Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 1 januari 2020

Astrologisk prognos för Januari 2020


I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) I det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktivaI det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.


Allmänt, världslig/kollektiv prognos
Januari 2020

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Stenbocken som den passerar varje år mellan 22/12 till 21/1 (ca)! Den här tiden speglar det praktiska, ambitiösa och traditionella. Det innebär ett ökat fokus och ett större behov av att vidta åtgärder för att behärska materiella resurser.

Solens rörelse in i Stenbocken markerade också Vintersolståndet, årets kortaste dag. Det styr oss genom slutet av kalenderåret under en tid av mörker, medan Solen är på väg att födas på nytt. 
Bladen har förfallit på hösten och till sist gått ner in i marken, där de ska vänta, suspenderas i den kalla jorden, redo att återfödas på våren. Kölden har satt sig in och penetrerat jorden själv. Livet under och över ytan är nu i viloläge. 

Förr var det en tid då människor var inomhus, djur gick antingen in i viloläge, fann skydd eller hölls från kylan av bönder (precis som nu). Det var dags att vara inne och vänta. Här måste moderns natur respekteras. Det är dags att planera för överlevnad. Livsmedel var tvunget att hålla de långa kalla vintermånaderna. 

På ytan kan det ses som en tid för isolering, död och fördrivning. Ändå är det en del av naturcykeln och här menas inte att döden är slutet, snarare början. Precis som en cirkel fortsätter att gå runt och runt och runt, så gör livet, år efter år efter år och Stenbocken är tecknet som kollar över den cykeln. 

Stenbocken är det 10:e tecknet av zodiaken, det tredje jordtecknet och det första tecknet i den astrologiska vintertriaden. Det finns inga eldtecken i vinterns triad och jorden själv har ingen värme. 

När vi går in i Stenbocksäsongen kan vi använda denna energi för att förbereda oss för det kommande året. Vi kan använda denna energi för att börja tänka på våra mål och visioner för framtiden, och vad vi vill ge lång livstid i våra liv.
Under denna energi uppmuntras vi också att reflektera över vår resa och vår motivation. Vi vill alla hitta framgång, lycka och kärlek i våra liv. Men ibland förlorar vi vår väg. Vi glömmer vad som verkligen är viktigt och vi håller oss på drömmar, visioner och planer som vi har odlat eller inte längre stöder vår högsta själv.

Vi känner mer ansvar och vill få ut det mesta av vad vi har. Tålamod, framtidsplanering (att se långsiktigt) och uthållighet ökar: Varför inte försöka ”klättra till bergstoppen”? Det får ta sin tid.

Under denna energi behöver vi tänka på var vi är på resan och vår motivation för att fortsätta. Vi kan fråga oss varför vi gör vad vi gör och om det finns behov av att pivotera eller byta saker. Varför går vi vägen vi är närvarande på? Vad jobbar vi med? Framgång, pengar, berömmelse, säkerhet, kärlek, acceptans? Om man är olycklig över att klättra på berget, kan det vara dags att ompröva motivationen och fråga varför vi gör saker vi gör.
Vi behöver inte välja det största, bästa berget i skogen att klättra om det inte är det som ringer till oss. Det är acceptabelt att ta det lätta spåret med massor av bänkar och picknickplatser. Allt som spelar roll är att vi trivs på vägen. "Livet är en resa som ska upplevas, inte ett problem som ska lösas."(Winnie the Pooh).

Den 29/12 gick Merkurius in i Stenbocken till 16/1 2020: Det ökar förmågan att kunna organisera vår hjärna bättre för ökad produktivitet. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och allvarligare med myndighetsfigurer. Saker blir väldigt seriösa. Vi blir uppmanade att verkligen sakta ner och ta en titt på våra långsiktiga mål, ambitioner och var i världen vi känner att vi hör hemma. Det är en tid att göra dessa beslut på egen hand utan att någon annan påverkar oss. Vår kommunikationsstil kan få ett mycket mer metodiskt tillvägagångssätt och vi kan se sakerna mycket mer svartvitt. Behovet av att avdela och strukturera hur vi hanterar situationer är starkare. Använd denna energi genom att bygga upp ordning och struktur i och planera en framtid som kommer att betala sig som en investering. 
För att få en bättre förståelse för hur denna Stenbocksenergi påverkar, titta på det personliga horoskopet och huset där Merkurius i Stenbocken passerar för en mer personlig förståelse. 

Den 3/1 går Mars in i Skytten (till 16/2. Den kosmiska krigaren aktiverar bågskytten! Vi kan känna oss mer motiverade av en annan energi. Det kan trigga många till ”en helig krigaranda”, som att förespråka en social eller politisk filosofi eller kämpa för en rättvis sak... Men vi kan också känna oss manade att motionera och träna.
Det är också en tid då gamla rutiner tenderar att frångås, planer förångas och vi manas till att prova eller lära oss något nytt. Varje aspekt av livet kan vara mycket mer intressant och vi kan eventuellt börja diskutera ämnen och uttrycka oss lite mer än annars. Det är också en tid att söka efter vad vi tror på och uttrycka "vår" egen sanning.
Handlingar drivs nu mer av våra önskemål efter mer spänning och vem bryr sig vad andra tycker? Vad man ska titta på är baksidan så att man inte går vilse i sinnenas spiraler med alla förhoppningar och önskningar så att man förlorar synen på verkligheten framför ögonen. Men visst om man verkligen följer hjärtat, kan det leda till platser som man aldrig drömt om att man faktiskt skulle nå. 
Denna energi uppmuntrar oss att gå vidare, även om vi inte har planerna utarbetade. Åtgärder riktas mer mot framtiden, kanske med en känsla av att det finns mer/bättre framöver. Många vågar att fortsätta eftersom det syns nya möjligheter genom de handlingar som görs. 
För den som har känt sig omotiverad eller tveksam kan denna transitering ge en boost. 
Tänk på att Mars också kan aktivera slarv och hammaren med "sanning". Tron som Mars i Skytten kämpar för kanske inte fungerar för alla - bara för att ett ideal väcker vår passion, betyder inte att det är universell lag. Det är lätt att förbise viktiga fakta eller galoppera framåt och missa en avgörande tur - att hamna på fel väg. Att då och då ta det lugnt och grunna litet på saker först är bra! 

Den 10 Januari går Uranus direkt i Oxens tecken vilket öppnar till fria val och oberoende inställning.

Den 10/1 klockan 20:23 sker fullmånen, en penumbral månförmörkelse, på ca 20 grader i Kräftans tecken. INFO.  En penumbral månförmörkelse innebär att den mer diffusa yttre skuggan av Jorden bara faller på Månens framsida. Denna typ av månförmörkelse är mycket mer subtil och svårare att observera än en total eller partiell månförmörkelse. I bästa fall, kan mycket observanta människor märka en mörk skuggning på Månens framsida. Cirka 35% av alla förmörkelser penumbral.

Den tunga Saturnus-Pluto-konjunktionen i Stenbocken sker inom två dagar efter Månförmörkelsen i Kräftan. Saturnus handlar om gränser, bromsande eller hinder, det kan kännas begränsande men det har en viktig funktion för att återställa ordningen, främja hårt arbete och disciplin. Pluto övervakar förändring och transformation men också kontroll. Saturnus-Pluto kan vara hämmande även om det också främjar uthållighet och förmågan att uthärda.

Venus i Vattumannen ger ögonblick av vänlig samhörighet och den 13/1 flyter Venus in i känsliga Fiskarna:
Det är en tid då vi har möjlighet att förlåta och förstå. Kanske många är mer romantiska och ändå mer blyga än vanligt i kärleksfrågor. Längtan efter det perfekta är större i allmänhet. Inspirationen flödar lätt.
Vi kan förvänta oss att våra medvetna och omedvetna känslor uppstår inom våra relationer och jobb, så att vi kan hitta oss själva på olika sätt utan att tänka på vad vi gör. 
Slöjan mellan andevärlden och Jorden är tunnare så titta efter tecken, synkronicitet och aningar, eftersom intuitionen är högre när det gäller hjärtats saker. Uppmärksamma också drömmar, eftersom de kan vara extremt levande och komma med tecken. Fiskarna är det sista stjärntecknet, och representerar därför slut, kompletteringar och övergivande till det okända. 
Fiskens energi skapar en känsla av mystik och gör oss med ifrågasättande gällande de bredare frågorna om livet, som meningen med livet. Det är en medkännande tid där våra gränser tas ner och vi har så mycket mer kärlek till mänskligheten och är mer öppna för vår andliga sida. Men ändå ska man vara försiktig så att man inte faller till den här energins baksida, vilket leder till kaos, illusion, trassel och även ”skådespelande” - insmickrande. 
Det är en bra tid att spendera med de äldste, spendera tid vid vattnet och meditera. 
Att se på det astrologiska Huset som regeras av Fiskarna ger en hint om var vi blir uppmanade att överlämna till universum och låta saker hända med tillit. 

Den 16/1 går Merkurius in i Vattumannen till 3/2 2020: Det uppmuntrar vårt tänkande och att komma ihåg att regler är till för att brytas. Vi är redo att tänka utanför boxen eller se utanför ramarna. Vi kan fånga in ett stänk av individualitet, även excentricitet, till våra idéer. Vi har lättare för att ingå i en grupps intellektuella puls, inte minst online. Vi är hungriga efter kunskap och öppna för nya och ursprungliga idéer. Vi har större energi i tankeverksamhet och det gör att våra kommunikations- och tankemönster kan vara mer spontana. Det här är en tid när uppfinningsrikt tänkande ligger i topp. Vi tenderar att vara mer nyfikna på vetenskap och teknik eller vill utforska mer avancerade kunskapsområden. Många insikter kommer plötsligt den här tiden. Dock kan vi räkna med både spännande dialoger och mer argumenterande.
                            
God soluppgång, säger vi till Vattumannen!

Solen går över till Vattumannens tecken den 20/1 och stannar där till 19/2. Den månad som följer är en tid då vi nog känner att vi vill vara mer oberoende. Vi vill inte känna oss för instängda och kan agera för att förändra den situation som råder och som kan kännas hämmande. Vi blir mer medvetna om vad som är föråldrat i våra liv, och strävar efter att hitta nya perspektiv och nya sätt att göra saker. Struktur och ordning känns inte så tilltalande. Frihet känns mer betydelsefullt. 
Vi känner hunger efter kunskap och att visa vår originalitet och tenderar att vara mer humana, toleranta och accepterar lättare andra för vad eller vilka de är och vill tillbringa extra tid med vänner och gärna skapa nya nätverk.
En ökad känsla av att vilja gå emot den vanliga strömmen är också sannolik. Det finns dock en rebellisk energi för att bekämpa orättvisor som kan tänkas dyka upp, men en del ”tar upp” den energin på ett förvrängt sätt och kan då slåss mot allt och alla. Viktigt är alltså att det finns en god sak att kämpa för, annars kan energin riktas på fel håll. 

Det här är ett vinter-stjärntecken och vi tenderar att samlas och umgås då (åtminstone gjorde man så förr) så att vi gemensamt kan passera den kalla, hårda vintertiden medan vi väntar på våren. Det är också nu vi kan finna vår egen stjärna på himlen under de mörka nätterna och hålla elden vid liv medan allt annat är lagt under isen... De som vet var den personliga stjärnan finns där på himlen, glittrande och hoppingivande, bör låta den vara en speciell guide under den här Vattumantiden. 
De som inte vet var stjärnan finns kan söka efter den uppenbarelsen innan Vattumannens månad är över. 

Det är också nu vi behöver skämma bort oss kanske med en ”New Age behandling” i bästa Vattumanstil som kristallterapi, ett energigivande spa eller stenmassage (som exempel) för att frigöra vinterns ”stelnande” muskler och sinne, så att vi snart kan möta våren med frigjord "gammal energi". Det är dags att bryta rutiner och lösa upp det förstelnade och finna den unika och färgglada delen av oss själva.

Mitt i Vattumannens stjärnteckens cykel, den 1/2 och 2/2, och ungefär mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämningen hålls en europeisk högtid, Brigids helgondag (även Sankta Brigidas, Imbolc, Imbolg): Vårens ankomst firas med ljus och eldar för att representera Solens växande kraft och påminna om att det finns ljus i mörkret och att ljuset nu ökar när dagarna blir längre. Det är dags att fira förnyelse och tillväxt.

Vattumannen är mitten på den astrologiska vintertriaden, det är därför ett fast tecken. När solen flyttar genom Vattumannen är det årets kallaste tid. Kalla vindar och regn sveper landet, så folk stannar helst inomhus. Men när jorden når sin mörkaste punkt, håller den löftet om det framtida livet. Under jorden börjar rötterna förbereda sig för nytt liv. 

Allt i naturen måste vara självförsörjande. Människan, odjuret och naturen måste fokusera på sig själv. Vattumannen är ett tecken på individualitet och att titta på framtiden. Det förflutna har gått på exakt samma sätt som det gamla året har gått och vattumannakraftens energi kan bara se på vad som händer nu och vad som kommer framöver. Med aktivitetsbegränsning och Vattumannen som ett lufttecken är det dags att diskutera idéer, planer och mål för framtiden. Det är en tid att föreställa sig och undra... 

Inget praktiskt kan göras, men det är dags att ta upp idéer. Det är en tid då innovationer och uppfinningar utarbetas. Under den mörkaste delen av vintern kommer ljuset inifrån. Allt som inte tjänade ett syfte visar sig och noteras för korrigering under våren. En av de största egenskaperna hos Vattumannens energi är självständighet och det är under vintermittens mittenmånad att livet själv utvecklar sig självständigt. 

Den 24/1 är det nymåne kl 22:44 på 4-5 grader i Vattumannen: Vattumannen är det mest excentriska och visionära av alla tecken. Så om vi ”kopplar upp oss” kan vi tänka stort och få spännande insikter. Vi är mer mottagliga för nya idéer och som tenderar att uppträda överallt, de finns ju där som ett stort nät bakom vår själ, så vi kan fånga dessa idéer. Vattumannens friare energi hjälper oss också att visa världen våra unika egenskaper. Det känns enklare att ta en paus från förflutna och föråldrade traditioner.
                                                          

**********************************************************

DATUM PLANETASPEKTER JANUARI 2020
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Runt den 2/1
Merkurius konjunktion Jupiter Stenbocken 7.04 grader
Tankar, tal/kommunikation och kunskapsbehovet ökar. Det kan medverka till ökad medvetenhet, portar till ”större tänkande” kan öppnas och kan vara just den ”energikick” som öppnar till mer självständigt tänkande.
Men Jupiters läge nu, varnar också för att ”tro på allt”, så se upp för propaganda utan grund och dåligt underbyggda nyheter!
Det är dock en bra tid för att leverera ett inspirerande tal. Det är lättare att vara mycket övertygande. Debatter och dialoger kan ”gå heta”. Men undvik att falla för frestelsen att överdriva.
Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid förhindrar missförstånd.
De som inte är några ”yviga talare”, kan istället ha intensivare tankeverksamhet och vi kan nog märka att bloggvärlden eller facebook är några kanaler för åsikter som tenderar att uttryckas på översvallande sätt.
Var också noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag.
Vi kan också räkna med att någon nyhet har större betydelse på det personliga eller i större sammanhang som massmedia.  

Den 3/1
Mars kommer in i Skytten
Vi kan söka efter vad som är i utkanten av vår vanliga horisont. Resor betonas också, liksom korståget för en tro eller högre sanning. Det finns en stark idealism och att bortse från små saker som detaljer. Vi kan känna rastlöshet om saker inte händer fort nog.

Runt den 3/1 (till 16/2)
Merkurius Stenbocken opposition Sanna Noden Kräftan 8.23 grader
Den här energin ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå som är kopplat till våra rötter (Kräftan) i förhållande till vår livsväg, auktoriteter och trygghet. För många kan det handla om att frigöra sig från gamla tankemönster kanske genom kommunikation, att uttrycka tankar eller utbyta idéer.

Runt den 5/1
Mars Skytten trigon Chiron Väduren 1.42 grader
Det kan stödja och skydda i strävanden, men tveka inte att ta lite tid att tänka till och känna in, om stora beslut ska fattas. 

Runt den 7/1
Solen Stenbocken sextil Neptunus Fiskarna 16.24 grader
Denna aspekt gör oss kreativa, inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna. Det kan också fungera som underverk i våra relationer. Nu är vi i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi ser lättare den andras synvinkel, vi går i deras skor och vi kan trösta eller visa att vi verkligen förstår.
Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.
Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.

Runt den 7/1
Mars Skytten quincunx Uranus Oxen 2.40 grader
Passionerat, impulsivt, snabbt och aktivt är den här energin. Den triggar oss till att vilja ha rörelsefrihet. Det kan dock ge litet stresskänslor när något ska påbörjas och även medverka till att det lättare skapas motsättningar. Den kan lätt öka på vårt adrenalin och innebär också mindre tålamod vilket kan leda till att irritationer kan växa inom många. Det kan vara som en uppfriskande bris men det beror på ”hur man strider”! Öva på tålamod och välj striderna.
Vi kan också känna för att erövra och ”vinna”. Aspekten är som en elektriskt laddad kraft, som ett batteri. Vi kan vänta oss det oväntade! Det ger också en tendens att agera våghalsigt utan hänsyn till konsekvenserna. Var uppmärksam. Var försiktig. Ta det lugnt.

Runt den 8/1
Merkurius Stenbocken sextil Neptunus Fiskarna 16.26 grader
Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.  Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Runt den 8/1
Jupiter Stenbocken opposition Sanna Noden Kräftan 8.26 grader
Det tyder på tillväxtmöjligheter inom ramen av en sammanhängande mening, men inom begränsningarna av de omständigheter som nu visas oss vara tillgängliga i tid och rum. Det betyder att vi behöver skapa en ny väg eller inriktning fullständigt, totalt medvetna om att det sker en ”ökning” av indragningar med målet att stabilisera och ”dra åt”. Att se allvaret med positiva förhoppningar och lösningar.
Det kan handla om att avlägsna det oavsiktliga i processen kring investeringar, ekonomi, jobb och ”utdelningar”. 
Vi kan behöva ”temperera” fantasifulla visioner om expansion med metodisk omordning med nya insikter som mognar och kan planteras, för att ge skörd, så småningom.
En del kan känna ett behov av att nå harmoni mellan meningen med livet och ”ödets väg”.

Den 10/1Fullmåne i Kräftan, en penumbral månförmörkelse
Den 10/1 klockan 20:23 sker fullmånen, en penumbral månförmörkelse, på ca 20 grader i Kräftans tecken En penumbral månförmörkelse innebär att den mer diffusa yttre skuggan av jorden faller bara på Månens framsida. Denna typ av månförmörkelse är mycket mer subtil och svårare att observera än antingen en total eller partiell månförmörkelse. (INFO)

Runt 10/1
Solen Stenbocken konjunktion Merkurius 19.50 grader
Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer samt transport är centrala teman. Dess energi uppmanar oss att kommunicera vår sanning och uttrycka vårt sanna jag, ta oss tid att prata igenom saker och koppla ihop våra sanna tankar och känslor leder till läkning: Dess energi hjälper oss att kunna vara mer fokuserade och envisa och kunna planera strategiskt.
En ökning av mental aktivitet kan också ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Det är gryning för nya idéer. Många kan vara mer envisa, tydliga och bestämda och kan ha dialoger om strategier inför framtiden. Så vi har all anledning att ställa denna fråga till oss själva: ”Hur kan vi/jag fokusera idéer och skala bort det oväsentliga så att de kan bli verklighet i framtiden som också kan få en positiv inverkan på omvärlden – eller världen?”.

Runt den 10/1
Uranus direkt Oxen 2.39 grader
Om man under tiden Uranus var retro har reflekterat och fått insikter om vad som har hållit en tillbaka, och hittat en lösning för att frigöra sig själv och fått friare tänkande och sett var man kan agera självständigt, så är det nu man kan påbörja det nya man kommit fram till.

Runt den 12/1
Merkurius Stenbocken konjunktion Saturnus 22.44 grader
Tänkande och ”form” kommer samman – en konjunktion! Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt.
Det kan vara intressant att notera tankarna just nu. Det ger en ledtråd om hur man svarar på Saturnus press. Till exempel kan man känna press att skriva ett inlägg, ta itu med pappersarbeten, koncentrera sig på en uppgift som man kanske skjutit på... Man märker vad som är rätt sak att göra. Man kan annars känna press att säga vissa saker och att inte säga vissa saker!
Om man svarar på trycket att kommunicera bör man vara försiktig med hur man gör det. Allt detta verkar vara problem. Kan man inte bara prata nu? Visst, så länge man är villig att hantera konsekvenserna.
Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret. Vi kan känna det som att vår medvetandeenergi stöter på en mur, genom Saturnus, och det kan det också pressa oss till att fokusera på realistiska, mogna alternativ.
Kommunikation (Merkurius) är målinriktad just nu. Att vara i balans med Saturnus lärdomar är viktigt nu. Vi bör inte vara alltför lovande just nu. Detta är en av de viktigaste lärdomarna som vi kan märka av under denna transitering. Tänk rätt nu. Säg de saker som måste sägas, undvik att säga de saker som inte behöver sägas ... och be för visdomen att veta skillnaden! Tänk ”Mitt mål nu är att vara smart”!

Runt den 12/1
Saturnus konjunktion Pluto Stenbocken 22.47 grader
Saturnus konjunktion Pluto har haft en inverkan under större delen av 2019 och börjar närma sig en exakt konjunktion (Januari 2020) LÄS MER HÄR

Runt den 12/1
Merkurius Stenbocken konjunktion Pluto 22.46 grader
Kan ge djuplodande nu hos många eftersom medvetenhet och undermedvetna processer sammanflätas. Det kan få oss till att uppmärksamma det som inte sägs, men som finns där, bakom ytan, bakom orden i samtal eller i nätchattande.
Det är lättare att övertyga människor, med väl använda argument eller med hjälp av kraften i det talade ordet. En del ”paketerar” orden i ”silkespapper” för att inte avslöja sig. Var litet extra observant och försök läs mellan raderna…
En del sysslar med maktspel, manipulation etc, något som man ska undvika för egen del. Det är en ”karma-aspekt” – den kommer tillbaka när det är dags, och avslöjar. ”Det som göms i snö…”. Så tro inte på allt som ”serveras” – inte heller på alla nyheter eller påståenden online: Denna aspekt kan nämligen ”inspirera” många till att smutskasta och ”dra andra smutsen”…
Undvik fördomsfullhet, undvik att ”prata skit” – tänk KÄRLEK istället. ”Vänd på det”. Karma kommer tillbaka sen – inte nu!
Metafysiska och vetenskapliga ämnen kan, för de som inte sysslar med sådant som maktspel/manipulationer/smutskastning etc, vara mer intressanta. Dock kan denna aspekt också innebära att både dialoger och tankar får mer djup och når till ”kärnpunkter” – på gott och ont”. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil). En dos kompromisslös envishet är att förvänta och åsikter kan orsaka att våra ord bryter ner de strukturer som vilar på svaga grunder.
Analys gynnas nu. Vi springer nog inte så lätt ifrån ett problem förrän det analyserats ordentligt.
Dessa dagar kanske det dessutom kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 13/1
Solen Stenbocken konjunktion Pluto 22.48 grader
Pluto är känd för att röra sig djupt nere i det omedvetna och saker som är omedvetna förenas nu med Solens ljus: Det kan dra upp saker från djupet. Det kan kännas jobbigt för vår identitet och egot. Men Pluto är inte en planetgud som ”daltar” med oss, uppgiften är att dra fram dolda saker, frammana våra skuggor och göra oss medvetna om det mörka inom oss och runt oss. Många kan känna sig prövade nu: Så dessa dagar är det bra att verkligen känna efter vad man djupaste sett önskar och vad som känns som "själsändamålet" under denna livstid. Många kan känna otroligt djupa känslor och inte veta hur dessa ska kunna kanaliseras-uttryckas. Det är här maktkamp kan uppstå, eller de skuggiga delarna av oss själva kommer på besök. Dra fördel av att använda den här kraftfulla energin till sådant som kreativitet, ta ensamtid och släppa den upphämtade energin genom kanske fysisk träning eller genom att skriva av sig.
Att se till det astrologiska Huset i Stenbocken i det personliga horoskopet, där denna konstellation finns, visar det område där vi uppmanas att utvärdera på en djupare nivå. 
Denna transitering är en tid där djupa förändringar kan ske (antingen medvetet eller omedvetet). 
Pluto nyckelord är intensitet, och Solens nyckelord är medvetenhet så det är en lämplig tid att ta upp alla intensiva känslor till medvetandet och sedan släppa dessa. Dessa känslor är dolda och laddade tills vi märker dom och detta är en sådan tid då något kan ”trigga” känslor. Hur obehagligt det än kan vara, är Plutos mål att aktivera transformation inuti oss och inuti andra. Det är också bra att erkänna sin egen del i saker, hur liten den delen än är, och passa på att rensa upp i det gamla.
Det kommer att fortsätta bubbla någonstans nära ytan tills vi uppmärksammar känslorna kopplade till någon situation igen.
Globalt kan denna plutoniska aspekt också spegla något som berör maktbalansen inom politik. Det ske ökade spänningar som leder till händelser, t ex "smutsande" anklagelser eller andra maktmissbruk. Hemligheter kan exponeras och rykten kan ev. förstöras medvetet.

Den 13/1
Venus kommer in i Fiskarna
Det här är en tid då vi har möjlighet att förlåta och förstå. Kanske många är mer romantiska och ändå mer blyga än vanligt i kärleksfrågor. Längtan efter det perfekta är större i allmänhet. Inspirationen flödar lätt.
Vi kan förvänta oss att våra medvetna och omedvetna känslor uppstår inom våra relationer och jobb, så att vi kan hitta oss själva på olika sätt utan att tänka på vad vi gör. 

Runt den 13/1
Solen Stenbocken konjunktion Saturnus 22.53 grader
När Solen (vitalitet) går samman med Saturnus (begränsningar) kan det kännas litet ”trögt” eller ”segt”. Det kan dock hjälpa oss med mer självdisciplin samt att vi känner ökat behov av att ta itu med viktiga åtaganden med en känsla av värdighet och ansvar. Det är nog dags att ta itu med det som kräver tålamod, och ”slipa” på de färdigheter man har, eller de som nu behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig.
Det är en tid för beslutsamhet och att fokusera på framtida mål och att bearbeta gammalt för att ”kasta stenen” man bär och istället hitta en inneboende styrka och inte ”huka sig” under Saturnus tunga energi.
Eventuella gamla misstag behöver mötas och fixas – ställas i ordning och förbättras. Det kan kännas tråkigt men är nödvändigt för framtidens mål.
Andra personer eller omständigheter kan eventuellt skapa en känsla av att man vill dra sig undan eller ge en känsla av isolering. Man ska då undvika att känna bitterhet och fokusera på sin styrka, att se allt som är bra med den man är, vad man åstadkommit och kan åstadkomma.

Runt den 15/1
Mars Skytten quincunx Sanna Noden Kräftan 8.18 grader
Denna aspekt kan ge kraft och beslutsamhet att rikta in oss på våra mål. Det kan ge möjlighet till att få saker och ting att fungera för de som inte är rädda för arbete, de som är villiga att påbörja ett nytt, fysiskt projekt… Den här energin kan även medverka till frisättning av en kollektiv karmisk ”knut”.

Runt den 15/1
Venus Fiskarna sextil Uranus Oxen 2.40 grader
Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.
Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.
De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.
Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.
Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt - kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 
Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.
Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.

Runt den 16/1
Merkurius kommer in i Vattumannen
Vi har större energi i tankeverksamhet och det gör att våra kommunikations- och tankemönster kan vara mer spontana. Det här är en tid när uppfinningsrikt tänkande ligger i topp.

Runt den 17/1
Merkurius Vattumannen sextil Chiron Väduren 2.01 grader
Ord och litteratur kan ha en konstruktiv effekt nu. Vi kan erfara sådant som hjälper oss komma i kontakt med våra själsliga sår och rädslor. Det kan ske genom kommunikation - ”snacka” med andra - och också genom att ge uttryck för arketypiska energier. Kanske en bra onlinedialog med någon, ett telefonsamtal eller en rådgivningskolumn kan ge just de tankar och den effekt som vi behöver för att sätta saker i perspektiv.

Runt den 18/1
Merkurius Vattumannen kvadratur Uranus Oxen 2.40 grader
Denna aspekt kan dra fram extrema åsikter och motvilja att kompromissa hos de som har benägenhet till detta.
Kontakter som vi inte har haft på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”. Planer kan störas. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Det är okej att berätta för andra, men inte att förolämpa någon. Det kan vara lätt hänt att ord flyger snabbare än tankar och tankar snabbare än fakta… Energin kan yttra sig upproriskt och kaotiskt beroende på hur man låter den komma till uttryck.
För de människor som allmänt är balanserade kan nya, ovanliga fakta dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de fina insikterna som strålar in från kosmiska världar. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter. Så allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning

Runt den 20/1
Venus Fiskarna trigon Sanna Noden Kräftan 8.20 grader
Det hjälper oss att kunna känna mer harmoni med våra värderingar och i relationer. Det bidrar till att stödja vår väg till självförståelse, som spelar en roll i vår process att transmutera den emotionella kroppen. 
Andra hjälper till att lyfta upp oss och kan visa oss vår sanna själsliga väg – vart själen längtar. Med stöd av nära och kära kan vi blomma upp och kan du känna oss attraherade av människor som erbjuder vägledning och insikt.
Med hjälp av detta kan vi känna en befrielse från bördor av tidigare emotionella sår och börja på en ny fas. 
Inställning till relationer kan förändras nu, liksom en större anpassning med vad det innebär att villkorslöst älska andra. Många kan nu omfamna själsligt läkande kärlek.

Den 20/1
Solen kommer in i Vattumannen
Vi känner hunger efter kunskap och att visa vår originalitet och tenderar att vara mer humana, toleranta och accepterar lättare andra för vad eller vilka de är och vill tillbringa extra tid med vänner och gärna skapa nya nätverk.
En ökad känsla av att vilja gå emot den vanliga strömmen är också sannolik. Det finns dock en rebellisk energi för att bekämpa orättvisor som kan tänkas dyka upp, men en del ”tar upp” den energin på ett förvrängt sätt och kan då slåss mot allt och alla. Viktigt är alltså att det finns en god sak att kämpa för, annars kan energin riktas på fel håll. 

Runt den 21/1
Merkurius Vattumannen quincunx Sanna Noden Kräftan 8.22 grader
Vi kan stöta på någon som säger något som resonerar med något personligt, oavsett om det är tänkt för våra öron eller ej. Eller det kan vara dags att prata öppet om familjefrågor eller våra primära behov. Ett emotionellt uttalande, empatisk observation eller information som träffar i magen kan visa oss vägen framåt.
Det vi säger/hör kan dra oss bort från tidigare regler och traditioner och uppmana till att se på vad som händer. Vad det betyder på sikt.
Gå ut, expandera horisonterna, sök likasinnade människor. Var öppen för kritik – de kan innehålla viktig utvecklingspotential så länge de är konstruktiva.

Runt den 22/1
Solen Vattumannen sextil Chiron Väduren 2.10 grader
Det antyder att det är lättare att komma i kontakt med våra själsliga sår och rädslor och också att kunna ge uttryck för arketypiska energier som hjälper till med att hela något i vår självkänsla, relaterad till hur vi upplever andlighet och högre medvetande.

Runt den 23/1
Solen Vattumannen kvadratur Uranus Oxen 2.43 grader
Denna energi är ”elektriskt laddad” och kan ge litet spänd eller stressande energi. Uppbyggnaden av denna energi kan kännas spännande men också litet oroligt.
Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck.
En känsla av att något ”som är fel/bakvänt” kan manifesteras hos många och då med behovet att man behöver göra något åt ​​det. Så det kan leda till beslut att oväntat och plötsligt göra radikala förändringar.
Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna.
Många kan välja att ”gå emot” flödet nu och markera sig, istället för att försöka passa in och vara ”slätstruken” som ”alla andra”. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket efter litet omstrukturering gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas på nytt. Göras om…
Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron är bra. Andas in lugnt och ut emellanåt och att slappna av ger välbehövlig avspänning.

Runt den 23/1
Venus Fiskarna sextil Jupiter Stenbocken 11.48 grader
Denna harmoniska aspekt är ”vänlig och hjärtlig” så nu tenderar vi att vara mer ”snälla och hjärtliga”. Det känns lättare att anpassas till sociala aktiviteter för ”gästfrihet och generositet” flödar lättare. 
Aspekten expanderar också energin inom alla slags relationer och partnerskap och skapar längtan efter romantik. Attraktion kan märkas litet ”överallt” luften. Hos många ökar behovet efter någon slags balans i relationer, sannolikt genom en lagom kompromiss.
Så, utifrån den sedvanliga tolkningen av denna aspekt, så kan vi nu få uppleva några av de bästa "lyckorna".
Det betyder inte att allt fungerar magiskt. Det betyder att det finns en öppning, ett fönster med möjlighet för oss att smyga igenom. Det fönstret är öppet mitt i drömmar och förhoppningar men det kan hindra oss från att koncentrera oss tillräckligt länge för att göra det bästa av det. Så var uppmärksam på inbjudningar som hjälper till att maximera det goda och ge dig själv ”puffen” – chansen - att optimera de möjligheter som visar sig.

Den 24/1     
Nymåne i Vattumannen 4.22 grader
Det är ett fantastiskt tillfälle att koppla upp sig genom den ”kosmiska navelsträngen”. Varför vandra under stjärnorna när vi kan vandra med dem? Ögonblicket är nu! Allt är obegränsat om vi tillåteter oss att dansa med kosmos. Denna nymånes energi hjälper oss att vårda våra drömmar och att arbeta med att omdirigera våra tankar för att förändra genom våra högre visioner och vår intuition. Detta gör det möjligt att se bortom den så kallade ramen och se vad som är möjligt om vi kopplar samman ”himmelriket och Jorden”.

Runt den 25/1
Merkurius Vattumannen sextil Mars Skytten 15.00 grader
Aspekten hjälper oss att tänka snabbt och bra idéer. Nu är det många som talar klarspråk och vi kan märka att det är extra ”debattanda” omkring oss, och kanske vi själva glatt hänger på. Vi vill gärna säga vår mening, men undviker att hamna i konflikter.

Runt den 26/1
Venus Fiskarna kvadratur Mars Skytten 16.02 grader
Det kosmiskt passionerade paret är litet på ”kant” med varandra nu. Men energierna öppnar lätt till passion och lust. Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer men det kan ändå finnas något som känns ”taggigt” så det är bra att vara medveten om det, så det går lättare att styra känslorna så att det blir litet mer ”utplaning”.
För den som är singel, kanske en attraktion kan tändas för någon man aldrig tänkt sig... Så se upp litet för ”blind” attraktion, att passionen styr mer än att det är ”rätt” – på sikt! Attraktion kan nämligen tändas litet väl lätt denna tid, men kanske också utan att något mer än det sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone något extra denna tid.

Runt den 27/1
Venus Fiskarna konjunktion Neptunus Fiskarna 16.57 grader
Denna ”sammankoppling” mellan dessa två planeter ökar känsligheten, kan ge en känsla av romantik och en tendens att lättare idealisera någon nu. Det är alltså ”de rosa glasögonen” som många tar på sig nu… Många (som är öppna till energin) kan också ”använda den” för att charma! Det kan uppstå dragningskraft mellan personer och ”drömska” önskningar.
Det finns också en möjlighet att ”hamna i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret eller skapar situationer som gör att verkligheten undviks så som den är: Det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan kännas diffust och ogripbart. I vissa fall, kan någon inverka hypnotiskt, och då är det lätt att gå vilse i de skimrande ögonen. Gränserna kan suddas ut och visst kan vi dras in i sådant som är mystiskt och magiskt. Men fantasierna, önskedrömmarna, längtan eller ovisshet kan rinna igenom våra själar… Kanske grepplöst och vackert och också lämna en känsla av vemod, om inte drömmarna uppfylls i verkligheten.
För artister kan denna aspekt öka inspiration och kreativitet. Dessutom lockas att njuta av vackra melodier och filmer som väcker ”själen”…

Runt den 28/1
Mars Skytten kvadratur Neptunus Fiskarna 16.58 grader
När Mars (framåtanda, vilja och energi) och Neptunus (föreställning, icke-fysisk och mystisk) hamnar på ”kant” med varandra genom denna kvadratur: så kan energin inverka försvagande på vår yttre bild och vår framåtanda, så att vi blir mer inkännande, men det kan också ge förvirring eller osäkerhet (var ska vi sätta ner fötterna eller vart bör vi gå?), men då kan vi träna på vår förmåga att se med vårt inre öga och låta det gudomliga vägleda oss.
Vi kan släppa taget och gå på tillit helt enkelt!
Energin kan även utlösa någon form av utagerande där något kan kännas förvirrande eller leda till avvärjning eller undflyende.
Vi bör vara försiktiga för att undvika bedrägerier och lögner, att lockas av sken som bedrar… vara blinda för någons brister. Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita på sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". Fall inte för frestelsen att använda energin med syftet att förvilla och dölja eventuella egoistiska avsikter …

Runt den 28/1
Solen Vattumannen quincunx Sanna Noden Kräftan 8.03 grader
Vi känner kanske att vi vill ha mer harmoni när det gäller våra personliga göromål i relation till familjen. Det bidrar till att vi försöker hitta en balans mellan vår egen väg och våra ansvar och omsorg om de närstående.

****************************************************************

Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR


På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för Januari månad 2020:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos Januari 2020 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR
______________________________________________


Astrologisk prognos Januari 2020 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Januari 2020 för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Januari 2020 för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Januari 2020 för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för Januari 2020 enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Januari 2020:
SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2020
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar