Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 17 november 2018

Meditera astrologiskt - "Stjärnmagi"


Astrologi är studien av mänsklighetens svar (gensvar) på Kosmos. De flesta ser inte astrologin som något annat än "flum" eller som en tro. Meditation anses dock vara ett verktyg för ett balanserat liv. Men medveten astrologisk meditation hjälper bl a till med att hantera känslomässiga problem och kan också ge svar på frågor inom många livsområden. Det medverkar också till att höja medvetandet.
LÄS DEL 2 HÄR

De flesta känner till Solens position vid födelsedatumet som sitt stjärntecken. Vid födelsedatumets ”födelsepunkt -tid” börjar hjärnan ta emot den etsade (”programmerade”) frekvensen i tid och rum – hur sen "överföringen" är menat att manifesteras kan man bara se om ställer upp ett personligt horoskop, för då beaktar man andra planeter för en större bild. 

Planetcyklerna fortsätter alltid att röra sig på himlavalvet enligt deras intelligenta och relativt förutsägbara kurs.

Inom astrologin menar man bl a att vi får en ”kosmisk påverkan” när transiterande planeter (planeter som färdas INFO INFO) kommer intill varandra, i konjunktion, att de då sänder ut sina frekvenser och geometrier till Jorden genom planetarisk strålning (frekvenser/energier), vilket då sägs kunna påverka vårt humör och sättet att agera på. ”Som ovan så nedan”.

Vi kan aktivera olika centra i hjärnagenom mediation (INFO). Liksom andra tekniker, är det ett instrument som vi kan använda för att nå de högre medvetenhetsnivåerna och få vägledning på vägen till självupptäckt. 
Dmitriy (aka Life Script Doctor) skriver 
(HÄR)"När vi mediterar, höjer vi frekvensen av hjärnaktiviteten för att nå tillståndet av högre medvetande. Genom att ha en symbol på ditt astrologiska element (INFO) nära dig (eller åtminstone i din visualisering) kan meditationen snabbt hitta den frekvens som behövs och uppleva full resonans med harmonin i den energiinformativa världen eller fältet.".Här handlar det då mer om den andliga resan till "helhet", s k "uppstigning" och förmågor som telepati och kontakt med "andra tillstånd" än det "jordiska" etc.
''Stjärnmagi!'' 

Planeter & stjärntecken, deras egenskaper & meditation


Varje stjärntecken har en s k ”härskarplanet” (INFO), så varje planet är alltså förknippad med ett stjärntecken: Tecknet uppvisar härskarplantens drag. Oavsett om man mediterar på en planet eller ett stjärntecken så handlar det om en koppling mellan dem, och därmed om liknande egenskaper. 
"Turboladdade" Vädurens härskare är kraftplaneten Mars och positiva Skyttens härskare är optimistiska Jupiter - som exempel. (Mer info här, här, här, här).

Så om man t ex vill stärka Kräfttecknets energi, kan man meditera på Månen medan man samtidigt tänker på Kräftans stjärntecken – och tvärtom.

Om du inte känner till ditt horoskop, så ber du antingen en astrologiskt kunnig hjälpa dig ta fram det (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), som kan berätta var du har planeterna och aspekter m m, eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länk där du fyller i data HÄR  HÄR  HÄR eller HÄR

Du kan annars meditera endast på de olika planeternas energier och vad de står för vid behov.

Solen, Månen benämns ofta som planeter inom astrologin, även om de inte är fysiskt identiska med en planet som Venus, för Solen är en stjärna och en måne är en naturlig satellit eller drabant som kretsar kring en planet eller en asteroid i ett solsystem. Ofta benämner astrologer dem alla som himlakroppar.

Nedan en genomgång av varje planet, tecknet den härskar över, grundbetydelse och energi, så att du kan bekanta dig med dem för att vid olika tillfällen och för olika syften välja ut vilken/vilka som du vill meditera på.

~¨~¨~¨ Solen-Lejonets härskare ~¨~~¨~¨

Givaren av livet, Solen, finns dagligen i hjärtat av våra liv. Vi kan inte leva utan Solen, som representerar livets vitalitet. Den är centrum för vår värld, och när vi välkomnar Solens energi, välkomnar vi vår egen styrka, vitalitet och personlig kraft.

Ett centralt mål för vår nuvarande inkarnation är att vara fullt och medvetet vårt stjärntecken, det livsområde där Solen finns - där Solen befann sig när vi föddes: Och att realisera detta sätt att vara. T ex som en Oxe-, Våg-, Vattuman-typ som individ.

Vi måste hålla oss i linje med det syfte och det naturliga sättet att bli indikerat av vår solplacering där både stjärntecken och Hus ingår. Så han man t ex Solen i det 4: e huset, kanske man har svårt att vara borta från sitt hem och/eller sina nära och kära… Man ”lyser” helst och bäst i de sammanhangen.

När solenergin i oss är stark och balanserad, är vi självsäkra (men utan ego) och inser att vi är unika. Om vi har för mycket solenergi kan vi bli auktoritära, ha känslor av överlägsenhet över andra och väldigt ego. Vägen att balansera detta är att lära oss empati och att hjälpa andra (även djuren på planeten) – att skina vårt ljus över allt levande.

Om vi inte har tillräckligt med solenergi, känner vi oss osäkra, och som om vårt inre jag och yttre jag är två olika människor. Vi kan känna brist på inre kraft, som om det finns mer av livet som vi saknar. Att meditera på ”solkraft”, att ta vara så mycket som möjligt på soliga dagar och/eller kanske att leva i soligare klimat kan hjälpa till med detta. 

Att arbeta med Solens energi:

En övning är att meditera på att du har självförtroende i olika situationer, kanske att börja med kampsport eller bara bekräfta dig själv varje morgon för att du har styrka och självförtroende som bär dig så att du kan uppnå dina mål. En annan övning är att göra yogans solhälsning, eller att breda ut armarna och ta emot Solens kraft… och att ”krama” Solen. Man kan stärka lejonenergin genom att ”vråla som ett lejon”.

Genom att meditera på Solens läge och aspekter i ditt horoskop så kan du vara i din kraft och känna hur du ”sprider” ditt ljus, skiner som Solen, vilket hjälper dig att hitta din potential i vardagen och när du verkar för dina mål. Framför allt när en transitplanet aktiverar den! Då kan du kontakta den transiterande planeten och be om att få veta dess exakta budskap och gåva.

Stärk din ”soliga” sida genom att fokusera på Solens strålande energi, ”lapa sol” och bejaka allt som växer mot Solen.

För att behålla solenergin och bära den med dig hela dagen, kan du bära en sten eller kristall som har koppling till Solen. Klart gnistrande kristaller, orange och gula stenar är associerade med Solen. T ex:
Bärnsten
Citrin
Kvartskristall
Diamant och briljant
Solsten
Tigeröga
Jargoon (= ljus Zirkon)
Heliodor

~¨~¨~¨ Moder Jord-rskaren över Oxen? ~¨~¨~

Även Moder Jord ingår i astrologin som den planet vi är rotade på, där vi föddes, som vi lever på. Den som bestämt hävdat sedan länge att Moder Jord är härskaren över Oxen är den populära astrologen och författaren Donna Cunningham. (INFO), Jag har alltid sett kopplingen (se varför HÄR HÄR se kommentarer), istället för traditionellt sett Venus (som stämmer mer med Vågen än Oxen). I kommentarsfältet HÄR beskriver också Oxfödda varför de identifierar sig med Moder Jord istället för Venus…

Vill du meditera på Venus som Oxens härskare så finns beskrivning längre ner. 

Om du väljer att meditera på Moder Jord då väljer du också vår planets heliga, gyllene, vackra geometri med alla akupunkturpunkterna samt dess högre positiva frekvenser (mer om ämnet HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR ).

Jorden har alltid varit vår Moder och har gett oss allt vi behöver för att överleva, det är nu vår tur att ge tillbaka till Modern och sjunga en sång av kärlek till henne.

Jordchakrat, ofta kallad jordstjärnans chakra, ligger ungefär 12 till 18 tum (30-45 cm) nedanför fötterna på insidan av knäna. Den ligger inte inom den fysiska kroppen, utan är en del av den eteriska kroppen: Den ”ställer in oss” så att vi är i samklang med Jordens magnetiska kärna och förbinder oss med Moder Jord. Detta chakra handlar om "jordning", speciellt på metafysisk väg. Jordchakrats betydelse relaterar till själva grunden för vårt varande, i vardagen, men det hjälper oss att göra oss av med ”skräpenergi” och för in ny energi för att klara det vardagliga livet. Detta område fyller på energinivåer och är ett fysiskt ankare som ger stadga. Det är viktigt för alla och särskilt för andligt öppna människor. Det är viktigt att man regelbundet ansluter till Jorden genom bas/rotchakrat och ner till jordstjärnans chakra för att jordas. Det är här man kopplar sin energi till Modern för att jorda och stärka sin kropp. När man återkopplar till Moderns energi, gör man två saker. När man drar upp vibrationer från Jorden och jordas, och när man gör det släpper man ut överflödig energi till Jorden.

Att arbeta med Moder Jords energi:

Meditation på Moder Jord hjälper oss att hitta lugn och ro: Framför allt när vi uppmärksammar hennes skönhet och alla de många gåvor vår Moder har att erbjuda. Vi har stort utbyte av att fokusera på tacksamhet, mänsklighetens kollektiva kraft, på ekosystemen på planeten och på den stabilitet som naturligt finns invävd i hela naturen. 
Vi kan då också förstå vidden av att våra handlingar verkligen spelar roll och att allt vi gör har en krusningseffekt. Vi väljer då att odla medkänsla och söka inre frid och att verka för fred för mänskligheten och också hjälp till djuren eftersom vi är mer kopplade till allt som denna planet har att erbjuda.

Genom att meditera på Moder Jord och uppleva hur vacker hon är så stärker du din sinnliga och estetiska sida och din förnimmelse av det naturligt sköna och vackra i tillvaron. Du stärker också din förmåga att skapa det som är vackert och tilldragande.

Ge även kraft till din jordade/jordiska sida genom att fokusera på Moder Jord och den stabila, trygga energin, samt gå barfota, krama träd, syssla med trädgårdssysslor, meditera sittande på marken/berg.
Tänk också på ett planterat frö nere i jorden och dess förmåga att bli en stor, envis, stark och också gammal växt - det finns en otroligt djup och stark livskraft att hämta i sådan meditation!

Energin hos stenar i de mörkare färgerna, som svart eller brunt, är mycket jordande, och de är ofta kraftfulla skyddstenar. Kristaller/stenar associerade med Jorden, är t ex:
Svart kyanit
Röd jaspis
Rubin
Hematit
Svart obsidian
Agat


~¨~¨~¨Månen-Kftans rskare ~¨~¨~¨~¨


Månen har en vårdande moderlig/omvårdande energi. Om vår måne är hälsosam, har man en medkännande natur. Den ger också lyhördhet, inlevelse- och med fantasiförmåga. När den är svag i energin eller i obalans, kan man vara för känslomässig och passiv, eller har inte något behov av att omhänderta eller har brist lyhördhet och fantasi. Man kan arbeta med sina känslor och kanalisera dem på ett harmoniskt sätt genom kreativa projekt som kan öppna till fantasin och medvetet över på att vara i och uppleva ögonblicket – de behagliga stunderna.

Vi behöver också bejaka de ständigt föränderliga känslovågorna – som rör sig likt ebb och flod, som speglar våra innersta behov och dominerande känslor: det är vår månes olika nivåer av att existera inom oss. När vi lever med våra känslor och inte emot dem, har de lättare för att bubbla upp som varma källor i öknen och fukta oss, vilket får oss att känna oss levande, äkta och ömsinta.

Vi kan använda astrologin för att förstå våra känslor och inre behov. En kvinna, t ex upplevde en manisk period, hon skrattade hela tiden fast hon berättade om sin kamp i livet. Hennes födelsehoroskops måne var i konjunktion Saturnus och Neptunus i Vågen i 8: e huset. Hon började utforska sina underliggande känslor och där fanns sorg, depression, ensamhetskänsla och rädsla för övergivenhet i relationer. Det var det dominerande känslotillståndet hon ständigt återkom till och om igen, men när hon kunde uppleva dem på djupet, kunde hon ”sopa rent” i sina ”bottnar” och frigöra de gamla känslorna som påverkade henne.

Att arbeta med Månens energi:

Genom att meditera på Månens läge och aspekter i ditt horoskop så kan du uppleva dina känslor på djupet och frigöra det gamla som påverkar dig i nuet. Framför allt när en transitplanet aktiverar den! Då kontaktar du den transiterande planeten och ber om att få veta dess budskap och gåva.

Du kan stärka din omvårdande och mottagliga, lyhörda sida genom att fokusera på Månens energi, tänk då också på ”vaggande” trygghet, moderns/faderns omsorg, tänk på att du med kärlek vill omhänderta de svagare – t ex barn djur, gamla och sjuka – och ge dem hjälp.

För att behålla månenergin och bära den med dig hela dagen, kan du bära en sten eller kristall som har koppling till Månen. Kristaller/stenar associerade med Månen är t ex:
Månsten
Selenit
Labradorit
Opal
Pärla
Peridot


~¨~¨Merkurius-Tvilling &Jungfruhärskare(?)~¨~¨

Den närmaste planeten till Solen är Merkurius, vilken är den snabbaste av de himmelska kropparna. Den är definitivt Tvillingarnas härskarplanet, men alla astrologer är inte övertygade att den även är Jungfruns, t ex de populära astrologerna och författarna Linda Goodman och Donna Cunningham. (INFO INFO). Kanske är det Vulcan, men glöm Star Trek! (INFO INFO)

Känd som gudarnas budbärare, representerar Merkurius kommunikation i alla aspekter. När vi tänker och reflekterar intellektuellt vibrerar vi med de mentala perceptionerna, insikterna och uppfattningarna av Merkurius, likaså när vi letar efter ny information och lär oss att kommunicera våra idéer, våra känslor, våra önskningar. 

Merkurius är alltså en planet för mental energi. Det är vår intelligens och hur vi kommunicerar. När vi använder denna planets vibration på ett konstruktivt sätt kan vi skilja mellan sanning och lögn, och snabbt lära oss något med mental flexibilitet. Merkurius energi kan också vara destruktiv, t ex kan det då göra oss lätt influerade av andras åsikter snarare än sanning, och villiga att manipulera andra för att få det vi vill ha. Detta kan undvikas genom att hålla fast vid sanningen och att göra vad som är rätt för alla och inte bara för oss själva. Om vi ​​håller fast vid dharma (rätt åtgärd) kan Merkurius vara ett kraftfullt verktyg för framgång!

Om du vill kommunicera med någon, fokusera på Merkurius energiOm du inte kan hitta rätt ord för att uttrycka dig, kan du lära dig att använda Merkurius energi för att rensa dimman och säga vad du tänker på. Du får då hjälp med alla former av kommunikation, och kan finna orden som du behöver för att uttrycka dig själv med.

Ett exempel är en man som fick transiterande Saturnus i konjunktion till födelsehoroskopets Merkurius medan han kämpade med att skriva sin doktorsavhandling. Han lärde sig att organisera sina idéer och presentera dem i en acceptabel akademisk form.

Att arbeta med Merkurius energi:

Genom att meditera på Merkurius läge och aspekter i ditt horoskop så kan du skärpa intellektet och din förmåga att tala, skriva och kommunicera intelligent i alla sammanhang! Framför allt när en transitplanet aktiverar den – då du kan kontakta den transiterande planeten och be om att få veta dess budskap och gåva.

Du kan stärka din intellektuella sida genom att fokusera på Merkurius energi, tänk då på att den stimulerar din idérikedom och ”brainstorming”, det hjälper dig att lösa problem eller hitta på nya idéer.

För att behålla Merkuriusenergin, kan du bära en sten eller kristall med koppling till planeten. Bl a kan gula stenar som är förknippade med kommunikation användas för att kanalisera Merkurius energi. Kristaller/stenar associerade med Merkurius:
Fläckig jaspis
Glimmer
Rökkvarts
Zinkblände
Moldavit
Hököga

~¨~¨Venus härskar över Vågen & Oxen(?)~¨~¨

Venus ger oss inspiration och det som är vackert och estetiskt och romantiskt. Dess huvuduppgift är att balansera hela vår existens och hjälper oss också att förstå vad vi behöver konsumera för att vara hälsosamma och se bra ut – vår stil (styling). Venus är dessutom smakens planet och representerar även den njutning som vi får genom uppskattning av vad som är förfinat, utsökt, förädlat, superbt och sofistikerat - det som är elegant och kultiverat. Den speglar också vår kropps hormonbalans.

Venus är också den som skänker glädje och sköna stunder med det som känns trivsamt och njutbart. Om vi ​​tar det ytterst och njuter av yttre nöjen för mycket, kan det vara som socker, som vi längtar efter, men slutligen kommer att göra oss ”onöjda”. Balans alltså!

Genom att känna av Venus inser vi att vi också är hjärtats varelser, och vi vill då dela vår inre skönhet och göra livet vackrare, för att glädja oss och också vara i varandras närvaro, ge och ta emot tillgivenhet. 

Att hålla hjärtat öppet och komma ihåg att Gudomen är den enda eviga kärleken, hjälper den här energin att inte gå ner till ägande kärlek och materialism.

En kvinna med transiterande Saturnus konjunktion Venus i Väduren i sitt 4: e hus köpte ett hus med sin pojkvän. Venus var då fokus för tillväxt, mognad och framåtskridande – en process vid denna tidpunkt. De hade tagit stora beslut och byggt upp sin tillvaro på kort tid, och hon älskade att fixa och skapa skönhet i sitt hem vid den tiden – d v s Hus 4. 

Att arbeta med Venus energi:

Genom att meditera Venus läge och aspekter i ditt horoskop så kan du stärka din estetiska sida, skapa skönhet och jämlikhet och romantik. Du kan också skapa balans när det gäller pengar. Framför allt när en transitplanet aktiverar den, då du kan kontakta den transiterande planeten och be om att få veta dess budskap och gåva.

Du kan stärka din Venusenergi genom att fokusera på Venus och känna tacksamhet över det som är vackert, njutbart och det som du har fått i livet som gör dig nöjd och tillfreds. Du kan också dansa och sjunga – gärna varje dag.

För att behålla Venusenergin, kan du bära en sten eller kristall med koppling till planeten. Bl a kan rosa stenar användas för att kanalisera Venus energi. Kristaller/stenar associerade med Venus är t ex:
Rosenkvarts
Kunzit
Alabaster
Jaspis
Rodokrosit
Sandros


¨~¨~¨~¨~¨ Mars rskaren över Väduren ~¨~¨~¨~¨

Vi ”vibrerar också med Mars”. Mars är ”rotenergin” som speglar motivation, initiativ, mod, den vitala energin vi behöver för att driva våra mål i livet. Mars representerar vår inre eld och passion. Vår kraft och ansträngande fysisk rörelse, för frisläppande av energi genom kroppen, genom ”vilda” uttryck av våra energi, våra önskningar och begär och vår ilska. 
Om energin används på rätt sätt blir den vår motivation och handlingskraft. När den är ojämn kan det leda till aggressivitet och impulsivitet.

En kvinna med den progressiva Solen i kvadratur Mars blev otroligt ”kampaktig”. Hon blev besatt av karate och tyngdlyftning, och hade många arga tvister hemma och på jobbet. Men hon kände att hon växte enormt genom av att bli mer direkt och bestämd och utan att försöka ställa sig in, genom att säga ifrån: "Jag var väldigt arg, väldigt i min kropp – fysisk - och som ett vilt, djärvt djur. Jag hade passionerade möten med män av helt annan karaktär.” Hon undrade vad som hände med henne, varför hon kämpade. Varför hon istället inte kunde meditera… Tydligen var det på det sättet som hon integrerade Marsprincipen, som snabbt förändrade hennes sätt att vara. Det är dags för henne att inte vara tyst och ”osynlig”, dags att direkt gå efter vad hon ville ha…

Eftersom Mars är en mycket fysisk planet, är fysisk aktivitet ett bra sätt att använda energin konstruktivt. För att kanalisera Mars energi konstruktivt, öva också på självkontroll dock utan att ”släta ut dig själv” så att andra kan ”trampa på dig”. Det handlar om balans mellan att stå för sitt, att säga ifrån och att vika undan.
En astrolog och hans fru var alltför ”fångade i Mars energi” och stred hett hela tiden, så de bestämde sig en gång för att istället städa sitt hus. Detta gjorde det möjligt för dem att använda sin fysiska energi till en konstruktiv sak, och därefter kunde de komma i balans igen.

Att arbeta med Mars energi:

Genom att meditera Mars läge och aspekter i ditt horoskop så kan du balansera din marsenergi så att du kan använda den konstruktivt och kanalisera dess kraft till det ändamål som är menat, enligt ditt horoskop. Och lära dig att välja dina kamper med vishet och att strida klokt. Framför allt när en transitplanet aktiverar den! Då kontaktar du den transiterande planeten och ber om att få veta dess budskap och gåva.

Du kan stärka din Marsenergi genom att fokusera på den röda planeten Mars och känna att du får kraft, fysisk styrka, motivation och mod. Du kan också fokusera på ditt rotchakra, på röda stenar som karneol och granat.

För att behålla Mars energi, kan du bära en sten eller kristall med koppling till planeten. Bl a kan röda stenar användas för att kanalisera energin. Kristaller/stenar associerade med Mars är t ex:
Heliotrop/blodsten
Granat
Magnetit/Lodestone
Magnet
Karneol
Svavelkis (pyrit, kis, järndisulfid)

~¨~¨~¨ Jupiter härskaren över Skytten ¨~¨~¨~¨

Jupiter är associerad med expansionen av medvetandet och medlen för att uppnå detta, oavsett om det är genom utbildning, resor eller exponering för nya teorier och erfarenheter. Att lära sig och växa utöver gränserna och begränsningarna i vardagen. Det hänvisar också till deltagande i existensens sociala sfär, och grundläggande filosofi, trossystem, söka sanning och en andlig syn. Skuggan är dock överdrivenhet. Om mer är bra, då är ännu mer bättre och mer än det bästa! Så impulsen för pomp och självövertygelse måste hållas i kontroll.

Under Jupiters inflytande lär vi oss att det finns korta tillfällen av möjligheter när vi kan förvänta oss en bra öppning av dörrar, där vi med godhet visat vägen framåt till en bättre framtid. 

Jupiter symboliserar dharma och självförverkligande. Jupiter, likt Merkurius, är vår intelligens, förutom att Jupiter är vår högre intelligens; vår kunskap om våra själar. Jupiters energi är en trädgård av visdom som skänker positivitet och hög energi, som är vår sanna glädje i livet. Jupiter är fortuna, som även kan uppfylla våra oegoistiska önskningar. 

Om vi ​​låter vår medvetenhetsnivå gå ner till lägre nivåer, kan Jupiters energi göra oss alltför materialistiska och självsäkra, så att vi blir gripna av livets nöjen och glömmer att söka högre medvetande. Daglig meditation och ständigt påminna oss om att verklig glädje inte kommer från att söka ögonblicklig lycka kan hjälpa oss att undvika denna fallgrop.

En lärare som hade varit sjuk i flera år och inte arbetat under den tiden undrade, "Finns det några tecken på lycka för mig i min karriär?" När den transiterande Jupiter passerade genom hans 10:e hus, under en stationär retrograd kvadratur till Jupiter i Skytten, så hade han inom två veckor flera bra jobberbjudanden inom utbildningsområdet (Jupiter i Skytten) som han kunde klara av. 

Jupiter ger ofta förbättringar av ett visst levnadsförhållande, och det får oss att nå högre och sträva efter ett mer expanderat tillstånd.

Att arbeta med Jupiters energi:

Genom att meditera Jupiters läge och aspekter i ditt horoskop så kan du vidga sin högre intelligens och komma i kontakt med den kosmiska sanningen – högre vishet. Du får också den glädje och frid som följer på det och berikar dig och ditt liv. Framför allt när en transitplanet aktiverar den! Då kontaktar du den transiterande planeten och ber om att få veta dess budskap och gåva.

Stärk din Jupiterenergi genom att fokusera på planeten och att den ger dig ett starkare intellekt och vidsynthet och allsidig, universell, övergripande och högre kunskap.

För att behålla Jupiterenergin, kan du bära en sten eller kristall med koppling till planeten. Bl a kan mörkt orange och varmt rödaktiga, tegelfärgade stenar kanalisera Jupiters energi. Kristaller/stenar associerade med Jupiter är t ex:
Marmor
Sandsten
Armenisk sten
Jacint – röd Zirkon
Gul Safir
Ametist

Mer om Jupiters transitpassage genom Skytten mellan November 2018- December 2019 HÄR

~¨~¨~¨Saturnus + hexagonal-Stenbockens härskare~¨~¨~¨

Saturnus är ofta den minst populära planeten, även om den är lika andlig som Jupiter. Även nybörjare har hört att Saturnus kan göra livet till ”ett helvete”. Det beror på att Saturnus lär oss vad som är av verkligt värde genom att ta bort det vi är bundna till och som vi tror är viktiga, och det kan kännas bittert… Saturnus lär oss också viktiga saker genom försenad tillfredsställelse” vilket hjälper oss att förstå och skilja mellan vad vi behöver och vad vi vill ha. Saturnus ger oss avstånd från det världsliga. Meningen är att lära oss självkontroll och inre styrka.

Ja Saturnus är inte kul på fester. Saturnus är som föräldern vi aldrig hade, den vi behövde men som inte var tillgänglig. Det är vad vi skapar i försök och misslyckanden, det är de lärdomar vi lär på den svåra vägen. Det är de lektioner som hjälper till att ge oss disciplin, ordning, livsstruktur och gränser. Dessa strukturer och gränser bidrar till att skapa ett fungerande produktivt liv med det som ger långsiktigt värde.
           
I begynnelsen var fröet… I sin mest grundläggande aspekt är Saturnus fröet: Fröets kraft är överlägset under den första fasen av existensen, inom fröets "aura"- den rena, andliga grunden för existens. Det är frötillståndet före grodd, d v s innan denna renhet påverkas av resultatet av komplicerade och ofta förfalskande förhållanden till omvärlden. Saturnus är därför "urnan/fröet/behållaren av vårt grundläggande väsen”. Den hårda behållaren som bär de väsentliga egenskaperna, grunden för existens.

Det finns många sätt på vilka vi kan använda orden att bära och upprätthålla. En pelare "bär" byggnadsvikten. En kvinna "bär" ett barn. En välutbildad person vet hur man kan "bära sig” i samhället. Dessa varierade betydelser härleds från existensprincipen, för vars funktion Saturnus är en symbol; för Saturnus är inte bara en effekt i början och i slutet av varje existenscykel som har uppnått en grad av uppfyllelse i någon fröprodukt, utan det är också den kraft som upprätthåller den befintliga organismen och personligheten.

Saturnus har fått rykte om sig att driva oss som om vi var hans slavar. Och visst är vi slavar, men bara under de ytliga och avvikande reaktionerna i vår vardagliga personlighet. Vi har förslavat oss själva och Saturnus stränga och förbjudande ansikte är bara den negativa bilden av vår sanna individuella självständighet, Satya (sanning, moral dygd (INFO), inom oss. Det är vårt fröskap, som ber oss eller kräver på det sätt som det inte finns någon flykt från att "bli" det vi var "innan vi föddes" och blev onaturliga av vår relation till vår miljö.

Saturnus ger oss långsiktighet. Försök tänka på ett problem nu ... föreställ dig hur samma problem ser ut om ett år, 5 år, 100 år eller 1000 år. De mindre problemen får perspektiv när man tänker på detta sätt. Tänk nu på de större problem som kommer att påverka årtionden beroende på hur du agerar? Låt dem sedan motivera dig att göra skillnad eller hålla fokus på nuet för vad som får långsiktig effekt.

Saturnus i astrologi symbol för ödet eller ofta outhärdliga prövningar, framför allt om man lever under trycket av yttre traditionella sociala mönster. Ändå avgörande och kanske förödande; ofta upplevt som förödmjukande eller skuldkänsla. Den negativa aspekten av Saturnus är en hård och bitter reaktion. Saturnus är då uppmanad att agera som "karma", en term som betecknas som lidande och straff av de flesta egokontrollerade och skuldbelagda sinnena. Eller som vi tolkar som det ofrånkomliga ödet vilket många kallar "Karma". Saturnus är slavförare för dem som har förslavat sig genom att drivas av ambition och av hunger efter makt och status: att sedan se andra ha vunnit framgång och berömmelse, ger tomhet och bitterhet.

Hur kan denna negativa aspekt av Saturnus övervinnas? Först behöver vi ändra våra grundläggande hämmande referensramar gällande status och ”yttre” uppfattningar, våra inlärda mänskliga värderingar – likaväl som låsta inlärda religiösa synsätt.

Hexagonalen över Saturnus nordpol


Du kanske har hört talas om den röda fläcken på Jupiter, en stor storm. På Saturnus nordpol finns en massiv hexagonal storm (INFO), tillräckligt stor för att passa planeten Jorden. Osynlig för det mänskliga ögat, men observerbart i infrarött, virvlar molnen i en distinkt och fantastisk hexagonal (sexhörnig) form. Långsamt och graciöst: moturs. (INFO)
Saturnus södra pol har ingen hexagon, dock en virvel, och det finns också en virvel inom den norra hexagonen.

Saturnus är den 6:e planeten från Solen, och dess 6-kantiga storm är ju en 6-sidig form. Tillfällighet? Saturnus är guden för disciplin, ordning och struktur och det är anmärkningsvärt att en sådan ordnad, strukturerad form uppträder på dess yta. Rymdforskare Richard Hoagland ser det som bevis på hyperdimensionellt energiflöde. (INFO.)

Sexkantiga hexagoner finns i bivaxkakornas celler, snöflingor och kristallstrukturer. . . 
Hexagoner har länge varit förknippade med helig geometri; de sex punkterna i Salomons försegling (även kallad Davidsstjärnan) är anslutna i en sexkant. I astrologi består ”Storsextil/Grand Sextile” av sex eller flera planeter i sextilbildning, (INFO). Stortrigonens energi fångas i en ändlös slinga, ett oändligt flöde som måste kanaliseras för att kunna komma till växt (INFO).

Det verkar som att jättehexagonen på Saturnus kan vara en sorts stråle, omen eller talisman för "Earthlings/Jordbor" - något som påminner oss om vår egen heliga resa mot andlig upplysning när vi samtidigt utforskar det fysiska solsystemet med våra geniala tekniska enheter.

Hexagonen är en symbol för symboliken, av Universums inneboende symboliska ordning, knuten till frågan om mening. En symbol är något som har betydelse. Sexkanten är en symbol på att livet i sig har betydelse. Poängen är att det omfattar allt, oändligheten. en oändlig kedja, och snarare än det är problemet, är det lösningen.

Att arbeta med Saturnus energi:

Nyckeln till att leva i harmoni med Saturnus är obundenhet. Allt vi är bundna till kommer Saturnus att ta bort, för så länge vi går i ”koppel” kan vi aldrig vara fria… Vi bär då oken av yttre status och prestation, som tillhör den materiella världen och vi kan ingenting ta med oss dit vi går efter livet.

Saturnus är tidens planet som i sin högsta bemärkelse hjälper oss att inse att vi är bortom tiden, ett med Universum och att vi kommer från stjärnstoft. Andas in tidlösheten och fyll den med ljus och stjärnstoft.

Genom att meditera Saturnus läge och aspekter i ditt horoskop så får du hjälp med att se hur du bör agera och vad du bör fokusera på för att lösa de uppgifter som hör till tecknet och huset. Därmed skapar du stabilitet inom det området vilket ger tillfredsställelse och mindre tyngd och känsla av hinder. Framför allt när en transitplanet aktiverar den! Då kontaktar du den transiterande planeten och ber om att få veta dess budskap och gåva.

Du kan stärka din Saturnusenergi genom att fokusera på Saturnus och tänka på att du är stabil, trygg och fokuserad på dina livsuppgifter och att du har kraft att arbeta dig igenom de hinder som du ställs inför.

För att behålla Saturnus energi, kan du bära en sten eller kristall med koppling till planeten. Bl a kan svarta stenar användas för att kanalisera energin. Kristaller/stenar associerade med Saturnus är t ex:
Sardonyx
Obsidian
Jet (brunkol)
Onyx
Svart Turmalin
Ammolit
Herkimerdiamant

~~¨~¨~¨  Uranus Vattumannenhärskare ~¨~¨~

Planeten Uranus anses vara den första yttre planet som rör sig mot solsystemets gränser, följt av Neptunus och Pluto. I astrologi kallas dessa "transpersonella" men symboliserar också naturliga och sociala kollektiva energier som verkar till synes utan kontroll över individen.
De yttre planeters energier fungerar på en personlig nivå, speciellt när en eller flera av dem är i stark aspekt med en eller flera personliga planeter.

Uranus magnetfält är 50 gånger starkare än Jordens, och lutas 60° i förhållande till rotationsaxeln. Precis som omloppet av Uranus är oregelbundet och excentriskt, så representerar planeten det oförutsägbara, det oregelbundna.

Uranus handlar om våga vara annorlunda, oberoende och radikal, om impulsen att vilja övervinna strukturbegränsningar. Detta tenderar att manifestera sig som ytterligheter, störande och plötsliga förändringar och sådant som vi kan reagera på med chock och ibland ”förvånad vördnad". Dess inflytande bryter upp det som är stabilt och känt, för att skapa plats för något annat. Uranus representerar det revolutionära, det nya, otrygga och futuristiska, jordbävningar, elektricitet, magnetism, uran… Uranus regerar över astrologi, uppfinningar, upptäckter, motsättningar och ”outsiders” och förknippas med nervsystemet och andlig upplysning.

Om du har en stark Uranus i ditt horoskop, kan du vara före din tid på något sätt, du kan betagen av det högteknologiska eller läkande tekniker som akupunktur, zonterapi… kristaller… som exempel. Du kan vara oförmögen att syssla med det vanliga och vardagliga. att blanda dig med och verka samman med ”vanliga” människor… Du kan ha ovanliga, oväntade, spännande och unika upplevelser.

Många kan inte möta Uranus energi i sitt liv så lätt. Kanske är skillnaden i hur mottaglig mot förändring man väljer att vara när Uranus energi manifesterar sig som den fullständiga förstörelsen av den kända och bekanta i livet. Vissa människor verkar undvika Uranus ”andedräkt” för mycket i deras ordentligt uppbyggda liv. Ändå, med ökande frekvens av Uranisk energi kan det beröra även dem som plötsliga störningar i jobb, hälsa, relation eller makten agerande som påverkar även dem… Den som är van reagerar inte så hårt på sådant.

Esoteriskt fungerar Uranus med att ge impuls till en evolutionär kosmisk avsikt; då dess magnetiska resonansfält har inflytande över det intuitiva intellektet, hypofysen och det mänskliga aurafältet. Om hypofysen fungerar hälsosamt, integrerar den högre mental och andlig information med kroppen och kroppslig instinktiv information (budbärarhormoner). Hypofysen är platsen för pann- eller Tredje ögat-chakra i östra andliga traditioner.

Uranus aktivitet fungerar, när det är menat, som en kanal för Kundalinienergin. Uranus gränsar till den yttre miljön och tar in information och energi från högre existensplan. Uranus impuls kan därför öppna till det som finns bortom vardagen; Om det sker med öppen uppfattning möter man andra världar och individer eller kan kommunicera med utomplanetariska intelligenser.

Huset där Uranus vistas i det personliga horoskopet är där man finner sin "ovanlighet", vad som är annorlunda och unikt med individen och/eller det område där livet tenderar att manifesteras på ett speciellt sätt.

Om man är stängd mot våglängderna i Uranus eller om kroppen är svagt utrustad att tolerera högre vibrationsfrekvenser på grund av blockering, kontrollproblem eller att man är ojordad så kan det upplevas som störande och oroligt. För mycket uranisk energi kan ge intelligens och kreativitet som skapar mycket originella människor…

Att arbeta med Uranus energi:

Genom att meditera på Uranus läge och aspekter i ditt horoskop så kan du se var du bör utveckla din mer "annorlunda" eller icke-traditionella sida – på vilket sätt du behöver gå mot strömmen och vara unik. Framför allt när en transitplanet aktiverar den! Då kontaktar du den transiterande planeten och ber om att få veta dess budskap och gåva.

Genom att fokusera på Uranus energier kan du öka din unika och högfrekventa intelligens och kreativitet.

För att behålla Uranus energi, kan du bära en sten eller kristall med koppling till planeten. Kristaller/stenar associerade med Uranus är t ex:
Rutilkvarts
Smaragd
Meteorit
Fluorit
Ametrin
Krysokolla
Krysopras
Kunzit
Moldavit

~~¨~¨~¨ Neptunus - härskaren över Fiskarna ~¨~¨~

Den blå jätten är en dimmig planet, och där döljs sanningen likaväl som falskhet… och det är bara vår egen utvecklingsnivå som det handlar om. Dess vackraste sidor är bl a medkänsla, medmänsklighet, osjälviskhet och självuppoffring för andras skull, inspiration och att ”finna gudomen”.

Esoteriskt representerar Neptunus Venus högre oktav, därför resonerar den till transcendentala plan av kärlek och harmoni. Men dess dimma kan också gömma falskhet och lurendrejeri och vilken energi man attraherar från den beror på ens egen andliga nivå… När det är menat så, så smälter Neptunus upplösande fält bort de lägsta manifestationerna, för att sedan ge plats åt de högsta, en smärtsam process.

Eftersom Neptuns dimma kan skymma sikten så kan många med lägre energier där dölja sitt rätta jag och bl a utnyttja den andra neptuniska typen som inte heller höjt sin vibration, d v s de lättlurade - både på det privata planet och i samhället. Den som höjt sina neptuniska vibrationer ser igenom falskhet och ”sken som bedrar” eftersom intuitionen är ren.

Neptunus tenderar också att ge martyrskap och lidande för andra. Planeten reglerar Fiskarna en av de symboler som ofta används för att representera Jesus som offrade sig för mänsklighetens skull. Å andra sidan kan Neptunus lägre vibrationer skapa vanföreställningar, många gånger i samband med religion och andlighet.

Neptunus styr tallkottkörteln och astralkroppen. Tallkottkörteln är sjunde chakrats (Sahasrara och kronchakrat) säte. Alla chakra är kanaler för energier, för kronchakrat handlar det om det högsta planet: När den är fullt aktiv tar den emot den höga energin från Galaktiskt Centrum (INFO) och stråla "som en sol” vilket då syns över individens huvud som en krona av rent ljus och gudomligt energi. När detta centrum är fullt aktiverat har individen slutat att medvetet välja från ögonblick till ögonblick för ”egot, d v s jaget genomsyras av hela Universum.

Innan Neptunus kan kanalisera den högsta energin, löser den upp ”egots”/jagets uppfattning om livets ”falskhet” och ersätter den med de äkta andliga värdena som får oss att förstå att vi är en del av något större.

Neptunus kan vara lite av en hjärtskärande resa när vi fastnar i de lägre uttrycken, men hur annars skulle vi lära oss att släppa taget och tilllåta Gud? Genom att välja den högre vägen, väljer man skönhet, hälsosamma gränser, medkänsla och därmed går tiden ur korset…

Positivt skapar Neptunus odlingen av en hälsosam andlig kropp; den lär oss att dansa till sfärernas musik, att sjunga ut vibrationer i harmoni i Universum. Neptunus kräver att vi skapar med Källan, inte från egoismens (egots) behov. 

Neptunus kan ha låg vakt mot extern påverkan och kan fungera som en ”svamp”. Planeten kan också förvränga all information som är kopplad till den. Att undersöka huset där den är belägen kan i så fall visa dess funktion och hur man kan avskärma sig från yttre påverkan. Aspekter till planeter visar var det finns ett högre syfte involverat, där det finns potential för ovillkorlig kärlek och medkänsla. Vi behöver bara stänga av våra 3D-filter så att vi kan se skönheten bortom livets illusion – Maya.

Att arbeta med Neptunus energi:

Genom att meditera Neptunus läge och aspekter i ditt horoskop så kan du förstå hur den förberett dess andliga väg för just dig! Framför allt när en transitplanet aktiverar den – eller när den aktiverar en planet i ditt horoskop! Då kontaktar du den transiterande planeten och ber om att få veta dess budskap och gåva.

Du kan stärka din Neptunusenergi genom att fokusera på Neptunus. Ta litet semester till Neptunus och ingjut Neptunus helande akvamarinblå vatten. Föreställ dig att du simmar i det helande vattnet och tar in frekvenserna och geometrierna i Neptunus medan du leker med delfiner och havsfränder och féer. Att du läker på alla nivåer medan du njuter av dessa Neptuniska varelser av ljus och kärlek. Ta in frekvenserna och svängningarna i planeten och känn att de fyller ditt energi- och elektriska fält med högre frekvenser som påverkar hur du skapar din värld åt dig själv och de omkring dig.
MER OM NEPTUNUS HÄR

För att behålla Neptunus energi, kan du bära en sten eller kristall med koppling till planeten. Kristaller/stenar associerade med Neptunus är t ex:

Apofyllit
Celestine eller celestite
Kyanit
Lapis lazuli
Safir
Larimar
Akvamarin
Tanzanit


~¨~¨~¨~¨ Pluto - härskaren över Skorpionen ~¨~¨~¨

Plutos energi bör inte och kan sällan undertryckas. Dess kraft kan, när det är menat så, initialt aktivera de största rädslorna medan vi strävar efter att förverkliga vår djupaste längtan: Den som vi inte kan sätta fingret på - men det är det gamla jagets "död" man längtar efter och ändå är rädd för... Men vi möter rädslor på vägen för att de ska kunna ”förstöras” för alltid. Pluto uppmanar oss att släppa och överlämna oss för att bli en ny person.

Pluto reglerar områden som död och återfödelse, det handlar om att "dö många gånger innan man verkligen dör", eller som Charles Bukowski sagt: "Du måste dö ett par gånger innan du verkligen kan leva." Plutos lektioner håller löftet om att man föds som en ny person efter att man gjort det. Vi kanske inte tror att vi existerar utan marken under oss, vår känsla av vem vi är, men om vi är modiga, upptäcker vi att det finns liv efter denna typ av egoismens död, där det sanna egot kan stå upp, som ”Fågel Fenix” i ny skrud (INFO).

Pluto styr också makt, och kampen mellan människor och länder för att nå makt. Det sker t ex när driftiga människor hamnar under någon annans påtvingade kontroll. Att möta kontroll och manipulation hos andra, särskilt föräldrar, kan göra oss svaga. Men genom det förändras vi för alltid. Man kan antingen se en nackdel med Plutos utmaning att förändra eller ta saker i egna händer. 

Det är viktigt att se klart på det livsområde där man lätt känner dig maktlös, kanske ”överkörd”, ”åsidosatt” av Universum, genom att göra det kan man förstå och ändra sina reaktioner. Man kan fortfarande vara ”fast” i situationen, men samtidigt säker på att Plutos ansikte är en hård, men kärleksfull lärare som leder oss till en mer autentisk upplevelse av oss själva – när processen är klar.

Plutos kraftfulla medicin bränner bort vad som inte är nödvändigt genom både våra egna initierade förändringar och förändringar från yttre omständigheter. Även om vi ofta behöver genomgå en våndande process så behöver vi bygga upp tilltro till livet självt, för att mirakel ska kunna ske.

Transiterande Pluto ger djupgående förändringar och sker det på personlig nivå, så är det vi blir en ny person – när det är menat så, vilket utläses i horoskopet. När transiterande Pluto prövar oss brukar det leda till omvälvning och förnyelse för den planet som den berör och i det astrologiska Hus den passerar.

Plutos husposition är nyckeln till att förstå vilket område av livet där den mest dramatiska omvandlingen sker. Det är där vi sedan vill förändra/påverka i omvärlden. 


Att arbeta med Plutos energi:

Genom att meditera Plutos läge och aspekter i ditt horoskop så får du insikter som handlar om vad du behöver göra för att transformeras - vad du behöver rensa och förändra på djupet för att komma i kontakt med din ”power”, din inre kraftkälla och renaste energi: Det är också den energin som andra får transformerande hjälp (energi) av genom kontakt/er med dig. Framför allt får du veta hur du ska transformera dig när en transitplanet aktiverar din Pluto! Då kontaktar du den transiterande planeten och ber om att få veta dess budskap och gåva. Men även när Pluto transiterar dina planeter kan du be om att få veta vad du bör göra för att underlätta transformeringsprocessen.

Du kan stärka din Plutoenergi genom att fokusera på Pluto och att du måste våga släppa taget om gamla saker och överlämna dig till transformationsprocessen. Tänk på att Pluto, trots att saker är smärtsamma, också helar under omvandlingsprocessen och att du blir hel genom den. Du är då omvandlad – pånyttfödd – precis som mytologins Fågel Fenix (INFO)

För att behålla Plutos energi, kan du bära en sten eller kristall med koppling till planeten. Kristaller/stenar associerade med Pluto är t ex:

Unakit
Andradit
Mahogny Obsidian
Kalcedon
Mystisk Merlinit
Lava sten
Hypersten
Rudraksha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar