Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 5 mars 2023

Venus astrologiska betydelse – Det ljuva livets planetgudinna

Stjärnskådare lär givetvis ha observerat Venus starka utstrålning sen urtiden.

På grund av sin närhet till Jorden ses den som den ljusaste av planeterna på himlen, och den enda planeten som är uppkallad efter en kvinnlig figur.

Venus har länge ansetts vara gynnsam, varför de gamla romarna döpte denna planet efter gudinnan av skönhet, njutning och attraktion.

Detta sätter en fokus på dess kvinnliga roll, och förutom vår reflekterande satellit – Månen - är det få himlakroppar i våra horoskop som kan kopplas till vår feminina sida.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Detta är del 1 om Venus i astrologin

Del 2 Venus betydelse i de 12 stjärntecknen – vilket är ditt Venustecken? HÄR

Del 3 Venus inverkan i de 12 astrologiska Husen HÄR

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: se HÄR. Publicera gärna citat från dessa texter och ange då källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Venus är den varmaste planeten i solsystemet, även om den inte är närmast Solen, på grund av dess mycket tjocka atmosfär som skapar en extrem växthuseffekt. Det är hem för fler vulkaner än någon annan planet, vilket ger den en viss koppling till Plutos astrologiska symbolik. Båda kan bära fram frodighet, fast på olika sätt.

Venus flirtar igenom varje stjärntecken under cirka ett år, och glittrar i varje soltecken i cirka 30 dagar åt gången. Det är det ljuva livets planetgudinna!

Venus tecken vid den tid då vi föddes pekar på hur vi finner nöje, njutning och glädje i våra liv. Den visar hur vi lockar andra till oss, alltså vår attraktionskraft. Venus position i horoskopet påvisar vad vi tycker om, tjusas av, liksom vad som gör oss kära och förälskade i någon – eller något som uppfattas som njutbart - samt hur vi samsas med en annan part.

**************************************

Venus - en passionerad romantiker

I vårt horoskop berättar planeten av attraktion, romantik, skönhet och konst, Venus, hur vi uttrycker romantiska önskningar och passioner.

Denna gudinneplanet visar även vad vi värdesätter och hur vi relaterar till och upplever njutning, kläder och lyx. Den brukar även kopplas till pengar – men det kan vara en “rest” från forna dar när relationen till “slantar” var på ett annat sätt än nu. Venus påvisar också hur vi umgås, relaterar till och attraherar andra.

Å ena sidan representerar Venus vår känsla för estetik och upplevelse av njutning. Å andra sidan beskriver den vår relationsstil.

Venus styr uppvaktning och tillbedjan, såväl som personlig smak och estetik. Venus kopplas, som nämnts, till värderingar, samt även förhållandet till njutbara, vackra, estetiska ägodelar. Den har en stark koppling till vackra, doftande blommor,

En person som har en stark Venus i sitt horoskop tenderar att vara förtjust i att leva lojt, kärleksaffärer, dofter, tjusiga kläder, skönhet, dekoration, dans, musik, hårstyling, lyx, förälskelse - kanske njutningsmedel. Venus är representerar speciellt reproduktionsorganen i en kvinnas kropp.

Ett starkt inflytande från Venus gör gör oftast personen attraktiv och vacker och även romantisk, för Venus är en passionerad romantiker som helt enkelt vill vara kär!

**************************************

Venus vill leva det goda livet

Ditt horoskops Venus avslöjar hur du upplever njutning och finner tillfredsställelse.

Venus handlar alltså mycket om njutning, så Venus önskar luta sig tillbaka och slappna av och få det goda, helt enligt sina önskningar. Ja Venus inom oss längtar efter att helst få leva det goda livet med lyx, flärd och en dos romantik. Men också skönhet och konstnärliga förmågor. Detta uttryckt enligt stjärntecknets specifika egenskaper och det astrologiska huset.

Venus symboliserar det som ger dig glädje. Lycka kommer av att förstå vad som ger dig njutning och ger dig en känsla av frid.

Inom astrologi tittar vi på Venus för att ta reda på hur vi kan väcka inspiration, spänning och luta oss in i aktiviteter som vi finner tillfredsställande. Denna planet hjälper till att definiera vårt förhållande till de vackra sakerna i livet.

Aktiviteter som teater, målare, dans, mode är kopplade till Venus. 
En person med Venus på Ascendenten eller Medium Coeli får vanligtvis framgång inom mode, film eller andra kreativa områden.

Genom att titta på egenskaperna hos ditt Venustecken (I nästa inlägg om Venus) och astrologiskt hus kan du bygga en detaljerad bild av vad du behöver från dina relationer och vad som ger dig en känsla av komfort eller självvärde.

**************************************

Betydelsen av Venus i ditt födelsehoroskop

Om Venus är stark i horoskopet kan man bli känd för sin skönhet, kreativitet, elegans eller charm.

Man kanske har en talang för att uppskatta kvaliteten på saker, eller en stark sensuell strimma. Man kan vara särskilt charmig och bra på att hålla lugnet. Samtidigt kan man också vara lite lat, eftersom man föredrar bekvämlighet framför svårigheter eller disciplin. Mat, diplomati och takt verkar vara Venus främsta bekymmer.

Venus är ofta stark i horoskopen för människor som är kända för konventionell skönhet, såväl som alla yrken som involverar kreativa uttryck, kroppsarbete eller uttalade förmåga att bygga relationer.

Beroende på dess position i ditt horoskop kan ditt Venustecken också antyda en benägenhet till överseende och girighet, att vara flirtig eller förförisk, såväl som att vara manipulativ genom charm.

Venus teman

Kraften att attrahera

Egenvärde

Materiell uppfattning

Sensualitet och sexualitet

Relationer

Balans, harmoni, proportioner

Uppförande

Venus i horoskopet berättar mycket om effekten av kvinnor eller det motsatta könet i horoskopet.

Venus har en exceptionell betydelse när personen är 30 till 45 år gammal. Det beror på att medelåldern börjar från 30 år och går upp till 45 år, och Venus kontrollerar detta.

**************************************

Bekväma Venus

Venus är vår lata natur, vår förmåga att njuta av tiden vi spenderar med att dansa, sjunga eller helt enkelt den tiden vi spenderar på vår bekväma soffa och äter glass. Venus är zodiakens "Cleopatra". Venus vill äta dekadent godis, bada i timmar och svalkas av gigantiska palmblad.

Venus är en slående skönhet lika mycket som Venus kan vara en glädjeflicka och hon är den som inser att moral och skuld inte har något att göra med kärlek, passion eller skapande.

Även om detta är bra i teorin, övergår dessa intressen snabbt till ytlig slapphet. Och eftersom Venus har svårt att ta av sig sina rosafärgade glasögon, saknar denna planet perspektiv för att skilja "önskningar" från "behov". Egentligen vill Venus bara bli avgudad.

Enkelt uttryckt, denna planet är extremt vällustig. Så även om Venus energi verkligen kan hjälpa oss att renovera ett sovrum eller vara värd för en tjusig fest, fungerar det till slut, varken logiskt eller känslomässigt.

Venus är inte nödvändigtvis att lita på - denna lotussköna och rosiga planet vill i första hand njuta och ha det lugnt och skönt. Venus kan vara överseende mot ganska mycket för att bevara det.

Venus härskar över områden relaterade till skönhet, glamour, berömmelse och konst.

Venus i Kräftan, till exempel, söker trygghet i partnerskap, medan Venus in Vattumannen drivs av mer fri dynamik.

Om Venus är kopplad till Merkurius, till exempel, spelar kommunikation en betydande roll i dina relationer. Om Venus arbetar nära Saturnus kan Venus vällustiga känslighet dämpas av Saturnus behärskning.

Venus koppling till Mars påvisar samspelet mellan sex och kärlek: Fungerar de harmoniskt eller tjänar de helt andra syften?

Venus huvudsakliga roll är att balansera hela vår tillvaro, samtidigt som den leder vår kropp till en balanserad hormonstatus och hjälper oss att känna av vad vi behöver konsumera för att förbli attraktiva och friska.

Venus är kärlekens och romantikens gudinna, både sinnlig fysisk kärlek och platoniskt, ouppnåeligt ideal av den.

**************************************

Arbeta med Venus

Om Venus är så enkelt romantisk, varför är kärleken ofta så rörig och komplicerad? Även om nya astrologer ofta ser på Venus som ett mått på långsiktig samstämmighet är det sällan så i verkligheten.

Sanningen är att Venus avslöjar vår idealisering av kärlek och skönhet. Även om Venus önskningar är lockande, översätts de inte nödvändigtvis till verkligheten eller - kanske ännu viktigare - vad som faktiskt är hållbart för våra själar.

Även om många astrologer kanske håller med om att någon med Venus med svåra aspekter, kan tro sig vara den som inte förtjänar att bli älskad, så precis som andra personliga planeter kan problem med Venus bearbetas och fixas till någon nivå.

Arbeta på din flexibilitet, både i det fysiska och mellanmänskliga området, och inse att det inte finns något som hindrar dig i ditt sökande efter samspelthet med någon, tillfredsställelse, skönhet, lust och konstnärliga uttryck i alla möjliga former.

Medan du håller på – dansa och sjung, varje dag, och världen kommer att få färger du aldrig visste fanns.

**************************************


Venus placering i ditt horoskop är extremt betydande.

I ett andra inlägg på denna blogg tar jag upp tolkningar om

Venus i de 12 Husen

samt Venus i de 12 stjärntecknen.

Tills vidare kan du hitta Venus i ditt horoskop HÄR.

Identifiera först vilket stjärntecken och Hus Venus upptar. och kolla sedan in inläggen på denna blogg om Venus i stjärntecknen och de astrologiska Husen för att tolka detta.


*************************

***************************


MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar