Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 15 januari 2023

Pluto går in i Vattumannen 23/3 2023 (till 2044) - stort skifte!

När Pluto går in i ett nytt tecken (och detta händer bara en gång vart 20:e år i genomsnitt), förändras våra liv och samhället som helhet på ett aldrig tidigare skådat sätt.

Den 27/11 2008 gick Pluto in i Stenbocken och "grävde upp det dolda" inom tecknet så vi fick möjlighet att rensa i det:


Mellan 23/3 2023 (till 2044)
"plöjer Pluto" Vattumannen.
Pluto går officiellt in i Vattumannen efter vårdagjämningen i Mars 2023.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Pluto gör en första "avkänning" genom ett kort besök i Vattumannen från den 23/3 2023, retrograderar sedan tillbaka till Stenbocken den 11/6 2023 och sedan tillbaka i Vattumannen den 21/1 2024. Så dess oavbrutna tjugoåriga vistelse genom Vattumannen börjar den 21/1 2024 (som kan ses som den "riktigt" stora starten av "Pluto i Vattuman-eran"). Pluto lämnar Vattumannen den 19/1 2044. Det är 20 år av Pluto i Vattumannen

Samtidigt bildar planeterna i Väduren - Solen, Chiron, Jupiter, Månen, etc - en 90-graders kvadratur med härskaren över Väduren, Mars, och denna Mars har också en quincunx aspekt med Pluto, när den går in i Vattumannen. Det visar att övergången sannolikt inte ter sig lätt. Den inleder med en del Mars-energi alltså. 

Medan Universum ingjuter Vattumannens energi i det kollektiva medvetandet (genom de externa planeterna Uranus, Neptunus och Pluto)), genomsyrar det också den humanitära anden i var och en av oss (på innerplanet), Våra mellanmänskliga relationer, livsstil och varje aspekt av vårt dagliga liv genomgår stora förändringar de här åren med Pluto i Vattumannen. Det är en långsam process med "toppar och dalar" enligt Pluto-Vattumannens teman.

Astrologiskt är Pluto den verkliga "förstöraren" men också det viktigaste: den stora återfödelsen av något nytt. Vetenskap och teknik, humanitärism, experimentella uppfinningar och idealsamhälle tenderar att genomgå en djup "Fågel Fenix" transformation. Det handlar också om det Vattumannen står för: det vakna sinnet. Att se alla perspektiv och förstå alla sammankopplingar.

Plutos första entré i Vattumannen ger tendenser till snabba initiala förändringar p g a Mars quincunxen. Det kan innebära att man märker ett energiskifte inom sig och/eller att en händelse (eller flera) banar väg för Vattuman-Pluto-trenden de år som sedan väntar (läs nedan om teman). Mars är inte den mest "fridsamma" så det lär ha vissa Mars-präglade teman eller inslag - läs om det HÄR. Men Pluto är ju egentligen i sig själv mycket långsam - så i Vattumannen betyder det inte att förändringarna sedan påskyndas. Det betyder inte heller att förändringar bara upplevs som positiva, hjälpsamma eller insiktsfulla. Att läsa om Vattumannens mytologi, berättelser och legender visar att Vattumannen också kan vara destruktiv. Men det som rivs upp med hjälp av Pluto är det gamla, uttjänta som måste till för att blottlägga det som behöver synas. "Myntet har två sidor", vilket som sagt gäller toppar och dalar.

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

Plutos inträde i Vattumannen 23/3 2023 (till 2044)

Pluto förstärker, fördärvar, stör, förvränger, ko/rrumperar, dekonstruerar, utplånar och pånyttföder samt förvandlar temat i det stjärntecken som den "plöjer igenom". Detta för att få fram "bottnar" - det fördolda som gömts och hindrat insyn under lång tid. Så under processen går tecknets teman igenom en sorts död och återfödelse... för alltid förändrade. Man kan säga att Pluto fungerar som en "plog".

Vattumannen relaterar till vetenskap, vetenskapliga upptäckter, tekniska framsteg, yttre rymden, politiska och sociala revolutioner, social förändring, jämlikhet och progressiva idéer. Men också det högre sinnet. Många genomgår därför "sinnets process" där den kosmiska medvetenheten alltmer utvecklas under de här åren. Men inte utan att det kan innebära ett smärtsamt uppvaknande också.

Den mörka delen av Pluto i Vattumannen kan manifestera sig i att vara grupptänkande, människor som inte bildar sina egna åsikter, extremism, fanatism och så vidare. Det kan frambära egoistiskt, destruktivt hat om man inte är medveten och därmed inte anammar sådana känslor - d v s motstår.

Den ljusa sidan med Pluto Vattumannen
är att främja ny kunskap, medmänsklig strävan utifrån känslan "rättvisa för alla", mänskliga rättigheter och frihet (under ansvar) och högre medvetenhet.

Den ljusa sidan är även att utveckla "koppling till det kosmiska" och därmed få allomfattande insikter. Vilka insikter, ja det vet vi inte än för det avslöjas allt mer med tiden när Pluto genomför sitt "plogjobb" i Vattumannen. Pluto är ju avslöjaren, den som tar fram det dolda, hemligheter med tiden. 

Det viktiga är att anamma Vattumannens ljusa egenskaper (se HÄR) om man vill "hänga med" i den process som leder till högre insikter och sinnets befrielse. Läs mer om Vattumannens stjärntecken HÄR. Genom att lära känna Vattumannens tecken finns möjlighet att "parera" Plutos "skarphet" och bättre förstå Plutos grävande, utplånande och "Fågel Fenix" process inom tecknet de här åren och därigenom välja hur man hanterar processen.

Vid denna tidpunkt i vår långa jordiska utveckling (utifrån astrologisk tolkning) ger många kanske efter för de lägre Plutoniska krafterna och sjunker in i rädsla, hat och okunnighet. Många kanske agerar för att övervinna sådant och verka för rättvisa och mänsklighetens frihet, utan kontroll och auktortärt styre som hindrar det. Det är inte något som är en lättsam process. 

Många kan nog "falla djupt (plutoniskt) in i den tekniska" utvecklingen (som är den lägre utvecklingen av den Vattumanska energin). Men många kan söka befrielse från teknikens gissel (det är många som är beroende t ex och glömmer omvärlden etc) till förmån för det naturliga valet.

Förmodligen sker en global uppdelning mellan dem som söker frihet genom det naturliga valet och de som söker "frihet" genom att leva totalt uppslukad (i plutonisk anda) av tekniken. D v s en plutonisk besatthet av tekniska saker och uppkopplingar genom att tillåta den "ta kontroll över sinnet" genom beroende. Japp: Pluto KAN leda till tekniskt "sjunkande"/förfall/fall i det teknikintresserade Vattumannen: Det är den lägre vattumanska energin. Vattumannens högre energi är "kosmisk uppkoppling" och den störs ut av den jordiska tekniken

Det kan ske maktkamp kring – och nya definitioner av – immateriell eller teknisk egendom eller utveckling. Likaväl som teknisk avveckling eller omstrukturering. Nya, vänligare lösningar kan vara på gång denna tid, men man vill nog inte släppa de gamla tekniska lösningarna så lätt, eftersom det handlar om stora pengar, vilket är Plutos lägre energi. Vad Pluto tar upp från mörkret i ljuset kring detta, det vet vi inte än. Det är dolt under Pluto än så länge. Det lär ha avslöjats tiden närmare år 2044.

I zodiaken följer Vattumannen efter tecknet Stenbocken, där strukturer rivits med Pluto där mellan 2008-2023, för att bygga nytt. Det finns en outtalad kraft hos dem båda som inga andra tecken delar.

Vattumannen är tecknet som är budbärare för frihet, broderskap över gränserna och vår förmåga att uttrycka oss själva fritt. Tecknet ger vår värld känslan av att vi alla borde ha rätt att säga vad vi tänker och att få vara de vi är och inte förställa oss. Stjärntecknet Vattumannens tema är att värdesätta tankefrihet och vara öppen för att lyssna på alla och allt. Men när planeter som Pluto går in i tecknet kan raka motsatsen ske hos många - men med tiden sker en "plutorensning" av det som dragits fram.

Pluto handlar om söndring och kontroll av söndrandet och Pluto öppnar oss för behovet av mark som är fri och jämn när marken söndras. Så många kan känna starkt för att kämpa för att förändra denna värld till en friare värld. Det tror jag gäller mycket denna period som sedan blir en "pusselbit" i vår historias utveckling.

Kvadraturen mellan Uranus och Pluto (2012-2015), hade en viss ton till vad som kommer med Pluto i Vattumannen. Pluto i Stenbocken (2009-2024) som långsamt förändrade ekonomin och samhällets strukturer och Uranus i Väduren (2011-2019) har gett oss sådant  som smartphones, drönare, virtuell verklighet och snabbare internet men också allt mer andligt medvetna människor på denna planet som börjar känna motstånd mot detta.
År 2020 samsades Jupiter och Saturnus i 0º Vattumannen och startade en ny cykel av luftelement som lämnade bakom sig jordcykeln sedan den startade 1802-1842 (lÄS MER HÄR.)

Uranus är i Tvillingarna några år efter att Pluto verkat i Vattumannen. Uranus och Pluto bildar fem trigoner (2026-2028). Detta blir en era av stor kreativitet, innovation och produktivitet. Ny teknik kan förändra världen på sätt som vi inte kan föreställa oss. Men det kan även högre medvetenhet och djupgående insikter om de naturliga stegen också göra...det kan bli motstånd mellan båda temana. "Teknikfreak mot naturfreak.." (ungefär, kortfattat).

En sak till:

Enligt bl a maya och andra äldre kulturer består kosmos av tre huvudelement: himlen, Jorden och underjorden, som symboliseras av ett heligt träd.
Symboliskt kan man tänka att Pluto symboliserar underjorden.
Stenbocken som Pluto nyss verkat i symboliserar Jorden (bl a f
örankring till Jorden) och Vattumannen symboliserar himlen!

Så motsatserna möts denna tid - himlen och underjorden - efter att Pluto i Stenbocken dragit fram förhärdade, hårda styren som verkat i det dolda. Vad innebär det, jo att motsatserna möts, himmel och underjord.
Vad m
ånde det betyda för vår utveckling? Jag blir inte förvånad om vi det sker en växande underjordisk rörelse som ett resultat av manipulativ övermakt - ungefär så...

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

Pluto i Vattumannen - Politiska revolutioner?

Med Pluto i Vattumannen kan vi få se en våg av framåtsträvande och framväxten av nya ovanliga politiska partier, allt för mänsklig rättvisa även om kampen kan vara djupgående dramatisk.

Därför, med Pluto i Vattumannen, anpassar sig sannolikt nya grupper för att kämpa med de djupt rotade politiska makterna och institutionerna som vill kontrollera och manipulera folket, och det kan finnas en utspridande trend. Och att dela resurser via gruppsamverkan och nätverk.

Individuellt ägande
kan den här tiden ersättas av gruppdelning och kooperativ kan blomstra.

Det kan ske omfördelning av makt, som att ge en röst till en politik som låter massorna påverka (kanske) för att få frihet och befrielse. Behovet av att vi måste komma samman i världen för folkets skull, kan växa sig starkare. Liksom behovet av att avskaffa strukturen och hierarkin som finns kan växa sig starkare.

Hierarki handlar om att tävla om att vara "herre på täppan", och det orsakas av rädsla. Jämlikhetens kraft gör det möjligt att övervinna det på ett sätt. För Pluto i detta tecknet är det kollektiva medvetandet i samklang det yttersta målet. Men inte utan rensning av det som står i vägen och därmed transformation.

Pluto i Stenbocken ökade ko/rruptionen, Pluto i Vattumannen gör uppror mot den kor/ruptionen. Det kan kämpas för decentralisering av traditionella maktsystem då de förtryckta vill få mer jämlikhet och makt.

Pluto i Vattumannen kan verkligen göra uppror mot tusenårig kontroll över kultur/ekonomi. Den här tiden finns extrema politiska visioner, saker som man känner tjänar ett större syfte. Men, som sagt, kampen kan vara starkt revolutionär - med allt som kan följa i spåren av det. Pluto i Vattumannen ropar ut: "du kanske inte har orsakat dessa problem men du fixade dem inte när du hade chansen” situationer.

Men hat kan bara existera där det tidigare fanns kärlek och nivån på hat speglar nivån på den tidigare kärleken. Annars finns det ingen känsla... bara neutralitet och likgiltighet. Och Pluto i Vattumannen är långt ifrån neutral. Pluto här kräver omvandling av tecknets egenskaper. Och... som motsvar till hat, kan kärlek över alla gränser födas dessa år med Pluto i Vattumannen. Får vi hoppas.

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

Pluto i Vattumannen – folket

Vattumannen symboliserar kollektivet, massan och gemenskapen.

För att uppnå jämlikhet och frihet är människor villiga att stå med starka ledare
som står för det. Men det handlar om att verka tillsammans med ledaren, inte enväldesstyre.

För individen lär det vara allt mer viktigt att vara oberoende och bidra till den sociala gruppen den här tiden med Pluto i Vattumannen. Man söker sig sannolikt till områden där man kan utvecklas och växa bortom nationalitet, etnicitet, kultur eller trosfrågor etc.

Det viktiga är
 en "världsfamilj" som verkligen kan börja utvecklas med kärleken till denna planet samt en gemensam känsla att 
 i gemenskap verka för det som är det naturliga valet. Resten är var och ens bakgrund och/eller personliga val etc, som inte får ställa till med att sprida "plutogift" i en sådan gemensamhet för en naturlig planet.

Pluto i Vattumannens tid kan få många att bli förvånade, över förändringarna som sker med processen- Eller så kanske många startar en kulturell förändring som ligger bortom andras vision, som man tycker är för extrem på något sätt. Den här tiden kanske också drar fram en pessimistisk överlevnadsmentalitet, men många försöker ersätta den med något mer förebyggande men samtidigt radikalt.

Många kan försöka skapa mer av en moralisk struktur i sin kultur med tydliga rätt och fel, vilket tiden med Pluto i Stenbocken (2008-2023) har bidragit till. Därför kan många sannolikt tycka att det innebär tillbakagång och motsvaret är kanske då att "vi borde kunna göra vad vi vill och ingenting är perfekt för alla”...

Pluto i Vattumannen kan ge ett starkare behov av att identifiera sig med, smälta samman med något som är större, och behovet att också observera sig själv. Forskning lär oss att koncentrerade tankar har kraften att åstadkomma fysisk förändring och om man lär sig att utveckla kommunikation utan fysiska redskap, så har vi ju en "vattumansk" utveckling av telepati...en form av kommunikation som rör sig på det otekniska planet... Även inom forskarkretsar vet man detta och det var ju var urfolk kunde. 

Så Jordens civiliserade folk kan känna "dragningen" att utveckla sitt djupaste sinne för sådant som telepati. 

Fler och fler människor blir medvetna om att vi borde gå samman och inte hata andra som är olika, som andra andligt hängivna, andra nationer. Mänskligheten kan nu, mellan 2023 och 2044 med Pluto i Vattumannen utvecklas till att respektera varandra oavsett var man kommer från. Därför att det är gärningarna som är sprungna ur ett gott hjärta som är viktiga - så falska gärningar lär många lära sig att skilja ut också, allt enligt Plutos "hemlighetsinkänning" i Vattumannen

Det kan dock vara en tid av "urskiljning" mellan gott och ont i människor, att mänskligheten lär sig att känna igen det som är äkthet och falskhet.

Individuellt, var Pluto än passerar i zodiaken på sin himlaresa, visar människor upp den destruktiva sidan - det är där man testar egna gränser. Men sannolikt börjar tabun sluta existera som nu (med Pluto i Vattumannen), men människor kan reagera olika på spontan känslomässig kommunikation (den yttersta motsatsen).

Pluto göra sinnesfrigörelsen stark och dynamisk, så det finns alltid de som inte uppskattar historia, tradition och kultur som vi känner den idag. Det finns många som kan komma att försöka förstöra detta. Kanske grupper som saknar förmågan att tänka djupt som vill bekämpa traditioner och andra som tänker djupt som kämpar mot detta... 

Pluto i Vattumannen kan komma att "dra fram" fler s k ateister och fler andligt troende - mot varandra. En del blir sannolikt väldigt rebelliska mot att bli kontrollerade av någonting. detta är tänkbara scenarier med Pluto i Vattumannen.

"Flock"-personlighetstyper kan utvecklas, och kan bli ett "lätt byte" för maktfulllkomligas manipulation - genom att infiltrera olika grupper. Detta är den mörka sidan av Vattumannen! Det kan åstadkomma anarki och en låst mentalitet.

Så det är viktigt denna tid att inte hålla fast (låsa sig) vid en ideologi, inte stänga sinnet för andra idéer - att inte vara intolerant - att inte leva som om de saker man tror representerar allt man är - att inte projicera sig själv in i de grupper man är i - att inte vara så extrem med åsikter – samt undvika radikalism...

Det är möjligt att den mörka sidan av statlig kontroll via informationsteknik tas upp i ljuset - men det är folkets erfarenheter som ligger till grund till ett "grävande". Folk kanske inte vill ha kontroll längre under denna vattumanska Plutotid. En ny generation har växt upp efter Pluto i Stenbocken och fortsätter bli äldre och visare, och med den nya, friska tag.

Det oändliga inträngandet av internet gör att vetenskap och teknik omformat folks arbete och livsstil. Den gradvis bildade "fjärrkulturen" tycks etablera en trådlös förbindelse mellan människor, men det gör också att vi förlorar något i social interaktion för en ofysisk virtuell verklighet. Den nya trenden som kan växa fram är att vilja bo på en gård någonstans, långt borta från teknik och civilisation... som en vattumansk protest. För många vill redan nu vara oberoende av tekniken och vända sig bort från den, och den nya vattumanska tiden kan innebära att folk börjar vara smarta nog att förstå riskerna. Vattumanska insikter.

Eftersom Vattumannen är kollektivet, och den mest grundläggande enheten i kollektivet är familjen, kan den traditionella familjen komma att " ut", med alla möjliga ovanliga "familjekonstellationer" som vi nu, inte är vana vid, men som blir invant, och vad som skapas fritt- för alla, på ont och gott.

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

Pluto i Vattumannen och teknik

Den röda tråden med Pluto i Vattumannens är kopplat till händelser som rör tekniska och vetenskapliga sammanhang, inte minst internet och andra "uppkopplingar", där jag menar "kosmisk uppkoppling" som är den naturliga sidan av Vattumannen.

Teknik är ju artificiellt skapad och innebär en onaturlig vibration som stör kroppen, bl a chakrasystemet. Denna teknik är inte naturlig, skapad av skaparen. Den är "syntetisk energi".

Några saker som vi kan förvänta oss under Plutos transit genom Vattumannen är utveckling av teknik inom hologram, nanoteknik och robotik (Vattumannen styr robotteknik). Men all teknisk frihet som Uranus och Vattumannen kommit med, kan "bita oss i svansen" - kanske som ett exempel, kan allt som har lagt ut online komma att användas mot människor... kanske på något sätt... Detta sker om vi låter det ske...

Men många som är förutseende (Vattumannens tema) försöker att inte förlita sig på tekniken och gör fler saker själva. Vi kan nog se ett växande antal som långsamt kopplar ur "apparaturen", det uppkopplade etc som ett motstånd.

Det kan finnas en baksida gällande många tekniska framsteg, speciellt när folk ser hur "skakigt" och opålitligt (och "skumt" som en baksida av det?) mycket av det är. t ex uppkopplingar via nätet. Eftersom teknik (i många fall) leder till individualitetens (Vattumannens tema) "död" (Plutos tema), kan vi också se födelsen av fler motkulturella rörelser. Vi kan förmodligen erfara många stora tekniska hackincidenter.

Pluto representerar ofta döden, och Vattumannen förknippas med elektricitet. Eftersom Vattumannen är "vattenbärare" kan något ske kring detta, platser kan tvingas överges som inte servas - eller att något händer så att vi inte längre kan vara beroende av elnätet och alla trådlösa system? 

Elektricitet k
an gå igenom allt, och alla kan bli beroende av virtuell verklighet. Information och el kan t  o m bli de "nya valutorna"?

Annars kan mycket väl kontrollen av det kollektiva ske genom medvetandets manipulering, genom att ständigt fixeras vid en omänsklig skärm...hjärnvågskontroll...Och, ett enda sinne som kontrollerar alla andras sinnen är inte osannolikt. Men återigen, vill mänskligheten (kollektivet=Vattumannen) låta detta ske som en plutonisk utplåning (Pluto) av det egna sinnet eller sker andra sidan av myntet - nej till detta för att vara vaken i et egna sinnet? 

Pluto i Vattumannen är också möjligheten av en stor kosmisk händelse kan avbryta elektriciteten i olika stora delar av världen. Eller på annat sätt ha inverkan på elektriciteten i världen?

Men möjligen är den stora utvecklingen, det som är kopplat till yttre rymden och rymdresor! Och, i sann Vattumansform, teknologier kan utvecklas som vi inte ens kan förstå innan Plutos inträde i Vattumannen 2023-44.

Denna tid kan även innebära att regeringar och företag minskar sitt beroende av uppkopplandet. Detta på grund av att det kan ske stora säkerhetsproblem - avbrott - eller en form av plutonisk "utplånande" av denna uppkopplingsform till mer humana former (Vattumannens positiva vibration).

Det är möjligt
 att hållbara lösningar hittas dessa år, se tillbaka på hur internet var en gång i tiden... så från Pluto i Stenbocken till en tid i Vattumannen kan mycket utvecklas vidare. men visst, kanske på ont och gott - i den ordningen. Det är lika med: lärdom om vad dom inte fungerar och vad som kan fungera.

Vi kan dock hamna i en total teknisk övervakning och kontroll (Pluto) över alla (Vattumannen-alla människor och även större delar av rymden) . Alla kan komma att ha tillgång till vem som helsts integritet. Speciella skannrar kan utvecklas för att identifiera personer. Företagen blir nationer. Uranus i Oxen kan också att främja detta.

De som är tekniskt utbildade, beroende eller som arbetar inom detta områden, har inte varit riktigt intresserade av att sprida kunskap eller ta reda på baksidorna... Denna tid kan det vända sig mot dem...

Med Pluto in i Vattumannen kan utveckling inom epigenetik och nutrigenomik ske. Biologisk teknologi som förnybar resurs samt ett stärkande medel kan också vara möjligt under med Pluto i Vattumannen -fasen.

När Jupiter går in i Oxen 2023 kan bostadsbyggandet öka men kanske inte som dagens vanliga hus, utan kanske mobila hus, möjligen proppade med teknik som gör nästan allt, även kanske tänkandet? Återigen - medvetna (eller "andligt upplysta") individer längtar till naturliga lösningar och vill leva naturligt bortom teknik. Som nämnts, det kan vara många som gör motstånd mot det artificiella livet. 

Om Uranus och Neptunus framsteg i Vattumannen på 1990-talet förde med sig tekniska framsteg med stormsteg, då kan Pluto utmana dessa tekniska system under Vattumannen. Som exempel kan de som vill sabotera för folk sikta på internet, "koppla bort" ett land/länder. Andra scenarier är tänkbara.

När Pluto under 2025-26 retrograderar litet fram-tillbaka i början av Vattumannen, går Uranus in i Tvillingarna och Neptunus i Väduren. Kan det bli en tid av fredliga sociala och tekniska förändringar? Eller är det "Domedagen", maskinerna reser sig över oss? Men kanske Neptunus tränger sig in och mildrar effekten?

Risken är att vi möter en alltmer konstgjord värld, allt som det kosmiska fasta korset står för (som ju är aktiv då), som kan komma att vara artificiellt och elektrifierat: Oxen: mat, frö, växter, naturen, valutan, Skorpionen står för reproduktion, helandet, regeneration, Lejonet står för kreativitet, kändisar som kan komma att vara datordrivet och producerat. Växter kan komma att producera elektricitet, eftersom det blir billigare att använda trådlösa kraftkällor... kanske? Men som nämnt - motstånd mot sådant kan också ske!

Det kan vara en tid då små "uppkopplingschips" kan komma att implanteras i kroppar för att ersätta mobiltelefoner och datorer. men det kan bli ett uppror av människan mot tekniken. För annars kan vi hamna i en värld som drivs av robotar och cybers och datorer. Det är som en verklig Terminator eller Star Wars-film.

Om så sker: så lär mänskligheten sig en stor läxa av detta – i kollektivet. (Stephen Hawking varnade för att artificiell intelligens kan utrota mänskligheten).

Förhoppningsvis föds ett behov av att rädda vår individualitet och hedra den mänskliga beröringen än att en Apple-ikon tar bort den från existensen helt. Kanske kommer det kollektiva IQ:et att ha stigit, så att mänsklighetens sinne inte är hjälplöst utan teknikenVi kan inte låta oss avstå från en varm omfamning eller en romantisk kyss av mänskliga läppar till förmån för den kalla beröringen av en robot... Eller tycka om genetiskt förbättrade bebisar.

Det positiva kan vara att forskare bevisar existensen av det paranormala och att döden inte är slutet på det. Pluto kan nämligen tänja på gränserna för Vattumannens potential, och föra fram det i ljuset.

Vattumanen är ett lufttecken som står för elektricitet, och Pluto har med förorening att göra, och det kan innebära att denna tid märker mänskligheten hur fruktansvärt förorenad luften är av det elektriska... Vilket tvingar fram en ändring för planetens skull. Kanske. Och då bör mänskligheten satsa på en resning av detta - helt i plutonisk anda! "Rensning av artificiellt elektriska föroreningar". 

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

Transformation


Pl
uto är tecknet på transformation, verkligt djup transformation. Inte en enkel förändring i hur vi ser ut eller vem vi umgås med, utan en betydande förändring i vår själ. Pluto är dödens, men också återfödelsens planet.

Pluto handlar om att avskaffa våra gamla identiteter och frigöra perspektiv som inte längre tjänar oss, för att skapa utrymme för något bättre.
D
et är vad som gör denna transit så effektfull:
Vattumannens tecken och Pluto handlar båda om förnyelse, och deras kombinerade energier har otrolig kraft för att främja mänskligheten på en global skala.

Pluto i Vattumannen kan åstadkomma en tid där samhället behöver mycket själviakttagelse och människor som verkligen känner sig själva och tar sig tid att reflektera över sig själv. Vilket är något som behövs i samhället - för att klara av att leva i samhället mer fridfullt.

Samhället som det ser ut nu är mycket fyllt av problem som sannolikt ökar en tid under Pluto i Vattumannen. Det kan komma att ske att många vägrar att låta andra göra misstag och växa, vilket bäddar för att missförstånd växer fram, extremism växer i vissa övertygelser. Kanske förakt växer för de som inte tror på samma saker som massorna gör, etc.

Det är viktigt att vi verkligen tar oss tid att känna oss själva som individer på djupet. Separera oss själva från vänners tyckande, åsikter, övertygelser och värderingar. och lära känna vilka vi är på de djupaste nivåerna. Vad vi själva verkligen står för, tycker, känner och anser etc. Pluto i Vattumannen bäddar för detta.

Den här tiden kan många komma att behöva konfrontera de mörka delarna av sig själv så att det inte manifesterar sig som hat och konflikter för att det finns olikheter och oliktänkande och olika beslut på individnivå - trots att Vattumannen är ett kollektivt tecken. Men vi behöver vara både enade och separerade - att få vara de vi är, men enade som folk. Det handlar om acceptans av det som är olikt. Det är vad som kan komma att transformeras fram denna tid!

Plutos transit i Vattumannen kan tyda på en vändpunkt i mänsklig historia, men att det då finns ett medvetet folk som går vägen framåt för det, som banar väg.

Mänskligheten har ett val – ingenting är oundvikligt – men om de flesta sjunker djupare och djupare i brunnen av själviskhet, materialism och desinformation blir konsekvenserna förödande. Det är vägen till ruin. Men samtidigt är Pluto är inriktad på att förstöra - för att omforma eller bygga upp nytt. Så kanske är det en lärdomsväg? 

Vår tid bygger mycket på att sociala medier har blivit den främsta plattformen för bearbetning av allas sinnen. Det handlar därför om att självständigt tänkande (Vattumannens tema) är "övertäckt" av ett ständigt flöde av information, även motsägelsefull och ständigt föränderlig information. Pluto kan mycket väl arbeta för att dra fram, avslöja och exponera detta i ljuset (Pluto) och då har mänskligheten ett val: Vad vill man göra med den medvetenheten (Vattumannen)?

Det kan bli en avgörande tid, inte minst gällande politiska och religiösa sanningar som kan finnas begravda (Pluto) under utbredda lögner, bedrägerier och/eller desinformation.... kanske? Detta eftersom Vattumannens högsta energi strävar efter den högre sanningen och tar emot dess "signaler/budskap" och är nyfiken på de kosmiska energierna som leder till upplysning. Den lägre Vattumanska energin strävar efter teknikens "upplysning"...

Diktatorisk makt (Pluto) är inriktad på att urholka mänskliga rättigheter och det som ter sig gott kan bli det dåliga. Så mänskligheten behöver andliga och/eller ödmjuka förebilder som kan ge vägledning – inte egenintressemotiverade politiska partier eller pengagiriga politiker - eller andliga narcissister som några exempel.

Pluto kan innebära att vi går igenom en stor transformation gällande detta. Det drar fram upplysning men också förintande av materialism; och mänskligheten, kan omedvetet eller nedvetet välja att resa sig ur det.

Elizabeth I, Englands drottning hade Pluto i Vattumannen i sitt horoskops första hus. Hon förkroppsligade Pluto genom att behålla makten. Men den kraften var inte bara hennes, den var i Vattumannens stil delad. Elizabeth var ingen diktator, hon uppmuntrade sitt land att börja en era av kulturellt experimenterande, av vetenskapliga framsteg och belönade sina undersåtar för deras upptäcktsresor. Det expanderade det engelska nationella medvetandet, och bidrog till uppbyggnaden av ett samhälle som inte var helt beroende av singulära religiösa koder, utan dialogiskt, erbjöd uppror, förändring, intellektuell frihet, frihet att ströva omkring, samtidigt som det upprätthöll sig själv som en makt som alla respekterade.

vad kan detta säga om den här tiden? Kanske Pluto i Vattumannen handlar om att förändra ett system och ett samhälle på liknande sätt. Ett folk som inte styrs av diktatur utan gemensamt med makten? Både lokalt och på nationell och internationell skala. Kanske...

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

Plutos i Vattumannen i historien

Man kan se till Plutos viktiga händelser i Vattumannen i historien för att reflektera över den framtida situationen.

Det var mellan 1778 till 1798 som Pluto senast befann sig i Vattumannen. Det var en tid kantad av en hel del social oro. Kultförklarade radikala händelser som den första industriella revolutionen, den amerikanska och franska revolutionen rörde om och förändrade genomgripande vår civiliserade värld.

De
nna tid markerade början på ett nytt skede kopplad till den ursprungliga formen av en ny omvälvande politisk kultur som till stor del handlade om folket. Den präglades av många nya förgreningar och grupper.

Den första industriella genomgripande förändringen startades av Storbritannien och varade från 1760-talet till mitten av 1800-talet och denna utveckling ersatte manuellt maskinarbete. En helt ny utveckling tog form. Vetenskap och teknik blev allt mer viktigt. Det gamla tillverkningssättet förändrades helt och var starten till förnyelsesprocessen.

Med Pluto i Vattumannen 1775 - 1783 skedde den amerikanska revolutionen, som började i de 13 kolonierna i Nordamerika för att motverka Storbritanniens förtryckande ekonomiska idéer och politik som dominerade i Europa under 1600-talet fram till 1800-talet. En kamp för en oberoende politik. Genom denna förändringstid skapades världens första storskaliga demokratiska republik- mångfalden av olika kulturer, olika folkslag med olika religiösa bakgrunder utspridda i kolonierna i Nordamerika. Gruppen övergick gradvis till en ny nation.

När Pluto var i Vattumannen 1789 – 1799 ockuperade det franska folket Bastiljen,1789: som ansågs vara en symbol för fransk feodal diktatur, och den franska revolutionen bröt ut. Den traditionella monarkins begrepp om klass, adel och den katolska kyrkans styrande system störtades av de nya principerna om frihet, jämlikhet och broderskap, vilket lade grunden för modern fransk politisk kultur och civiliserade värdesystem.

Pluto
s tid i Vattumannen 2023 till 2044 kan innebära omvälvande konfrontationer. Plutos uppgift denna tid i detta tecken kan innebära att omvända om allt vi hittils varit vana vid och de intrampade spår vi vandrat, enligt Plutos i Stenbocken. 

M
ånga lär inse att det är illa på planeten under denna tid. Det enda sättet vi får en positiv upplevelse under Pluto i Vattumannen-fasen är om det "kollektiva sinnet" slutar “bråka med varandra” och vänder sig mot det goda och lär sig att mänskligheten är skaparen bakom en undergång – eller framgång. Så vi måste börja där och skapa en bättre framtid. Mänskligheten får inte tillåta att naturen skövlas och förgiftas och och reproduktion skadas, så att en framtiden (Vattumannen) utplånas... (Pluto)...

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

"Tankevågornas" rike.

Så är det en maskin eller makthavare som ska bestämma vad mänskligheten ska tänka och göra? Eller ska mänskligheten inse att skaparen inte gjorde misstag med att skapa livet? Att den högsta skaparen gav oss ett sinne att använda och om man inte längre har rätt att använda det för att skapa en blomstrande framtid vad är vitsen att fortsätta här ... ?

När vi
tillåter vår egen speciella, skapande “glädjestrålande” natur att tryckas ner, är platsen som den leder till en väldigt mörk plats: En kall teknisk utan varma mänskliga kramar och äkta, varma leenden. 

Vattumannens symbol symboliserar tankevågor. I drömtillståndet påverkar dessa vågor öppet verkligheten, som vi kollektivt upplever den. Pluto i Vattumannen handlar om övergången till "tankevågornas" rike. Dessa kan användas för att skapa sig den verklighet man vill ha.

Så hur många är redo a
tt agera för att att lossa "bojor" som blockerar den individuella friheten - för alla? Det är det som kan sägas är uppgiften denna tid.

Samtidigt bör man vara medveten om att i Vattumannens anda skapar man sin egen framtid genom sitt eget sinne och sina egna gärningar... För den som är på den självständigt vattumanska  "frekvensen" visar Pluto vad i tecknet Vattumannen man  behöver "utplåna", avsluta eller omvandla för att nå "vattumansk" pånyttfödelse, enligt "Fågel Fenix".

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

Age of Aquarius Vattumannens tidsålder

Vi kan mycket väl vara tidsmässigt nära Age of Aquarius - Vattumannens tidsålder: När det gäller ett paradigmskifte är detta djupgående, att projicera det nuvarande kollektiva tillståndet för det mänskliga sinnet in i framtiden fyllt av osäkerhet.

Vattumannens tidsålder har sannolikt inte trätt i kraft än, utan vi ska först genomgå den sista och mest koncentrerade fasen innan tidsåldern börjar genom Pluto i Vattumannen. Där Vattumannens tidsålder är baserad, är det omöjligt för vår nuvarande teknologi att existera.

(LÄS OM VATTUMANNENS TIDSÅLDER HÄR.)

Vid denna tidpunkt på den linjära tidslinjen, är Vattumannens tidsålder ljuset i slutet av tunneln. "Tunneln" är den slutliga kulmen på den tidsålder som tar slut -- en sista själstestande tidsskede. Plutos väg genom Vattumannen kan göra förhållandena i den här tunneln ännu värre på kort sikt.

Men det stärk
er den magnetiska strömmen som drar oss in i den nya tidsåldern och drar oss ut ur tunneln. Det där ljuset i slutet av tunneln är verkligen inte ett tåg som kommer att krascha...



🔮🔮🔮🔮🔮🔮

********************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt"

men är det verkligen så? Läs
 HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin 
HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter 
HÄR.

”Energi-astrologi” - Del 1 
HÄR

”Energi-astrologi” - Del 2
 HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar