden. Vara noggrann, ta sig tid med det där som fått vara förut, som skjutits framåt lär kännas enklare. Sortera, ordna till, rensa, städa, vara fokuserad och ”peta”, pyssla med detaljer, det är så Merkurius i Jungfrun vill ha det. Skura golv och nynna ”Mamma är är lik sin mamma”, ack så Merkurius i Jungfrun-aktigt.

Transitaspekterna denna tid kan få saker och ting att börja nysta upp sig lite. Merkurius går retrograd med början i Jungfruns jordtecken den 4//8.
Retrograden pågår till 27/8. Den reser till det eldiga Lejonet efter den 14/8 och en T-kvadratur mellan Venus i Jungfrun, Mars och Jupiter i Tvillingarna och Saturnus i Fiskarna.

Det är som bäddat för mycket att göra, och svårt att ta det lugnt under processen. Jupiter är i Tvillingarna så det innebär kvadratur till Jungfrun. Det kan bidra till en spridd, ofokuserad stämning som möjligen är resultatet av att ta på sig för mycket under de mer entusiastiska stunderna. Det är med fog man kan säga att det kan kännas som att man är utspridd eller överväldigad ibland. Försök fokusera. Sakta ner. Att känna sig utbränd är inte vad någon önskar. Så börja avslappningsövning så fort det börjar kännas så.

Så. Merkurius retrograda fas är alltid en tid att se tillbaka, att recensera och kanske att att oroas – ”vad har jag missat”, ”vad behövs rättas till” – fixas, ställas till rätta… phu. Men det lär bli mycket gjort. Det är inte utan att det är lättare att vara produktiv med det man vill åstadkomma. Men skynda inte framåt och var öppen för plötsliga förändringar.

Merkurius i Jungfrun kan ge ett fixerat förhållande till detaljer och ett tvångsartat behov av perfektion. Försök undvika det. Men, visst kan det vara så att de flesta gånger måste det vara dåligt innan det kan bli bra och utrymmet däremellan är där Merkurius i Jungfrun gör sitt jobb.

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar