Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 17 september 2017

Nymånen 20/9 2017 i Jungfrun: Tid att rensa, läka och hitta den "perfekta lösningen”


Den 20/9, kl 07:30:46, svensk tid (05:30 UTC) är det dags för Nymånen i Jungfruns tecken, ca 27 grader (de sista graderna av tecknet).

Även om nymånar traditionellt är tider för en ny början, medan fullmånar är tider för avslut, så är denna nymåne en liten bit av båda: De sista graderna av Jungfrun ingår i ”uppdraget” som tillhör den första hälften av zodiaken: d v s att fullkomna sig själv. Den första delen av zodiaken (från Väduren till Jungfrun) innebär resan inom oss. (Från Vågen utforskar vi zodiakens yttre sida, lär om andra (Vågen) och om samhället som helhet (Stenbocken till Fiskarna).

Nymånen på Jungfruns sista grader innebär att vi ges en möjlighet att rikta in oss på att utveckla det renaste uttrycket inom oss, för att kunna ”förädla” oss till kropp, sinne och ande. Det är en nymåne som handlar om konsekvenser.
Det inre arbetet som vi gjort öppnas av nymånen så att vi kan uppleva: "Detta är jag, en människa, perfekt med mina brister, stark med mina svagheter och underbar på mitt sätt för att jag är jag".
Om vi har hoppat över vissa steg eller fastnat i tidigare utvecklingsstadier, kan den här Jungfrumånen upplevas ganska störande, men samtidigt innebär den en ny chans att göra det inre arbetet, om vi är modiga nog att gå genom kaoset medan vi överlämnar oss till högre vägledning och visdom.

Även om nymånar betyder en ny början så kan vi inte starta något nytt om vi inte lämnar det förflutna bakom oss. Ny början kommer aldrig från ingenstans - det är ju när vi fattar ett medvetet beslut att lämna förflutet bakom oss som vi skapar plats för det nya.
VI är i alla fall nu "kallade" och ombedda att vidta åtgärder.

Med fem planeter i den Jungfrugudinnans stjärntecken, kommer den jungfruliga energin vara svår att undvika. Med Jungfruns energi så aktiv som nu bör vi vara redo att omfamna den förädlande energin. Det överflöd av Jungfruenergi som är aktiv hjälper oss att återfå mer ordning och reda. Möjligheten att hitta den "perfekta lösningen" för långsiktiga problem är större nu. 

Jungfrun trivs i en ren miljö och uppskattar renhetens skönhet och vill inte vara omgiven av något som stör ett "rent utrymme". Nu när det handlar om nymånen i tecknet, så är det utmärkt att göra en ”rengöring” både mentalt och fysiskt och bli av med saker som är ”giftiga” för sinne, kropp och själ.
Under inverkan av Jungfrunymånen kallas vi alla för att verkligen uppmärksamma våra sinnens tillstånd så att vi kan läka och nå in i vår egen kraft.

De som upplevt någon form av fysiskt eller ett själsligt problem under de senaste månaderna, inspirerar Jungfrumånen till att vidta åtgärder för att få kropp och själ i balans. Jungfruns energi handlar ju mycket om att bry sig om sinne, kropp och själ och genom det kunna ha en möjlighet att läka.

Vi har alla ett balanserat energitillstånd att hämta kraft ur när vi har lärt oss att ta hand om oss själva och ta itu med negativa tankar, och denna Jungfrumåne fungerar bra som vår guide. Vi behöver ta in vår resa och förankra det vi lärt och lär oss, för att verkligen förstå våra tankar, känslor och vad vår kropp försöker tala om för oss.

Det finns också en tuffare energi som kan uppstå den här nymånen, vilket kan ge en benägenhet till självkritisk eller att vara kritisk mot andra i vissa fall, kanske t o m dömande. Men under den mörka natthimlen, bör vi försöka att inte vara kritiska. 
Det är viktigt att oavsett vilka sår som uppstår att vi behandlar oss själva – och andra - med vänlighet.
De mest kraftfulla stegen vi kan ta på en helande resa är att lära oss att älska oss själva oavsett hur omständigheterna är.

Viktiga aspekter denna Jungfruns nymåne:

Något som ”lurar” vilande i oss väcks och förs till ljuset, på ”gott och ont” för Jungfrus nymåne har en exakt kvinkuns till Uranus, planeten för plötslig insikt och uppvaknande.

Uranus är spännande och elektrisk och känslor kan förändras snabbt. Uranus är väckarklockan, "uppvaknande", så om vi behöver "vakna" och leva vårt liv på ett annat sätt, för att vara sanna mot oss själva och våra behov så får vi en ”puff” för att våga något nytt. Ändra kurs.
Det kan skapa ett behov av att röra runt i grytan vilket kan synas som uppmärksamhetssökare, men allt aspekten gör är att ”vara sig själv”. Kvinkunsens energi kan vara ganska distraherande men om vi låter den flöda kan vi manifestera vår positiva, kreativa sida.

Nymånen i Jungfrun har en opposition till Chiron i Fiskarna som öppnar till det själsliga ”såret” och bakom dess läkande, får vi möta och förenas med helheten.
Chiron kan skapa en känslomässig utmaning om man inte bearbetat ”det gamla” och läkt det själsliga såret.
Vi bär på ”ohela” områden inom oss och tills vi lär oss att integrera dem kan vi inte leva ett fullkomligt liv, med orubbat tillstånd.
Oppositionen till Chiron avslöjar ”ohela” områden, men ger oss också chansen att integrera djupa sår och se våra skuggor. Det är när vi erkänner dem, som de inte har någon makt. De är kvar, som en påminnelse om vad som har hänt och vad de lärt oss om livet, men de lurar inte längre på oss...

Den ”ordentliga” Jungfrumånen kan nog försöka att ”fixa” de ”blixtrande” energierna som Jupiter opposition Uranus skapar: Vi kan faktiskt förvänta oss någon slags chock (Uranus) som i slutändan (efter att en del krångel lösts) ger en fördel (Jupiter) ... med hjälp av ”fixande” Jungfrumånens energi.
Allmänt handlar denna kombination om ett allmänt ökat behov av frihet, kanske att vi vill frigöra oss från sådant som upplevs som hindrande i tillvaron. Med Väduren och Vågen inblandade så kommer säkert många att vilja ha ett större utrymme i relationer. Vi vågar mer. Så vi kan också räkna med att uppleva det oväntade. Men också udda, oväntade förbindelser eller sammanslutningar i vår värld.
LÄS MER om denna aspekt här.

Merkurius är i en opposition till Neptunus, vilket kan skapa förvirring, dimmighet och oklarheter. Kommunikation kan t ex misstolkas och tas ur sammanhanget.
Vi kan få höra några nyheter, eller läsa något, och finna att källan inte är helt trovärdig för intuitionen kan vara extra stark. 
Undvikande i dialoger eller oärlighet är också tänkbara följder, men den som har ”rent sinne” kommer i kontakt med sin intuitiva sida. Annars är det lätt att förväxla intuition med önskningar. 
Neptunus påvisar att det är en tid att också omvärdera rutiner och dagliga vanor. Neptunus löser upp föråldrade vanor som inte längre hjälper oss på vår nuvarande väg. Om vi behöver torka bort förnekande eller orealistiska förväntningar som kan ha ”dimmat vår syn” på något, eller behöver nå klarhet så sker det nu!

Aspekterna påvisar att kreativa som författare, fotografer, musiker och de med artistiska sidor, kan dra nytta av den här nymånen. Neptunus, Merkurius och Uranus göra oss mer känsliga för våra inre känslor såväl som yttre inspiration.

Nymånen i Jungfrun är också en bra tid att starta sådant som detox, en växtbaserad diet eller en homeopatisk behandling. Det går lättare att ta bort stagnation, rensa kropp och själ nu. Även att erbjuda att hjälpa till – ge service - i världen, även när vi inte får beröm, kommer att hjälpa vår själ.
De som har horoskopplaneter eller vinklar runt 27 grader i Tvillingarna, Jungfrun, Skytten, Fiskarna kommer att känna av Jungfrunymånens energi starkare.

Så här kan man använda/rikta nymånens Jungfruenergi medvetet:

 

I äkta Jungfrustil är det här den perfekta tiden att ställa saker rakt. Ställa till rätta.

Så, där det finns kaos eller en kris av något slag är det nu tid till att hitta bästa möjliga sättet att få tillbaka ordningen eller hitta rätt lösning genom att gå tillbaka, titta på situationen. Det är nämligen lättare att se problemet mer exakt och veta exakt vad som behöver göras. 

Jungfrutecknet är också den arketypiska sjuksköterskan. Vi kan t ex fråga oss själva: ”Vad är det som jag verkligen behöver? Vad är den mest kärleksfulla jag kan göra för mig själv just nu?” 

Utöver det är det en bra tid att:
- göra upp en lista som kan göra att något oordnat ser ordnat ut igen. 
- att schemalägga något
- att göra något för hälsa och välbefinnande
- att följa något steg för steg i ordningsföljd och följa den metodiken 
- att analysera och kolla upp saker
- att bejaka en kräsen sida.
- att skära bort det som är onödigt, det överflödiga
- att bejaka de små sakerna – de är egentligen störst
- att be om det verkligt magiska i livet
- att vara medveten om att Jungfruns nymåne är den bästa rådgivaren som arbetar bakom gardinerna och hittar de lösningar som verkligen fungerar. Vi kan be om ledning och att kunna fatta rätt beslut


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar