Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 25 maj 2019

Meditera astrologiskt – Del 2 - Arbeta i högre vibrationsfrekvenser


Astrologi är ett verktyg för självupptäckt, oavsett hur långt man väljer att ta det. I början kan bitarna av pusslet inte tyckas passa. Men om man håller fast vid det, klickar det vid en viss tidpunkt och orkestrarna i den ”kosmiska dansen” blir meningsfulla.

Om livet verkar innehålla en serie meningslösa händelser så kan astrologi påvisa att det händer saker av en djupare anledning. Det kan lägga ljus på inre motsättningar och naturliga styrkor. Som en karta över psyket är födelsediagrammet en guide till självförståelse som aldrig slutar avslöja nya skikt av insikt.
Meditera astrologiskt DEL 1 HÄR

Solsystemet, astrologisk meditation & DNA

Forskare från NASA har berättat om det brus som planeterna gör när de rör sig genom rymden.
Den antika matematikern Pythagoras sa att varje planet spelar sin egen ton när den roterar genom himlen. Pythagoras kallade sin teori, "Sfärernas musik". Johannes Keppler sa att planeterna skapade sånger när de kom ihop i grupper och skapade harmonier som han kallade "Harmonierna för världarna".

Strängteorin antyder att inuti vår atomstruktur, består protonerna av strängar som vibrerar som minivioliner och minigitarrer som utgör vibrationsvarelser, likt vi människor.

Planeterna sänder sina helande galaktiska strålar, fyllda av högre frekvensvibrationer som vi ännu inte skapar här på Jorden. Det här betyder att vi måste sända kärleksfulla tankar till varandra och till Jorden för att ändra vibrationen till en plats som är tillräckligt hög för att vi ska kunna synkronisera med resten av våra planeter i vårt solsystem, vilket också är kopplat till vårt DNA.

Planeterna i vårt solsystem kan lära oss att börja arbeta i högre vibrationsfrekvenser som frigör all negativitet som vi har skapat i dagens destruktiva frekvens och geometri i det nuvarande tillståndet. Det är bättre än att försöka tänka kärleksfulla tankar hela dagen medan vi lever i en destruktiv frekvens, vilket är mycket svårt att upprätthålla.

Jorden sägs för närvarande vibrerar i en mycket lägre resonans än alla andra planeter i vårt solsystem. Denna lägre resonans tillåter förstörelse att ske utan skapande. I denna låga frekvens som vi för närvarande har fastställt kan vi bara skapa förstörelse. Detta har skett genom våra egna känslor som en kollektiv grupp på kvantnivå. Jorden accepterar och reflekterar den negativa frekvens som vi har skapat. Denna negativa resonans återspeglar vår sång i himlen.

När vi låter de högre frekvenserna genomsyra våra kroppar dagligen blir dessa våra egna och vi börjar skapa därifrån. Ju mer vi som Jordens själar börjar skapa i högre frekvenser, desto mer skapar vi på kvantnivå mänsklighetens framtida utveckling som en högre skapelsesplats.

Vi kan träna på att låta ljus och kärlek flyta genom planetens frekvenser och alla positiva effekter av deras helande strålar, frekvenser och geometrier och därigenom utveckla oss till kärlekens och harmonins själar.
Det här är den verkliga astrologin menar författaren, filosofen, psykoterapeuten, universitetsprofessorn Greg Bogart. Han menar att människor som lär sig astrologi bör först lära sig detta.

Bogart menar att människor som studerar astrologi måste ha en andlig praxis, som att meditera, att ansluta sig till sin medfödda andlighet och till en högre kraft. ”Först då kan astrologi hjälpa dem, inte annars(info).
Bogart ser astrologi som en form av aktiv meditation, en andlig övning som kan leda till en djupare förståelse för själens utveckling. Bogart uppmanar oss att meditera på tecknen och planeternas andliga lektioner.

Astrologi, yoga och meditation

Målet med astrologisk meditation och astrologisk yoga är att ta in varje planet/himlakropp i horoskopet och deras aktiveringar genom olika transiterande planeter för att ge dem en mer genuin möjlighet att kunna uttryckas till livskraft hos oss. När vi gör det blir vi fler och fler hela människor, vi blir mångsidiga, tills vi till sist blir fullt uppdaterade – upplysta - på alla nivåer.

Mitten av vårt personliga horoskop representerar ”Jaget”, ”I Am-medvetandet”. Vi är purusha – den lugna, eviga varelsen, inte det ständigt förändrade flödet av händelser. Händelser ändras men vi är oföränderlig närvaro. Vår medvetenhet skiftar och utvecklas genom varje upplevelse; allt ges till oss som en gåva, en lektion. 
                 
Vi går igenom en rad olika upplevelser, trevliga, lite tråkiga eller mer tråkiga, spännande, oroliga… stressande... Jobbiga. Men ingen av dessa erfarenheter är vad vi är. Vi är medvetandet som växer genom all erfarenhet och genom varje upplevelse expanderar medvetandet.

Astrologin lär oss att det finns varierade sätt att vara en uppväckt människa, och det uppmuntrar oss att omfamna vår egen unika väg, en väg som vi kopplar till astrologins vägvisning. Därför påvisar astrologin yoga, i sann mening, inte bara de sträckningsövningar som vi lärt i västerlandet! (INFO  INFO INFO).

Ordet yoga kommer från sanskrit från ordet "yug", vilket bokstavligen innebär att ”åka/resa eller förena”: inom den ”äkta” astrologin hänvisas också till ”rotbetydelsen” av ordet: d v s fysisk, mental och andlig övning som härrör från det gamla Indien, där ju astrologin praktiserats sedan urminnes tider, kallad ”Vedisk astrologi” (INFO INFO).

På en djupare nivå ger vedisk astrologi insikter och perspektiv på yogins (=den som ägnar sig åt yoga) styrkor och svagheter, vilket ger en ram och vägledning för yoga-träning. Så yoga innebär ett sätt att leva på, som syftar till högre utveckling av sinnet, kroppen och anden. Det ultimata målet med yoga är att uppnå befrielse. Där sträckningsövningar/kroppsövningar också ska ingå, men som en av alla aspekter av yoga.

När vi går framåt i våra studier av astrologi blir vi centrerade och beredda att möta vad som än kommer. Vi lär oss också att använda vår vilja för att forma vad som utvecklas, som handlar i enlighet med vår planetinstruktion. Det är äkta yoga, byggd på urgammal österländsk kunskap som den andliga övningen eller livsväg som passar bäst för oss, och de steg vi behöver ta för att komma i balans. Det lär oss att vakna genom varje upplevelse, att möta varje ögonblick med insikt och också mod.

För att göra det måste vi förstå och ära avsikterna för varje planetarisk princip. Vi lär oss att uttrycka en inre sammanhållning och attityd mot det ”jag” som vi kallar Solen (och därmed är vårt soltecken), vår medvetna identitet, det sätt på vilket vi är mest levande, kreativa och fyllda med ljus. Vad mer är astrologi om inte studien av universell ordnad utveckling? 

Viktigt för odling av frid är tacksamhet för alla som har vårdat och uppmuntrat oss och bidragit till bildandet av vår karaktär, värderingar och mål: föräldrar, syskon, lärare, kollegor, barn och vänner. Och tacksamhet för vad som händer i våra liv, för det perfekta sättet att saker utvecklas. 

Astrologiska meditations metoder

När du mediterar astrologiskt: Börja med att ringa in (tona in) de kosmiska upprätthållarna ”väktarna” i rymden: (öster) elden (söder) vatten (väster) jorden (norra) och etern som genomsyrar rymden (centrum).

Om du inte känner till ditt horoskop, så ber du antingen en astrologiskt kunnig hjälpa dig ta fram det (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år) och som kan berätta var du har planeterna och vilka aspekter du har m m, eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länk där du fyller i data HÄR  HÄR  HÄR eller HÄR. Du kan annars meditera endast på de olika planeternas energier och vad de står för.

(LÄS OM VARJE PLANETS BETYDELSE I DEL 1 HÄR)

Metod 1
1. Gå in i ett meditativt tillstånd 
2. När du befinner dig i ett lugnt tillstånd, se att planeten ovanför ditt huvud kretsar i rymden. Tänk på det i ditt sinne. Använd gärna ett foto för att få en tydlig bild i ditt sinne. Se planeten i all sin ”glory”, eftersom den skimrar och pulserar med energi. 
3. Varje planet har en motsvarande färg. Se planeten skimra och pulsera med den färgen. Nu, se en ljusstråle i motsvarande färg som skjuter ut från planeten och lyser ner på dig. 
4. Känn energin från planeten täcka din kropp. Sitt i denna energi i 5-10 minuter. När du känner dig klar, se ljusstrålen stiga uppåt mot planeten.

Metod 2 
1. Gå in i ett meditativt tillstånd
2. Skapa en länk/kontakt mellan dig och planeten. Visualisera att länken är solid och stabil.
3. Andas in dess energi när du andas in och sedan, när du andas ut, expandera dess energier och se/känn den runt omkring dig.
4. Upprepa ovanstående flera gånger.
5. Gör
affirmationen/önskan i enlighet med planetens egenskaper. Nu är detta dina önskningar och dess förhållande till planetens egenskaper. 
Till exempel
Om du vill skapa självförtroende och karisma kan du att använda solenergi. 
Detta kan också tillämpas med Mars. 
Om du vill skapa en mer solid struktur av dig själv med arbetsetik och disciplin du kan använda Saturnus. Men gå försiktigt när det gäller att hantera Saturnus eftersom Saturnus påverkar oss alla annorlunda så för att hantera Saturn måste man ha en mycket stark viljestyrka.

Metod 3
Denna meditation är bara justerad lite annorlunda än metod 2.
1. Gå in i ett meditativt tillstånd
2. Visualisera dig själv i mitten av planeten som du vill absorbera energi från.
3. Visualisera och känn energin mycket levande. Visualisering är nyckeln här.
4. När så är gjort ska du visualisera din planets energier som ”Laser”. Mycket skarp och genomträngande.
5. Det är här du behöver vara kreativ och använda detta mot ett specifikt chakra. 
Gör denna meditation t ex med planeten Mars för att skapa kraft, mod och passion.
6. Kom alltid ihåg att energierna måste programmeras med vad det än är som du önskar.

Metod 4
Detta är en form av absorberande energi från planeterna. Detta kräver inte djup meditation, men det är bäst om du kan komma in i det. När du blir känsligare blir det lättare för dig att lättare känna energierna.
1. Skifta ditt medvetande till din mentala kropp.
2. Känn känslorna i din mentala kropp. Förnim dem tydligt. Ta fram den som är starkast.
3. Fäst den nu med planeten som du för närvarande arbetar med. Nu bifogar du det genom att visualisera din mentala kropp i mitten av planeten.
6. Enligt dina önskemål kan du använda (spegla) de attribut som finns kopplade till planeten som du vill ha inom dig själv. 

För att hålla kvar planetens energi hela dagen, bär en liten prydnad av något slag som representerar planeten. Kristaller/stenar är mycket bra för att förstärka planetens energier.

LÄS OM DEM i DEL 1 HÄR

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera