Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 1 oktober 2017

Astrologisk prognos för Oktober 2017 – en tid av intensitet och djup

Denna astroprognos är menad att läsas som inspiration. Hur stark inverkan planeternas positioner har på det personliga planet, beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet.

Den viktigaste astrologiska händelsen denna höstmånad är att Jupiter lämnar Vågen och går till Skorpionen den 10/10 (t o m 9/11 2018). Inom astrologin anser man allmänt att Jupiter, vårt solsystems jätte, är den stora välgöraren. Den är nästan lika ljus som Venus (morgonstjärnan). I alla tider har den gett människor glädje och hopp. I Skorpionens tecken hjälper den oss att förvandlas och utvecklas på djupet. Vi blir mer intresserade av att utforska eller avslöja hemligheter eller mysterier och ”det som gömts i snö kommer upp i tö”.

Efter att ha kommit in i Skorpionen den 10/10 2017, är Jupiter ganska väl ”omhändertagen” av de långsamma planeterna - Pluto, Neptunus och från December 2017, Saturnus. Det är också viktigt att Jupiter inte längre är i spänd relation till någon av de långsamma planeterna.

Emellanåt möts det passionerade kosmiska paret, Venus och Mars, på himlen. Detta sällsynta möte, konjunktion, händer i år den 5/10 och upprepas inte igen förrän 2019. Eftersom detta sällsynta himmelska möte händer i Jungfruns tecken, också madonnans energi, vinkas det till oss att det är ett fint läge att ställa in mer av vår feminina energi, särskilt på global nivå.

Andra delen av oktober 2017 får vi ta del av en mer optimistisk och konstruktiv atmosfär bl a genom Merkurius konjunktion Jupiter. Kanske mer än välkommen då den första delen av månaden bl a till viss del tyngs av Mars och Venus kvadratur Saturnus, samt Solen och Merkurius kvadratur Pluto (i Stenbocken). Det kan utöver en upplevelse av personligt allvar och kanske motstånd, också ge politiska störningar och oro – alltså inverka något spänt. Neptunus är också involverad, även om det är litet vid sidan om, genom en kvinkuns till Merkurius och kan skapa ovisshet, kanske vissa förvirrande omständigheter.

Utöver det kan de snabbrörliga planeterna i Vågen som hamnar i opposition med Uranus, skapa motsättningar som kan leda till oväntade händelser eller att något plötsligt påbörjas eller avbryts, som kan te sig stressande, men som kan leda till att man finner nya lösningar eller ett nytt sätt att se på det hela.

Under andra hälften av Oktober, med Venus (från 14/10) och Mars (från 22/10) i Vågen kan vi räkna med fokus på relationer eller ett starkare behov av att göra sådant som skapar mer balans och harmoni.

Sammanfattning: Under första delen av Oktober 2017 borde vi vara litet försiktigare med att kasta oss in i saker. Men under andra delen handlar det mer om att ”heja på” och gå vidare!

Läs om allt detta m m mer detaljerat här:
Aspekter och prognos för Oktober 2017


Runt den 1/10
Mars i Jungfrun trigon Pluto i Stenbocken

Det är lättare att komma i kontakt med våra djupaste motivationer och lustar. Detta är en mycket intensiv transitering, även om det är en trigon, på grund av Plutos intensitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista. Det är läge att med vårt djupaste mod gå vidare med våra övertygelser.
Ja, det är också en tid då många känner sig mer passionerade. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha.
Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i vårt liv. Ärlighet och positiv energi kan lättare sopa rent runt våra fötter, uppmuntra till renoveringar, reformer och konstruktiva förändringar.

Runt den 3/10
Venus i Jungfrun trigon Pluto i Stenbocken

Det öppnar till mer intensitet, mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi – mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Emotionella mönster kommer till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.

Den 5/10
Fullmånen i Väduren 

Vädursenergin väcker lätt känslor av ”allt eller inget”. Det är troligt att adrenalinet ökar liksom volymen på känslor som behöver bearbetas. Känslomässig tyngd eller känslor av förlust kan röras upp som vi får möjlighet att ta itu med.
Allt som handlar om att prägla något med vår egen identitet, våra egna motiv, vår egen vilja, vårt eget inflytande och kraft till att få saker gjorda får vi positiv hjälp med, så länge denna ”egoenergi” riktas bort från negativt egoistiska mål och handlingar.

Runt den 5/10
Venus konjunktion Mars i Jungfrun

Det passionerade paret, Venus och Mars, (också harmoni- och krigsgudar), firar nu sitt passionerade förbund av motsatser. Venus är den gudomligt kvinnliga och Mars är den gudomligt maskulina, så när dessa två planeter möts uttrycker de en speciell energi som vi alla kan dra nytta av. Det sällsynta mötet med Venus och Mars är en påminnelse om att det finns kraft i både det maskulina och det feminina och när de arbetar tillsammans kan det hjälpa oss med att känna oss anslutna och hela.

Den sista gången Venus och Mars var tillsammans var i November 2015. Sedan dess har det kosmiskt passionerade paret, rest på olika vägar men återförenas nu. Vi kan se tillbaka på vad som hände i det personliga kärlekslivet i November 2015 för att se om vi kan sammanfatta några mönster eller trender. Det kan hända att en cykel från denna tidsperiod har upphört, eller vi till och med upptäcker att vi har vuxit när det gäller hur vi ser kärlek och relationer.

Det kosmiskt passionerade paret tillsammans kan nu i alla fall ”kicka till oss” så att vi ”går i gång”: med ökad passion, ja kanske t o m upplever en ny flirt eller kanske något sätter fart inom en relation. De vill vägleda oss när det gäller kärlek och att förstå kärlek på en helt ny nivå. Vi kan överväga: "Vad är skillnaden mellan kärlek och magi?”

Men även om Venus och Mars är ett passionerat par (”kosmiska älskare”) så är deras möte så mycket större än det. Faktum är att årets möte i Venus och Mars i Jungfrun bär ett starkt budskap om kärlek till planeten och andra.

När Mars och Venus kommer tillsammans, uppmanas att balansera det manliga och det feminina. Maskulin energi handlar om att vidta åtgärder och är en yttre energi, medan kvinnlig energi handlar om att reflektera och skapa, och är en inre energi. Vi behöver båda dessa energier i våra liv och i världen för att skapa balans och harmoni.

När maskulin energi är mer dominant och kvinnlig energi undertrycks kan det leda till krig, aggression, problem med pengar och girighet, kvävd kreativitet och brist på medkänsla och samband. Tyvärr är det alla teman vi kan se ut i världen idag, men det här sällsynta mötet Venus och Mars kommer att påminna oss om att det inte behöver vara så här.

När Venus och Mars möts kan vi alla använda den som ett tillfälle att balansera våra egna maskulina och feminina energier. Vi kan nu göra vad vi behöver för att komma i balans på vilket sätt som helst, som känns rätt. Vi har alla en egen definition av vad "balans" betyder för oss så stäm in i vibbarna runt den 5/10.

Det är en tid att hitta en bra balans mellan det manliga och det feminina inom oss och utanför. Vårt sociala liv kan vara något obalanserat. Om vi ​​kan minska vår impulsivitet och hålla saker måttliga, bör möten upplevas harmoniska och trevliga.  
Mars och Venus kommer att mötas igen först den 24/8 2019.

Runt den 5-7/10
Merkurius och Solen i Vågen kvinkuns Neptunus i Fiskarna

Det kan skapa ovisshet, kanske vissa förvirrande omständigheter. Solen vill drömma ”fluffigt”, kanske ”flummigt” och vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert. 
Dock kan något vara vilseledande – men de som är helt ärliga, har rena avsikter, kan lita då på känslan, intuitionen. Samtidigt finns en stor kreativ potential för de som sysslar med något konstnärligt.

Runt den 8/10
Venus i Jungfrun kvadratur Saturnus i Skytten

Venus är fortfarande berörd av den intensiva energin från Mars och Pluto-transiterna, men denna kombination kan ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? 
Vi kan också känna oss otillräckliga eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap. Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars. 

Runt den 8/10
Solen konjunktion Merkurius i Vågen

Merkurius och Solen är vid 15 grader, d v s mitt i Vågen, och Vågen symboliserar ”att vara i mitten” för att hitta balansen. Så det är ett fint läge att göra det! Ett bra läge att sträva efter att hitta den punkten av prefekt jämvikt, anpassat till sinne, själ och hjärta.
Tips: meditera på Solen och Merkurius tillsammans där i Vågens tecken och ”be dem” om balans i sinne, själ och hjärta.

Runt den 9/10
Merkurius i Vågen kvadratur Pluto i Stenbocken

Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).
Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera. 

Något avslöjande om vissa människor runt oss kan komma fram. Maktspel, manipulationer, ultimatum bör dock undvikas till varje pris. 
Bäst att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer. Denna transit ställer krav på äkthet, och kommer att tvinga oss att vara mer ärliga om vem vi verkligen är. 

Jupiter är nu vid den sista graden av Vågen och ber oss att "sortera i" det område i våra liv som styrs av Vågen – relationer, samspel, harmoni och balans.

Runt den 10/10
Solen i Vågen kvadratur Pluto i Stenbocken

Det kan medvetandegöra dolda känslor i ”egot”, där vi blivit sårade i ”själ och hjärta” - självkänslan. Här kan det också handla om att kunna förlåta, även om det inte känns enkelt. Händelser nu kan skapa ett behov av att vi vill förändra på djupet och skapa en tydligare personlig inriktning.

Utlösande faktorer kan vara: kontroll och manipulation, kanske negativa och destruktiva människor och miljöer. Undvik att släppa fram egna självdestruktiva karaktärsdrag. Gå försiktigt fram med meningsskiljaktigheter som annars kan ge smärtsamma effekter

Den 10/10
Jupiter går in i Skorpionen (t o m 9/11 2018)

Vad innebär det för oss när Jupiter befinner sig i Skorpionen? Jupiter är den expanderande planetenergin, och Skorpionen är stjärntecknet som bl a handlar om djupgående transformation och om sådant som är fördolt, hemligt, latenta talanger, intensivt, hemlighetsfullt … Skorpionen har förmåga att gräva djupt tills det inte finns något kvar, att utforska och avslöja.

Så när Jupiter är i Skorpionen, kan sådant som har med dessa ämnen att göra, bubbla upp till ytan och ta en främre plats i våra sinnen och vi kan märka att saker avslöjas i vår omvärld. Jupiter i Skorpionen kan också vara en tid när en gnista återtänds för något vi övergivit för länge sedan. 
Sannolikt kommer denna placering bl a att ta oss till våra djupa, kanske t o m mörka inre hörn, för att visa oss det vi eventuellt är rädda för, så att ta det kommer till ytan så att vi kan förvandlas där i djupet - inom oss. Det i sin tur, får oss att känna oss mer levande.

Jupiter i Skorpionen skapar en intressant - och komplex - kosmisk kombination. Denna energi hjälper oss att fokusera och att ha uthållighet och därigenom kan vi klara av stora prestationer.

Skorpionen är ett djupt känslomässigt tecken som handlar om intimitet och våra innersta känslor. Jupiter i det här tecknet vill inte bara att vi omfamnar dessa känslor, den vill att vi ska expandera dem. Denna transit hjälper inte bara oss att komma i kontakt med våra egna känslor, vi kan utveckla en känslomässig närhet med andra som vi aldrig har upplevt tidigare.

Den enda nackdelen med Jupiter i Skorpionen är möjligheten att gå till överdrift. 
Måttfullhet är inte lätt för Jupiter eller Skorpionen. Så när planeten "mer, mer, mer" och tecknet på "kan inte få nog" kommer samman, kan linjen mellan entusiasm och besatthet bli mycket tunn.

Det kommande året kan ge expansion och ökad medvetenhet kring sådant som rör stora utbildningsreformer, dramatiska rättsliga förändringar, liksom ökning av intolerans, andlig dogmatism och politisk extremism. På den ljusa sidan kommer också generositet att öka.

Jupiter ger alla typer av ekonomiska fördelar från andra människor: pengar från föräldrar eller make, samarbeten, utdelningar, arv. 

Jupiter, planeten för sanningssökande och evig optimism, dyker in i de dolda djupen, för att utforska dem och många lockas till en djupare andlighet eller att utveckla något djupare i livet, kanske på det intima planet.

Den sista gången Jupiter var i Skorpionen var Oktober 2005 till November 2006, så vi kan titta tillbaka på vad som hände i vårt liv under den perioden för att få en uppfattning om vad den här transiten kan innebära denna tid.

Runt den 11/10
Mars i Jungfrun kvadratur Saturnus i Skytten

Vi kan uppleva stressiga omständigheter eller kanske en känsla av orättvisa, att vi är begränsade på något sätt. Viktigt att inte falla för tendenser till bitterhet eller fientlighet, utan istället vara så jordad och i kontrollerad som möjligt.
Avund, kritik, likgiltighet, sorg
 eller ”grinighet” kan tynga vardagen – från oss eller andra omkring. Det kan vara bra att veta inför sociala möten och i hantering av praktiska detaljer. Vi testas i vår förmåga att vara ”snälla” mot oss ​​själva och andra. 
En förkylning kan annars "tynga" och göra att vi måste ta hand om oss. Vara "snälla" mot oss.

Detta är en utmanande aspekt eftersom Mars vill agera, och Saturnus vill vara försiktig och undvika risker. Om man t ex kör en bil så är Mars acceleratorn och Saturnus bromsen - och när man är på motorvägen och trycker på acceleratorn och det inte finns trafik känns det bra, liksom när man trycker på bromsen när man vill sakta ner. Både gaspedalen och bromsen har en funktion och tjänar ett visst syfte. Men vad händer om man är stressad på motorvägen och vill accelerera, men det är trafik? Eller det regnar ute och det stör synfältet, man vill ta det lugnt, men måste vara på ett viktigt möte och blir sen. Man trycker på gaspedalen även om man inte känner sig bekväm med det.

Detta var en lång introduktion till vad Mars kvadratur Saturnus står för. 
Aspekten kommer sannolikt att ta oss ur vår komfortzon, men: genom att tvingas ut ur komfortzonen växer vi till mer vuxenhet. Vi vet vad vi vill, och vi vet också att för att få det behöver vi utveckla vissa färdigheter, och ha tålamod.

De som speciellt känner denna transitering är de som har Ascendenten i Väduren eller Stenbocken, eller har personliga planeter eller vinklar runt 22 grader i tecknen Tvillingarna, Jungfrun, Skytten, Fiskarna.

Runt den 12/10
Merkurius i Vågen sextil Saturnus i Skytten

Det är läge att att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål.
Vi har lättare för att ta itu med våra uppgifter och har ansvar med fokus, disciplin och allvar. Kreativitet stöds nu av disciplinerat arbete.

Den 14/10
Venus går in i Vågen (till 7/11)

Venus i sitt hemmatecken, Vågen, är mer elegant där och saker vårt liv blir litet skönare och trevligare och vi vill gärna omges mer av det vackra och njutbara. 
Vi är mer tillmötesgående mot andra, mer redo att förhandla och göra kompromisser. 
 "En kompromiss är konsten att dela en tårta på så sätt att alla tror att han har den största delen" - Ludwig Erhard

Så under de närmaste tre veckorna är skönhet, balans och frid viktigare för oss. En fin tid för artister och kreativa. Sociala möten är trivsammare. Vi strävar efter att balansera motstridiga åsikter och är mer diplomatiska än vanligt. Perfekt för att förbättra vårt fysiska utseende och försköna vår omgivning. Utmärkt för att skapa mer harmoni i våra relationer.

De som är födda i Vågen eller har Ascendenten i tecknet har särskild nytta av denna transitering.

Runt den 15-16/10
Merkurius i Vågen opposition Uranus i Väduren

Det betyder att Merkurius ligger mittemot Uranus, och vi kan förvänta oss det oväntade. Planer kan störas. Människor som vi inte har sett på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”. 
Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Det är okej att berätta för andra, men inte att förolämpa någon. Eftersom Jupiter och Solen ligger i närheten kan konfrontationsenergi byggas upp. Människor kan agera eller reagera blixtsnabbt. Känslor kan blossa upp lätt. 

Men för de människor som allmänt är balanserade så kan nya, ovanliga fakta dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de fina insikterna som strålar in från kosmiska världar. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter.

Så allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!

Vissa saker kan ”klicka till” och börja kännas speciella framför allt för de som har planeter eller vinklar (Asc, MC) runt 26 grader i Vågen eller Väduren.

Runt den 16/10
Solen i Vågen sextil Saturnus i Skytten

Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet. Självkänslan ökar. Bra för att starta ett projekt av varaktigt värde, vilket kräver både långsiktigt fokus och hårt arbete.

Runt den 17/10
 Mars i Jungfrun kvinkuns Uranus i Väduren

Det kan ge litet stresskänslor när något ska påbörjas och även medverka till att det lättare skapas motsättningar, vilket kan leda till att irritationer kan växa inom många. Öva på tålamod.

Den 17/10
Merkurius går till Skorpionen (till 5/11)

Merkurius i Skorpionen gör att vår kommunikation, våra tankar, våra idéer blir djupare och intimare, mer närvarande. Merkurius i Skorpionen står för mer djupgående och personliga sanningar, inte så mycket de stora, vittomfattande universella sanningarna. (Vi känner mer behov av att utforska universella sanningar när Merkurius flyttar till Skytten i November). Metafysiska och vetenskapliga ämnen är mer intressanta. Det är mer dags att lösa de mer personliga hemligheterna, så vi söker riktiga svar på våra personliga livsfrågor och är inte rädda för att hitta den sanningen, oavsett hur svår det är att möta. Vår förmåga att fokusera är förbättrad.

Merkurius i Skorpionen gör oss till bra observatörer, särskilt när det gäller känslor och önskningar. Vi kan lättare ”röntga” situationer och människor. Det är en bra tid att förstå några djupa grundläggande sanningar eller situationer i livet. , de kommande tre veckorna är en bra tid att göra någon form av introspektion och psykologiskt arbete. 

Runt den 18/10
Merkurius konjunktion Jupiter i Skorpionen

Merkurius möter Jupiter i Skorpionen för att hjälpa oss att klargöra några saker runt den 18/10. Det är läge att lägga ner extra tid för att gräva djupt och fråga oss om våra djupaste önskningar och om det finns sociala förväntningar, skuldkänslor eller ilska eller blockeringar som kan hålla oss från att driva dem.

Det är också en bra tid för att leverera ett inspirerande tal, eller om man söker finansiering, så är det här en bra tid att ge en presentation till investerare. 
Vi kan nämligen vara mycket djupgående och övertygande om vi påvisar de stora möjligheterna.
Det är en bra tid för föreläsning, undertecknande av juridiska avtal och långdistansresor. Vi är mer optimistiska och med en generös anda och tolerans, vilket är intressant och attraktivt för många. Perfekt för att börja lära oss ett nytt språk och känna förtroende för vår goda bedömningsförmåga.

För de som är födda i början av Skorpionen, eller har personliga planeter där är det läge att berätta om sina idéer eller visioner för andra – eller för världen. Det är ett fint läge för kommunikation över huvud taget.

Den 19/10
Nymånen vid 26 grader i Vågen (kl: 21:12:38 svensk tid)
Solen i Vågen opposition Uranus i Väduren

Vågen handlar bl a om relationer, om möte med en annan part, ”den andra” och om balans och frid. Detta är en fin tid för att starta en ny relation, förklara kärlek, föreslå äktenskap eller åtminstone ordna ett möte med någon som är intressant! Det kan handla om en kärleksrelation likaväl som en vänskapsrelation. 
"Mötet med två personligheter är som kontakt med två kemiska ämnen: om det finns någon reaktion, omvandlas båda." CG Jung

Nymånen i Vågen antyder också energi som skapar frid och att hitta diplomatiska sätt att skapa fred. Men denna nymåne har Uranus i opposition (också mot Solen - tiden på året när Uranus är närmast Jorden). 
Det är också den gång om året då Uranus träder fram från sin retrograda skugga, för att starta nästa cykel. 
Så: håll ögonen och sinnet öppna för det oväntade.

Kanske vill en del nu känna mer frihet i relationer, kanske för att få uppleva annat som känns nytt och spännande, och relationen upplevs begränsa rörelsefriheten. Men det behöver inte vara så. Kanske kan man skapa en balans mellan att uppleva saker och vara i ett förhållande samtidigt. 
Det går om vi håller våra sinnen öppna. 
Andra, ensamma, kanske känner rastlöshet och upplever att en relation kan dämpa den oron… Att en relation skulle innebära.. just en friare känsla…

Men, räkna med att något oförutsägbart kan göra att livet hamnar litet upp och ner!
Snabbt tänkande och uppfinningsrikedom kan behövas för att klara en ovanlig situation. Människor kan agera på ovanliga, oväntade sätt. Viktigt att inte bränna våra broar med hänsynslösa handlingar och ett alltför stort behov av självständighet.
Var coola!

Dock… det är läge att puffa på nu när Solen är på nymånen i Vågen: Vi kan ta fram tomma fullmåneladdade papper och skriva på vart och ett en kortfattad positiv avsikt, ett mål. Placera dem på en balkong, i en trädgård eller nära ett fönster så att de är där innan nymånen kl: 21:12:38 svensk tid. När det ögonblicket har gått, klistra ihop dem och lägg dem i en mapp och vänta på manifestationen ...

Runt den 22/10
Mars går in i Vågen (till 9 december 2017)

Mars, som i grunden har bråttom och vill göra saker djärvt, direkt eller fightas och hävda sig behöver nu överväga saker och agera med balans i Vågen. Dessutom finns mer fokus på partnerskap, kärleks- eller affärspartnerskap. 
Det handlar om att det vi ”delar” med någon annan/andra blir viktigare än vad som skiljer oss åt... Det känns viktigare att enas eller förenas än tvärtom.
Våra handlingar är mer balanserade. Rättvisa tilltalar. Vår önskan att hävda oss saktar ner. 
Vem säger att vi bara måste kämpa för oss själva? 
Om vi i stället för att kämpa för vårt eget intresse, kämpar för andras intressen, så kan vi dra stor nytta av Mars transit i Vågen. Mars energi i Vågen står för: att ”stå upp” för de andra – eller någon annan.

Under de närmaste sex veckorna väljer vi kanske mer att kämpa för rättvisa och argument kan då vara starka och övertygande. Nu är det bra att stå upp för en kollega eller kanske partner.

Den 23/10
Solen går in i Skorpionen (till 21 november)

Detta är en bra tid för självtransformation. Det är främst kraften att omvandla oss själva, för att kunna uppnå våra mål. Det är den tiden på året när saker sker om natten. Så omfamna den mörka sidan för det innebär transformation…

Runt den 24/10
Merkurius i Skorpionen trigon Neptunus i Fiskarna

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan förändra vår verklighet. Konstnärer kan känna sig särskilt välsignade. Andligt arbete är gudomligt inspirerat.

Både Merkurius och Neptunus är i vattentecken, så vi är mer empatiska. Det är en bra tid att prata om känslor med t ex partners eller med vänner i nöd. Vi är ovanligt öppna för det osynliga och subtila och något mycket vackert och helande kan hända.

Runt den 26/10
Solen konjunktion Jupiter i Skorpionen

Vi har den årliga konjunktion mellan Solen Jupiter. Detta är en av de mest positiva transiterna under året. Vår optimism och positivitet öppnar horisonter. 
Möjligheter finns bakom varje hörn… Så det är bra att kolla efter och våga ta chansen om den dyker upp där. 
Underbart för positiva sociala kontakter och långväga resor. Finansiella frågor har större möjligheter eftersom vi inte gärna går till överdrifter eller blint faller för att göra förhastade saker för att snabbt tjäna pengar…

Det här är en bra transitering för att starta ett nytt projekt, bra för att också be om en löneförhöjning… Men, vi bör dock inte kasta oss på Halloweengodiset med för stor entusiasm… Kom ihåg, Jupiter utökar inte bara våra horisonter, utan också vår midja. Så, ät godis med måtta.

Runt den 28/10
Venus i Vågen kvadratur Pluto i Stenbocken

Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Relationer är mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.

Vi kan upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås. 

De som har Ascendenten i Vågen eller Stenbocken eller har planeter eller vinklar runt 17 grader i kardinala tecken (Väduren, Kräftan, Vågen, Stenbocken) känner mer av denna transitering.

Runt den 28/10
Merkurius i Skorpionen sextil Pluto i Stenbocken

Halloweensäsongen är igång när tricksaren Merkurius och sensuella Venus (se stycket innan) nu kommer med bus eller godis genom sina aspekter till Pluto.
Om vi är modiga nog att kika ner i avgrunden, in i djupet, vem vet vilka skatter som väntar där?
Vi sporras att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om, gräva i saker (i bästa Pluto-stil).
Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar